|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
u mnie też 100zł, a u TŻ 50 zł
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ale tego że białe auto przynosi pecha to nie słyszałam
|
||
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kobietki
u mnie zaraz tak lunie że masakra burza idzie dziś na maksa a planuje dziś iść na paznokcie i nic nie stanie mi na przeszkodzie ![]() suknie mam do odbioru 7.08 lub 8.08 |
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie chyba tez, bo wieje mocno i szybko a potem cisza i znowu wieje cos sie kroi
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówił ze narazie wszystko, reszta później |
|
|
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
U mnie zaczęło padać....nawet nie wiecie jak przyjemnie
![]() No i może będę miała florystkę - jedna mi odpisał i ceny ma połowę niższe , w przyszłym tygodniu jadę tam porozmawiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie była masakryczna ulewa z wiatrem. Teraz słoneczko świaci do tego miałam przed biurem interwencjez telewizji polsat. Jakbyśie widziały coś w polsacie w interwencji o Rybniku i o rozwalonych drogach to u mnie przed pracą był reportaż
![]() Ps. Szukamy z mamą sukienek dla moich małych druhenek 2 i 3 latka możecie coś polecić? Chodzi mi o stronkę. Na allegro jest tego sporo ale jedna kieca kosztuje ponad 100zł to chyba lekka przesada :P
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-07-08 o 15:43 |
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałyśmy ładne 50zł za sztukę ale nie było rozmarów. Chociaż jak tak sobie teraz po twoim komentarzu uświadomiłam jakie są ogółnie ceny ubrań dla dzieci to rzeczywiście nie drogo
|
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie wcześniej padało, trochę grzmiało, a teraz jest po prostu pochmurno ale przynajmniej chłodniej ![]() Odebrałam dzisiaj prawko karolinuuusia super auto! my jechaliśmy Lexusem, też czarnymmoskit30 przykro mi z powodu babci i dziadka ![]() My płaciliśmy za zapowiedzi w mojej parafii 100zł, a u TŻ 50zł Za kwiaty (butonierkę dla TŻ i świadka, mój bukiet, bukiet światkowej, przystrojenie samochodu) daliśmy 350zł, ale to była znajoma kwiaciarka wszystko z zielonych storczyków
|
#4423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
100zl jeszcze jest ok,ja rozgladalam sie za suknieka dla mojej 6 letniej corki i ceny sa masakryczne te za 150zl sa boskie ale cena masakryczna zgadalam sie ze znajoma i powiedziala ze uszyje mi sukienke dla corki taka sama jaka ja bedze miala za 90zl |
|
|
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
Konkardia
odgapiaj, odgapiaj bardzo ładny jest ten bukiecik zazdroszczę Ci, że masz ładne pazurki.. ja na długość swoich narzekać nie mogę, ale skórki są fatalne.. robią mi się takie zadziory, a sama jeszcze nieraz skubnę bachara ja także robię sama dekorację na początku przerażał mnie ten pomysł, ale teraz na wszystko mam pomysł i mam nadzieję, że będzie pięknie! ![]() Zazdroszczę Wam dziewczyny, że u was pogoda w sam raz.. u mnie tak grzeje, że masakra.. pot po .... się leje
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
Buczorek u mnie problem polega na tym, że w piatek jest trzaskanie a w sobote mam wxzesnie slub bo na 13 i boję się że się nie wyrobię z dekoracją sali i kościoła ; (
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4426 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam małe podsumowanie, parę osób odpadło w trakcie zapraszania i zapraszamy 206 osób, już zaproszonych jest 176-zostało 30.
Rozdaliśmy 93 zaproszenia z wszystkich 108 31 potwierdzonych i 8 odmów
|
|
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Agnessssa, postawiłabym na jakiś trochę dłuższy wisior, bransoletkę pełną blinku, kolczyki podobnie
![]() Glodomorek, w parafii TŻ - 50 zł. U mnie nic, bo z młodym załatwialiśmy oraz u mnie składamy ofiarę. moskit30, bachara, dopiero wstępnie, ale liczę jakieś 500-600 zł mysza93, dzięki to jednak dobrze, że zamówiłam dłuższyA więc, zamówiłam spinki dla TŻ, welon, księgę gości od AdRem ![]() Rozglądam się za kartkami dla Rodziców i tekstem. Pytania dwa: 1. Czy to prawda, że zaświadczenie z USC i o wygłoszonych zapowiedziach można dostarczyć najpóźniej tydzień przed ślubem? 2. Możecie mnie wspomóc pomysłem na to, co włożyć do wazonów typu kolba, wysokość ok. 40 cm? Taka "wiecha" jak w zał mi się nie podoba. Chciałam postawić raz wazon, raz świece. Czy do tak wysokich wazonów pasują niskie świece w szklankach? Chciałam postawić symbolicznie po jednej obwiązanej girlandą perłową. U nas na stołach stawia się całkiem sporo jedzenia i nie wiem czy to nie zginie. Mogę wypożyczyć świeczniki trójramienne, ale bronię się przed nimi... może niepotrzebnie W zał. zdjęcia od naszego cateringu, salę mamy inną Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-07-08 o 16:47 |
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agnessa Bardzo ładna sukienka, świetnie na Tobie wygląda. Biżuteria widzi mi się raczej delikatna, ale za to możesz mieć cały komplet - kolczyki, bransoletkę i naszyjnik.
Masz kryształki jako część aplikacji, czy też hafty? asiulek Podziwiam za zapał. Szkoda, że makaroniki nie wyszły ![]() Glodomorek Za zapowiedzi często daje się co łaska. Oryginalny komplet biżuterii. Nie bój się reakcji rodziny, tym bardziej że ślub kościelny będzie. Zresztą, nikt nie powinien Was oceniać ![]() oluska Ale miła wiadomość, że ciocia będzie z Wami świętować. 21klaudyna Ja się na cenach bukietów nie znam, bo wszystko co jest poniżej bukietu z samych storczyków (500zł) jest relatywnie tanie ![]() Cytat:
bachara Niedobrze. A koniecznie musi być ta florystka współpracująca z salą? w kwestii dekoracji - kompozycja na ołtarz główny 150-250 zł, kompozycja na ołtarz boczny 70-150 zł, dekoracja ławki 15-40zł. Bukiet 100-300zł, kompozycja na stół PM 100-300zł, stoły: 60-100zł. moskit Bardzo współczuję... Naprawdę tak krótki okres czasu między śmiercią dziadka i babci. Wierzę, że będą czuwać nad Wami. Trzymajcie się ciepło ![]() karolinuuusia Bardzo ładne auto Cytat:
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
ma która jakąś liste co należy załatwić/kupić/zrobić, boję się że o czyś zapomnę
|
#4430 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mogłam ją zabrać już tydzień temu, ale wolę jeszcze poczekać, a nuż schudnę mocno Cytat:
jeden 60 lat, stanął pod drzewem z rowerem a obok miał jeszcze metalowy smietnik (ponoć metal przyciąga ), a drugi 19 lat wychodził z plaży, z nim ponoć nie jest dobrze ![]() co do cen sukienek i ogólnie ubrań dla dzieci, to 100 zł to niedużo, ja 10 lat temu kupowałam koszulę dla chrześniaka mojego exa, nic nadzwyczajnego, i zapłaciłam 80 zł ![]() Cytat:
) generalnie coś co ma długą łodygę świeczniki są paskudne ![]() świece niskie w szklankach jak najbardziej, ich światko nie zginie wśród jedzenia, tak sądzę ![]() ja sama mam niskie szklanki, 17 cm, i florystka ma kombinować, bo mi się te "kielichy do martini" nie podobają strasznie, u mnie na sali próbuja wmusic w każdego takie coś wiem, że może się to podobać, ale nie mi tez się nad świecami zastanawiam, ale boję się pożaru
|
|
#4431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no co ty. dostarczasz wtedy kiedy spisujesz protokół Cytat:
Wogóle to mamy dwa auta do wyboru merc S klasa i audi a8 Jakoś mi to obojętne więc ta decyzję zostawiam TZowi ucieszył się że coś sam załatwia ah to męskie ego trzeba podnosić Kolejna rzecz byłam u dermatologa właśnie wyszłam i się okazało że to co mam na ramionach jest genetyczne i tak po prostu mam i to nie zniknie jedynie może zmaleć przez wpieprzanie wit A a jak się jej prawie rozplakalam że mam wesele i nie mogę tak wyglądać to mi przepisała masc że sterydami i kazała spróbować teraz bo to zniknie ale na krótko a potem dopiero na 3dni przed weselem. niestety za długie stosowanie niszczy bardzo typu mocne przebarwienia Jestem załamana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
jakie macie piosenki dla rodziców i świadków??
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
My jedziemy Oplem Insignią, kolor jakiś taki grafitowy. Wiezie nas wujek. Planuję tylko klamki przyozdobić mini bukiecikami w kolorze przewodnim. Jak się uda będą kremowe goździki, bardzo jasne brzoskwiniowe i róże i coś zielonego jeszcze dodam. Kupiłam takie małe okrągłe naklejane gąbki florystyczne i koło klamek będę to przyczepiać. Coś jak tu
![]() Termin potwierdzeń się zbliża, a telefon milczy. Dziewczyny macie jakieś pomysły na winietki? Czy po prostu zamawiacie zwykłe? (jak się wkurzę pewnie też zamówię) Miałam już kilka pomysłów ale nie wychodzą Bo albo za drogo wyjdzie, albo albo mi nie wychodzą. A co myślicie, żeby zrobić jakiś mini bukiecik (czyt. jeden kwiatek ) i doczepić wstążeczką imię i nazwisko?Chciałam się pochwalić, ślub będziemy brać najprawdopodobniej w trójkę Proszę nie cytujcie ![]() A jak to było z waszymi panieńskimi? Bo ja nie wiem na co się nastawiać? Świadkowe wam coś zdradziły? Widziałam, że był temat księgi gości. Chciałam wziąć sztalugę do malowania od siostry i na niej postawić naszą "księgę". Mamy odciskane paluszki na drzewku. Ale TŻ powiedział, że przewrócą bo to jednak mocno trzeba przycisnąć. Ale może jakbym oparła tę sztalugę bardzie na ścianie, to może by się nie przewróciło.
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Dla rodziców tradycyjnie 'cudownych rodziców mam' dla świadków żadnej piosenki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4436 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie nadrabiam, bo dzieciaki w pracy w ta pogodę tak mi dają w kość że jak wracam do domu to ledwo się ruszam.
Z nowości: jesteśmy po naukach, w czwartek mam 1 przymiarkę sukni. czasu już malutko, ale właściwie wszystko mamy pod kontrolą
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie chciałam robić na sali podziękowań z piosenkami w tle. Plan był taki, żeby jak będziemy gotowi podziękować rodzicom za wszystko, dać kwiaty i prezenty i przy tym poprosić o błogosławieństwo. Ale nie wiem czy z czasem się wyrobimy. Jeszcze wybadam tylko czy woleliby publicznie czy raczej w domu w gronie najbliższej rodziny.
|
#4438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla rodziców "Iść w dorosły świat" http://syladance.wrzuta.pl/audio/4iH...sokfon_-_pawel a dla świadków nic ![]() asiulek8 Czekamy na oficjalne potwierdzenie! |
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odebraliśmy obrączki CAM00099.jpg CAM00101.jpg
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam dziś umówić sie na próbna fryzure. Fryzjerka jedzie na urlop i ma czas dopiero 4 sierpnia (poniedzialek) przed moim ślubem. Trochę późno nie???
Jutro idę na przymiarke sukienki i halki a w weekend będę mogła przymierzyć wszystko z plaszczykiem jeszcze ) Już Się nie mogę doczekaćWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 33 dni.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

masz jakieś określone powody? Pytam bo w moim regionie uwaza się że białe auto przynosi pecha
i dlatego pewnie nie spotkałam się z jasnymi autami 

zgadalam sie ze znajoma i powiedziala ze uszyje mi sukienke dla corki taka sama jaka ja bedze miala za 90zl 
jeden 60 lat, stanął pod drzewem z rowerem a obok miał jeszcze metalowy smietnik (ponoć metal przyciąga 
Bo albo za drogo wyjdzie, albo albo mi nie wychodzą. A co myślicie, żeby zrobić jakiś mini bukiecik (czyt. jeden kwiatek