|
|
#3121 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Dawno mnie nie było więc postanowiłam zajrzeć. Cześć laseczki
![]() Cytat:
Wcześniej nigdy nie zwracałam uwagi, a teraz łapię się na tym, że wzroku czasem oderwać nie mogę. Inna sprawa, że moje libido szaleje ![]() Cytat:
![]() Któraś z Was pisała, że dobrze że istnieje ten wątek. Ja powiem, ze bardzo dobrze! Pisanie tutaj i czytanie wpisów innych dziewczyn niesamowicie mi pomogło. Nie wiem co bym robiła gdybym wtedy tutaj nie mogła wylać swoich żalów, poczytać że ktoś jest w podobnej sytuacji , że komuś się udało ogarnąć, pozbierać. Z sentymentu czasem tutaj wracam mimo, że z exa już się chyba wyleczyłam. |
||
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
http://www.przepisy.pl/przepis/makar...szukaj/makaron ze szpinakiem i pieczarkami/przepisy ja daję makaron rurki, i robiłam bez kurczaka i cebuli
Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy, ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu. ~ George Bernard Shaw 10.10.2014 Zdałam Prawko 28.10.2014 Znów szczęśliwa Znów dbam o włosy ![]() 10.2014-12.2014 JUDO ![]() 12.2014 ćwiczę jak dzika ![]() Edytowane przez euphora721 Czas edycji: 2014-07-08 o 18:36 |
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Myślicie, że w polsce, na śląsku, w okolicach katowic, gliwic i pobliskich miast, znalazłabym dobrego psychoterapeute z nfz (a najlepiej z nfz i prywatnie byle nie za drogo, bo jak mam czekac pol roku czy rok to chociaz raz w miesiącu mogłabym podejść prywatnie), ale takiego od kochania za bardzo?
Nie wiem, czy nie wkręcam sobie czegoś usiłując znaleźć sens w tym związku i rozpadzie, czy coś jest na rzeczy. Podejrzewalam się o to już wcześniej, ale teraz czytam Norwood Robin "Kobiety, które kochają za bardzo" i kurczę, wiecie, mam takie wrażenia, jakbym była na to "chora", co więcej, jakby ex też i byśmy się wymieniali rolami narkotyku i biorcy, że tak powiem... On miał w rodzinie że tak powiem styczność z alkoholem, ale ja nie i nie wiem skąd mogło się to we mnie znaleźć, może od matki, w ksiażce jest to świetnie opisane: "Wychowałaś się w domu dysfunkcyjnym, który nie zaspokajał twych potrzeb emocjonalnych. Być może zrozumiesz lepiej, w czym rzecz, jeśli zaczniemy od drugiego członu, od nie zaspokojonych potrzeb emocjonalnych. Weź pod uwagę nie tylko potrzebę miłości i pieczy. Zastanów się nad kwestią jeszcze ważniejszą: czy twe uczucia i percepcje nie spotykały się znacznie częściej z lekceważeniem bądź negacją aniżeli z aprobatą i z potwierdzeniem? Chodzi o następujący typ sytuacji: rodzice kłócą się coraz głośniej. Dziecko ogarnia lęk, pyta więc matkę, dlaczego wścieka się na ojca. „Wcale się nie wściekam" — krzyczy matka gniewnie. „Przecież słyszę, że krzyczysz" — wtrąca dziecko. „Mówię ci, że się nie wściekam, ale zaraz to zrobię, jak nie przestaniesz!". Dziecko wpada w panikę. Czuje się winne. Ma mętlik w głowie. Matka powiada, że się omyliło. Lecz jeśli to prawda, skąd biorą się w nim te przykre doznania? Dziecko staje przed wyborem: albo uznać, że się nie myli, a matka świadomie je okłamuje, albo zaprzeczyć temu, co widzi, słyszy i odczuwa. W przyszłości dziecko będzie prawdopodobnie unikać mętliku w głowie, tuszując swe percepcje tak, by nie narazić się na ich podważanie. Oduczy się ufać własnym oczom, uszom, odruchom serca i wkroczy z tą skłonnością w dorosłe życie, zwłaszcza w sferze osobistej." Nie pamiętam pierwszych lat dzieciństwa, nie pamiętam żeby rodzice się kłócili, ale matka zaprzecza emocjom i ja to też chyba odziedziczyłam, taki agresywny ton głosu, jak w przykładzie... Tylko jak mi zwracano uwagę to naprawdę nie czuje złości, w większości przypadków przynajmniej. Albo eks był przewrażliwiony... ale nie tylko ten a inni eksowie też coś o tym wspominali... Książka jest zagraniczna (amerykańska?), i wiecie, znając polską rzeczywistość boję się, czy w ogóle mogę z tym cokolwiek zrobić. Tak naprawdę naokoło same terapie/ośrodki ds uzależnien od alkoholu, rzadziej narkotyków, wszyscy co mi polecają kogoś to mają kontakty tylko od alko (bo w sumie otaczam sie DDA, mam wrażenie, że innych ludzi wokół nie ma... myślałam, że tylko ja jestem z "normalnej" rodziny w pewnym sensie) ps. jak liczycie te dni? jak nie piszę od 2 lipca (bo 1 jeszcze kontakt był) to nie piszę 6 dni (licząc do wczoraj) czy łącznie z dzisiejszym (byłoby 7)?
- - - Edytowane przez szukajac Czas edycji: 2014-07-08 o 18:40 |
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba mam to samo, wikłam się w toksyczne relacje, bo wystarczy że ktoś okaże mi trochę miłości, akceptacji, to wtedy ja kurczowo trzymam się tej osoby - tzn. to nigdy nie jest na tej zasadzie, że osaczam, jestem bluszczem itp., ale po prostu bardzo przeżywam i angażuję się emocjonalnie. Dlatego tak ciężko zostawić mi źle rokującą relację z tyłu i pójść dalej. Za każdym razem moje poczucie własnej wartości jest zerowe.
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-07-08 o 19:02 |
|
|
|
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
Też sobie kiedyś wkręcałam, że mam osobość borderline - zwłaszcza, że przy tej chorobie bardzo często występują też zaburzenia odżywiania. Ale i tak boję się iść do psychologa, bo boję się, że faktycznie coś u mnie ziagnozuje :P Jak chcesz to ci mogę na pw podesłać stronkę z testem czy jesteś w grupie ryzyka borderline czy jakoś tak. Może to jakoś ci wtedy rozjaśni obraz.
Kurde, nie mogę znaleźć tej stronki, także jednak nie pomogę :/ Edytowane przez Wikolek Czas edycji: 2014-07-08 o 19:28 |
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
hej. przypadkiem trafiłam na ten wątek mam nadzieje że mnie tutaj przyjmiecie.
Mój związek aktualnie jest na etapie ' zostać i walczyć czy odejść i odpuścić' ale jak ta bezsilność i boli... ehh
|
|
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Postaramy się wtedy jakoś doradzić |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Rozeznanie
|
WhiteCherry, szukajac nie rozmyślacie nad tym za bardzo? Gdybym czytała takie książki to też wykryłabym w sobie takie rzeczy, ale nie o to chodzi prawda? Nie ma sensu się w tym zagłębiać, trzeba pomyśleć jak to zmienić.
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez Tatty Teddy Czas edycji: 2014-07-08 o 20:06 |
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
"Cierpimy, bo czujemy, że dajemy więcej, niż otrzymujemy w zamian" Piękne słowa i jakież prawdziwe...
|
|
|
|
#3131 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam w klubie. To ja. Ale u mnie już chyba zwalczone... chyba gdzieś polecałam książke o kobietach, które kochają za bardzo.. Cytat:
Cytat:
Czas leczy rany- to po pierwsze Uważam, że mój to śmierdzący wredny gnojek, który uciekł przed odpowiedzialnością i tak tchórzył, że nie potrafił powiedzieć co mu nie pasuje żeby coś przepracować razem, jedyne na co było go stać to spakować rzeczy gdy nie było mnie w domu i oddać klucze i spierd* do domu rodziców. Tak właśnie teraz myślę, i że to był egoistyczny dupek- też mam takie myśli. i wiem- że to można przeżyć, dać radę, jest niesamowicie ciężko przez pierwsze dni ale można. Jak któraś z was nie daje rady to zachęcam do skorzystania z pomocy psychologa- pomaga, sama świadomość że ta osoba pomoże uporać się ze sobą- już dużo daje. Nie piszę do niego, nie dzwonię. No jedynie wiadomość jak np przyjdzie list do niego tak jak teraz z ofe. Skręcało mnie na widok postów na fb więc go gdzieś do dalszych znajomych przerzuciłam żeby nie widzieć tego co robi i z kim - przypuszczam że z nową NIĄ (ah ta niepotrzebna tyrka głowy), żyję ale gdy sobie znów pomyślę jak teraz że nie będziemy razem- to już zaczyna się lęk w środku....nie myślcie- taka rada. Plusy-zaczęłam wychodzić z domu do znajomych, nawet poznałam jednego kolesia ale wiecie co to jest? to jest sztuczne wypełnienie pustki po moim mężu. I chciałabym żeby mi przeszło całkiem to uczucie, żebym mogła spokojnie wstać, zrobić swoje i położyć się spać- znów spokojnie, bez durnych myśli i wspomnień- a nie jest wcale łatwo..... Jutro psycholog..nawet po tym czasie, który minął- wiem, że tego potrzebuję..... |
|||
|
|
|
#3132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Rozeznanie
|
No..zdecydowanie.. odzywa się ta część tęskniąca...
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Wiesz...najlepiej porozmawiać, usiąść i tak szczerze przegadać temat.. |
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
czas wiele rzeczy ułatwia i pozwala na spojrzenie na wszystko z dystansem, absolutnie nie jest wskazane robić coś ważnego i mówić coś ważnego pod wpływem emocji
|
||
|
|
|
#3135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
za każdym razem gdy czytam to zdanie to wywołuje ono straszny smutek we mnie...
Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy, ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu. ~ George Bernard Shaw 10.10.2014 Zdałam Prawko 28.10.2014 Znów szczęśliwa Znów dbam o włosy ![]() 10.2014-12.2014 JUDO ![]() 12.2014 ćwiczę jak dzika ![]() |
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- albo uzbroisz się w cierpliwość i zaczekasz aż Ci cokolwiek wyjaśni - albo stracisz cierpliwość i mu wszystko wykrzyczysz i zażądasz prawdy Ja w Twoim przypadku gdybym jeszcze była w związku wolałabym wszystko doprowadzić do końca i żądałabym jego odpowiedzi. Aha i nie ma co łudzić się, że jak facet czegoś nie robi to, że może zapomniał, może ma dużo pracy, stresu blablabla jakby mu zależało to dbałby o związek, o Ciebie i koniec kropka. Rety kotlety, czy Wy mnie poznajecie? Bo ja czytam i siebie nie poznaję
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sensu mało to fakt, po czasie sama zobaczysz, ale teraz myślisz sercem, a nie głową |
|
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy, ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu. ~ George Bernard Shaw 10.10.2014 Zdałam Prawko 28.10.2014 Znów szczęśliwa Znów dbam o włosy ![]() 10.2014-12.2014 JUDO ![]() 12.2014 ćwiczę jak dzika ![]() |
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Tatty, choć teraz aż mnie nosi po mieszkaniu... |
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Rozeznanie
|
fajnie, że wychodzisz gdzieś i nie siedzisz martwiąc się w domu
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Czas leczy rany, ale zostawi i tak ślady, które już nigdy nie znikną ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Ja powiem tak. W sobotę będą dwa tygodnie jak nie jesteśmy razem. Rzeczą, którą zaobserwowałam w ciągu tych dni jest to, że jak go nie widzę to czuję się lepiej. Na razie tyle. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- I chcę się przytulić. Ale do niego, założyć jego bluzę, poczuć zapach jego perfum... Jakoś się trzymam, ale za nic nie napiszę... nie napiszę, że mi źle bez niego... nie ma opcji
||
|
|
|
#3142 |
|
Marudziara
|
Mija prawie pół roku po rozstaniu ... żyję i mam się dobrze
.Nawet bardzo dobrze. Jeśli coś się skończyło, to widocznie miało się skończyć i miał się zacząć nowy etap. Ja całkowicie zmieniłam swoje życie i siebie "wizualnie". Czuję się świetnie sama ze sobą, a eks pozostanie jedynie miłym wspomnieniem, mimo że zachował się jak świnia wobec mnie ...
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam ćwiczyć, ale kiepsko się czuję bo za kilka dni dostanę @
|
|
|
#3144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsza jest ta niewiedza i bezsilność ;( Nie będę pisać już nic do niego, poczekam na jego rekcje. Ale gdy tylko pomyślę o tym co będzie jeśli jego reakcji nie będzie żadnej to mam łzy w oczach... Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę ze tutaj trafiłam. ! Że moge się komuś wyżalić, komuś kto wie jakie to uczucie i jaki to ból |
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3146 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
![]() Głodny szajsung pożera mi literki i ma uczulenie na polskie znaki.
|
|
#3147 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem na siebie za to wściekła, ale zaczęłam pisać z takim jednym kumplem, który do mnie ciągle bajerował zanim zaczęłam być z moim K. Ten kumpel jest fajny, ja mu powiedziałam, żeby się nie zakochał we mnie, że my to tylko przyjaźń co najwyżej bo ja kocham K. i on wie, i ciagle mnie pociesza gdy mam chwile załamki itp. Po prostu tym kumplem zapełniam pustkę po K, bo brakuje mi codziennych rozmów z nim.. Ale nie powiem, dzięki niemu trochę się ogarnęłam, nie przeżywam tak i wgl. Też czuję taki dziwny lęk, gdy pomyślę, że może już nie być nas.. Staram się właśnie nie myśleć, zająć sobie czas, ale mimowolnie jak mam zbyt dużo wolnego i jeszcze taka deszczowa pogoda jest to się nie da, po prostu się nie da nie myśleć bo to gdzieś w środku ciągle tkwi. Jak dobrze, że idę zaraz na noc do pracy.. |
||
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Zdarzy mi się w ciągu dnia taka chwila słabości ale się trzymam, jestem z siebie dumna, że tak dobrze. Chyba się szybciej regeneruję z biegiem czasu. Wcześniej bardziej przeżywałam jakąś drobną kłótnię niż teraz rozstanie. Nie mam zamiaru do niego pisać. To by było takie trochę poniżające dla mnie, tak to odbieram.
|
|
|
#3149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.