Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 21:16   #4291
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
A mi się wydaję że powinna to być przede wszystkim osoba, która często udziela się na wątku
Przecież założenie nowego wątku przy takiej ilości postów jakie trzaskacie tutaj każdego dnia to kwestia paru dni więc chyba wszystkie już nie będą rodzić za kilka dni?

Ja korzystam z telefonu głównie wiec odpadam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:19   #4292
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
kurde coś te wyniki chyba nie bardzo
ALT mam 79 gdzie norma jest do 52 a AST 41 gdzie max powinno być 36.

To są chyba te wyniki z cholestazy nie????
Oj niedobrze... powtorz badania za kilka dni, jak beda rosly, to masz ta cholerna cholestaze!
Ja biore Sylimarol i jest troche lepiej ale i tak moje cialo jest zdrapane okrutnie...

Dziewczyny z innej beczki, czy wy tez sie tak strasznie pocicie pod piersiami i pomiedzy udami....???? Dla mnie to jakas masakra!!!! Jak mam tylko mozliwosc, to chodze bez bielizny i biustonosza!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:22   #4293
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z innej beczki, czy wy tez sie tak strasznie pocicie pod piersiami i pomiedzy udami....???? Dla mnie to jakas masakra!!!! Jak mam tylko mozliwosc, to chodze bez bielizny i biustonosza!
Pod piersiami to jakaś masakra u mnie
A po między udali to nie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 21:23   #4294
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Oj niedobrze... powtorz badania za kilka dni, jak beda rosly, to masz ta cholerna cholestaze!
Ja biore Sylimarol i jest troche lepiej ale i tak moje cialo jest zdrapane okrutnie...

ja akurat w tych miejscach nie zauważyłam zwiększonej potliwości
ale za to na pewno pocę się tuż pod brzuszkiem, a że mam go nisko to dziwne to uczucie
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:30   #4295
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ja mam pod i między piersiami cały czas mokro
A między udami raczej nie, za to w majtkach Non stop trzeba się przebierać, nie ma wyjścia...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:30   #4296
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak, pod biustem i w tzw. międzycyczu. I bożenka też ciągle przepocona i pachy i łokcie nawet i kark i w ogóle cała się pocę...

Jakby mnie ktoś nauczył, jak się robi wątek to w sumie mogę próbować.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:38   #4297
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Moj Tz juz kilka razy rzucal i za kazdym razem podpalał, a mi wmawial, ze nie i to ja sobie wkrecam.
Za kazdym razem jak go przylapalam to sie wypieral, teraz widzialam po jego minie, ze rowniez chcial tak zrobic.. pewnie jakbym nie byla pewna swojego to by mi wkrecil, ze nie mam racji

Pamietam zaczarowana jak pisalas o swoim Tz, wtedy moj juz dawno nie palil, ale mowilam mu o tej sytuacji to powiedzial, ze dobrze, ze jego juz wogole nie ciagnie.
Teraz za kazdym razem tez tak mowil, do znajomych, rodziny.. ze juz ma to za soba, juz nie bedzie palił bo to glupota. Az do dzis, tyle, ze ja nie wierze, ze przez te ostatnie miesiace nie palil wogole.
W takim wypadku faktycznie współczuję Jak sobie pomyślę, to normalnie ręce opadają Chyba bym tym razem zabiła, albo po prostu bym się poryczała
Pamietam jak gdzieś 1,5 roku temu mój też niby rzucił, a ja go nakryłam, bo szybciej wróciłam ze sklepu i nie zdążył wywietrzyć kuchni... I oczywiście próbował wmówić, że mi się wydaje

Trzymam kciuki, żebyś Ty się tym razem myliła, może nie popala
Te fajki to jakaś zaraza
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:40   #4298
friks
BAN stały

Wczoraj tż poskładał łóżeczko i półkę.
Mieliśmy dziś jechać oglądać wózki no ale ja nie mogłam. TŻ miał być w okolicy sklepu z wózkami i zadzwoniłam tam zapytać czy jest taki model jak mnie interesuje i tż podjedzie zobaczyć czy pomieści się w bagażniku. Zapytałam również o dostępność koloru i jaki jest ew. czas oczekiwania. Pan do mnie oddzwonił, że wybranego koloru nie mają na magazynie i dzwonił do producenta i na mój model trzeba czekać 9-10 tygodni załamałam się!!!!! Powiedział, że jest dodatkowa propozycja z ich strony tylko muszę się zdecydować jeszcze dzisiaj. Mają na sklepie ten model co ja chce(to jakiś cholerny cud) ale jest zamówiony dla Pani która rodzi na początku września i czeka sobie na odbiór po porodzie i jest zadatkowany ale jeżeli się zdecyduję dzisiaj to oni zamówią i do września zdążą się wyrobić z zamówieniem kolejnego. Więc tż pojechał, pomierzył, powiedział że spoko się prowadzi i zastrzeżeń nie powinnam mieć i wrócił do domu z pierwszym MEROLEM naszeg0 dziecka TAKO LARET IMITACJA LNU. Super się prezentuje, Rozkłada i składa dosyć łatwo. Patrze się na niego cały czas i chodzę po pokoju. Musii mi tylko tata koła nadmuchać. Za wózek 2w1 zapłaciłam 1250 zł sporo mniej niż w sklepach internetowych i będę mogła pozwolić sobie na zakup fotelika maxi cosi citi tyle że przez neta bo wychodzi taniej niż w sklepie co tż kupował wózek.

Ależ miałam fuksa. A nie myślałam, że jeszcze dziś będę sobie śmigać z wózkiem po pokojach. Ale raaaadocha.[/QUOTE]

super !!
też zamawiamy imitację lnu.. tylko wachamy się nad kolorem. szary bądż czekoladowy brąz
a Ty jaki kolorek masz ??
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:42   #4299
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
tutaj jest jakieś info
http://urlopypro.pl/urlop-ojcowski/

nie ty jedna jesteś nieogar
dzieki
Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ja bylam przeciwna bo sie po prostu nie oplaca, ale kolega zaproponowal sprzedac mi kosz z posciela za 50 zl wiec jak tak to bardzo mi sie podoba
A myslalyscie o chuscie do noszenia dziecka?
kupilam nosidlo za pare groszy wiec bede z niego korzystala - jak sie okaze ze w ogole nosimy dziecko to kupie chuste na zime ale taka tkana, nie elastyczna i uzywana zeby byla juz miekka i wygnieciona odpowiednio nowe od 130-170zl fajne widzialam
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Mają na sklepie ten model co ja chce(to jakiś cholerny cud) ale jest zamówiony dla Pani która rodzi na początku września i czeka sobie na odbiór po porodzie i jest zadatkowany ale jeżeli się zdecyduję dzisiaj to oni zamówią i do września zdążą się wyrobić z zamówieniem kolejnego. Więc tż pojechał, pomierzył, powiedział że spoko się prowadzi i zastrzeżeń nie powinnam mieć i wrócił do domu z pierwszym MEROLEM naszeg0 dziecka TAKO LARET IMITACJA LNU. Super się prezentuje, Rozkłada i składa dosyć łatwo. Patrze się na niego cały czas i chodzę po pokoju. Musii mi tylko tata koła nadmuchać. Za wózek 2w1 zapłaciłam 1250 zł sporo mniej niż w sklepach internetowych i będę mogła pozwolić sobie na zakup fotelika maxi cosi citi tyle że przez neta bo wychodzi taniej niż w sklepie co tż kupował wózek.

Ależ miałam fuksa. A nie myślałam, że jeszcze dziś będę sobie śmigać z wózkiem po pokojach. Ale raaaadocha.
super fart
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
My w tamtym roku to też poszalelismy - była Malta, Disneyland pod Paryżem, Lazurowe Wybrzeże, Belgia, Holandia i Niemcy..
ale wakacje! Pomijajac kase- nam brak urlopow lub rozmijajace sie terminami dni wolne nie pozwala na tyle jezdzenia a kochamy podrozowac Z reszta pracowalam w systemie bez wolnych weekendow i Tz przez jakis czas tez, wiec czasem sie nie widywalismy wcale, a co mowic o wyjazdach. Szkoda, bo zamawiajac duzo wczesniej mozna super oferty znalezc.

Mam takiego schiza z powodu braku czerwcowych wakacji planowanych od pazdziernika ubieglego roku ze plakac mi sie chce. Pewnie ma to tez zwiazek z moim zamknieciem w domu przy taaaakiej pogodzie. Chce sie gdziekolwiek ruszyc z domu, chocby na pol dnia na kocyku lezec w cieniu ale nad rzeka a nie w pokoju
Cytat:
Na razie w 34tyg mam 8,5-9kg na plusie, jak zmieszcze sie w 11kg to bede happy

Najgorsze jest to, ze podczas skladania tego wozka poczulam od Tz papierosy On odrazu chcial sie wyprzec, powąchalam jego ręke i sie rozplakalam
Nie pali niby od chyba wrzesnia tamtego roku. Nie wiem dlaczego to zrobil, bardzo mnie przepraszal i tlumaczyl, ze to przez nerwy sie dzis skusil, bo go kolega poczestowal. Niby po chwili juz zalowal tego i chcial sie przyznac jak wroci do domu ale stchórzył.
Ja dostałam takiego ataku placzu, przez to, ze nie moge mu ufac, ze mnie oklamal... stwierdzil, ze widok mojego placzu i tego w jakim stanie przez niego jestem zapamieta na zawsze i juz nie siegnie po papierosa.
Mi juz nie chodzi o to czy zapalil czy nie, ale po raz kolejny pokazal, ze nie moge mu ufac.
On sie denerwuje, ja sie pytam niby czym? To ja jestem w ciazy, ja jestem chora, ja mam ojca po operacji raka zlosliwego, a on sie zdenerwowal i musial pociagnac dymka. To co ja powinnam zrobic? Isc chyba sie z mostu rzucic.
biedactwo, najgorsze jest klamstwo a nie nalog...
Ty juz i tak masz za duzo na glowie choc Tz tez na pewno stresuje sie twoim stanem-koncowka ciazy, zmianami, choroba, sytuacja twojego taty...ale to nie ma porownania ile ciebie to kosztuje nerwow. Tak czy siak baty dla niego bez usprawiedliwiania.
Kobiety maja chyba silniejsza psychike od mezczyzn w takich sytuacjach
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Do mojego chłopa dzisiaj dotarło, że to już tylko miesiąc albo krócej. Odpoczywając po obiedzie przyznał mi się, że zaczął się bardzo bać i stresować, czy na pewno sobie poradzi, bo nie miał nigdy kontaktu z takim maleństwem (a ja to niby miałam? ) i, że właściwie to nic nie wie o pielęgnacji, ubieraniu, karmieniu i poprosił mnie, żebym mu wszystko poopowiadała i tłumaczyła.

A potem wzięliśmy pluszowego miśka i tż zmieniał mu pieluchę. Był przy tym taki uroczy i trochę nieporadny, ale widzę, że będą z niego ludzie.
wow, super
Moj nie ma czasu obejrzec ze mna szkoly rodzenia internetowej ani sily by poczytac gazete o pielegnaci ktora mu kupilam Ale rozumiem go, ma armagedon w pracy i siedzi po 10-14 godzin a potem nie ma sily nagrzac sobie jesc ech sie porobil taki "bigos"

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:53   #4300
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Moj nie ma czasu obejrzec ze mna szkoly rodzenia internetowej ani sily by poczytac gazete o pielegnaci ktora mu kupilam Ale rozumiem go, ma armagedon w pracy i siedzi po 10-14 godzin a potem nie ma sily nagrzac sobie jesc ech sie porobil taki "bigos"
Optymistko u mnie to samo
Wspominałam kiedyś Tż o internetowej szkole rodzenia, to niby przytaknął że fajna sprawa, ale jakoś nie kwapi się żeby cokolwiek oglądać
Gazetkę też mu kiedyś zakupiłam "Tato to ja"- naprawdę fajna i tak napisana specjalnie pod faceta, typu "instrukcje obsługi niemowlaka" z dokładnymi opisami i zdjęciami jak przewijać, kąpać itd...
Raz tylko widziałam ze trzymał ja w ręce, przeczytał pewnie nawet nie do połowy
Ale podobnie jak Twój Tż mój dużo pracuje, ma naprawdę dużo na głowie...
Mówiłam mu kiedyś o tym, twierdził że tak mi się tylko wydaję, że się tym wszystkim nie interesuje. Poza tym mój twierdzi, ze dużo rzeczy podpatrzył u mojej siostry, bo w sumie często u niej bywamy, a ma już dwójkę dzieci
Zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce
Teraz często mu czymś opowiadam, co właśnie przeczytam w jakieś gazecie/książce, dziele się spostrzeżeniami i poglądami specjalistów- może coś mu tam zostanie w głowie.
Stary 2014-07-08, 21:57   #4301
Optymistka26
Zadomowienie

Chyba sobie poplacze...caly dzien mi sie chce. Boje sie porodu, czy sobie poradze z maluszkiem, tesknie za wakacjami,martwie sie sytuacja w pracy Tz, on juz ledwo chodzi ze zmeczenia, ja dostaje swira od zamkniecia w domu przy taaaakiej pogodzie, no doslownie wszystko na raz
Sama nie wiem co mi jest.

Zwazylam sie dzis - 33tc4d i mam +11kg a chcialam sie w 12-13 kg zmiescic tymczasem w 6dni przybyl mi kilogram. Jem malo, malo pije i nie wiem od czego tyje

To sie wyzalilam.

Stary 2014-07-08, 22:02   #4302
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba sobie poplacze...caly dzien mi sie chce. Boje sie porodu, czy sobie poradze z maluszkiem, tesknie za wakacjami,martwie sie sytuacja w pracy Tz, on juz ledwo chodzi ze zmeczenia, ja dostaje swira od zamkniecia w domu przy taaaakiej pogodzie, no doslownie wszystko na raz

Zwazylam sie dzis - 33tc4d i mam +11kg a chcialam sie w 12-13 kg zmiescic tymczasem w 6dni przybyl mi kilogram. Jem malo, malo pije i nie wiem od czego tyje

To sie wyzalilam.
Poradzicie sobie na pewno ze wszystkim i jeszcze będziecie się śmiać, że się martwiliście takimi pierdołami. Instynkt rodzicielski naprawdę dużo pomaga, a czego nie będziesz wiedzieć to Ci podpowiedzą ciotki z forum.

I pamiętaj, że teraz nie tylko ty tyjesz, mi w 2 tygodnie przybył kilogram, z czego 700 przytył synuś a nie ja, to taki okres, gdzie waga leci do przodu dosłownie z dnia na dzień. Zrzucisz potem wszystko razem z Nami wszystkimi na nowym wątku.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:10   #4303
Moni 26
Zadomowienie

Musicie mi wybaczyć, ale odezwę się teraz do was, nie wiem kiedy
Dostałam skierowanie do szpitala, jutro na 9 , u ginki miałam jeszcze wyższe niz u mojego gina 155 na 71, zmierzyła dopiero po usg....wiec nie byłam zmęczona, a nawet sie nie denerwowałam....Mam podejrzenie choleostazy... Małego nie widziałam, bo powiedziała, ze sprawdzi te najwazniejsze rzeczy , czyli wody płodowe itp( powiedziała ze nie za dobrze bo mam za mało wód płodowych)szyjka jest zamnknięta, bardzo długa Mam też opławy, dostałam głobulki i mam kiepskie wynki dostałam zelazo(podkreślę ze moj gin je widział dzisiaj i nic nie powiedział) ktg też nie jest rewelkacyjne, ale bez tragedii....Mój gin powiedział że dobry....Wiec pozostawiam to bez komentarza....Moze lepiej że tak sie stało, bo przynajmniej będe pod kontrolą i będe miała usg Mam nadzieje ze przed obrona wyjdę, ale dzidzia najważniejsza, jak by co zostanie mi wrzesień....Mój popbyt w szpitalu będzie też zależał od tego czy wyjdzie mi choleostaza...Nie miałam nic do szpitala, więc jeszcze musiałam zrobić zakupy ...koszule itp...
Dziewczyny które lezały ostatnio w szpitalu, brałyście jakieś dresy???Bo mi ginka tak poradziła, ale mi wygodniej w bluzce i leginsach

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-08 o 22:13
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:13   #4304
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

Jej u mojej siopstry mozna kupic takie mrozone okragle gofry z firmy Kellogg's ( http://www.leggomyeggo.com/waffles/homestyle ) o roznych smakach, wrzuca sie je do tostera i palce lizac!! Czemu nie mozna ich kupic w Polsce?? A moze sa w Anglii???
nie widziałam takich gofrów u nas ale ja mrożonki rzadko kupuje

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Jeszcze odnośnie wczorajszej sr jestem również przerażona dietą matki karmiącej. W skrócie wg położnej nie wolno nic... z przypraw jedynie odrobina soli, żadnych ziół, trochę natki lub koperku do smaku jedynie... żadnych warzyw i owoców pestkowych (się tak zdenerwowałam, że nie jestem w stanie wymyślić żadnego warzywa bez pestki: pomidor, cukinia, ogórek, papryka- z moich ulubionych nic). Ja nie wiem, co będę jadla...
ja slyszalam ze cukinie można ale tak jak dziewczyny pisza co polozna to inna szkola
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Od razu przepraszam, że nie cytuję, ale nie mam natchnienia
Wczoraj cały dzień przeleżałam ze strasznymi bólami brzucha Dzisiaj pół nocy nie przespanej... Tak mi jest jakoś niewygodnie...
No i byłam dzisiaj u midwife. Okazało się, że mała odwróciła się do góry nogami Miała główkę na dole, teraz ma na górze, ale ciężko im to wyczuć dokładnie przez moje łożysko na górnej ścianie. Plus z tego taki, że zrobią mi w następnym tyg jeszcze jeden skan Uff...
Ale druga sprawa, że przez 2 tyg dzidzia bardzo podskoczyła, wg nich waży ok 3100-3200 Tylko, że przez to macane badanie nie wiadomo, czy to są wody, czy co.... Także tylko scan może rozwiać wątpliwości.

Boję się

Pati, dowiedziałam się, że tacierzyńskie faktycznie nie przysługuje jak ktoś pracuje przez agencję. Pracodawca może jednak dać normalny urlop albo ostatecznie bezpłatny i dodatkowo można się ubiegać o jakiś zasiłek w tym wypadku. Zawsze to coś
Ale dzięki za pamięć
nie przejmuj się za wczasu mi polozna tez mowila ze jest glowka do góry a na scanie wyszlo ze w dol, i lozysko się podniosło wiec może u ciebie tez się podniesie zresztą u patrycji tez się podniosło z tego co pamietam

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dobrze ze zrobia Ci skan
a kiedy mniej wiecej mala sie przekrecila tzn w jakim tygodniu, czulas cos ?
Tzn. ile wedlug nich od poprzedniej wizyty podskoczyla ale to ocenianie reczne wiadomo ze za bardzo dokladne nie jest wiec moze waga az tak nie poszla w gore
no może się pomylila ale powiem ci ze mi mowila ze duza mala i po usg się to potwierdzilo i nie wiem jak ona to robi ale się nie myli

Cytat:
Właśnie dziwne to jest, chociaż fakt faktem ,że waga mi strasznie podskoczyła przez ostatnie 3 tyg... Wcześniej stała już w miejscu a teraz plus 2 znów. Może to dzidzia tak urosła nagle
nie denerwuj się jak będzie cos nie tak na skanie to od razu będziesz miała spotkanie ze specjalista i ci wszystko wyjasni

Cytat:
Są też inne sposoby

Zdrówka dla córy.

Wszystkiego najlepszego a przede wszystkim łatwego, szybkiego porodu i Zdrowej pociechy

No i udanego wieczoru z TZ .

Dziewczyny Wy tez tak nierównomiernie puchniecie? Bo ja wieczorami prawą noge mam duzo bardziej opuchnieta niz lewą. I tak codziennie. I macie jakies sposoby na ta opuchlizne nie licząc małej ilosci soli w pozywieniu?

TŻ z córą pojechali na otwarty basen. Chciał zebym pojechała z nimi to go wysmiałam, że nie mam zamiaru paradowac w 8 m-cu ciąży na basenie. Wieeeeelce zdziwiony

Musze popracowac przed komp ale przez tą pogode to nic mi się nie chce.

Wybralismy imie na wczorajszej naradzie w 3 na balkonie.

Będzie Martynka

To teraz tylko musimy wózek zamówic i wsio. Mamy wszystko
sliczne imie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Miałyśmy ciężko noc juz druga z rzędu. Mala sie denerwowala bo jej okularki nosek dusily i ciagle spadaly. Beznadzieja.

Chciala jesc co godz ale to super bo dzięki temu przybrała trochę na wadze. I jak będzie tak dalej jutro wyjdziemy. Poziom bilirubiny też spada wiec gites majonez ;-)

Jestem w niej meeeeega zakochana. Padam ze zmęczenia a i tak się ciagle na nia patrze.
Udało nam się i karmie piersią ;-) juz mam sutki poranione. Ale oslonki jakotako pomagają. Kupcie sobie .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dzielna z ciebie mamusia trzymam kciuki ady wyposciki was do domu

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...mam takiego doła, moj gin nie fajnie mnie potraktował
Nawet usg mi nie zrobił, jak zapytałam dlaczego, to ponoć nie ma takiej potrzeby. Na koniec miesiaca kazał przyjść jak będą terminy, a jak nie to nie....na 31 mnie położna zapisała...Ciekawe czy do tego czasu dotrwam zapytał tylko jak sie czuje pokiwał na to swędzenie i dał mi skierowanie na sporo badań. A jakiś rozmaz mi zrobił taka pałęczką...A myślała że już szyjkę mi zbada... najpierw kazał położyc sie na kozetce na usg ale potem stwierdził abym jednak sie ubrała....A i uwaga jak miałam ciśnienie 150 na 80 powiedział, ze jak dolne do 90 będe miała to dał mi jakąś recepte i kazał mi przyjśc do położnej.... Zadzwoniłam do mamy aby siew płakac to powiedziała, ze jestem przewrażliwiona, jest lekarzemn to widocznie nie miał potzreby zrobić usg.. Mój maz tez powiedział że przeżywam
spokojnie nie denerwoj siedla twojego gina

Cytat:
No to pięknie Mam jednak nadzieję, że w tym wypadku jednak zrobią mi cesarkę. Właśnie dzwoniłam do mamy i mówiła mi, że ja ważyłam 4100 jak się urodziłam. A urodziłam się dokładnie w terminie

USG dopiero w czwartek za tydz
nie chce cie straszyć ale w moim szpitalu nie robia cc przy dużym dziecku wiem bo sama mam mieć duze
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:15   #4305
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

To sie wyzalilam.
Masz jeszcze 2 kg zapasu, wiec spokojnie. Zobacz, Papryczka zrzucila juz 6kg w tak krotkim czasie. Nie martwimy się kochana takimi rzeczami, zdrowie Twoje i maluszka najważniejsze

A ja zaczynam seans drapania Kiedy to sie skonczy.

Moj Tz dzis dla mnie taki milutki, az nie wypada sie gniewac. Teraz skruche pokazuje, eh ci faceci.
Stary 2014-07-08, 22:16   #4306
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Optymistko u mnie to samo
Wspominałam kiedyś Tż o internetowej szkole rodzenia, to niby przytaknął że fajna sprawa, ale jakoś nie kwapi się żeby cokolwiek oglądać
Gazetkę też mu kiedyś zakupiłam "Tato to ja"- naprawdę fajna i tak napisana specjalnie pod faceta, typu "instrukcje obsługi niemowlaka" z dokładnymi opisami i zdjęciami jak przewijać, kąpać itd...
Raz tylko widziałam ze trzymał ja w ręce, przeczytał pewnie nawet nie do połowy
Ale podobnie jak Twój Tż mój dużo pracuje, ma naprawdę dużo na głowie...
Mówiłam mu kiedyś o tym, twierdził że tak mi się tylko wydaję, że się tym wszystkim nie interesuje. Poza tym mój twierdzi, ze dużo rzeczy podpatrzył u mojej siostry, bo w sumie często u niej bywamy, a ma już dwójkę dzieci
Zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce
Teraz często mu czymś opowiadam, co właśnie przeczytam w jakieś gazecie/książce, dziele się spostrzeżeniami i poglądami specjalistów- może coś mu tam zostanie w głowie.
Moj cos by poczytal,poogladal ale nie ma kiedy. Jak juz maczas to nie kuma co sie wokol niego dzieje i usypia na siedzaco
Cytat:
Dostałam skierowanie do szpitala, jutro na 9 , u ginki miałam jeszcze wyższe niz u mojego gina 155 na 71, zmierzyła dopiero po usg....wiec nie byłam zmęczona, a nawet sie nie denerwowałam....Mam podejrzenie choleostazy... Małego nie widziałam, bo powiedziała, ze sprawdzi te najwazniejsze rzeczy , czyli wody płodowe itp( powiedziała ze nie za dobrze bo mam za mało wód płodowych)szyjka jest zamnknięta, bardzo długa Mam też opławy, dostałam głobulki i mam kiepskie wynki dostałam zelazo(podkreślę ze moj gin je widział dzisiaj i nic nie powiedział) ktg też nie jest rewelkacyjne, ale bez tragedii....Mój gin powiedział że dobry....Wiec pozostawiam to bez komentarza....Moze lepiej że tak sie stało, bo przynajmniej będe pod kontrolą i będe miała usg Mam nadzieje ze przed obrona wyjdę, ale dzidzia najważniejsza, jak by co zostanie mi wrzesień....Mój popbyt w szpitalu będzie też zależał od tego czy wyjdzie mi choleostaza
Dobrze ze poszlas na ta kontrole! by bylo jak najlepiej
A na obrone jak zechcesz mozesz wziac przepustke ze szpitala(kolezanka brala i wyszla na pare godzin tylko). Wrzesien tez jest opcja ale nie to najwazniejsze. Grunt bys byla zdrowa i dziecko w dobrostanie w brzuszku. Ciesze sie ze bedziesz pod dobra opieka
A twojego gina -olewacza problemow - rozszarpiemy grrrr

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-07-08 o 22:20
Stary 2014-07-08, 22:22   #4307
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostałam skierowanie do szpitala, jutro na 9 , u ginki miałam jeszcze wyższe niz u mojego gina 155 na 71, zmierzyła dopiero po usg....wiec nie byłam zmęczona, a nawet sie nie denerwowałam....Mam podejrzenie choleostazy... Małego nie widziałam, bo powiedziała, ze sprawdzi te najwazniejsze rzeczy , czyli wody płodowe itp( powiedziała ze nie za dobrze bo mam za mało wód płodowych)szyjka jest zamnknięta, bardzo długa Mam też opławy, dostałam głobulki i mam kiepskie wynki dostałam zelazo(podkreślę ze moj gin je widział dzisiaj i nic nie powiedział) ktg też nie jest rewelkacyjne, ale bez tragedii....Mój gin powiedział że dobry....Wiec pozostawiam to bez komentarza....Moze lepiej że tak sie stało, bo przynajmniej będe pod kontrolą i będe miała usg Mam nadzieje ze przed obrona wyjdę, ale dzidzia najważniejsza, jak by co zostanie mi wrzesień....Mój popbyt w szpitalu będzie też zależał od tego czy wyjdzie mi choleostaza...Nie miałam nic do szpitala, więc jeszcze musiałam zrobić zakupy ...koszule itp...
Dziewczyny które lezały ostatnio w szpitalu, brałyście jakieś dresy???Bo mi ginka tak poradziła, ale mi wygodniej w bluzce i leginsach
To niezly twn Twoj gin
Dobrze, ze poszlas do innego lekarza.
Trzymaj sie cieplo, dasz rade, juz tak nie wiele zostalo, a zdrowie maluszka najwazniejsze.
A powiedz, mialas jakies padania robione pod kątem tej cholestazy?
Ja sie z jednej strony ciesze, ze tu nie klada z tego powodu do szpitala, leżałabym juz od 28tyg. Ale stres jest.
Stary 2014-07-08, 22:27   #4308
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

To sie wyzalilam.
Pociesze cię, ja w 2 trymestrze tyłam, po3kg miesiecznie, jak poszłam w 32 już tylko 2, a dziś 36 juz tylko pół kg...wydaje mi sie że ja powinnam zmiescic sie w tych 15, bo mam 10 na plusie, a przez 4 tyg 5 to raczej już nie przytyje...Ty też spokojnie mozesz sie w 15 zmieścić, nie jest powiedziane że nie mozesz mieć jak ja

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
To niezly twn Twoj gin
Dobrze, ze poszlas do innego lekarza.
Trzymaj sie cieplo, dasz rade, juz tak nie wiele zostalo, a zdrowie maluszka najwazniejsze.
A powiedz, mialas jakies padania robione pod kątem tej cholestazy?
Ja sie z jednej strony ciesze, ze tu nie klada z tego powodu do szpitala, leżałabym juz od 28tyg. Ale stres jest.

w szpitalu mi zrobią myślę ze główna przyczyna jest ciśnienie, ale cholestaza też..Na skierowaniu mam napisane i to i to ...Trochę się stresuje, ale dam radę !

a ty patrycja bierzesz jakieś leki tak???

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-08 o 22:30
Stary 2014-07-08, 22:38   #4309
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Moni ten Twój lekarz to jakiś konował, baty u się należą, gburowaty staruch, aż się zeźliłam.

Mój mam wrażenie, że też czasami bagatelizuje, ale innym razem zleca dużo badań i jest zawsze bardzo miły.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:45   #4310
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwonilabym na Twoim miejscu do tego pozal sie boze ginekologa i powiedziala mu co o nim mysle bo to nie sa zarty, a teraz widac ze ewidentnie Cie olal i zbagatelizowal tyle rzeczy

Trzymam zeby wszystko skonczylo sie dobrze i zebys jeszcze wyszla na obrone ale tak jak piszesz to nie jest najwazniejsze

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 22:49   #4311
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Moni ten Twój lekarz to jakiś konował, baty u się należą, gburowaty staruch, aż się zeźliłam.

Mój mam wrażenie, że też czasami bagatelizuje, ale innym razem zleca dużo badań i jest zawsze bardzo miły.
też sie zdenerwowałam...inaczej bym nie poszła do innego lekarza na konsultację....i tak długo z nim wytrzymałam.....w 2 ciąży na pewno do niego nie pójdę....
Stary 2014-07-08, 22:49   #4312
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Pociesze cię, ja w 2 trymestrze tyłam, po3kg miesiecznie, jak poszłam w 32 już tylko 2, a dziś 36 juz tylko pół kg...wydaje mi sie że ja powinnam zmiescic sie w tych 15, bo mam 10 na plusie, a przez 4 tyg 5 to raczej już nie przytyje...Ty też spokojnie mozesz sie w 15 zmieścić, nie jest powiedziane że nie mozesz mieć jak ja

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

w szpitalu mi zrobią myślę ze główna przyczyna jest ciśnienie, ale cholestaza też..Na skierowaniu mam napisane i to i to ...Trochę się stresuje, ale dam radę !

a ty patrycja bierzesz jakieś leki tak???
Moni, nikt nie lubi szpitali, ale tam najlepiej cię zdiagnozują i ustawią na lekach, więc warto się przemęczyć. Pewnie jak unormuje ci się ciśnienie, to powinni cię puścić szybko ciekawe co z tymi wodami jeszcze... Super, że trafiłaś do dobrego lekarza w końcu i będziesz pod opieką. Zobacz, do czego mogło to olewactwo twojego gina doprowadzić.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:55   #4313
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz sobie oglada mecz bo jak zobaczyl wynik 5:0 to polecial do duzego pokoju a ja sobie wlaczylam lampke Olivki i mysle ze fajnie to zrobilismy
u nas juz wszystko przygotowane a wyglada to tak

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 22:57   #4314
kasia_ruda
Zakorzenienie

Zaczarowana chyba u was nawet spokojni sąsiedzi się drą dziś, co?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:57   #4315
asix86
Wtajemniczenie

Jesteśmy po wizycie. Jest wszystko OK. Mały ma 2700g (jesteśmy w środku 36tc). Znów nie chciał pokazać nam buźki .

Dostałam skierowanie na KTG. Mam chodzić 2 razy w tygodniu od 24.07.
Stary 2014-07-08, 22:58   #4316
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

To sie wyzalilam.
Tez tesknie za wakacjami, porodu sie nie boje ale boje sie opieki nad mala bo nie wiem czy bede w tym dobra, a wiadomo ze kazda matka chce byc najlepsza dla swojego malenstwa, nigdy nie przewijalam ani nie kapalam malego dziecka nie mialam z nimi stycznosci blizszej

Kochana ale jak urodzisz swoje szczescie to przynajmniej bedziesz juz z Tz i wszystko bedzie latwiejsze bo bedziecie razem

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:01   #4317
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Moni, nikt nie lubi szpitali, ale tam najlepiej cię zdiagnozują i ustawią na lekach, więc warto się przemęczyć. Pewnie jak unormuje ci się ciśnienie, to powinni cię puścić szybko ciekawe co z tymi wodami jeszcze... Super, że trafiłaś do dobrego lekarza w końcu i będziesz pod opieką. Zobacz, do czego mogło to olewactwo twojego gina doprowadzić.
powiem szczerze że dałaś mi dużo do myślenia jeśli mowa o ciśnieniu....i się przeraziłam trochę, ze jak coś sie stanie to bede miała do siebie żal.... a jeszcze jak powiedziała że mam lekką anemię to już mnie załamała, ze on to olał! ale w sumie go nie zapytałam, moze w tedy by mi powiedział Ginka mi powiedziała, ze jak będzie ok to 3-4 dni a jak wyjdzie mi chomestaza to nawet ponad tydzień

Mojemu mężowi głupio sie zrobiło, jak powiedziałam że idę do szpitala, myślał że jak zwyklę panikuję, bo taki ze mnie typ

a u was jak jest z wodami w normie???

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Tz sobie oglada mecz bo jak zobaczyl wynik 5:0 to polecial do duzego pokoju a ja sobie wlaczylam lampke Olivki i mysle ze fajnie to zrobilismy
u nas juz wszystko przygotowane a wyglada to tak

jak pięknie!
Stary 2014-07-08, 23:02   #4318
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana chyba u was nawet spokojni sąsiedzi się drą dziś, co?
Oj daj spokoj
jak zaczal sie mecz gralismy z Tz w szachy to nawet telewizora nie trzeba bylo wlaczac jak gola strzelili bo na ulicy krzyki petardy samochody trabily itd wiec sobie pospie cos dzisiaj czuje

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:03   #4319
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Ja już mam chustę. Wybrałam elastyczną firmy tula, kosztowała 200 zł. Prezentuje się super, jestem bardzo nastawiona na korzystanie z niej

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Super! Ja właśnie wpadłam w to błędne koło użerania się z producentem, czekam 7 tygodni, ale liczę, że to już końcówka.
To szok, że tyle trzeba oczekiwać! Kto by pomyślał, że tyle się dzieci rodzi ;p

Ja dostałam od koleżanki w prezencie chustę ale nie mam zamiaru zakładać jej w najbliższym czasie. To będzie porażka w upalne dni się tym obwiązać nie nie nie nie nie!!!!! Zrobiłam tylko przymiarkę i po pierwszym wiązaniu miałam wrażenie że sie rozpuszczę!!

Cytat:
Mam nadzieje ze mi tez uda sie urodzic sn i bez znieczulenia

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

czekam na fotki
Mój kącik nie jest tak pięknie zrobiony jak wasze i nie mam czym się chwalić ;p bo to stan surowy mojej wyprawki ;p

Cytat:

Spokojnie - jak sie dziecko nie odwróci to przeciez nikt Ci nie bedzie kazał rodzic dziecka ułozonego w pozycji posladkowej.

dla TŻ za łóżeczko i półkę.

To sie Wam udało z tym wózkiem.
Też musze w końcu sie za to zabrać i zamówić.
Naczytałam się w necie i du.pa !!
Teraz się boję.

No dumny był jak paw po złożeniu.

Zabieraj się bo widzisz jakie jaja wychodzą z oczekiwaniami

patrycja19894
najważniejsze żeby do noego dotarło, że kłamstwo jest NAJGORSZĄ RZECZĄ NA ŚWIECIE !! A ty się proszę uspokój

Cytat:
Napisane przez friks Pokaż wiadomość

super !!
też zamawiamy imitację lnu.. tylko wachamy się nad kolorem. szary bądż czekoladowy brąz
a Ty jaki kolorek masz ??
w załączniku.

Cytat:
trzymam kciuki żeby poszło wszystko dobrze!!
Jak byłam niedawno w szpitalu to miałam i dresy i leginsy i w obu śmigałam. Nienawidzę koszuli nocnej nie wiem jak dam radę w tych co kupiłam. Jak śpię to cała du.pa na wierzchu

obrona nie zając....ale dobrze byłoby mieć z głowy.

Na temat lekarza się nie wypowiem....szkoda języka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imitacja3.jpg (31,4 KB, 15 załadowań)

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:03   #4320
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, szkoda już słów na Twojego gina...tyle rzeczy zaniedbać?
pobyt w szpitalu nigdy nie jest przyjemnością, ale z drugiej strony będziesz miała fachową opiekę nie to co u tego pożal się Boże lekarza...
Tak jak piszesz zdrowie maluszka jak i Twoje są teraz najważniejsze

Cytat:
Moj cos by poczytal,poogladal ale nie ma kiedy. Jak juz maczas to nie kuma co sie wokol niego dzieje i usypia na siedzaco
hihi skąd ja to znam, mój Tż ostatnimi czasu przysypia nawet na meczach- to już u niego naprawdę ostatnie stadium zmęczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości