|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
![]() Gryzelda, ślicznie wyglądaliście ![]() renia, agatko, gratuluję 6. miesiąca
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2972 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
Pani, nie wierze! No nie wierze
naczelny cycoholik wątkowy- szok ![]() (Dałaś mi nadzieje, ze cycolenie nie trwa wiecznie )Nie smuc sie Moje dziecko dzisiaj było bez drzemki, marudne strasznie ![]() Miałam ochote zwiać z domu Po kapieli na chwile go odłożyłam do lozeczka, zeby wziąć szybki prysznic (zawsze kąpie się juz jak on spi, ale musislam no dzisiaj musiałam) wracam, zeby go nakarmić a on spi ![]() Nie było mnie ze 3min, jeszcze karuzela sie kręciła... Anitko, jakies te nasze dzieci do siebie podobne ![]() Wozkowych problemów współczuje, znam ten bol ![]() A z kp miałam podobnie, wieczny nawal. (T sie męczył strasznie, musiał jesc łapczywie zeby nadążyć za tym co wypływało). Zeby opróżnić cała piers równomiernie zmieniaj pozycje. Jesli masz te zastoje w zewnętrznych kwadrantach piersi to zbawienna jest pozycja spod pachy. Jesli tam masz najbardziej twarda pierś to od pozycji zaczynaj. Opróżniane jest najpierw ta cześć do której przylega bródka dziecka. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-07-08 o 18:36 |
|
|
|
#2974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chodzi mi o sprawdzone typy, bo ja w pierwszej miałam same podstawy. Co do wypierania to u mnie było baaardzo długo. Pamiętam jak chowałam brzuszek przed wszystkimi teraz to już się nie da .Co do kolejności to wiem, ale ja Alonki nie pamiętam prawie wcale bo już się chyba nie udzielała na wątku ( tak mi się wydaje) i jest jeszcze Buter - sierpień, która nawet była w klubie. Cytat:
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-07-08 o 18:29 |
||
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk, u mnie podobne zainteresowanie T.
![]() Wirtualne (Chociaz pierwsze dwa tyg nad morzem spędzamy z moja mama, bez TZ. Jestem ciekawa co to bedzie... Teściowa na wieść o tym wykupiła dobie wczasy dwie miejscowości dalej. Strach tam jechać )Współczuje problemów kupkowo brzuszkowych okropne sa...Tez cos wiem. W życiu do tych pierwszych miesiecy wrócić bym nie chciała ![]() Berbie, my wyszliśmy jakos pod koniec 2tyg chyba. Ale to zima była i było solidnie zimno. Tez polecam nianie AC. Rena
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-07-08 o 18:29 |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko wow ale leci!
Pani no jak zawsze Michas pokazał gdzie ma plany matki. Wystarczy mu cyca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe, fakt. Małpiatek jeden
![]() wiesz... miałam ekoparentingowe wyobrażenie o 5latku na cycu a tu taki cios ![]() Cytat:
a nad czym się zastanawiasz? będziemy radzić Cytat:
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Kucyku pisałaś że byłaś w sobotę na weselu. I jak to wyglądało? Ja mam wesele 4 października u siostry i bardo mi zależy żeby być jeśli oczywiście będzie to możliwe. Tak sobie myślałam, że jeśli miałabym CC koło połowy września to może by się udało. Czy jest to realne?
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Nie wiem jakie dobre butelki? Jaki krem maść do pupy? Wcześniej miałam Sudocrem i coś jeszcze. Do kąpieli to chyba Emolium? I coś jeszcze polecacie? Jakiś krem do pielęgnacji szczególnie na zimę? Pisałyście coś o rurkach antykolkowych co to jest i jak się nazywa? Krem na brodawek? Jakie mleko mm? Była mowa o jakimś w butelkach jednorazowych. Dziewczyny ja jestem chyba bardziej zielona niż przy pierwszym. O jeszcze jak sprawdzają się te muszle laktacyjne? Któraś pisała na ten temat. To chyba tyle. Za wszelkie wskazówki będę wdzięczna. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- A i jeszcze jakie głupoty? Co się kompletnie nie sprawdziło? Bo u mnie duże opakowanie Sudocremu ( zużyłam może połowę reszta się przeterminowała). I to coś do odciągania Frida czy jakoś tak koszmar. A i niedrapki spadały z rączek. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Mnie powoli ogarnia wyprawkowe szaleństwo. Jeszcze nic nie kupuję, ale na bieżąco wertuję strony w poszukiwaniu produktów dla dzieci a tam takie różności o których nawet nie miałam pojęcia.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-07-08 o 20:45 |
|
|
|
|
#2979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() blisko, 2 km. ale opiekując się chodzącą mamą nie poszaleje Cytat:
a masować zgrubienie w czasie gdy mały pije można? jaką największą głupotę kupiłaś?
|
|
#2980 | |
|
Konto usunięte
|
Pani mnie też się normalnie smutno zrobiło
![]() Chciałam Ci napisać, że jesteś dla mnie wzorem kp ![]() Ja wciąż doję, już nawet nie myślę o przyszłości. A powiedz mi, dajesz kiedyś jakieś mm czy w ogóle rezygnujecie z mleka? Edytko napiszę Ci wszystko, co ja mam, ale nie twierdzę, że to najlepsze wybory, po prostu nam wszystko podpasowało. Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Berbie, moznaa, ale delikatnie (bez nadmiernego uciskania) i ruchem w kierunku brodawki.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-07-08 o 20:33 |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47216062]Pani mnie też się normalnie smutno zrobiło
![]() Chciałam Ci napisać, że jesteś dla mnie wzorem kp ![]() Ja wciąż doję, już nawet nie myślę o przyszłości. A powiedz mi, dajesz kiedyś jakieś mm czy w ogóle rezygnujecie z mleka? Edytko napiszę Ci wszystko, co ja mam, ale nie twierdzę, że to najlepsze wybory, po prostu nam wszystko podpasowało.[/QUOTE] Dziękuję Berbie już wysłałam z góry dziękuję.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-07-08 o 20:53 |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda wygladaliscie cudnie. Jaka ty szczuplutka jesteś, z czego się odchudzalas?
![]() Pani jestem w szoku jak T. się odstawil. Ja mam wizję długiego karmienia. Ostatnio Olek leci co chwilę na łóżku i tylko wola niuniu znaczy chce cycusia
|
#2984 |
|
Konto usunięte
|
Pozdrawiam z Władysławowa
![]() Dziękuję za komplementy, nie będę w stanie być na bieżąco i nadrobić później, więc wysyłam mnóstwo kciuków i przytulasów do potrzebujących ![]() Maga odchudzałam się, żeby tak wyglądać
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Panika poczekaj jeszcze jak stwierdzi tak jak mówi ze "tu nie" (o łóżeczku) i pokaże "tiuuu" na duże łóżko :P
ale za to jakie to słodkie jak maluch w nocy bierze kocyk i gramoli się do łóżka ![]() Moj skubaniec za to smoka pozbyc sie nie chce, mówisz ze Tores to tak sam z siebie ![]() My jestesmy na etapie nauki sikania do nocnika - efekt lanie po nogach i mówienie po fakcie "ajajaj"
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo szybko leci
Cytat:
kciuki za żłobek Cytat:
|
||
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47217529]Pozdrawiam z Władysławowa
![]() Dziękuję za komplementy, nie będę w stanie być na bieżąco i nadrobić później, więc wysyłam mnóstwo kciuków i przytulasów do potrzebujących ![]() Maga odchudzałam się, żeby tak wyglądać [/QUOTE]Odpoczywaj
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do pupy na początku praktycznie nic nie używałam, później rossmannowski w niebieskim pudełku, bepanthen, na noc sudocrem, ale bardzo mało kremów nam idzie do kąpieli coś zwykłego, u nas rossmannowski płyn, jak nie będzie problemów ze skórą nie potrzebujesz emolientów krem na zimę z nivea, rossmannowski ma wodę w składzie i na mrozy chyba nie jest polecany (używałam go wiosną i jesienią, jak zimno i wiatr) rurek nie miałam są mm w jednorazowych butelkach, często na zamówienie, a jak na miejscu to w aptekach blisko szpitali. te mleka mają krótki termin ważności, więc przed porodem raczej nie warto kupować. |
||
|
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
No to najlepsze życzenia dla "solenizanta"! Jak to szybko zleciało. Już miesiąc
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2014-07-10 o 20:49 |
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zwarjuje...
Na spacerze tez się darł Łącznie spał od rana z godzinę. Pediatra przepisała debridat 3x1 łyżeczka granulatu do mleka, Viburcol czopki uspokajające dwa razy dziennie, Biogaje 2x2 krople, dicoflor 5 kropli. Mamy refundacje na nutramigen. 6 opakowań na receptę może dać wiec odjąć cenę wizyty to będziemy 20zl do przodu.. Ja do tego wszystkiego dostałam okres!! Przytulnie, noszenie nie pomaga. Jak zaczyna wbijać mi paznokcie, ciągnąć za włosy i kopać po ranie po cc to mam wrażenie że mnie nienawidzi wiem że tak nie jest ale emocje biorą górę. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Monika u nas nie ma mowy o parkowaniu aut. Olka nawet za bardzo nie bawi się samochodami. A garaż mamy
on tylko przy nim stoi i próbuje klucze do zamka wcisnąć. Aż jestem ciekawa jak to jest z tym rozwojem dzieci. Olek długo nie siedział, zaczął w miarę chodzić dopiero koło 15 miesiąca, teraz dosyć dużo słów powtarza. Ostatnio hitem jest dinda znaczy winda. Potrafi powiedzieć kawa i co mnie dzisiaj zdziwiło jak TZ go zapytał co pije mama to powiedział kawe. Ale chyba przez przypadek odmienił. Ja aż tak nie zwracam uwagi na to co powinien robić. Nawet się nie orientuje. Może to nie dobrze ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Kucyk współczuję takiego płaczu. My długo przez to przechodzilismy Anita ja w pewnym momencie nie wytrzymalam spacerów non stop z krzykiem i zawiozlam wózek do mamy bo oni mieszkają w domku. Tam jeździłam co dzień autem, usypialam na rękach i do wózka na taras. Jak się budził i płakał to znowu ręce i tak w kółko. Tak"spacerowalismy" ponad 3miesiace
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ mi dzisiaj niedobrze. Coś zeżarłam i teraz się męczę!
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-07-08 o 22:06 |
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jako matka lekko gadżeciarska przy kolejnym chcę przetestować woombie
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Długo mnie nie było ale mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
Barbie, Kucyk gratuluję synków Barbie co do ubierania maluszków w upały to ja nakładałam tylko body i cienką czapeczkę, gondola jest i tak zabudowana więc zimno jej na pewno nie było Kąpałam i kąpię codziennie W upał tym bardziej, bo dzidziuś się poci tak jak my i nie wyobrażam sobie żeby miał iść spać spocony. Na pupę bephanten (może pieluszki nie odpowiednie, my mieliśmy białe pampers premium cere przez 2mc, później zielone i nie było żadnych odparzeń ) Kucyk straszne są te problemy z brzuszkiem Mam nadzieję, że szybko przejdzie (u nas po 3mc jak ręką odjął) Ciężko jest patrzeć jak maleństwo się męczy i nie móc mu pomóc Moja mała w jego wieku też tak mało spała w dzień Spróbuj włączyć suszarkę do włosów, u mojej siostry tylko to pomagało przy kolkach
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. przy kolkach drapał, gryzł, ściskał, kopał, makabra była.. wiem, że Ci ciężko.. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ewel co u was? Jak Laura?
|
|
#2998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Cytat:
![]() mimo ulewającego dziecka kupiłam za dużo terówek, za dużo flaneli. Maście, oliwki, kremy, mleczka - najróżniejszych firm (od bardzo drogich do najtańszych). Wszystko rozdałam. Używaliśmy Oilatum także nic nam nie było potrzebne. Nie miałam malutkich ciuszków. rozmiar 56 okazał się za duży. Krem na brodawki - totalnie niepotrzebny. Herbatki laktacyjne - wypiłam pół paczki, mnie się nie przydały. Laktatory (na szczęście nie potrzebne) były nie uzywane. itp dużo małych ![]() na szczęście karuzeli nad łóżeczko nie kupiłam (dostałam)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47216062]Pani mnie też się normalnie smutno zrobiło [/QUOTE]hehe. żebyś wiedziała jak mną emocje rzucają ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47216062]A powiedz mi, dajesz kiedyś jakieś mm czy w ogóle rezygnujecie z mleka? [/QUOTE]póki co je 1-2 razy (na śpiocha). dla mnie to szokens, bo jeszcze miesiąc temu to było ok. 8-10 karmień. poza tym je kaszkę mleczną. często dostaje twarożek/jogurt. na razie nie widzę potrzeby (i za bardzo sobie nie wyobrażam) kupowania mm. też miałam ![]() Maguś a jak z Waszymi wakacjami? byliście? jedziecie??? Wyjazd zmienił T. bardzo. We wszystkich dziedzinach. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47217529] Maga odchudzałam się, żeby tak wyglądać [/QUOTE]bosko. śliczna z Was para Cytat:
![]() Cytat:
w 9 miesiącu. a wczesniej i tak tylko na spacerach uskuteczniał. Cytat:
bosh... Wiktor lada moment urodzinuje ![]() ![]() no ja też nie po prostu budowałam garaże ![]() serio. szybkkoooo....on jest malutkim Groszkiem. Nie ma jak komunikować się z mamą... a Ty jesteś najlepszą mamą. pamietaj o tym. emocje są duże. uczycie się siebie wzajemnie. ale mecz!
|
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
Maga Tż w niedzielę wyjechał więc jestem z małą sama Laura to wulkan energii wszędzie jej pełno Od jakiś 2mc chodzi, wszystko rozumie, coraz więcej mówi i potrafi Ostatnio patrzę a ona wzięła bączka i go nakręcała na dywanie w szoku byłam, bo bardzo dawno się nim bawiłyśmy Dzisiaj nauczyła się dzwonić dzwonkiem w rowerku
Nie sądziłam, że takie małe dziecko jest aż tak mądre Cały czas ząbkuje i przy tym trochę gorączkuje i choruje, przy każdym ząbku coś jej dolega (a mamy już 7) Między innymi przez to odwlekam szczepionką na mmr
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa!!! Wiktora podmienili!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! gdzie ciemnowłose dziecię????????
Cytat:
![]() ![]() pięknie!!! wydaje mi się, że dzieci potrafią więcej niż nam się wydaje. tylko my nie pytamy umiejętnie/właściwie ![]() ![]() nawet jedna sztukę już zakupiłam. przyjaciółce. jest bardzo zadowolona (ale jej starsze dziecko uwielbiało być zakokonowane, więc miałam wskazówkę)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

smoczek też tak odstawił z dnia na dzień
myślałam, że będę karmić do 18stki, a tu taki zonk...

)

to chyba przez Twoje intensywne wyparcie
. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Spróbuj włączyć suszarkę do włosów, u mojej siostry tylko to pomagało przy kolkach