|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Znad kawy wieczornej
![]() Przeleciałam na szybko dyskusję o savoir-vivrze, i naszła mnie przykra konstatacja, że w tym aspekcie poziom mojej socjopatii sięga zenitu ![]() Generalnie, zostałam tego wszystkiego nauczona w dzieciństwie i wczesnej młodości i wiem, co chodzi, ale... jak coś mi się wydaje bez sensu i mało ważne, to z pełną premedytacją tego nie przestrzegam i zupełnie mnie nie obchodzi, co ktoś sobie o mnie pomyśli Chadzam do opery w trampkach. Jem tym sztućcem, którym mi akurat wygodnie. O, uwielbiam nabijać jedzenie na nóż i zdarzało mi się to robić w restauracjach; na dodatek w swym wielkim zadufaniu, uważam, że czynię to z tak uroczą dezynwolturą, że sprawiam wrażenie osoby uroczej, a nie prostaka ![]() A co do butów w domu... Wiem, co twierdzi savoir-vivre, ale... nie znoszę, gdy ktoś ładuje mi się do mieszkania w butach i koniec. W przedpokoju mam płytki. Tam jest miejsce na buty. W mieszkaniu mam parkiet i dywan. Chodzę po nich boso. Siadam na podłodze. Leżę na dywanie. Czasem zdarzy mi się na nim zasnąć. W lecie jeszcze zagryzę zęby i zniosę, ale jak w zimie... nie, absolutnie nie. Tak samo jak wizja elegancki strój + bose stopy/skarpetki absolutnie nie wywołuje we mnie żadnego poczucia dysonansu. Wiem, dziwna jestem
|
|
|
|
#1082 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Macham znad obejrzanego True Detective. Uczucia mieszane... Niby wszystko pięknie ale IMO wiele hałasu o nic. Czegoś zabrakło, za dwa dni nie będę pamiętać o tym serialu, nie mam ochoty do niego wracać. Hm. Może zbyt dużo sobie wyobrażałam czytając opisy w stylu "nowa jakość seriali". No ok, był dopieszczony i zrealizowany jak film. |
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miłego wieczoru ciśnienie zmogło Negatywa więc wpadam
![]() Zadowolona z fryzjera Moje włosy bardzo się poprawiły Dostałam namiar na lidlowy szampon i odżywkę co mam mi fryz na weselu utrzymać . I odżywkę ze świetnym składem z biedry z olejem arganowym. Co do dyskusji na tematy sawułar wiwrowe ![]() to czy tak czy siak jak idziemy do kogoś do domu i gospodarz prosi o zdjęcie butów to i tak trza tal uczynić.... ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() AAAA jeszcze szcere aczkolwiek niezawodne zdanie którym posługuje się mój przyjaciel. Wolałbym zostać w obuwiu gdyż chodzę w tych butach cały dzień .... Do tego wymowny ton ... Zawsze działa
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-07-08 o 20:52 |
||
|
|
|
#1084 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. jak nie znasz to polecam, mnie po prostu emocjnalnie nie porwało. |
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz poszukam na kwc Dla moich włosów chyba za ciężka są bardzo sztywne i wygładzone... Tak to raczej ta... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-07-08 o 21:02 |
|
|
|
|
#1086 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dla mnie byłoby niedopusczzalne tak powiedziec komus sory ale podłoga słuzy do chodzenia, a jak komus jej zal nie powinien zapraszac gosci .niemniej jednak wg sv nalezy sie pokornie ugiac przed taka prośbą i co wiecej nie okazac dezaprobaty ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
ale obejrzalas juz cała serie? czy jeden odcinek? wczoraj myslalam o tobie , ja nie wiem jak ty to robisz..bo nam z TZ nieraz miesiacami nie udaje sie nic obejrzec choc plany są co drugi dzien co najmniej
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Aileenn - nie wiem jak u Ciebie, ale u mnei pogoda jest totalnie moja, tak jak prognozowali, chłodny wiatr, rześkie powietrze, jak na żaglach
Jest czym oddychac wreszcie. |
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dodatek spuchła mi stopa od ugryzienia komara ciekawe jak zmieszczę ją w dziwkarskie buty
|
|
|
|
|
#1090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z sentymentu obejrzymy. Cytat:
Cytat:
Proste - robi to sama, bez Teża jest szybciej, wiem, bo mam za sobą pierdylaird sezonów serialowych Dla mnie to czasem na dwa razy ![]() Teraz czekam an Teża, wiec mi zejdzie ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
my lecimyw plener - moze nagram sarny
|
||||
|
|
|
#1091 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Nawet koty wracają do życia i przejawiają jakąś aktywność przy miskach. Wcześniej niemal od rana leżały jak zewłoki. |
|
|
|
|
#1092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#1093 |
|
To ja :)
|
Otóż byłam tam niedawno i się chwalę
|
#1094 |
|
grozi wypollizowaniem
|
co do filmow to obejrzalam neidawno oczy szeroko otwarte, no i jakos mnie z butów nie wyrwał, choc temat z potencjałem,
moze macie do polecenia jakis wyrywajacy z butów film? (wiem powtarzamy sie, ale chodzi mi o cos super ekstra co kazdy obejrzec powinien )
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-07-08 o 21:58 |
|
|
|
#1096 |
|
|
Próbował
Gdyż wróg czai się wszędzie i nikomu nie należy ufać -być może wystarczy się wytarzać w lawendzie, żeby się ukryc
|
#1097 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. och ![]() Cytat:
Cytat:
Z TŻtem udaje nam się obejrzeć góra dwa odcinki dziennie a najczęściej wychodzi jeden na dwa dni. Bo nim wróci z pracy, zje obiad, posiedzi przed kompem, załatwi se chipsy, przygotuje barłóg, zrobi tysiąc innych rzeczy... A sama po prostu odpalam best playera i jadę póki did mnie nie odciągnie. Fcale że nie! ![]() Cytat:
Jeszcze a propos gry aktorskiej - Metju to obecnie dobry przykład - irytuje mnie aktualna tendencja. Znaczy te monologi. Miał monolog w Wilku, monologi w TD. Nie powiem, wyszły świetnie ale jednak nie kręci mnie ich wysłuchiwanie. Równie dobrze mogłabym podłuchać jakiegoś pijaczka pod sklepem Może "na starość" docenię takie sceny?
|
|||||
|
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dr Google mówi że jest nieszczególnie, ale poczekam jednak na interpretację prawdziwego lekarza Cytat:
wszystko kroję no oprócz ryby Cytat:
ja jestem w połowie sezonu ale podoba mi się u mnie też Chciałam powiedzieć ze od niechcenia włączyłam mecz i jeszcze nie zdażyłam porządnie usiąść a tu już 5:0 po 30 minutach |
|||
|
|
|
#1099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Świadome, z premedytacją zachowanie zgodnie z włąsnym kaprysem znam aż nadto, to zupełnie co innego, to inna jakość . Mi sie zdarzało w knajpkach - i wiem jak to wygląda, widzę to, w Twoim przypadku jako kuszące wręcz, prowakacyjne, etc. Cytat:
Nie mam serca mówić Ci co nastąpi później ![]() W sumie to nie wiadomo. Cytat:
Cytat:
Nie no, jacha, że nie jest, umiejętności etc, ale nie lubię nadmiaru niczego. Jak cchesz zwykły film z nim to moze Paperboy vel Pokusa? Nie oceniam, ja oglądam wszystko jak leci z Methju, Kjusakiem etc temat mnei zainteresował i ... zobacz sama jeśli chcesz i masz wolny czas. Uczciwie tylko powiem, że to ten z cyklu "nudnawych", ale taką nalepkę dostają wszystkie filmy traktujące o ludzkiej psychice. Nie byłam wyrwana, ale filmu nie zapomnę, choć chyba chciałabym. Mimo że zarzz "po" czułam niedosyt, ale to juz chyba ze mną coś jest nie tak, mam zbyt duże oczekiwania, niemniej jestem po prostu ciekawa Twojego zdania. Po czasie, oceniam lepiej niż - tuż po napisach końcowych. Chyba myślałam, ze ten film będzie o czymś innym. I w sumie to chyba dla filmu dobrze. ? Heh namotałam? To dobrze. |
||||
|
|
|
#1100 | |
|
Nindżopesz
|
Tia
![]() Cytat:
2. może kiedyś, niezbyt mnie on kręci żeby zaraz filmografię przeglądać. Natomiast na Kjusaka lubię sobie popaczeć - bo jakimś wybitnym aktorem wg mnie nie jest żeby podziwiać cos więcej ![]() 3. dopisałam sobie do listy, nie omieszkam podzielić się wrażeniami jeśli kiedyś zmęczę ten film ![]() 4. |
|
|
|
|
#1101 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co za mecz, szok..
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1102 |
|
|
|
#1103 | ||
|
BAN stały
|
Mecz-srecz... Was to naprawdę kręci jakoś szczególnie?!
![]() Cytat:
Pewnie zblazowania nie przećwiczyłem dnia tego, ani dezynwoltury skostniałymi tego świata konwenansami Hui z tym, łeee i fuuuj! ![]() Cytat:
--- Heeejaaa! |
||
|
|
|
#1104 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
ale ona ma 80 lat więc chyba wypada ![]() Cytat:
Cytat:
ja nabijam na widelec i odgryzam po kawałku
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
ano
![]() Macham
|
|
|
|
#1106 |
|
|
Warmia, Nowe Kawkowo
![]() Rany, ale wszyscy ten mecz przeżywają, na FB zajrzeć się nie da... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Gryx! Helou!
|
#1107 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
chyba jestem idiot
odebrałam dziś opis rezonansu i pisze tam "poprzednich wyników do porównania nie dostarczono" - nie pomyślałam, że trzeba czyżby to było takie oczywiste Cytat:
albo wspomnianego już podsmażonego na chrupko pieroga albo ogórka kiszonego ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- ooo znam nazwę, organizowane są tam wyjazdy jogowe
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Jestem dzikusem, nie znam większości tych zasad SV i dobrze mi z tym w sumie ![]() Ale pierogi zawsze jadlam samym widelcem ![]() A moj chłop, który zna ( jak widać nie tak dobrze, jak mu się wydaje) i przestrzega i mnie poucza, żre pierogi widelcem i nożem. No to przy najblizszej okazji ja go pouczę, ha ![]() Gryx
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1110 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
drukarka mi padła
czy to sie nigdy nie skonczy? ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
aaa! duch! : ![]() Cytat:
e tam, kiszoniucha bierzesz w łape i zagryzasz ,co do innych zasad to moj TZ z uporem maniaka do obiadu zawsze zamawia sok jabłkowy , chyba musze uznac to przejaw ekscentryzmu i sie z tym pogodzic ,pozatym nie wiem czy wiecie ze picie piwa nie jest nigdy zgodne z sv, chyba ze w Bavarii
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

.

kontrola za 6 miesięcy
wszystko kroję
. Świadome, z premedytacją zachowanie zgodnie z włąsnym kaprysem znam aż nadto, to zupełnie co innego, to inna jakość 
Mimo że zarzz "po" czułam niedosyt, ale to juz chyba ze mną coś jest nie tak, mam zbyt duże oczekiwania, niemniej jestem po prostu ciekawa Twojego zdania. Po czasie, oceniam lepiej niż - tuż po napisach końcowych. Chyba myślałam, ze ten film będzie o czymś innym. I w sumie to chyba dla filmu dobrze. ?