|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
właśnie przyjęłam taką taktykę
ale ze mnie kaleka, do grudnia nie wiem co jeszcze zrobie
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrociłam wlaśnie z kina z horroru..bylam dziecku troszke emocji dac..ile mozna zyc w spokoju i nic a nic sie nie bała..ja tez nie
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
A na czym bylas ?
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
Tu horroru nie trzeba, wystarczy półfinał Brazylia-Niemcy obejrzeć
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Co Ty chcesz
Niemcy pięknie grają
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
"zbaw nas ode zlego" taka podróbka egzorcism tylko z przystojnym aktorem w roli głownej
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, to Brazylia brzydko gra.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Może być i tak
Ja kibicuje Holandii i Brazylii ale wynik cos za siebie mówi zresztą mój TŻ jest kompletnie nie meczowy wiec tylko sobie przelaczam co chwila
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
A mój kompletnie meczowy, wszędzie leci mecz, na tv, tablecie, wszędzie. Dziś na szczęście pojechał do kumpli oglądać, bo przyznam szczerze i otwarcie ze mega mi to działa na nerwy!
.W ogóle mam do Was pytanie, bardzo mi się podobają długie, do ziemi sukienki, zobaczyłam na allegro te http://allegro.pl/hit-dzianinowa-suk...340855487.html i chciałam sobie kupić, tylko pytanie, czy będzie to ładnie wyglądać jeżeli mam 158cm? i czy jak skrócę tą sukienkę, to będzie miała dobry fason?
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-07-08 o 23:04 |
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Ja bym ten mecz pod dramat podciągnęła
![]() Ale namachałyście stron. Dajecie czadu. Mnie sporo ludzi mówi, że ładnie wyglądam, ale to chyba z grzeczności i też drażni, bo mnie sie wydaje, że jest na odwrót Wczoraj podpuszczałam trochę męża i mówiłam, że tak chciałam ładnie wyglądać w ciąży a jest na odwrót i wiecie co powiedział... "nie ten wiek"!!! Tym samym pozbawił mnie złudzeń. Zapisałam się na prywtne usg połówkowe na najbliższą sobotę. Będę wtedy w 20tc i zastanawiam sie czy nie przełożyć jednak na jakiś tydzień później. Podobno im bliżej tego 22 tygodnia tym łatwiej wyhaczyć pewne parametry. Jestem też zapisana na fundusz pod koniec miesiąca, ale jednak boję się, że ten szpitalny sprzęt jakością nie grzeszy. Póki co nie ubieram jeszcze nic ciążowego. Mam sporo luźnych sukienek, które teraz leżą idealnie. Brakuje mi tylko krótkich spodenek - pożegnałam 6 par, zostały mi tylko jedne, których zapomniałam zabrać w niedzielę od rodziców ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, że nie wiem czy dobrze się czuję w długich, bo nigdy takich nie nosiłam, ale dziś widziałam Panią z brzuszkiem w takiej i zakochałam się
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
Z ubrań typowo ciążowych to kupiłam spodnie i legginsy w biedronce jakiś czas temu. Na razie jeszcze pasuje na mnie większość letnich ciuchów, zawsze nosiłam się dość luźno, więc nie ma problemu. Natomiast kiedy przyjdą chłodniejsze dni a z nimi większy brzuch, to przejdę się do h&m lub c&a. Mam wrażenie, ze kolekcje ciążowe są zwykle jakieś 50% droższe niż te standardowe :/
Lolcia, to zależy jak się będziesz czuła w takim fasonie. Mówi się, że skracają sylwetkę, ale ostatnio widziałam niską kobietę właśnie w takiej długiej sukni i wyglądała zjawiskowo! U mnie to nieodłączny element garderoby, choć podobno też wysokie kobiety (ja mam 175cm) nie zawsze prezentują się w nich korzystnie ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Brzuszek fajnie podkreślałaby sukienka w stylu greckim, odcięta pod biustem
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
ja w długiej sukience wygladam jak..matrona , a jeszcze jak odcinana pod biustem to jak ciężarówka matrona :P czyli debilnie..mam ok 163cm .
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj ubrałam sukienke w stylu greckim i kuzyn mi powiedział, że wyglądam jak beczka
(ważę 48 kg )
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
ja mierzyłam 'greczynki' do slubu i się ze mnie smiały kolezanki ..wazylam wtedy mało a mowiły ze nie dośc ze niska to gruba..
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się nie skończyło u mnie na cesarce, bo wtedy bankowo do ćwiczeń za szybko nie wrócę..
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
oj mecz....no czysty dramat...ja to zajęłam się kuchnią bo dostałam dostawe z domu
![]() dochodziłam tylko na bramki żeby powtórki oglądać ![]() mam wiadereczko porzeczek czarnych, czerwonych, jagód i łubiankę moreli...co ja mam z tym zrobić?! macie przepis na jakies ciasto szybkie proste i przyjemne?żeby jak najwięcej tych owoców zużyć? z moreli to może jakiś dżem? |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem z moreli pychota! ostatnio zajadam się też morelami suszonymi
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
a masz jakiś fajny przepis na morele?chciałabym żeby jak najmniej je gotować bo moja kuchenka elektryczna puści mnie z torbami po tych wszystkich eksperymentach.....
myślałam też o jakiejś naleweczce...
|
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Chciałam się pochwalić, że poczułam wczoraj ruchy a wieczorem poczuł mój TŻ Więc w klubie zarzuce linkiem z moim brzucholkiem
|
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szczególnie w pierwszej połowie ![]() Sasia - zazdroszczę, ja coś tam czuję ale nigdy na zawołanie i nigdy, jak przyłożę rękę. tż też nie. mam za dobry tłuszczykowy amortyzator
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
Paprika ja poczułam jak przycisnełam lekko dłonie, bo kładąc tak normalnie bez żadnego ucisku też nic nie czułam.
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek pędzi jak szalony i nawet jak mi się udaje nadrobić to nie mam już sił nic napisać
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt, zaciskam kciuki za wszystkie tych kciuków potrzebujące ![]() Ja od poniedziałku nabijam 18 tydzien, ruchów wciąż nie czuję jeszcze. Raz poczułam delikatne puknięcie ale to był jednorazowy incydent. Z ciuchów ciążowych kupiłam materiałowe spodnie i przypomniałam sobie jak to jest ubrać coś wygodnego ![]() Poza tym kupiłam kilka luźniejszych bluzek i bawełniane rybaczki na gumce. Noszę też długą spódnicę bo ma taki fajny pas elastyczny i dobrze się rozciąga ![]() Pisałyście o gorszym samopoczuciu w upały, ja szczęśliwie nie cierpię z ich powodu więcej niż zwykle ale bardzo współczuję gorszego samopoczucia W ogóle odpukać ale czuję się bardzo dobrze i czasem nawet z tego powodu nachodzą mnie głupie myśli ale cieszę się z dobrego samopoczucia bo właśnie zaczęłam nową pracę i chciałabym popracować jak najdłużej, żeby mieć dokąd później wracać ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie serdecznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1194 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta znajoma bardzo dobrze postąpiła ! Na czas karmienia piersią to mi Tż nie potrzebny, chyba, że będę po cc to mi będzie dziecko podawał do karmienia. Z resztą on mi pomaga i w karmieniu dzieci i w kąpaniu. Czasami jak nie był zmęczony po pracy ( a pracę ma fizyczną to czasem jest styrany) to i dom pomagał sprzątać, bo mój Tż to sprzątający i piorący tylko gotować nie umie Cytat:
Cytat:
Co do aviomarinu to się zdziwiłam, bo mi gin mówił, że mogę wziąć jak mam mocne mdłości ale ja nie lubiąca się faszerować lekami to jakoś dałam sobie radę z mdłościami bez tego Cytat:
hmm... moje ostatnie spodnie ciążowe poszły do śmieci, bo przytyłam póki co mam jakieś biodrówki i szorty. W modzie są obecnie luźne bluzki to kupiłam w jakimś nie markowym sklepie ( chyba biorą z Łodzi te łachy) luźne bluzki, jakość nie jest zła, bo kilka razy prałam i fajne się w tym brzuch chowa Ogólnie teraz to moda na takie luźne łaszki w tym takie ''szmatkowate'' tuniki, jak to zobaczyłam to myślałam, że równie dobrze w worku można chodzić.Cytat:
Dziewczyny wstawiające zdjęcia z brzuszkiem : wszystkie są śliczne )Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ! ![]() Wczoraj byłam u lekarza. Najpierw pisałam Wam posta w poczekalni, później wieczorem i dwa razy mi wyskoczył na telefonie jakiś błąd i wszystko poszło w ... Wkurzyłam się i dzisiaj piszę z kompa D Cieszę, się, ale i żal poczułam, bo Maciek bardzo chciał małego braciszka, obiecywał, że będzie się z nim bawił i wszystkim dzielił, ale teraz już nic nie mówi Pozostaje szukanie imienia co będzie trudnym zadaniem, bo żadne nam się nie podoba Zwolnienie mam już z nr 2 ( chodzące) bo do tej pory miałam wpisywane 1
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam taką 3 rozmiarową..tzn sznurowaną z tyłu gdyby sie udało zajść w ciąże do slubu
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję córeczki uspokoiłaś mnie z tym zwolnieniem, też poproszę gina żeby mi wypisał chodzące za 2 tygodnie
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam sobie jeszcze takie luźne gacie alladyny chyba to się nazywa, fakt odrobinę mnie pogrubiają ( 165 cm mam ) ale są taaakie wygodne ;p No i tak czytam swoją odpowiedź i nie napisałam wyraźnie, że dziewucha będzie
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Ja się urządziłam. Dziś rano obudziłam się z bólem gardła i katar lekki do tego mi doszedł. Nie piłam zimnego, nie jadłam lodów i nie wiem skąd się to wzięło.Haremki są świetne. Luźne, zwiewne jakby się nic nie miało na sobie
|
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze chodziłam w dopasowanych, ale teraz w brzuchu żadnych nie dopnę a większe rozmiary są za luźne w biodrach. Stąd haremki wygrały Roksape gratuluję córeczki. Domysliłyśmy się, ze o dziewczę chodzi Mój mąż z tych bardzo angażujących się w wychowanie synka. Od samego początku tulił, przewijał, nosił, jakby mogł to pewnie by karmił :d Czasem miałam doła, że siedziałam w domu i nic nie mogłam zrobić, bo dziecię było bardzo absorbujące i zawsze mnie sprowadzał do pionu mówiąc, że sama opieka nad dzieckiem to bardzo dużo i nie moge sobie robić wyrzutów, że czasem obiadu nie ma jak wraca z pracy czy w domu bałagan. Wspólnie dawaliśmy radę i tak jest do tej pory. Przez pewien czas, do niedawna w zasadzie było tak, że wiekszość obowiązków związanych z dzieckiem spadła na niego i mogę powiedzieć, że 100% z niego tata. Ależ go wychwaliłam Czyli mówicie dziewczyny, że maść z wyciągiem z kasztanowca mogę bez obaw stosować? Kurczę robi mi sie paskudny żylak na łydce. Darowany przez babcię mamie, a mama przekazała mnie (dokładnie w tym samym miejscu) w zasadzie to dość widoczne żyłki miałam od dawna. Pytałam jedną lekarkę co z tym zrobić, powiedziała, że to defekt kosmetyczny. Druga z kolei stwierdziła, że nic z tych rzeczy, ale na operację jest za wcześnie. Teraz w ciąży jest duzo bardziej widoczny i tak mnie drażni, bo lubię krótkie kiecki a cały czas mam świadomość, że ta noga wygląda paskudnie.Sasia fajne uczucie, co? Gratuluję pierwszych kopniaczków. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-07-09 o 10:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

ale ze mnie kaleka, do grudnia nie wiem co jeszcze zrobie

Wczoraj podpuszczałam trochę męża i mówiłam, że tak chciałam ładnie wyglądać w ciąży a jest na odwrót i wiecie co powiedział... "nie ten wiek"!!! Tym samym pozbawił mnie złudzeń. 

ale ja nie lubiąca się faszerować lekami to jakoś dałam sobie radę z mdłościami bez tego
i katar lekki do tego mi doszedł. Nie piłam zimnego, nie jadłam lodów i nie wiem skąd się to wzięło.