Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 23:06   #4321
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Moj Tz dzis dla mnie taki milutki, az nie wypada sie gniewac. Teraz skruche pokazuje, eh ci faceci.
dokladnie, ach Ci faceci
moj po tej calej akcji tez byl milutki, ale nie do konca mu wierze, niestety.
No ale coz sam jest sobie winny

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:09   #4322
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
powiem szczerze że dałaś mi dużo do myślenia jeśli mowa o ciśnieniu....i się przeraziłam trochę, ze jak coś sie stanie to bede miała do siebie żal.... a jeszcze jak powiedziała że mam lekką anemię to już mnie załamała, ze on to olał! ale w sumie go nie zapytałam, moze w tedy by mi powiedział Ginka mi powiedziała, ze jak będzie ok to 3-4 dni a jak wyjdzie mi chomestaza to nawet ponad tydzień

Mojemu mężowi głupio sie zrobiło, jak powiedziałam że idę do szpitala, myślał że jak zwyklę panikuję, bo taki ze mnie typ

a u was jak jest z wodami w normie???

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

jak pięknie!
Chomestaza hehe

Tydzien szybko zleci, wez ze soba notatki i w spokoju, z nudów się ucz
Stary 2014-07-08, 23:10   #4323
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
To szok, że tyle trzeba oczekiwać! Kto by pomyślał, że tyle się dzieci rodzi ;p

Ja dostałam od koleżanki w prezencie chustę ale nie mam zamiaru zakładać jej w najbliższym czasie. To będzie porażka w upalne dni się tym obwiązać nie nie nie nie nie!!!!! Zrobiłam tylko przymiarkę i po pierwszym wiązaniu miałam wrażenie że sie rozpuszczę!!

Mój kącik nie jest tak pięknie zrobiony jak wasze i nie mam czym się chwalić ;p bo to stan surowy mojej wyprawki ;p

Naczytałam się w necie i du.pa !!
Teraz się boję.

No dumny był jak paw po złożeniu.

Zabieraj się bo widzisz jakie jaja wychodzą z oczekiwaniami

patrycja19894
najważniejsze żeby do noego dotarło, że kłamstwo jest NAJGORSZĄ RZECZĄ NA ŚWIECIE !! A ty się proszę uspokój

w załączniku.

trzymam kciuki żeby poszło wszystko dobrze!!
Jak byłam niedawno w szpitalu to miałam i dresy i leginsy i w obu śmigałam. Nienawidzę koszuli nocnej nie wiem jak dam radę w tych co kupiłam. Jak śpię to cała du.pa na wierzchu

obrona nie zając....ale dobrze byłoby mieć z głowy.

Na temat lekarza się nie wypowiem....szkoda języka.
dzięki bo myślałam ze moze musza byc dresy i koniec, a ja chodzę tylko w leginsach a w czym spałaś??? Trochę sie też tego boję, bo ja tez tak śpię

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Chomestaza hehe

Tydzien szybko zleci, wez ze soba notatki i w spokoju, z nudów się ucz

jak zwał tak zwał
tak zrobię

angelika zapomniałam świetny wózek!

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-08 o 23:12
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:12   #4324
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Mój kącik nie jest tak pięknie zrobiony jak wasze i nie mam czym się chwalić ;p bo to stan surowy mojej wyprawki ;p
Super wozek
e tam zawsze jest sie czym chwalic

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:13   #4325
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
dokladnie, ach Ci faceci
moj po tej calej akcji tez byl milutki, ale nie do konca mu wierze, niestety.
No ale coz sam jest sobie winny
Ja teraz wiem, ze za kazdym raze jak sie bedziemy klocic bede mu to wypominac Taka juz jestem, pozniej jest kwas.
A tez zapewne bede sobie wkrecac, ze czuje zapach fajek, jak dluzej nie bedzie wracal ze sklepu to tez, ze niby byl na fajce... wkrecam sobie i sie mega denerwuje przez to
Stary 2014-07-08, 23:15   #4326
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem co o tym myslec, strasznie mnie boli brzuch a konkretnie na gorze pod cyckami jest to bol jak na okres jest nie do wytrzymania
jak tak dalej bedzie to pojdziemy do szpitala bo sie martwie ze cos sie dzieje

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:20   #4327
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co o tym myslec, strasznie mnie boli brzuch a konkretnie na gorze pod cyckami jest to bol jak na okres jest nie do wytrzymania
Połóz sie wygodnie i poczekaj, a jak bol nie przejdzie to jedz to sprawdzic.
Na gorze to mysle, ze poprostu mala ci sie gdzies wpycha. Polez, moze jej sie znudzi taka zabawa i bol przejdzie.
Stary 2014-07-08, 23:20   #4328
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne miejsce... może Olivka ci coś uciska np.żołądek?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:20   #4329
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
mi ginka powiedziała, ze na okres może boleć bo to już pora ale mi sie szyjka nie skaraca, to jak sie martwisz to moze sie upewnij
Stary 2014-07-08, 23:24   #4330
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie. Jest wszystko OK. Mały ma 2700g (jesteśmy w środku 36tc). Znów nie chciał pokazać nam buźki .

Dostałam skierowanie na KTG. Mam chodzić 2 razy w tygodniu od 24.07.

witam w klubie moja ksiezniczka tez nie chce mamusi buzi pokazac

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Do tego ostatnio z 2-3 dni czuje mala strasznie nisko, az mnie to przeraza
bo wczesniej tak nie bylo.

Nie wiem czy to nie przez to mnie boli bo wymiotowalam ale zaczynam sobie wkrecac ze cos sie dzieje, caly czas czuje mala ale ten bol jest okropny.

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:25   #4331
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy po wizycie. Jest wszystko OK. Mały ma 2700g (jesteśmy w środku 36tc). Znów nie chciał pokazać nam buźki .

O! A moj mowi ze ktg nie bedziemy robic chyba ze cos bedzie zle z ruchami hmmm albo bede po terminie
Cytat:
Mojemu mężowi głupio sie zrobiło, jak powiedziałam że idę do szpitala, myślał że jak zwyklę panikuję, bo taki ze mnie typ
dobrze ze tak zareagowal
Cytat:
mnie tez tak boli jak dziecko sie pcha na przepone, oprocz bolu dochodzi jeszcze czasem problem z oddychaniem
Gin kazal mi wtedy wziac nospe i sie polozyc albo ciepla kapiel i sie polozyc. Jak po godzinie nie przechodzi to na IP

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:28   #4332
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz wiem, ze za kazdym raze jak sie bedziemy klocic bede mu to wypominac Taka juz jestem, pozniej jest kwas.
A tez zapewne bede sobie wkrecac, ze czuje zapach fajek, jak dluzej nie bedzie wracal ze sklepu to tez, ze niby byl na fajce... wkrecam sobie i sie mega denerwuje przez to
tez tak mysle zwlaszcza gdy idzie wyrzucic smieci i dlugo nie wraca albo po zakupy, poza tym u niego w pracy wiekszosc pali wiec i tak od niego czuje zapach papierosow ale jak sie go pytam czy palil to sie obraza bo twierdzi ze mu nie ufam

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:33   #4333
Optymistka26
Zadomowienie

Zestawienie co mozna otrzymac za darmo:
Bezplatne probki dla mam i niemowlakow
http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:34   #4334
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
mnie tez tak boli jak dziecko sie pcha na przepone, oprocz bolu dochodzi jeszcze czasem problem z oddychaniem
Gin kazal mi wtedy wziac nospe i sie polozyc albo ciepla kapiel i sie polozyc. Jak po godzinie nie przechodzi to na IP
Kurcze ale chyba jak by się mała pchala to bym to czuła ze coś tam rusza a tak to czuję ja tylko na dole i to strasznie nisko
nie mam nospy mam tylko paracetamol

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 23:46   #4335
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Chyba sobie poplacze...caly dzien mi sie chce. Boje sie porodu, czy sobie poradze z maluszkiem, tesknie za wakacjami,martwie sie sytuacja w pracy Tz, on juz ledwo chodzi ze zmeczenia, ja dostaje swira od zamkniecia w domu przy taaaakiej pogodzie, no doslownie wszystko na raz
Sama nie wiem co mi jest.

Zwazylam sie dzis - 33tc4d i mam +11kg a chcialam sie w 12-13 kg zmiescic tymczasem w 6dni przybyl mi kilogram. Jem malo, malo pije i nie wiem od czego tyje

To sie wyzalilam.
Kochana, bo teraz to kilogramy ida w dzidziusia, do tego zatrzymuje sie woda w orgaznizmie, wiec glowa do gory! Gorzej jak sie duzo tyje na poczatku ciazy czy w polowie, bo wiadomo, ze te kilogramy ida w "bioderka"!!!

Cytat:
Musicie mi wybaczyć, ale odezwę się teraz do was, nie wiem kiedy
Dostałam skierowanie do szpitala, jutro na 9 , u ginki miałam jeszcze wyższe niz u mojego gina 155 na 71, zmierzyła dopiero po usg....wiec nie byłam zmęczona, a nawet sie nie denerwowałam....Mam podejrzenie choleostazy... Małego nie widziałam, bo powiedziała, ze sprawdzi te najwazniejsze rzeczy , czyli wody płodowe itp( powiedziała ze nie za dobrze bo mam za mało wód płodowych)szyjka jest zamnknięta, bardzo długa Mam też opławy, dostałam głobulki i mam kiepskie wynki dostałam zelazo(podkreślę ze moj gin je widział dzisiaj i nic nie powiedział) ktg też nie jest rewelkacyjne, ale bez tragedii....Mój gin powiedział że dobry....Wiec pozostawiam to bez komentarza....Moze lepiej że tak sie stało, bo przynajmniej będe pod kontrolą i będe miała usg Mam nadzieje ze przed obrona wyjdę, ale dzidzia najważniejsza, jak by co zostanie mi wrzesień....Mój popbyt w szpitalu będzie też zależał od tego czy wyjdzie mi choleostaza...Nie miałam nic do szpitala, więc jeszcze musiałam zrobić zakupy ...koszule itp...
Dziewczyny które lezały ostatnio w szpitalu, brałyście jakieś dresy???Bo mi ginka tak poradziła, ale mi wygodniej w bluzce i leginsach
Widze, ze masz lekarza "dziada" tak jak ja! Dobrze, ze poszlas do innego. Ja mam w czwartek USG w szpitalu i zobaczymy co drugi lekarz powie na temat ulozenia dzidziusia itd.

Dziewczyny ja to srednio co ok 30 min. mam to parcie w dol, to znaczy wrazenie, ze maly zaraz zacznie wychodzic... Moja siostra mowi, ze dziecko zaczyna sie przygotowywac juz do porodu... no ciekawe, na poczatku myslalam, ze mnie mlody kopie w pecherz, ale to wcale nie pecherz, tylko szyjka macicy pod wplywem ucisku, tak specyficznie boli (dzga).... Wiem, ze zaczarowana ma to samo....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:54   #4336
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja to srednio co ok 30 min. mam to parcie w dol, to znaczy wrazenie, ze maly zaraz zacznie wychodzic... Moja siostra mowi, ze dziecko zaczyna sie przygotowywac juz do porodu... no ciekawe, na poczatku myslalam, ze mnie mlody kopie w pecherz, ale to wcale nie pecherz, tylko szyjka macicy pod wplywem ucisku, tak specyficznie boli (dzga).... Wiem, ze zaczarowana ma to samo....
Do tego czuje te ruchy bardzo nisko a tak wcześniej nie było
wizyta juz w czwartek i jestem ciekawa co tam wyjdzie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 00:06   #4337
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Do tego czuje te ruchy bardzo nisko a tak wcześniej nie było
wizyta juz w czwartek i jestem ciekawa co tam wyjdzie
Generalnie ruchy malenstwa czuje dosc wyraznie i najbardziej na wysokosci pepka oraz po bokach brzucha..,.. ale to dzganie w kroczu, jest okropne....co chwila sycze z bolu... Ja tez mam w czwartek badanie usg, wiec moze czegos sie dowiem... chyba, ze trafie na kolejnego mruka...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 00:16   #4338
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
dzięki bo myślałam ze moze musza byc dresy i koniec, a ja chodzę tylko w leginsach a w czym spałaś??? Trochę sie też tego boję, bo ja tez tak śpię

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

jak zwał tak zwał
tak zrobię

angelika zapomniałam świetny wózek!

Ja miałam piżamę z krótkimi spodenkami i jak się wykopałam w nocy nie świeciłam gołym zadkiem jak sąsiadki w sali ..... widok du.py słonia obok na łóżku wcale nie jest przyjemny zaraz po przebudzeniu ;p
Nie zapomnij zabrać małej podusi TO JEDEN Z TYCH GADŻETÓW "MUST HAVE" !!! Ja zabrałam też słuchawki do uszu takie co się wpycha do ucha bo niektóre kobity tak jechały ze światem i chrapały całą noc!!

Dziękuję

Zaczarowana

piękny zakątek dla Olivki !! Jestem oczarowana !!

Też mi się wydaje, że mała się wypchnęła. Połóż się na lewym boku MNIE TAK GIN RADZIŁ i czekaj może przejdzie jak nie to jedź na IP.

Nie wiem czy wam pisałam ale mam znowu MEGA INFEKCJE +++ trzeciego stopnia !! Ja się chyba pochlastam. Przyszły wyniki GBS ujemny!!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 00:26   #4339
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Komary mnie pogryzly
Nie mogę spać bo mnie swędzi.

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 01:03   #4340
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, bo teraz to kilogramy ida w dzidziusia, do tego zatrzymuje sie woda w orgaznizmie, wiec glowa do gory! Gorzej jak sie duzo tyje na poczatku ciazy czy w polowie, bo wiadomo, ze te kilogramy ida w "bioderka"!!!

Widze, ze masz lekarza "dziada" tak jak ja! Dobrze, ze poszlas do innego. Ja mam w czwartek USG w szpitalu i zobaczymy co drugi lekarz powie na temat ulozenia dzidziusia itd.

tak jest niestety na fundusz poszłam prywatnie i od razu inna rozmowa... ciekawe czy ta ginka jutro bedzie, bo ona pracuje w szpitalu...

kurde nie moge usnać... jakos sie stresuje, teraz mnie dopadły czarne mysli ze jak taki jest olewajacy to mam nadzieję, że maluszek jest zdrowy...Ona powiedział ze juz za późno aby to stwierdzić....Ale musze być spokojna wiec już sie uspokajam
mam nadzieję ze nic mnie nie ominie jak mnie nie bedzie...
Prosze mi nie rodzić
Jak wróce to juz można
Trzymajcie sie dziewczynki! Dziekuję za wsparcie
Stary 2014-07-09, 07:09   #4341
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Moni miłego pobytu i zeby Cię szybciutko do nas wypuścili ;-)

Angelika ale fart z wózkiem! W tel. niestety mi się nie wyświetla...

Zaczarowana ślicznie to wygląda z zapalonym ksiezycem! U mnie tez jest super nastrój jsk zapale zuczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 07:21   #4342
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Monia trzymaj się

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 07:49   #4343
pati1078
Rozeznanie

moni trzymaj się i wracaj do nas jak najszybciej

ja po wczorajszej wizycie, wszystko ok mój slonik znowu urusl i wczoraj maiala 3400 no i teraz to zaczynam się martwic jak ja takiego slonika urodze, dzisiaj niespie od 3.15 bo tak się rozpycha ze masakra

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

zaczarowana a ty jak się dzisiaj czujesz, przeszedł ci ten wczorajszy bol
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:03   #4344
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dziendobry!

czy Wam tez nie cytuje wszystkiego co zaznaczycie? Ja mam tak za kazdym razem ostatnio :/
Dzieki za odpowiedzi o chustowaniu, ale czy Wy umiecie to robic czy bedziecie same sie uczyc ewentyalnie z neta... Wydaje mi sie to strasznie skomplikowane i troche balabym sie ze dzidzius wypadnie :P ale podoba mi sie wizja wolnych rak jak bede szla po starszego do przedszkola..

Cytat:
Oj niedobrze... powtorz badania za kilka dni, jak beda rosly, to masz ta cholerna cholestaze!
Ja biore Sylimarol i jest troche lepiej ale i tak moje cialo jest zdrapane okrutnie...

Dziewczyny z innej beczki, czy wy tez sie tak strasznie pocicie pod piersiami i pomiedzy udami....???? Dla mnie to jakas masakra!!!! Jak mam tylko mozliwosc, to chodze bez bielizny i biustonosza!
Ja zauwazylam ze dziwnie malo sie poce, jesli juz to faktycznie pod piersiami, ale np pod pachami prawie w ogole, moge chodzic w tej samej bluzce czy sukience 3 dni i piore ja bo jest juz bardziej brudna ale w ogole nie smierdzi ze tak powiem dziwne to..
Cytat:
dzieki

kupilam nosidlo za pare groszy wiec bede z niego korzystala - jak sie okaze ze w ogole nosimy dziecko to kupie chuste na zime ale taka tkana, nie elastyczna i uzywana zeby byla juz miekka i wygnieciona odpowiednio nowe od 130-170zl fajne widzialam
czyli generalnie chusta lepsza niz nosidlo tak?

Cytat:
Chyba sobie poplacze...caly dzien mi sie chce. Boje sie porodu, czy sobie poradze z maluszkiem, tesknie za wakacjami,martwie sie sytuacja w pracy Tz, on juz ledwo chodzi ze zmeczenia, ja dostaje swira od zamkniecia w domu przy taaaakiej pogodzie, no doslownie wszystko na raz
Sama nie wiem co mi jest.

Zwazylam sie dzis - 33tc4d i mam +11kg a chcialam sie w 12-13 kg zmiescic tymczasem w 6dni przybyl mi kilogram. Jem malo, malo pije i nie wiem od czego tyje

To sie wyzalilam.
Jeju to chyba taki czas mamy teraz bo ja tez codziennie rycze i czasami sama nie wiem czemu... To jest straszne, nawet nie mam co sie komu zalic bo co mialabym powiedziec...rycze bo....nie wiem czemu?
Ewidentnie mam syndrom wicia gniazda bo jak widze nasz balagan to wtedy placze i czuje sie taka...nieprzygotowana...

Cytat:
Musicie mi wybaczyć, ale odezwę się teraz do was, nie wiem kiedy
Dostałam skierowanie do szpitala, jutro na 9 , u ginki miałam jeszcze wyższe niz u mojego gina 155 na 71, zmierzyła dopiero po usg....wiec nie byłam zmęczona, a nawet sie nie denerwowałam....Mam podejrzenie choleostazy... Małego nie widziałam, bo powiedziała, ze sprawdzi te najwazniejsze rzeczy , czyli wody płodowe itp( powiedziała ze nie za dobrze bo mam za mało wód płodowych)szyjka jest zamnknięta, bardzo długa Mam też opławy, dostałam głobulki i mam kiepskie wynki dostałam zelazo(podkreślę ze moj gin je widział dzisiaj i nic nie powiedział) ktg też nie jest rewelkacyjne, ale bez tragedii....Mój gin powiedział że dobry....Wiec pozostawiam to bez komentarza....Moze lepiej że tak sie stało, bo przynajmniej będe pod kontrolą i będe miała usg Mam nadzieje ze przed obrona wyjdę, ale dzidzia najważniejsza, jak by co zostanie mi wrzesień....Mój popbyt w szpitalu będzie też zależał od tego czy wyjdzie mi choleostaza...Nie miałam nic do szpitala, więc jeszcze musiałam zrobić zakupy ...koszule itp...
Dziewczyny które lezały ostatnio w szpitalu, brałyście jakieś dresy???Bo mi ginka tak poradziła, ale mi wygodniej w bluzce i leginsach
O rany...no to niezle, ciekawe co powiedzialby na to Twoj lekarz prowadzacy..i diota jakis!
No i udowodnilas TZtowi i mamie ze wcale nie jestes panikara...
Trzymaj sie tam w szpitalu, moze bedzie akurat fajnie, zalezy na jakie lokatorki trafisz
Trzymam kciuki zeby wszytsko sie uregulowalo i zebys jeszcze zdazyla sie obronic! a jak nie to...wrzesien i trudno, sa rzeczy wazne i wazniejsze
Cytat:
Tz sobie oglada mecz bo jak zobaczyl wynik 5:0 to polecial do duzego pokoju a ja sobie wlaczylam lampke Olivki i mysle ze fajnie to zrobilismy
u nas juz wszystko przygotowane a wyglada to tak

ale slicznie
Cytat:

O to nasze bable waza tyle samo prawie , z tym ze ja bylam na usg w 35tc+1

Na KTG lekarka kazala mi chodzic od przyszlego tygodnia.. (wlasciwie to kazala od 36-37 ale w tym mi sie nie chce, nie lubie tego ktg i moj Szymek tez nie)
Cytat:
a u was jak jest z wodami w normie???
No u mnie w normie na szczescie...
Cytat:
Tez mnie czesto boli pod cyckami ale z reguly jak maly sie wypycha, a ostatnio to w ogole wieczorami tak mi daje po zebrach ze nie wiem, strasznie to boli i juz sama nie wiem jak sie ulozyc zeby sobie poszedl stamtad
Ktos ostatnio pisal cos o dretwieniu brzucha, tez to miala 2 razy u gory, normalnie dotykalam sie reka i nie czulam tego przeszlo po zmianie pozycji..

W pn odbieralam wynik GBS i kurka tez mam dodatni a w grudniu byl jeszcze ujemny

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:21   #4345
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Dziendobry!

czy Wam tez nie cytuje wszystkiego co zaznaczycie? Ja mam tak za kazdym razem ostatnio :/
Dzieki za odpowiedzi o chustowaniu, ale czy Wy umiecie to robic czy bedziecie same sie uczyc ewentyalnie z neta... Wydaje mi sie to strasznie skomplikowane i troche balabym sie ze dzidzius wypadnie :P ale podoba mi sie wizja wolnych rak jak bede szla po starszego do przedszkola..

Ja zauwazylam ze dziwnie malo sie poce, jesli juz to faktycznie pod piersiami, ale np pod pachami prawie w ogole, moge chodzic w tej samej bluzce czy sukience 3 dni i piore ja bo jest juz bardziej brudna ale w ogole nie smierdzi ze tak powiem dziwne to..

czyli generalnie chusta lepsza niz nosidlo tak?

Jeju to chyba taki czas mamy teraz bo ja tez codziennie rycze i czasami sama nie wiem czemu... To jest straszne, nawet nie mam co sie komu zalic bo co mialabym powiedziec...rycze bo....nie wiem czemu?
Ewidentnie mam syndrom wicia gniazda bo jak widze nasz balagan to wtedy placze i czuje sie taka...nieprzygotowana...

O rany...no to niezle, ciekawe co powiedzialby na to Twoj lekarz prowadzacy..i diota jakis!
No i udowodnilas TZtowi i mamie ze wcale nie jestes panikara...
Trzymaj sie tam w szpitalu, moze bedzie akurat fajnie, zalezy na jakie lokatorki trafisz
Trzymam kciuki zeby wszytsko sie uregulowalo i zebys jeszcze zdazyla sie obronic! a jak nie to...wrzesien i trudno, sa rzeczy wazne i wazniejsze

ale slicznie

O to nasze bable waza tyle samo prawie , z tym ze ja bylam na usg w 35tc+1

Na KTG lekarka kazala mi chodzic od przyszlego tygodnia.. (wlasciwie to kazala od 36-37 ale w tym mi sie nie chce, nie lubie tego ktg i moj Szymek tez nie)

No u mnie w normie na szczescie...

Tez mnie czesto boli pod cyckami ale z reguly jak maly sie wypycha, a ostatnio to w ogole wieczorami tak mi daje po zebrach ze nie wiem, strasznie to boli i juz sama nie wiem jak sie ulozyc zeby sobie poszedl stamtad
Ktos ostatnio pisal cos o dretwieniu brzucha, tez to miala 2 razy u gory, normalnie dotykalam sie reka i nie czulam tego przeszlo po zmianie pozycji..

W pn odbieralam wynik GBS i kurka tez mam dodatni a w grudniu byl jeszcze ujemny
Chusta lepsza niż nosidełka, bo w niej równomiernie rozkłada się ciężar ciała dziecka, a w nosidełkach cały ciężar spoczywa ns kroczu. Ja się będę uczyć wiązać już z małym w środku, nie wydaje się to jakoś bardzo skomplikowane. Elastyczna podobno łatwiejsza w obsłudze.
Stary 2014-07-09, 08:30   #4346
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ja chyba później kupię nosidełko, ale to TZ bedzie nosil. Jakoś nie mam ochoty wieszac dziecka na sobie;-)

Mysle tez o koszu mojzesza, ale boję się, że się przewroci np. w nocy przy odkladaniu. Te stelaze nie wyglądają na zbyt stabilne... Ewentualnie będę trzymac w gondoli wozka. Dokupie tylko sam stelaz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:50   #4347
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Chusta lepsza niż nosidełka, bo w niej równomiernie rozkłada się ciężar ciała dziecka, a w nosidełkach cały ciężar spoczywa ns kroczu. Ja się będę uczyć wiązać już z małym w środku, nie wydaje się to jakoś bardzo skomplikowane. Elastyczna podobno łatwiejsza w obsłudze.
Dzieki za wyjasnienie W takim razie poczytam co nie co o chustach, ale chyba w takie upaly to byloby okropne... A w zimie tez sie tak nosi dziecko? chyba nie, co?

Wlasnie pije swoja pierwsza herbatke z lisci malin i jest...obrzydliwaD odalam sok brzoskwiniowy zeby zatuszowac smak, jest troche lepiej ale taka...ziolowa feeeee

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:54   #4348
ButterBear
Zakorzenienie

Mysia, super, że wybraliście imię Bardzo ładne

Moni, całe szczęście, że poszłaś do innego lekarza!
Trzymaj się tak ciepło w szpitalu! Wszystko będzie dobrze!

A propos noszenia maulszków, czytałam, że nosidełka są niezdrowe. Mam, ale nie zamierzam nosić Hani w nim. Chcę kupić chustę i nosić w chuście

Zapowiada się kolejny duszny dzień
Wczoraj wieczorem moje nogi były kwadratowe...nie miałam kostek nawet. koszmar!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:54   #4349
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Dzieki za wyjasnienie W takim razie poczytam co nie co o chustach, ale chyba w takie upaly to byloby okropne... A w zimie tez sie tak nosi dziecko? chyba nie, co?

Wlasnie pije swoja pierwsza herbatke z lisci malin i jest...obrzydliwaD odalam sok brzoskwiniowy zeby zatuszowac smak, jest troche lepiej ale taka...ziolowa feeeee
Ja to mam zamiar głównie w domu jej używać, więc przez cały rok się sprawdzi. A na spacery raczej będę brać wózek (jeśli go w końcu wyślą). Podobno tkane są tańsze, ale trudniejsze w montażu, do tego trzeba je wiązać z dzieckiem w środku, a elastyczną można najpierw zawiązać, a potem włożyć dziecko. I mam wrażenie, że ona jakoś lepiej dopasowuje się do kształtu dziecka. Te z firmy tula mają dobre opinie, moja koleżanka też w takiej chustuje, więc się zdecydowałam.
Stary 2014-07-09, 08:54   #4350
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Tz sobie oglada mecz bo jak zobaczyl wynik 5:0 to polecial do duzego pokoju a ja sobie wlaczylam lampke Olivki i mysle ze fajnie to zrobilismy
u nas juz wszystko przygotowane a wyglada to tak

ślicznie

Cytat:
:
[/COLOR]Do tego ostatnio z 2-3 dni czuje mala strasznie nisko, az mnie to przeraza
bo wczesniej tak nie bylo.

Nie wiem czy to nie przez to mnie boli bo wymiotowalam ale zaczynam sobie wkrecac ze cos sie dzieje, caly czas czuje mala ale ten bol jest okropny.
mój mały też jest strasznie nisko przynajmniej od dwóch miesięcy, czasami mam wrażenie, że mi wyleci.

Cytat:

mam to samo

Cytat:
tak jest niestety na fundusz poszłam prywatnie i od razu inna rozmowa... ciekawe czy ta ginka jutro bedzie, bo ona pracuje w szpitalu...

kurde nie moge usnać... jakos sie stresuje, teraz mnie dopadły czarne mysli ze jak taki jest olewajacy to mam nadzieję, że maluszek jest zdrowy...Ona powiedział ze juz za późno aby to stwierdzić....Ale musze być spokojna wiec już sie uspokajam
mam nadzieję ze nic mnie nie ominie jak mnie nie bedzie...
Prosze mi nie rodzić
Jak wróce to juz można
Trzymajcie sie dziewczynki! Dziekuję za wsparcie

Angelika fajny wózek

miałam jechać na zakupy, a tu leje jak nie wiem no ale chociaż trawy i ogródka nie będę musiała podlewać

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości