|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
moj po tej calej akcji tez byl milutki, ale nie do konca mu wierze, niestety. No ale coz sam jest sobie winny |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
heheTydzien szybko zleci, wez ze soba notatki i w spokoju, z nudów się ucz
|
|
#4323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
jak zwał tak zwał ![]() tak zrobię ![]() angelika zapomniałam świetny wózek!
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-08 o 23:12 |
||
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam zawsze jest sie czym chwalic |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tez zapewne bede sobie wkrecac, ze czuje zapach fajek, jak dluzej nie bedzie wracal ze sklepu to tez, ze niby byl na fajce... wkrecam sobie i sie mega denerwuje przez to
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem co o tym myslec, strasznie mnie boli brzuch a konkretnie na gorze pod cyckami jest to bol jak na okres jest nie do wytrzymania
jak tak dalej bedzie to pojdziemy do szpitala bo sie martwie ze cos sie dzieje
|
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na gorze to mysle, ze poprostu mala ci sie gdzies wpycha. Polez, moze jej sie znudzi taka zabawa i bol przejdzie.
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne miejsce... może Olivka ci coś uciska np.żołądek?
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam w klubie moja ksiezniczka tez nie chce mamusi buzi pokazac ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Do tego ostatnio z 2-3 dni czuje mala strasznie nisko, az mnie to przeraza bo wczesniej tak nie bylo. ![]() Nie wiem czy to nie przez to mnie boli bo wymiotowalam ale zaczynam sobie wkrecac ze cos sie dzieje, caly czas czuje mala ale ten bol jest okropny.
|
|
|
|
|
#4331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gin kazal mi wtedy wziac nospe i sie polozyc albo ciepla kapiel i sie polozyc. Jak po godzinie nie przechodzi to na IP |
|||
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
Zestawienie co mozna otrzymac za darmo:
Bezplatne probki dla mam i niemowlakow http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/ |
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam nospy mam tylko paracetamol |
|
|
|
|
#4335 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja to srednio co ok 30 min. mam to parcie w dol, to znaczy wrazenie, ze maly zaraz zacznie wychodzic... Moja siostra mowi, ze dziecko zaczyna sie przygotowywac juz do porodu... no ciekawe, na poczatku myslalam, ze mnie mlody kopie w pecherz, ale to wcale nie pecherz, tylko szyjka macicy pod wplywem ucisku, tak specyficznie boli (dzga).... Wiem, ze zaczarowana ma to samo.... |
||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizyta juz w czwartek i jestem ciekawa co tam wyjdzie |
|
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie ruchy malenstwa czuje dosc wyraznie i najbardziej na wysokosci pepka oraz po bokach brzucha..,.. ale to dzganie w kroczu, jest okropne....co chwila sycze z bolu... Ja tez mam w czwartek badanie usg, wiec moze czegos sie dowiem... chyba, ze trafie na kolejnego mruka...
|
|
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam piżamę z krótkimi spodenkami i jak się wykopałam w nocy nie świeciłam gołym zadkiem jak sąsiadki w sali ..... widok du.py słonia obok na łóżku wcale nie jest przyjemny zaraz po przebudzeniu ;p Nie zapomnij zabrać małej podusi TO JEDEN Z TYCH GADŻETÓW "MUST HAVE" !!! Ja zabrałam też słuchawki do uszu takie co się wpycha do ucha bo niektóre kobity tak jechały ze światem i chrapały całą noc!! Dziękuję ![]() Zaczarowana piękny zakątek dla Olivki !! Jestem oczarowana !! Też mi się wydaje, że mała się wypchnęła. Połóż się na lewym boku MNIE TAK GIN RADZIŁ i czekaj może przejdzie jak nie to jedź na IP. Nie wiem czy wam pisałam ale mam znowu MEGA INFEKCJE +++ trzeciego stopnia !! Ja się chyba pochlastam. Przyszły wyniki GBS ujemny!!
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Komary mnie pogryzly
![]() Nie mogę spać bo mnie swędzi. |
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poszłam prywatnie i od razu inna rozmowa...kurde nie moge usnać... jakos sie stresuje, teraz mnie dopadły czarne mysli ze jak taki jest olewajacy to mam nadzieję, że maluszek jest zdrowy...Ona powiedział ze juz za późno aby to stwierdzić....Ale musze być spokojna mam nadzieję ze nic mnie nie ominie jak mnie nie bedzie... Prosze mi nie rodzić ![]() Jak wróce to juz można ![]() Trzymajcie sie dziewczynki! |
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Moni miłego pobytu i zeby Cię szybciutko do nas wypuścili ;-)
Angelika ale fart z wózkiem! W tel. niestety mi się nie wyświetla... Zaczarowana ślicznie to wygląda z zapalonym ksiezycem! U mnie tez jest super nastrój jsk zapale zuczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Monia trzymaj się
|
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
moni trzymaj się i wracaj do nas jak najszybciej
ja po wczorajszej wizycie, wszystko ok mój slonik znowu urusl i wczoraj maiala 3400 no i teraz to zaczynam się martwic jak ja takiego slonika urodze, dzisiaj niespie od 3.15 bo tak się rozpycha ze masakra ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- zaczarowana a ty jak się dzisiaj czujesz, przeszedł ci ten wczorajszy bol
|
|
|
|
#4344 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dziendobry!
czy Wam tez nie cytuje wszystkiego co zaznaczycie? Ja mam tak za kazdym razem ostatnio :/ Dzieki za odpowiedzi o chustowaniu, ale czy Wy umiecie to robic czy bedziecie same sie uczyc ewentyalnie z neta... Wydaje mi sie to strasznie skomplikowane i troche balabym sie ze dzidzius wypadnie :P ale podoba mi sie wizja wolnych rak jak bede szla po starszego do przedszkola.. Cytat:
dziwne to..![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ewidentnie mam syndrom wicia gniazda bo jak widze nasz balagan to wtedy placze i czuje sie taka...nieprzygotowana... Cytat:
![]() i diota jakis!No i udowodnilas TZtowi i mamie ze wcale nie jestes panikara... Trzymaj sie tam w szpitalu, moze bedzie akurat fajnie, zalezy na jakie lokatorki trafisz ![]() Trzymam kciuki zeby wszytsko sie uregulowalo i zebys jeszcze zdazyla sie obronic! a jak nie to...wrzesien i trudno, sa rzeczy wazne i wazniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
Na KTG lekarka kazala mi chodzic od przyszlego tygodnia.. (wlasciwie to kazala od 36-37 ale w tym mi sie nie chce, nie lubie tego ktg i moj Szymek tez nie No u mnie w normie na szczescie... Cytat:
![]() Ktos ostatnio pisal cos o dretwieniu brzucha, tez to miala 2 razy u gory, normalnie dotykalam sie reka i nie czulam tego przeszlo po zmianie pozycji..W pn odbieralam wynik GBS i kurka tez mam dodatni a w grudniu byl jeszcze ujemny
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba później kupię nosidełko, ale to TZ bedzie nosil. Jakoś nie mam ochoty wieszac dziecka na sobie;-)
Mysle tez o koszu mojzesza, ale boję się, że się przewroci np. w nocy przy odkladaniu. Te stelaze nie wyglądają na zbyt stabilne... Ewentualnie będę trzymac w gondoli wozka. Dokupie tylko sam stelaz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie poczytam co nie co o chustach, ale chyba w takie upaly to byloby okropne... A w zimie tez sie tak nosi dziecko? chyba nie, co?![]() Wlasnie pije swoja pierwsza herbatke z lisci malin i jest...obrzydliwa D odalam sok brzoskwiniowy zeby zatuszowac smak, jest troche lepiej ale taka...ziolowa feeeee
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, super, że wybraliście imię
Bardzo ładne Moni, całe szczęście, że poszłaś do innego lekarza! Trzymaj się tak ciepło w szpitalu! Wszystko będzie dobrze! A propos noszenia maulszków, czytałam, że nosidełka są niezdrowe. Mam, ale nie zamierzam nosić Hani w nim. Chcę kupić chustę i nosić w chuście Zapowiada się kolejny duszny dzień ![]() Wczoraj wieczorem moje nogi były kwadratowe...nie miałam kostek nawet. koszmar!
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Angelika fajny wózek ![]() miałam jechać na zakupy, a tu leje jak nie wiem no ale chociaż trawy i ogródka nie będę musiała podlewać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Ginka mi powiedziała, ze jak będzie ok to 3-4 dni a jak wyjdzie mi chomestaza to nawet ponad tydzień
hehe

poszłam prywatnie i od razu inna rozmowa...

D odalam sok brzoskwiniowy zeby zatuszowac smak, jest troche lepiej ale taka...ziolowa feeeee