|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Ogladacie mecz?? Kurcze ja nie lubie ogolnie ale ten dzisiejszy jest mega
Niemcy rozwalają system ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Niemcy robia rozpierduche i to konkretna
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. usnęłabym na stojącą lub 2. padłabym ze zmęczenia lub/i 3. rozsadziłoby mi głowę ...na zwolnienie nie pójdę, bo jestem już obecnie "na swoim", a przy swojej działalności nie da się od tak wszytskiego rzucić. Poza tym chcę przeszkolić i sprawdzić nowych pracowników, tak abym stopniowo od sierpnia mogła sobie pozwolić na więcej luzu, a do celowo po porodzie mieć trochę swobody chociaż miesiąc. Po za tym ja jestem z tych co niestety siedząc w domu zwariują i wbrew pozorom taki tryb psychicznie mi odpowiada, ale niestety moje ciało powoli odmawia posłuszeństwa. Pytanie za 100 pkt: Czy dbacie jakoś szczególnie o krążenie i robicie coś w celu zapobiegnięciu ewentualnych żylaków???? znacie jakies sposoby??
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje udanych wizyt i potwierdzonych plci dzieciaczkow wszystkim
Frau gizela - super tort i slodkie masz dziecie ![]() Ogladam mecz, chociaz nie lubie, tzet tez sporadycznie ale dzisiaj wlasnym oczom nie wierzymy ![]() Ten upal mnie powala, w pracy siedzimy przy wentylatorach i zaciagnietych roletach, a wdomu przychodze i klade sie spac. Ale umylam wczoraj i dzisiaj wszystkie okna i zmienilam firanki, ogarnelam tez chalupe wiec przyjemniej jakos, a w piatek urodziny tzeta i znowu musze wymyslac menu Jutro ide na glukoze... |
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam tez pastę balonową-nowośc reklamuja w tv, szukalam n all i jedna tubka kosztuje ok. 15 zł a sa 3 kolory wiec mozna kupic 3 odrazu, dmucha sie w ustnik i mozna swoje balony tworzyc i łączyc, oczywiscie moja to chce tez tak jak dziewczyny pisza moze ksiazka albo taka co sie projekty ubran robi , sa takie w smyku, naprawde frajda dla dziewczynek moze kosmetyki -sa fajne zestawy żel do mycia, woda toaletowa z monster high , szminka dziewczynki lubia sie stroic wiec moze bizuteria jakas -sa takie zestawy z pierscionkami, spinkami do wlosow jakby co to pytaj bo naprawde wiele tego jest -pisze to co moja lubi i chce
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PIĘKNA!!! i jaka stylowa !!! ))
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
śliczna Ta Twoja Maria! blondyneczka z ciemnymi oczami
Mecz niezły był 😁
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero bylo o bezsennosci i prosze..... i mnie dopadlo.....
A wczoraj? Masakra, lezalam do wieczora, potem wstalam na taras jak sie ochlodzilo ale coraz gorzej, gorzej i..... zwymiotowalam, ale to tak jak nigdy, wszystko poszlo, caly obiad, wszystko...... Teraz mi jeszcze srednio... taka oslabiona. Czyms sie zatrulam chyba.... Kiara ja obstawiam te zestawy do robienia bizuterii plus ksiazka i slodkosc. Co tu robic do rana..... A mysz to na skorke od chleba chyba sie lapie ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() już mnie powoli wkurza to, a poszlam spac po polnocy, w dzień nie spalam. wczoraj podobnie - spanie ok 2, wstawanie ok 7 i chwila lezenia od 8 do 9;30. masakra jakas. wczoraj odebrałam leżaczek bujaczek dla naszej Hani Wy tak o tych myszkach, a ja się przeraziłam, bo zauwazylam, ze chyba od sasiadow czy z dworu przelaza nam robaki ![]() zwariuje, jutro sprzątam caly dzień, żeby zobaczyć, czy gdzies ich nie ma. Raid wystarczy? uhhhhh.....
|
|
|
#370 | ||||
|
Rozeznanie
|
wow! ale fajne jest to wielocytowanie
![]() Cytat:
ten blond jej wychodzi tylko latem, z reguły jest szatynką, ale od słońca, nawet kiedy nosi kapelusz, po dwóch tygodniach ma blond pasma, jak od fryzjera - tyle, że nie ma odrostów ![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam tak z niedzieli na poniedziałek. Obudziłam się o 1:40 i do 3:40 nihuhu! zero snu. Obudziły mnie sny związane z urodzinami M.i badaniem. Dziś nieco lepiej, ale też obudziłam się jak TŻ wychodził do pracy i w związku z tym już od 6 nadrabiam wizaż ![]() u mnie dziś na obiad młode kartofle z chłodnikiem jeszcze urodzinowym. Porozdawałam gościom i sąsiadom, ale i dla nas zostało, bo ja tak mam, że jak przygotowuję to potem tydzień musimy to jeść, takie spaczenie po gotowaniu na 40 osób kiedyś w wakacje ![]() któraś z Was pisała o menu na urodziny TŻ, no to proponuję na chłodno właśnie, żeby nie stać i nie smażyć ;-) sporo sałatek, bo teraz już są w większości świeże warzywa za niewielkie pieniądze. Ewentualnie może być do tego coś grillowanego, ale jeśli nie macie możliwości, to po prostu zamów jakąś deskę mięs przez przez catering. Moja teściowa kilka razy tak zrobiła, że właśnie 'konkrety' zamówiła i były pyszne, a ona mogła dzięki temu, mimo pracy w tygodniu, przyjąć dokładnie w dzień urodzin gości. Oczywiście jeśli finanse pozwalają ![]() dobrego dnia! ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Cytat:
mi powychodziło przy M. sporo żyłek i pajączków na nogach. Niestety mam to uwarunkowane genetycznie - i w mojej i w TŻ rodzinie są żylaki (w mojej więcej), ze smarowaniem bywa różnie, bo jestem mało systematyczna. Dopiero teraz się zawzięłam, żeby smarować brzuch i uda oraz boczki jakimiś paściami na rozstępy i co ciekawe, widzę już po dwóch tygodniach efekt. Muszę jeszcze się spiąć, żeby własnie jakimś liotonem 1000 smarować nogi, ale dopytam znajomego, co dokładnie można i Wam napiszę. Przyznam, że to trochę uciążliwe, smarować każdą partię ciała czymś innym. Jestem pod tym względem dość leniwa, no to potem moje nogi wyglądają, tak jak wyglądają Olya, dziękuję, bywa stylowa, ostatnio w ogóle nie chce ubierać spodni. Mówi, że jest dziewczynką i w gaciach chodzić nie będzie. Musi być suknia. No to ja muszę nadążać za jej potrzebami ;-) Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-07-09 o 06:31 |
||||
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Niedugo wizyta i chyba przez to pol nocy sie budzilam co godzine a nad ranem co 30 minut stres.
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie ja też muszę wziąć się za smarowanie nóg, ale zupełnie nie mam pojęcia czym. Też jestem pod tym względem leniwa i często sobie odpuszczam (na samym początku ciąży miałam zryw... były grane i masaże i smarowanko... później totalny luz, a teraz znowu się zmotywowałam, choć bez szaleństw). Musze coś poczytac na ten temat... Chyba taki etap... na strojenie ja tam jestem za! zawsze lepiej od małego rozbudzac w dziecku dobry gust zdecydowanie bardziej wole takie kombinacje niż przesadny róż i ubranka z postaciami z bajek... chociaż jak się uprze...
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia
![]() Cytat:
wogole to moja corka ostatnio za bardzo zabawkami sie nie bawi, moglaby od rana do nocy rysowac i swietnie jej to wychodzi, rysuje ,koloruje , pisze (oczywiscie tylko drukowanymi narazie )najlepiej jakby Kiara zapytala mame dziewczynki czy ma cos takiego bo nie wiadomo sliczna masz coreczke ![]() no i sie ochlodzilo ufff
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-07-09 o 08:33 |
|
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
FrauGizela, piękna dziewczynka, wygląda na aniołka, a jak w rzeczywistosci? ![]() Olya, dziewczyny wstawiały taki fajny żel chłodzący do nóg, chyba z Bielendy dla mam, niestety, ale jednak na żylaki poleca się odpoczynek, leżenie z nogami podniesionymi, praca stojąca żylakom nie służy. Ja też jestem z tych latających, ale czuję, że moja macica się buntuje i jak nie przystopuję, to źle się to skończy. Wolę przymusowy urlop w domu, niż w szpitalu. Własna działalność jest pod tym względem najgorsza, musisz sama dopilnować. Kiara, ja bym jednak zadzwoniła i zapytała rodziców co dziewczynka lubi, teraz jest modne MonsterHigh i Te dziewczynki - kucyki, ale może mała lubi coś konkretnie robić, może malować - to jakiś fajny zestaw farb, albo te klocki Lego Friends? Zestawy do samodzielnego robienia biżuterii są fajne, ale jak ma dwie lewe ręce i nie lubi, to będzie leżało. z ksiązek polecam tą http://www.empik.com/mapy-mizielinsk...6744,ksiazka-p Pełno obrazków, zajmująca i starczy na długo, nawet na pierwsze lata szkoły. Poleca książki tych autorów dla maluszków, bo bardzo ćwiczą spostrzegawczość i wyobraźnię. Mój mąż robi ludziom w domach pięknie i sam często narzeka, że wszyscy chcieliby szybko, dobrze i prawie za darmo. teraz robi łazienkę u faceta, który chciałby, zeby pracował nalepiej od 7 do 22 z sobotami. TŻ dla niego jest zwykłym robolem, nie ma rodziny i nie musi odpocząć. Ja meczu nie oglądałam całego, bo padłam po 20min, w domu mam syf, ale wróciliśmy do domu o 19 i juz musiałam trochę poleżeć. Mycie, kolacja, ogarnięcie dziecia i się wieczór zrobił. Jeszcze 3 dni do pracy
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pytałam tego znajomego. Wyciąg z kasztanowca jest ok a za to, co on mówi jestem pewna, bo to porządny farmaceuta jest ;-) zatem zaczynamy się smarować kasztanem
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziewczyny uzupełniłam listę, jeśli chcecie abym coś dopisała, proszę wysyłajcie mi info na priv, bo jak ja czytam z telefonu, to później siadając do kompa, w gąszczu Waszych postów, nie jestem w stanie odszukać kto i co chciał Zmykam robić śniadanko i chłopaki idą z tatą na plażę, synek już ma zdjęty gips, więc nie może się doczekać ja natomiast będę odpoczywać, mam chęć na leczo, więc pewnie zrobię... u nas 30 stopni dzisiaj... jak jeszcze parę dni będzie taka pogoda, to chyba wykituję... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Frau Gizela ale masz śliczną córę!
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za propozycje
TŻ mówi, że ona szybko nudzi się zabawkami, zapomina o nich, rzuca w kąt, także może te bajki jakoś ją zainteresują, a w gre może grać z mamą albo tatą - i to moim zdaniem dobry pomysł, bo chyba powinni nieco więcej czasu poświęcić na małej rozwoju. Ehh w ogóle jak słyszałam co oni wyprawiają, to aż się gotowałam... jak można tak dziecko olać, nie gadała w ogóle przez długi, długi czas, później tylko pojedyncze słowa, a oni że widocznie jej się nie chce/jest leniwa... namawialiśmy na lekarza, natomiast oni zamiast tego myśleli co tu zrobić żeby jak najszybciej posłać ją do szkoły :/ Także mała idzie od września. Dzwonić nie ma co i pytać, bo już tak robiliśmy przy okazji świąt, to powiedzieli, że nic, albo że "jakąś zabawkę", nic więcej sie nie dowiedzieliśmy Ogólnie to ja trochę zdycham Cały wieczór i pół nocy męczyła mnie kolka nerkowa... miałam jechać na IP, ale jak pomyślałam sobie ile godzin tam spędzę zanim mi coś dadzą, to mi się odechciało. Jakimś cudem w końcu zasnęłam, rano było już ok, zobaczymy jak będzie dalej.
|
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Olya - witaj w klubie , mam takie samo ciśnienie :/ Przed ciążą miałam zwykle 110/70, teraz 100 i poniżej na 60 ...Położna za każdym razem się po mierzeniu, dziwiła się że jeszcze chodze
niestety kawe musze wypić co rano ale robie sobie lekką, czasem nie pomaga...FrauGizela- ale masz ślicznotę ! Trzymam kciuskasy za wszystkie wizyty ![]() W nocy obudził mnie potworny skurcz łydki, myślałam że się posikam...nigdy nie miałam problemu ze skurczami, chyba czas na suplementacje magnezu A i chciałam się pochwalić że jakoś przedwczoraj poczułam ruchy ![]() Za niedługo z TŻ się zbieramy pozałatwiać pare spraw, potem coś zjeść i od razu na połówkowee, stres mnie zżera, proszę trzymajcie kciuki
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Trzymam kciuki za wizyty
![]() Zanet, nie, nie tylko Ty wpadłaś w szał zakupowy mnie strasznie to cieszy nawet rozwieszanie na suszarce tych małych ciuszków haha ![]() Co do żylaków to mi nic nie pomaga. Parę lat temu miałam zabieg na żylaki i wiem, że po ciąży pewno też mnie to czeka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Frau Gizela masz piękną córkę
|
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() frau gizela - dzieki za podpowiedzi imprezowe, tylko mnie juz brak koncepcji na imprezy bo wydaje mi sie, że wszystko juz robiłam i wszystko juz było ![]() pozostane chyba przy desce wędlin i serów, galaretkach z szynki, śledziach, grzankach z czerwoną cebulą, a na ciepło zapiekanka z makaronu i warzyw i do tego mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym z migdałami i tort pawlowa. wróciłam z krzywej cukrowej, może przesadzę jesli powiem, że było przyjemnie ale napewno spokojnie do wypicia i nic w tym obrzydliwego, a ja mam odruch wymiotny po różnych dziwnych rzeczach, łacznie z myciem zębów, łykaniem tabletek, dentystą..itp. więc niczym się nie przejmujcie![]() dzisiaj po pracy mam zamiar skoczyć do sh może coś fajnego znajdę, chociaz juz nie powinnam bo szafa pełna... |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja poodkurzałam, pomyłam podłogi, leje się ze mnie a moj tesc wrocil z plazy i wytrzepal piasek z plazy z podwinietych spodni na cala podloge!!!! Ja sie zabije, normalnie mnie zatkalo jeszcze jaki zdziwiony ze mu tyle w nogawki weszlo :/ a kto kuźwa chodzi w dlugich portach na plaze???? Nie mam sily, nie sprzatam po nich niech spadają!!! Za rok niech sobie kwatere wynajma i niech tam syfią!!! Wiecie ze az sie poplakalam .. jest mi goraco, z checia bym weszla do morza, ale jest taki upal ze sie boje isc na plaze, ale tak o 15.00 pojde..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie wy widzicie Frau Gizeli córke i całą reszte ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-09 o 11:49 |
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
rosalie - jakich szukasz śpiworków??? bo jak takich ocieplanych to zewnetrzna warstwa bedzie bawełniana a wypelnienie zawsze chyba poliester...a jak takich cieńszych to sa całe z bawełny jak np. taki http://allegro.pl/spiworek-do-spania...318977170.html ja mam takie od bratowej ale one są cieńsze.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu, współczuję, długo jeszcze będą? A twój mąż nie może delikatnie zwrócić im uwagi?
Kostka, dzielna jesteś Keithlyn, fajnie, że już czujesz, tylko nie martw się, jak będziesz miała dzień czy dwa przerwy w czuciu, bo to jeszcze może się zdarzyć, ale powoli będzie coraz mocniej
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj maz to co chwila go wyzywa
i ja mowie tez i sie nie czaje, tylko ze wstydze sie go zezwac jak psa mowie grzecznie i kulturalnie i tlumacze, ale to na nic... to jest taki czlowiek ze ma w dupie co sie do niego mowi... W niedziele rano wyjezdzaja i juz powiedzialam mezowi ze to ostatni raz jak do nas przyjezdzaja, choc tez mi przykro bo to jednak rodzice mojego meza i dziadki moich dzieci.. staram sie wyluzowac i i tak na duzo rzeczy przymykam oko, pozniej sie wyplacze do meza on sie wkurza na nich, kloca sie, mi pozniej glupio ze to przeze mnie i tak o.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Jeszcze Wam powiem, ze on sobie giry trzyma na poduszce gdzie ja trzymam glowe ... i ten piach i te paprochy zostaja na mojej poduszce.. heheh a chodzi boso caly dzien... i ja tylko chodze i sprzatam i piorę i zmywam i odkażam, moja matka to juz sie smieje ale mi do smiechu nie jest.. i to jedna z miliona sytuacji jakie on wyprawia! Jest obrzydliwy! Porzygam się! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Niemcy rozwalają system 

daj znać czy pomogło :P
znacie jakies sposoby??

A i chciałam się pochwalić że jakoś przedwczoraj poczułam ruchy
23.06.2011
01.06.2013