Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 22:32   #361
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Ogladacie mecz?? Kurcze ja nie lubie ogolnie ale ten dzisiejszy jest mega Niemcy rozwalają system

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-08, 22:33   #362
york222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ogladacie mecz?? Kurcze ja nie lubie ogolnie ale ten dzisiejszy jest mega Niemcy rozwalają system

Ja ogladam i kurde nie nadarzam!!!!! Zal mi kibicow Brazylijskich ojj zal. Ten chlopczyk biedny zapalakany po 3 czy 4 golu...
A Niemcy robia rozpierduche i to konkretna
york222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:40   #363
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Też mam fasolkę z jajkiem i ziemniaczkami, a dla męża pierś z kurczaka, która nam się ostała

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

oj sama bym się złapała na nutellę daj znać czy pomogło :P

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Oj bardzo niziutkie masz. Zawsze tak czy wyjątkowo dzisiaj ?
Ja przeważnie mam ok. 120-130 na 90. Przed ciążą to drugie miałam ok 75, a teraz zawsze mam ok. 90.
z natury jestem niskociśnieniowcem... nie pije ani nie piłam przed ciążą kawy codziennie... jeśli piję to i tak delikatną, z mlekiem. Są dni, że po prostu muszę i koniec. Dlatego stwierdzenie, że kawa jest zupełnie zabroniona w ciąży to dla mnie jeden z największych mitów. Gdybym dzisiaj nie wypiła choc pół kubka to pewnie:

1. usnęłabym na stojącą
lub
2. padłabym ze zmęczenia
lub/i
3. rozsadziłoby mi głowę

...na zwolnienie nie pójdę, bo jestem już obecnie "na swoim", a przy swojej działalności nie da się od tak wszytskiego rzucić. Poza tym chcę przeszkolić i sprawdzić nowych pracowników, tak abym stopniowo od sierpnia mogła sobie pozwolić na więcej luzu, a do celowo po porodzie mieć trochę swobody chociaż miesiąc. Po za tym ja jestem z tych co niestety siedząc w domu zwariują i wbrew pozorom taki tryb psychicznie mi odpowiada, ale niestety moje ciało powoli odmawia posłuszeństwa.

Pytanie za 100 pkt: Czy dbacie jakoś szczególnie o krążenie i robicie coś w celu zapobiegnięciu ewentualnych żylaków???? znacie jakies sposoby??

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:43   #364
Kostka09
Zakorzenienie

Gratulacje udanych wizyt i potwierdzonych plci dzieciaczkow wszystkim

Frau gizela - super tort i slodkie masz dziecie

Ogladam mecz, chociaz nie lubie, tzet tez sporadycznie ale dzisiaj wlasnym oczom nie wierzymy

Ten upal mnie powala, w pracy siedzimy przy wentylatorach i zaciagnietych roletach, a wdomu przychodze i klade sie spac. Ale umylam wczoraj i dzisiaj wszystkie okna i zmienilam firanki, ogarnelam tez chalupe wiec przyjemniej jakos, a w piatek urodziny tzeta i znowu musze wymyslac menu a w ten upal to sie nawet jesc nie chce...

Jutro ide na glukoze...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:44   #365
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Mamusie, pomóżcie:

co kupić 6-latce na prezent urodzinowy? TŻta chrześnica ma urodziny w niedzielę i nie mamy pomysłu.
moja 5 latka (prawie) ma fazę teraz na Eqestria Girls - to sa lalko-kucyki i juz zapowiedziala ze chce piosenkarke , ma juz 2 ale inne, bardzo lubi sie nimi bawic
polecam tez pastę balonową-nowośc reklamuja w tv, szukalam n all i jedna tubka kosztuje ok. 15 zł a sa 3 kolory wiec mozna kupic 3 odrazu, dmucha sie w ustnik i mozna swoje balony tworzyc i łączyc, oczywiscie moja to chce tez
tak jak dziewczyny pisza moze ksiazka albo taka co sie projekty ubran robi , sa takie w smyku, naprawde frajda dla dziewczynek
moze kosmetyki -sa fajne zestawy żel do mycia, woda toaletowa z monster high , szminka
dziewczynki lubia sie stroic wiec moze bizuteria jakas -sa takie zestawy z pierscionkami, spinkami do wlosow
jakby co to pytaj bo naprawde wiele tego jest -pisze to co moja lubi i chce

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:45   #366
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Moje dwie ciotki kiedyś próbowały złapać mysz, która im się pojawiła w domu. Mąż jednej z nich był na rybach, a one dla dodania sobie odwagi piły wino i przestawiały meble w pogoni za gryzoniem. Wujek wrócił, chaupa poprzestawiana, one nieżywe, mysz biegała dalej

Maria wciąż wszystkim powtarza, że mama ma w brzuchu jej siostrę - Gizelę (taka wersja robocza imienia, przy M. była Zelma ), głaszcze, gada do niej i nasłuchuje co ona tam robi. Wciąż mnie też pyta: mamoooo, a co robi teraz moja siostra?

Beata dobrze, że już wróciłaś do domu. Oszczędzaj się i szykuj torbę! Ja chyba też sobie przygotuję coś na wszelki wypadek, bo nigdy nic nie wiadomo...

Dziewczyny! dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa to był naprawdę udany dzień i mam nadzieję, że Maria będzie go miło wspominała. Dołączam też jej dzisiejszą odsłonę

PIĘKNA!!! i jaka stylowa !!! ))

Stary 2014-07-09, 01:08   #367
fiorella22
Zadomowienie

śliczna Ta Twoja Maria! blondyneczka z ciemnymi oczami

Mecz niezły był 😁

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 04:28   #368
ela_86
Wtajemniczenie

Dopiero bylo o bezsennosci i prosze..... i mnie dopadlo.....
A wczoraj? Masakra, lezalam do wieczora, potem wstalam na taras jak sie ochlodzilo ale coraz gorzej, gorzej i..... zwymiotowalam, ale to tak jak nigdy, wszystko poszlo, caly obiad, wszystko......
Teraz mi jeszcze srednio... taka oslabiona. Czyms sie zatrulam chyba....

Kiara ja obstawiam te zestawy do robienia bizuterii plus ksiazka i slodkosc.

Co tu robic do rana.....

A mysz to na skorke od chleba chyba sie lapie

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-09, 04:38   #369
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
A wczoraj? Masakra, lezalam do wieczora, potem wstalam na taras jak sie ochlodzilo ale coraz gorzej, gorzej i..... zwymiotowalam, ale to tak jak nigdy, wszystko poszlo, caly obiad, wszystko......

Co tu robic do rana.....

ela przybijam piatke, bo znow nie spie już mnie powoli wkurza to, a poszlam spac po polnocy, w dzień nie spalam. wczoraj podobnie - spanie ok 2, wstawanie ok 7 i chwila lezenia od 8 do 9;30. masakra jakas.

wczoraj odebrałam leżaczek bujaczek dla naszej Hani pierwszy nie-ciuszkowy zakup! ale się ciesze, mielismy z tZ zlozyc, ale popatrzeliśmy i by się kurzylo, wiec dalej w pudelku i do szafy, poczeka na listopad.

Wy tak o tych myszkach, a ja się przeraziłam, bo zauwazylam, ze chyba od sasiadow czy z dworu przelaza nam robaki takie spore, cos z czulkami brazowe. zalamalam się i szukam pomysłu jak zapobiec temu...feeeeee zwariuje, jutro sprzątam caly dzień, żeby zobaczyć, czy gdzies ich nie ma. Raid wystarczy? uhhhhh.....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 06:29   #370
Frau Gizela
Rozeznanie

wow! ale fajne jest to wielocytowanie
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
moja 5 latka (prawie) ma fazę teraz na Eqestria Girls - to sa lalko-kucyki i juz zapowiedziala ze chce piosenkarke , ma juz 2 ale inne, bardzo lubi sie nimi bawic
polecam tez pastę balonową-nowośc reklamuja w tv, szukalam n all i jedna tubka kosztuje ok. 15 zł a sa 3 kolory wiec mozna kupic 3 odrazu, dmucha sie w ustnik i mozna swoje balony tworzyc i łączyc, oczywiscie moja to chce tez
tak jak dziewczyny pisza moze ksiazka albo taka co sie projekty ubran robi , sa takie w smyku, naprawde frajda dla dziewczynek
moze kosmetyki -sa fajne zestawy żel do mycia, woda toaletowa z monster high , szminka
dziewczynki lubia sie stroic wiec moze bizuteria jakas -sa takie zestawy z pierscionkami, spinkami do wlosow
jakby co to pytaj bo naprawde wiele tego jest -pisze to co moja lubi i chce
ja bym stawiała na jakiś zestaw hand made do robienia koralików, bransoletek i takie tam takie. Dziecko dzięki temu też skupia swoją uwagę i ćwiczy motorykę małą, ale ja jestem skrzywiona pedagogicznie ;-) do tego jakąś książkę właśnie i coś do wcinania słodkiego lub owocowego (w zależności, czy rodzice preferują słodycze dla dziecka czy nie)
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
śliczna Ta Twoja Maria! blondyneczka z ciemnymi oczami
ten blond jej wychodzi tylko latem, z reguły jest szatynką, ale od słońca, nawet kiedy nosi kapelusz, po dwóch tygodniach ma blond pasma, jak od fryzjera - tyle, że nie ma odrostów

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

Co tu robic do rana.....

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ela przybijam piatke, bo znow nie spie już mnie powoli wkurza to, a poszlam spac po polnocy, w dzień nie spalam. wczoraj podobnie - spanie ok 2, wstawanie ok 7 i chwila lezenia od 8 do 9;30. masakra jakas.

wczoraj odebrałam leżaczek bujaczek dla naszej Hani pierwszy nie-ciuszkowy zakup! ale się ciesze, mielismy z tZ zlozyc, ale popatrzeliśmy i by się kurzylo, wiec dalej w pudelku i do szafy, poczeka na listopad.

Wy tak o tych myszkach, a ja się przeraziłam, bo zauwazylam, ze chyba od sasiadow czy z dworu przelaza nam robaki takie spore, cos z czulkami brazowe. zalamalam się i szukam pomysłu jak zapobiec temu...feeeeee zwariuje, jutro sprzątam caly dzień, żeby zobaczyć, czy gdzies ich nie ma. Raid wystarczy? uhhhhh.....

ja miałam tak z niedzieli na poniedziałek. Obudziłam się o 1:40 i do 3:40 nihuhu! zero snu. Obudziły mnie sny związane z urodzinami M.i badaniem. Dziś nieco lepiej, ale też obudziłam się jak TŻ wychodził do pracy i w związku z tym już od 6 nadrabiam wizaż

u mnie dziś na obiad młode kartofle z chłodnikiem jeszcze urodzinowym. Porozdawałam gościom i sąsiadom, ale i dla nas zostało, bo ja tak mam, że jak przygotowuję to potem tydzień musimy to jeść, takie spaczenie po gotowaniu na 40 osób kiedyś w wakacje

któraś z Was pisała o menu na urodziny TŻ, no to proponuję na chłodno właśnie, żeby nie stać i nie smażyć ;-) sporo sałatek, bo teraz już są w większości świeże warzywa za niewielkie pieniądze. Ewentualnie może być do tego coś grillowanego, ale jeśli nie macie możliwości, to po prostu zamów jakąś deskę mięs przez przez catering. Moja teściowa kilka razy tak zrobiła, że właśnie 'konkrety' zamówiła i były pyszne, a ona mogła dzięki temu, mimo pracy w tygodniu, przyjąć dokładnie w dzień urodzin gości. Oczywiście jeśli finanse pozwalają

dobrego dnia!

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
z natury jestem niskociśnieniowcem...

Pytanie za 100 pkt: Czy dbacie jakoś szczególnie o krążenie i robicie coś w celu zapobiegnięciu ewentualnych żylaków???? znacie jakies sposoby??
moje ciśnienie też szalone, 90/60 po dwóch kawach mi powychodziło przy M. sporo żyłek i pajączków na nogach. Niestety mam to uwarunkowane genetycznie - i w mojej i w TŻ rodzinie są żylaki (w mojej więcej), ze smarowaniem bywa różnie, bo jestem mało systematyczna. Dopiero teraz się zawzięłam, żeby smarować brzuch i uda oraz boczki jakimiś paściami na rozstępy i co ciekawe, widzę już po dwóch tygodniach efekt. Muszę jeszcze się spiąć, żeby własnie jakimś liotonem 1000 smarować nogi, ale dopytam znajomego, co dokładnie można i Wam napiszę. Przyznam, że to trochę uciążliwe, smarować każdą partię ciała czymś innym. Jestem pod tym względem dość leniwa, no to potem moje nogi wyglądają, tak jak wyglądają

Olya, dziękuję, bywa stylowa, ostatnio w ogóle nie chce ubierać spodni. Mówi, że jest dziewczynką i w gaciach chodzić nie będzie. Musi być suknia. No to ja muszę nadążać za jej potrzebami ;-)

Edytowane przez Frau Gizela
Czas edycji: 2014-07-09 o 06:31
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 06:44   #371
alekaz1
Zakorzenienie

Witam sie z rana. Niedugo wizyta i chyba przez to pol nocy sie budzilam co godzine a nad ranem co 30 minut stres.
Stary 2014-07-09, 07:59   #372
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana. Niedugo wizyta i chyba przez to pol nocy sie budzilam co godzine a nad ranem co 30 minut stres.
A Ty tez chyba nie znasz płci? Ktory masz tc?

Ela, w końcu mamy połowe no to jeszcze raz tyle zostało hehe ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:30   #373
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:

ja bym stawiała na jakiś zestaw hand made do robienia koralików, bransoletek i takie tam takie. Dziecko dzięki temu też skupia swoją uwagę i ćwiczy motorykę małą, ale ja jestem skrzywiona pedagogicznie ;-) do tego jakąś książkę właśnie i coś do wcinania słodkiego lub owocowego (w zależności, czy rodzice preferują słodycze dla dziecka czy nie)

ten blond jej wychodzi tylko latem, z reguły jest szatynką, ale od słońca, nawet kiedy nosi kapelusz, po dwóch tygodniach ma blond pasma, jak od fryzjera - tyle, że nie ma odrostów

ja miałam tak z niedzieli na poniedziałek. Obudziłam się o 1:40 i do 3:40 nihuhu! zero snu. Obudziły mnie sny związane z urodzinami M.i badaniem. Dziś nieco lepiej, ale też obudziłam się jak TŻ wychodził do pracy i w związku z tym już od 6 nadrabiam wizaż

u mnie dziś na obiad młode kartofle z chłodnikiem jeszcze urodzinowym. Porozdawałam gościom i sąsiadom, ale i dla nas zostało, bo ja tak mam, że jak przygotowuję to potem tydzień musimy to jeść, takie spaczenie po gotowaniu na 40 osób kiedyś w wakacje

któraś z Was pisała o menu na urodziny TŻ, no to proponuję na chłodno właśnie, żeby nie stać i nie smażyć ;-) sporo sałatek, bo teraz już są w większości świeże warzywa za niewielkie pieniądze. Ewentualnie może być do tego coś grillowanego, ale jeśli nie macie możliwości, to po prostu zamów jakąś deskę mięs przez przez catering. Moja teściowa kilka razy tak zrobiła, że właśnie 'konkrety' zamówiła i były pyszne, a ona mogła dzięki temu, mimo pracy w tygodniu, przyjąć dokładnie w dzień urodzin gości. Oczywiście jeśli finanse pozwalają

dobrego dnia!

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

moje ciśnienie też szalone, 90/60 po dwóch kawach mi powychodziło przy M. sporo żyłek i pajączków na nogach. Niestety mam to uwarunkowane genetycznie - i w mojej i w TŻ rodzinie są żylaki (w mojej więcej), ze smarowaniem bywa różnie, bo jestem mało systematyczna. Dopiero teraz się zawzięłam, żeby smarować brzuch i uda oraz boczki jakimiś paściami na rozstępy i co ciekawe, widzę już po dwóch tygodniach efekt. Muszę jeszcze się spiąć, żeby własnie jakimś liotonem 1000 smarować nogi, ale dopytam znajomego, co dokładnie można i Wam napiszę. Przyznam, że to trochę uciążliwe, smarować każdą partię ciała czymś innym. Jestem pod tym względem dość leniwa, no to potem moje nogi wyglądają, tak jak wyglądają

Olya, dziękuję, bywa stylowa, ostatnio w ogóle nie chce ubierać spodni. Mówi, że jest dziewczynką i w gaciach chodzić nie będzie. Musi być suknia. No to ja muszę nadążać za jej potrzebami ;-)

no właśnie ja też muszę wziąć się za smarowanie nóg, ale zupełnie nie mam pojęcia czym. Też jestem pod tym względem leniwa i często sobie odpuszczam (na samym początku ciąży miałam zryw... były grane i masaże i smarowanko... później totalny luz, a teraz znowu się zmotywowałam, choć bez szaleństw). Musze coś poczytac na ten temat...

Chyba taki etap... na strojenie ja tam jestem za! zawsze lepiej od małego rozbudzac w dziecku dobry gust zdecydowanie bardziej wole takie kombinacje niż przesadny róż i ubranka z postaciami z bajek... chociaż jak się uprze...

Stary 2014-07-09, 08:32   #374
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Jutro ide na glukoze...
powodzenia
Cytat:

moja dostala na zajaczka taki zestaw- szał byl na poczatku, raz zrobila naszyjniki i leza tak...
wogole to moja corka ostatnio za bardzo zabawkami sie nie bawi, moglaby od rana do nocy rysowac i swietnie jej to wychodzi, rysuje ,koloruje , pisze (oczywiscie tylko drukowanymi narazie )
najlepiej jakby Kiara zapytala mame dziewczynki czy ma cos takiego bo nie wiadomo

sliczna masz coreczke

no i sie ochlodzilo ufff

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-07-09 o 08:33
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:47   #375
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć

FrauGizela, piękna dziewczynka, wygląda na aniołka, a jak w rzeczywistosci?

Olya, dziewczyny wstawiały taki fajny żel chłodzący do nóg, chyba z Bielendy dla mam, niestety, ale jednak na żylaki poleca się odpoczynek, leżenie z nogami podniesionymi, praca stojąca żylakom nie służy. Ja też jestem z tych latających, ale czuję, że moja macica się buntuje i jak nie przystopuję, to źle się to skończy. Wolę przymusowy urlop w domu, niż w szpitalu. Własna działalność jest pod tym względem najgorsza, musisz sama dopilnować.

Kiara, ja bym jednak zadzwoniła i zapytała rodziców co dziewczynka lubi, teraz jest modne MonsterHigh i Te dziewczynki - kucyki, ale może mała lubi coś konkretnie robić, może malować - to jakiś fajny zestaw farb, albo te klocki Lego Friends? Zestawy do samodzielnego robienia biżuterii są fajne, ale jak ma dwie lewe ręce i nie lubi, to będzie leżało.
z ksiązek polecam tą http://www.empik.com/mapy-mizielinsk...6744,ksiazka-p Pełno obrazków, zajmująca i starczy na długo, nawet na pierwsze lata szkoły. Poleca książki tych autorów dla maluszków, bo bardzo ćwiczą spostrzegawczość i wyobraźnię.

Mój mąż robi ludziom w domach pięknie i sam często narzeka, że wszyscy chcieliby szybko, dobrze i prawie za darmo. teraz robi łazienkę u faceta, który chciałby, zeby pracował nalepiej od 7 do 22 z sobotami. TŻ dla niego jest zwykłym robolem, nie ma rodziny i nie musi odpocząć.

Ja meczu nie oglądałam całego, bo padłam po 20min, w domu mam syf, ale wróciliśmy do domu o 19 i juz musiałam trochę poleżeć. Mycie, kolacja, ogarnięcie dziecia i się wieczór zrobił.

Jeszcze 3 dni do pracy
Stary 2014-07-09, 09:06   #376
Frau Gizela
Rozeznanie

Dziewczyny, pytałam tego znajomego. Wyciąg z kasztanowca jest ok a za to, co on mówi jestem pewna, bo to porządny farmaceuta jest ;-) zatem zaczynamy się smarować kasztanem
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:10   #377
Kasia427
Wtajemniczenie

Hej!

Dziewczyny uzupełniłam listę, jeśli chcecie abym coś dopisała, proszę wysyłajcie mi info na priv, bo jak ja czytam z telefonu, to później siadając do kompa, w gąszczu Waszych postów, nie jestem w stanie odszukać kto i co chciał a z telefonu nie jestem w stanie edytować listy ..

Zmykam robić śniadanko i chłopaki idą z tatą na plażę, synek już ma zdjęty gips, więc nie może się doczekać ja natomiast będę odpoczywać, mam chęć na leczo, więc pewnie zrobię... u nas 30 stopni dzisiaj... jak jeszcze parę dni będzie taka pogoda, to chyba wykituję...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Frau Gizela ale masz śliczną córę!
Stary 2014-07-09, 09:16   #378
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za propozycje Z uwagi na to, że zostało mało czasu, to zdecydowaliśmy się zajechać do jakiegoś zabawkowego, kupić grę edukacyjną albo właśnie ten zestaw do robienia biżuterii jeśli bęzie, a później w empiku jeszcze wielką księgę bajek, widziałam, że sa fajne na stronie.
TŻ mówi, że ona szybko nudzi się zabawkami, zapomina o nich, rzuca w kąt, także może te bajki jakoś ją zainteresują, a w gre może grać z mamą albo tatą - i to moim zdaniem dobry pomysł, bo chyba powinni nieco więcej czasu poświęcić na małej rozwoju. Ehh w ogóle jak słyszałam co oni wyprawiają, to aż się gotowałam... jak można tak dziecko olać, nie gadała w ogóle przez długi, długi czas, później tylko pojedyncze słowa, a oni że widocznie jej się nie chce/jest leniwa... namawialiśmy na lekarza, natomiast oni zamiast tego myśleli co tu zrobić żeby jak najszybciej posłać ją do szkoły :/ Także mała idzie od września.
Dzwonić nie ma co i pytać, bo już tak robiliśmy przy okazji świąt, to powiedzieli, że nic, albo że "jakąś zabawkę", nic więcej sie nie dowiedzieliśmy

Ogólnie to ja trochę zdycham Cały wieczór i pół nocy męczyła mnie kolka nerkowa... miałam jechać na IP, ale jak pomyślałam sobie ile godzin tam spędzę zanim mi coś dadzą, to mi się odechciało. Jakimś cudem w końcu zasnęłam, rano było już ok, zobaczymy jak będzie dalej.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:00   #379
Keithlyn
Zadomowienie

Olya - witaj w klubie , mam takie samo ciśnienie :/ Przed ciążą miałam zwykle 110/70, teraz 100 i poniżej na 60 ...Położna za każdym razem się po mierzeniu, dziwiła się że jeszcze chodze niestety kawe musze wypić co rano ale robie sobie lekką, czasem nie pomaga...

FrauGizela- ale masz ślicznotę !

Trzymam kciuskasy za wszystkie wizyty

W nocy obudził mnie potworny skurcz łydki, myślałam że się posikam...nigdy nie miałam problemu ze skurczami, chyba czas na suplementacje magnezu A i chciałam się pochwalić że jakoś przedwczoraj poczułam ruchy najbardziej czuje jak leże rano i wieczorem, takie muskanie i pukanie, ciesze się

Za niedługo z TŻ się zbieramy pozałatwiać pare spraw, potem coś zjeść i od razu na połówkowee, stres mnie zżera, proszę trzymajcie kciuki

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:00   #380
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Trzymam kciuki za wizyty
Zanet, nie, nie tylko Ty wpadłaś w szał zakupowy mnie strasznie to cieszy nawet rozwieszanie na suszarce tych małych ciuszków haha
Co do żylaków to mi nic nie pomaga. Parę lat temu miałam zabieg na żylaki i wiem, że po ciąży pewno też mnie to czeka

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:10   #381
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Frau Gizela masz piękną córkę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 11:15   #382
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, pytałam tego znajomego. Wyciąg z kasztanowca jest ok a za to, co on mówi jestem pewna, bo to porządny farmaceuta jest ;-) zatem zaczynamy się smarować kasztanem
Akurat mam w domu masc z kasztanowca z Ziaji. Zaczne uzywac to moze cos zaradzi na pajaczki - jeden na udzie juz mi sie zrobil.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 11:28   #383
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Za niedługo z TŻ się zbieramy pozałatwiać pare spraw, potem coś zjeść i od razu na połówkowee, stres mnie zżera, proszę trzymajcie kciuki
trzymam kciuki będzi dobrze

frau gizela - dzieki za podpowiedzi imprezowe, tylko mnie juz brak koncepcji na imprezy bo wydaje mi sie, że wszystko juz robiłam i wszystko juz było

pozostane chyba przy desce wędlin i serów, galaretkach z szynki, śledziach, grzankach z czerwoną cebulą, a na ciepło zapiekanka z makaronu i warzyw i do tego mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym z migdałami i tort pawlowa.

wróciłam z krzywej cukrowej, może przesadzę jesli powiem, że było przyjemnie ale napewno spokojnie do wypicia i nic w tym obrzydliwego, a ja mam odruch wymiotny po różnych dziwnych rzeczach, łacznie z myciem zębów, łykaniem tabletek, dentystą..itp. więc niczym się nie przejmujcie

dzisiaj po pracy mam zamiar skoczyć do sh może coś fajnego znajdę, chociaz juz nie powinnam bo szafa pełna...
Stary 2014-07-09, 11:35   #384
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki będzi dobrze

frau gizela - dzieki za podpowiedzi imprezowe, tylko mnie juz brak koncepcji na imprezy bo wydaje mi sie, że wszystko juz robiłam i wszystko juz było

pozostane chyba przy desce wędlin i serów, galaretkach z szynki, śledziach, grzankach z czerwoną cebulą, a na ciepło zapiekanka z makaronu i warzyw i do tego mięso z kurczaka w sosie pieczarkowym z migdałami i tort pawlowa.

wróciłam z krzywej cukrowej, może przesadzę jesli powiem, że było przyjemnie ale napewno spokojnie do wypicia i nic w tym obrzydliwego, a ja mam odruch wymiotny po różnych dziwnych rzeczach, łacznie z myciem zębów, łykaniem tabletek, dentystą..itp. więc niczym się nie przejmujcie

dzisiaj po pracy mam zamiar skoczyć do sh może coś fajnego znajdę, chociaz juz nie powinnam bo szafa pełna...
Zaintrygowałaś mnie tymi grzankami. Napisz proszę jak je robisz

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 11:38   #385
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja poodkurzałam, pomyłam podłogi, leje się ze mnie a moj tesc wrocil z plazy i wytrzepal piasek z plazy z podwinietych spodni na cala podloge!!!! Ja sie zabije, normalnie mnie zatkalo jeszcze jaki zdziwiony ze mu tyle w nogawki weszlo :/ a kto kuźwa chodzi w dlugich portach na plaze???? Nie mam sily, nie sprzatam po nich niech spadają!!! Za rok niech sobie kwatere wynajma i niech tam syfią!!! Wiecie ze az sie poplakalam .. jest mi goraco, z checia bym weszla do morza, ale jest taki upal ze sie boje isc na plaze, ale tak o 15.00 pojde..

Stary 2014-07-09, 11:44   #386
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poodkurzałam, pomyłam podłogi, leje się ze mnie a moj tesc wrocil z plazy i wytrzepal piasek z plazy z podwinietych spodni na cala podloge!!!! Ja sie zabije, normalnie mnie zatkalo jeszcze jaki zdziwiony ze mu tyle w nogawki weszlo :/ a kto kuźwa chodzi w dlugich portach na plaze???? Nie mam sily, nie sprzatam po nich niech spadają!!! Za rok niech sobie kwatere wynajma i niech tam syfią!!! Wiecie ze az sie poplakalam .. jest mi goraco, z checia bym weszla do morza, ale jest taki upal ze sie boje isc na plaze, ale tak o 15.00 pojde..

Ja pierdziele,masakra. Kiedy oni zamierzają wyjechac?

Gdzie wy widzicie Frau Gizeli córke i całą reszte ;p

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-07-09 o 11:49
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 11:52   #387
Kostka09
Zakorzenienie

rosalie - jakich szukasz śpiworków??? bo jak takich ocieplanych to zewnetrzna warstwa bedzie bawełniana a wypelnienie zawsze chyba poliester...a jak takich cieńszych to sa całe z bawełny jak np. taki http://allegro.pl/spiworek-do-spania...318977170.html ja mam takie od bratowej ale one są cieńsze.
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zaintrygowałaś mnie tymi grzankami. Napisz proszę jak je robisz
to przepis z toskanii od gospodarzy gdzie jeździmy co roku, robi sie taką pastę: cebula czerwona posiekana w kostkę, majonez, i jakis wyrażny w smaku ser (pecorino, cheddar, rokpol, ew. parmezan) starty na tarce, to sie miesza, smaruje tym grzanki i do pieca zapieka pare minut az się lekko zrumienią - u mnie robia furorę jako przystawka do wina pycha

Cytat:
.
powiedziałabym jednak cos mimo wszystko, podziwiam Cie...chyba bym wybuchnęła...
Stary 2014-07-09, 11:55   #388
Indra83
Wtajemniczenie

Kasiu, współczuję, długo jeszcze będą? A twój mąż nie może delikatnie zwrócić im uwagi?

Kostka, dzielna jesteś

Keithlyn, fajnie, że już czujesz, tylko nie martw się, jak będziesz miała dzień czy dwa przerwy w czuciu, bo to jeszcze może się zdarzyć, ale powoli będzie coraz mocniej
Stary 2014-07-09, 12:14   #389
Kasia427
Wtajemniczenie

Moj maz to co chwila go wyzywa i ja mowie tez i sie nie czaje, tylko ze wstydze sie go zezwac jak psa mowie grzecznie i kulturalnie i tlumacze, ale to na nic... to jest taki czlowiek ze ma w dupie co sie do niego mowi...
W niedziele rano wyjezdzaja i juz powiedzialam mezowi ze to ostatni raz jak do nas przyjezdzaja, choc tez mi przykro bo to jednak rodzice mojego meza i dziadki moich dzieci.. staram sie wyluzowac i i tak na duzo rzeczy przymykam oko, pozniej sie wyplacze do meza on sie wkurza na nich, kloca sie, mi pozniej glupio ze to przeze mnie i tak o..

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Jeszcze Wam powiem, ze on sobie giry trzyma na poduszce gdzie ja trzymam glowe ... i ten piach i te paprochy zostaja na mojej poduszce.. heheh a chodzi boso caly dzien... i ja tylko chodze i sprzatam i piorę i zmywam i odkażam, moja matka to juz sie smieje ale mi do smiechu nie jest.. i to jedna z miliona sytuacji jakie on wyprawia! Jest obrzydliwy! Porzygam się!

Stary 2014-07-09, 12:15   #390
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A Ty tez chyba nie znasz płci? Ktory masz tc?

Ela, w końcu mamy połowe no to jeszcze raz tyle zostało hehe ;p
no u mnie 21 tydzien i znalam plec tylko na 80% a dzis zrobili polowkowe u mnie mi nie spodziewalam sie i jest dziewucha wazaca 414 g

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości