|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2014-07-06 o 09:23 |
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
#1893 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a przy metrze to tez nie ma co plakac bo jezdzi czesto i nie marznie sie na peronie wiec... a przez takie sytuacje to ludzie tez mniej matki lubia... jakis czas temu tez pani ''z dziecmi'' probowala sie wcisnac do kolejki na badania krwi - najmlodszy z jej dzieciakow mial dobre 8 lat i pielegniarka sama jej wygarnela ,ze chyba czytac nie umie bo bez kolejki wpuszczane sa matki z niemowlakami i dziecmi do lat 3 ![]() a przed owa pania w kolejce byly cale 2 osoby wiec sie tyle musiala naczekac,ze hoho ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Caly czas powtarzala z grymasem na twarzy ze tu jest miejsce na wozek i zdziwiona ze nikt jej miejsca nie robi. W koncu zlapala muchy w nosie i sie odsunela od metra.
|
#1895 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będąc w ciąży miałam ogromny brzuch, naprawdę. Koleżanka mamy się śmiała że dwa telewizory wyniosłam pod sukienką ze sklepu I stoję sobie w 8/9 mscu ciąży w kolejce do pobierania krwi. I podchodzi do mnie dziewczyna z lekko zaokrąglonym brzuchem i mówi "prosze mnie przepuścić, jestem w ciąży" Tak mnie zatkało że nawet nic jej nie odpowiedziałam
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzeniona
|
Wkleję tu swoją wypowiedź z innego wątku, bo to chyba OZM.
Dziwią mnie niektóre matki, przy których absolutnie niczego nie można powiedzieć, bo każdy problem jest niczym w porównaniu do ich problemów. Na studiach mam kilka dziewczyn, które są już mamami. Raz czekałyśmy w grupie na egzamin, był dość trudny, więc się stresowałyśmy. Żadne płacze i żale, ale normalnie jak to przed egzaminem - co może być, o co zapyta (egzamin był ustny). Na to dzieciata koleżanka: "Oj, dziewczyny, zazdroszczę Wam problemów. Moja córeczka ostatnio do szpitala trafiła i to dopiero był stres". No rozumiem, współczuję jej, ale co to miało do tematu? Po innym egzaminie stwierdziłyśmy, że idziemy na kawę. Poszła z nami i zaczęło się... Kłopoty w pracy/z chłopakiem/ze zdrowiem - wszystko nieważne, ona nam zazdrości problemów, prawdziwe problemy to my zobaczymy, jak będziemy się musiały martwić o małego człowieka. Nasi faceci to nasze chłopaki, jej facet (będący w jej, czyli naszym wieku) to jej partner. No bo oni mając dziecko są level wyżej. I w ogóle całej prawdy o naszym związku to się dowiemy, jak urodzimy dziecko. W ogóle całej prawdy o życiu się wtedy dowiemy. No dziwi mnie to, bo jakoś ja pracująca nie mówię mojej jedynie studiującej koleżance: "Co tam takie problemy, pójdziesz do pracy to zobaczysz" czy coś podobnego. Ja domyślam się, że dla matek inne rzeczy są priorytetowe, ale takie gadanie sprawia, że nikt poza matkami z taką osobą nie chce rozmawiać. I potem jest narzekanie, że "koleżanki się odsunęły, bo mam dziecko". I jak dla mnie podejście pt. "jestem matką i wszyscy inni nie znają życia" to OZM. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
zuy mod
|
Invisible - taaak! Spadnie na Ciebie laska prawdy jak urodzisz!
Kiedys powiedzialam bratowej, zeby przestala sie trzasc nad dzieckiem, wywali sie to zedrze kolana i sie nauczy. Ale nie, ja nie rozumiem bo nie mam dzieci! PS co do kolejek to ostatnio stoje przy kasie, mialam raptem kilka rzeczy - przychodzi babka w ciazy i kasjerka do niej zeby weszla przede mnie. Ona patrzy na moje zakupy, na swoje (pelen wozek) i stwierdzila, ze chyba bez przesady. Milo mi sie zrobilo. wysłano z mojej Xperii SP
|
|
#1899 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Co do wózków i komunikacji miejskiej.
Na pierwszym roku studiów jeździłam pewnym dosyć znanym w Katowicach autobusem, z przystanku pierwszego na jego linii, do ostatniego. Podróż zajmowała 50-60minut. Miałam jeszcze opcję dojazdu dwoma autobusami z 20 minutami czekania na przesiadkę, tramwajem i autobusem (w sumie 1h50m jazdy) albo autobusem innej linii robiącym wycieczkę krajoznawczą, który jeździł 1,5h. Wybierałam więc ten pierwszy no i chyba każdego dnia w połowie trasy (na dworcu w Bytomiu, skąd odjeżdżają do Katowic inne autobusy jadące równie krótko) był problem z mamusiami. Autobus zapchany tak, że nie ma gdzie szpilki wsadzić, duchota, ścisk. Ale Mamuśki twardo się do autobusu pchały. "To miejsce na wózek, proszę wysiąść", "tu mają stać wózki, wysiadać gówniarze, miejsce zróbcie", codziennie, no codziennie. Kiedyś powiedziałam jednej pani, że chętnie bym się przesunęła gdybym miała gdzie. Dostałam za to reprymendę (którą słyszało chyba pół Bytomia), że jestem niewychowana, że studentom się przecież nie spieszy, że mamy wszyscy czekać sobie na następny autobus bo ona chce wejść z wózkiem albo z mojego miejsca zamieszkania jeździć jakimś innym autobusem. W każdym zdaniu kilka odpowiedników "cór koryntu" i innych takich. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2014-07-09 o 08:53 |
|
|
|
#1900 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1901 |
|
Konto usunięte
|
Cora Koryntu to takie piekne okreslenie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Konto usunięte
|
30 st. ciepla, matki nosza krotkie spodenki, lekkie bluzki, a dzieci w gondolach z oslonka
Przed chwila widzialam tez niemowlaka pod cieplym kocykiem zlozonym na pol Do tego czapka zaslaniajaca uszy i buty i skarpetki.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1904 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś widziałam mamuśkę, która punkt 12:00 wyszła na spacer z niemowlakiem. Ja z moją czterolatką w ten upał nie wychodzę jak nie muszę. |
|
|
|
|
#1908 |
|
Konto usunięte
|
Nie wierze, ze oslonka da wiecej cienia niz goraca. Rozumiem, o czym piszesz, ale nie wierze, ze te gondolki sa az tak przewiewne. Poza tym, jedna z tych matek poszla do lasu - tam slonca nie ma zbyt wiele.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1909 |
|
damn good coffee
|
Chyba lepiej niż gondola spisałaby się taka przyczepiana parasolka? Przede wszystkim chyba więcej powietrza by docierało do dziecka
|
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
damn good coffee
|
Ale do znacznej większości tak. Tu nawet nie chodzi o słońce, ale w takiej gondolce temperatura na pewno jest większa niż na zewnątrz, a dopływ powietrza ograniczony; przy wysokiej temperaturze robi się sauna.
BTW, przy takich upałach w ogóle chyba nie powinno się wychodzić z dzieckiem z domu? |
|
|
|
#1912 |
|
Konto usunięte
|
Kaledonia pisala o przewiewnych gondolkach
Wiec w takich pewnie sauny nie ma. Ba, filtry sa! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam wypasiony daszek z tetrówki. Od budki aż po rączkę wózka (jeśli musiałam wyjść w upał z domu). Najważniejsza zasada - jak nie ma potrzeby to w taki żak nie wychodzi się z niemowlęciem. Rozumiem, jeśli się musi.
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecinnie, wiem w stosunku do siostrzenca nie odczuwam niechęci bo sie nim az tyle nie zajmowala i nie musialam bezustannie wysluchiwac o kazdym nieznaczacym epizodzie z jego zycia. babcie z OZM maja tendencje do wiecznego wypychania dziecka tak zeby było w centrum uwagi czyli jak np jest impreza imieninowa to goście nie maja prawa sobie poplotkowac o dupie Maryni i w spokoju napić sie wina tylko muszą na biezaco wodzic oczami za dzieckiem i komentować każdy jego ruch ze och, robi to i tamto, ze jaka zdolna, bach!! I cio teras??? A kuku!! Ja wogole nie lubię spotkań towarzyskich na ktore przeprowadzane są małe dzieci (te starsze, kilkuletnie mi nie przeszkadzają bo potrafia sie juz soba zajac, wezmą sobie jakaś zabawkę i nie absorbuja aż tak uwagi doroslych) bo mam wrazenie ze przez mamuski i babcie jest wręcz wywierana wisząca w powietrzu presja na to zeby nieustannie interesować sie dzieckiem. I jeszcze te prawdy objawione mojej mamy "do dziecka zawsze przychodzi sie z prezentem" jeżeli widzi sie je po raz pierwszy to owszem wypadałoby, ale za każdym razem? Moim zdaniem przesada, doszło do tego ze dzieci kuzynki to lecą na łeb na szyje jak widza gości, taksuja ich od stop do głów szukając reklamówki z prezentem, bez żadnego dziękuje porywaja "zdobycze" z ręki i lecą gdzieś z nimi jak dzikusy.
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2014-07-09 o 13:59 |
|
|
|
|
#1916 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie cierpię i rzadko używałam parasolki do gondoli. Wiecznie się to chwiało, a i tak słońce co chwila świeciło do wózka z innej strony, więc dla mnie to bezużyteczne.
Teraz jeździmy sportowym i zanim kupię parasolkę do niego, to ją porządnie przymierzę. A najlepsze są gondole z siateczką, nie wiem, czy już wszystkie takie są, ale ja tak miałam. Dziecko osłonięte, a jednak przewiew jest. No i tetrówka. Ale ja również nie wychodziłam i nie wychodzę w najgorszy upał. |
|
|
|
#1917 |
|
Konto usunięte
|
Tak, Babciowe Pieluchowe zapalenie mózgu...
Od razu mówię, że moja babcia to okropna sknera. Na 20 urodziny dała mi 30 zł ze słowami "tylko nie wydaj od razu". Ogólnie ma bardzo duży problem, żeby kupić cokolwiek i komukolwiek, a jak kupi, to się tym okropnie szczyci i strasznie wypomina. No i tyle tytułem wstępu. Pojechaliśmy na wieś z moim sąsiadem, i jego córką. Za benzynę płaciła moja mama, sąsiad pojechał bo nie miał co robić (młody chłopak, 25 lat). Ogarnijcie, że moja babcia poleciała do sklepu kupić temu dziecku cukierki. A potem, jak już wróciliśmy ze wsi, to dała temu dziecku 20 zł "na loda". Ja się wkurzyłam, bo siedziałam jak głupia 2 godziny i obrywałam porzeczki, kosiłam trawę i nie usłyszałam nawet głupiego "dziękuję". A oprócz tego, moja babcia bardzo lubi pomagać "biednym" z naszej rodziny. Mniej więcej tak. "Ania, dałabyś rzeczy w których nie chodzisz tym biednym dzieciom z Iksowa Dolnego". NIE MAM rzeczy, w których nie chodzę, ograniczyłam swoją garderobę. I babcia potrafi wejść do mojego pokoju i zacząć mi wyciągać ciuchy z szafy i "tego nie nosisz" "to ci niepotrzebne". Albo jak byłam młodsza no tak z 15 lat, to jakaś tam kuzynka miała dwie córki mniej więcej w tym wieku co ja i moja siostra, no nie wiem, tak może z rok różnicy w którąś stronę.. Potrafiła powiedzieć, żeby moja mama oddała nasze buty tymże dziewczynkom, ( ładne, dobre na nas buty) bo nas stać, żeby kupić nowe. Na święta robi paczki dla jednej biednej rodziny z naszego miasteczka, kupuje ubrania, słodycze, zabawki (no wiadomo, po taniości, ale około stówy- dwóch na to idzie), jest tam podobno kilkoro dzieci, ale nie wiem ile, nie interesowało mnie to nigdy. A nam na święta kupuje np. po szamponie z tesco, albo mydle, albo krem nivea. |
|
|
|
#1918 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
![]() W moim mieście otworzyli niedawno siłownię na świeżym powietrzu. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary, obok jest bieżnia, korty tenisowe, już sobie rozpisałam treningi na cały tydzień, żeby chodzić po pracy. Dziś byłam 1wszy raz i chyba nie muszę tam więcej chodzić, bo nadciśnienia dostanę ? Przez godzinę, którą sobie zaplanowałam, ćwiczyłam jakieś 30-35 min, resztę czasu cierpliwie czekałam, az matki skończą bujać dzieci na twisterze, i sadzać je na rowerku. Najlepsza była laska, która zapieluchowanego gdzieś na moje oko 1,5 roczniaka postawiła na orbitrek. Dzieciak beczał, wyrywał się a ona bardzo zdziwiona, że "nie chce trzymać nóżek i ładnie stać"
|
|
#1919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
No właśnie sobie obiecałam, że następnym razem schowam cierpliwość i sympatię do dzieci w kieszeń i powiem co o tym myślę.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

?

Przed chwila widzialam tez niemowlaka pod cieplym kocykiem zlozonym na pol

?