III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 14:59   #3691
agnes 20
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Sab simplex?
Tak Używałaś może? U męża w pracy dużo osób tego używało i bardzo chwalili, że to jedyne co pomagało więc wzieliśmy na wszelki wypadek.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:00   #3692
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No a ma mnie dział ciazy w hm zle leży bo jestem niska i jak mierze sukienkę to wyglądam jak pokraka do c&a musze pójść koniecznie bo widziałam tam kilka fajnych rzeczy i w ogole nie wiem dlaczego o nim zapomniałam jak sie zastanawiałam gdzie niedługo szukać kombinezonu dla małej...kurde ja nie czytam metek ani składów
A zdjęcia dodawane przez niektórych tez widze na tel normalnie bez otwierania w przeglądarce...moze jakos inaczej sa dodawane?

A no i herbatke tez pije odkąd Katerina poleciła i nawet sie zastanawiałam ostatnio czy zaraz mlekiem nie zacznę tryskać

Mam wyrzuty sumienia...tz od rana posprzątał cały dom, skręcił lozeczko, zrobił obiad i lata po domu jak nie wiem a ja siedzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no a na mnie o dziwo w hm sa spodnie w sam raz- przymajmniej te skinny ciążowe
ciekawa jak bedzie z długimi legginsami
Teraz tyle jest sklepów że każdy znajdzie w kazdym cos dla siebie
I zeby nie było, że jestem przeciwko hm dla dzieci jak mi ktos cos w prezencie przyniesie to przyjmę Ale juz sama nie kupię

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:00   #3693
allckarola
Zadomowienie

U mnie 65 dni masakra jakas mało ;-) ale dobrze. Co wy tak szybko piszecie nie wyrabiam :p

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:06   #3694
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Asia śliczne ubranka chowaj, chowaj te pieniążki, na zakupy dla siebie a co!

Asiu
no to widze że 4 jesteśmy na 14.09 aż mnie spięło w pośladach
u mnie tp jest z usg i z terminu owulacji więc się pokrywa
Dziękuję
Hehe, schowałam

Jejciu Aniu, nic nie mów
Mnie aż ściska w dołku, czuję się jak przed pierwszym razem

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:15   #3695
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
no a na mnie o dziwo w hm sa spodnie w sam raz- przymajmniej te skinny ciążowe
ciekawa jak bedzie z długimi legginsami
Teraz tyle jest sklepów że każdy znajdzie w kazdym cos dla siebie
I zeby nie było, że jestem przeciwko hm dla dzieci jak mi ktos cos w prezencie przyniesie to przyjmę Ale juz sama nie kupię

A skinny tez mam od nich ale jak próbowałam z tunika czy sukienka to brzuch sie nawet wydawał 2razy większy no i zwykły top na ramiaczkach tez jest ok a w czym bedziesz latać po porodzie w szpitalu? Bo dziewczyny z tego co piszą to w dzień chodzą w dresach, legginsach no i mam spodnie dresowe i kupiłam dwa ropy na grubszych ramiaczkach i wlasnie chciałam Ci powiedzieć, ze gdybys tez chciała to sa w hm na przecenie dwupak za 5 euro wczoraj kupiłam na damskim normalnym jeden szary a drugi jest biały w paski chyba czerwone i granatowe...nie chce mi sie wstać do szafy spojrzeć dokładnie :p

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:19   #3696
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Niestabilna zdrowka życzę :-* Jesteś dobrze zaopatrzona, wierzę że Cię nie rozłoży ;-)

Dziewczynki w Carrefourze są w promocji mega paki pampersow, 150szt po 80zl. Tylko nie wiem czy są wszystkie rorozmiary. W gazetce jest napisane "różne rodzaje". Sprawdze to jutro
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:20   #3697
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
A skinny tez mam od nich ale jak próbowałam z tunika czy sukienka to brzuch sie nawet wydawał 2razy większy no i zwykły top na ramiaczkach tez jest ok a w czym bedziesz latać po porodzie w szpitalu? Bo dziewczyny z tego co piszą to w dzień chodzą w dresach, legginsach no i mam spodnie dresowe i kupiłam dwa ropy na grubszych ramiaczkach i wlasnie chciałam Ci powiedzieć, ze gdybys tez chciała to sa w hm na przecenie dwupak za 5 euro wczoraj kupiłam na damskim normalnym jeden szary a drugi jest biały w paski chyba czerwone i granatowe...nie chce mi sie wstać do szafy spojrzeć dokładnie :p

no ja w legginsach co kupie je na szkołe rodzenia i długie tuniki jakieś jakos przezyje ten czas Mam też spodnie dresowe czarne także nie bedzie źle
Do spania koszula nocna co by przewiew był
Te topy obczaje, moze kupie nowe na wyjscie a z domu wezme stare
jeszcze klapki pod prysznic musze kupic, albo zabiorę mojemu

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:20   #3698
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Jestem starsznie podenerwowana dzisiaj, podświadomie sobie wkręcam i po tym wczorajszym bólu brzucha czuję się taka... niepewna Muszę się uspokoić bo mnie kłuje już coś

Niech mi da ktoś trzy paczki Laysów paprykowych to zapomnę raz, dwa

mam bake rolls o smaku pizzy

Cytat:
Dziękuję
Hehe, schowałam

Jejciu Aniu, nic nie mów
Mnie aż ściska w dołku, czuję się jak przed pierwszym razem
haha coś w tym jest spięte mięśnie okolic pochwy ale co poradzić jak mi na samą myśl się spinają

w ogóle ostatnimi czasy, jakiś miesiąc, właśnie czuje bóle w okolicy krocza szczególnie przy siusianiu, kucaniu itp... albo jak dłużej posiedzę i wstanę. Dosłownie w krocza po bokach warg sromowych lekarz mówi że to przez to, że macica uciska, dziecko większe. Jednym robią się spuchnięte, obolałe nogi a innym pipcie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:25   #3699
Niestabilna
Wtajemniczenie

Po wizycie wsio ok. Szyjka bez zmian długa i zamknięta. Ph i wymaz ok. Mocz jak zwykle perfekt hihi Ctg jak to powiedziała śliczne

A mnie coraz bardziej rozkłada. Ide robić herbatkę z lipy z malinami.

Stary 2014-07-09, 15:25   #3700
Ana***
Zakorzenienie

Niestabilna nadal poszukujesz pościeli marynarskiej?
Stary 2014-07-09, 15:26   #3701
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna nadal poszukujesz pościeli marynarskiej?
Poka co znalazłaś

Stary 2014-07-09, 15:40   #3702
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

mam bake rolls o smaku pizzy

haha coś w tym jest spięte mięśnie okolic pochwy ale co poradzić jak mi na samą myśl się spinają

w ogóle ostatnimi czasy, jakiś miesiąc, właśnie czuje bóle w okolicy krocza szczególnie przy siusianiu, kucaniu itp... albo jak dłużej posiedzę i wstanę. Dosłownie w krocza po bokach warg sromowych lekarz mówi że to przez to, że macica uciska, dziecko większe. Jednym robią się spuchnięte, obolałe nogi a innym pipcie

Ooo, zjadłabym

Te bóle raczej normalne, koleżanka, która urodziła niedawno od 7 mca narzekała na ból krocza

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-09, 15:41   #3703
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Poka co znalazłaś

Któraś wstawiała tu aukcję i wpadła mi w oko marynarski styl
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4370943540
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marynarski styl.jpg (128,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-07-09, 15:43   #3704
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, zjadłabym

Te bóle raczej normalne, koleżanka, która urodziła niedawno od 7 mca narzekała na ból krocza
mam nadzieje, że normalne doktorek też tak mówił
Stary 2014-07-09, 15:43   #3705
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mandagprrka też używamy pasty elmex, z tym, ze Majcia ją zjada.... A potem oddaje szczoteczkę... Rzadko kiedy chce je umyć. Nie wiem co zrobić.
Na szczoteczkę daję niewielką ilość pasty i wcieram ją we włosie. Zawsze myję zęby małej - nie zawsze współpracuje ale zęby ma myte. Zresztą do 6-7 roku życia rodzic powinien aktywnie uczestniczyć w myciu ząbków dziecka.
Rano myjemy elektryczna - najpierw ja, a potem córcia myje sobie
ząbki. Wieczorem normalną szczoteczką.
Pasty raczej nie zjada, a nawet jeśli to niewielkie ilości bo daję mało pasty. Chociaż ostatnio jak któreś z nas myje zęby to mała też chce szczoteczkę koniecznie z pastą. Potem próbuje wypluwać Skoro robi tak tatuś to ona też chce

Cytat:
Chciałabym, aby poród był łatwy i przyjemny, ale najbardziej chciałabym aby mojej malutkiej nic nie było, nic nie jest tak ważne..
Wczoraj zastanawialismy się z Tż jak będzie wyglądać
67dni do planowanego porodu, niech zleci już te 30 chociaż
I jeszcze żeby był przy nim orgazm

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:46   #3706
małaPaulina
Wtajemniczenie

Amelie dobrze ze to tylko stluczka i nic sie nie stalo no i brawa dla maluszka
jenny1234 trzymam kciuki żeby z mężem było wszystko okej
Niestabilna ważne ze wszystko ok
i kuruj się tam
etusiaaa Co do herbatki na laktacje ja nie pije bo na SR mowili ze to nie ma sensu a dla maluszka jak coś to koperek włoski i tyle.

Bylam dzis na badaniach krwi i nigdy tak głeboko mi nikt igły nie wbił masakra... reka bolala mnie jeszcze przez godzine
Z tej okazji pojechalam sobie do kfc
A no i kupilam sobie w rossmanie branzoletke na stópkę
No i oczywiscie zaraz chyba pójdę w kimkę

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:47   #3707
Ana***
Zakorzenienie

Wiem co jeszcze chciałam napisać.

Przewijał się temat wzięcia zwolnienia na kobietę lub dziecko, w sensie opieka poporodowa - te 2 tyg. Myślałam, że mężowi gin wypisze ale pytałam ostatnio i powiedział, że nie że to przysługuje tylko kobietom po cc.

Nie wiem, może w szpitalu wypiszą któraś tu albo na innym forum pisała, że u nich dawali każdej kobiecie po porodzie która chciała... ciekawe jak to jest
Stary 2014-07-09, 15:47   #3708
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
O, już mam
Wczoraj przyszły moje maleństwa
Asiu piękne ciuszki ))
Cytat:
O, widziałam, że Ana i Simran też mają tp na 14 września, ciekawe, która się pierwsza rozpakuje
tp na 14.09 - ale, że będzie cesarka to planowana jest między 5 a 7.09
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
a oto nasze zakupy wzielam za pobraniem wiec w ciagu 2 dni przyszło i jakby któras chciala to tutaj jest sprzedawca od ktorego zamawialam http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=21469799
w sumie za calosc zaplacilam 280zł
super zakupy, ja nadal nie skończyłam swoich :P mam na allegro wrzucone do kosza, ale jakoś brak mi mobilizacji :P i potwierdzam, że te podkłady z belli są wielgachne...ja ogólnie podpasek nie używałam więc nie wiem jak sobie z tym czymś poradzę :P
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
No więc to moje zakupy oczywiście to nie wszystko ;-)
piękne ciuszki ))
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Po wizycie wsio ok. Szyjka bez zmian długa i zamknięta. Ph i wymaz ok. Mocz jak zwykle perfekt hihi Ctg jak to powiedziała śliczne A mnie coraz bardziej rozkłada. Ide robić herbatkę z lipy z malinami.
gratki za wyniki i życzymy duuuużo zdrówka

U nas dzisiaj był mega upał...jak dobrze znosiłam te upały tak dzisiaj normalnie nie miałam mocy :P ale teraz przeszła burza i pada deszcz ja też jestem po letniej kąpieli więc czuję się cudownie Tż śpi przed pracą a ja Was nadrabiam Milenka dzisiaj tak szaleje w brzuszku, że ho ho w szpitalu jak leżałam to Milenka była już ułożona do porodu, a po ostatnim USG leży sobie i ma główkę po lewej stronie i nóżki po prawej
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:51   #3709
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Któraś wstawiała tu aukcję i wpadła mi w oko marynarski styl
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4370943540
Dziękuję i fajnie że pamietalas

Stary 2014-07-09, 15:51   #3710
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Przewijał się temat wzięcia zwolnienia na kobietę lub dziecko, w sensie opieka poporodowa - te 2 tyg. Myślałam, że mężowi gin wypisze ale pytałam ostatnio i powiedział, że nie że to przysługuje tylko kobietom po cc.

Nie wiem, może w szpitalu wypiszą któraś tu albo na innym forum pisała, że u nich dawali każdej kobiecie po porodzie która chciała... ciekawe jak to jest
Mi po porodzie sn wypisali, znaczy dla męża. Tylko pytali czy chce 7 czy 14 dni Ciekawe jak będzie tym razem.

Stary 2014-07-09, 15:55   #3711
małaPaulina
Wtajemniczenie

a jak juz o tym mowa to trzeba byc po slubie? czy to jest po prostu na czas opieki nad matką dziecka?
tak ogolnie pytam bo to i tak TZ musialby miec pewnie umowe o prace...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:57   #3712
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

I jeszcze żeby był przy nim orgazm

Najlepiej dwa

Simran dziękuję
Mi na usg pokazało, że 7 września termin, z miesiączki mam na 14

Niestabilna brawo za wizytę

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-09 o 15:59
Stary 2014-07-09, 16:13   #3713
Simran86
Raczkowanie

Cytat:

Mąż może otrzymać maksymalnie 14 dni opieki nad chorą żoną (niekoniecznie dotyczy ciąży ale jest to powód)zwolnienie wystawia ginekolog prowadzący ciążę ale może to zrobić lekarz rodzinny.

tu art. z ustawy
1. Zasiłek opiekuńczy przysługuje ubezpieczonemu zwolnionemu od wykonywania pracy z powodu konieczności osobistego sprawowania opieki nad:

1) dzieckiem w wieku do ukończenia 8 lat w przypadku:

a) nieprzewidzianego zamknięcia żłobka, klubu dziecięcego, przedszkola lub szkoły, do których dziecko uczęszcza, a także w przypadku choroby niani, z którą rodzice mają zawartą umowę uaktywniającą, o której mowa w art. 50 ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. z 2013 r. poz. 1457), lub dziennego opiekuna sprawujących opiekę nad dzieckiem,

b) porodu lub choroby małżonka ubezpieczonego, stale opiekującego się dzieckiem, jeżeli poród lub choroba uniemożliwia temu małżonkowi sprawowanie opieki,

c) pobytu małżonka ubezpieczonego, stale opiekującego się dzieckiem, w stacjonarnym zakładzie opieki zdrowotnej;

2) chorym dzieckiem w wieku do ukończenia 14 lat;

3) innym chorym członkiem rodziny.

2. Za członków rodziny, o których mowa w ust. 1 pkt 3, uważa się małżonka, rodziców, teściów, dziadków, wnuki, rodzeństwo oraz dzieci w wieku ponad 14 lat - jeżeli pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym z ubezpieczonym w okresie sprawowania opieki.

3. Za dzieci w rozumieniu ust. 1 i 2 uważa się dzieci własne ubezpieczonego lub jego małżonka oraz dzieci przysposobione, a także dzieci obce przyjęte na wychowanie i utrzymanie.
Stary 2014-07-09, 16:14   #3714
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Tak Używałaś może? U męża w pracy dużo osób tego używało i bardzo chwalili, że to jedyne co pomagało więc wzieliśmy na wszelki wypadek.
ja używałam , ale u nas jako tako to w sumei ciezko nazwac to co sie działo kolkami bo mały przez dwa tyg w podobnych granicach popłakiwał ale ni ejakos masakrycznie, dałam kropelki na wszelki wypadek i nei wiem czy dzieki nim czy to faktycznie kolki nei było -przeszło

Cytat:

tak jak pisałam wczoraj duzo zalezy na jakich lekarzy sie trafi, generalnei nie chętni echcą dawac ta opieke bo nei ma podstaw do tego, ale jak sobie znajdziecie jakiegos normalnego lekarza to pewnei da
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 16:16   #3715
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Simran dziękuję
Mi na usg pokazało, że 7 września termin, z miesiączki mam na 14
to może urodzimy tego samego dnia ja konkretną datę będę znała pod koniec lipca muszę iść na oddział i umówić się na termin i mam nadzieję, że Milenka będzie sobie do tego uzgodnionego terminu grzecznie siedziała w brzuszku

co do tej opieki to jak lekarze są nastawieni na nie to najlepiej wydrukować sobie art. z ustawy i niech nie świrują tylko wypisują druk

Edytowane przez Simran86
Czas edycji: 2014-07-09 o 16:17
Stary 2014-07-09, 16:35   #3716
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Mąż może otrzymać maksymalnie 14 dni opieki nad chorą żoną (niekoniecznie dotyczy ciąży ale jest to powód)zwolnienie wystawia ginekolog prowadzący ciążę ale może to zrobić lekarz rodzinny.

tu art. z ustawy
1. Zasiłek opiekuńczy przysługuje ubezpieczonemu zwolnionemu od wykonywania pracy z powodu konieczności osobistego sprawowania opieki nad:

1) dzieckiem w wieku do ukończenia 8 lat w przypadku:

a) nieprzewidzianego zamknięcia żłobka, klubu dziecięcego, przedszkola lub szkoły, do których dziecko uczęszcza, a także w przypadku choroby niani, z którą rodzice mają zawartą umowę uaktywniającą, o której mowa w art. 50 ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. z 2013 r. poz. 1457), lub dziennego opiekuna sprawujących opiekę nad dzieckiem,

b) porodu lub choroby małżonka ubezpieczonego, stale opiekującego się dzieckiem, jeżeli poród lub choroba uniemożliwia temu małżonkowi sprawowanie opieki,

c) pobytu małżonka ubezpieczonego, stale opiekującego się dzieckiem, w stacjonarnym zakładzie opieki zdrowotnej;

2) chorym dzieckiem w wieku do ukończenia 14 lat;

3) innym chorym członkiem rodziny.

2. Za członków rodziny, o których mowa w ust. 1 pkt 3, uważa się małżonka, rodziców, teściów, dziadków, wnuki, rodzeństwo oraz dzieci w wieku ponad 14 lat - jeżeli pozostają we wspólnym gospodarstwie domowym z ubezpieczonym w okresie sprawowania opieki.

3. Za dzieci w rozumieniu ust. 1 i 2 uważa się dzieci własne ubezpieczonego lub jego małżonka oraz dzieci przysposobione, a także dzieci obce przyjęte na wychowanie i utrzymanie.
ale jeżeli przy porodzie sn nie było komplikacji i praktycznie kobieta może sprawować opiekę nad dzieckiem?

a kiedy w ogóle powinno udać się do gina po taką opiekę? powinien iść mąż na wizytę czy jak?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
tak jak pisałam wczoraj duzo zalezy na jakich lekarzy sie trafi, generalnei nie chętni echcą dawac ta opieke bo nei ma podstaw do tego, ale jak sobie znajdziecie jakiegos normalnego lekarza to pewnei da
nie no, wkurzyłam się teraz... mój gin jest dobry ale jeżeli chodzi o jakieś kwestie prawne to nic się nie da z nim załatwić

to może lepiej aby po porodzie mąż poszedł do rodzinnego po taką opiekę? to się po porodzie idzie?
Stary 2014-07-09, 16:37   #3717
Simran86
Raczkowanie

jak gin w szpitalu nie będzie chciał wystawić takiej opieki to najlepiej po porodzie iść do swojego rodzinnego z aktem urodzenia dziecka czy tam z wypisem (nie wiem dokładnie) i niech wypisze...opieka nad żoną przysługuje mężowi 14 dni w roku więc to się należy i niech lekarze nie świrują...
Stary 2014-07-09, 16:47   #3718
Latte88
Zakorzenienie

Dziewczynki mam pytanie bo ciężko mi znaleźć konkretną odpowiedz. Jeżeli chodzi o fotelik maxi cosi cabrio fix to bez bazy montowany jest tylko za pomocą pasa? Czy można go wpiąć w isofix?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 17:09   #3719
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie bo ciężko mi znaleźć konkretną odpowiedz. Jeżeli chodzi o fotelik maxi cosi cabrio fix to bez bazy montowany jest tylko za pomocą pasa? Czy można go wpiąć w isofix?
Jest montowny za pomocą pasow. Przynajmniej model sprzed dwóch lat.

Stary 2014-07-09, 17:48   #3720
funykiki
Raczkowanie

Dziewczyny pisałyście wcześniej (nie mogę odszukać) co do smarowania dupci niemowlakowi ? i co do noska będziecie używać , słyszałam że są jakieś spreje oczyszczające .

Pytam bo zostało mi ok 50 dni (myślę że mniej) i jutro jadę na zakupy
funykiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości