Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 15:04   #4471
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie.
Jeśli chodzi o gęstość krwi i zwiększoną ilość płytek to gin stwierdził że wyniki nie są złe ale dał mi skierowane na jeszcze jedno badanie.

Dobrze że nie byłam taka głupia i nie zaczęłam brać tego Polocardu tak jak kazał mi mój gin do którego chodzę na NFZ.
Widziałam że nie tylko u mnie okazuje się że jak coś jest za darmo to jest niedokladne, dobrze tylko że teraz można zawsze iść w inne miejsce by skonstruować to co nas niepokoi.

Moja mała jest już coraz większa i dziś waży 2970.
Miałam robione ktg i wykazało delikatne skurcze których ja podobnie jak Umizumi nie czułam.
Szyjka jest już skrócona, ale to dobrze na tym etapie, ogólnie wszystko zaczyna układać się do porodu.
Super bo już nie mogę się doczekać!!! Strasznie jestem ciekawa jak to jest być mamą
za wizyte
ale Twoja mala jest juz duza !

Jestes pierwsza teraz w kolejsce wedlug tp wiec niedlugo sie przekonasz

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-07-09 o 15:11
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:07   #4472
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Hehe...dzięki Dziewczyny za opinie. Wśród Was wygrywa jednak mój typ, czyli 275
Problem polega jednak na tym, że ani jednego ani drugiego nie widzieliśmy na żywo

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:12   #4473
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie.
Jeśli chodzi o gęstość krwi i zwiększoną ilość płytek to gin stwierdził że wyniki nie są złe ale dał mi skierowane na jeszcze jedno badanie.

Dobrze że nie byłam taka głupia i nie zaczęłam brać tego Polocardu tak jak kazał mi mój gin do którego chodzę na NFZ.
Widziałam że nie tylko u mnie okazuje się że jak coś jest za darmo to jest niedokladne, dobrze tylko że teraz można zawsze iść w inne miejsce by skonstruować to co nas niepokoi.

Moja mała jest już coraz większa i dziś waży 2970.
Miałam robione ktg i wykazało delikatne skurcze których ja podobnie jak Umizumi nie czułam.
Szyjka jest już skrócona, ale to dobrze na tym etapie, ogólnie wszystko zaczyna układać się do porodu.
Super bo już nie mogę się doczekać!!! Strasznie jestem ciekawa jak to jest być mamą
o to tez już duza
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:16   #4474
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
za wizyte
ale Twoja mama jest juz duza !

Jestes pierwsza teraz w kolejsce wedlug tp wiec niedlugo sie przekonasz

Głosuję na kolor wózka fioletowy

Z tymi nosidłami trochę mnie uświadomiłyście. Ja kupiłam za marne grosze to:

http://www.amazon.co.uk/Wilkinet-Car.../dp/B000ZZMPHQ

Ale też nie zamierzam za wiele korzystać, więc myślę, że nie mam co przesadzać. W razie gdyby TŻ chciał dużo nosić, kupimy cos odpowiedniejszego

Przed chwilą laski taka chodziłam zdenerwowana, że mała się cos niewiele rusza od rana. I pomyslałam, że okręciła sie pępowina czy coś podobnego i zaczęłam panikować i wkręcać sobie
Ale położyłam się na boku, puściłam pozytywkę z konika morskiego i oddała parę kopów.
Ale można sobie samemu niepotrzebnie nerwów narobić...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:17   #4475
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hehe...dzięki Dziewczyny za opinie. Wśród Was wygrywa jednak mój typ, czyli 275
Problem polega jednak na tym, że ani jednego ani drugiego nie widzieliśmy na żywo
Poszukaj na allegro albo w google grafika, może będą zdjęcia real gdzieś. Nie podejrzewałabym faceta o wybranie 277, myślałam, że to Twój typ.

Maria prawie 3 kilo córy! Brawo!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:19   #4476
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
o to tez już duza
No tylko Ty i Maria macie termin na ostatniego lipca
Ja mam na połowę sierpnia i już ponad 3kg
Stary 2014-07-09, 15:25   #4477
Aisog1987
Rozeznanie

Hej dziwoszki
Ja też już po wizycie. Lenka waży 2800g. Wszystko dobrze u nas. Gin przepisał mi żelazo na podbudowanie przed porodem. Pokiwał głową ma moje nogi, bo są mega opuchnięte i w kolorach żółtym, siwym i bordowym (niestety!) i powiedział, że to oznaka zbliżającego się porodu. Jak się zapytałam kiedy przewiduje że urodzę, tomi powiedział, że prorokiem nie jest i moze to być dziś w nocy a może i w terminie, ale myśli że jednak będzie przed terminem, bo szyjka się nieco skróciła (ale nie powiedział ile) no i ten obrzęk nóg... także czekamy na szczęśliwe rozwiązanie

No a poza tym to GBS do badania i następna wizyta 23 lipca
Stary 2014-07-09, 15:47   #4478
niki19
Zadomowienie

Młody się dzisiaj strasznie rozpycha masakruje mi jednocześnie pęcherz i żebra

Butter trzymam kciuki za obronę , na pewno pójdzie gładko i bezproblemowo
Co do wózka to oba mi się podobają ale chyba też bardziej bym się skłaniała w stronę 275

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Jestem wielkim spuchniętym słoniem ale jak na mieście spotkałam kilka osób, to wszyscy byli zachwyceni moim wyglądem i się nasłuchałam komplementów, moje lustro chyba mnie okłamuje.

Dziewczyny ratunku, co mogę dostać w aptece na zgagę, żebym mogła z bomby iść i kupić bez żadnych konsultacji?! Ja nie mogę już dosłownie nic zjeść ani wypić.
Rennie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży płaciłam bodajże po 50zł ( za wymaz z pochwy i odbytu). U mnie pobiera ginka w gabinecie i sama wysyła do laboratorium, z którym współpracuje jej gabinet.
Cena zależna od wyniku to trochę dziwne...

Jak pójdę po odbiór wyników to dopytam dokładnie o co chodzi z tą ceną , bo faktycznie to jakieś dziwne a może to ja coś źle zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
a i witam się w 37 tygodniu

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 15:53   #4479
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Hej dziwoszki
Ja też już po wizycie. Lenka waży 2800g. Wszystko dobrze u nas. Gin przepisał mi żelazo na podbudowanie przed porodem. Pokiwał głową ma moje nogi, bo są mega opuchnięte i w kolorach żółtym, siwym i bordowym (niestety!) i powiedział, że to oznaka zbliżającego się porodu. Jak się zapytałam kiedy przewiduje że urodzę, tomi powiedział, że prorokiem nie jest i moze to być dziś w nocy a może i w terminie, ale myśli że jednak będzie przed terminem, bo szyjka się nieco skróciła (ale nie powiedział ile) no i ten obrzęk nóg... także czekamy na szczęśliwe rozwiązanie

No a poza tym to GBS do badania i następna wizyta 23 lipca
kolejna duza krolewna

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 15:58   #4480
h4linka
Zadomowienie

Mnie ciekawi jak tam nasze bliźniaki się mają. Kamilast się dawno nie odzywała.
Stary 2014-07-09, 16:08   #4481
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ciekawi jak tam nasze bliźniaki się mają. Kamilast się dawno nie odzywała.
jestem ciekawa czy czasem nie urodzila

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 16:14   #4482
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
jestem ciekawa czy czasem nie urodzila
No właśnie nie mieli Jej czasem wywoływać porodu jakoś na dniach? Wydaje mi się całkiem możliwe, że dzieciaki już są po tej stronie.
Stary 2014-07-09, 16:19   #4483
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ostatnio Kamilast pisała, że jak w tym tygodniu nie urodzi, to kładą ją do szpitala, więc są dwie opcje: albo ma już dzieciaczki ze sobą, albo na nie czeka w szpitalu. Ostatnio się odzywała w piątek.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 16:20   #4484
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie mieli Jej czasem wywoływać porodu jakoś na dniach? Wydaje mi się całkiem możliwe, że dzieciaki już są po tej stronie.
Pisala ze lekarz chce wziac ja do szpitala i miec pod kontrola ale nie wiem kiedy to bylo

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 16:28   #4485
Polly_
grozi wypollizowaniem

haha! jade po mojego Cabriofixa za 409 zł
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 16:55   #4486
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam właśnie do gina, bo źle się czuję, boli mnie brzuch jak na okres i plecy, ale kazał czekać. Mam jechać na szpital jak odejdą mi wody, ale stwierdził, że do jutra raczej wytrzymam, a może i dłużej. Niby tak szybko po odstawieniu luteiny nie powinno się nic ruszyć.
Prosze na lozeczko hop i lezymy na pleckach... byczymy sie i czekamy az ustapia te skurcze!!!! Pani slyszy????????

Dziewczyny ja od kilku dni mam jakies dziwne cisnienie (moze jest to zwiazane z cholestaza i nieprzespanymi nocami??). Jakie powinno byc prawidlowe i kiedy powiedziec o tym lekarzowi?? Oto moje ostatnie pomiary:
119/82; 114/70; 121/87; 122/90; 117/94; 121/92
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 17:00   #4487
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Prosze na lozeczko hop i lezymy na pleckach... byczymy sie i czekamy az ustapia te skurcze!!!! Pani slyszy????????

Dziewczyny ja od kilku dni mam jakies dziwne cisnienie (moze jest to zwiazane z cholestaza i nieprzespanymi nocami??). Jakie powinno byc prawidlowe i kiedy powiedziec o tym lekarzowi?? Oto moje ostatnie pomiary:
119/82; 114/70; 121/87; 122/90; 117/94; 121/92
Nie ma co panikować, ale obserwuj, bo dolne trochę za wysokie. Mierzysz zgodnie z zasadami (godzina po posiłku, 30 min odpoczynku po wysiłku itp). Jak często mierzysz? I jakim aparatem? Powinno się trzy razy dziennie, no i najlepiej jednak starym dobrym ręcznym z pompką, bo elektroniczne oszukują.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 17:02   #4488
mysia111
Zadomowienie

Dziekuję wszystkim za pozytywne komentarze na temat wyboru imienia naszej 2 pociechy

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
dzieki

ale wakacje! Pomijajac kase- nam brak urlopow lub rozmijajace sie terminami dni wolne nie pozwala na tyle jezdzenia a kochamy podrozowac Z reszta pracowalam w systemie bez wolnych weekendow i Tz przez jakis czas tez, wiec czasem sie nie widywalismy wcale, a co mowic o wyjazdach. Szkoda, bo zamawiajac duzo wczesniej mozna super oferty znalezc.

Mam takiego schiza z powodu braku czerwcowych wakacji planowanych od pazdziernika ubieglego roku ze plakac mi sie chce. Pewnie ma to tez zwiazek z moim zamknieciem w domu przy taaaakiej pogodzie. Chce sie gdziekolwiek ruszyc z domu, chocby na pol dnia na kocyku lezec w cieniu ale nad rzeka a nie w pokoju
Kochana, jeszcze wszystko przed Toba. Są rzeczy wazne i wazniejsze -teraz najważniejsza dzidzia a wyjazdy jeszcze nadrobicie.

Ja uwielbiam podróżować i gdybym wygrała 6 w totka to chyba nic innego bym nie robiła

Póki co, patrząc realnie, mam takie marzenia na najblizsze 5-7 lat i chciałabym je zrealizować:
- poleżeć na piasku pod palmą nad najpiękniejszym morzem tzn Morzem Karaibskim (obojętnie w jakim kraju czy to Meksyk, Kuba, Dominikana)
oraz
- zwiedzić 1 z tych krajów: Madagaskar lub Sri Lankę lub podziwiać żółwie na Galapagos .

Zwiedzenie tych miejsc od dawna jest moim marzeniem. Co wyjdzie w praktyce to czas pokaże. A pomarzyć zawsze warto

zaczarowana - śliczny macie ten kącik dla Olivki. I pamiętaj że teraz Twoją najbliższą rodziną jest TŻ i Olivka i to ich dobro powinno byc zawsze na 1 miejscu. I Twoja mama, jako dorosła i doświadczona kobieta, powinna to zrozumieć.

A co tu teraz taka cisza na wątku? Rodzicie wszystkie czy co?

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-07-09 o 17:41
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 17:47   #4489
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja jestem! Ja nie rodzę!.
Stary 2014-07-09, 17:49   #4490
chilanes
Zakorzenienie

Niech mi ktos torbe spakuje, bo nie mam sily myslec co jeszcze dorzucic Jak tak dalej bedzie to zjawie sie w szpitalu tak, jak stoje
Stary 2014-07-09, 17:49   #4491
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Póki co, patrząc realnie, mam takie marzenia na najblizsze 5-7 lat i chciałabym je zrealizować:
- poleżeć na piasku pod palmą nad najpiękniejszym morzem tzn Morzem Karaibskim (obojętnie w jakim kraju czy to Meksyk, Kuba, Dominikana)
oraz
- zwiedzić 1 z tych krajów: Madagaskar lub Sri Lankę lub podziwiać żółwie na Galapagos .

Zwiedzenie tych miejsc od dawna jest moim marzeniem. Co wyjdzie w praktyce to czas pokaże. A pomarzyć zawsze warto

zaczarowana - śliczny macie ten kącik dla Olivki. I pamiętaj że teraz Twoją najbliższą rodziną jest TŻ i Olivka i to ich dobro powinno byc zawsze na 1 miejscu. I Twoja mama, jako dorosła i doświadczona kobieta, powinna to zrozumieć.

To pewnie cisza przed burza.
A dziekuje Tz bardzo jest z niego dumny i sie chwali wszystkim jak ladnie polki powiesil

Kurcze zazdroszcze Ci Ty juz tyle zwiedzilas
Madagaskar

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 17:55   #4492
mysia111
Zadomowienie

Ooooo, odezwały się dziewczyny

Więc jeszcze nie rodzicie - ufffff.
Stary 2014-07-09, 18:01   #4493
chilanes
Zakorzenienie

Nie wypada sie wpychac w kolejke
Stary 2014-07-09, 18:04   #4494
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem! Ja nie rodzę!.
Ja też jestem, też nie rodzę.
Przerobiłam dziś 15 pytań...zostało mi 5 do końca... rzygam tym już....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 18:07   #4495
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny wy tez macie takie bole na samym dole
w ciagu 10 minut naliczylam 6-7 takich ala skurcyz ucisk bol i puszcza i tak w kolko nie wiem czy to normalne
to sa te przepowiadawcze ?

jeszcze ja glupia wpisalam sobie w neta to mi wyskoczylo ze lozysko sie odkleja

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 18:09   #4496
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja też nie rodzę
Ale mam straszny problem. Rozszalało mi się dziecko w brzuchu i cały czas kopie w pęcherz i to strasznie mocno Zaraz zwariuję
Chciałam pójść na zakupy ale daleko nie zaszłam, musiałam zawrócić tak mi daje czadu...
Chyba faktycznie jest nóżkami na dole, bo tak mnie okopuje...
Stary 2014-07-09, 18:11   #4497
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wy tez macie takie bole na samym dole
w ciagu 10 minut naliczylam 6-7 takich ala skurcyz ucisk bol i puszcza i tak w kolko nie wiem czy to normalne
to sa te przepowiadawcze ?

jeszcze ja glupia wpisalam sobie w neta to mi wyskoczylo ze lozysko sie odkleja
Jak jeszcze raz wpiszesz coś w internet to Ci wyskoczy, że nie jesteś w ciąży tylko Ci się wydaje.

Córcia ci w bożence nie grzebie przypadkiem?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja też nie rodzę
Ale mam straszny problem. Rozszalało mi się dziecko w brzuchu i cały czas kopie w pęcherz i to strasznie mocno Zaraz zwariuję
Chciałam pójść na zakupy ale daleko nie zaszłam, musiałam zawrócić tak mi daje czadu...
Chyba faktycznie jest nóżkami na dole, bo tak mnie okopuje...
W rękach też te dzieciaczki mają dość sporo siły, równie dobrze może to być prawy sierpowy.
Stary 2014-07-09, 18:14   #4498
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

W rękach też te dzieciaczki mają dość sporo siły, równie dobrze może to być prawy sierpowy.
Oby nie, bo wolę cesarkę
Stary 2014-07-09, 18:16   #4499
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jeszcze raz wpiszesz coś w internet to Ci wyskoczy, że nie jesteś w ciąży tylko Ci się wydaje.

Córcia ci w bożence nie grzebie przypadkiem? [COLOR="Silver"]

hhahhaha no tak jeszcze mi wyskoczy ze sobie ciaze wmowilam

Ja nie wiem, jezeli ona mnie tam smyra to lepiej niech przestanie
dobrze ze jutro wizyta bo jak pytam sie o diagnoze wujka google to jest ze mna zle

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 18:19   #4500
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja też jestem, też nie rodzę.
Przerobiłam dziś 15 pytań...zostało mi 5 do końca... rzygam tym już....
Dasz radę.

Cytat:

Córcia ci w bożence nie grzebie przypadkiem?
Teraz pytanie z serii głupich: skąd się wzięła nazwa bozenka? bo nigdy takiego określenia wczesniej nie słyszałam tylko tutaj na forum zauwazyłam że tak piszecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości