|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
Małgoś a czytałaś skład tej kaszki? Zawiera cukier w dwóch postaciach Mąka ryżowa, mączka chleba świętojańskiego, sacharoza, oleje roślinne, węglan wapnia, kwas cytrynowy, fosforan sodu, witaminy (C, niacyna, E, B1, A, kwas pantotenowy, B2, B6, biotyna, kwas foliowy, D3, B12), mleczan żelazawy, maltodekstryna, siarczan cynku, jodek potasu. jeśli chcesz bezglutenową to możesz dać kaszkę jaglaną nie zawiera glutenu. http://www.ceneo.pl/24959548#tab=spec jest bez mleka i bez cukrów a kleik masz tu http://www.mlekolandia.pl/kaszki,hol...HWJ-c0dQvD_BwE Ja Cię nie namawaim na produkty Holle ale poczytałam trochę na ten temat i ta firma wydaje mi się najlepsza- produkty nie zawierają żadnych badziewiów.. Słoiczki też mają tylko warzywa i wodę
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-07-02 o 10:24 |
|
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny uwielbiam Wasze rozmowy, notuje sobie ważne informacje
![]() 7-10 wrzesień wiec typowy weekendowy wypad choć nie w weekend od czegoś musi Antoś zacząć a to miejsce wydaje mi się ok jak na debiut zwłaszcza że nocleg mamy w pustym mieszkaniu znajomego więc warunki dla dziecka wymarzone.
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - kurcze, dzięki... zobacz niby zerknęłam na skład. Słyszałam o tych produktach Holle i wiem, że są chwalone, muszę teraz zerknąć gdzie je dostanę...
no widzisz muszę jeszcze zagłębić się w lekturę ![]() a powiedz mi rozważałaś już jaki następny fotelik będziecie kupować? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Gawa - jak tam skóra Antka? jakaś poprawa? rzeczywiście warunki idealne dla dziecka ![]() Magnusia - okazuje się, że mam jeszcze kleik ryżowy, więc dziś mu go podam
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-07-02 o 10:53 |
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Buzie ma już ładną , lekka skorupkę ma teraz na czole i we włosach ale to chyba ta ciemieniucha, krostki ma na dekoldzie w zależności od temperatury raz jasniejsze raz ciemniejsze, na uszach i dloniach juz czysto. Nie jadlam niv pochodzenia krowiego od niedzieli tydzien temu . Przec wczoraj posypalam makaron parmezanem a wczoraj kawa z mlekiem i poki ci cisza.
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa - a smarujesz go często jeszcze tym balsamem?
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Holle kupowałam w aptece gemini przez neta- jest dużo sklepów z tymi produktami przez neta ![]() co do fotelika- jeszcze nie myślałam, ten co mamy jest do 13 kg i na razie jest OK, Adaś jeszcze we wkładce jeździ ![]() Jak będę kupowała to na pewno jakiś najbezpieczniejszy- cena nie jest ważna w tej kwestii
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - tak sobie myślę o tym glutenie, teraz dużo czytam, żeby nawet dorośli próbowali rezygnować z glutenu... i pszenicy... ale z drugiej strony gluten jest w wielu produktach i nie uda mi się go całkiem wyeliminować...
a jaki wy macie fotelik? najbezpieczniejsze są Cybex Juno 2 i Kiddy Phoenix... coś tam - mają 5 w testach ADAC i to są te przodem ale z takim czymś na tułów (dziwne to i ciekawa jestem czy dziecko się strasznie nie poci) ... z drugiej strony polecają takie tyłem do jazdy bo tak najbezpieczniej... ja już zgłupiałam
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fotelika to mamy teraz z zestawy- Peg Perego o taki- Primo Viaggio SL. Tu masz fajną stronkę http://fotelik.info/pl/testy/ Kolejny też będę montować tyłem- to est bezpieczniejsze ponieważ dziecko do ok 4 lat nie jest w stanie przy uderzeniu opanowac głowy- szyja jest jeszcze za wiotka i nie reaguje jak dorosły. O czym myślisz mówiąc o tym na tułów? To taki jakby pas? Jeśli tak to poszukaj filmiku (ja niewiem gdzie mam) jak taki fotelik zachowuje się prz zderzeniu- masakra, dziecko wyślzguje się z tego jak lalka
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - nie, to nie pas, to co takiego
http://www.google.ie/imgres?imgrefur...2M&h=675&w=675 a stronkę znam i zaglądałam już na nią nie raz ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- a co do glutenu to nawet nie chodzi o nietolerancję tylko to, że ogólnie warto z niego zrezygnować, nic nie wnosi do organizmu, ale tak jak pisałam jest praktycznie wszędzie, więc ciężko go wyeliminować - dużo książek teraz jest na ten temat, ale jeszcze przez żadną nie przebrnęłam, szczerze to na razie takie pobieżne informacje zauważyłam, że ten filmik to akurat o takich fotelikach z tą ochroną na tułów... to one nie mają pasów?? ja ich w sumie nie brałam pod uwagę, tutaj niedostępne... jedynie widziałam, że w testach ADAC mają 5 gwiazdek. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Kacper już po pierwszej porcji kleiku. Zrobiłam na swoim mleku, dziecko dosłownie rzucało mi się na łyżeczkę
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-07-02 o 12:52 |
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/results?sear...-fix+crashtest ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - nawet nie pomyślałabym, że tam nie ma pasów... jakoś jednak niby bardzo dobrze wypadły w tych testach... ja na razie "wgryzam" się w temat i jeszcze nic nie zadecydowałam
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
ten jest fajny ale musze się zagłębić w jego funkcje i poczytac o nim
http://osiemgwiazdek.pl/besafe-izi-plus.html
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - pamiętasz Magalską? ona się na niego właśnie zdecydowała tylko ten jej ma jeszcze w nazwie x3 czy coś takiego
a miałam pytać, jak Adaś jadł pierwszy raz z łyżeczki to jak wam poszło? Bo Kacper łapał łyżeczkę i oczywiście dopychał paluchami
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam listę gości na chrzciny- wyszlo z nami 38 osób- masakra....
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - no nieźle... powiem wam, że cieszę się że chrzciliśmy tutaj
okazało się, że rozpieściłam mojego Ancymona i oduczył się sam zasypiać... wczoraj płakał godzinę, ale padł i właściwie przespał całą noc bez większych pobudek, teraz znów jest czas drzemki i wrzask bo mama nie bierze na ręce kiedy on płacze no nic wszyscy są zgodni, że to mu przejdzie i się nauczy
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
może kogoś zainteresuje
![]() http://tech.money.pl/medycyna/artyku...promo-forum-KK |
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest 33 stopnie
od godziny burza straszy i dupa- nic.Zaraz się roztopię chyba... moje dziecko śpi dziś cały dzień przez ten upał
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Oddaj mi troche tych stopni :-D chetnie przyjme kazda ilosc :-P
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo chętnie- u nas cały czas parówa- 28 w cieniu
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja bym sie cieszyła takich temperatur ale Kacper nie koniecznie.. ale zamawiam sobie świetną pogodę na koniec sierpnia bo będziemy na urlopie u dziadków
![]() ja ostatnio opanowałam przebieranie w takiej pozycji
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ile waży teraz Adaś?
a gdzie wy dziewczyny się podziałyście? Jak tam Mamusie i Ciężarówki i Staraczki? |
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ostatnio mam czas tylko podczytywać a na pisanie brak czasu i weny
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - a jak się czujesz?
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję - bardzo dobrze
nie mogę narzekać. Mam nadzieję, że tak będzie długo i dam radę pracować jak najdłużej bo właśnie zaczęłam pracę i każdy miesiąc w pracy jest na wagę złota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - to super
i rzeczywiście pracuj jak najdłużej jeśli tylko możesz bo dobrze być w ruchu
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami tu zaglądałam ale jakoś nie było o czym pisać Pierwszy cykl starań w toku. Dzisiaj 29 dzień cyklu, normalnie cykle mam 30/32-dniowe a owulację zazwyczaj ok. 20 dnia cyklu. Tym razem wykres ciągle płaski, więc wczoraj uznałam, że to najwyraźniej był cykl bezowulacyjny. Dzisiaj rano mierzę temperaturę i co ja pacze? Duży skok Jeśli kolejne 2 temperatury też będą takie wysokie to będzie oznaczało, że owulacja była dopiero wczoraj, w 28 dniu cyklu Masakra. Jeśli to faktycznie była owu, to za jakieś 10 dni okaże się, czy coś z tego wyszło - chociaż prawdę mówiąc raczej się nie nastawiam.
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - a działaliście? baaardzo późno masz owu... jeśli ta ostatnia faza jest taka krótka to o czymś to świadczyło, ale teraz już nie pamiętam o czym
coś z jakimś hormonem było nie tak....
|
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() ja też jestem i podczytuję, ale nie mam kiedy pisać... 1 i 5 lipca zostałam ciocią Emilii i Oli - dziś widziałam drugą z nich jojla bardzo się cieszę, że czujesz się dobrze i fajnie, że pracujesz! ![]() Małgoś Kacperek podpatrzył chyba tą pozycję od Szeregowego z "pingwinów z Madagaskaru" szacun, że dajesz radę przebierać takiego wygibaska mierzę tą temp, ale chyba jednak tego nie ogarniam... dziś teściową wzięło na rozmowy i wisiałam z nią ponad godzinę na telefonie poza tym jestem pełna nadziei, bo wszystko wskazuje na to, że od września zmieni mi się partnerka w pracy
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - to super, że zmieni ci się współpracownik i brawa za odwagę!
Ty to jesteś ciocią pełną gębą ja podgrzewacza nie posiadam więc nie podpowiem a czemu nie idzie ci to mierzenie temp? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

16.06.2012 

od godziny burza straszy i dupa- nic.
nie mogę narzekać. Mam nadzieję, że tak będzie długo i dam radę pracować jak najdłużej bo właśnie zaczęłam pracę i każdy miesiąc w pracy jest na wagę złota
klik!
szacun, że dajesz radę przebierać takiego wygibaska