|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Wpadam na szybko bo padam na ryjek jem smieciowa kolacje znaczy resztki po Julku z całego dnia ale dodałam sobie pesto wiec nawet mi smakuje niech tz już wroci
Meneq pytanko do Ciebie mam w firmie delegacje z Japoni mamy audit procesu dziś mielismy spotkanie otwierające, jutro działamy z produkcja i po wszystkim chcielibyśmy zaprosić ich na obiad i teraz nie wiem co wybrać u nas w ogóle jest lipa z restauracjami ale myślisz ze możemy im zaproponować typowo polska kuchnie ?? w zasadzie żeby było smacznie w naszym przekonaniu to nie ma nic lepszego bo zostają restauracje typu chińczyk serwujący spaghetti wiec lipa ![]() Sliwietta Buziaki dla Bartula
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
kurde, nie umiem się wbić ![]() Sylwia, zdrowia dla Bartusia MOże przejdzie mu do soboty Nawijko, Kubuś piękne miał loki, ale dalej z niego boski facecik Lady, my też jeszcze nie zaszczepieni i też okropnie się tego boje Ultra, super, że Julka już zdrowa
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Po całym dniu tylko tyle nadrabiania
SYLWIA Zdrówka dla Bartula. ..i przepraszam ale rozwaliły mnie członki, procenty i czapki NINAG. . -" (...)A po 4 h możesz już dac procentami, ale najlepiej w syropie. Z członków kiepsko się wchłania. Tak nam pediatra mówiła. Jak nie masz to czapki" :p NINAG CHLAPŁAŚ SE COSIK? ![]() My dziś w Giżycku statkiem pływalismy a potem obiadek i do domu bo jakoś mnie strasznie głowa rozbolala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-09 o 22:27 |
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Ty lepiej foty nowego lokum dawaj ![]() Neti, Antoś wygląda identycznie jak TY, aż niewiarygodne ![]() MY w sobote jedziemy nad morze, do Mikoszewa na tydzień, ale ma być net to będę czytać
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas pomimo, że upalnie to większość czasu spędzamy na dworze, rozstawiamy ze znajomymi baseniki dzieciom w cieniu na osiedlu i sie pluskają A że ostatnio Mała zasypiała przed 23 to nie było kiedy się poudzielać.Neti, widzę że urlop udany, super wyglądacie ![]() Jakaja, gratulacje z powodu mieszkania!! Deli, i jak tam Amelka? Zniknęły jej te ślady po ukąszeniach? Ewulka, jak Ania? Gorączka już nie wróciła? Sylwietta, zdrówka dla Bartula!! Co do dzisiejszego tematu szczepień. Ja pomimo, że jestem raczej zwolenniczką szczepień to rozumiem dziewczyny, które odraczają jeśli dzieci źle reagowały na wcześniejsze. Pewnie też bym wtedy dużo się konsultowała z lekarzami. Ale uważam że odsyłanie do złych historii, bądź tego żeby dokładnie zapoznać się z ulotką skutków ubocznych jest trochę nie fair. Bo akurat przy większości leków które stosujemy i nie czytamy na codzień ulotek, jakbyśmy to robiły i czytały wszystkie skutki uboczne to potem byśmy bały się je wziąć. Więc wiadomo z góry że to wywoła jeszcze większy strach. A co do argumentu że po co szczepić na choroby których już nie ma, to właśnie po to żeby nie wróciły. Tu jest argument na ten temat, ale już sama mapka w nim zamieszczona mówi sama za siebie. I podkreślam: ja rozumiem że są dzieci, które mają przeciwwskazania, rozumiem, że jeśli dziecko wcześniej źle reagowało to mama może chcieć odroczyć. http://www.iflscience.com/health-and...ation-movement |
|
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwia zdrowia dla Bartula!
neti ale Wam fajnie Antoś to Twoja kopia w 100% nawijko ale masz super szczałe insolito co u Was? wracaj ![]() 3 godziny się na burze zbierało i popadało 3 minuty Hania dzisiaj zjadła wszystkie borówki, które kupiłam dawno Jej coś tak bardzo nie smakowało![]() a w sobotę przychodzi do nas kilku znajomych na urodziny Tż. chcę zrobić sałatkę z zupek chińskich, roladki z tortilli i chili con carne myślicie, że starczy? a no i na deser tartę z malinami
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-07-09 o 22:55 |
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
No przecież się przyznaję właśnie ![]() Piotrek ma obsesje na punkcje aut, no dosłownie obsesję Od obcych ludzi wyprasza, żeby go za kierownice posadzili, męczące to już, bo nigdzie wyjść nie możemy. Jak tylko jakiś pojazd zobaczy, a nie daj Boże traktor lub koparę, to jest histeria jak nie może do środka wejść . Nawet z placu zabaw na parking zwiewa
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwus - zdrowka dla B.
![]() bylam dzis z mlodym w kosciele byla msza za babcie, w kosciele bylo moze z 10 osob wiec mlody mial raj zacznijmy od tego ze jak go zapytalam przy obiedzie czy wytrzyma dzis ze mna w kosciele chociaz z 15 sekund to dziecie poslalo mi usmiech pt."Chyba snisz!" mlody byl w lekkim szokesie jak wyszedl ksiadz. a potem to juz samowolka ale zeby nie bylo pelna kulturka! wychodzac za kazdym razem z kosciola (a odbywalo sie to srednio 9586458 na minute ) wspaniale machal na do widzenia wszystkim zebranym ogolnie byl grzeczny. pozamiatal wokolo kosciola no i do perfekcji opanowal wchodzenie, schodzenie, skakanie, slizganie, turlanie, fruwanie etc. ze schodow ![]() aaa, no i oczywiscie nie omieszkal skorzystac z okazji i razem ze wszystkimi pposzedl do komunii |
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Takie pyszności szykujecie, że chyba też się zjawie ![]() vu nas ok, auta, auta i jeszcze raz auta, a no i mamy 3 nowe zęby razem 11 ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Mój ostatni wszystkich do tańca zapraszał jak pieśni były i zdziwiony, że nikt nie chce mu towarzyszyć
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Informuję, że w końcu wyznaczyli mi termin podpisu umowy o dotację ![]() U nas dzisiaj cały dzień leje :/ na poprawę humoru zrobiłam placki z cukinii niemozliwie przepyszne! http://kuchniaagaty.pl/przepisy/grec...cukinii-i-fety poraz kolejny ten blog dał radę i ja jako chpd sobie poradziłam
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
U nas tez pogoda fatalna, od trzech dni pada, ale dzis oprocz normalnych opadow charakterystycznych dla pory deszczowej jeszcze tajfun doszedl. Znacznie oslabl juz, ale i tak jest grozny, bo na lad wszedl. Koczujemy w domu, byle do jutra mika spokojnie mozecie wziac Japonczykow na polskie jedzenie. Z moich dotychczasowych doswiadczen: zurek, flaki, chleb ze smalcem, golonka, surowka z modrej kapusty powinny smakowac. Odradzam proponowanie barszczu, pasztety czy pieczeni w zawiesistych sosach. No i najwazniejsze: duuuuzo piwa!! Z ciekawosci, macie tlumacza? Czy po angielsku dajecie rade? marsi nic nie szkodzi. tez myslalam o rybie, ale problem tz rozwiazal. Przyniosl z pracy juz usmazone steki, wiec tylko warzywa serwowalam. A ratatouille wyszlo mi przeboskie!! Komus przepis? |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq dawaj !
Helou :p Tż na rybach . Ja od godziny nie mogę spać ani się ruszyć- Antonio się okręcił dookoła mnie![]() Dziewczyny kopnijcie mnie w pupę bo nie ćwiczyłam od soboty. :banghead: ![]() Czy smarujecie szkrabom czymś ugryzienia po komarach? Ale takie bez żadnego uczulenia itd. Tylko zwykle ugryzienie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4187 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podsmarzam pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, dodaję pokrojone suszone pomidory, zalewam to śmietnaka 30%, na koniec wrzucam"żywy" szpinak i trochę jeszcze duszę. Osobno gotuje makaron (kokardki albo rurki) i mieszam na koniec. Dla mnie pyszne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przepis zapisany, czekam aż mi cukinia w ogródku urośnie ![]() Sylwia zdrówka dla Bartula, może jeszcze mu sie poprawi przed sobotą ![]() Co ja kwczoraj przeżyłam, jak wracałam z pracy to burza była ale ostatnie 4 km do domu to świata widac nie było. Jechałam 10 na godzinę bo wycieraczki nei nadązały ścierać, po bokach drogi ogromne kałuże, moją ulica to błoto płynęło. Przez 5 metrów z samochodu dodomu przemokłam do suchej nitki.I mały sukces: Oli wczoraj ze mną zjadłą pół kromki z mozarellą. Spała 2 godziny i moze dlatego humorek dobry miała.
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
P. S. Jaki sobie zrobić jutro balejaż?
![]() idę tutaj bo tu jeszcze taniej niż u mnie a już byłam rok temu i ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec zaprosimy do polskiej restauracji ale z bardzo smacznym jedzeniem Mamy tłumacza dziewczyna swietnie tłumaczy na japoński swoja droga podziwiam cię ze nauczyłas sie japonskiego ja chciałam wczoraj sie wsłuchac i chyba to nie do opanowania dla mnie
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli to nie tajemnica, napisz prosze skad jest i jaksie nazywa. Pytam, bom ciekawa jak sie ludziom w branzy powodzi. Jeszcze pierogi smialo mozecie serwowac, byle nie na slodko. ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
Niczym nie smaruje. Po co w ogole? Potrzebne beda: 1cukinia 3 baklazany 1 cebula 1 papryka 2 pomidory Zabek czosnku Lisc laurowy 2/3 lyzeczki soli Oliwa Warzywa obrac i pokroic (w wieksze kawalki, takie na jeden kes). Pomidora obrac ze skorki i pokroic. Na patelni podgrzac 2lyzki oliwy i wrzucic lisc laurowy. Podsmazyc cukinie az sie przyrumieni. Przelozyc cukinie i lisc laurowy do garnka. Podsmazyc cebule i do garnka. Jesli brakuje oliwy, to troche dolac (ma byc jej duzo, zeby swobodnie sie w niej warzywa podsmazaly). Podsmazyc papryke i do garnka. Na koniec podsmazyc baklazana do momentu az wsiaknie w niego pozostala na parelni oliwa. Przelozyc do garnka. Do garnka wrzucic zabek czosnku, pomidory i sol. Przykryc i na wolnym ogniu dusic az z warzywa puszcza sok. Wtedy zwiekszyc plomien do sredniego i pod przykryciem dusic jeszcze 15min od czasu do czasu mieszajac. Kiedy czosnek zmieknie, rozdusic go widelcem. Jesli po tym czasie bedzie duzo soku w garnku, to bez przykrywki jeszcze trzymac na ogniu 5-10 min. Najlepiej smakuje schlodzone w lodowce! Smacznego! |
||
|
|
|
#4191 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas znowu zaczęły się pobudki o 6 ![]() Cytat:
też w szoku byłam;p ale porzeczkami pluje;p Cytat:
Hania je owoce ale za to dań głównych Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
dziewczuszki chciałam Was zapytać o zdanie i zaprosić do dyskusji. Czy macie określone cele jeśli chodzi o wychowanie dzieci? Pytam ponieważ ostatnio u mnie w rodzinie padło takie pytanie, nie ukrywam,że byłam zdzwiona bo nigdy nie postawiłam sobie jasno określonych celów. Oczyste bylo zawsze dla mnie aby dzieci wyrosły na szcześliwych i zaradnych ludzi ale nigdy nie układałam sobie ścieżki. Co sądzicie o takich jasno wyznaczonych celach? czy to się sprawdza? bo przecież w życiu też sobie stawiamy cele, wyznaczamy strategie aby je realizować etc. etc. ![]() bardzo jestem ciekawa co na ten temat sądzicie. Laska ode mnie z rodziny chodziła na warsztaty i mowiła,że ten temat bardzo jej pomógł w wychowaniu synka (samotna matka) tutaj jest z grubsza opisane http://www.egodziecka.pl/Czytelnia/R...-okreslac.html Zdrowia dla Bartula Nafiqa- jeszcze wrócę do płaczu i histerii Kuby, my też ostatnio mieliśmy taki etap i ja to zwaliłam na skok, bo wtedy zaczął dużo gadać współczuję tylko komentarzy TZ, u mnie na szczeście Tz nie komentuje, po prostu rozumieNeti, piękna fotorelacja z wakacji Insolito witaj Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-10 o 08:19 |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przeczytałam wszystko wczoraj zaspałam do pracy, a obudziłam się tylko dlatego, ze Filip spadł z łóżka i zaczął płakać ![]() ![]() mogę mieć 3 pytania ![]() 1. Filip ma bardzo słabe paznokcie, takie cieniutkie, łatwo mu się łamią i rozdwajają, takie białe kreseczki ma; mogę mu coś na to podawać, jakieś witaminy? 2. możecie polecić jakąś niedużą drukarkę, a raczej urządzenie wielofunkcyjne, bo skaner i ksero też się przyda, tylko żeby nie trzeba było kabli podpinać pod laptopa, tylko bezprzewodowo? 3. koleżanka z pracy na zaproszenaich ślubnych miała dopisek, że zamiast kwiatów proszą o jakiś drobiazg, który przyda się w domu i nie chodzi tu o żadne agd, tylko naprawdę jakiś drobiazg; no i nie wiem co jej kupić, bo pewnie kubków, szklanek, kieliszków ,filiżanek ,ręczników i pościeli dostaną od groma; macie jakiś pomysł? plisssss ![]() dziekuję za uwagę i wracam do papierzysk
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podejscia TZ zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Spi z Toba? Sa juz takie cuda? Na drukarkach sie jeszcze nie znam, ale moge polecic czajnik, odkurzacz i telewizor ![]() Hmm nie wiem, a jakis wazon, swiecznik, lampka, szkatułka...? |
||
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi ja bym kupiła książkę i wino
![]() Moj L też ma słabe pazurki a tak to ma śliczną błyszczącą skorę i wygląda jak okaz zdrowia więc myślę,że taka jego uroda, ja też miałam takie problemy aż do liceum, lekarz mi kazał jeść dużo galaretek ale nie wiem ile w tym prawdy Nafiqa ale przy pierwszym dziecku było identycznie, też komentował tylko wtedy psycholog mi udowodnił,że TZ miał racje nie wiem chyba moj się starzeje albo bardziej cierpliwy się zrobił ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- tylko jak tu trafić w gust domowników ciężka sprawa
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi a moze bardziej gadzeciarsko w stylu lyzka do lodow, pojemnik do robienia kostek lodu o jakims fantazyjnym ksztalcie, np zwierzat czy odjechane foremki na ciastka. Na dwa pozostale nie umiem odpowiedziec
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi, kup brothera, mega polecam, nie jest droga a tusze (zamienniki po ok 2.50sztuka) są tanie niczym kajzerki ;p mi czarny tusz starcza na cala ryzę.
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
marsi ja mam cel. Jeszcze nie wiem, jak do niego dojsc, ale chce pomoc odnalezc sie Yae w swiecie. Nie wazne, czy bedziemy mieszkac w Japonii, czy w Polsce, oba kraje sa jednokulturowe i z opowiadan znajomych dziecku ze zwiazku mieszanego moze byc trudno sie identyfikowac.
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny cel dziękuję za odpowiedź ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Gojk widzę Was jak zdroweczko malej????? |
|
|
|
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
2-mam hp, polecam. druk dwustronny- bajka, ladowane od dolu wiec malo miejsca zajmuje, wifi, tusze co prawda 4x 40zl ale starczaja na dlugo. http://allegro.pl/urzadzenie-hp-desk...408522067.html 3-no wlasnie, z bibelotami ciezko trafic w gust. a moze jakis fajny koc ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

MOże przejdzie mu do soboty

dawno Jej coś tak bardzo nie smakowało

niemozliwie przepyszne!

22.05.2008
ciężka sprawa