Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 22:00   #4171
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Wpadam na szybko bo padam na ryjek jem smieciowa kolacje znaczy resztki po Julku z całego dnia ale dodałam sobie pesto wiec nawet mi smakuje niech tz już wroci
Meneq pytanko do Ciebie mam w firmie delegacje z Japoni mamy audit procesu dziś mielismy spotkanie otwierające, jutro działamy z produkcja i po wszystkim chcielibyśmy zaprosić ich na obiad i teraz nie wiem co wybrać u nas w ogóle jest lipa z restauracjami ale myślisz ze możemy im zaproponować typowo polska kuchnie ?? w zasadzie żeby było smacznie w naszym przekonaniu to nie ma nic lepszego bo zostają restauracje typu chińczyk serwujący spaghetti wiec lipa
Sliwietta Buziaki dla Bartula
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:09   #4172
insolito
Zadomowienie

Dobry wieczór

kurde, nie umiem się wbić

Sylwia, zdrowia dla Bartusia MOże przejdzie mu do soboty

Nawijko, Kubuś piękne miał loki, ale dalej z niego boski facecik

Lady, my też jeszcze nie zaszczepieni i też okropnie się tego boje

Ultra, super, że Julka już zdrowa

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:22   #4173
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Po całym dniu tylko tyle nadrabiania

SYLWIA Zdrówka dla Bartula. ..i przepraszam ale rozwaliły mnie członki, procenty i czapki NINAG. . -" (...)A po 4 h możesz już dac procentami, ale najlepiej w syropie. Z członków kiepsko się wchłania. Tak nam pediatra mówiła. Jak nie masz to czapki":p NINAG CHLAPŁAŚ SE COSIK?
My dziś w Giżycku statkiem pływalismy a potem obiadek i do domu bo jakoś mnie strasznie głowa rozbolala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404937293372.jpg (95,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1404937316002.jpg (77,6 KB, 24 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-09 o 22:27
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:29   #4174
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Nawijko, Kubuś piękne miał loki, ale dalej z niego boski facecik

Wracaj do nas, brakuje Ciebie!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:34   #4175
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Wracaj do nas, brakuje Ciebie!

Ty lepiej foty nowego lokum dawaj

Neti, Antoś wygląda identycznie jak TY, aż niewiarygodne

MY w sobote jedziemy nad morze, do Mikoszewa na tydzień, ale ma być net to będę czytać

Stary 2014-07-09, 22:42   #4176
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Ty lepiej foty nowego lokum dawaj
Jeszcze w proszku

Do Mikoszewa?
I co sie nie przyznajesz?

Stary 2014-07-09, 22:47   #4177
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

U nas pomimo, że upalnie to większość czasu spędzamy na dworze, rozstawiamy ze znajomymi baseniki dzieciom w cieniu na osiedlu i sie pluskają A że ostatnio Mała zasypiała przed 23 to nie było kiedy się poudzielać.

Neti, widzę że urlop udany, super wyglądacie

Jakaja, gratulacje z powodu mieszkania!!

Deli, i jak tam Amelka? Zniknęły jej te ślady po ukąszeniach?

Ewulka, jak Ania? Gorączka już nie wróciła?

Sylwietta, zdrówka dla Bartula!!

Co do dzisiejszego tematu szczepień. Ja pomimo, że jestem raczej zwolenniczką szczepień to rozumiem dziewczyny, które odraczają jeśli dzieci źle reagowały na wcześniejsze. Pewnie też bym wtedy dużo się konsultowała z lekarzami. Ale uważam że odsyłanie do złych historii, bądź tego żeby dokładnie zapoznać się z ulotką skutków ubocznych jest trochę nie fair. Bo akurat przy większości leków które stosujemy i nie czytamy na codzień ulotek, jakbyśmy to robiły i czytały wszystkie skutki uboczne to potem byśmy bały się je wziąć. Więc wiadomo z góry że to wywoła jeszcze większy strach.
A co do argumentu że po co szczepić na choroby których już nie ma, to właśnie po to żeby nie wróciły. Tu jest argument na ten temat, ale już sama mapka w nim zamieszczona mówi sama za siebie.
I podkreślam: ja rozumiem że są dzieci, które mają przeciwwskazania, rozumiem, że jeśli dziecko wcześniej źle reagowało to mama może chcieć odroczyć.

http://www.iflscience.com/health-and...ation-movement
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:51   #4178
misiaeel
Wtajemniczenie

sylwia zdrowia dla Bartula!

neti ale Wam fajnie Antoś to Twoja kopia w 100%

nawijko ale masz super szczałe

insolito co u Was? wracaj

3 godziny się na burze zbierało i popadało 3 minuty
Hania dzisiaj zjadła wszystkie borówki, które kupiłam dawno Jej coś tak bardzo nie smakowało
a w sobotę przychodzi do nas kilku znajomych na urodziny Tż. chcę zrobić sałatkę z zupek chińskich, roladki z tortilli i chili con carne myślicie, że starczy? a no i na deser tartę z malinami

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-07-09 o 22:55
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:57   #4179
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze w proszku

Do Mikoszewa?
I co sie nie przyznajesz?

No przecież się przyznaję właśnie

Piotrek ma obsesje na punkcje aut, no dosłownie obsesję Od obcych ludzi wyprasza, żeby go za kierownice posadzili, męczące to już, bo nigdzie wyjść nie możemy. Jak tylko jakiś pojazd zobaczy, a nie daj Boże traktor lub koparę, to jest histeria jak nie może do środka wejść . Nawet z placu zabaw na parking zwiewa

Stary 2014-07-09, 22:58   #4180
pstryczek84
Zakorzenienie

Sylwus - zdrowka dla B.

bylam dzis z mlodym w kosciele byla msza za babcie, w kosciele bylo moze z 10 osob wiec mlody mial raj
zacznijmy od tego ze jak go zapytalam przy obiedzie czy wytrzyma dzis ze mna w kosciele chociaz z 15 sekund to dziecie poslalo mi usmiech pt."Chyba snisz!"
mlody byl w lekkim szokesie jak wyszedl ksiadz. a potem to juz samowolka ale zeby nie bylo pelna kulturka! wychodzac za kazdym razem z kosciola (a odbywalo sie to srednio 9586458 na minute ) wspaniale machal na do widzenia wszystkim zebranym
ogolnie byl grzeczny. pozamiatal wokolo kosciola no i do perfekcji opanowal wchodzenie, schodzenie, skakanie, slizganie, turlanie, fruwanie etc. ze schodow
aaa, no i oczywiscie nie omieszkal skorzystac z okazji i razem ze wszystkimi pposzedl do komunii

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:58   #4181
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj zjadła wszystkie borówki, które kupiłam dawno Jej coś tak bardzo nie smakowało
Ooo mowisz? Moj ostatnio plul jagodami

Stary 2014-07-09, 23:02   #4182
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
sylwia zdrowia dla Bartula!

neti ale Wam fajnie Antoś to Twoja kopia w 100%

nawijko ale masz super szczałe

insolito co u Was? wracaj

3 godziny się na burze zbierało i popadało 3 minuty
a w sobotę przychodzi do nas kilku znajomych na urodziny Tż. chcę zrobić sałatkę z zupek chińskich, roladki z tortilli i chili con carne myślicie, że starczy? a no i na deser tartę z malinami
Kurcze, jak ja bym chciała, żeby Piotrek jakiś owoc zjadł
Takie pyszności szykujecie, że chyba też się zjawie

vu nas ok, auta, auta i jeszcze raz auta, a no i mamy 3 nowe zęby razem 11

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Sylwus - zdrowka dla B.

bylam dzis z mlodym w kosciele byla msza za babcie, w kosciele bylo moze z 10 osob wiec mlody mial raj
zacznijmy od tego ze jak go zapytalam przy obiedzie czy wytrzyma dzis ze mna w kosciele chociaz z 15 sekund to dziecie poslalo mi usmiech pt."Chyba snisz!"
mlody byl w lekkim szokesie jak wyszedl ksiadz. a potem to juz samowolka ale zeby nie bylo pelna kulturka! wychodzac za kazdym razem z kosciola (a odbywalo sie to srednio 9586458 na minute ) wspaniale machal na do widzenia wszystkim zebranym
ogolnie byl grzeczny. pozamiatal wokolo kosciola no i do perfekcji opanowal wchodzenie, schodzenie, skakanie, slizganie, turlanie, fruwanie etc. ze schodow
aaa, no i oczywiscie nie omieszkal skorzystac z okazji i razem ze wszystkimi pposzedl do komunii :cojest:

Mój ostatni wszystkich do tańca zapraszał jak pieśni były i zdziwiony, że nikt nie chce mu towarzyszyć

Stary 2014-07-09, 23:43   #4183
YellowSheep
Rozeznanie

pozdrawiam z frontu. Dobrze że tż ma urlop tylko w jednej pracy, popołudniami jeździ do drugiej. Dziś miał cały dzień wolny i cały dzień się żremy... Masakra.

Informuję, że w końcu wyznaczyli mi termin podpisu umowy o dotację to już w piątek

U nas dzisiaj cały dzień leje :/ na poprawę humoru zrobiłam placki z cukinii niemozliwie przepyszne! http://kuchniaagaty.pl/przepisy/grec...cukinii-i-fety poraz kolejny ten blog dał radę i ja jako chpd sobie poradziłam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 01:21   #4184
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Po całym dniu tylko tyle nadrabiania

SYLWIA Zdrówka dla Bartula. ..i przepraszam ale rozwaliły mnie członki, procenty i czapki NINAG. . -" (...)A po 4 h możesz już dac procentami, ale najlepiej w syropie. Z członków kiepsko się wchłania. Tak nam pediatra mówiła. Jak nie masz to czapki":p NINAG CHLAPŁAŚ SE COSIK?
My dziś w Giżycku statkiem pływalismy a potem obiadek i do domu bo jakoś mnie strasznie głowa rozbolala.

Nie, tylko pisałam szybko i nie sprawdzilam co mi słownik napisał. Ja na redukcji więc % nie tykam
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 02:21   #4185
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
U nas tez pogoda fatalna, od trzech dni pada, ale dzis oprocz normalnych opadow charakterystycznych dla pory deszczowej jeszcze tajfun doszedl. Znacznie oslabl juz, ale i tak jest grozny, bo na lad wszedl. Koczujemy w domu, byle do jutra
mika spokojnie mozecie wziac Japonczykow na polskie jedzenie. Z moich dotychczasowych doswiadczen: zurek, flaki, chleb ze smalcem, golonka, surowka z modrej kapusty powinny smakowac. Odradzam proponowanie barszczu, pasztety czy pieczeni w zawiesistych sosach. No i najwazniejsze: duuuuzo piwa!!
Z ciekawosci, macie tlumacza? Czy po angielsku dajecie rade?
marsi nic nie szkodzi. tez myslalam o rybie, ale problem tz rozwiazal. Przyniosl z pracy juz usmazone steki, wiec tylko warzywa serwowalam. A ratatouille wyszlo mi przeboskie!! Komus przepis?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 06:30   #4186
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Meneq dawaj !

Helou :p Tż na rybach . Ja od godziny nie mogę spać ani się ruszyć- Antonio się okręcił dookoła mnie
Dziewczyny kopnijcie mnie w pupę bo nie ćwiczyłam od soboty. :banghead:

Czy smarujecie szkrabom czymś ugryzienia po komarach? Ale takie bez żadnego uczulenia itd. Tylko zwykle ugryzienie?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-07-10, 06:32   #4187
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytanie kulinarne: możecie mi napisać jakiś przepis na fajny szybki obiad z wykorzystaniem suszonych pomidorów?
Ja robie tak, ale troszkę czasu zajmuje:
Podsmarzam pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, dodaję pokrojone suszone pomidory, zalewam to śmietnaka 30%, na koniec wrzucam"żywy" szpinak i trochę jeszcze duszę. Osobno gotuje makaron (kokardki albo rurki) i mieszam na koniec. Dla mnie pyszne
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Tak niejeden podajesz co 8 h. A po 4 h możesz już dac procentami, ale najlepiej w syropie. Z członków kiepsko się wchłania. Tak nam pediatra mówiła. Jak nie masz to czapki.

Cytat:
Super wakacje i jaka pogoda
Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
A co do argumentu że po co szczepić na choroby których już nie ma, to właśnie po to żeby nie wróciły. Tu jest argument na ten temat, ale już sama mapka w nim zamieszczona mówi sama za siebie.
I podkreślam: ja rozumiem że są dzieci, które mają przeciwwskazania, rozumiem, że jeśli dziecko wcześniej źle reagowało to mama może chcieć odroczyć.
Ja pare lat temu pierwszy raz spotkałam się ze szkarlatyną. W szkole Młodej wybuchła prawdziwa epidemia. Lekarka pediatra stwierdziła ze to jest efekt unikania szczepień.
Cytat:
Piotrek ma obsesje na punkcje aut, no dosłownie obsesję Od obcych ludzi wyprasza, żeby go za kierownice posadzili, męczące to już, bo nigdzie wyjść nie możemy. Jak tylko jakiś pojazd zobaczy, a nie daj Boże traktor lub koparę, to jest histeria jak nie może do środka wejść . Nawet z placu zabaw na parking zwiewa
Ja dziewczynke mam a jak jedzie traktor to nie do opanowania.
Cytat:
aaa, no i oczywiscie nie omieszkal skorzystac z okazji i razem ze wszystkimi pposzedl do komunii
Elegancko
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
pozdrawiam z frontu. Dobrze że tż ma urlop tylko w jednej pracy, popołudniami jeździ do drugiej. Dziś miał cały dzień wolny i cały dzień się żremy... Masakra.

Informuję, że w końcu wyznaczyli mi termin podpisu umowy o dotację to już w piątek

U nas dzisiaj cały dzień leje :/ na poprawę humoru zrobiłam placki z cukinii niemozliwie przepyszne! http://kuchniaagaty.pl/przepisy/grec...cukinii-i-fety poraz kolejny ten blog dał radę i ja jako chpd sobie poradziłam
Brawa za termin
Przepis zapisany, czekam aż mi cukinia w ogródku urośnie

Sylwia zdrówka dla Bartula, może jeszcze mu sie poprawi przed sobotą

Co ja kwczoraj przeżyłam, jak wracałam z pracy to burza była ale ostatnie 4 km do domu to świata widac nie było. Jechałam 10 na godzinę bo wycieraczki nei nadązały ścierać, po bokach drogi ogromne kałuże, moją ulica to błoto płynęło. Przez 5 metrów z samochodu dodomu przemokłam do suchej nitki.I mały sukces: Oli wczoraj ze mną zjadłą pół kromki z mozarellą. Spała 2 godziny i moze dlatego humorek dobry miała.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 06:32   #4188
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

P. S. Jaki sobie zrobić jutro balejaż?
idę tutaj bo tu jeszcze taniej niż u mnie a już byłam rok temu i ok.

Stary 2014-07-10, 06:46   #4189
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
U nas tez pogoda fatalna, od trzech dni pada, ale dzis oprocz normalnych opadow charakterystycznych dla pory deszczowej jeszcze tajfun doszedl. Znacznie oslabl juz, ale i tak jest grozny, bo na lad wszedl. Koczujemy w domu, byle do jutra
mika spokojnie mozecie wziac Japonczykow na polskie jedzenie. Z moich dotychczasowych doswiadczen: zurek, flaki, chleb ze smalcem, golonka, surowka z modrej kapusty powinny smakowac. Odradzam proponowanie barszczu, pasztety czy pieczeni w zawiesistych sosach. No i najwazniejsze: duuuuzo piwa!!
Z ciekawosci, macie tlumacza? Czy po angielsku dajecie rade?
marsi nic nie szkodzi. tez myslalam o rybie, ale problem tz rozwiazal. Przyniosl z pracy juz usmazone steki, wiec tylko warzywa serwowalam. A ratatouille wyszlo mi przeboskie!! Komus przepis?
Dziek za odpowiedz
Wiec zaprosimy do polskiej restauracji ale z bardzo smacznym jedzeniem
Mamy tłumacza dziewczyna swietnie tłumaczy na japoński swoja droga podziwiam cię ze nauczyłas sie japonskiego ja chciałam wczoraj sie wsłuchac i chyba to nie do opanowania dla mnie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 07:01   #4190
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziek za odpowiedz

Wiec zaprosimy do polskiej restauracji ale z bardzo smacznym jedzeniem

Mamy tłumacza dziewczyna swietnie tłumaczy na japoński swoja droga podziwiam cię ze nauczyłas sie japonskiego ja chciałam wczoraj sie wsłuchac i chyba to nie do opanowania dla mnie

Jesli to nie tajemnica, napisz prosze skad jest i jaksie nazywa. Pytam, bom ciekawa jak sie ludziom w branzy powodzi.
Jeszcze pierogi smialo mozecie serwowac, byle nie na slodko.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Meneq dawaj !

Helou :p Tż na rybach . Ja od godziny nie mogę spać ani się ruszyć- Antonio się okręcił dookoła mnie

Czy smarujecie szkrabom czymś ugryzienia po komarach? Ale takie bez żadnego uczulenia itd. Tylko zwykle ugryzienie?

Niczym nie smaruje. Po co w ogole?

Potrzebne beda:
1cukinia
3 baklazany
1 cebula
1 papryka
2 pomidory
Zabek czosnku
Lisc laurowy
2/3 lyzeczki soli
Oliwa
Warzywa obrac i pokroic (w wieksze kawalki, takie na jeden kes). Pomidora obrac ze skorki i pokroic.
Na patelni podgrzac 2lyzki oliwy i wrzucic lisc laurowy. Podsmazyc cukinie az sie przyrumieni. Przelozyc cukinie i lisc laurowy do garnka. Podsmazyc cebule i do garnka. Jesli brakuje oliwy, to troche dolac (ma byc jej duzo, zeby swobodnie sie w niej warzywa podsmazaly). Podsmazyc papryke i do garnka. Na koniec podsmazyc baklazana do momentu az wsiaknie w niego pozostala na parelni oliwa. Przelozyc do garnka. Do garnka wrzucic zabek czosnku, pomidory i sol. Przykryc i na wolnym ogniu dusic az z warzywa puszcza sok. Wtedy zwiekszyc plomien do sredniego i pod przykryciem dusic jeszcze 15min od czasu do czasu mieszajac. Kiedy czosnek zmieknie, rozdusic go widelcem. Jesli po tym czasie bedzie duzo soku w garnku, to bez przykrywki jeszcze trzymac na ogniu 5-10 min. Najlepiej smakuje schlodzone w lodowce! Smacznego!
Stary 2014-07-10, 08:15   #4191
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

u nas znowu zaczęły się pobudki o 6

Cytat:
Sylwus - zdrowka dla B.

Cytat:
Ooo mowisz? Moj ostatnio plul jagodami
też w szoku byłam;p ale porzeczkami pluje;p
Cytat:
Kurcze, jak ja bym chciała, żeby Piotrek jakiś owoc zjadł
Takie pyszności szykujecie, że chyba też się zjawie

vu nas ok, auta, auta i jeszcze raz auta, a no i mamy 3 nowe zęby razem 11

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Mój ostatni wszystkich do tańca zapraszał jak pieśni były i zdziwiony, że nikt nie chce mu towarzyszyć
brawa za ząbki!
Hania je owoce ale za to dań głównych
Cytat:

super
Cytat:
Meneq dawaj !

ja smaruje, tzn raz posmarowałam jak miała taką bulwę
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja robie tak, ale troszkę czasu zajmuje:
Podsmarzam pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, dodaję pokrojone suszone pomidory, zalewam to śmietnaka 30%, na koniec wrzucam"żywy" szpinak i trochę jeszcze duszę. Osobno gotuje makaron (kokardki albo rurki) i mieszam na koniec. Dla mnie pyszne

Super wakacje i jaka pogoda

Ja pare lat temu pierwszy raz spotkałam się ze szkarlatyną. W szkole Młodej wybuchła prawdziwa epidemia. Lekarka pediatra stwierdziła ze to jest efekt unikania szczepień.

Ja dziewczynke mam a jak jedzie traktor to nie do opanowania.

Elegancko

Brawa za termin
Przepis zapisany, czekam aż mi cukinia w ogródku urośnie

Sylwia zdrówka dla Bartula, może jeszcze mu sie poprawi przed sobotą

Co ja kwczoraj przeżyłam, jak wracałam z pracy to burza była ale ostatnie 4 km do domu to świata widac nie było. Jechałam 10 na godzinę bo wycieraczki nei nadązały ścierać, po bokach drogi ogromne kałuże, moją ulica to błoto płynęło. Przez 5 metrów z samochodu dodomu przemokłam do suchej nitki.I mały sukces: Oli wczoraj ze mną zjadłą pół kromki z mozarellą. Spała 2 godziny i moze dlatego humorek dobry miała.
oj boję się burzy jak jestem poza domem

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 08:17   #4192
marsi11
Zakorzenienie

Hello,

dziewczuszki chciałam Was zapytać o zdanie i zaprosić do dyskusji.
Czy macie określone cele jeśli chodzi o wychowanie dzieci?

Pytam ponieważ ostatnio u mnie w rodzinie padło takie pytanie, nie ukrywam,że byłam zdzwiona bo nigdy nie postawiłam sobie jasno określonych celów. Oczyste bylo zawsze dla mnie aby dzieci wyrosły na szcześliwych i zaradnych ludzi ale nigdy nie układałam sobie ścieżki.

Co sądzicie o takich jasno wyznaczonych celach? czy to się sprawdza? bo przecież w życiu też sobie stawiamy cele, wyznaczamy strategie aby je realizować etc. etc.

bardzo jestem ciekawa co na ten temat sądzicie. Laska ode mnie z rodziny chodziła na warsztaty i mowiła,że ten temat bardzo jej pomógł w wychowaniu synka (samotna matka)
tutaj jest z grubsza opisane
http://www.egodziecka.pl/Czytelnia/R...-okreslac.html

Zdrowia dla Bartula
Nafiqa- jeszcze wrócę do płaczu i histerii Kuby, my też ostatnio mieliśmy taki etap i ja to zwaliłam na skok, bo wtedy zaczął dużo gadać współczuję tylko komentarzy TZ, u mnie na szczeście Tz nie komentuje, po prostu rozumie
Neti, piękna fotorelacja z wakacji
Insolito witaj

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-07-10 o 08:19
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 08:18   #4193
elllmi
Zakorzenienie

hej

przeczytałam wszystko

wczoraj zaspałam do pracy, a obudziłam się tylko dlatego, ze Filip spadł z łóżka i zaczął płakać w ciągu 10 min byłam gotowa do wyjścia, a potem w pracy zauważyłam, że ubrałam majtki na lewą stronę

mogę mieć 3 pytania

1. Filip ma bardzo słabe paznokcie, takie cieniutkie, łatwo mu się łamią i rozdwajają, takie białe kreseczki ma; mogę mu coś na to podawać, jakieś witaminy?

2. możecie polecić jakąś niedużą drukarkę, a raczej urządzenie wielofunkcyjne, bo skaner i ksero też się przyda, tylko żeby nie trzeba było kabli podpinać pod laptopa, tylko bezprzewodowo?

3. koleżanka z pracy na zaproszenaich ślubnych miała dopisek, że zamiast kwiatów proszą o jakiś drobiazg, który przyda się w domu i nie chodzi tu o żadne agd, tylko naprawdę jakiś drobiazg; no i nie wiem co jej kupić, bo pewnie kubków, szklanek, kieliszków ,filiżanek ,ręczników i pościeli dostaną od groma; macie jakiś pomysł? plisssss

dziekuję za uwagę i wracam do papierzysk

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 08:28   #4194
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Nafiqa- jeszcze wrócę do płaczu i histerii Kuby, my też ostatnio mieliśmy taki etap i ja to zwaliłam na skok, bo wtedy zaczął dużo gadać współczuję tylko komentarzy TZ, u mnie na szczeście Tz nie komentuje, po prostu rozumie
Dzieki kochana
A podejscia TZ zazdroszcze

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wczoraj zaspałam do pracy, a obudziłam się tylko dlatego, ze Filip spadł z łóżka i zaczął płakać w ciągu 10 min byłam gotowa do wyjścia, a potem w pracy zauważyłam, że ubrałam majtki na lewą stronę

mogę mieć 3 pytania

1. Filip ma bardzo słabe paznokcie, takie cieniutkie, łatwo mu się łamią i rozdwajają, takie białe kreseczki ma; mogę mu coś na to podawać, jakieś witaminy?

2. możecie polecić jakąś niedużą drukarkę, a raczej urządzenie wielofunkcyjne, bo skaner i ksero też się przyda, tylko żeby nie trzeba było kabli podpinać pod laptopa, tylko bezprzewodowo?

3. koleżanka z pracy na zaproszenaich ślubnych miała dopisek, że zamiast kwiatów proszą o jakiś drobiazg, który przyda się w domu i nie chodzi tu o żadne agd, tylko naprawdę jakiś drobiazg; no i nie wiem co jej kupić, bo pewnie kubków, szklanek, kieliszków ,filiżanek ,ręczników i pościeli dostaną od groma; macie jakiś pomysł? plisssss

dziekuję za uwagę i wracam do papierzysk

dla Fifiego
Spi z Toba?

Sa juz takie cuda?
Na drukarkach sie jeszcze nie znam, ale moge polecic czajnik, odkurzacz i telewizor

Hmm nie wiem, a jakis wazon, swiecznik, lampka, szkatułka...?

Stary 2014-07-10, 08:32   #4195
marsi11
Zakorzenienie

Ellmi ja bym kupiła książkę i winomoi znajomi tak sobie zażyczyli i mowili,że całą zimę potem pili i czytali

Moj L też ma słabe pazurki a tak to ma śliczną błyszczącą skorę i wygląda jak okaz zdrowia więc myślę,że taka jego uroda, ja też miałam takie problemy aż do liceum, lekarz mi kazał jeść dużo galaretek ale nie wiem ile w tym prawdy

Cytat:
Dzieki kochana
A podejscia TZ zazdroszcze
Nafiqa ale przy pierwszym dziecku było identycznie, też komentował tylko wtedy psycholog mi udowodnił,że TZ miał racje a ja go nie słuchałam i były straszne tarcia
nie wiem chyba moj się starzeje albo bardziej cierpliwy się zrobił

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Hmm nie wiem, a jakis wazon, swiecznik, lampka, szkatułka...?
tylko jak tu trafić w gust domowników ciężka sprawa
Stary 2014-07-10, 08:40   #4196
meneq
Zakorzenienie

ellmi a moze bardziej gadzeciarsko w stylu lyzka do lodow, pojemnik do robienia kostek lodu o jakims fantazyjnym ksztalcie, np zwierzat czy odjechane foremki na ciastka. Na dwa pozostale nie umiem odpowiedziec
Stary 2014-07-10, 08:42   #4197
Delicjanka
Zakorzenienie

Ellmi, kup brothera, mega polecam, nie jest droga a tusze (zamienniki po ok 2.50sztuka) są tanie niczym kajzerki ;p mi czarny tusz starcza na cala ryzę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 08:46   #4198
meneq
Zakorzenienie

marsi ja mam cel. Jeszcze nie wiem, jak do niego dojsc, ale chce pomoc odnalezc sie Yae w swiecie. Nie wazne, czy bedziemy mieszkac w Japonii, czy w Polsce, oba kraje sa jednokulturowe i z opowiadan znajomych dziecku ze zwiazku mieszanego moze byc trudno sie identyfikowac.
Stary 2014-07-10, 08:54   #4199
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
marsi ja mam cel. Jeszcze nie wiem, jak do niego dojsc, ale chce pomoc odnalezc sie Yae w swiecie. Nie wazne, czy bedziemy mieszkac w Japonii, czy w Polsce, oba kraje sa jednokulturowe i z opowiadan znajomych dziecku ze zwiazku mieszanego moze byc trudno sie identyfikowac.

piękny cel
dziękuję za odpowiedź

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Gojk widzę Was jak zdroweczko malej?????
Stary 2014-07-10, 08:56   #4200
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
h

mogę mieć 3 pytania

:
1-K. tez mial swego czasu baaardzo slabe paznokcie, minelo samo

2-mam hp, polecam. druk dwustronny- bajka, ladowane od dolu wiec malo miejsca zajmuje, wifi, tusze co prawda 4x 40zl ale starczaja na dlugo.
http://allegro.pl/urzadzenie-hp-desk...408522067.html

3-no wlasnie, z bibelotami ciezko trafic w gust. a moze jakis fajny koc

Cytat:
:
:

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
J
.I mały sukces: Oli wczoraj ze mną zjadłą pół kromki z mozarellą. Spała 2 godziny i moze dlatego humorek dobry miała.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości