III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 10:10   #3841
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Mi też zawsze to przeszkadzało odkąd nie palę,ale przymykałam oko.Ale odkąd jestem w ciąży to nie pozwolę palić przy mnie i już.Niech się dzieje,ja jestem konsekwentna.

Dziś wizyta,dowiem się czy mam przeciwciała w sobie,bo mamy konfikt.We wtorek natomiast jedziemy do kliniki,gdzie będę rodzić,na wieczór informacyjny i zwiedzanie.Widziałam już filmiki,fajnie to wygląda,własna sala z łazienką,tv i internet,łóżko dla mnie i męża,aneks kuchenny z aparatem do kawy i czajnikiem,do tego lodówka.Kameralnie się zapowiada
A w sobotę wyjazd do dużego wesołego miasteczka,mąż dostał bilety o wartości 100 euro i jak tu nie skorzystać.Tylko jest mały problem,jestem w 8 miesiącu i mi się nie chce,nie wiem jak dam radę.Poświęce się dla córki,albo chociaż spróbuję.Do tego to 200 km od domu przy samej granicy niemieckiej,ja mieszkam na drugim końcu Holandii
Mu jutro jedziemy na weekend też jakieś 200 km od nas, a na sobotę planujemy calodniowa wycieczkę z tym, ze ja sie dobrze czuje i uważam że taka odlegosc nie jest duza.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może macie jakieś rady odnośnie tego jak nauczyć faceta by sprzatal po sobie chociaż? Np wczoraj wypił piwo i butelka dopóki ja jej nie wyrzuce albo mu nie powiem żeby ją wyrzucił będzie tu stała prawdopodobnie do końca świata, być może zamieni się w jakiś niezbędny element scenografii naszego mieszkania. Czasami mam wrażenie, że się czepiam, ale teraz kiedy jest mi coraz ciężej się tak żwawo poruszać oczekuje chociaż, że po sobie coś umyje albo odłoży na miejsce. Co robić? Jak żyć ?
Nie wiem czy się da. Powtarzaj do znudzenia że ma wynieść butelkę,, umyć talerz itd. Wyraźnie mów czego oczekujesz i oczywiście pros o wykonanie jednej czynności. Jak dostanie od razu za dużo poleceń to się może zawiesić a jak nie to
Mój jest nauczony z domu sprzątania - kochana teściowa. Potrafi wykonywac wszystkie czynności domowe, ale i tak muszę mu powiedzieć/poprosić żeby np umył podłogę albo starł kurze bo nie widzi potrzeby. Chyba że jest akcja generalne sprzątanie to wtedy dokładnie sam od siebie wie co robić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:11   #3842
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Tego chyba nikt nie wie
Póki im to nie przeszkadza i uważają, że jest czysto to po co niech sobie stoi, typowe męskie myślenie
Mój Tż też lubi zotawiać wszystko gdzie popadnie jakby ciężko było odłożyć na miejsce noszzzzzz kurde teraz robi dużo w domu, ale i tk go pouczam, bo inaczej bym się potykała o wszystko wstając do toalety.
Najbardziej mnie wkurrrrrr, że zostawia buty i torbę z siłowni na środku korytarza, zamiast buty schować i torbę odłożyć na bok, jakby to było takie trudne. I to, że po kąpieli nie wyciera prysznicu Tłumaczę, tłumaczę i nic, a ja nie mam siły teraz już szorować tego, poza tym nie mogę, a dla niego wszędzie czysto Nie rozumie, że ten osad się gromadzi wszędzie i potem tego nie domyję.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Wkur mnie jeszcze, że wrzuca skarpety do pralki zwinięte w kulkę, a wiecie co jest najlepsze? Nakleiłam na pralkę kartkę, że ma tego nie robić i co? Nadal robi
Torbę mój zostawia z laptopem na środku wejścia i kiedyś przysięgam że ją kopne albo udam, że się przewracam. A skarpety? Nic nie mów. Proszę go od kiedy jesteśmy po ślubie odwijaj je na prawą stronę. Yhynmm ta jasne. Teraz ja też ich nie odwijam do prania tylko takie idą.w kulki, a po praniu nie segreguje. Widziałam dziś jego irytację, ale trudno musi się nauczyć. Myślę czasem czy to nie przez teściowa i babcie męża
Wszystko robiły z takich domowych rzeczy za niego. Pokój sprzataly pranie prasowanie sprzątanie domu :/
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:13   #3843
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No w sumie dobze mieć cos w razie W, a powiedz za ile kupujesz ten Sab Simplex?
Agnes,a Ty za ile? Jedno opakowanie wzielas?
Ja jeszcze nie wiem za ile, bo tylko dostaliśmy podany lek przez kolegę kolegi. Jak ten chłopak wróci z urlopu tacierzyńskiego to sie dopiero rozliczymy i będę wiedziała co i jak. Mamy tylko jedne opakowanie i to tylko dlatego że to bardzo dobry kolega bo chętnych na nie było bardzo dużo.
Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!

Od wczoraj jestem szczęśliwą Pani magister! Jaka to jest ulga... Było ciężko zwłaszcza pod koniec czerwca, ale dałam radę!
Teraz będę już do Was regularnie zaglądać.

Ogólnie nasz Julas na ostatniej wizycie w sobotę miał już 1700g, rozwija się bardzo dobrze. Muszę się tylko ciut bardziej pilnować bo przez 3 tygodnie szyjka skróciła mi się o ponad 1 cm a ponadto jest miękka.

Wózek już mamy (zdecydowałam się na Roan Maritę) i na tym w sumie kończy się moja wyprawka...

Teraz biorę się za urządzanie mieszkania bo w ostatnim tygodniu lipca zaczynamy remont
Ale super Gratulacje. Tylko nie przesadzaj i uważaj na siebie przy tym remoncie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Spicie pewnie albo przynajmniej probojecie spac......
Ja jestem w szpitalu. Zglosilam sie na izbe, bo od poludnia pobolewal mnie brzuch na dole. Nie sadzilam, ze zostane. Baba na ip mega nieprzyjemna, nie mam za bardzo sily na opis jej zachowania. Lekarz zrobil usg i powiedzial: od dawna sie pani tak macica stawia? Wystarczy ze dotkne brzucha. Powiedzial, ze szyjka dluga, ale ....i nie zrozumialam, a jak pozniej pytalam to ta krowa nie udzielila mi info. W kazdym razie zagrozenie porodem przedwczesnym. Moj S przejety, wlasnie przywiozl mi rzeczy. Napisze pewnie jutro. Boje sie troche
Kurcze coraz bardziej zaczynam bać się swojej wizyty. Trzymaj się i bądź dobrej myśli
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:14   #3844
Misstic
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Carolcia trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Miminek gratuluje Mam nadzieję, że będziesz teraz więcej z nami Martwiłyśmy się Jeszcze raz wielkie gratulacje pani Magister

Aisa, Elfirka ja własnie zaraz jade na wizytę, mam na 11

Dziewczyny powiem wam, że jeżeli facet nie chce rzucić fajek to żadne leki, specyfiki i elektroniczne papierosy nie pomogą On musi sam chcieć. Mój też już wiele razy próbował.. Ale w przeciwieństwie do kiedyś teraz już go nie naciskam. To nie ma sensu. Pali na balkonie, bądź na dworze w domu nie z czego się bardzo cieszę. Też mi to strasznie przeszkadza, ten smród, ale co ja mogę? Mam się z nim kłócić i płakać ciągle. Nie dziękuję, już to przerabiałam.

Dzisiaj mam mnóstwo rzeczy do zrobienia i ogarnięcia a na dworze gorąco jak nie wiem co Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie padła gdzies po drodze. No a teraz mykam na tą wizytę

Buziaki i miłego dnia

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:15   #3845
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mu jutro jedziemy na weekend też jakieś 200 km od nas, a na sobotę planujemy calodniowa wycieczkę z tym, ze ja sie dobrze czuje i uważam że taka odlegosc nie jest duza.

Nie wiem czy się da. Powtarzaj do znudzenia że ma wynieść butelkę,, umyć talerz itd. Wyraźnie mów czego oczekujesz i oczywiście pros o wykonanie jednej czynności. Jak dostanie od razu za dużo poleceń to się może zawiesić a jak nie to
Mój jest nauczony z domu sprzątania - kochana teściowa. Potrafi wykonywac wszystkie czynności domowe, ale i tak muszę mu powiedzieć/poprosić żeby np umył podłogę albo starł kurze bo nie widzi potrzeby. Chyba że jest akcja generalne sprzątanie to wtedy dokładnie sam od siebie wie co robić

To masz dobrze, czyli jednak dużo zależy od wychowania w domu ale teraz na mnie spada ten obowiązek wychowania chlopka
Będę tak mówić, już teraz tak jest ale przecież się czepiam bo jak postoi do.jutra do nic się nie stanie prawda?

Czasem to mam ochotę zostawić taki roz☠☠☠☠ziel i nic nie robić. U żeby tak zaprosić teściową. Ale wyjdzie ze ja leniwa bo on pracuje a mi się po nim sprzątać nie chce
Stary 2014-07-10, 10:18   #3846
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
To ja dam Ci moje 3o stopni a Ty daj mi zimno, proszę
Kochana bierz to ode mnie jak najprędzej!
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ehh widzę nie tylko ja mam ból o palenie tż.... Ten drań rzuca już od lutego i co? dalej pali. Na szczęście nie przy mnie...Ale idzie na balkon i jara,na spacerze i 2 dni już nie palił poszliśmy na zakupy a on akurat jak ja się odwróciłam mówi do babki" i lm lighty po proszę' no myślałam,że krew mnie zaleje... I on jeszcze śmiało twierdzi,że on rzuca... I wypomina,że ja też paliłam i że od września nie palimy razem i jak zobaczy,że ja palę gdzieś na spacerze z psem czy jak idę sama do sklepu a nie daj Boże w domu jak jest dziecko to mi nogi z tyłka powyrywa... I kto to mówi. Nigdy mi nie przeszkadzało,że pali,bo sama paliłam ale niestety teraz mi śmierdzą te fajki,bo nie palę i mam wrażenie,że będę rzygać jak czuję ten smród.. I to jeszcze co raz droższy interes jest a on ostatnio na grillu w ciągu 20 minut spalił 3 fajki :/
U mnie problemem jest to, że teściowie moi palą non stop... Na początku palili wszędzie u siebie, raz zwróciłam im uwagę, że mi to przeszkadza, to palą już teraz w łazience i na balkonie. Co z tego jak smród straszny (łazienka bez okna). No ale się rządzić u nich w domu nie będę, nie? No i niestety jak tam przyjeżdżamy to teść wyciąga mojego na papieroska na balkon średnio co 15-20 minut...
Jak rzuciłam palenie a ktoś ze znajomych zapalił blisko przy mnie to zdarzyło mi się parę razy
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam się,u mnie też już chłodniej,słonca brak ale ja sie nie ciesze od razu gorzej sie czuje... a w ogole przedwczoraj mialam skurcze łydek i do tej pory mnie bolą strasznie cos długo mnie trzyma...
Tez tak mam bez słońca właśnie
Weź magnez na te skurcze, nie męcz się tak
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

przyznaję bez bicia, że wczoraj wznosiłam modły o deszcz i ochłodzenie

latte, może jak pojawi się dziecko, to rzuci palenie? mój tata ponoć dużo palił, jak się urodziło mu pierwsze dziecko to mama wyganiała go na klatkę schodową, by nie palił przy dziecku (mieszkali w wieżowcu ale nie mieli balkonu tylko tzw. "rzygownik" ). No i mojemu tacie znudziło się chodzenie na klatkę schodową albo na dwór (mieszkali na 9 piętrze ) więc rzucił palenie i nie pali do dziś
Za deszcz i zimno
"rzygownik"? padłam
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:20   #3847
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Torbę mój zostawia z laptopem na środku wejścia i kiedyś przysięgam że ją kopne albo udam, że się przewracam. A skarpety? Nic nie mów. Proszę go od kiedy jesteśmy po ślubie odwijaj je na prawą stronę. Yhynmm ta jasne. Teraz ja też ich nie odwijam do prania tylko takie idą.w kulki, a po praniu nie segreguje. Widziałam dziś jego irytację, ale trudno musi się nauczyć. Myślę czasem czy to nie przez teściowa i babcie męża
Wszystko robiły z takich domowych rzeczy za niego. Pokój sprzataly pranie prasowanie sprzątanie domu :/

Mój Tż niestety nie nauczony, choć uczony. Mama zawsze za nim biegała, powtarzała, ale on nic, zawsze poza sprzątaniem. Ma świadomość, że trzeba sprzątać, ale niestety musiałoby się nagromadzić w całym pokoju, a ja dostaję szału, tu szklanka, tam szklanka, tam papier, tu talerz, tu spodenki na dywanie, tu słuchawki, komedia
Ale on potrafi, ja to wiem, tylko nie chce mu się no i tyle.
Jak był młodszy i nie sprzatał brudnych skarpet to mama mu wrzucała do plecaka i tak jechał do szkoły

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:21   #3848
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest dokładnie to samo.Kończy jedzenie , wstaje i zostawia to tak wszystko co mnie doprowadza do szału, bo ja wstaję dużo później i po śniadaniu tylko muchy sie karmią. I ja niestety nie mogę mieć pretensji do teściowej bo mąż był nauczony po sobie sprzątać i kiedyś nawet pamiętam rozmowę że strasznie gadał na mojego brata że jak tak można rzucić wszystko pod siebie i isć. A teraz robi dokładnie to samo.Tłumaczy się że on przecież nie ma czasu, a ja mam go przecież dużo to chyba mogę chociaż sprzątnąć.I weź tu gadaj z takim
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:21   #3849
carolciuska
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny mam kryzys, musze sobie po prostu poplakac.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:25   #3850
carolciuska
Zadomowienie

Takie sniadanie bylo , na bogato
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (88,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-07-10, 10:25   #3851
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Mój na szczęście sprząta i robi to na prawdę dobrze i dokładnie.Chociaż odkąd jestem na zwolnieniu i staram się sama sprzątać na bieżąco, rozleniwił się.Ale puszki czy inne śmieci po sobie zabiera.Śmieci też wynosi, kuwetę kota też sam robi.Za to córki nie mogę nauczyć sprzątania, tzn. umie ale jej się nie chce, muszę ją zmuszać.Mam nadzieję że z tego wyrośnie.

Stary 2014-07-10, 10:25   #3852
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny. Spicie pewnie albo przynajmniej probojecie spac......
Ja jestem w szpitalu. Zglosilam sie na izbe, bo od poludnia pobolewal mnie brzuch na dole. Nie sadzilam, ze zostane. Baba na ip mega nieprzyjemna, nie mam za bardzo sily na opis jej zachowania. Lekarz zrobil usg i powiedzial: od dawna sie pani tak macica stawia? Wystarczy ze dotkne brzucha. Powiedzial, ze szyjka dluga, ale ....i nie zrozumialam, a jak pozniej pytalam to ta krowa nie udzielila mi info. W kazdym razie zagrozenie porodem przedwczesnym. Moj S przejety, wlasnie przywiozl mi rzeczy. Napisze pewnie jutro. Boje sie troche
kochana będzie dobrze. Trzymaj sie zaleceń myślimy o Tobie.

Cytat:
Hej dziewczyny!!

Od wczoraj jestem szczęśliwą Pani magister! Jaka to jest ulga... Było ciężko zwłaszcza pod koniec czerwca, ale dałam radę!
Teraz będę już do Was regularnie zaglądać.

Ogólnie nasz Julas na ostatniej wizycie w sobotę miał już 1700g, rozwija się bardzo dobrze. Muszę się tylko ciut bardziej pilnować bo przez 3 tygodnie szyjka skróciła mi się o ponad 1 cm a ponadto jest miękka.

Wózek już mamy (zdecydowałam się na Roan Maritę) i na tym w sumie kończy się moja wyprawka...

Teraz biorę się za urządzanie mieszkania bo w ostatnim tygodniu lipca zaczynamy remont
pani mgr to kiedy biba ??
Gratulacje

Moj M dzsiaj zostawił na stole liścik a na nim wielki marcepan mmmmmm

Domoe sposoby podtawily mnie na nogi, czuje sie o niebo lepiej. Katar nadal meczy ale nie jestem taka zmulona. Dzisiaj walczę dalej. Ale muszę zerwac malinki bo sie zmarnuja a mi sie sloiczki na przezoebienia kończą.

Życzę wam miłego dnia i trzymajcie kciuki za mojego neta dzisiaj w koncu przychodzi technik i oby bylo wszystko ok.

Stary 2014-07-10, 10:26   #3853
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Tż niestety nie nauczony, choć uczony. Mama zawsze za nim biegała, powtarzała, ale on nic, zawsze poza sprzątaniem. Ma świadomość, że trzeba sprzątać, ale niestety musiałoby się nagromadzić w całym pokoju, a ja dostaję szału, tu szklanka, tam szklanka, tam papier, tu talerz, tu spodenki na dywanie, tu słuchawki, komedia
Jak był młodszy i nie sprzatał brudnych skarpet to mama mu wrzucała do plecaka i tak jechał do szkoły
to jest jakiś pomysł hahahah chociaz rzucania gdziekolwiek skarpet się oduczyl
I cały w tym szkopuł : jak to zrobić , żeby im się chciało ja właśnie się zabieram za sprzątanie, ma przywiesc nowy materac do łóżka z kolegą wiec posprzątam wsyzysko oprocz butelek
Stary 2014-07-10, 10:27   #3854
carolciuska
Zadomowienie

Mowilam zeby mi sie nie probowali nawet wkluc w lewa reke, bo mi pekaja zyly, ale pani byla chyba ambitna i chciala sie przekonac...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (87,2 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-07-10, 10:28   #3855
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny współczuję z tymi skarpetami Na to nie mam rady bo na szczęście nie mam tego problemu. Ale patent na brudne szklanki jest Mój też zamiast umyć, brał czystą i tak się gromadziło potem na suszarce. Pochowałam szklanki do kredensu w drugim pokoju Mamy po dwie w kuchni, każde ma swoje i jak się chce pićku to trzeba swój kubeczek umyć

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Mowilam zeby mi sie nie probowali nawet wkluc w lewa reke, bo mi pekaja zyly, ale pani byla chyba ambitna i chciala sie przekonac...
O matko aż mi się słabo zrobiło
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:32   #3856
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
to jest jakiś pomysł hahahah chociaz rzucania gdziekolwiek skarpet się oduczyl
I cały w tym szkopuł : jak to zrobić , żeby im się chciało ja właśnie się zabieram za sprzątanie, ma przywiesc nowy materac do łóżka z kolegą wiec posprzątam wsyzysko oprocz butelek
Haha, dobre co
Co ja bym dała by móc sprzątać

Carolcia Matko, weź.... Zemdlałam prawie.
A śniadankiem się nie przejmuj, jak to w szpitalu
Nie płacz kochana, będzie wszystko dobrze, zobaczysz potrzymają Cię kilka dni i wrócisz do domku z nakazem leżenia pewnie. Cały czas trzymam kciuki

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 10:34   #3857
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:

Pamiętam,na położniczym też takie dostawałyśmy,niestety,mąż musiał dokarmiać

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47240095]Dziewczyny współczuję z tymi skarpetami Na to nie mam rady bo na szczęście nie mam tego problemu. Ale patent na brudne szklanki jest Mój też zamiast umyć, brał czystą i tak się gromadziło potem na suszarce. Pochowałam szklanki do kredensu w drugim pokoju Mamy po dwie w kuchni, każde ma swoje i jak się chce pićku to trzeba swój kubeczek umyć

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

O matko aż mi się słabo zrobiło[/QUOTE]

My myliśmy naczynia na zmianę,ale mąż się wkurzył,że nie będzie tracił czasu i kupił zmywarkę.Ale kto ją zapełnia i opróżnia?Oczywiście ja
Stary 2014-07-10, 10:35   #3858
Asia19x
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47240095]Dziewczyny współczuję z tymi skarpetami Na to nie mam rady bo na szczęście nie mam tego problemu. Ale patent na brudne szklanki jest Mój też zamiast umyć, brał czystą i tak się gromadziło potem na suszarce. Pochowałam szklanki do kredensu w drugim pokoju Mamy po dwie w kuchni, każde ma swoje i jak się chce pićku to trzeba swój kubeczek umyć [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]

To jest myśl!

Mój Tż jak umyje naczynia czasem to mam ochotę go zabić. On myśli, ze płyn i gąbka są nie potrzebne, naprawdę

Ale i tak jest cudowny, mamy całe życie, więc zdążę go wyszkolić jeszcze

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

My myliśmy naczynia na zmianę,ale mąż się wkurzył,że nie będzie tracił czasu i kupił zmywarkę.Ale kto ją zapełnia i opróżnia?Oczywiście ja

Mężczyźni

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 10:47   #3859
jenny1234
Wtajemniczenie

hej

trzymam kciuki za wszystkie co w szpitalach muszą leżeć. Dziewczyny trzymajcie się w dwupakach. Wszystko będzie dobrze, grunt, że macie opiekę.

Jak tak czytam te wpisy o ip itd to aż ciarki przechodzą. Kurcze, mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy do momentu by donosić ciążę i bezpiecznie rodzić.

Mi zostało chyba 64 dni a wizytę mam we wtorek.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

a co do sprzątania przez Tż to ja nie mogę narzekać. Pomaga mi od zawsze a jak jestem w ciązy to od razu od pierwszych dni wziął na siebie cotygodniowe mycie łazienki. A teraz kiedy lekarz kazał mi się oszczędzać, mało schylać itd to sprząta wszystkie pokoje, kuchnie korytarz. Odkurza, myje podłogi. Jest przekochany. Aż mam wyrzuty sumienia, że wszystko wziął na siebie ale on twierdzi, że mam na siebie uważać a on da rade.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:47   #3860
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ejjjj..... To ja chyba powinnam wrócić do Tż Myślałam że tylko mój taki bałaganiarz A tu proszę Jedni palą w domu, inni zostawiają wszystko po sobie
Ale Tż załatwił zwolnienie i ma tydzień na ogarnięcie mieszkania Zobaczymy co z tego wyniknie
Ja dzisiaj umrę z braku tlenu... Mały tak sę pcha główką do góry że żołądek podchodzi mi do gardła i mi nie dobrze a wraz z tym ugniata przeponę albo nie wiem już co bo mam takie problemy z oddychaniem... Normalnie chwilami tchu złapać nie mogę. Położna do mnie że mam na czworaka posiedzieć chwilę to przejdzie... To prawie pawia na łóżko puściłam Co ten Maluch wyprawia to przechodzi już ludzkie pojęcie Mi sprawia wielką radość że mogę go posmyrać jak się wypycha ale kurcze on to robi co 5 minut i tak cały dzień.................... ..........

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:52   #3861
Konto usunięte

Cytat:
To jest myśl!

Mój Tż jak umyje naczynia czasem to mam ochotę go zabić. On myśli, ze płyn i gąbka są nie potrzebne, naprawdę

Ale i tak jest cudowny, mamy całe życie, więc zdążę go wyszkolić jeszcze

Dokładnie
Mój znowu zostawią gąbkę w zlewie, co doprowadza mnie do szału. Niecierpię wyciągać ze zlewu takiej mokrej i śmierdzącej gąbki

Podejrzewam, że mogłybyśmy tak do nocy wypisywać co nas wkurza w naszych kochanych tz, których i tak za żadne skarby byśmy nie wymieniły na lepsze modele (bo takie nie istnieją)
Stary 2014-07-10, 10:59   #3862
Asia19x
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47240544]Dokładnie
Mój znowu zostawią gąbkę w zlewie, co doprowadza mnie do szału. Niecierpię wyciągać ze zlewu takiej mokrej i śmierdzącej gąbki

Podejrzewam, że mogłybyśmy tak do nocy wypisywać co nas wkurza w naszych kochanych tz, których i tak za żadne skarby byśmy nie wymieniły na lepsze modele (bo takie nie istnieją) [/QUOTE]

Dokładnie tak jak napisałaś
Mój też zostawia i nie wyciera zlewu, zostawia taki zachlapany.

Ależ by były ich miny jakby zobaczyli jak tu nadajemy na nich

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 11:00   #3863
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a może macie jakieś rady odnośnie tego jak nauczyć faceta by sprzatal po sobie chociaż? Np wczoraj wypił piwo i butelka dopóki ja jej nie wyrzuce albo mu nie powiem żeby ją wyrzucił będzie tu stała prawdopodobnie do końca świata, być może zamieni się w jakiś niezbędny element scenografii naszego mieszkania. Czasami mam wrażenie, że się czepiam, ale teraz kiedy jest mi coraz ciężej się tak żwawo poruszać oczekuje chociaż, że po sobie coś umyje albo odłoży na miejsce. Co robić? Jak żyć ?

Ja mam jedną u mnie zawsze działa,bo wyobraź sobie,że taka butelka po piwie leży u nas w mieszkaniu już od tamtego tygodnia Wydrzeć się raz a porządnie i przez cały dzień od rana do wieczora wynosi wszystko po sobie aż miło. Nawet przedwczoraj po moim marudzeniu posprzątał całą chatę na błysk i zaczął szanować swoją pracę i wynosi(ł) wszystko po sobie Ale ile trzeba się namarudzić,nakrzyczeć,nag rozić to inna sprawa...

Cytat:
Tego chyba nikt nie wie
Póki im to nie przeszkadza i uważają, że jest czysto to po co niech sobie stoi, typowe męskie myślenie
Mój Tż też lubi zotawiać wszystko gdzie popadnie jakby ciężko było odłożyć na miejsce noszzzzzz kurde teraz robi dużo w domu, ale i tk go pouczam, bo inaczej bym się potykała o wszystko wstając do toalety.
Najbardziej mnie wkurrrrrr, że zostawia buty i torbę z siłowni na środku korytarza, zamiast buty schować i torbę odłożyć na bok, jakby to było takie trudne. I to, że po kąpieli nie wyciera prysznicu Tłumaczę, tłumaczę i nic, a ja nie mam siły teraz już szorować tego, poza tym nie mogę, a dla niego wszędzie czysto Nie rozumie, że ten osad się gromadzi wszędzie i potem tego nie domyję.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Wkur mnie jeszcze, że wrzuca skarpety do pralki zwinięte w kulkę, a wiecie co jest najlepsze? Nakleiłam na pralkę kartkę, że ma tego nie robić i co? Nadal robi
No i co się czepiasz"przecież czysto jest" masakra niektórzy faceci są niereformowalni
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiem wam, że jeżeli facet nie chce rzucić fajek to żadne leki, specyfiki i elektroniczne papierosy nie pomogą On musi sam chcieć. Mój też już wiele razy próbował.. Ale w przeciwieństwie do kiedyś teraz już go nie naciskam. To nie ma sensu. Pali na balkonie, bądź na dworze w domu nie z czego się bardzo cieszę. Też mi to strasznie przeszkadza, ten smród, ale co ja mogę? Mam się z nim kłócić i płakać ciągle. Nie dziękuję, już to przerabiałam.
Mój rzucał z Desmoxanem ale co z tego jak chodził w pracy z kolegą zapalić i przy nim nie palił a zdarzył się dzień,że zapalił i tak zostało... Znowu... I już były tabletki,e-papieros i nic nie pomogło... Ja już się nie udzielam,bo to nie na moje nerwy zawsze mówię,że jak padnie na raka to go nawet w szpitalu nie odwiedzę :P

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47239870]

U mnie problemem jest to, że teściowie moi palą non stop... Na początku palili wszędzie u siebie, raz zwróciłam im uwagę, że mi to przeszkadza, to palą już teraz w łazience i na balkonie. Co z tego jak smród straszny (łazienka bez okna). No ale się rządzić u nich w domu nie będę, nie? No i niestety jak tam przyjeżdżamy to teść wyciąga mojego na papieroska na balkon średnio co 15-20 minut...
Jak rzuciłam palenie a ktoś ze znajomych zapalił blisko przy mnie to zdarzyło mi się parę razy
[/QUOTE]
Ojj nie znoszę jak ktoś w łazience jara Nawet jakby okno było to by mi to przeszkadzało... Sama paliłam ale nienawidziłam palić w pokoju,w kuchni czy łazience mimo,że mój ojciec pali w całym domu. Ja zawsze wolałam iść na podwórko,z psem albo do kotłowni naszej Mnie niestety dalej ciągnie do palenia i przez to wiem,że ciężko mi będzie nie wrócić do tego po porodzie i karmieniu
Cytat:
Kiedyś zobaczyłam identyczny obrazek to się rozpłakałam w szpitalu i na sygnale wieźli mi jedzenie,bo myślałam,że umrę z głodu,bo od rana na czczo byłam...

5 kartonów dopiero spakowanych a ja już mam cały pokój zagracony... I jeszcze tyle do pakowania... I książki,i kilka pierdół kuchennych,pościel,ręczni ki i kilka jeszcze ubrań...
Jeszcze mi smutno,bo mama mi wypaliła tekstem"Jezu Misia co ja bez Ciebie będę tu robić" i już mi się płakać chce i nie chce mi się stąd wyprowadzać

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:04   #3864
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a co do sprzątania przez Tż to ja nie mogę narzekać. Pomaga mi od zawsze a jak jestem w ciązy to od razu od pierwszych dni wziął na siebie cotygodniowe mycie łazienki. A teraz kiedy lekarz kazał mi się oszczędzać, mało schylać itd to sprząta wszystkie pokoje, kuchnie korytarz. Odkurza, myje podłogi. Jest przekochany. Aż mam wyrzuty sumienia, że wszystko wziął na siebie ale on twierdzi, że mam na siebie uważać a on da rade.
Brawo
I o to chodzi w związku, by zawsze móc na sobie polegać, gdy życie płata nam figle A poza tym jak posprzątają trochę i zobaczą jakie my kobiety mamy obowiązki to korona im z głowy nie spadnie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
J

5 kartonów dopiero spakowanych a ja już mam cały pokój zagracony... I jeszcze tyle do pakowania... I książki,i kilka pierdół kuchennych,pościel,ręczni ki i kilka jeszcze ubrań...
Jeszcze mi smutno,bo mama mi wypaliła tekstem"Jezu Misia co ja bez Ciebie będę tu robić" i już mi się płakać chce i nie chce mi się stąd wyprowadzać

Mnie też ciężko było odciąć pępowinę, nadal czuję, że ją mam Dom rodzinny to moje ukochane miejsce na ziemi. To na swoje idziecie tak? Wynajmowane? Bo chyba nie wiem

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 11:07   #3865
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też ciężko było odciąć pępowinę, nadal czuję, że ją mam Dom rodzinny to moje ukochane miejsce na ziemi. To na swoje idziecie tak? Wynajmowane? Bo chyba nie wiem
Mi tam nie chodzi o dom tylko o mamę Mimo,że będzie nas dzielić tylko 6 km ale jednak lubię z nią przebywać i wiem,że ona tak samo,szczególnie jak ma problemy to ma we mnie oparcie...
I tak idziemy na swoje-wynajmowane

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-10, 11:12   #3866
Miminek
Raczkowanie

Dziękuję Wam jeszcze raz Na te upały to warka radler 0.0% dla wszystkich

A ile mnie ta obrona stresu kosztowała? Pracę oddałam 25.06, moja kochana promotorka wyjechała sobie za granicę i o terminie obrony ani widu ani słychu. Większość moich koleżanek broniła się 3-4.07 a ja nadal nic nie wiedziałam. Ciśnienie skakało mi na 160/120, głowa cały czas mnie bolała (dosłownie bez przerwy), myślałam, że to zatrucie ciążowe . W końcu szanowna pani promotor łaskaawie odezwała się 4 dni przed obroną z datą i godziną. A i tak miałam się wczoraj bronić 0 12 a wchodziłam ok 14.30 bo któryś z profesorów przyprowadził sobie dodatkowo 3 magistrantów... Ehhh. Najgorsze jest to, że obiecałam mojemu ginowi, że jeżeli obronię się na 5 to urodzę sn i obroniłam...

Latte - Misstic w takim razie to jakaś czarownica jest Co do zatrzymywania wody... Szkoda gadać. Ja jak trochę dłużej posiedzę to zaraz mam spuchnięte stopy. A wieczorami to i dłonie i stopy. Wyglądam jak balon

Carolciuska - może masz miękką szyjkę i dlatego Cię zatrzymali? Ja już od prawie 2 msc chodzę z miękką szyjką z tym, że mi się brzuch nie stawia. Do poprzedniej wizyty szyjka miała 45mm, w ciągu 3 tygodni skróciła się do 32 mm więc lekarz też kazał się ciut oszczędzać.
Nie denerwuj się, chociaż wiem, że to trudne. Na pewno niedługo Cię wypuszczą z tym, że będą kazali Ci się bardzo oszczędzać. Co do śniadania - swego czasu robiłam projekt o niedożywieniu szpitalnym. Patrząc na to co serwują, nie ma co się dziwić...
Jeżeli chodzi o rękę i wenflony... szkoda gadać. Ja jak leżałam we wrześniu w szpitalu to chyba z 3 pielęgniarki próbowały mi się wkłuć, żadnej się nie udało. Leżałam zaryczana i zakrwawiona na tym łóżku. Stwierdziły, że się nie da i że anastezjolog ma sobie sam to zrobić. Anastezjolog zrobił to przy pierwszym podejściu tak, że kompletnie nic nie poczułam... Może te pielęgniarki ćwiczą na zwierzakach?

małaPaulina - ja mam okropne skurcze nóg w nocy. Ja lekko napnę nogę to przez sen czuję, że zaczyna mnie chwytać więc szybko zmieniam pozycję. I tak kilka razy w nocy bo jednak teraz pozycje są ciut ograniczone Mój gin polecił mi na to Magnezin 500.

Aliszcze - no pierwsze wrażenie po rozpakowaniu wózka - super. Trochę nie podobają mi się plastiki w stelażu, ale reszta bez zarzutu. Zobaczymy jak się sprawdzi Ja poprzednio miałam ABC Design Rodeo i szczerze mówiąc porażka...

Tak piszecie o tych Waszych bałaganiarzach i jakoś tak mi lżej, że nie tylko mój taki jest przykład? Pił wczoraj wieczorem piwo, to butelki zostały do rana (wyniósł od razu jak wstał!!!) ale! UWAGA! Zostawił kapselki na podłodze w różnych miejscach tak, że żeby przejść i nie nadepnąć to trzeba mieć szczęście! Ja też czasem nie mam siły powtarzać i prosić żeby sprzątnął po sobie

Ja teraz czaję się na kocyki dla małego. Tak szukam, patrzę i zdecydować się nie mogę... Ten podoba się tżowi:

http://www.lelablanc.pl/shop/produkt...rip-mango.html

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Meta - zazdroszczę Ci kontaktów z mamą... Ja z moją chyba się już nawet nie lubię. Teraz jeszcze okazało się, że mój tata ma raka (z nim dogaduję się dużo lepiej) i nawet w takich kwestiach jak leczenie ojca (tzn gdzie, u jakiego lekarza) nie możemy się dogadać bo jej się wydaje, że z racji tego że jest ode mnie starsza (wow!) to wie wszystko lepiej. A wychodzi na to, że razem z ojcem chcą biernie czekać na rozwój wydarzeń.
W sumie zdiagnozowali go prawie 2 msc temu a nadal nie dostaje ani chemii ani nie miał operacji...

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:20   #3867
elffirka
Rozeznanie

Ja oduczyłam Małża rzucania wszędzie skarpet, bo po prysznicu każe mu ubierać czyste i śpi w skarpetkach... Ja tak jestem nauczona, bo babcia zawsze dbała żeby wnusia nie zmarzła w stópki... I tak już mi zostało... Poza tym Małz jest nauczony pracy z domu bo było ich 6 a teściowa nie robiła prawie nic. Wszystko dzieciaki... Ale jak na początku ciąży leżałam z powodu plamień to bajzel był bo On nigdy nie miał czasu. Póki teraz się dobrze czuję to sprzątam i nie ganiam Go tylko do jakichś cięższych prac bo pracuje przecież po 12h i stara się chodzić na nadgodziny jakieś a jeszcze na urlopie remon kuchni nas czeka więc staram się jak mogę... Ale jak będę leżeć po CC to ja nie wiem co to będzie bo u Nas podłogi trzeba myć przynajmniej co drugi dzień bo mamy psy w domu...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:22   #3868
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tam nie chodzi o dom tylko o mamę Mimo,że będzie nas dzielić tylko 6 km ale jednak lubię z nią przebywać i wiem,że ona tak samo,szczególnie jak ma problemy to ma we mnie oparcie...
I tak idziemy na swoje-wynajmowane
Taka mama to skarb, moja też jest cudowna, choć często się kłócimy
Ja do swojej mam 40 i chyba w sobotę Tż mnie zawiezie do niedzieli sobie poleżę i pojem Podróż autem mi nie zaszkodzi, a nie byłam już dwa tygodnie w domu i mnie skręca.

Chciałabym być dobrą matką dla mojej dzidzi, mam nadzieję, że mi się uda, bo mama to skarb nad skarbem, tato też

Miminku przykro mi. Mam nadzieję, że tata pokona rana.
I gratuluję obrony

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-10, 11:22   #3869
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Meta - zazdroszczę Ci kontaktów z mamą... Ja z moją chyba się już nawet nie lubię. Teraz jeszcze okazało się, że mój tata ma raka (z nim dogaduję się dużo lepiej) i nawet w takich kwestiach jak leczenie ojca (tzn gdzie, u jakiego lekarza) nie możemy się dogadać bo jej się wydaje, że z racji tego że jest ode mnie starsza (wow!) to wie wszystko lepiej. A wychodzi na to, że razem z ojcem chcą biernie czekać na rozwój wydarzeń.
W sumie zdiagnozowali go prawie 2 msc temu a nadal nie dostaje ani chemii ani nie miał operacji...
Ja mam takie konktakty z mamą a nie inne,bo wiele razy musiałam jej już tyłek ratować,ale w sumie moja mama zawsze była za mną i za moją siostrą i przed każdym nas broniła,nawet teraz jak połowa rodziny z jej strony się ode mnie odwróciła to ona jest za mną i z nimi nie ma przez to kontaktów,że na mnie najeżdżają..
Współczuję Ci Jeszcze,że oni nic nie robią... przecież choroba się nie zatrzyma i trzeba działać od razu... Mam nadzieję,że te 2 msc zwłoki nie wyrządzą żadnych szkód... Bo to jest tylko 2 miesiące ale przy chorobie to jest aż 2 miesiące... Ale oby tato z tego wyszedł mimo wszystko trzymam kciuki !!

Asia,to fakt ja z moją już się nie kłócę ale kiedyś było między nami gorzej... Musiałyśmy obie dojrzeć do tego,bo w sumie moja mama stara nie jest i zawsze mi dobrze doradzi w razie potrzeby i już nie ma takiego stereotypowego myślenia i wie co i jak z dzieckiem robić bez żadnych zabobonów,więc ja od razu powiedziałam,że chcę żeby mi pomogła po porodzie mimo,że mieliśmy zostać z tym sami i nawet Tż się zgodził,bo mówi,że teściówkę ma fajną i może u nas spać ile chce Ja już czuję,że w następnym tygodniu przyjadę z tym,że u mnie się nerki odzywają jak jadę autem A Ty nie czujesz takich dolegliwości?

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:26
Stary 2014-07-10, 11:29   #3870
Miminek
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny.

Ja tak czasem usiądę i zacznę o tym myśleć to naprawdę dużo zwaliło mi się na głowę na czas ciąży. Mam nadzieję, że to nie odbije się bardzo na Julku.

Co do mojego taty to ma guza na płucu (nigdy nie palił, za to moja mama kopci i kopciła jak smok więc może to palenie bierne?) i "coś" na krtani. Pulmonolodzy z rozpoczęciem leczenia czekają na laryngologów a laryngolodzy na pulmonologów. I kółko się zamyka.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości