|
|
#1171 |
|
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LIII
1. Telewizor...
2. Krzewili wiedzę o rysiach
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mrrrrr jeśłi w połowie choć tak piękni jak te kociaki |
|
|
|
|
#1173 | |
|
|
Cytat:
![]() 2. Noo.. Fajni byli. A poza tym mili bardzo, tacy normalni i z jajem, nie to, że nawiedzeni nawracacze. Serio się ubawiłam w czasie rozmowy. na dodatek się okazało, że tę sama szkołę kończyliśmy...
|
|
#1174 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
najwyraźniej wszyscy liczyli na mą yntelygencję ![]() w poprzednim rezo wyszło to samo co w nowym czyli nieprawidłowe ogniska w rożnych miejscach nie wzmacniające się po kontraście i obraz podejrzany o sm Cytat:
![]() Cytat:
i tym się moim zdaniem zajmują autorzy podręczników jeszcze przychodzi mi na myśl zapatrzenie w "wyższe" sfery i dążenie do nich choćby tylko zachowaniem co kojarzy mi się z serialem "keeping up appearances" ![]() taka swego rodzaju "fasadowość" - jakby układanie widelczyka do ciasta we właściwą stronę (czy choćby posiadanie takich widelczyków w komplecie sztućców) czyniło nas lepszymi ludźmi (bo gdzieś po drodze ta "wyższość" sfer przekłada się na ich "lepszość") - no ba, jest to o niebo prostsze niż bycie po prostu dobrym, przyzwoitym człowiekiem, a można takim być i zarazem dłubać sobie wykałaczką w zębach przy stole, to się nie wyklucza
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Macham znad zaspania i pośpiechu
|
|
|
|
#1176 |
|
Nindżopesz
|
Ech, macham znad wkurfa na małożona.
Narzeknę se. W piątek jest impreza u mojego znajomego, chciałam iść sama (bo TŻtu się nie chce) w godz 19-23. Panicz zapowiedział że: mogę iść, oczywiście, zajmie się dzieckiem. Ale po pracy (czyli po 17:30 powiedzmy) wybiera się na zakupy i może zdąży je zrobić a może nie (zazwyczaj kończy piątkowy zakuping o 21). W sobotę na zakupy nie pójdzie bo nie i z pracy też wcześniej nie wyjdzie. Ale oczywiście przecież mogę iść na imprezę. Czy mi się wydaje czy on mnie traktuje jak a) idiotkę b) dziecko? |
|
|
|
#1177 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Red, po pierwsze - współczuję.
Po drugie, chyba się wstrzymam z komentarzem, ale powiem tak: dobrze, ze jestem singlem....
|
#1178 |
|
Nindżopesz
|
Ja też często żałuję ale już po ptokach... Czego te chłopy muszą tak nadużywać władzy?
|
|
|
|
#1179 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Bo im na to pozwalamy...?
|
#1180 |
|
Nindżopesz
|
Nie bardzo widzę w jaki sposób mogłabym obecnie nie pozwolić i zmusić go do powrotu na 19...Anyway miałam na myśli, że może mój czuje się niedoceniony w pracy, czuje potrzebę władania pospólstwem i padło na mnie. |
|
|
|
#1181 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale wtedy mozna probowac uciec sie do zenujących metod, np powiedziec jak bardzo czujesz sie samotna, ze brak ci toewarzystwa, ze to odbija sie negatywnie na twoim poczuciu kobiecości i powiedziec "prooosze wroc na czas, zrób to dla mnie tak bardzo mi zależy"wtedy pan moze wspaniałomyslnie okazać łaske a jego władza nie jest zagrożona ![]()
|
|
|
#1182 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A co do propozycji Polly_... przepraszam, ale ja się jakoś nie potrafię przekonać do manipulacji psychicznej...
|
|
#1183 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Gdybym ja miala zaplanowany szoping a chlop by mi powiedzial masz nie isc bo ja ide z kumplem na piwo to bym sie wsciekla, bo niby czemu ja mam ustepowac,a ale gdyby po ludzku zagadal, sluchaj chce sie zleraksowac bo mam ostatnio ciezko w eobocie akumpla nie widzialem rok, to na pewno bym ustapila. Ja w zwiazku wymagam uwzgledniania wzajemnych potrzeb, a zeby moc je uwzglednic trzeba je komunikowac. Argumenty podane dla red byly przykladowe, moze tez powiedziec po prostu sluchaj iedlugo mi zrobisz bejbika i chcialabym troche poszalec poki moge ![]() W proszeniu tez nie widze nic zlego...w koncu chce aby ktos zrezygnowal ze swoich planow na rzecz moich planow PozTym chlop moze faktycznie mniec gorszy okres w robo, myslec ze nikt sie z nim nie liczy, a t jeszcze zonka fika i sie gdzies wyrywa. Uswiadomienie mu ze niemw tym rzecz, e nie chodzi o racje i walke o wladze nie jest manipulacja wg mnie.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-07-10 o 11:07 |
|
|
|
|
#1184 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Powiedzieć facetowi, ze czuję się samotna - na miejscu faceta (tego mojego osobistego) to ja bym się poczuła ciężko urażona, a argument, ze coś wpływa na moje poczucie kobiecości ![]() Przy czym podkreślam, ze ja nie uważam, ze to źle ani nic takiego, napisałam, że ja bym to odebrała jako manipulację.
|
|
#1185 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() --- ja bym se narzekła na moje zakupy okularowe ale nie wiem, czy narzekanie jest do końca uzasadnione bo w sumie wyszło na zero.... otóż jak może pamiętacie w bólach i w niezdecydowaniu wybrałam oprawkę (patentki), gotowe okulary odebrałam tydzień temu i co? i okazuje się, że w takich oprawkach niewidocznych wyglądam jak idiot bo minusy pomniejszają oczy, no i jak jest ramka wokół oczu to tego tak nie widać, a w tych bez ramek miałam tylko małe oczka no nie mogłam na siebie w lustrze patrzeć ale tak się złożyło, że podczas montażu mi te oprawki porysowali, porobiły się widoczne odpryski na froncie, i poszły do reklamacji, po czym się okazało, że model wypollizowany, więc będzie chyba zwrot kasy
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1186 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Kameno, a malujesz się? Pytam, bo ja też krótkowidz i okularnica, i jedne oprawki mam widoczne, a drugie nie - i o ile w tych widocznych mogę wyjść z "gołymi" oczami, to w tych patentkowych faktycznie, bez makijażu nie bałdzo...
Ale jak zwrot kasy to dobrze, zawsze w coś innego zainwestujesz
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nei jestem zdziwiona jego zachowaniem, wnioskując na jego poprzednich "zagraniach" "odzywkach" "charakterku" dziwię się, że Ty jesteś? Dzieckiem tak na prawdę jest on Tupanie nóżkami nie bo nie!!!! Cytat:
Cytat:
Polly w sumei ma rację - komunikacja, nie chodzi o dokładnie takie i takie słowa, o zniżanie się, ale o próbę innego sposobu komunikacji skoro obecny zawodzi. Siąść po ludzku przy herbatce i omówić sens tej sytuacji. Że chyba nie jest frajer bombka (bez użycia tych słów mejbi ) żeby z powodu zakupów uniemożliwił Ci wyjście, skoro w pierwszej chwili zależało mu an tym byś poszła. Że trochę elastyczności nie zaszkodzi, żeby wilk był syty i owca cała. Wszak wiedział o piątkowych zakupach jak "zgadzał sie" na wyjście Red. Także skoro powiedział A to teraz niech powie B i okaże się równie świetnym logistykiem co decydentem Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-10 o 11:40 |
|||
|
|
|
#1188 |
|
|
Red, a nie ma opcji, żebyś Ty w ciągu dnia załatwiła zakupy?
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dokladnie jak mowirejcz nie chodzilo mi o podanie akurat takich argumenntow, tylko jakichkolwiek.
Poniewaz chlop z roznych wzgldow moze wyjscie red potraktowc jako atak na siebie i zareagowac obrona czyli idiotycznym zabronieniem. To o czym ja pisE nie jest manipulacja tylko przejawem inteligencji spolecznej wg mnie. I nie chodi o tlumaczenie sie ze wsYstkiego i ograniczanie wolnosci. Trzeba zrozumiec ze jesli druga osoba ma jakies watpliwosci to lumaczenie jej sie nalezy, po drugie wolnosc jednej osoby konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiej, pk trzecie malzenstwo z dzieckiem jest ukladem w ktorym nima miejsca na to by kazdy robil co mu sie akurat umyslilo w danej chwili. Enter ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Vs redziowe "ide bo tak"
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba on się przeliczył, a jeśli tak, to winien teraz uwinąć się z zakupami, jest wykonalne ![]() Nie widziałam Redziowego "idę bo tak" ? Jeśli to ja byłabym odpowiedzialna za popołudniowe zakupy dla gospodarstwa domowego a wcześniej ustaliłabym z małżem że ok biere na się dziecko od 19.00 niech idzie, to logicznym dla mnie jets, że do mnie nalezy to jak sobie z tym logicznie teraz poradzę, skoro się na to zgodziłam. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-10 o 11:54 |
|
|
|
|
#1192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może znajdź baby sitera jakiegoś ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
zgadzam się w 100% ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- ![]() Albo żebyście razem poszli w sobotę? ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- |
|||
|
|
|
#1193 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
tzn. dobrze wiem, że minusy oczy pomniejszają ale skąd miałam wiedzieć co się w bezramkowych stanie nie umiem wizualizować
|
||
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i w ferworze nie przywitałam się joł Ale duchota ![]() Redziu co sądzisz o tej odżywce z biedry to podróbka Cece? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Beeeeeezzzzzaaaaa
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-07-10 o 12:41 |
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż... bo ja wiem czy pozwalałam? Kłóciłam się, nie to że "tak, tato". Ale widocznie to zła taktyka i faktycznie powinnam sprytnie manipulować zamiast się dziecinnie stawiać. Nie umiem z nim rozmawiać w takich momentach. Najpierw próbuję grzecznie, logicznie i "przy herbatce", zacząć jakąś normalną dyskusję ale on początkowo "obrażony" zbywa mnie burknięciami gapiąc się w monitor. Przez to ja, ignorowana, zaczynam się wściekać i rzucać talerzami, na co on dla odmiany stwierdza, że nie będzie ze mną rozmawiał dopóki się nie uspokoję. Później już oboje na siebie wrzeszczymy budząc wszystkich sąsiadów a po godzinie wreszcie udaje nam się wypracować jakiś kompromis. ...chyba właśnie sobie odpowiedziałam co robić - przeczekać półtorej godziny aż panicz ochłonie a później wyciągnąć filiżanki. Jeśli nie zadziała zniknąć wraz z filiżankami na kolejne półtorej godz ![]() Ad sinupret jutrzejszej imprezy nie zależy mi tak bardzo więc dam mu "wygrać" a następnym razem, kiedy będzie mi zależeć na wychodnym, wytknę swe poświęcenie, hłe hłe. Gdyby mi szalenie zależało to jest, albo choćby zakupy internetowe. Nie pomyślałam o tym wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- To nie jest dziecko, które zabiera się za sobą do sklepu ![]() Hm, jednym słowem nie panuję ani nad didem, ani nad maużem. Nie mam pojęcia. Może tylko inne opakowanie? Tak jak coś jest produkowane dla powiedzmy Reala i jakieś konkretnej firmy. W każdym razie skład brzmi fajnie. |
||
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś myślałam że takie rozmowy wyjaśniające trzeba przeprowadzać w momencie konfliktu jednak to nie działało i prowadziło do eskalacji emocji. Trzeba dać sobie czas na ochłonięcie i wtedy rozmawiać
|
|
|
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Nieeeeeeeeeeeee to jest właśnie zasadniczy błąd 3. Toż ba, rozwiązania są, wystarczy chcieć. Dla mnie to oczywiste. W takim przypadku, rozwiązań jest kilka. To nie wybór Sofii
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-10 o 12:57 |
||
|
|
|
#1198 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Plus dojdzie poimprezowy kac... Nie chce mi się także w piątek w upale targać z siatami. Ta konkretna impreza nie jest warta takich poświęceń ![]() Ale zagadam go dla samej ciekawości o zakupy internetowe, zobaczymy czy dla zasady się nadmie i nie bo nie, czy da mi wolną rękę. |
||
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w sumie on powinien sam wpaść na ten pomysł, eeeech ....
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
A nie prościej by było, jak byś mu oświadczyla ''Kochanie, wyrob się na 19 tak jak się umawialiśmy bo ja punkt 5 po wychodzę z domu''., bez awantur, ciskania, rzucania garami. Nie mow kto z dzieckiem zostanie, poprostu oświadcz na zimno i spokojnie. Jak nie będzie go 10 po 19 to poprostu wyjdż. A małą podrzuć do mamy jesli masz taką możliwość. Albo poproś jakąś koleżankę żeby się zajęła. Albo kuzynkę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Hmmm a z jakiej okazji? Co robili?

Nie bardzo widzę w jaki sposób mogłabym obecnie nie pozwolić i zmusić go do powrotu na 19...
tak bardzo mi zależy"

bo minusy pomniejszają oczy, no i jak jest ramka wokół oczu to tego tak nie widać, a w tych bez ramek miałam tylko małe oczka