Scent Bar LIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 22:50   #1171
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ale co ma mecz do MASHA?

2. Hmmm a z jakiej okazji? Co robili?
1. Telewizor...

2. Krzewili wiedzę o rysiach

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 23:03   #1172
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
1. Telewizor...

2. Krzewili wiedzę o rysiach
1. No a MASH na lapku nie hula?

2. Mrrrrr jeśłi w połowie choć tak piękni jak te kociaki
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 23:17   #1173
Murszafka

Cytat:
1. No a MASH na lapku nie hula?

2. Mrrrrr jeśłi w połowie choć tak piękni jak te kociaki
1. Pewnie hula, ale to nie to samo... Poza tym we 3 przy komputerze niewygodnie. Nic to, to tylko miesiąc, a płyty z MASHem mam na stałe

2. Noo.. Fajni byli. A poza tym mili bardzo, tacy normalni i z jajem, nie to, że nawiedzeni nawracacze. Serio się ubawiłam w czasie rozmowy. na dodatek się okazało, że tę sama szkołę kończyliśmy...

Stary 2014-07-10, 06:44   #1174
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jestę plebsę

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A nie dostałas kartki z przygotowaniem do badania? Tam powinno być takie info, u nas jest. Ale pocieszę Cię, mimo dokładnego info co i jak to i tak połowa ludzi tego nie czyta, albo zapamiętuje tylko kiedy bad i na którą
A w poprzednich cos wyszło?
.
takiej kartki nie dostałam, na skierowaniu o przyniesieniu poprzednich wyników nie było, przez telefon jak potwierdzałam badanie też nic pani pielęgniarka nie wspomniała...
najwyraźniej wszyscy liczyli na mą yntelygencję
w poprzednim rezo wyszło to samo co w nowym czyli nieprawidłowe ogniska w rożnych miejscach nie wzmacniające się po kontraście i obraz podejrzany o sm

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
i jeszcze trzeba uważać jak układa się dłoń przy zamawianiu 2 piw, bo zamiast zamówić można zarobić
/

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Faktycznie kazda grupa ma swoj sv, np bardzo rygorystyczny sv jest w wiezieniu , niemniej jednak mysle ze jest roznica pomiedzy sv ktorego,definicje podajesz a tym co opisuja podreczniki sv, ale serio to nie wiem jak to jest tak do konca....chetnie bym sie dowiedziala w sumie
ja myślę, że kiedyś mogły istnieć racjonalne podstawy pewnych zachowań (vide to co było pisane o podążaniu mężczyzny przodem bo czai się niebezpieczeństwo albo o nie podglądaniu łydek na schodach) a potem przyczyny uleciały a system zachowań został

i tym się moim zdaniem zajmują autorzy podręczników

jeszcze przychodzi mi na myśl zapatrzenie w "wyższe" sfery i dążenie do nich choćby tylko zachowaniem

co kojarzy mi się z serialem "keeping up appearances"

taka swego rodzaju "fasadowość" - jakby układanie widelczyka do ciasta we właściwą stronę (czy choćby posiadanie takich widelczyków w komplecie sztućców) czyniło nas lepszymi ludźmi (bo gdzieś po drodze ta "wyższość" sfer przekłada się na ich "lepszość") - no ba, jest to o niebo prostsze niż bycie po prostu dobrym, przyzwoitym człowiekiem, a można takim być i zarazem dłubać sobie wykałaczką w zębach przy stole, to się nie wyklucza
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 07:44   #1175
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Macham znad zaspania i pośpiechu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:36   #1176
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ech, macham znad wkurfa na małożona.
Narzeknę se.
W piątek jest impreza u mojego znajomego, chciałam iść sama (bo TŻtu się nie chce) w godz 19-23. Panicz zapowiedział że: mogę iść, oczywiście, zajmie się dzieckiem. Ale po pracy (czyli po 17:30 powiedzmy) wybiera się na zakupy i może zdąży je zrobić a może nie (zazwyczaj kończy piątkowy zakuping o 21). W sobotę na zakupy nie pójdzie bo nie i z pracy też wcześniej nie wyjdzie. Ale oczywiście przecież mogę iść na imprezę.
Czy mi się wydaje czy on mnie traktuje jak a) idiotkę b) dziecko?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:40   #1177
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Red, po pierwsze - współczuję.
Po drugie, chyba się wstrzymam z komentarzem, ale powiem tak: dobrze, ze jestem singlem....
Stary 2014-07-10, 09:44   #1178
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja też często żałuję ale już po ptokach... Czego te chłopy muszą tak nadużywać władzy?

Stary 2014-07-10, 09:48   #1179
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja też często żałuję ale już po ptokach... Czego te chłopy muszą tak nadużywać władzy?
Bo im na to pozwalamy...?
Stary 2014-07-10, 10:23   #1180
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Nie bardzo widzę w jaki sposób mogłabym obecnie nie pozwolić i zmusić go do powrotu na 19...
Anyway miałam na myśli, że może mój czuje się niedoceniony w pracy, czuje potrzebę władania pospólstwem i padło na mnie.

Stary 2014-07-10, 10:28   #1181
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Nie bardzo widzę w jaki sposób mogłabym obecnie nie pozwolić i zmusić go do powrotu na 19...
Anyway miałam na myśli, że może mój czuje się niedoceniony w pracy, czuje potrzebę władania pospólstwem i padło na mnie.
nom mozliwe niestety...
ale wtedy mozna probowac uciec sie do zenujących metod, np powiedziec jak bardzo czujesz sie samotna, ze brak ci toewarzystwa, ze to odbija sie negatywnie na twoim poczuciu kobiecości i powiedziec "prooosze wroc na czas, zrób to dla mnie tak bardzo mi zależy"

wtedy pan moze wspaniałomyslnie okazać łaske a jego władza nie jest zagrożona
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:36   #1182
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
To była konkluzja natury ogólnej, w Twoim konkretnym przypadku też nie bardzo widzę sensownego rozwiązania

A co do propozycji Polly_... przepraszam, ale ja się jakoś nie potrafię przekonać do manipulacji psychicznej...
Stary 2014-07-10, 11:02   #1183
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
To była konkluzja natury ogólnej, w Twoim konkretnym przypadku też nie bardzo widzę sensownego rozwiązania

A co do propozycji Polly_... przepraszam, ale ja się jakoś nie potrafię przekonać do manipulacji psychicznej...
Ale jakiej manipulaci

Gdybym ja miala zaplanowany szoping a chlop by mi powiedzial masz nie isc bo ja ide z kumplem na piwo to bym sie wsciekla, bo niby czemu ja mam ustepowac,a ale gdyby po ludzku zagadal, sluchaj chce sie zleraksowac bo mam ostatnio ciezko w eobocie akumpla nie widzialem rok, to na pewno bym ustapila.

Ja w zwiazku wymagam uwzgledniania wzajemnych potrzeb, a zeby moc je uwzglednic trzeba je komunikowac.
Argumenty podane dla red byly przykladowe, moze tez powiedziec po prostu sluchaj iedlugo mi zrobisz bejbika i chcialabym troche poszalec poki moge

W proszeniu tez nie widze nic zlego...w koncu chce aby ktos zrezygnowal ze swoich planow na rzecz moich planow

PozTym chlop moze faktycznie mniec gorszy okres w robo, myslec ze nikt sie z nim nie liczy, a t jeszcze zonka fika i sie gdzies wyrywa. Uswiadomienie mu ze niemw tym rzecz, e nie chodzi o racje i walke o wladze nie jest manipulacja wg mnie.

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:07
Stary 2014-07-10, 11:10   #1184
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ale jakiej manipulaci

Gdybym ja miala zaplanowany szoping a chlop by mi powiedzial masz nie isc bo ja ide z kumplem na piwo to bym sie wsciekla, bo niby czemu ja mam ustepowac,a ale gdyby po ludzku zagadal, sluchaj chce sie zleraksowac bo mam ostatnio ciezko w eobocie akumpla nie widzialem rok, to na pewno bym ustapila.

Ja w zwiazku wymagam uwzgledniania wzajemnych potrzeb, a zeby moc je uwzglednic trzeba je komunikowac.
Argumenty podane dla red byly przykladowe, moze tez powiedziec po prostu sluchaj iedlugo mi zrobisz bejbika i chcialabym troche poszalec poki moge

W proszeniu tez nie widze nic zlego...w koncu chce aby ktos zrezygnowal ze swoich planow na rzecz moich planow
No, to już wiem, dlaczego faceci uważają, ze jestem straszna

Powiedzieć facetowi, ze czuję się samotna - na miejscu faceta (tego mojego osobistego) to ja bym się poczuła ciężko urażona, a argument, ze coś wpływa na moje poczucie kobiecości

Przy czym podkreślam, ze ja nie uważam, ze to źle ani nic takiego, napisałam, że ja bym to odebrała jako manipulację.
Stary 2014-07-10, 11:14   #1185
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Narzeknę se.
W piątek jest impreza u mojego znajomego, chciałam iść sama (bo TŻtu się nie chce) w godz 19-23. Panicz zapowiedział że: mogę iść, oczywiście, zajmie się dzieckiem. Ale po pracy (czyli po 17:30 powiedzmy) wybiera się na zakupy i może zdąży je zrobić a może nie (zazwyczaj kończy piątkowy zakuping o 21). W sobotę na zakupy nie pójdzie bo nie i z pracy też wcześniej nie wyjdzie. Ale oczywiście przecież mogę iść na imprezę.
pogrubione - cudne, uwielbiam takie "nie, bo nie"

---
ja bym se narzekła na moje zakupy okularowe ale nie wiem, czy narzekanie jest do końca uzasadnione bo w sumie wyszło na zero.... otóż jak może pamiętacie w bólach i w niezdecydowaniu wybrałam oprawkę (patentki), gotowe okulary odebrałam tydzień temu i co? i okazuje się, że w takich oprawkach niewidocznych wyglądam jak idiot bo minusy pomniejszają oczy, no i jak jest ramka wokół oczu to tego tak nie widać, a w tych bez ramek miałam tylko małe oczka jak kretynka no nie mogłam na siebie w lustrze patrzeć ale tak się złożyło, że podczas montażu mi te oprawki porysowali, porobiły się widoczne odpryski na froncie, i poszły do reklamacji, po czym się okazało, że model wypollizowany, więc będzie chyba zwrot kasy
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-10, 11:23   #1186
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Kameno, a malujesz się? Pytam, bo ja też krótkowidz i okularnica, i jedne oprawki mam widoczne, a drugie nie - i o ile w tych widocznych mogę wyjść z "gołymi" oczami, to w tych patentkowych faktycznie, bez makijażu nie bałdzo...

Ale jak zwrot kasy to dobrze, zawsze w coś innego zainwestujesz
Stary 2014-07-10, 11:27   #1187
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Narzeknę se.
No chyba sama sobie odpowiedziałaś, ale to nie od dziś
Ja nei jestem zdziwiona jego zachowaniem, wnioskując na jego poprzednich "zagraniach" "odzywkach" "charakterku" dziwię się, że Ty jesteś?
Dzieckiem tak na prawdę jest on

Tupanie nóżkami nie bo nie!!!!

Cytat:
Cytat:

Cytat:
Chodzi o to, że pozwalałaś notorycznie przez x lat także teraz to już jakby skutek

Polly w sumei ma rację - komunikacja, nie chodzi o dokładnie takie i takie słowa, o zniżanie się, ale o próbę innego sposobu komunikacji skoro obecny zawodzi. Siąść po ludzku przy herbatce i omówić sens tej sytuacji. Że chyba nie jest frajer bombka (bez użycia tych słów mejbi ) żeby z powodu zakupów uniemożliwił Ci wyjście, skoro w pierwszej chwili zależało mu an tym byś poszła. Że trochę elastyczności nie zaszkodzi, żeby wilk był syty i owca cała. Wszak wiedział o piątkowych zakupach jak "zgadzał sie" na wyjście Red. Także skoro powiedział A to teraz niech powie B i okaże się równie świetnym logistykiem co decydentem Mówiąc ok masz wolny wieczór ja zajmę się dzieckiem, chyba uwzględnił swoje zmairy/obowiązki w tej przestrzenii czasowej? Jeśli nie to jego problem.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:40
Stary 2014-07-10, 11:28   #1188
Murszafka

Red, a nie ma opcji, żebyś Ty w ciągu dnia załatwiła zakupy?

Stary 2014-07-10, 11:29   #1189
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

---
ja bym se narzekła na moje zakupy okularowe ale nie wiem, czy narzekanie jest do końca uzasadnione bo w sumie wyszło na zero.... otóż jak może pamiętacie w bólach i w niezdecydowaniu wybrałam oprawkę (patentki), gotowe okulary odebrałam tydzień temu i co? i okazuje się, że w takich oprawkach niewidocznych wyglądam jak idiot bo minusy pomniejszają oczy, no i jak jest ramka wokół oczu to tego tak nie widać, a w tych bez ramek miałam tylko małe oczka jak kretynka no nie mogłam na siebie w lustrze patrzeć ale tak się złożyło, że podczas montażu mi te oprawki porysowali, porobiły się widoczne odpryski na froncie, i poszły do reklamacji, po czym się okazało, że model wypollizowany, więc będzie chyba zwrot kasy
no ale to nei wiedziałaś tego przed kupnem ???? Dobrze, że sytuacja sie neijako sama rozwiązała, tudzież rozwiąże, ale ja no wiem o minusach i ich "pomniejszaniu oczu" i co się dzieje w bezramkowych - uprzedzili mnie o tym fakcie u optyka
Stary 2014-07-10, 11:40   #1190
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dokladnie jak mowirejcz nie chodzilo mi o podanie akurat takich argumenntow, tylko jakichkolwiek.
Poniewaz chlop z roznych wzgldow moze wyjscie red potraktowc jako atak na siebie i zareagowac obrona czyli idiotycznym zabronieniem.

To o czym ja pisE nie jest manipulacja tylko przejawem inteligencji spolecznej wg mnie.

I nie chodi o tlumaczenie sie ze wsYstkiego i ograniczanie wolnosci.
Trzeba zrozumiec ze jesli druga osoba ma jakies watpliwosci to lumaczenie jej sie nalezy, po drugie wolnosc jednej osoby konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiej, pk trzecie malzenstwo z dzieckiem jest ukladem w ktorym nima miejsca na to by kazdy robil co mu sie akurat umyslilo w danej chwili.
Enter

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:

Tupanie nóżkami nie bo nie!!!!

Vs redziowe "ide bo tak"

Stary 2014-07-10, 11:44   #1191
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie jak mowirejcz nie chodzilo mi o podanie akurat takich argumenntow, tylko jakichkolwiek.
Poniewaz chlop z roznych wzgldow moze wyjscie red potraktowc jako atak na siebie i zareagowac obrona czyli idiotycznym zabronieniem.

Vs redziowe "ide bo tak"

No ale dopisałam wyżej, edytując posta, że skoro się za wczasu zgodził no to jaki atak? Uwzglednił chyba wszystkie okoliczności mówią ok ja się zajmę .... etc

Chyba on się przeliczył, a jeśli tak, to winien teraz uwinąć się z zakupami, jest wykonalne Zarządzanie własnym czasem wychodzi
Nie widziałam Redziowego "idę bo tak" ?

Jeśli to ja byłabym odpowiedzialna za popołudniowe zakupy dla gospodarstwa domowego a wcześniej ustaliłabym z małżem że ok biere na się dziecko od 19.00 niech idzie, to logicznym dla mnie jets, że do mnie nalezy to jak sobie z tym logicznie teraz poradzę, skoro się na to zgodziłam.

Czas edycji: 2014-07-10 o 11:54
Stary 2014-07-10, 12:32   #1192
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
E tam władzy zaraz
Może znajdź baby sitera jakiegoś

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Ale jakiej manipulaci

PozTym chlop moze faktycznie mniec gorszy okres w robo, myslec ze nikt sie z nim nie liczy, a t jeszcze zonka fika i sie gdzies wyrywa. Uswiadomienie mu ze niemw tym rzecz, e nie chodzi o racje i walke o wladze nie jest manipulacja wg mnie.
W pierwszej chwili też mi zapachniało manipulacją ale opisałaś co i jak
zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Polly w sumei ma rację - komunikacja, nie chodzi o dokładnie takie i takie słowa, o zniżanie się, ale o próbę innego sposobu komunikacji skoro obecny zawodzi. Siąść po ludzku przy herbatce i omówić sens tej sytuacji. Że chyba nie jest frajer bombka (bez użycia tych słów mejbi ) żeby z powodu zakupów uniemożliwił Ci wyjście, skoro w pierwszej chwili zależało mu an tym byś poszła. Że trochę elastyczności nie zaszkodzi, żeby wilk był syty i owca cała. Wszak wiedział o piątkowych zakupach jak "zgadzał sie" na wyjście Red. Także skoro powiedział A to teraz niech powie B i okaże się równie świetnym logistykiem co decydentem Mówiąc ok masz wolny wieczór ja zajmę się dzieckiem, chyba uwzględnił swoje zmairy/obowiązki w tej przestrzenii czasowej? Jeśli nie to jego problem.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Albo żebyście razem poszli w sobotę?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:

Vs redziowe "ide bo tak"

neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:33   #1193
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Kameno, a malujesz się? Pytam, bo ja też krótkowidz i okularnica, i jedne oprawki mam widoczne, a drugie nie - i o ile w tych widocznych mogę wyjść z "gołymi" oczami, to w tych patentkowych faktycznie, bez makijażu nie bałdzo...

Ale jak zwrot kasy to dobrze, zawsze w coś innego zainwestujesz
z cieniami ostatnio nie szaleję, maluję tylko rzęsy i czasem robię srebrną kreskę na powiece, ale próbowałam i saute i z makijażem i tak czy siak był efekt idioty...

Cytat:
no ale to nei wiedziałaś tego przed kupnem ???? Dobrze, że sytuacja sie neijako sama rozwiązała, tudzież rozwiąże, ale ja no wiem o minusach i ich "pomniejszaniu oczu" i co się dzieje w bezramkowych - uprzedzili mnie o tym fakcie u optyka
ale skąd tzn. dobrze wiem, że minusy oczy pomniejszają ale skąd miałam wiedzieć co się w bezramkowych stanie nie umiem wizualizować

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-10, 12:44   #1194
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
No ale dopisałam wyżej, edytując posta, że skoro się za wczasu zgodził no to jaki atak? Uwzglednił chyba wszystkie okoliczności mówią ok ja się zajmę .... etc

.
A no właśnie może zabrać dziecko na zakupy

A i w ferworze nie przywitałam się joł
Ale duchota

Redziu co sądzisz o tej odżywce z biedry to podróbka Cece?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Dawno nic nie piekłam, a mi się zachciało wczoraj...
Beeeeeezzzzzaaaaa

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-10 o 12:41
Stary 2014-07-10, 12:52   #1195
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
okazuje się, że w takich oprawkach niewidocznych wyglądam jak idiot bo minusy pomniejszają oczy, no i jak jest ramka wokół oczu to tego tak nie widać, a w tych bez ramek miałam tylko małe oczka jak kretynka
Czyli na dobre wyszło. I dobrze, że je tak zrecenzowałaś bo miewam czasami pomysł żeby kupić coś w tym rodzaju. Ale skoro pomniejszają oczy to dziękuję.

Cytat:
ale wtedy mozna probowac uciec sie do zenujących metod

Cytat:
Ja nei jestem zdziwiona jego zachowaniem, wnioskując na jego poprzednich "zagraniach" "odzywkach" "charakterku" dziwię się, że Ty jesteś?

Chodzi o to, że pozwalałaś notorycznie przez x lat także teraz to już jakby skutek
Nooo...
Chociaż... bo ja wiem czy pozwalałam? Kłóciłam się, nie to że "tak, tato". Ale widocznie to zła taktyka i faktycznie powinnam sprytnie manipulować zamiast się dziecinnie stawiać.
Nie umiem z nim rozmawiać w takich momentach. Najpierw próbuję grzecznie, logicznie i "przy herbatce", zacząć jakąś normalną dyskusję ale on początkowo "obrażony" zbywa mnie burknięciami gapiąc się w monitor. Przez to ja, ignorowana, zaczynam się wściekać i rzucać talerzami, na co on dla odmiany stwierdza, że nie będzie ze mną rozmawiał dopóki się nie uspokoję. Później już oboje na siebie wrzeszczymy budząc wszystkich sąsiadów a po godzinie wreszcie udaje nam się wypracować jakiś kompromis.
...chyba właśnie sobie odpowiedziałam co robić - przeczekać półtorej godziny aż panicz ochłonie a później wyciągnąć filiżanki. Jeśli nie zadziała zniknąć wraz z filiżankami na kolejne półtorej godz

Ad sinupret jutrzejszej imprezy nie zależy mi tak bardzo więc dam mu "wygrać" a następnym razem, kiedy będzie mi zależeć na wychodnym, wytknę swe poświęcenie, hłe hłe.

Cytat:
Gdyby mi szalenie zależało to jest, albo choćby zakupy internetowe. Nie pomyślałam o tym wcześniej

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Albo żebyście razem poszli w sobotę?
To nie jest dziecko, które zabiera się za sobą do sklepu
Hm, jednym słowem nie panuję ani nad didem, ani nad maużem.

Cytat:
Redziu co sądzisz o tej odżywce z biedry to podróbka Cece?
Nie mam pojęcia. Może tylko inne opakowanie? Tak jak coś jest produkowane dla powiedzmy Reala i jakieś konkretnej firmy.
W każdym razie skład brzmi fajnie.

Stary 2014-07-10, 12:52   #1196
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo...
Chociaż... bo ja wiem czy pozwalałam? Kłóciłam się, nie to że "tak, tato". Ale widocznie to zła taktyka i faktycznie powinnam sprytnie manipulować zamiast się dziecinnie stawiać.
Nie umiem z nim rozmawiać w takich momentach. Najpierw próbuję grzecznie, logicznie i "przy herbatce", zacząć jakąś normalną dyskusję ale on początkowo "obrażony" zbywa mnie burknięciami gapiąc się w monitor. Przez to ja, ignorowana, zaczynam się wściekać i rzucać talerzami, na co on dla odmiany stwierdza, że nie będzie ze mną rozmawiał dopóki się nie uspokoję. Później już oboje na siebie wrzeszczymy budząc wszystkich sąsiadów a po godzinie wreszcie udaje nam się wypracować jakiś kompromis.
...chyba właśnie sobie odpowiedziałam co robić - przeczekać półtorej godziny aż panicz ochłonie a później wyciągnąć filiżanki. Jeśli nie zadziała zniknąć wraz z filiżankami na kolejne półtorej godz
Nie powinno się prowadzić rozmów przy herbacie kiedy jedna ze stron jest obrażona i szargana emocjami. To ma być rozmowa na spokojnie .
Kiedyś myślałam że takie rozmowy wyjaśniające trzeba przeprowadzać w momencie konfliktu jednak to nie działało i prowadziło do eskalacji emocji. Trzeba dać sobie czas na ochłonięcie i wtedy rozmawiać
Stary 2014-07-10, 12:55   #1197
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

ale skąd tzn. dobrze wiem, że minusy oczy pomniejszają ale skąd miałam wiedzieć co się w bezramkowych stanie nie umiem wizualizować
Mierzyć?

Cytat:

Nooo...

Ad sinupret jutrzejszej imprezy nie zależy mi tak bardzo więc dam mu "wygrać" a następnym razem, kiedy będzie mi zależeć na wychodnym, wytknę swe poświęcenie, hłe hłe.

Gdyby mi szalenie zależało to jest, albo choćby zakupy internetowe. Nie pomyślałam o tym wcześniej
1. Nom, sama sobie odpowiedziałaś. I to on jest dzieckiem, mam wrażenie, że pasuje do podpisu Margot

2. Nieeeeeeeeeeeee to jest właśnie zasadniczy błąd Jedyny wniosek jaki wyciągnie to to, że można po Tobie jeździć jak po łysej... Ech

3. Toż ba, rozwiązania są, wystarczy chcieć. Dla mnie to oczywiste. W takim przypadku, rozwiązań jest kilka. To nie wybór Sofii

Czas edycji: 2014-07-10 o 12:57
Stary 2014-07-10, 13:03   #1198
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie powinno się prowadzić rozmów przy herbacie kiedy jedna ze stron jest obrażona i szargana emocjami. To ma być rozmowa na spokojnie .
Kiedyś myślałam że takie rozmowy wyjaśniające trzeba przeprowadzać w momencie konfliktu jednak to nie działało i prowadziło do eskalacji emocji. Trzeba dać sobie czas na ochłonięcie i wtedy rozmawiać
I jak to rozwiązujesz, np. następnego dnia zaczynasz dyskusję? Nie ma ponownie tego samego focha? Czy zawczasu oznajmiasz "porozmawiamy później" żeby delikwent nie został zaskoczony i miał czas przemyśleć temat?

Cytat:
1. Nieeeeeeeeeeeee to jest właśnie zasadniczy błąd Jedyny wniosek jaki wyciągnie to to, że można po Tobie jeździć jak po łysej... Ech

2. Toż ba, rozwiązania są, wystarczy chcieć. Dla mnie to oczywiste. W takim przypadku, rozwiązań jest kilka. To nie wybór Sofii
1 i 2. nie zależy mi na tej imprezie na tyle żeby pchać się na trzygodzinne sobotnie zakupy z wrzeszczącym didem pod pachą i pewnie jeszcze będzie 30 stopni Plus dojdzie poimprezowy kac... Nie chce mi się także w piątek w upale targać z siatami. Ta konkretna impreza nie jest warta takich poświęceń
Ale zagadam go dla samej ciekawości o zakupy internetowe, zobaczymy czy dla zasady się nadmie i nie bo nie, czy da mi wolną rękę.

Stary 2014-07-10, 13:06   #1199
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1 i 2. nie zależy mi na tej imprezie na tyle żeby pchać się na trzygodzinne sobotnie zakupy z wrzeszczącym didem pod pachą i pewnie jeszcze będzie 30 stopni Plus dojdzie poimprezowy kac... Nie chce mi się także w piątek w upale targać z siatami. Ta konkretna impreza nie jest warta takich poświęceń

Ale zagadam go dla samej ciekawości o zakupy internetowe, zobaczymy czy dla zasady się nadmie i nie bo nie, czy da mi wolną rękę.
U nas 24 stopnie

To w sumie on powinien sam wpaść na ten pomysł, eeeech ....
Stary 2014-07-10, 13:10   #1200
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:

.

A nie prościej by było, jak byś mu oświadczyla ''Kochanie, wyrob się na 19 tak jak się umawialiśmy bo ja punkt 5 po wychodzę z domu''., bez awantur, ciskania, rzucania garami. Nie mow kto z dzieckiem zostanie, poprostu oświadcz na zimno i spokojnie. Jak nie będzie go 10 po 19 to poprostu wyjdż.
A małą podrzuć do mamy jesli masz taką możliwość. Albo poproś jakąś koleżankę żeby się zajęła. Albo kuzynkę.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości