Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 09:37   #4621
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ale sie wczoraj wkurzyłam

dostaliśmy paczkę z Pl z łóżeczkiem ( zamówiłam takie z opuszczanym bokiem) i nie dość, że instrukcja składania, była źle napisana z błedami montażu to się okazało, ze szyny na którym bok sie przesuwa sa nie równe, jedna jest za krótka i nijak nie pasuje by działało

nosz kurna mówie Wam
TZ pewnie coś wykombinuje, bo nie opłaca nam się, żeby dosłali ten pręt do Niemiec, a za przesyłkę na pewno doliczą

DZIEWCZYNY PROSZĘ RODZIĆ

U nas 35 tydzień

mi się też tytuł najbardziej z krychą podoba
A czemu nie zamawialas z Niemiec ? tutaj tez sa ladne lozeczka

Lepiej jeszcze dac sobie na wstrzymanie z tym rodzeniem bo jeszcze do terminow nam troche brakuje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:39   #4622
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
ButterBear dzień przed egzaminem nie należy się uczyć, teraz pora na relaks
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja też wyznaję taką zasadę

Zawsze uczę się dzień przed egzaminem..nawet w dzień egzaminu.
Teraz czytam pracę i jeszcze chcę powtórzyć z 3 czy 4 pytania, które ewidentnie mi nie leżą...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 09:42   #4623
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Myślisz, że mogę to wyciągnąć jako argument, jak mi pytania nie siądą?

Swoją drogą, może ja przed obroną powinnam spakować torbę
Smialo mozesz to argument nie do podważenia

Na wszelki wypadek spakuj bo nie wiadomo co bedzie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 09:48   #4624
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Hej dziwoszki
Ja też już po wizycie. Lenka waży 2800g. Wszystko dobrze u nas. Gin przepisał mi żelazo na podbudowanie przed porodem. Pokiwał głową ma moje nogi, bo są mega opuchnięte i w kolorach żółtym, siwym i bordowym (niestety!) i powiedział, że to oznaka zbliżającego się porodu. Jak się zapytałam kiedy przewiduje że urodzę, tomi powiedział, że prorokiem nie jest i moze to być dziś w nocy a może i w terminie, ale myśli że jednak będzie przed terminem, bo szyjka się nieco skróciła (ale nie powiedział ile) no i ten obrzęk nóg... także czekamy na szczęśliwe rozwiązanie

No a poza tym to GBS do badania i następna wizyta 23 lipca
to czekamy
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dziekuję wszystkim za pozytywne komentarze na temat wyboru imienia naszej 2 pociechy

Kochana, jeszcze wszystko przed Toba. Są rzeczy wazne i wazniejsze -teraz najważniejsza dzidzia a wyjazdy jeszcze nadrobicie.

Ja uwielbiam podróżować i gdybym wygrała 6 w totka to chyba nic innego bym nie robiła

Póki co, patrząc realnie, mam takie marzenia na najblizsze 5-7 lat i chciałabym je zrealizować:
- poleżeć na piasku pod palmą nad najpiękniejszym morzem tzn Morzem Karaibskim (obojętnie w jakim kraju czy to Meksyk, Kuba, Dominikana)
oraz
- zwiedzić 1 z tych krajów: Madagaskar lub Sri Lankę lub podziwiać żółwie na Galapagos .

Zwiedzenie tych miejsc od dawna jest moim marzeniem. Co wyjdzie w praktyce to czas pokaże. A pomarzyć zawsze warto

zaczarowana - śliczny macie ten kącik dla Olivki. I pamiętaj że teraz Twoją najbliższą rodziną jest TŻ i Olivka i to ich dobro powinno byc zawsze na 1 miejscu. I Twoja mama, jako dorosła i doświadczona kobieta, powinna to zrozumieć.

A co tu teraz taka cisza na wątku? Rodzicie wszystkie czy co?
cudowne plany wakacyjne
Z takich dalszych kierunkow mi sie marza Indie, Hong-Kong, Etiopia. Ale w zakresie ok 10 lat, bo niektore z tych miejsc wymagaja gruntownego przygotowania sie jak Etiopia, a w Indiach niebezpiecznie ostatnio Ale mam tez takie mniejsze marzenia- fiordy,renifery i zorza polarna w Norwegii, Belize, Maroko...
Zastanawiam sie gdzie za granice mozna pojechac z rocznym maluszkiem by bylo dobrze.
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
typowe zachowanie nastolatki!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~

Szalony dzień.

Wysypka na stopach przybrała gorszą formę( JAK BYM DOSIĘGŁA TO BYM ODGRYZŁA SOBIE STOPY ALBO ODRĄBAŁA tak mnie swędziały) gin kazał dzwonić do przychodni i mówić, że jestem w 9 miesiącu ciąży i potrzebuję pilnej konsultacji a jeżeli się nie uda to mam przyjechać na oddział i położy mnie na jeden dzień i załatwi konsultacje z dermatologiem.. Nooo ale się udało i Pani w rejestracji SZANOWNIE mnie przyjęła podkreślając, że wolne terminy są dopiero na wrzesień. Jak zobaczyłam kolejkę do rejestracji to prawie umarłam NIKT mnie nie przepuścił mimo, że widzieli, że stoję i się wachluję ulotką i dosłownie się ze mnie leje.
A jak dostałam nr 71 to się załamałam....pod drzwiami jakieś 30 osób. Podchodzę i pytam kto z państwa jest ostatni i poszłam szukać wolnego miejsca gdzieś przy oknie siadam przy parapecie i się wachluję po 15 minutach wychodzi jakaś Pani dr z innego gabinetu i podchodzi do mnie i pyta czy wszystko dobrze i do którego gabinetu czekam ja mówię, że do dermatologa a ta poleciała do rejestracji zrobiła pospolite ruszenie i pięć min później siedziałam już w gabinecie.
Wizyta wołała o pomstę do nieba. Na każde moje pytanie autentycznie słyszałam jedną i tą samą odpowiedź. PROSZĘ PANIĄ JA JESTEM LEKARZEM A NIE WRÓŻKĄ skąd mam wiedzieć? Ona nie wie co to za wysypka czy się rozniesie po całym ciele. Przepisała dwie maści i mam stosować na zmianę wg własnego uznania o takich porach jak mi pasuje. Pytałam o moje bielactwo czy po porodzie mogę się spodziewać nasilenia, czy zna jakieś przypadki itp i znowu usłyszałam, że ona wróżką nie jest. wizyta trwała 2 minuty z obejrzeniem wysypki i wypisaniem recpty i DO WIDZENIA !!

Już tam na pewno nie wrócę. jak mi nie przejdzie to idę prywatnie.
wspolczuje, ale lekarz
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja się tym zajmę jutro, specjalnie zerknę na zegarek.

Dzisiaj jak szliśmy z tżtem do przychodni ubierałam sandałki, mam takie zapinane z tyłu na zamki a żeby wsunąć nogę muszę rękami sobie paski trzymać, żeby się dobrze poukładały. Pozycja pół-garb, pół-kuc, cycki razem z brzuchem podeszły mi pod szyję i pytanie tżta znad głowy "czemu ty tak głośno sapiesz jak ubierasz buty?"

Cytat:
padłam!!!!!! tak się zaczęłam śmiać, że mała w brzuchu podskoczyła

Błagam dziewczyny bo ja zaraz urodzę od tego śmiechu!!

Moja Bożenka to wygląda jak wypalona łąka.
Wiecie .... gdzie-nie-gdzie została jeszcze trawa niewypalona.
Nie mam siły z tym walczyć robię na zero ale i tak sa jakieś niedociągnięcia. Najgorsze te krostki na drugi dzień

Zaczarowana trzymam kciuki za wizytę !!!

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Albo sierpień nadchodzi- będziemy rodzić!

Zaczarowana, jak tam?

Cytat:
Oby

W sierpniu powić chcę swe dziecię, na tym wątku mnie znajdziecie

Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha
(bożenka) (nie nie nie, nie bierzcie tego na serio i nie wrzucajcie w propozycje, to moja głupawka przedobronowa tylko)

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. nie było mnie dwa dni bo wyjechałam do rodziny trochę odpocząć i chciałam Was nadrobić, ale 30 stron to jest duże wyzwanie, za niedługo nowy wątek! nieźle
przez dwie noce nie spałam bo było mi duszno, ogólnie to leżałam całymi dniami a jak pochodziłam godzinke to nogi zamieniły się w balony całe ciało mnie swędzi ale tak już musi być. jakoś przeżyje tą końcówke. na dodatek jestem przeziębiona ale to nie wszystko nie zgadniecie gdzie wyskoczył mi rozstęp.. na ręce!!! wyżej łokcia.. nie zdziwię się jak pojawi się na czole
teraz lecę czytać co tam u Was się działo i spać bo padam. dobrej nocki
yyyyyy?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:01   #4625
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Niedobrze mi od samego rana
Ech
zjadlam chleb z maslem bo glodna sie zrobilam ale po godzinie przydaloby sie zjesc cos 'porzadniejszego' ale na sama mysl o czymkolwiek bierze mnie na

Wiem wiem ciagle pisze tylko o tym samy no ale ile czlowiek moze tak wytrzymac no ile ??

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 10:01   #4626
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Teraz czytam pracę i jeszcze chcę powtórzyć z 3 czy 4 pytania, które ewidentnie mi nie leżą...

Mi zawsze dzień przed wchodzi wszystko do głowy najlepiej. Stres daje kopa.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:09   #4627
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
hahahhahaha
Moj Tz sobie chodzi nago po domu, szykowal sie do pracy dzisiaj otwieram oczy a tu na wprost mnie nagi on i jego tylek, ach po takich wrazeniach nie moge zasnac

O prosze to juz wywrozyli Ci porod.
To u mnie go na pewno jeszcze nie widac bo ja nadal mam wysoko brzuch, nie obnizyl mi sie w ogole

Raciczki Ty Angelika jak cos napiszesz to od razu humor lepszy

U mnie tez od poczatku ciazy bylo jedno wielkie zamartwianie sie czy tym razem bedzie wszystko dobrze a pod koniec ciazy zamiast sie cieszyc ze jest blizej niz dalej to ja sie bardziej martwie

Ja dziś też rano miałam okazję zobaczyć męża w pełnej krasie bo zapomniał zabrać ręcznika kąpielowego ze sobą do łazienki i cały mokry przyszedł do sypialni ZALEWAJĄC PRZEDPOKÓJ I PODŁOGĘ W SYPIALNI mokrymi śladami stóp. eh faceci !

No każdy wczoraj bawił się we wróżkę

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
a my zaczynamy 38 tydz
no to oficjalnie masz pozwolenie na rodzenie !!!!!!

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej !

Nie pisałam wczoraj bo mialam lekkie zalamanie .
My dalej w szpitalu :'(
Małej podskoczyla tak Bilirubina , biedna miala jednocześnie kocyk i lampy naswietlajace. I walka z okularami - to jest straszne.
I do tego dalej leci z wagi.
Oby dzisiaj było już dobrze bo jutro mija już tydz.

I Tuśka skonczy 1 tydzień życia ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam mocno kciuki żeby się jak najszybciej sytuacja ustabilizowała

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:16   #4628
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej !

Małej podskoczyla tak Bilirubina , biedna miala jednocześnie kocyk i lampy naswietlajace. I walka z okularami - to jest straszne.

Mam nadzieję, że to się szybko skończy i ewakuujecie się na swoje
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:16   #4629
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
a my zaczynamy 38 tydz
wow
Cytat:
Hej !

najwazniejsze by Tuska wyzdrowiala i wtedy pojedziecie do domku. Fajnie ze nadal jestes razem z nia w szpitalu, u mmnie ze wzgledu na brak miejsc wypisuja matke po 3 dniach a dziecko lezy dalej i mozna do niego tylko przyjezdzac
Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
no i mam oochote na bule z miodem, ale okazalo sie ze moj smierdzi jakby byl sfermentowany, czy to mozliwe??

Poprosze, co prawda i tak dam ziemniaki lub kasze bo ryz mi nie sluzy, ale jestem cuiekawa co to za sos dajesz

Twin made zrobilam zapiekanke, bylaby super gdybym mocniej przyprawila i poczekala dluzej, a tak to bylam taka glodna ze mieso nie odchodzilo ladnie od kosci i cebulka taka malo sieczona byla, ale bylam taka glodna...sama rozumiesz
Miod sam z siebie sie nie psuje o ile jest czysty ale wystarczy, ze wpadnie ta okruszek chleba, resztka sliny po oblizanej lyzce itd a sfermentuje
Zawsze jak otwieram sloik to przelewam czesc do malego sloiczka i biore za kazdym razem czysta lyzke do nabierania i nie smaruje kromek tylko leje na nie miodek. Mam dziadkow-pszczelarzy wiec jestem wyczulona bo jakbym zepsula 25kg kanke miodu to by mnie na suchej galezi za marnowanie pracy pszczolek...

Fermentowany miod z winem to przeciez miod pitny
Jak miod nie jest 100% miod i ma dodoatki to tez sie moze psuc.

Stary 2014-07-10, 10:32   #4630
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Hej !

wiesz lepiej ze odazu zostalas niż bys miała tam później wrucic, nie stresuj się zoltaczka u maluszkow jest normalna a na wadze wkoncu zacznie przybierać. caluski dla was

Cytat:
No to rodzić juz !

Zawsze jak wchodzę to najpierw na pierwszą stronę zagladam , czy Anastazja juz ma jakąś koleżankę albo kolegę ;-)
A tu nic nu nu nu !

ja jednak poczekam az amelka sama będzie chciała wyjść, tatuś jeszcze luzeczka nie skrecil może ona na to czeka

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja w sobotę
To co która pierwsza? Ja mogę choćby teraz, biorę torbę i idę

Dużo zdrowia dla Anastazji i
Ucałuj ją od ciotek z wizażu

To teraz nie wiadomo kiedy wychodzicie?
możemy razem będzie razniej
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
To już tydzień minął? Ale zleciało.

Ja tak sobie myślę, że chciałabym zacząć rodzić rano, bo wieczorem jestem taka śpiąca, że nic mi się nie chce. Wczoraj na meczu oczy mi się kleiły i stwierdziłam, że nie miałabym zapału na rodzenie teraz, a rano jakoś tak lepsze mam samopoczucie.
ja tez bym wolala rano żeby mój chłopak nie zdazyl do pracy wyjechac

Cytat:
Ja dziś też rano miałam okazję zobaczyć męża w pełnej krasie bo zapomniał zabrać ręcznika kąpielowego ze sobą do łazienki i cały mokry przyszedł do sypialni ZALEWAJĄC PRZEDPOKÓJ I PODŁOGĘ W SYPIALNI mokrymi śladami stóp. eh faceci !

No każdy wczoraj bawił się we wróżkę

no to oficjalnie masz pozwolenie na rodzenie !!!!!!

Trzymam mocno kciuki żeby się jak najszybciej sytuacja ustabilizowała
dziekuje za pozwolenie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:38   #4631
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
a my zaczynamy 38 tydz
Brawo kochana!!! Mozesz juz smialo rodzic! Ja powiem szczerze bardzo chetnie urodze po 37 tc! Nie zniose wiecej tego drapania!

Cytat:
Hej !

Papryczko jak mojej coreczce nie chciala spadac Bilirubina, to pediatra zalecil mi podawac kropelki z wit. C i to pomoglo (podawalam z rozpuszczona glukoza)! Zapytaj sie w szpitalu o ta metode! Wiem tez, ze czesto na poczatku mleko matki utrudnia spadek tej bilirubiny!

Dziewczyny ja jade na 13 do szpital na usg! Trzymajcie z mnie kciuki! Wczesniej musze coreczke podrzucic do kuzynki, bo nie chce jaj ciagac po szpitalu.
Maly dzis jakis nieaktywny, az sie martwie.... chyba musze zjesc cos slodkiego...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:43   #4632
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jade na 13 do szpital na usg! Trzymajcie z mnie kciuki! Wczesniej musze coreczke podrzucic do kuzynki, bo nie chce jaj ciagac po szpitalu.
Maly dzis jakis nieaktywny, az sie martwie.... chyba musze zjesc cos slodkiego...

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 10:48   #4633
daisy dot
Rozeznanie

Cześć i czołem kluski z rosołem!

Butter - krycha - hit!!! Jeśli taką wenę będziesz miała na obronie to wróżę Ci nagrodę Rektora!

H4linka - śmiałam się z sandałków i sapania, po czym przypomniałam sobie, że mój TŻ ciągle pyta czemu sapie i zapina mi sandałki.

Mi na szczęście nie puchną nogi, za to końskie muszysko mnie udziabało i rozdrapałam i mam ranę na pół nogi wszyscy na mnie nakrzyczeli, że zakażenie, że jak tak można drapać - no swędziało to drapałam!

Ależ mnie wkurzyła babka z tych co dzwonią z ofertami z sieci komórkowych, oferta na tv i internet mówię, że mam już TV od nich, no ale internet - mam internet, ale super oferta, co mi po super ofercie kiedy ja mam podpisaną umowę na internet? ale ona tylko opowie PO COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO
No cóż, zdenerwowałam się, trudno.

Papryczka -

Zaczarowana -
rodzisz nie rodzisz, już się pogubiłam kto teraz rodzi

Jest 11 a ja już jestem zmęczona!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 10:49   #4634
Optymistka26
Zadomowienie

Czuje sie dzis jakby czolg mnie rozjechal, rano brzuch bolal jak na okres ale nospa pomogla, jestem jak zmeczone zombieeee

Dziecko sie chyba przekrecilo poprzecznie bo mam u gory kwadratowy brzuch a na dole pusto I jakos lzej sie chodzi, nie czuje glowki m.nogami. USG mam za tydzien, ciekawe co pokaze

Cytat:
tesknie za takimi porannymi widokami Misiu przyjezdzaj
Cytat:

Stary 2014-07-10, 10:58   #4635
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Zaczarowana - [/B]rodzisz nie rodzisz, już się pogubiłam kto teraz rodzi

Oczywiscie ze nie, jeszcze nie czas na mnie

Ja dlatego jeszcze w lozku leze bo zaraz ide spac

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 10:59   #4636
h4linka
Zadomowienie

Dzień dobry

Zaczęłam już kombinować z pierwszym postem na nowym wątku, papryczka dasz pozwolenie na zdjęcie naszej wątkowej pierworodnej w pierwszym poście?

Z tego co widzę, założenie sondy będzie tylko formalnością, tytuł z Krychą został chyba jednogłośnie poparty?

Zaczarowana hahaha niechcący przypięłam Ci łatkę najbardziej rodzącej na wątku. Mam nadzieję, że nie czujesz dużej presji?

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:01
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:06   #4637
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczarowana hahaha niechcący przypięłam Ci łatkę najbardziej rodzącej na wątku. Mam nadzieję, że nie czujesz dużej presji?
Nieeeee bo do porodu jeszcze mi daaaaleeeekoooooooo

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 11:26   #4638
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja standardowo jak wstaje, to cala podloga w lazience jest zachlapana po TZ porannym prysznicu.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:29   #4639
chilanes
Zakorzenienie

Witam się rozpoczynając 37 tydzień
Hanka ma "zaklepanego" Chrzestnego, jeszcze tylko Chrzestną "znaleźć"...

Cytat:
ja juz mam te wygibasy za soba
zajelo mi to dzisiaj z 50 minut
Mi zajęło 15, ale z pomocą męża
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Kurcze, u mnie od zawsze dogalanie pach i bożenki to codzienna czynność pod prysznicem. Nie to, żebym miała aż takie owłosienie, ale po prostu przeciągam tam maszynką i jestem zawsze przygotowana
Także teraz też nie mam problemu, bo zajmuje mi to jakieś 5 minut dodatkowo do prysznica
Tak jakby "w ciemno", na czuja
Łooo matko u mnie byłby 1 wielki strup jakbym to codziennie robila. Baaa nawet co 2-3 dni
Cytat:
padłam!!!!!! tak się zaczęłam śmiać, że mała w brzuchu podskoczyła

Błagam dziewczyny bo ja zaraz urodzę od tego śmiechu!!

Moja Bożenka to wygląda jak wypalona łąka. Wiecie .... gdzie-nie-gdzie została jeszcze trawa niewypalona. :hahaha:
Nie mam siły z tym walczyć robię na zero ale i tak sa jakieś niedociągnięcia. Najgorsze te krostki na drugi dzień

Zaczarowana trzymam kciuki za wizytę !!!
To dopiero musi być "widok"
Cytat:
To mi przypomina jak mój szwagier był na wyjeździe i poprosił mnie żebym wpadła do jego żony bo się źle czuja a on się martwi. Nic więcej nie dodał. Mieszkamy blisko, dobrze się czułam no to sobie myślę ok., zobaczę co się dzieje. Ja tam wchodzę i okazuje się że ją przeczyszcza z każdej strony i to może być grypa żołądkowa. No myślałam, że go zabiję, kobietę w ciąży wysyła do takiej choroby. Bezmyślność i głupota, albo jeszcze lepiej – brak zainteresowania moim zdrowiem, swojej żony by do mnie tak nie wysłał.

Mi by się przydała ta Twoja zgaga bo tylko jem i jem.

Szczerze powiedziawszy to ciężko się zdecydować na któryś z tych kolorów, ale ten SR277 wydaje mi się taki "cieplejszy".

Kobieto mi mój zapina sandały a ja jak królowa mu te stopy pod nosi i „zapinaj pan jak żeś se dziecko chciał robić”. Tak to ma działać.

Dziewczyny co z nowym wątkiem? Ktoś zaproponuje jakiś nowy tytuł? I kto go poprowadzi? H4linka byłaś chętna, może to ogarniesz?
Niepoważny ten Twoj szwagier
Cytat:
Oby

W sierpniu powić chcę swe dziecię, na tym wątku mnie znajdziecie

Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha (bożenka) (nie nie nie, nie bierzcie tego na serio i nie wrzucajcie w propozycje, to moja głupawka przedobronowa tylko)

Cytat:
' to postarajcie się do wieczora powiedzmy do 18:00 podac tytuly, a potem wkleję sondę. '

No to dziewczyny wymyslamy tytuly zeby ruszyc dzis z sonda bo watek sie konczy

Butter czekamy na Twoje super pomysly
Sierpień za pasem, jeszcze chwila i będziemy ze swoim Bobasem.
W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy.
Na porodówkę drogę znamy, w Sierpniu dzieci powitamy.
Żar okropny, wody płyną,w sierpniu przywitam się z Dzieciną.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-07-10 o 11:32
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:33   #4640
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Witam się rozpoczynając 37 tydzień
Hanka ma "zaklepanego" Chrzestnego, jeszcze tylko Chrzestną "znaleźć"...

za 37 tc

Podoba mi sie, super

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 11:36   #4641
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Podoba mi sie, super
Mi też się ten podoba! I ten z czopem i wodami też był fajny.
Stary 2014-07-10, 11:36   #4642
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Ja tak sobie myślę, że chciałabym zacząć rodzić rano, bo wieczorem jestem taka śpiąca, że nic mi się nie chce.
Wczoraj na meczu oczy mi się kleiły i stwierdziłam, że nie miałabym zapału na rodzenie teraz, a rano jakoś tak lepsze mam samopoczucie.
TheFall padłam jak przeczytałam pogrubione
Musisz się z dzieciaczkiem dogadać odnośnie godziny porodu

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ależ mnie wkurzyła babka z tych co dzwonią z ofertami z sieci komórkowych, oferta na tv i internet mówię, że mam już TV od nich, no ale internet - mam internet, ale super oferta, co mi po super ofercie kiedy ja mam podpisaną umowę na internet? ale ona tylko opowie PO COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO
No cóż, zdenerwowałam się, trudno.

Miałam ostatnio też rozmowę z kolesiem odnośnie internetu. Nie rozumiał, że nie jest mi potrzebna mega prędkość czy kosztuje 5 czy 50zł miesięcznie. Ale byłam wyjątkowo cierpliwa
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:38   #4643
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Dużo zdrowia dla Anastazji i
Ucałuj ją od ciotek z wizażu

To teraz nie wiadomo kiedy wychodzicie?
Dziękujemy za kciuki. No właśnie nie wiadomo. Sasiadka obok juz dzisiaj wychodzi. Jakoś mi się tak smutno zrobiło ze my nie. :'(
No ale jak trzeba to trzeba.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Papryczko nie załamuj się :-* lepiej dłużej polezec i miec pewność, że Tusia wyjdzie zdrowiutka i silna. A lekarze mowią ile to jeszcze może potrwać?

wiem wiem, dobrze że mogę z nią tu być ;-)
To zależy od wyników . Dzisiaj robią jej wyniki Dlaczego nie chce na wadze przybrać.

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Kochana, ale najważniejsze ze malej nie dolega nic powaznego. Wiadomo, ze w szpitalu to nie frajda lezec ale Tuska jest chociaż pod stałą obserwacja. Wszystkie ciotki z wizazu jej kibicuja

A Tuśka śle słodkiego buziaka dla ciotek ;-).
No mam nadzieje, że to tylko ta wstretna Bilirubina.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Papryczka trzymam kciuki żeby małej się szybciutko poprawiło i żebyście mogły niebawem wrócić do domku

trzymaj mocno ;-)

Cytat:

Ja tak sobie myślę, że chciałabym zacząć rodzić rano, bo wieczorem jestem taka śpiąca, że nic mi się nie chce. Wczoraj na meczu oczy mi się kleiły i stwierdziłam, że nie miałabym zapału na rodzenie )
Dopiero jutro skończy tydz

Poczekaj jak zaczniesz rodzic to będziesz miała tyle siły ;-) ze po ścianach będziesz chciała chodzić z bólu ;-)

Cytat:

kciuki za obrone. Malpeczka Tuśka tez oczywiście trzyma ;-)

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to się szybko skończy i ewakuujecie się na swoje

my tez mamy taka nadzieje

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
wow

najwazniejsze by Tuska wyzdrowiala i wtedy pojedziecie do domku. Fajnie ze nadal jestes razem z nia w szpitalu, u mmnie ze wzgledu na brak miejsc wypisuja matke po 3 dniach a dziecko lezy dalej i mozna do niego tylko przyjezdzac
Straszne , chyba bym umarła jak bym miała ja gdzieś samą zostawić.

Cytat:
wiesz lepiej ze odazu zostalas niż bys miała tam później wrucic, nie stresuj się zoltaczka u maluszkow jest normalna a na wadze wkoncu zacznie przybierać. caluski dla was

ja jednak poczekam az amelka sama będzie chciała wyjść, tatuś jeszcze luzeczka nie skrecil może ona na to czeka
Ja wiem ze zoltaczka u dzieci jest normalna tylko trochę to stresujące jak dziecko leży pod tymi lampami i sie wierci, okulary z oczek jej spadaja a przecież to promieniowanie i można uszkodzić wzrok. :'(

Cytat:
Papryczko jak mojej coreczce nie chciala spadac Bilirubina, to pediatra zalecil mi podawac kropelki z wit. C i to pomoglo (podawalam z rozpuszczona glukoza)! Zapytaj sie w szpitalu o ta metode! Wiem tez, ze czesto na poczatku mleko matki utrudnia spadek tej bilirubiny!

Kciuki za wizytę i USG.
O mleku matki nie wiedziałam ze może hamować wydalanie, a ja karmie juz tylko piersią.

Cytat:
Dzień dobry

Zaczęłam już kombinować z pierwszym postem na nowym wątku, papryczka dasz pozwolenie na zdjęcie naszej wątkowej pierworodnej w pierwszym poście?
:
Jeżeli chcecie to bardzo proszę. Będzie nam z Tuśka bardzo miło ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:40   #4644
h4linka
Zadomowienie

Wspominałam kiedyś, że mam dwóch chłopów w domu. Nie wspomniałam natomiast, że bardzo ich interesują ciążowe ciekawostki i różne terminologie, zwłaszcza te nie używane na codzień.
Od kilku dni ulubioną odpowiedzią na każde pytanie jest "posiew z pochwy".
Stary 2014-07-10, 11:42   #4645
papryczka160
Wtajemniczenie

Daisy dziękujemy za kciuki.

Tytuł z Bożenka wymiata ;-)
ButterBear nasza poetko.

Stary 2014-07-10, 11:44   #4646
chilanes
Zakorzenienie

h4linka doksztalcaja sie
Stary 2014-07-10, 11:45   #4647
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Wspominałam kiedyś, że mam dwóch chłopów w domu. Nie wspomniałam natomiast, że bardzo ich interesują ciążowe ciekawostki i różne terminologie, zwłaszcza te nie używane na codzień.
hahhaha faceci

Nasze szczescie
Stary 2014-07-10, 11:56   #4648
pentuerka
Rozeznanie

Dzien Dobry

Butter Bear - trzymam kciuki za obronę i podziwiam.

Cytat:
Hej !

dla Tuśki, pierwszzy tydzień życia Ponoć normalne, że dzieciaczki spadają z wagi, moja też spadała, ale później nadrobiła.

Cytat:
No to rodzić juz !

Zawsze jak wchodzę to najpierw na pierwszą stronę zagladam , czy Anastazja juz ma jakąś koleżankę albo kolegę ;-)
A tu nic nu nu nu !

Ano, ja też czekam, aż któraś chętna się rozpakuje. Mi się nie spieszy ;-)

Mogę ustąpić kolejkę, chcę rodzić w sierpniu!!!!!!

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ale sie wczoraj wkurzyłam

dostaliśmy paczkę z Pl z łóżeczkiem ( zamówiłam takie z opuszczanym bokiem) i nie dość, że instrukcja składania, była źle napisana z błedami montażu to się okazało, ze szyny na którym bok sie przesuwa sa nie równe, jedna jest za krótka i nijak nie pasuje by działało

nosz kurna mówie Wam
TZ pewnie coś wykombinuje, bo nie opłaca nam się, żeby dosłali ten pręt do Niemiec, a za przesyłkę na pewno doliczą

DZIEWCZYNY PROSZĘ RODZIĆ

U nas 35 tydzień

mi się też tytuł najbardziej z krychą podoba

Kurcze, wiem jakie to irytujące i kłopot na tym etapie ciąży, bo trzeba odsyłać, a to czas.

Odeślijcie i kupcie może coś na miejscu. Kurcze ryzykowne te zakupy przez net jak się nie widziało na własne oczy.

mnie osobiście wkurza, jak kupię coś nietrafionego, a nie zawsze da się oddać lub sie nie opłaca. Kasa wyrzucona w błoto, a tego nie lubię.

Cytat:
Niedobrze mi od samego rana
Ech
zjadlam chleb z maslem bo glodna sie zrobilam ale po godzinie przydaloby sie zjesc cos 'porzadniejszego' ale na sama mysl o czymkolwiek bierze mnie na

Wiem wiem ciagle pisze tylko o tym samy no ale ile czlowiek moze tak wytrzymac no ile ??
Współczuję, ale tez mam ten problem. Od kilku dni nie mogę zmusic się do jedzenia, obiadu nie jadłam od niedzieli. Swoją drogą, że nie mam sił go zrobić, a nikt za mnie tego nie zrobi. Wszystko leci mi z rąk i szlag mnie trafia jak muszę co chwilę podnosić, nawet z paszczy mi jedzenie wylatuje. Masakra

Zywię się głównie malinami i śliwkami i tak cały dzień. Cukry mam po tym dobre, tylko na czczo podwyższone, bo nie daje rady zjeść nic ok. 22:00 bo zbiera mi się na bełta.

Cytat:
Brawo kochana!!! Mozesz juz smialo rodzic! Ja powiem szczerze bardzo chetnie urodze po 37 tc! Nie zniose wiecej tego drapania!

Trzymam kciuki, muszę zapisać się na wizytę i ostanie usg, ale mój gin powiedział, ze dopiero pod koniec lipca. Zabiję jak zacznę rodzić bez tego usg, bo czuję, że cukrzyca zrobiła swoje i moje małe jest duże.

Brzuch mam ogromny, a do 8 sierpnia jeszcze trochę czasu.

Cytat:
Ładne wszystkie ;-) To pierwsze super.

Halinka Krycha ewidentnie pobiła Bożenkę Krycha rządzi

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Cytat:
h4linka doksztalcaja sie
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:01   #4649
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Smialo mozesz to argument nie do podważenia

Na wszelki wypadek spakuj bo nie wiadomo co bedzie
Matko, nie no, nawet bez takich żartów!
Jaja by były, jakbym tam zaczęła rodzić

Cytat:
Mi zawsze dzień przed wchodzi wszystko do głowy najlepiej. Stres daje kopa.
ja też tak mam....ale szczerze, dziś już mega nie mam siły!!! MEEEEEGAAAA!!

Cytat:
kciuki za obrone. Malpeczka Tuśka tez oczywiście trzyma ;-)
Dzięki dla Ciebie i Małpeczki!
I wszystkiego najlepszego dla Was, żeby było coraz lepiej

Cytat:
chłopaki chłoną wiedzę

Cytat:
Daisy dziękujemy za kciuki.

Tytuł z Bożenka wymiata ;-)
ButterBear nasza poetko.

Hehehe... no taka ze mnie poetka naiwna
Takie kretyństwa mi sie po głowie plączą... ale wolę ich nie przelewać na wątek

Pentuerko, dziękuję . Ale podziwiasz za co?

Mam ochotę na chipsy!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:17   #4650
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki dla Ciebie i Małpeczki!
I wszystkiego najlepszego dla Was,

Hehehe... no taka ze mnie poetka naiwna
Takie kretyństwa mi sie po głowie plączą... ale wolę ich nie przelewać na wątek
:
Dziękujemy ;-).

Przelewaj swoje glupotki na wątek, chociaż humor sobie nim poprawiam ;-)

Bo kur.....ka wodna znowu idzie na solarium ta moja kaczka dziwaczka żółta.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości