Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 13:12   #1741
coral reef
Raczkowanie

Dot.: Allegro - kto umie pomóc?

Dobrze, że mi napisaliście, bo oni mi napisali, że będę musiała na coś kliknąć... chyba napiszę w tej sprawie do allegro.
coral reef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-08, 13:18   #1742
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coral reef Pokaż wiadomość
Mam problem z aukcją na allegro. Może ktos na tym forum będzie się na tym znał, bo na forum prawnym ciężko się czegoś dowiedzieć. Postanowiłam spróbować tu.
Zakupiłam kilka dni temu na allegro na kup teraz buty dość drogie. Jedyną opcją wysyłki podaną w 'opcjach wysyłki' była przesyłka za pobraniem, toteż taką wybrałam. Trzy godziny później dostałam maila z numerem konta i prosba o wpłatę na konto. Numer konta z dziwnymi danymi, jakieś bardzo niespotykane imię i nazwisko - brzmiące po polsku jednak dziwne oraz prywatny adres w Warszawie. Oczywiście napisałam im, że nie wpłacę pieniędzy na konto, gdyż wybrałam przesylkę na pobraniem, ewentualnie mogę skontaktować się z allegro w celu zmiany opcji płatności. Odpisali mi, żebym nie kontaktowała się z allegro bo oni nic nie pomogą i mogę wpłacić na konto lub mogą anulować transakcję, że wpisują sobie za pobraniem bo nie korzystają z PaYu ale nie wysyłają tą drogą. Napisałam żeby anulowali transakcję i się zgodzili (mam maila potwierdzającego). Sprawdziłam nazwę firmy oraz dane osoby sprzedającej i dane osoby na której konto byłam proszona wpłacić. Sprawdziłam w internecie, nie znalazłam ani jednej strony z taką nazwą firmy ani tych nazwisk które były podane. W spisie polskich nazwisk również takich nazwisk nie ma (jedno kończy się na 'cka', drugie na 'czyk' więc brzmią po polsku).
W momencie, kiedy zgodzili się anulować aukcję napisali, że niedługo będę musiała na coś kliknąć w celu potwierdzenia anulowania transakcji. W związku z tym, że mam obawy, że może to być oszustwo, chcialabym się upewnić, czy rzeczywiście gdy sprzedawca anuluje transakcję to ja muszę na coś klikać?
Po drugie - czy ponoszę jakieś koszta skoro transakcja była anulowana z winy sprzedającego, bo nie zgodził się na formę wysyłki jaką sam wpisal jako jedyną możliwą?

PS. Konto to ma 308 pozytywnych, 2 negatywne komentarze, natomiast żadnego komentarza dotyczącego butów. Wszystkie komentarze są z 2010-2013 roku, kiedy firma ta sprzedawała zegarki i okulary. Na stronie 'o mnie' również widnieje opis sklepu z zegarkami, a nie z butami.
sprzedajacy prawdopodobnie wystapi do Allegro o zwrot prowizji. Powinnas wtedy dostac od Allegro maila z wiadomoscia jaki powod podal sprzedajacy by oddano mu prowizje za sprzedaz. Jesli podal powod: "reklamacja, zwrot, lub zniszczenie" to nie ponosisz zadnych konsekwencji. Natomiast jesli poda powod: "kupujacy nie zaplacil" to jesli potwierdzisz badz nie udzielisz zadnej odpowiedzi to dostaniesz ostrzezenie od allegro ( na dole bedzie opcja "zgadzam sie" badz "nie zgadzam sie"). Na twoim miejscu bym dokaldnie przeczytala maila od Allegro. Zobaczysz jaki powod podal sprzedajacy i klikniesz ze sie zgadzasz badz nie. To wszystko.
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-08, 13:21   #1743
coral reef
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za rady. Ja już właśnie napisałam do allegro i nakreśliłam sytuację. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni.
Czy to możliwe, żeby w spisie polskich nazwisk nie było nazwisk sprzedających? Dziwnie to wszystko wygląda, ale nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale jak dla mnie to to nie jest normalne..,.
Stary 2014-06-08, 13:25   #1744
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coral reef Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za rady. Ja już właśnie napisałam do allegro i nakreśliłam sytuację. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni.
Czy to możliwe, żeby w spisie polskich nazwisk nie było nazwisk sprzedających? Dziwnie to wszystko wygląda, ale nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale jak dla mnie to to nie jest normalne..,.
masz racje, to co praktykuja sprzedajacy jest dziwne i moze powodowac brak zaufania kupujacego. Osobiscie mam za soba wiele transakcji na allegro i tez bym tu nie zaufala wiec nie jestes odosobniona w swoich odczuciach. Powodzenia w pozytywnym zakonczenu tej sprawy
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-08, 18:57   #1745
coral reef
Raczkowanie

Mam jeszcze pytanie. Dostałam odpowiedź od allegro, ale oni mi tylko napisali, że pewnie chodzi o zwrot prowizji i będę musiała kliknąć czy się zgadzam czy nie. Jeśli jednak oni podadzą powód, że to ja nie zapłaciłam, to nie powinnam tego akceptować i dać jakieś wyjaśnienie czy jak?
Stary 2014-06-08, 20:57   #1746
visionAM
Zakorzenienie

Nie musisz podawać żadnego powodu.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 17:54   #1747
201612080925
Konto usunięte

A ja mam taką sytuację. Kupiłam na aukcji deskorolkę, po 3 dniach przelałam pieniądze. Po kolejnych 2 dniach wysłałam maila z zapytaniem kiedy zostanie wysłana przesyłka. Minęło 6 dni, nie doczekałam się odpowiedzi, więc dziś rano wysłałam sms z tym samym pytaniem, też nic. Zaczynam się martwić, bo dopiero po kupnie sprawdziłam opinie o sprzedającym - zupełnie nowy użytkownik, zero opinii. Sprawdziłam dane dziewczyny, jest na fb, wszystko sie zgadza. Czekać cierpliwie, czy działać coś?
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-16, 18:30   #1748
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
A ja mam taką sytuację. Kupiłam na aukcji deskorolkę, po 3 dniach przelałam pieniądze. Po kolejnych 2 dniach wysłałam maila z zapytaniem kiedy zostanie wysłana przesyłka. Minęło 6 dni, nie doczekałam się odpowiedzi, więc dziś rano wysłałam sms z tym samym pytaniem, też nic. Zaczynam się martwić, bo dopiero po kupnie sprawdziłam opinie o sprzedającym - zupełnie nowy użytkownik, zero opinii. Sprawdziłam dane dziewczyny, jest na fb, wszystko sie zgadza. Czekać cierpliwie, czy działać coś?
A jaki czas wysyłki podany był w aukcji?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 21:28   #1749
201612080925
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A jaki czas wysyłki podany był w aukcji?
Nie był podany.
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 08:36   #1750
kasztanka3
Pani Mizantrop

Problem z Allegro

Chciałam się Was poradzić w jednej sprawie.
Kupiłam od jednej osoby na Allegro ubrania, w sumie 8 rzeczy.
Widziałam, że ta osoba ma kilka negatywnych i neutralnych komentarzy (ok. 8 na 170 wszystkich), ale wszystkie z nich dotyczyły długiego czasu oczekiwania na paczkę, nikt nie miał zastrzeżeń odnośnie samych zakupionych przedmiotów.
Nie spieszyło mi się z tymi ubraniami, więc mimo to je kupiłam.
Po dwóch tygodniach od wpłaty pieniędzy (faktycznie bez pośpiechu ) dostałam paczkę.
A raczej "paczkę", bo ubrania były niechlujnie zwinięte wszystkie razem w kształt kuli i oblepione taśmą, jak jakaś piłka, spakowanie tych rzeczy do kartonu najwyraźniej przerosło sprzedającą
I tutaj zaczęły się schody.
6 z kupionych przeze mnie rzeczy było opisane jako "nowe", dwie były "używane jak nowe, w stanie idealnym".
Na zdjęciach, które były marnej jakości, wszystko wyglądało w porządku.
Niestety ubrania, które dostałam na pewno nie są nowe. Trzy rzeczy są poprute, dwie są poplamione, jedna (podobno "nowa") ma odbarwienie od wybielacza o wielkości ok. 25 cm, jedna jest dużo większa, niż miała być.
Napisałam grzecznego maila do osoby sprzedającej z prośbą o zwrot pieniędzy, napisałam, że chcę zwrócić ubrania, bo w opisie nie było mowy o żadnych uszkodzeniach. Zaznaczyłam, że nie chcę pochopnie wystawiać negatywnych komentarzy i opinii typu "oszust i naciągacz", wolę najpierw spróbować jakoś rozwiązać problem.
Dostałam jedynie odpowiedź "Wiem, co sprzedaję, nie uznaję zwrotów bo komuś się coś nie podoba" (nie jest to oryginalna pisownia, bo osoba sprzedająca najwyraźniej nie zna żadnych zasad ortografii i interpunkcji).
Po tym kontakt się urwał.
Jak myślicie, czy jeżeli zgłoszę sprawę do Allegro, to jest jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy?
Niby nie jest to jakaś ogromna suma (niecałe 100 zł), ale nawet gdyby to było 10 zł, to nie chciałabym tego wyrzucać w błoto
Co radzicie zrobić?
Stary 2014-07-10, 08:39   #1751
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Problem z Allegro

W transakcjach między osobami prywatnymi zwroty nie obowiązują, więc sądzę, że na Allegro wiele nie wskórasz. Możesz porobić zdjęcia i ewentualnie przesłać je do Allegro żeby porównali to co dostałaś z tym co było wystawione na aukcji, ale nie sądzę aby cokolwiek w tej sprawie zrobili. Policja także załamie ręce, bo 100zł to za mała kwota.
Stary 2014-07-10, 08:43   #1752
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
W transakcjach między osobami prywatnymi zwroty nie obowiązują, więc sądzę, że na Allegro wiele nie wskórasz. Możesz porobić zdjęcia i ewentualnie przesłać je do Allegro żeby porównali to co dostałaś z tym co było wystawione na aukcji, ale nie sądzę aby cokolwiek w tej sprawie zrobili. Policja także załamie ręce, bo 100zł to za mała kwota.
Kurde
Trudno, wystawię negatywy, wyślę zdjęcia do Allegro.
Jak nic się nie uda załatwić, to co najmniej dwa ciuszki pójdą do kosza
Stary 2014-07-10, 09:10   #1753
Kasiek1987
Zakorzenienie

Zwrotu z powodu "widzimisię" osobaprywatna nie musi przyjąć, ale tutaj mamy do czynienia z niezgodnością towaru z umową i na to powinnaś się powołać.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 09:16   #1754
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Zwrotu z powodu "widzimisię" osobaprywatna nie musi przyjąć, ale tutaj mamy do czynienia z niezgodnością towaru z umową i na to powinnaś się powołać.
Po powrocie z pracy zrobię zdjęcia dziur i plam i założę spór na Allegro, ale nie robię sobie wielkich nadziei w związku z tym
Zdjęcia na aukcjach były robione tylko z jednej strony (a np. czterocentymetrowe rozprucie przy suwaku jest z tyłu) i są jakości "robione sokowirówką", więc na nich nawet kolorów dobrze nie było widać, o uszkodzeniach nie wspomnę
Stary 2014-07-10, 09:38   #1755
visionAM
Zakorzenienie

Niezgodność towaru z umową obowiązywałaby jeśli kupiłaby produkt od osoby prowadzącej działalność gospodarczą/firmy.

Cytat:
Ustawa ma zostosowanie w zakresie umów zawieranych przez Przedsiębiorcę (z jednej strony - Sprzedawca) oraz Konsumenta (z drugiej strony - Kupujący).
Konsument - tylko osoba fizyczna, dokonująca zakupu rzeczy w celu nie związanym z działalnością zawodową oraz gospodarczą
Przedsiębiorca - osoba fizyczna, osoba prawna i jednostka organizacyjna prowadząca we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową (profesjonalny charakter, zarobkowy cel, prowadzenie wskazanej działalności na własny rachunek ).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 10:04   #1756
Percival
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Chciałam się Was poradzić w jednej sprawie.
Kupiłam od jednej osoby na Allegro ubrania, w sumie 8 rzeczy.
Widziałam, że ta osoba ma kilka negatywnych i neutralnych komentarzy (ok. 8 na 170 wszystkich), ale wszystkie z nich dotyczyły długiego czasu oczekiwania na paczkę, nikt nie miał zastrzeżeń odnośnie samych zakupionych przedmiotów.
Nie spieszyło mi się z tymi ubraniami, więc mimo to je kupiłam.
Po dwóch tygodniach od wpłaty pieniędzy (faktycznie bez pośpiechu ) dostałam paczkę.
A raczej "paczkę", bo ubrania były niechlujnie zwinięte wszystkie razem w kształt kuli i oblepione taśmą, jak jakaś piłka, spakowanie tych rzeczy do kartonu najwyraźniej przerosło sprzedającą
I tutaj zaczęły się schody.
6 z kupionych przeze mnie rzeczy było opisane jako "nowe", dwie były "używane jak nowe, w stanie idealnym".
Na zdjęciach, które były marnej jakości, wszystko wyglądało w porządku.
Niestety ubrania, które dostałam na pewno nie są nowe. Trzy rzeczy są poprute, dwie są poplamione, jedna (podobno "nowa") ma odbarwienie od wybielacza o wielkości ok. 25 cm, jedna jest dużo większa, niż miała być.
Napisałam grzecznego maila do osoby sprzedającej z prośbą o zwrot pieniędzy, napisałam, że chcę zwrócić ubrania, bo w opisie nie było mowy o żadnych uszkodzeniach. Zaznaczyłam, że nie chcę pochopnie wystawiać negatywnych komentarzy i opinii typu "oszust i naciągacz", wolę najpierw spróbować jakoś rozwiązać problem.
Dostałam jedynie odpowiedź "Wiem, co sprzedaję, nie uznaję zwrotów bo komuś się coś nie podoba" (nie jest to oryginalna pisownia, bo osoba sprzedająca najwyraźniej nie zna żadnych zasad ortografii i interpunkcji).
Po tym kontakt się urwał.
Jak myślicie, czy jeżeli zgłoszę sprawę do Allegro, to jest jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy?
Niby nie jest to jakaś ogromna suma (niecałe 100 zł), ale nawet gdyby to było 10 zł, to nie chciałabym tego wyrzucać w błoto
Co radzicie zrobić?
Ja bym zgłosiła na policję. Jeśli na aukcji rzeczy były opisane jako nowe czy idealne (jeśli to możliwe, wydrukuj opis aukcji ) a otrzymałaś rzeczy poprute, poplamione, czy w inny sposób nie odpowiadające temu opisowi, to moim zdaniem sprzedająca popełniła oszustwo, przestępstwo z art. 286 § 1 k.k. - wprowadziła Cię w błąd w celu uzyskania korzyści majątkowej. W takim przypadku wartość mienia nie ma znaczenia (towar mógł kosztować 1 zł), policja ma obowiązek przyjąć zgłoszenie i powinnaś nalegać na przeprowadzenie postępowanie. Mnie w podobnym przypadku udało się odzyskać pieniądze, jeśli potrzebujesz bliższych informacji - służę pomocą. Powodzenia
Percival jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 10:09   #1757
tinka2222
Raczkowanie

Zgłoś to allegro jako produkt niezgodny z opisem. Na allegro obowiązuje ubezpieczenie dla przedmiotów do 10 tys zł.
tinka2222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 10:41   #1758
_Supernova_
Zadomowienie

Wg mnie to ewidentne wyłudzenie...ale chyba nie masz szans tego udowodnic.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 10:45   #1759
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Percival Pokaż wiadomość
Ja bym zgłosiła na policję. Jeśli na aukcji rzeczy były opisane jako nowe czy idealne (jeśli to możliwe, wydrukuj opis aukcji ) a otrzymałaś rzeczy poprute, poplamione, czy w inny sposób nie odpowiadające temu opisowi, to moim zdaniem sprzedająca popełniła oszustwo, przestępstwo z art. 286 § 1 k.k. - wprowadziła Cię w błąd w celu uzyskania korzyści majątkowej. W takim przypadku wartość mienia nie ma znaczenia (towar mógł kosztować 1 zł), policja ma obowiązek przyjąć zgłoszenie i powinnaś nalegać na przeprowadzenie postępowanie. Mnie w podobnym przypadku udało się odzyskać pieniądze, jeśli potrzebujesz bliższych informacji - służę pomocą. Powodzenia
Najpierw zgłoszę to do Allegro, jak oni nic nie zrobią, to pójdę z tym na policję.
Jak wrócę z pracy, sfotografuję ubrania i dodam zdjęcia do sporu transakcyjnego, myślę, że rozprucia będzie dobrze na nich widać.

Cytat:
Napisane przez tinka2222 Pokaż wiadomość
Zgłoś to allegro jako produkt niezgodny z opisem. Na allegro obowiązuje ubezpieczenie dla przedmiotów do 10 tys zł.
Jak tylko wrócę z pracy to tak zrobię.
Naczytałam się jednak na różnych forach, że spory transakcyjne i cała ta ochrona konsumentów to "atrapa" (cytat z jednego forum) i że i tak Allegro nic w tej sprawie nie zrobi

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Wg mnie to ewidentne wyłudzenie...ale chyba nie masz szans tego udowodnic.
A jak sfotografuję szkody?
Stary 2014-07-10, 11:04   #1760
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
Najpierw zgłoszę to do Allegro, jak oni nic nie zrobią, to pójdę z tym na policję.
Jak wrócę z pracy, sfotografuję ubrania i dodam zdjęcia do sporu transakcyjnego, myślę, że rozprucia będzie dobrze na nich widać.

Jak tylko wrócę z pracy to tak zrobię.
Naczytałam się jednak na różnych forach, że spory transakcyjne i cała ta ochrona konsumentów to "atrapa" (cytat z jednego forum) i że i tak Allegro nic w tej sprawie nie zrobi

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

A jak sfotografuję szkody?
A jak udowodnisz, ze sama tych szkód nie zrobiłas? Sprzedająca dobrze wie, ze to mała szkodliwosc czynu i nie masz jak udowodnic tego, ze wysłała Ci szajs. Ja dostałam zwrot z ubezpieczenia allegro, więc to nie jest tak, zeby allegro nic nie robi, ale oczywiste jest tez, ze jesli udowodnisz, ze masz rację- policja przyjmnie zgłoszenie, sąd Ci przyzna racje, wtedy Ci kase oddadzą, bo wrózbici tam nie siedzą, zeby wiedzieli kto kogo chce oszukać. Maja tak kase oddawać komu sie zamarzy? To nie takie proste.
Stary 2014-07-10, 11:33   #1761
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
A jak udowodnisz, ze sama tych szkód nie zrobiłas? Sprzedająca dobrze wie, ze to mała szkodliwosc czynu i nie masz jak udowodnic tego, ze wysłała Ci szajs. Ja dostałam zwrot z ubezpieczenia allegro, więc to nie jest tak, zeby allegro nic nie robi, ale oczywiste jest tez, ze jesli udowodnisz, ze masz rację- policja przyjmnie zgłoszenie, sąd Ci przyzna racje, wtedy Ci kase oddadzą, bo wrózbici tam nie siedzą, zeby wiedzieli kto kogo chce oszukać. Maja tak kase oddawać komu sie zamarzy? To nie takie proste.
Musiałabym chodzić z rok w tych ubraniach, żeby zaczęły tak wyglądać, gdyby były nowe, tak jak było napisane w opisie aukcji.
Ubrania miały być nowe, są poplamione, zmechacone, rozciągnięte i poprute.
Stary 2014-07-10, 11:44   #1762
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
Musiałabym chodzić z rok w tych ubraniach, żeby zaczęły tak wyglądać, gdyby były nowe, tak jak było napisane w opisie aukcji.
Jak miały byc nowe, to próbuj jako wyłudzenie. Zawiadom, ze jesli nie odda kasy idziesz na policje i zgłaszasz wyłudzenie.
Stary 2014-07-10, 11:45   #1763
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
poczytaj o
reklamacji z tytułu rękojmi

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 11:59   #1764
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Jak miały byc nowe, to próbuj jako wyłudzenie. Zawiadom, ze jesli nie odda kasy idziesz na policje i zgłaszasz wyłudzenie.
Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
poczytaj o
reklamacji z tytułu rękojmi
Dziękuję
Stary 2014-07-10, 15:31   #1765
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
W transakcjach między osobami prywatnymi zwroty nie obowiązują [...].
Zwroty są tutaj możliwe, na podstawie rękojmi za wady rzeczy.
Stary 2014-07-10, 15:44   #1766
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 15:58   #1767
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Zwroty są tutaj możliwe, na podstawie rękojmi za wady rzeczy.
Właśnie nie pomyślałam o rękojmi
Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 16:11   #1768
Mija62
uparta chmura

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Wiesz, jak miałam oststnio kłopot ze sprzedawcą z allegro, to wysłałam meila, że sprawe zgłaszam na policje, to na drugu dzień kurierem miałam już paczke.

Nie pisz tylko nic w stylu - jak nie oddasz kasy to zgłaszam i nie wyznaczaj terminów, tylko napisz tak jak ja- czuje sie oszukana zgłaszam sprawe na allegro i na policje.

U mnie to pomogło, powodzenia
Stary 2014-07-25, 15:55   #1769
nellady
Zakorzenienie

Mam pytanie. Kiedyś zamawiałam koleżance kilka przedmiotów i płaciła ze swojego konta WBK. Popełniłam błąd i zrobiłam zapisz tą metodę płatności i teraz mam problem, bo chcę zapłacić z innego konta i nie mogę (wyskakuje mi przelew wbk). Wiecie może, jak to zmienić?
Już mam, nie było pytania

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.

Edytowane przez nellady
Czas edycji: 2014-07-25 o 16:20
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 22:17   #1770
Kocurasek
Zakorzenienie

mam pytanie w sprawie numeru telefonu podanego w danych osobowych na allegro. Jest on dostępny dla osób, z którymi doszło do transakcji. W teorii... bo w praktyce wydzwania do mnie jakiś natręt w sprawie aukcji, którą wystawiłam mojemu TŻ. Aukcji nie wygrał, w opisie przedmiotu podałam numer do TŻ, na stronie "o mnie" nie mam wpisanego numeru. Dzwoni dzień w dzień, mam go dosyć. Skąd ma mój numer? Są jakieś programy, które wyciągają numer użytkowników? Kurde pomysłu nie mam a Wy?

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości