|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
I jak mi wścieklizna przejdzie, albo jemu (a to widać bo trochę się zna partnera) to wtedy gadamy. I zależy od zaangażowania w temat, czy będzie kolejny foch i kolejna rozmowa. Jak mnie coś gniecie to nie popuszczę bo nie umiem , tak długo gadamy aż wypracujemy coś co obojgu odpowiada. 2 No i super zdaj relację jak było bo chciałaby a boję się
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Nindżopesz
|
U mnie podobno 23 a właśnie sprawdziłam, że w najbliższych dniach ma być podobnie + deszcz, najs
![]() Nesko, pytasz o efekt zakupów? My robimy czasem przez internet: z Tesco albo <czemu mi to wyczaszkowało?>. Bez wpadek póki co, co najwyżej niektórych produktów nie ma. Stazja, plan piękny ale nie mam komu podrzucić. Moja matka się wypięła, nietopesz jest równie słowny co TŻ (może będzie miała czas, może nie - choć próbować można ale trochę się cykam czy na mnie nie naskoczy bo tydzień temu imprezowaliśmy we dwoje a ona zajęła się didem), koleżanki mam raptem dwie, jedna zarobiona przy swoim dziecku, druga zawsze ma zaplanowany czas na najbliższy tydzień a poza tym dla dida jest w zasadzie obcą osobą, kuzynek nie posiadam, znajomych sąsiadek też nie... jestem ofiarą własnej socjofobii ![]() Reasumując zakupy przez internet tojeto. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-07-10 o 13:20 |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale wcześniej rozmawiali, umawiali się i dyskutowali. Teraz foch i kombinacja. Skoro wcześniej się zgodzil, nie widze powodu żeby Red odpuszczala i cięgnęła temat w nieskończoność. Słowo jest słowo.. Jeśli by mieli rozważać i dyskutować na spokojnie przy każdej takiej akcji, to ona w życiu z domu nie wyjdzie bez chłopowych fochow i pozwolenia . |
|
|
|
|
#1207 |
|
Nindżopesz
|
Wsio kupujemy. Z Tesco już nie pamiętam jak było bo zdarzyło nam się raptem raz od nich zamawiać ale Fri...sco (to wyczaszkowane) zawsze podsyłało ładne warzywa i owoce, nawet ładniejsze niż normalnie w sklepie mają.
|
|
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() I o tym,ze się zgodzil zaopiekować dzieckiem w tej konkretnej sytuacji przy okazji tego konkretnego wyjścia. A teraz zminił zdanie i kombinuje. Więc nie widzę powodu,żeby Red ponownie o tym dyskutowala czy to na spokojnie czy nie, bo nie ma już o czym, umowa jest umowa i tyle
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no domniemalam ze w koncowym etapie tak to wygladało, bo po zmianie zdania brakło tej rozmowy, a co do zmiany zdania, no cóz moze sie cos wydarzyło co wpłyneło na zmiane, na człowieka jednak wpływają czynniki zewnetrzne i nie zawsze reakcja jest logiczna Cytat:
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież napisała, że się zgodził - a co to za problem skrócić czas trwania zakupów, ewent formę na netową? Dostosować sie do sytuacji, którą się samemu jakoby zmieniło.
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko tak,żeby jednak wyszlo na jego i Red zostala w domu. To właśnie dla mnie taki durny rodzaj manipulacji. Skoro kończy pracę ok 17.30 spokojnie do 19 można wyrobić się z zakupami, albo iść w sobotę Tak, oczywiście kochanie, idż zajmę się dzieckiem.....tylko muszę zrobić zakupy i póżno wrocę. Czyli - nigdzie nie pójdziesz bo mi sie z mala nie chce siedzieć. Więc Ty siedzisz W sumie, to zeby mieć pewność że Red nigdzie nie pojdzie moglby robić zakupy nawet do 22 ![]() No ale nie ma powodu do ciskania i foszenia, bo przeciez się zgodzil
|
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Żadna nowość we wszechświecie, ale wystarczy kupić tylko to co potrzebne na już, np w dyskontach, a na tygodniowe robienie zapasów wybrać się innym razem. To nie są nierozwiązywalne problemy, litooooości. Zarządzanie swoim czasem, dopasowywanie sie do zmieniających sie okoliczności to taka podstawowa umiejętność dorosłych ludzi we współczesnym swiecie. Każdy z nas to robi. Nie powinna być przeszkodą nie do przeskoczenia
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-10 o 14:55 |
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrozumiałam że te komunikaty były w jednej linii.... A Nie że najpierw się zgodził a potem odwołał.. Mamy za mało danych żeby obiektywnie ocenić sytuacje. Nie wiemy dlaczego szoping robią w piątek i gdzie np w hipermarkecie bo tanio...W soboty nie chodzi i ja to rozumiem bo ja też staram się nie żeby chociaż 2 dni spędzić bez pogoni .... U mnie to by wyglądało tak: W momencie kiedy powiedział że nie wie czy wyrobi się z zakupami, ja bym zaproponowała rozwiązania takie jakie już padły od nas. Dodatkowo sama zaproponowałabym że zrobię zakupy w piątek rano. Albo nawet zaproponowałabym żeby nie robić dużych zakupów tylko małe podstawowe pod domem itp ...Dla mnie obydwoje dali się ponieść emocjom i tyle Alllllle niektóre pary tak lubią ![]() Nie piszę o Redzi tylko o własnych doświadczeniach. Nasi znajomi twierdzą że nasz związek jest nudny bo nie rozstajemy się co miesiąc Nic się nie dzieje , brak dynamiki w związku NNNNUUUUDDDDAAAAA
|
|
|
|
|
#1217 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mnie by c... strzelil gdyby mi TZ zaserwowal taka akcje ja bym wprost zapytal czemu zmienił zdanie, albo zaproponowała ze jesli faktycznie uwaza ze sie nie wyrabi (o ile to jest powód prawdziwy) to ja wyjde o 20 Cytat:
no własnie, dla mnie małzenstwo to nie kontrakt czy umowa handlowa ![]() moja kolezanka ma w malzenstwie jak w firmie-niby idealny uklad-wszystko jest jasne, ona moze wyjeżdzać nawet za granice na "samodoskonalenie sie", grafik odbioru dzieci jest ustalony i wszystko powinno dzialac. ale jak ona jest np chora i nie moze wyjsc to on owszem odbierze dzieci, ale ona musi to odrobić w późniejszym terminie itd..jak cos ustala to koniec...nie ma zmiłuj-wg mnie to chore, choc dla niektorych moze sie wydawac "sprawiedliwe", tylko ze ja uwazam ze sprawiedliwie to ma byc w sądzie a miedzy dwojgiem ludzi ktorzy postanowili byc razem zasady powinny byc troche inne. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
chodzilo mi o to ze moze go ktos wcurwil w robo i nagle mu sie wydaje ze ma cały swiat przeciwko sobie..przychodzi do domu i postrzega sytuacje tak: x ma mnie w dupie, y mnie nie szanuje, a tu jesczez zona sie pluje o jakas pierdołe, no i wyładowuje na niej swiadomie lub nie. wtedy red powinna podagac z nim z uwzglednieniem jego stanu umysłu, czyli moze delikatniej, a nie na zasadzie, tak sie umowilismy tak ma byc! zreszta mozna zapytac czemu zmienił zdanie, albo wprost zapytac co tak konkretnie ma przeciw itd itp... generalnie chodzi mi o to ze czasem reakcja jest głup[ia tylko dlatego ze ktos zadał pytanie w nieodpowiednim momencie
|
|
|
#1218 |
|
Nindżopesz
|
Dopiero tu zajrzałam
Było mniej więcej tak, jak pisze Stazja. Zapytałam czy zajmie się didem w piątek bo chcę wyjść na imprezę. On zapytał w jakich godzinach i stwiedził "ok". Jakiś czas później zupełnie na luzie zagadałam co z piątkowymi zakupami pełna wiary, że uwinie się z nimi szybciej albo zrobi je w sobotę. No i wtedy się zaczęło: - z zakupami normalnie - ...znaczy jak normalnie, wrócisz do 19? Zazwyczaj wracasz koło 21 - nie wiem o której tym razem wrócę - ...a wyjdziesz z pracy wcześniej? - raczej nie - hm, to może zrób zakupy w sobotę żeby się nie spieszyć? - nie - ...czemu nie? - bo nie ( )- kurde, ustalmy coś bo nie wiem czy mi się opłaca jechać, na którą będziesz w domu? - nie wiem jak będzie - no ale powiedziałeś, że się nią zajmiesz - jak wrócę to się zajmę - #%^&**! - o co ci chodzi, przecież mówię, że się zajmę - ale chcę wyjść o 19, zdążysz wrócić? - nie wiem ...i tak dalej w ten deseń. Co prawda mogłam uciąć temat, zadzwonić w piątek, że ma godzinę na powrót bo zaraz wychodzę i nie obchodzi mnie na jakim etapie zakupów się znajduje. Generalnie on przyciskany się wkurzył, że cisnę, ja się wkurzyłam, że nie możemy na spokojnie ustalić kompromisu typu "godzina 20", no i tak. EDIT: w afekcie oczywiście nie myślałam o możliwościach w stylu zakupy pod domem, przez internet, że ja zrobię itp., zresztą za chwilę mogłoby się okazać, że on nawet nie wie czy nie zostanie po godzinach. I nawet nie chodzi o zagwarantowanie bo rozumiem niespodziewane okoliczności tylko sam ton. Zamiast "jasne, postaram się wrócić, zbajeruję szefa, odrobię pracę w poniedziałek, wymyślimy coś z zakupami, będzie dobrze" to "nie wiem, daj mi spokój, czego ty babo chcesz". Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-07-10 o 15:53 |
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak gadaliście to rozmawiał z Tobą czy z kompem albo TV ![]() Jak widać jestem nadmierną optymistką |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Znowu uskuteczniam telenowelę w Barze ![]() A z innej beczki - na pocieszenie odebrałam dziś paczkę z kapciami woźnej
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Bar jest pełen dziwnych butów ...A to woźnej ....A to prostytutki ... |
|
|
|
|
#1222 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
rano?! jakby ktos chcial ze mna rozmawiac rano to by usłyszał cos niecenzuralnego
|
|
|
#1223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z resztą...mogl powiedzieć, Red daj mi teraz spokój , nie wiem co będzie w robocie. Zapytaj w czwartek to Ci powiem czy zostanę czy nie. Albo w piątek w południe. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() A do mnie doszla paczucha z Encre Noir , bosz...jaki on piękny Calkiem jak Kashmina w wersji intense, gdyby oczywista w takiej byla
|
|||
|
|
|
#1224 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
zależy też jak dużą masz wadę, no i można próbować z soczewkami asferycznymi, które podobno pomniejszają nieco mniej. yyy, no a jak inaczej kupić okulary, bez mierzenia ale zauważ, że jak się mierzy to minusów w nich jeszcze nie ma... Cytat:
oni tak na serio? dziwni ludzie Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
|
|
|
#1225 |
|
Nindżopesz
|
Oj tam, to była 9 rano, nie żadna 4
![]() A tego nienawidzę. Czekania na ostatnią chwilę, nie wiadomo czy się szykować czy nie (jakbyś miała falowane włosy to zrozumiałabyś problem, hłe hłe przejechanie grzebieniem nie wystarczy), zazwyczaj w tych przypadkach nie mogę się dodzwonić bo panicz siedzi na jakimś spotkaniu i nie odbiera etc.
|
|
|
|
#1226 | |||
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj, żeby szponem iiść przed butem, inaczej się nie liczy, że woźniany ![]() Cytat:
Kto mi zepsuł wizaż?? Epatuje różowością i szeryfami, mimo, że ustawiony jest styl szary arial...
|
|
#1227 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja rano jestem w stanie dac odpowieź typu; -potem, potem.... -nie mow do mnie prosze...
|
|
|
#1228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nei rozumiem znajdowania powodów na siłę by usprawiedliwiać to konkretne zachowanie. ad buty - Na Tobie będą trendy Cytat:
2. Hmmm no i musze ponowić testy ![]() Cytat:
No są sprawy ważne i ważniejsze.---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
(Nie no często doceniam, często) Kurcze jak zawsze byłam za równością, to przyznam się, że taka nierówność jaka u nas panuje jakoś mi nie przeszkadza Mam więcej praw i przywilejów i jestem traktowana lepiej przez chuopa niż on przeze mnie. I jemu to sprawia frajdę, czuje się lepiej jak mi w czymś pomoże, uszczęśliwi itp. Ogólnie jest chyba lepszym człowiekiem ode mnie. Nie ślęczę nad nim, nie zdążę się nawet zorientować kiedy on radośnie w podskokach mówi to co to ja lecę jeszcze ze śmieciami (segrefacja itp) ? Ja - to leć, przeż go nie zatrzymam . To co? To ja zrobię dla nas zakupy jak będę wracał z xyz. Gdzie mnie się słabo robi jak mam wejść do sklepu po męczącym dniu poza domem i tego nei robię, obywam sie np bez oleju, masła etc. Nie powiem, kiedyś się ścieraliśmy (vide rondel) i od czasu do czasu, tak raz na pół roku jakies nieporozumienie następuje, ale ogólnie jakoś naoliwieni jesteśmy. Ostatnio bardzo mnie to cieszy. No i efekt kuli śniegowej on hepi ja wskutek tego też hepi i on dzieki temu również - koło się zamyka. No to tera spadam z chaty
|
||||
|
|
|
#1229 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Ad moja sprawa - wrócił i wyjaśniło się, że zadziałał syndrom Polly czyli spławiał mnie bo wczesna godzina. Wieczorem już zaczął gadać po ludzku, ma się postarać być o czasie ale jeszcze będziemy dyskutować o zamówieniu zakupów przez net. ...Tylko że po przemyśleniu swej sytuacji cerowo-ciuchowo-fryzurowej zastanawiam się czy mam chęć imprezować w tym tygodniu
|
||
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

oni tak na serio? dziwni ludzie