|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
no i ja nie wychodzę z domu bez makijażu gdzieś od czasów liceum, a teraz jak mam taką twarz okrągłą, to bronzer na policzkach kładę sama dla siebie, bo mi milej patrzeć na taka "chudszą" papę. Dziś może być źle, bo właśnie się obudziłam i czuję, że cała się porozmazywałam :P
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
No albo my polki mamy tendencje do narzekania. Zastanawialam sie keidyś dlaczego moja siostra mówi, że ciąza to był dla niej koszmar. I może mieć 3 dziecko ale w ciąży 3 raz nie chce być I ja taka pozytywnie nastawiona sobie myślałam, że jakaś ona głupia Jak można narzekać na ciąże To ja już wiem Oj to przepraszam. Nie wiem czy nie doczytałam, czy nie wiedziałam poprostu.
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam Twoje hobby, zrobilas cos nowego, pochwalisz sie czy juz zrezygnowalas ? ![]() A dziekuje ![]() ale tak sie wcale nie czuje aaaaa Kasia mialam sie juz Ciebie dawno pytac bo nie wiem czy pisalas o tym i co pytalas sie gina czy Twoja blizna nie jest wskazaniem do cc ? |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama wymiotowałam na początku - wprawdzie głównie raz dziennie rano ale tez zdarzały mi się dni że nonstop było mi niedobrze i wtedy leżałam w łózku i w nosie miałam makijaż. Ty jesteś sliczna to tez nie potrzebujesz makijażu, a ja bez pomalowanych oczu wygladam jak Chinka Jak mam oczy pomalowane to od razu inaczej wygladam.
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogladałam program o wczęsniakach ale takich skrajnie niedojrzalych. I wlasnie tam było, że w UK jest najwiekszy odsetek takich dzieciaczków. Czasami to nie zależne od matki ale jak słyszę o takich przypadkach to sie nie dziwie, że dla tych dzieciaczków brzuch nie ejst najlepszym miejscem.
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja znajoma z pracy (Polka) też sobie normalnie drinki i piwko w ciąży popijała, bo mówiła, że jej położna pozwoliła Namawiała mnie na piwo, ale mimo, że ja jestem wielkim piwoszem, nie tknęłabym |
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko z tym brzuchem mi się tak nie chce szlajać po tych przychodniach... jeszcze mój gin to spoko, bo tam konkretna godzina, brak kolejek raczej, a te "publiczne" wizyty to zawsze coś się zadzieje i kibluję w tych poczekalniach. No ale nie narzekam. W przyszłym tygodniu mam maraton, bo: ktg, kardiolog i okulista, a do tego trzy razy sr! Więc zbieram siły. Ślicznie wyglądasz na dzisiejszych zdjęciach, masz takie chude nogi!!! Kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Zaczarowana te twoje zegareczki z odliczaniem dni mnie przerażaja
![]() Jak u Ciebie coraz mniej to u mnie też Z jednej strony doczekać się nie mogę a z drugiej to sie boje jak cholera i najlepiej zeby chodzić w ciazy jeszcze ze 3 miesiace. Sama siebie nie rozumiem
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam cala glowke kalafioru z bulka tarta
![]() Bylo pyszne zjadlabym jeszcze ale juz nie mam
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;47244654]Prosze trzymac mocno kciuki za dzisiejsza wizyte bo sie boje [/QUOTmocnooo trzymam kciuki, Pięknie wyglądasz. Zakaz wrzucania zdjęć tych modelek naszych sierpniowych bo Ja popadam w depresje. WSTYDŹCIE SIĘ BYĆ TAKIE ŁADNE .... Halinka do CB też to się tyczy ~~~~~ Poleciałam dziś szybko do gina do szpitala pokazać jaką mi maść przepisała szanowna pani dermatolog. Całe szczęście, że przeczytałam ulotkę i postanowiłam wstrzymać się ze smarowaniem. Gin powiedział, że bardzo dobrze, że do niego przyszłam bo ABSOLUTNIE nie mogę jej zastosować!! Ani w ciąży ani podczas karmienia. To już prawie 37 tc i ta dermatolog powinna się zastanowić co robi!! Bo w każdej chwili może być poród i karmienie a skład maści nie jest wskazany do stosowania w tym okresie. Mam stosować drugi płyn który jest ok. Jutro powinnam mieć wyniki wątrobowe i jak bd złe to idę do szpitala.
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bylo jak to ona ujela 'lekkie' opoznienie ![]() Ja tez sie czuje tutaj dobrze zaopiekowana, ale czuje wielka ulge ze to wszystko pokrywa ubezpieczneie bo jakbym miala placic za kazda wizyte to bysmy z Tz zbankrutowali Cytat:
hahhaha mnie on tez przeraza ![]() Powiem Ci ze moglabym juz rodzic ale nie chcialabym, czytam na tych innych forach jakie mamy maja problemy z dzieciaczkami ktore urodzily sie przed terminem wiadomo nie kazde dziecko ale zdarzaja sie przypadki wiec jak Olivce dobrze to niech sie jeszcze nie pcha na swiat ![]() oojojojj ja juz bym nie miala sily na kolejne 3 miesiace ciazy
|
||
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Neska- libido miałam duże, z tego co pamiętam to nie mogłam się doczekać kiedy minie 6 tygodni teraz to już w ogóle, post od kwietnia, nie wiem jak ja wytrzymam 8 tygodni Zaczarowana wyglądasz bosko Przyszła mi jedna paczka z c&a, jutro chyba przyjdzie druga oczywiście nie dostałam wszystkich rzeczy które zamówiłam , a w h&mie kupiłam super dżinsy z szelkami za 20 zł, w tamtym tyg były przecenione na 40 zł
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-10 o 16:33 |
||
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O masakra nie wiem co Ci lekarze sobie mysla SORRY w ogole nie mysla trzeba miec glowe na karku i nawet nie mozna byc spokojnym jak leakrz Ci jakies lekarstwo przepisze zeby wyniki byly dobre juz sie nalezalas w szpitalu ! |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=angelika__2014;4724 6855]U mnie za czasów dziecięcych panował trend na określenie PSIPSINKA
hahahahahahaha 666 !! Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co Ci lekarze mają w głowach
Jest tak gorąco, że pipka mam cały czas mokrą. I dlatego tez proszę o tytuł nastepnego wątku bez tego imienia ![]() A jakby któraś chciala zobaczyć jak sie burze rozkładają w polsce to na stronie: blids. de trzeba po prawej wybrać Polen i jest mapka
Razem 12.08.2006 ![]() Czy zostaniesz moją żoną? 17.03.2012 Ślub 22.06.2013 Edytowane przez neska1412 Czas edycji: 2014-07-10 o 16:42 |
|
|
|
#4761 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) tu jest link jakby któraś chciała być na bierząco https://www.facebook.com/pages/My-cr..._type=bookmark a na dole załączę parę ![]() Cytat:
Cytat:
plus nowe ziemnaiczki i kotlet z kurczaka
|
|||
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te serduszko boskie |
|
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4765 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też chcę karmić piersią ale większosc z Was mowi, że coś pocieka, mi nic nie pocieka, to nie znaczy ze nie bede miała mleka prawda?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczna jesteś jak laleczka z saskiej porcelany ![]() Cytat:
Cytat:
Ja znałam jedną dziewczynę co paliła grube czerwone papierosy calą ciąże :-( Pół dnia przeleżałam w łóżku słuchając muzyki do jogi... Zaraz zabieram się za pranie ciuszków i ciuszeczków.
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym laktatorem |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
88natka piękne drzewka
|
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy mi tez nic nie cieklo i widzisz KARMIE ;-)
88natka piękne te serca a można sobie zamówić w innych kolorach ;-) i jaka cena ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
Uff to mnie pocieszyłyście.
Zobaczcie co widziałam dziś na facjacie: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...92561137_n.jpg BOBINI!!!!!!!!!!!
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Jezusicku ale pedzicie z tym pisaniem...
Wrocilam z usg i mam mieszane uczucia ... najpierw czekalam w dlugiej kolejce, ktora szla zaskakujaco szybko, ale dziewczyny, ktore wychodzily z gabinetu byly mocno zdenerwowane, bo lekarz byl milczacy... Jak przyszla na mnie pora dziad- lekarz wyszedl z gabinetu i powiedzial, ze idze robic cesarke i moge jutro przyjechac... dobre sobie! Na cale szczescie dziewczyny z sekretariatu mi pomogly i przyszedl do mnie inny lekarz, ktory wykonal pomiary... i wydaje mi sie, ze synus jest jakis maly... , bo jak na 36 tc, to on wazy ok niecale 2500 , woc plodowych mam 108..../ cokolwiek to znaczy....poza tym jest o jakis tydzien mniejszy.... no i zaczynam sie martwic....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

no i ja nie wychodzę z domu bez makijażu gdzieś od czasów liceum, a teraz jak mam taką twarz okrągłą, to bronzer na policzkach kładę sama dla siebie, bo mi milej patrzeć na taka "chudszą" papę. Dziś może być źle, bo właśnie się obudziłam i czuję, że cała się porozmazywałam :P

Każda mówi, że jest tak cudownie, tak świetnie się czuje i uwielbia być w ciąży...
No albo my polki mamy tendencje do narzekania. 
a na to nie mam sily, zreszta czesto nie mam sily zeby nawet wstac i cos zjesc
Sama wymiotowałam na początku - wprawdzie głównie raz dziennie rano ale tez zdarzały mi się dni że nonstop było mi niedobrze i wtedy leżałam w łózku i w nosie miałam makijaż.

[/QUOT
Coś sie z nim stanie jak dam na delikatne pranie?
zeby wyniki byly dobre 

, bo jak na 36 tc, to on wazy ok niecale 2500 , woc plodowych mam 108..../ cokolwiek to znaczy....poza tym jest o jakis tydzien mniejszy.... no i zaczynam sie martwic....