|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Ciesz się Kochana z kolejnego tyg i sie nie smutaj
![]()
#2222 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cześć ja witam się w 29 tygodniu
![]() Koszmarnie boli mnie kręgosłup, do tego stopnia, że nie mogę chodzić-co robić? Iść do giną? ogólnego? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Lilotka tez ma problemy. Chociaz na jakis/czas basen pomaga.
#2224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Ja raz mialam, ze z lozka ledwo wstalam. Ale lezenie pogorszy jeszcze, trzeba sie ruszac mimo bolu ![]() ![]()
![]() |
#2225 |
Raczkowanie
|
Obfociłam "ŁUPY"
![]() A jakby któraś była zainteresowana w Kauflandzie od dziś chusteczki Huggies Pure i Soft 2+1 za 10,99 (3x64szt).
![]() |
#2226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Raczkowanie
|
Może mógłby pomóc plaster rozgrzewający apap? lub lekko termofor..choć potwierdzenia, czy aby to jest skuteczne w ciąży nie jestem w stanie zapewnić.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |||
Rozeznanie
|
Zapomniałam sie pochwalić że Zaczęliśmy dziś 29 tydzień!!!!
![]() Gratki za kolejny tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słyszałyście o synechii? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623830 Ja pierwsze słyszę, o stulejce to pitolą naokoło a o tym cicho sza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-07-10 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() kasiamagda, pajac z pirackim wasem zaj ebiaszczy ![]() wrocilam wlasnie od gin no i oczywiście ten caly dzisiejszy telefon stal sie po prostu kolejnym powodem do mojej nienawiści względem LM. gin za glowe się zlapala, ze do mnie z tym dzwonili (nie mowiac już o tym ze przejechałam miasto dwa razy w rozne strony, żeby wyniki odebrać w jednej placówce a donieść na wizyte w drugiej - bo w XXI wieku nadal musza te wyniki sobie golebiami wysylac...). okazało się ze te wartość sprzed podania glukozy miałam trochę niska (za niska o cale dwie setne...), a przyrost krzywej jak najbardziej w normie, tak ze mój zawal serca na nic. ale przynajmniej gin mi poradzila, zebym zacela zelazo brac codziennie (bo z morfologii, o której sz p dr od telefonu nic nie wspomniał wyszlo, ze zelazo o wiele za niskie) a nie jak wcześniej 2*/tyg. w ramach przejazdzki po całym Krk sponsorowanej przez LM, kupiłam sobie trochę czerwonej porzeczki i odebrałam jeansy po przeróbce ![]()
#2233 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie!
U mnie od wczoraj neta nie było po burzy. Na szczęście naprawili i nadrabiam... Gratki za kolejne tygodnie ![]() ![]() ever_92 nieciekawa sytuacja. Każdy facet inaczej przeżywa ciążę swojej partnerki, niektórzy tak mają, że nie widzą już kobiety tylko matkę i to działa antylibidowo na nich. A może po prostu się boi że krzywdę zrobi dziecku? Pocieszę Cię, że już nie długo zostało do porodu, więc jakoś przetrwacie. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
![]()
czesc
![]() ale dzis cudowna noc ![]() ![]() ![]() ![]() a ja rano musialam leciec do sklepu ,po trzecie juz getry ciazowe do H&M, bo dwie pary sie poprzecieraly i zostalabym z golym tylkiem, troche mi sie nie usmiechalo dawac 40 zl , bo myslalam , ze obchodze w tych co ostatnio kupilam, no ale tych dziur nawet sie jzu zszyc nie da, przy okazji kupilam 3-pak slicznych skarpetek i spiochy dla Piotrusia ![]() tak piszecie o tych szyjkach dziewczyny, ja tez sie stracham, ale miejmy nadzieje, ze wszystkie dotrzymamy do terminow swoich i urodzimy sliczne donoszone bobasy ![]() Ever wspolczuje sytuacji z TZ, pewnie ma jakas blokade,ja w poprzedniej ciazy molestowalam TZ jak juz ciaza byla donoszona i chcialam przyspieszyc porod i to nie bylo to, nawet widzialam, ze jemu ciezko sie zaangazowac, chyba przerazal go moj brzuch i moja wielkosc, co zrobic, mnie tez to przeraza, nie czuje sie soba w swoim ciele teraz, TZ nalega, ale ja w tym stanie nie czerpe zadnej przyjemnosci, czuje dyskomfort i w ogole , przez to TZ lekko niespokojny chodzi ![]() biore sie dziewczyny za prasowanie ty ciuszkow chociaz jakas niewielka czesc ![]() ![]() ![]()
#2235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ever_92 pocieszę Cię, że jestem w identycznej sytuacji i nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić i przeczekać. Niektórzy faceci po prostu tak mają, że świadomość, że w brzuchu, tak niedaleko jest dziecko ich blokuje i nie mogą się przemóc. Ja jestem już drugi raz w ciąży i drugi raz jest tak samo. TŻ po prostu tak reaguje na ten stan i żadne z nas tego nie zmieni. W tej ciąży zdarzyło nam się bodajże raz czy dwa na samym początku, a od jakichś 6 miesięcy żyjemy w celibacie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
FARMINKA uff... kamien z serca
![]() Tylko szkoda, ze ja i chce i mam ochote, czulam sie taka fest odrzucona, niechciana...
#2238 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie rady dot. kręgosłupa. Myślę, że wczoraj za dużo się narobiłam i efektem, był silny ból(bo przecież ciążą to nie choroba, taaa a później są takie efekty. Ehh stara jestem a głupia) dzisiaj totalny wypoczynek i jest dużo lepiej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zadomowienie
|
Najbardziej denerwuje mnie to, ze ja moge i chce z Tz, on ze mna nie, no i ze mna nie, no ale jakas tam potrzebe ma na jakis czas i ze ma inne rozwiazania niz mnie :/
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, tak. Ja, największa orędowniczka pracy w ciąży, wylądowałam na zwolnieniu. Moja szyjka też się skraca (pandemia jakaś?) Co prawda na razie wciąż jest dość długa, ale 4 tygodnie temu było jednak 5 milimetrów więcej i według lekarza "lepiej dmuchać na zimne". Szczególnie jak mu powiedziałam, że od miesiąca siedzę na poduszce, bo tak mnie tyłek boli od siedzenia. Stwierdził, że całkiem jest prawdopodobne że to właśnie długie siedzenie w dziwnych pozycjach mogło być przyczyną (dziwnych, bo brzuch już taki duży, że dodatkowo muszę się trochę odchylać przy biurku). No dobra, to mówcie - co się robi na zwolnieniu? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Żeby nie było, jem nabiał, ale nie w takich ilościach jak kiedyś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co się robi na zwolnieniu? Czyta, ogląda seriale, filmy, robi zakupy, kompletuje wyprawkę itd ![]() Jest co robić wbrew pozorom - o ile ma się jeszcze do tego nastrój... Ja się pochwalę - dokonałam dzisiaj pierwszego zakupu dla Małej - fotelik Maxi Cosi Pebble ![]()
![]() |
#2245 | |
in the dark of night
|
Cytat:
aaa sorry, nie doczytałam NIE KAZAŁ co nie zmienia faktu, że jak to, nie wiesz co z wolnym czasem robić? ![]() A w ogóle to siemano ![]() Mixi ![]() ![]()
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-07-10 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A propos mojej pociechy to cwiczymy sobie ostatnio troche literki i dzisiaj wymyslila taka zabawe, ze ona mowi literke, a ja musze na ta litere powiedziec slowo, a potem byla zamiana. Ja: Słowo na literę R Ona: żaba Ja: Ale na R... Ona: no to rżaba ![]() Nieźle kombinuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na pewno wybiorę miedzy graphite crystal i folcloric blue (pisze z pamięci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wizycie wczorajszej u mojego nowego doktorka i jestem zawiedziona jego uprzejmością i komunikacją. No ale nic przeżyje jakoś. Dzięki za słowa otuchy przydały się, ale stres niesamowity przed wizytą... Z dzieckiem wszystko ok, dziś zaczeła kopać w końcu bo zrobiła sobie 3 dniową przerwę, myślałam, że oszaleje. To jest jednak śluz, dr powiedział, że bardzo rzadko po założeniu passera pęcherz płodowy pęka, ale gdybym zauważyła dużą ilość albo wyda mi się to inne niż ta wydzielina co teraz jest, to będą raczej wody i wtedy od razu na oddział. No ale jest dobrze i raczej od krążka ta wydzielina, a przy okazji posikiwania to podobno w ciąży normalne i po ciąży przez jakiś czas też, więc nie martwcie się, bo widzę że nie tylko ja się nad tym zaczęłam zastanawiać. A jak zapytałam jak szyjka to dziwnie spojrzał i stwierdził, że przecież jest krążek to się przecież nie skraca no bo jak. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ile maleństwo waży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zadomowienie
|
witam szybciutko i zaraz uciekam, bo urlopuje w ojczyznie i szkoda mi czasu na neta.
![]() pochwale sie, ze dzisiaj wybralismy wozek. ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluje kolejnych tygodni i zakupow. w wolnej chwili podejrze. ![]() pozdrowionka!!! ![]()
#2250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio ja nie miałam ochoty, a teraz jak mam krążek to mam przynajmniej spokój i nie muszę się wymigiwać :p jak zatęskni to lepiej doceni zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.