|
|
#4741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część II
Cytat:
![]() typow y dla Brytyjczykow?Dlaczego tak uwazasz?? |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy jesli udowodnisz, ze kupujesz w Waitrose regularnie od 3 lat z automatu dostajesz obywatelstwo.
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię od czasu do czasu kupować w M&S, ale i tak pod nosem mam Tesco i Lidla wiec tam zawsze chodzę
ale nie kupuję tych produktów everyday value itd. Pracując w Tesco wiem co oni tam wrzucają, a np. Jajek innych niż free range tez nie kupię.
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam na mysli,ze oni są bardziej chyba do niego przyzwyczajeni, bo jest od wielu lat i ceny są wysokie porównując inne markety. To tyle. Moje zdanie i nikomu do tego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie spokój
troche dziecinada kłócić sie kto, gdzie i jak wydaje . Jesli ktos wydaje £20 na tydzien i je tak jak lubi to mozna tylko pogratulować, a nie na sile szukać, ze tak sie nie da . Tez mi w to ciezko uwierzyć, ale az zrobiłam kalkulacje i wg mnie jak ktos z głowa planuje zakupy, to da sie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie widze nic brytyjskiego w kupowaniu w markecie z porzadna zywnoscia i tyle. Nie wiem tez do czego sie tu przyzwyczajac.
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szukam pracy dla siostry, w sumie obojętnie co jak na początek
Ktoś coś słyszał albo wie?
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę dalej komentować
,szczególnie w moim stanie nie będę się denerwować
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam srednio na zakupy wydaje 20-40f tyg. Ale nie jem prawie nic przetworzonego czy gotowego tylko do podgrzania. Same warzywa mrozone, jajka, jakies sery kozie/mozarelle, owoce. Slodyczy zero jedynie czarna czekolade kupuje.
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzicie pogode? A ja po pracy musze isc na zakupy. Super. Jutro ostatni dzien pracy przed urlopem, a pogoda taka chuu****. Eh.
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę jakoś się ruszyć do pracy na 17 :P
|
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
donka co robisz po pracy?
ja wydaje zbyt dużo... ale przez gotowe jedzenie. gdyby nie to zmiescilabym się w 20-25f. donka bo tez muszę zakupy zrobić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
Donka, zaufałam Ci i kupiłam cztery puszki... Nie zawiedź mnie
Zaraz idę zrobić.Ja czekam na upalną sobotę/niedziele i planuję wycieczkę do Brighton Na następny weekend zapowiadają upał, oby się sprawdziło
|
|
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś byłam w house of fraser - są mega przeceny, fantastyczne rzeczy, nawet cosik mi wpadło do koszyka
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-07-10 o 17:50 |
|
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
Monia, moze i ja cos wiem
Tak w ogole to tez szukam pracy. Moja firma kochana na poczatek jest ok, ale po 5 latach trzeba ruszyc dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam reed i bezpośrednio strony konkretnych firm
. I ja też szukam innej pracy, ktoś coś słyszał o deputy managerach lub supervisorach?
|
|
#4758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez planuje wypad do brighton, ale to w przyszlym tygodniu. Wgl przydalaby sie ladna pogoda, bo od soboty kazdy dzien spedzam na zewnatrz cos zwiedzajac I milo spedzajac czas, a jakos mi sie nie widzi np. piknikiwanie w Richmond Parku w deszczu :v Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że taki drobny, dużo do obierania ![]() Ja też chce jechać w przyszłym tygodniu, w tym pracuję w sobotę
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!
Ostatnio troszke mi się pozmieniało w życu i zastanawiam się nad wyjazdem do Angli, do Londynu. Mam tam kuzynake. Jak wygląda tam życie? Dużo różni się od tego w Polsce? Wiem, że to trudno ocenić, ale... Wy wyjechalybyście jeszcze raz gdybyście miały taką okazje? |
|
|
|
#4761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wg mnie sporo się różni od życia w Pl- zarobki, styl życia, ludzie, czas wolny. Tak czy siak, moim zdaniem jest lepiej niż w pl, chociaż czasami jest naprawdę ciężko, aż chce się usiąść i płakać, ale zawsze wtedy przypominam sobie słowa mojego taty "w Polsce byłaś taka smutna, przygnębiona, bez życia, bez celu, a za granicą zawsze byłaś taka uśmiechnięta, radosna, pełna życia- no inna dziewczyna!". Szkoda, że nie zdaje sobie sprawy jak czasami to wszystko wygląda, a czasami niestety jest tylko: wstać, ogarnąć się, praca, chu***a atmosfera w pracy, po pracy spanie do rana. No ale są też dobre strony i raczej staram się patrzeć pozytywnie na wszystko, bo przecież jaki to by miało sens, jakbym zaczęła płakać "źle mi płacą plecy mnie bolą jak cholera za dużo wydaję za dużo jem będę gruba nie dbam o siebie (w sensie, że w pracy wyglądam jak bezdomna, często ubrudzone ubrania, zero makijażu)"Czy wyjechałabym jeszcze raz? TAK. Jestem tu po raz trzeci. Jak wróciłam za drugim razem, to strasznie sobie w brodę plułam, że wyjechałam. Ale teraz na nowo jestem tu i na razie nie planuję wracać ![]() PS: zawsze się rozpisuje. Chyba powinnam zacząć pisać jakieś felietony ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- JAKO ZAŁOŻYCIELKA WĄTKU (wiem, że gówno mogę z tego powodu ) UPRASZAM WSZYSTKIE UCZESTNICZKI O MNIEJ:-ZGRYŹLIWOŚCI -SARKAZMÓW -CZEPIANIA SIĘ -ŁAPANIA ZA SŁÓWKA -DOSRYWANIA KOMUŚ -SZUKANIA DZIURY W CAŁYM Już od jakiegoś czasu zauważyłam, że duża część wypowiedzi aż kapie od jadu. Ostatni tego przykład, to temat Waitrosa. Jedna z Was robi tam regularnie zakupy, druga tam nie chodzi, trzecia uważa ten sklep dla Brytyjczyków, a czwarta może nawet pod nim kupę robić jeśli ma ochotę, ale po co ciskać sarkazmami. Każda z nas może mieć różne zdanie na jakiś temat i powinnyśmy to uszanować. Oczywiście możemy wyrazić swoje zdanie, ale po co bezpośrednie zwroty/pretensje/sarkazmy/burczenie do drugiej osoby? Sama już to przeżyłam ze słynnym "małym bambo". Przez takie sytuacje nasz wątek nie robi się wcale, a wcale bardziej przyjazny, a przecież nie o to chodzi, prawda? Pozdrawiam dziewczyny
|
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Bambo Donka to puść to w niepamięć; trochę mnie wtedy poniosło :p
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już się do tego przyzwyczaiłam, że widzę facetów w sukienkach, gejów całujących się na przystankach. etc. Styl życia, samo życie, zarobki, praca etc. wszystko to się różni. Jest zupełnie inaczej niż w PL. Sama musisz się przekonać, czy tutaj "pasujesz". Czy wyjechałabym jeszcze raz? TAK. Ale wolałabym ściągnąć tutaj całą moją rodzinę, a najbardziej brak mi mamy, która zawsze była moją przyjaciółką. No i za paroma znajomymi też tęsknie - i żałuję, że widzę ich tylko 2 razy w roku. No... ale cóż. Do tęsknoty też idzie przywyknąć. ![]() Na początku musisz mieć twardy tyłek i się nie poddawać. Ja przyjechałam tutaj w styczniu i szukając pracy jak i będąc na próbnych dniach w pracy dostawałam nieraz po tyłku. Wysyłałam setki CV, roznosiłam. Czasami udaje się pracę dostać od razu, czasami trzeba czekać - przede wszystkim trzeba walczyć o swoje i być napełnionym optymizmem. No i nie zawsze jest to praca wymarzona... Ja niestety nie robię tego co lubię, ale co mam w praktyce wyuczone. Sprzątam, ale wiem, że pracując jako kelnerka-barmanka (czyli coś co lubię robić) nie zarobiłabym takich pieniędzy jak na sprzątaniu. Przykre, ale prawdziwe. DONKA, możemy pisać felietony razem.
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
chciałam tylko zauważyć że donka wykupuje cały bób w okolicznym Barking... byłam dziś na walthamstow i nie ma!!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- AAA i mam pytanie bo jestem albo ślepa albo nie wiem ale gdzieś ktoś kiedyś kupował makaron ryzowy. dlaczego ja go znaleźć nie mogę? albo może jakiś inny polecacie oprócz zwykłego i sojowego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(Przepraszam, że nie odpisałam, ale byłam w Barking dopiero o 18 i od razu po pracy autem pojechałam szybko do Asdy). Ja kupowałam makaron ryżowy w North Cheam. W Asdzie chyba nie ma, ale poszukaj w ciapackich sklepach, bo ja w takim kupiłam. Btw. uwielbiam te ich sklepy <3
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
no ja właśnie chciałam do asdy koło 18 jechać na zakupy ale byłam na walthamstow i nie było bobu.
swoja drogą zrobiłam zakupy na tydzień a wydałam 17f. pewnie będę musiała dokupić tylko pieczywo bo lubię świeże więc ok 20f mi wyjdzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Jutro sie w boba obkupisz Sylwia.
Monia pisz, pisz! ![]() Makaron ryzowy... Wydaje mi sie ze potrafie zwizualizowac gdzie on lezy ale moze mi sie tylko wydaje i go tam nie ma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
Gosia potrzebny mi makaron noooo!!!! Wiec mysl do jutra
Wysłane z mojego SM-T111 przy użyciu Tapatalka
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
A w Tesco nie będzie? Ostatnio jak kupowałam makaron to był bardzo duży wybór- różne ceny, różne kształty, aż nie mogłam się zdecydować
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Mam pytanie do tych z Was, ktore sa mezatkami. Czy przed slubem tez sie tak denerwowalyscie i klocilyscie z TZem? My ostatnio klocimy sie o wszystko! Kocham go i nie wyobrazam sobie zycia z kims innym ale te klotnie mnie wykanczaja no i pomyslalam sobie ze to stres przed slubem (Slub za 2 miesiace). Chyba ze to nie ten jedyny i mam ostatnia szanse na odwolanie slubu. Co do makaronu ja ostatnio kupuje tylko orkiszowy ![]() Milego wieczoru!
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

wiem co mowie
i podobne ceny sa jak w angielskim sklepie.