|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Zaczarowana super się wylaszczyłaś
hehe Ja już przed ciążą sobie powiedziałam, że codziennie będę się malować jak zawsze i postaram się w miarę ogarniać![]() Póki co mi wychodzi, nawet paznokcie mam pomalowane i u fryzjera byłam ![]() Co do seksu to u mnie jest teraz taki etap, że ja tż-ta ciągle namawiam i ciągnę do sypialni a on nagle się boi![]() Chyba niepotrzebnie opowiadałam mu jak gin na ostatniej wizycie mnie badał i mówi: "O! Jest główka na dole " natka jestem pod mega wrażeniem tych drzewek A i polubiłam Cię ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy z tż-tem na ostatnich zajęciach w SR Jego pierwszych Ale mu się podobało nawet hehe Jutro rano jadę zrobić ostatni mocz i morfologię i o 16 do lekarza Już się nie mogę doczekać!!Mam nadzieję, że coś tam się zaczyna dziać w kierunku porodu Jakoś tak jak już mam wszystko gotowe dla małej i torbę spakowaną to jestem spokojniejsza i nie mogę się doczekać aż się wszystko zacznie
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
A wiec szyjka z 2.69 na 0.18 zmalała
![]() Od poprzedniej wizyty schudłam 0.5 kg na ktg wyszło dużo skurczy rozwarcie 0.5 cm glowka nisko powiedziała ze to bardzo dobrze ze poród będzie latwiejszy Wizyta kolejna za tydzień |
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku mocno się wypierał i bronił rękami i nogami. Pomogli mi trochę dzieciaci znajomi, którzy mu tłumaczyli, że to ważne i że to zbliża ludzi no i gdyby tfu tfu coś się stało to ktoś musi być itp itd. Myślę, że on sobie teraz to tłumaczy w ten sposób, że skoro chodzi ze mną na wszystkie wizyty i jest tak mocno zaangażowany we wszystko, to po prostu nie może go tam nie być. Ale jest przerażony nie mniej niż ja.
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że dla mnie osobiście to jest przerażające i takie intymne, że sama właściwie nie wiem, czy chcę żeby mojemu został taki widok przed oczami na zawsze ![]() Oczywiście jeśli uda mi się i będę miała cc to ma być ze mną Mam obawy tylko co do sn |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku aż mi dziwnie, ja nie chciałam takiego efektu.
|
|
|
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka
u mnie dzisiaj jakoś niewesoło... czuje że mały się jakoś niżej umiejscowił, bo od wczoraj jakieś mam takie dziwne uczucie w okolicach Bożenki/Krychy( jak kto woli ![]() )czuję ruchy tak bardzo nisko czy któraś z was też tak może ma?? bo już oczywiście naczytałam się w internecie że to oznaka zbliżającego się porodu, wiem wiem pisałam że nie będę czytać, ale wyszło jak zwykle dodatkowo w nocy pobolewało mnie podbrzusze, tak delikatnie, ale jednak czułam to, po nospie przeszło. Ale już sobie wkręcam że coś jest na rzeczy. Pocieszcie dziewczyny Cytat:
Cytat:
![]() Co do Twojego pytanka- ja będę raczej rodzić bez Tż. Tzn chciałabym żeby był ze mną na początku, ale jak się zacznie akcja porodowa wolę żeby wyszedł. Nie wiem tylko czy tak można. To w sumie nasza wspólna decyzja. Mój Tż jest dla mnie na codzień ogromnym wsparciem, nikt się o mnie tak nie troszczy jak on, ale rodzić wolę jednak sama. Traktuje to jako "zadanie", z którym muszę sobie sama dać radę...
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
A jest już gdzieś ta sonda?
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Oj oj, ale jeszcze daje radę, w sensie, że nie urodzisz na dniach? Bo w sumie np Sara tyle czasu już ma rozwarcie, a dalej jest w dwupaku? To może jeszcze ze dwa tygodnie pochodzisz, co?
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy razem rodzić
Tż jest baaaardzo wrażliwy na krew i może paść, tego się chyba najbardziej boi dlatego ma przyzwolenie, że może wyjść w każdym momencie jak nie da rady![]() Halinka ale jak Ty będziesz miała cc to jak chcesz, żeby był z Tobą? U mnie jak jest cc to nie może być osoby towarzyszącej Malutka ja Cię nie pocieszę bo u mnie jest to samo Od kilku dni jak chodzę to strasznie mnie tam kłuje... Mała mi grzebie gdzie nie powinna i mam wrażenie, że za chwilę wyskoczyZobaczę co jutro powie gin na wizycie to Ci dam znać czy te objawy to oznaka tego, że zaczyna się coś dziać ![]() A i po dzisiejszych zajęciach na SR mam schizy, że mi się wody sączą... Bo położna mówiła, że może to być tylko wilgotna wkładka i że często przyjeżdżają ciężarne na IP, żeby się upewnić czy to wody czy tylko upławy... A u mnie od jakiegoś czasu bez wkładki się nie obejdzie... No i czasem tam mokro, tak jakby woda właśnie a nie żaden śluz ![]() Jutro zapytam gina jak tam stan mojego owodnienia
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jeśli cc jest planowane to może być osoba towarzysząca. Przy głowie że tak powiem ![]() A ja też mam cały czas schiza z tymi wodami Ale ostatnio na wizycie mi położna powiedziała, że wygląda jej na to, że mam dużo wód. I trochę się uspokoiłam dzięki temu
|
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu można mieć osobę przy cc! Mąż będzie stał cały czas od strony głowy i będzie mógł ze mną rozmawiać i trzymać za rękę.
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, musiałam pojechac na miasto z mężem.. Zdycham i nie dojdę do komputera, to mozna wrzucic sondę w post Gosi. Chyba jest drugi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że sonda jest bez sensu bo większość była za tytułem Butter
Krycha rządzi![]() Halinka u mnie to na pewno nie pot Mam nadzieję, że takie upławy po prostu...
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko tobie! Ja jak wychodzę z domu, to po powrocie od razu zmieniem bieliznę. Dziewczyny, wody jakby się wam sączyły, to by się to rozkręcało, w sensie, że byłoby ich coraz więcej i więcej aż do potopu. A jak to upławy, to jest ich tyle samo mniej więcej. Poza tym wody sączą się jak się leży, jak się wstaje główka działa jak korek. Jak nie obserwujecie u siebie takiej prawidłowości, to nie wody. Zwiększona ilość wydzieliny to norma na tym etapie, każda na to narzeka.
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, mi się uda albo pośladki, nie wiem co ale czasem się tak poci ze lecę sprawdzać co to ;-) ja nie umiem ankiety zrobić nie wiem gdzie i jak, do posta link mogę wrzucić jak ktoś zrobi ale sama to taka mądra nie jestem..
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
Etam, pod cyckami to żaden wyczyn, też mi się poci.
![]() Swoją drogą, doprowadzałam dzisiaj Bożenę do ładu. Zajęło mi to 20 minut, kucałam nad lustrem. Pocięłam się, jakbym zarzynała prosiaka, ale i tak jestem z siebie dumna. ![]() Zarządzam sondę przedwstępną, opcje są dwie: - Temat z Krychą, - Sonda właściwa. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-07-10 o 22:05 |
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio ciachnęłam przy tych "zabiegach" w wargę sromową, bo mi się zawinęła, a że robię na ślepo, to nie widziałam. Oj też było duuużo krwi.
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken- pocieszyłaś mnie jednak, ze nie tylko ja to czuje
maluch jest coraz większy, to może rzeczywiście się coraz bardziej rozpycha...też mam czasami takie bardziej wodniste upławy i cały czas się zastanawiam czy to aby nie wody ![]() nie wiem czy ze mnie jest taka panikara czy po prostu w tych późniejszych tygodniach tak już po prostu jest
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma opcji, żeby nam wszystkim się wody sączyły :P
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musi być tak jak piszesz
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za sonda właściwą bo pamiętam ze któraś z dziewczyn była przeciwna Krysce ;-) a te co się nie wypowiedziały to może się wstydzą :-D
|
#4826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli to nie wody? ![]() Głosuję na Krychę
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam za dużego brzucha więc musi być jej tam mega ciasno Tymbardziej, że to taki klusek jestA te kłucia mam od kilku dni dopiero i cały czas mam wrażenie, że za chwilę zacznę rodzić ![]() ![]() Także takie panikarstwo to chyba norma na tym etapie |
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
No tak bo w sumie jak dziecko jest główką do góry jak u mnie albo w poprzek to przecież nie blokuje główką ujścia i na stojąco też może się sączyc... Tak na logikę chyba?
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś był przeciwko tytułom z Bożeną bo to imię kogoś matki jestJak tam chcecie, dla mnie to zbędne bawienie się bo i tak Krycha wygra ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Bo u mnie położne mówiły, że mogą się cały czas tak tylko sączyć i wcale nie musi być z czasem ich więcej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

hehe
Jego pierwszych

dodatkowo w nocy pobolewało mnie podbrzusze, tak delikatnie, ale jednak czułam to, po nospie przeszło. Ale już sobie wkręcam że coś jest na rzeczy.