Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 16:05   #1351
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
To forum mi pomaga, dzieki niemu nie wisze nad mezem i mu nie smece, wiem, ze moge Wam sie wygadac
Dokładnie, tu się wygaduję i nie zadręczam innych

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Resztę możesz dokupić później czy na spokojnie (pamiętasz tą listę, którą kiedyś wysyłałam? Tam jest absolutnie wszystko co jest Ci niezbędne.
A taką listę mogłabyś dołączyć jeszcze raz? Byłabym niezmiernie wdzięczna i ułatwiłoby mi to kompletowanie wyprawki dla malucha. Ta wyprawka jest pewnie trochę inna dla dzieci urodzonych zimą?
Stary 2014-07-10, 16:05   #1352
Justyssia87
Rozeznanie

Aha dziewczyny dzięki za przepisy na koktajle! Dzis pojade do lidla po warzywa to sobie zrobie
Na ta moja arytmie miałam robione ekg wyszlo dobrze tak jak myslalam ale wtedy oczywiscie nic mi nie było i dostalam skierowanie do kardiologa na pilne a sie okazuje ze w moim miescie w ogole nie było zapisów na ten rok bo nie ma miejsc i mi pow. ze mam sobie szukac gliwice katowice zabrze itd... lol prawdopodobnie moja arytmia jest z refluksu wiec lecze refluks jest troszke lepiej ale kompletnie nie wiem co juz jesc i przez to bardzo malo jem od tygodnia!!! wczoraj tylko na parowke sie skusilam i umieralam zayebiscie.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:16   #1353
yanca1
Raczkowanie

Papryczko, bliźniaki wykarmisz "biustem" bez problemu WIdziałam kiedyś w TV kobitkę co wykarmiła ....trojaczki. Poszperałam i mam z rozmowę nią, ale link okazał się za długi (może na pw da sie wysłać?) Musisz sama poszukać -nazywa się Małgorzata Gierada-Radoń i widzę włąśnie w googlu, że ma szkołę rodzenia i poradnię laktacyjną w Wa-wie. Na pewno warto się z nią skontaktować w razie mlecznych wątpliwości.

Ja już trzymam kciuki za Twoje karmienie - dasz radę

http://jamaska.pl

Edytowane przez yanca1
Czas edycji: 2014-07-10 o 16:20
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:22   #1354
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Papryczko, bliźniaki wykarmisz "biustem" bez problemu WIdziałam kiedyś w TV kobitkę co wykarmiła ....trojaczki. Poszperałam i mam z rozmowę nią, ale link okazał się za długi (może na pw da sie wysłać?) Musisz sama poszukać -nazywa się Małgorzata Gierada-Radoń i widzę włąśnie w googlu, że ma szkołę rodzenia i poradnię laktacyjną w Wa-wie. Na pewno warto się z nią skontaktować w razie mlecznych wątpliwości.

Ja już trzymam kciuki za Twoje karmienie - dasz radę
dzięki!
ja się nie nastawiam na to, że koniecznie muszę cyckiem karmić. ważne, żeby moje mleko dostawały, mam nadzieję, że nie będę miała problemu z pokarmem (moja mama nie miała, może że z nadmiarem).

poza tym ja strasznie wrażliwa jestem i boję się, że nie dam rady karmić bo mnie będzie łaskotało albo co nie mam pojęcia, jakie to odczucie dla kobiety, ale już mnie to przeraża:P
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:53   #1355
Justyssia87
Rozeznanie

Tutaj też są przepisy na koktajle jakbyscie chiały http://dziecisawazne.pl/smoothies-cz...ywne-przepisy/ i dla dzieci też są.
Stary 2014-07-10, 17:40   #1356
19Inka90
Wtajemniczenie

Paprika bo tym klubowym mailem nie za bardzo potrafie sie jeszcze bawic wiec napisze Ci tu Twoje przytulaski sa mega slodkie !

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 18:12   #1357
kasienka1701
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Cieszę się ,że wasze dzieciaczki rosną zdrowo i kolejno ujawniają swoją płeć

Czytam was codziennie,ale nie ogarniam takiej produkcji postów, nie potrafie sie wbić ,a pisać z samą sobą mi sie nie chce...więc mam prośbę do Linki, bo ona tu szefuje, żeby usuneła mnie z pierwszej strony, z klubu chyba sama mogę się wywalić no nie?
Życzę Wam dużo zdrowia, wam i dzieciaczkom, zero stresów i pomyślnych rozwiązań. Pamiętajcie, że nie ma co sie spinać. bo pewnych rzeczy nie da się przewidzieć,a i tak wszystko jakoś sie układa, więc niech dobra aura będzie z wami
Papa

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 18:15   #1358
19Inka90
Wtajemniczenie

Kasienka no co Ty ? Przeciez Ty tu praktycznie od poczatku watku jestes

Emilka
Stary 2014-07-10, 18:52   #1359
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Tutaj też są przepisy na koktajle jakbyscie chiały http://dziecisawazne.pl/smoothies-cz...ywne-przepisy/ i dla dzieci też są.
za link
Stary 2014-07-10, 18:52   #1360
sofia_the_first
Raczkowanie

heejj...
Kasienka- zooostań!!!

ja po wizycie
wszystko ze mna ok, mała pokazała psioszkę:P także wiemy niemal na pewno że to dziewczynka! ale sie cieszę:P meble nie pójdą w świat:P
moja szyjka ok, wszystko ok dostałam za miesiąc test glukoza 75 2 godziny echh... pamieetam że mało nie zasłabłam po tym w 1 ciąży...

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 18:54   #1361
19Inka90
Wtajemniczenie

Sofia no to Gratulacje córki i super ze wszystko dobrze

Emilka
Stary 2014-07-10, 19:05   #1362
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heejj...
Kasienka- zooostań!!!

ja po wizycie
wszystko ze mna ok, mała pokazała psioszkę:P także wiemy niemal na pewno że to dziewczynka! ale sie cieszę:P meble nie pójdą w świat:P
moja szyjka ok, wszystko ok dostałam za miesiąc test glukoza 75 2 godziny echh... pamieetam że mało nie zasłabłam po tym w 1 ciąży...
O to córcia będzie miała siostrzyczkę ? Super

Ja z tą glukozą to jakoś dałam radę poprzednio. W pierwszej ciąży to musiałam pić to dwa razy, bo nie było tak jak teraz, tylko było obciążenie glukozą 50g a później 75. I nie miałam smakowej

Kasiulka nie uciekaj !!! Ja też nie zawsze piszę regularnie, ale jakoś jak się odezwę to nie mam problemów z tym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:08   #1363
Suqub
Zakorzenienie

Sofia gratuluję córeczki i super, że wszystko w porządku. Widzę, ze przewaga dziewczynek na wątku. Ciekawe kiedy ja w końcu będę coś wiedzieć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:22   #1364
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heejj...
Kasienka- zooostań!!!

ja po wizycie
gratulacje
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:28   #1365
sofia_the_first
Raczkowanie

dzięki dziewczyny tak, córka będzie starszą siostrą ale ona już wiedziała od początku, także jak jej dziś potwierdziłam to tylko kiwneła głową "no przecież wieem"
Roksape, to glukozy są smakowe??? wow gdzie taką można dostać? w aptece???

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:53   #1366
Ollliwka
Zakorzenienie

kasienka mam ten sam "problem" co Ty...więc może nie tak drastycznie i zostań na wątku

sofia gratki ! to mebelki będzie miała super.
U mnie dzisiaj na usg ukazał się chłopak
przynajmniej tak twierdzi lekarz

Nie wiem jak ogarnę tyle stron...
Stary 2014-07-10, 20:06   #1367
skrzatek24
Rozeznanie

Sofia, Oliwka gratki
Sofia fajnie mieć jasnowidza w domu. Mój synek początkowo chciał siostrzyczkę, ale teraz chce, żebym brata i siostrę mu urodziła i o niczym innym nie chce słyszeć.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:36   #1368
19Inka90
Wtajemniczenie

Oliwka gratulacje synusia Fajnie ze coraz wiecej z nas zna juz plec
I jak to dobrze ze to juz czwartek wieczor,jeszcze tylko 4 dni i Ja tez znowu zobacze moje serduszko Kochane
Sofia to Twoja corcia ma wrodzony 6 zmysl

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Sofi a co do glukozy to slyszalam ze w aptece mozna kupic cytrynowa

Emilka
Stary 2014-07-10, 20:41   #1369
Justyssia87
Rozeznanie

kasienka- czemu odchodzisz?ja osttanio tez duzo nie pisze a jestem od początku tu i czasami mam wrazenie ze sama do siebie pisze tutaj no ale odchodzic?zostan

Dziewczyny odnosnie tych koktajli eh..zrobilam dzis jeden wlansie go pije, nac pietruszki,nac selera,banan,woda jogurt,sok z cytryny,lisc sałaty w smaku ok tylko..pije same farfocle to tzreba gryźć :/ bo ta natka sie nie zmiksowala jakos za bardzo a dlugo jąmeczyłam w blenderze...wy tez tak macie, to ma tak byc ?czy wam extra gladkie wychodzi bo juz zdebiałam?

Aaaa i czy nac selera tj te zielone od selera mozna w ogole jesc?bo mam strach :P selera zawsze samego kupowalam i do zupy..a tu maz kupil z liścmi no i dalam do koktajlu...
Stary 2014-07-10, 20:57   #1370
mysza88
Rozeznanie

haha justysia nie tylko Ty masz takie wrażenie nie martw się
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:40   #1371
TheN4ti
Rozeznanie

No co Ty Kasienka, nie odchodz!
Ja tez czasami mam wrazenie, ze pisze sama do siebie, ale nie poddaje sie Napisanie czegos, nawet jak nikt nie odpowie tez pomaga, przynajmniej mi.
Wczoraj chyba pukanie czulam, no wlasnie chyba bo nigdy nie bede pewna czy to to. Ale jak jest tak bardzo nisko to coz innego? Dzis za to cisza i tak jak u Was od kilku dni boli a raczej kluje brzuch, jakby jajniki?
Stary 2014-07-10, 21:48   #1372
sasia25
Rozeznanie

Gratuluje wizyt i potwierdzonych płci

Dziewczyny, z tym pisaniem same do siebie to chyba nie jest tak. Ja np wszystko czytam, ale nie wszystko ma moją odpowiedź, bo np nie znam się na tym czy w ogóle mnie to nie dotyczy. Wiecie czasem nawet jak się z kimś rozmawia to też w odpowiedzi słyszymy tylko "yhm.."

Nati tak, mnie ostatno często coś boli/kłuje i mam wrażenie, że to jajniki albo coś w okolicy na szczęście to nie jest silne więc myślę, że tak ma być.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:18   #1373
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt i potwierdzonych płci

Dziewczyny, z tym pisaniem same do siebie to chyba nie jest tak. Ja np wszystko czytam, ale nie wszystko ma moją odpowiedź, bo np nie znam się na tym czy w ogóle mnie to nie dotyczy. Wiecie czasem nawet jak się z kimś rozmawia to też w odpowiedzi słyszymy tylko "yhm.."

Nati tak, mnie ostatno często coś boli/kłuje i mam wrażenie, że to jajniki albo coś w okolicy na szczęście to nie jest silne więc myślę, że tak ma być.
Sasia u mnie tez nie jest silne, ale troche uporczywe. Mam nadzieje, ze to tylko powiekszajaca sie macica, na pewno tak. Wiecie co takie zmiany zachodza w naszym ciele, az dziw, ze tylko tyle czujemy, madra ta natura I jestem pod wielkim wrazeniem swojego ciala, ze daje rade

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A i czy konczac 17 tydzien jestem juz w piatym miesiacu? Bo widzialam juz kilka wersji, choc na chlopski rozum wydaje sie to byc 5 miesiac. Masakra nie moge w to uwierzyc, czas przyspieszyl w drugim trymestrze.
Stary 2014-07-10, 23:38   #1374
Linka1984
Zakorzenienie

Ja jak zawsze sie gdzieś szlajam i dopiero weszlam do domu

U lekarza wszystko ok , mała ma 400 gram i pięknie rośnie. Ja niestety jak do niedawna nie tylam wcale mam + 4 kg za co dostalam dość mocny opr i lekarz kazał się ograniczyć. Szyjka ma 5 cm wiec moge zaczać jogę i basen. Pytalam o sok z pietruszki - powiedzialam ze wypijam ok 1 litra soku ( z 1-2 pęczków) i czy moge to sie smiał ze PEWNIE i mam nie czytac bzdur na necie. Pietruszka nie jest poronna ani nie powoduje skurczy.Mam pić do woli ale uważac z cukrem w tym.

Po lekarzu bylam u kolezanki z forum z innego watku ( ze staraczek) na roczku jej slicznego synusia obmacały mnie tam pozostałe 2 forumki i uważają ze czują ręką ruchy małej i jakim cudem ja nie czuje..nie wiem , czy ja jestem gruboskórna????? one czuły pływanie i ruchy..a ja czasem czuje puknięcie tylko. Lekarz tez uwaza ze przy takiej wadze powinnam czuć malą.

Paprika..ja widze w Twojej sytuacji same pozytywy!!!!
1) nie bedziesz musiała znosić ostatnich 2 najgorszych miesięcy - a my TAK
2) małe bedą bezpieczne!!!! lepiej być wczesniakiem niż się poplątac w gąszczu jakiś 'lian'
3) bedziesz miała już je przy sobie a my bedziemy się pieniły z zazdrosci
4) dla dziecka bezpieczniej sie urodzić w 7 niż w 8 miesiącu
Apropo zakupów uwazam ze najłatwiej bedzie zrobic liste wyprawkową i z nią udać się do hurtowni ( sa w kazdym wiekszym miescie) lub zamówić w sklepie internetowym - wszystko za jednym zamachem jak nie wiesz jak sie do tego zabrac. Ja mam taki zamiar - w około 30 tc iść raz i wyjść ze wszystkim

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-07-10 o 23:43
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:56   #1375
kasienka1701
Zadomowienie

Oj dziewczyny powiem wam..ja już po prostu mam dość tej huśtawki nastroju...masakra totalna. Jednego dnia mam olewkę na wszystko i jestem super optymistką, a na drugi dzień ryczec mi sie chce i wszystko jest nie tak...W poprzedniej ciaży tak nie mialam. Nie wiem ,może to przez tą nadczynność tarczycy...co za duzo hormonów to nie zdrowo i to u mnie widać bardzo Nawet w pracy mi się z dziewczynami gadać nie chce, na tzta ciągle warczę, nic mi sie nie chce, nawet nie chce mi się mysleć o wyprawce...ech biedne dziecko...
A własnie a propo dziecka numer dwa...podobno drugie są spokojniejsze, ja oczywiście jestem wyjątkiem od reguły-moje z całą pewnością na adhd, wierci się, kopie non stop, a jak Tż mu zwraca uwagę to wali w rekę jeszcze bardziej, nawet na powierzchni brzucha widać jak się rusza...może to jakiś gigant..albo są dwa jednak...
Ech...idę wykorzystać pakiet startowy na dziś- tj. kawa z mlekiem i podwójny Lion

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:09   #1376
19Inka90
Wtajemniczenie

Kasienka mi na szczęście juz minęły takie humory ale póki je miałam to tez nie było ze mną łatwo . Zrobilam sie a społeczna, nawet choremu dziadkowi z domu pomocy społecznej sie oberwalo no stal przede mną w kolejce kupił 4 kawy 3w1 i potem stal i pytał jak mocna kawa będzie z nich albo czy w środku nie ma myszy (facet zdaje sobie sprawę ze wyprowadza ekspedientki z równowagi i robi to specjalnie ) no to zaczelam warczec na niego za ma w tej chwili skończyć piep**yc farmazony bo nie mam na to dzisiaj cierpliwości... A potem siedzialam i plakalam pol dnia bo co się ze mną dzieje . przecież cale życie wyznawalam zasadę ze jak nie masz nic miłego do powiedzenia to lepiej nie mów wcale... Nawet na forum jakiś czas temu dziewczyny doświadczyły moich hormonów także nie jesteś sama

Linka super ze wszystko okay na wizycie

I ogólnie dzień dobry wszystkim

Emilka
Stary 2014-07-11, 09:09   #1377
alekaz1
Zakorzenienie

Hej wpadlam i nadrobilam. Niedlugo ide sie pakowac i ogarniac i bede po weekendzie w niedzele pewnie. Wiec zycze milego weekendu bede nadrabiac jak wroce. Buzka.
Stary 2014-07-11, 09:10   #1378
Justyssia87
Rozeznanie

Witam Was.
Ja dzis od 4:30 nie spi bo dostałam szarpania serca znow i mi niepozwoliło leżec i juz jestem taka śpiaca!!!!!

Mam pytanie do dziewczyn ktore zakupily podusie Poofi! Czy da sie na niej spac na plecach?a jesli tak to czy wygodnie? Ja glownie na plecach spie bo na lewym boku nie umiem Dajcie znac bo chcialam ja dzis zamowic a nie wiem czy bede z niej korzystac w sumie

Kasienka-glowa do gory ja tez mam hustawki nastroju, szczegolnie wczoraj byłam płaczliwa i krzykliwa strasznie :/ minie ci to, kiedys :P Moj maly tez taki wiertliwy kopie co chwile i tak mocno, az mi ręka na brzuchu podskakuje a tez najbardziej jak maż da reke!
Stary 2014-07-11, 09:11   #1379
19Inka90
Wtajemniczenie

Baw się dobrze alekaz :F

Emilka
Stary 2014-07-11, 09:22   #1380
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Witam Was.
Ja dzis od 4:30 nie spi bo dostałam szarpania serca znow i mi niepozwoliło leżec i juz jestem taka śpiaca!!!!!

Mam pytanie do dziewczyn ktore zakupily podusie Poofi! Czy da sie na niej spac na plecach?a jesli tak to czy wygodnie? Ja glownie na plecach spie bo na lewym boku nie umiem Dajcie znac bo chcialam ja dzis zamowic a nie wiem czy bede z niej korzystac w sumie

Kasienka-glowa do gory ja tez mam hustawki nastroju, szczegolnie wczoraj byłam płaczliwa i krzykliwa strasznie :/ minie ci to, kiedys :P Moj maly tez taki wiertliwy kopie co chwile i tak mocno, az mi ręka na brzuchu podskakuje a tez najbardziej jak maż da reke!
Justyssia spokojnie sie da na niej spac na plecach, ja odkad ja mam to nie uzywam zwyklej poduszki Fajnie podtrzymuje glowe i mozna spac w roznych dziwnych pozach:P Ja nie żałuje zakupu mysle ze nawet po ciazy bedzie w uzytkowaniu
Linea86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości