Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 19:39   #3001
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jak można mieć fioletowy wizaż, nie ogarniam!
Obowiązkowo! Uwielbiam fioletowy kolor
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:44   #3002
MalinowaMamba
Zakorzenienie

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20080702203809

Czy ten numer na dole po lewej to ten numer świadectwa, który powinnam wpisać w elektronicznej rejestracji czy to chodzi o ten z pierwszej strony z moimi danymi (ale to chyba kod szkoły czy coś)
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:46   #3003
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Jakbys nie mogla znalezc to daj znac bo powinnam go gdzies miec w pdf
Znalazłam, ale jednak i tak pobiegłam do biblioteki, znalazłam książkę z ćwiczeniami, a dodatkowo wzięłam 2 książki ze statystyki. Ogólnie to jestem trochę zawiedziona poziomem swojej wiedzy ekonometrycznej (a lubiłam ekonometrię), sporo rzeczy mi wyleciało z głowy, a najgorsze jest to, że 2 zagadnień w ogóle nie opracowywaliśmy na zajęciach. Szykują się pracowite noce. Ostatecznie jak nie dam rady to poszukam korków, ktoś, kto mi to szybko wytłumaczy, bo za późno się wzięłam za naukę

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile minimalnie trzeba zarezerwować gotówki, żeby móc urządzić mieszkanie? dwa pokoje (jeden mały, drugi salon, mała łazienka i większa kuchnia) - żadne luksusy, zamiast parkietu panele itp.

czy w 25-30 tys się można zmieścić?

mieszkanie będzie w stanie deweloperskim (okna, drzwi wejściowe i wszystkie grzejniki już będą w cenie mieszkania). Bez kosztów robocizny 25 tys. starczy?
Myślę, że będzie ciężko, ale najważniejsze jest, moim zdaniem, porządne wyszykowanie kuchni i łazienki, bo to rzadko się remontuje. Pokoje możecie sobie ogarniać na bieżąco. Myślę, że w tym budżecie zmieścicie się z dobrze wykończoną kuchnią + łazienką i skromnymi pokojami.

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Taki ze mnie asprotowy typ, że chciałam Was zapytać co to za cudny wynalazek koszulka funkcyjna? Czy dobrze kombinuję, że jak wdzieję takie cudo to nie powtórzę swojej ostatniej wpadki, gdy to po 16 km pedałowania z dzieckiem na rowerze, upocona jak 3 prosiaki razem wzięte zsiadam sobie z roweru uradowana że dotarłam na miejsce, a na plecach i plecaku mam wielkie białe plamy (na czarnej koszulce), które zresztą za Chiny nie chcą się sprać? Czy taki wynalazek ma inne funkcje i w takiej sytuacji nie pomoże?
Mi na takie trasy 20-30 km nie doskwiera brak koszulki funkcyjnej, ale wiem, że to świetny wydatek, szczególnie, że teraz będę miała więcej wolnego czasu niedługo i chcę zrobić kilka dłuższych tras. Jadąc w normalnej koszulce pocisz się wszędzie i właściwie przez większą część jazdy masz bluzkę przyklejoną do ciała - no nie jest to fajne uczucie, sama wiem. Podstawową zaletą koszulki dla rowerzystów jest to, że odprowadza wilgoć na zewnątrz, mimo że zazwyczaj też przylega Ci do ciała. Nie dźwigasz tej wody na sobie. Jest bardziej komfortowa. Nie wiem, niestety, czy poradzi sobie z plamami - choć wydaje mi się, że jak pot nie będzie zalegał na ciele to też inaczej zachowa się koszulka? Też chcę sobie taką kupić, bo codziennie jeżdżę w czymś innym i nie jara mnie widok spoconych pleców (choć ja się już tak nie pocę, bo jeżdżę wieczorami). Myślę, że warto i co ważne, nie warto kupować pierwszej lepszej koszulki, bo w parze za niską ceną i nazwą niekoniecznie musi iść jakość.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
mówisz ze pomaga na zaskórniki? Często robisz taki zabieg?
Ja mam spory problem z zaskórnikami właśnie w okolicy nosa - testuję 'płatki' do nosa, właśnie w/w metodę i przede wszystkim peelingi kwasowe... i na dobrą sprawę nic nie załatwia sprawy. Widzę poprawę po takim zabiegu, ale u mnie nie jest to długotrwałe. Musisz sama na sobie przetestować, czy Ci pomaga, bo przecież każda skóra inaczej się zachowuje.

Chcę sobie kupić kilka/kilkanaście cieni do powiek w celu zabawy makijażem. Zastanawiałam się nad outletem Inglota, ew. jakimiś wyprzedażami, ale może polecacie jakąś sporą paletę, która będzie w przyzwoitej cenie i cienie nie będą się osypywać? Chcę też kupić kilka pędzli do cieni, w zasadzie uzupełnić to, co mam, raczej online. Jakie polecacie? Myślę nad wyborem czegoś z Hakuro bądź RT (choć tutaj musiałabym czekać na dostawę ;/).
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:51   #3004
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Wierze jej

Lece do Biedronki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Szczerze mówiąc to też się napalałam na oryginał TT jak szczerbaty na suchary, jednak cena jak za szczotkę trochę zaporowa, zwłaszcza że wyjątkowych problemów z czesaniem nie mam... Kupiłam tę z Biedronki i niestety jestem zawiedziona i z drugiej strony cieszę się, że nie kupiłam oryginału, bo podobno ma jeszcze krótsze ząbki. Wg mnie ta szczotka nie czeszcze tylko gładzi po wierzchu. W ogóle nie czuję by czesała te warstwy włosów pod spodem, nie mam problemów z kołtunami a ząbki po przeczesanie włosów się wyginają w kierunku czesania, mam wrażenie, że włosy przy skalpie przylizuje, a w ogóle nie czesze tych partii niżej, dzięki czemu mam na górze przyklap a niżej suchy busz, czego chce unikac. Powiem więcej, czesałam tą szczotką dziecko, które "jak na dziecko" ma całkiem geste włosy, ale wiadomo że z dorosłym to porównania nie ma-również tu mam wrażenie ze tylko gładzi po wierzchu, a pod spodem są nieuczesane i nawet na takich włoskach dziecięcych się ząbki wyginają w kierunku czesania.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:53   #3005
RainbowBridge
Przyczajenie

Czy korzysta, korzysąła któraś z was z ofert tanich linii lotniczych ? Chcielibysmy na początku wrzesnia poleciec do Francji i zależy nam aby odbyło sie to jak najmniejszym kosztem
Na stronach int jest pełno ofert, ale nie bardzo orientuje się gdzie i jakie opłaty są doliczane, dodam że nie zabieramy ze sobą bagazu rejestrowanego, jedynie podręczny. Czy mogłabym prosic o ewentualne podesłanie linków, lub pomoc na jakich stronach szukac ? może byc tez na priv

Edytowane przez RainbowBridge
Czas edycji: 2014-07-10 o 19:55
RainbowBridge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:21   #3006
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RainbowBridge Pokaż wiadomość
Czy korzysta, korzysąła któraś z was z ofert tanich linii lotniczych ? Chcielibysmy na początku wrzesnia poleciec do Francji i zależy nam aby odbyło sie to jak najmniejszym kosztem
Na stronach int jest pełno ofert, ale nie bardzo orientuje się gdzie i jakie opłaty są doliczane, dodam że nie zabieramy ze sobą bagazu rejestrowanego, jedynie podręczny. Czy mogłabym prosic o ewentualne podesłanie linków, lub pomoc na jakich stronach szukac ? może byc tez na priv
Ryanair + Wizzair. W Ryanairze macie duży podręczny + torebka na osobę, w Wizzair macie tylko mały podręczny na osobę. Od razu trzeba planować dojazd z lotniska do Paryża (bo tam lecicie?), bo im później tym ceny dojazdu do miasta będą droższe. Jeśli macie upatrzony termin to może być ciężko. Taniej jak obecnie raczej już nie będzie.
Ps. widzę, że na razie ceny na stronach są wysokie. Wszystko jeszcze zależy od tego, skąd lecicie.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2014-07-10 o 20:25
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:41   #3007
201604200942
Konto usunięte

Dziewczyny, gdzie mogę kupić jakieś ładne kalosze? w jakiejś sieciówce, ewentualnie sprawdzonym sklepie internetowym?

Któraś z Was kiedyś pisała o ocieplanych kaloszach, o co dokładnie chodzi? ;>
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:15   #3008
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Mogę zamówić płytę na empik.com a przy odbiorze wykorzystać kupon za punkty z payback?
Czy jak to uczynić?
Doładować konta na empik.com nie mogę na dowolną kwotę, za wszystkie punkty się chce zrobić, a ja tak nie chcę.
Wybierz opcję opłaty przy odbiorze i w empiku normalnie zapłacisz punktami - dajesz kartę payback, na terminalu wklepujesz swoją datę urodzenia i już -zapłacone.

Dodam tylko że możesz dowolną cześć kwoty zapłacić punktami, resztę gotówką lub kartą. Ja ostatnio 42 zł zapłaciłam punktami a pozostałe 8 z groszami kartą- nie było żadnego problemu.

Edit: nie doczytałam że chodzi o kupon - to nie pomogę.

Edytowane przez kate_rossi
Czas edycji: 2014-07-10 o 21:16
kate_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:22   #3009
Whim
...

Cytat:
Napisane przez kate_rossi Pokaż wiadomość
Wybierz opcję opłaty przy odbiorze i w empiku normalnie zapłacisz punktami - dajesz kartę payback, na terminalu wklepujesz swoją datę urodzenia i już -zapłacone.

Dodam tylko że możesz dowolną cześć kwoty zapłacić punktami, resztę gotówką lub kartą. Ja ostatnio 42 zł zapłaciłam punktami a pozostałe 8 z groszami kartą- nie było żadnego problemu.

Edit: nie doczytałam że chodzi o kupon - to nie pomogę.

Dobra, pomogło .
Nie pobiorę po prostu kuponu.
Mogę dowolną kwotę zapłacić punktami czy muszę wszystkie punkty wydać jeśli mi starcza punktów?

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:26   #3010
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Cytat:
Dobra, pomogło .
Nie pobiorę po prostu kuponu.
Mogę dowolną kwotę zapłacić punktami czy muszę wszystkie punkty wydać jeśli mi starcza punktów?
Załóżmy że masz 5 000 pkt a za zakupy płacisz 30 zł. Odejmują ci 3 000 pkt a reszta zostaje na twoim koncie

Stary 2014-07-10, 21:32   #3011
Whim
...

Cytat:
Napisane przez kate_rossi Pokaż wiadomość
Załóżmy że masz 5 000 pkt a za zakupy płacisz 30 zł. Odejmują ci 3 000 pkt a reszta zostaje na twoim koncie

Płyta kosztuje 30zł, mam 5 000 pkt, chcę zapłacić 2 000 pkt + 10zł - tak się da?

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:33   #3012
enamour
Zakorzenienie

Dziewczyny, czym smarować/z czego robić okłady na opuchniętą od biegania kostkę? Na razie posmarowałam altacetem, bo tylko to mam. Może okład z octu na noc zrobić?
Stary 2014-07-10, 21:35   #3013
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Cytat:
Płyta kosztuje 30zł, mam 5 000 pkt, chcę zapłacić 2 000 pkt + 10zł - tak się da?
Zabilaś mnie - tego jeszcze nie praktykowałam, nie pomogę

Stary 2014-07-10, 21:45   #3014
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czym smarować/z czego robić okłady na opuchniętą od biegania kostkę? Na razie posmarowałam altacetem, bo tylko to mam. Może okład z octu na noc zrobić?
Altacet najlepszy, tylko rob mocno zimne te oklady. Bedzie lepszy od samego octu
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:00   #3015
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to też się napalałam na oryginał TT jak szczerbaty na suchary, jednak cena jak za szczotkę trochę zaporowa, zwłaszcza że wyjątkowych problemów z czesaniem nie mam... Kupiłam tę z Biedronki i niestety jestem zawiedziona i z drugiej strony cieszę się, że nie kupiłam oryginału, bo podobno ma jeszcze krótsze ząbki. Wg mnie ta szczotka nie czeszcze tylko gładzi po wierzchu. W ogóle nie czuję by czesała te warstwy włosów pod spodem, nie mam problemów z kołtunami a ząbki po przeczesanie włosów się wyginają w kierunku czesania, mam wrażenie, że włosy przy skalpie przylizuje, a w ogóle nie czesze tych partii niżej, dzięki czemu mam na górze przyklap a niżej suchy busz, czego chce unikac. Powiem więcej, czesałam tą szczotką dziecko, które "jak na dziecko" ma całkiem geste włosy, ale wiadomo że z dorosłym to porównania nie ma-również tu mam wrażenie ze tylko gładzi po wierzchu, a pod spodem są nieuczesane i nawet na takich włoskach dziecięcych się ząbki wyginają w kierunku czesania.
Kupiłam szczotkę z Biedronki. Nie pamiętam, czy TT ma krótsze ząbki, ale na pewno sama szczotka jest trwalsza, bo ta jest marnej jakości.

Przyznaję, że (czytam to nie po raz pierwszy i dotyczy to nie tylko podróbek, ale też oryginału) nie rozumiem argumentu o tym, że szczotka nie czesze włosów spod spodu, przecież można czesać z jednej i drugiej strony, z góry i od spodu.

Ja mam ogromny problem z rozczesywaniem włosów, a jak użyłam kiedyś tej szczotki, to dzwoniłam do TŻ-ta, że chcę mieć taką szczotkę, bo tak dobrze mi rozczesała włosy
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:02   #3016
cholernarejestracja
Copyraptor

Czemu rajstopy uciskowe są takie drogie?

Zatrzymuje mi się limfa na nogach i chciałam sprawdzić, czy może rajstopy uciskowe coś pomogą, ale najtańsze są rajstopy gatty za 35-40zł, później wszystko 50 do nawet 300zł? Z czego oni je robią, z tkanego złota?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:03   #3017
mycha9393
Zakorzenienie

Gdzie kupię chipsy kokosowe?
Polećcie mi jakąś zdrową alternatywę dla chipsów
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:05   #3018
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
A nie ma teraz przypadkiem w biedronce?
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:11   #3019
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość

a co dokładnie się stało?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:13   #3020
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.google.pl/search?q=chips...w=1120&bih=640 polecę to
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:33   #3021
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
To w ogóle nie jest zdrowe, węgle i tłuszcz...

http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...97_13_0710.jpg

Ja lubię do filmu czy czegośtam chrupać marchewkę pokrojoną w słupki, maczaną w jogurcie naturalnym z przyprawami.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:43   #3022
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
To w ogóle nie jest zdrowe, węgle i tłuszcz...

http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...97_13_0710.jpg

Ja lubię do filmu czy czegośtam chrupać marchewkę pokrojoną w słupki, maczaną w jogurcie naturalnym z przyprawami.
marchewkę też chrupię i seler naciowy. I mi się przejadło okropnie

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
popatrzyłam na skład i chyba wolę tego nie jeść
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:24   #3023
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
alternatywa dla chipsów: chrupki kukurydziane, popcorn ( chociaz nie wiem czy zdrowe, ale na pewno nie tak szkodliwe jak chipsy), bakalie, czyli orzeszki, suszone owocce itp...
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:27   #3024
chwast
Zakorzenienie

ja szczerze mówiąc na skład nie patrzyłam
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:29   #3025
friks
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
alternatywa dla chipsów: chrupki kukurydziane, popcorn ( chociaz nie wiem czy zdrowe, ale na pewno nie tak szkodliwe jak chipsy), bakalie, czyli orzeszki, suszone owocce itp...
i ryż preparowany
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:29   #3026
Brook
Zakorzenienie

czy jest jakies darmowe konto internetowe? kiedys byl darmowy mbank ale wprowadzili oplate 2 zl( albo 4 jak sie ma karte) za prowadzenie go

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:35   #3027
friks
BAN stały

znacie jakieś strony z darmowymi gadżetami, próbkami, bądż z możliwością zostania testerem .. ?
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:47   #3028
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
czy jest jakies darmowe konto internetowe? kiedys byl darmowy mbank ale wprowadzili oplate 2 zl( albo 4 jak sie ma karte) za prowadzenie go
ING

Piłyście już może ten napój słodowy co ostatnio reklamują, Swoody bodajże? Dobre to?
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:53   #3029
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
meritum bank
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 00:08   #3030
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie durne pytanie, ale mnie to nurtuje. Mój chłopak ma iPhone i on może sobie wycinać fragmenty rozmów np. Z fb czy whatsapp i wysyłać jako zdjęcia. Ja mam samsunga galaxy 4 i się głowie czy ja też mogę tak robić
Ustawienia -> Moje urządzenia -> Ruch -> Ruchy ręką -> Przeciągnij dłonią aby przechwycić ekran
Ja mam S3 więc myślę, że u Ciebie będzie podobnie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości