|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Push upy a zniekształcenie piersi
Stanik nie jest dobrany prawidłowo. I to się jeszcze boleśniej uwidoczni za 2-3 tygodnie noszenia. Ujjj, nieładnie, nie miała pełnej rozmiarówki i Ci wcisnęła coś, co akurat było i leżało na pierwszy rzut oka (niewprawnego) w miarę dobrze.
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Co skoro to jest 75 C to co Waszym zdaniem powinnam mieć?
|
|
|
|
#63 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Celowałabym w okolice 70D-E. Poczytaj blog Stanikomania. To skarbnica wiedzy
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
To by było wróżenie z fusów, ale jakbyś przymierzyła 70D, a nawet 70/65 E to byś miała porównanie. Oczywiście zależy firmy. Na mnie Panache nawet 60-tki są za luźne w obwodzie, a Freya spokojnie 65, a nawet 70 w ściśliwych modelach. Miseczki G/GG/H (angielska rozmiarówka). Różnie.
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Hm, a poleciłybyście mi coś w Poznaniu, taki sklep gdzie odpowiednio dobiorą rozmiar? Tylko miseczka D lub H wydaje mi się trochę za duża na moje piersi. No nie wiem miseczki D czy H to już mi się kojarzyły z tymi wielkimi rozmiarami, a mój jest niezbyt duży.
|
|
|
|
#66 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zapytam znajomą |
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam się z dziewczynami.
1. ja najpierw nosiłam 75 C. potem poszłam do brafitterki i dała mi ciaśniejsze, ale upierałam się na obwód 70, bo mniejsze mnie cisnęły. teraz noszę 60 E i NIE ZNOSZĘ staników luźnych w obwodzie. więc musisz się przyzwyczaić, ale na twoim miejscu brałabym mniejsz obwód. 2. ten twój biustonosz jakoś średnio leży, mam wrażenie, że spłaszcza biust. i faktycznie powinien zaczynać się dużo głębiej pod pachą. Edytowane przez lilia_pamplemousse Czas edycji: 2014-07-11 o 11:46 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
.I nie wiem czy ten stanik oddawać, czy pochodzić w nim jakiś czas, a nowego szukać dopiero jak trochę schudnę? Bo tak czy siak ten jest o niebo lepszy od tych co nosiłam wcześniej. Z drugiej jednak strony szkoda mi tych 140 złotych jak ma to być niewypał. |
|
|
|
#69 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mają rację - stanik nie jest dobry, wygląda jak przymałe skorupki. Swoją drogą - napisałabym do Agugabi, właścicielki całego Only Her z tymi zdjęciami i pytaniem o poradę stanikową. a - jest genialną brafitterką, b - chyba warto by wiedziała jak wygląda obsługa w jej sieci (choć nie wiem czy salony nie działają na zasadzie franczyzy) |
|
|
|
|
#71 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
A to jest Wizażanka - Agagubi - tj. właścicielka ma taki nick? Generalnie sprzedawczyni była miła i trochę głupio by mi było na nią ''kablować''.
|
|
|
|
#74 |
|
and cigarettes
|
Możesz pokazać zdjęcie, które pokazuje ten "środek pachy"?
Z tego, co się orientuję, to fiszbina powinna dokładnie okalać pierś. A ciężko mi sobie wyobrazić pierś, której granica zaczyna się w połowie pachy. Np. na tym zdjęciu widać, że fiszbina jest właśnie w okolicy początku pachy. ![]() W dobrze dobranym staniku fiszbina powinna iść tak, jak zaznaczyłam niżej na czerwono?
|
|
|
|
#75 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
tyle, ze dziewczyna nie podniosła ręki i nie widać tego dobrze.tak jak narysowałaś, to by celowała w koniec niemal. Za daleko już. Na prawdę polecam blog Stanikomania. Sporo sie tam nauczyłam Koleżanka z Poznania mówi, ze tam średnio ze sklepami. Avocado jest dobre, ale meeega drogie. Ewentualnie Lawendowe wzgórza |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
No to najpierw spróbuj zwrócić stanik. Masz paragon, nie chodziłaś w nim jeszcze? Jeżeli się nie da, to sprzedaj na Allegro jako nienoszony, źle dobrany rozmiar.
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Mam paragon i poza przymierzaniem nie nosiłam. A może po prostu zadzwonię do tego sklepu i spytam czy mają rozmiar 70 D i pojadę wymienić?
Zależy mi by przed weekendem to było bo mam dwa wielogodzinne wyjścia i chciałabym mieć wygodny stanik a to co nosiłam dotychczas było bardzo niewygodne. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-11 o 12:07 |
|
|
|
#78 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Ale wiem, jak powinien stanik na ciele wyglądać, więc się nie przejmuję nazewnictwem.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
dobrze dobrany stanik to nie tylko rozmiar, więc nie wiem, czy wymiana ma sens.
ten biustonosz nie unosi twoich piersi, tylko tworzy dookoła nich taką skorupę. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
75 to nie jest jakoś bardzo szeroka klata
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Faktycznie lepiej poinformować o obsłudze, ewentualnie zaznaczając iż pani była bardzo miła, tylko ze słabą wiedzą |
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
Zadzwoniłam, sprzedawczyni (ta co była wczoraj) powiedziała że wczoraj dużo u niej spędziłam czasu, dużo mierzyłyśmy i stanik jest na pewno dobry ale jeśli nie szkoda mi czasu to mam przyjechać i sprawdzić jeszcze raz... no cóż to jadę.
|
|
|
|
#85 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#86 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Przepraszam, jak sprzedawczyni może twierdzić, ze stanik jest na pewno dobry - ona go nosi czy klientka?
Poza tym, co tu ma do rzeczy miła obsługa? Miła, to standard - ma być profesjonalna - a nie jest. I owszem, to jest powód aby powiadomić właścicielkę sieci, jeśli taka możliwość istnieje.
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Zanim pojadę to muszą mi włosy wyschnąć, więc mam chwilę czasu - jeśli możecie, powiedzcie mi na co mam zwrócić uwagę i w ogóle?
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#88 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie zastanawiaj się tylko to zrób. Skoro pani uważa , że masz dobrze dobrany, to drugie dobieranie nie zmieni poziomu jej wiedzy
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2014-07-11 o 12:35 |
||
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
Jak założysz stanik, to wszystko mega dokładnie wygarnij ręką (tak mega mega), pochyl się, potem wyprostuj się, odczekaj moment, znowu się pochyl i wyprostuj, obejrzyj z każdej strony, popraw ramiączka jeśli trzeba. Niech pani Ci wtedy nie robi za uchem ochów i achów, tylko to jest chwila dla Ciebie. Potem możesz ją zapytać o zdanie, czy zadać inne pytania. Przymierz kilka różnych rozmiarów (nawet miseczkę F, dla porównania). Potem wróć do stanika, który wydawał Ci się najbardziej odpowiedni. Znowu wygarnięcie i wyprostowanie. Zwróć uwagę, czy nie jest na styk, dla porównania przymierz większą miseczkę. Z czasem zaczniesz mieć wyczucie, że np. przez chwile miska wydaje się ciut za duża, ale będziesz wiedziała że dzień-dwa noszenia i piersi się do niej ładnie "naleją". Ja nieraz kupiłam miseczkę niby dobrą, a kilka dni noszenia i ups, już za mała. Cycek musi mieć miejsce, swoją przestrzeń życiową, a nie że ktoś mu założy miskę na zasadzie "przesłona na oczy".
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Trochę się boję tam jechać bo jak zadzwoniłam z tą informacją że mam wątpliwości to była już mniej miła
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

tyle, ze dziewczyna nie podniosła ręki i nie widać tego dobrze.
Ale wiem, jak powinien stanik na ciele wyglądać, więc się nie przejmuję nazewnictwem.