|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Hahaha ale jak to?
A pszczoła ciśnie i nic jej nie przeszkadza
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
hehe moj brat robil tak samo
chowal sie za zaslone
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniał mi się pewien film, w którym koleś wytarł sobie tyłek zasłoną
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka haha ale mam ubaw myślałam że Siedlce są na północ od Warszawy więc ze mną napewno trafiłabyś do celu haha dlatego jeżdzę z Hołkiem a teraz sprawdziałm a to zupełnie w inna strone
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz zrobi tak trzy razy w ciągu dnia, to już masz 3 pampersy do kosza po dosłownie 5 minutach od założenia Bo jak już zrobi, to nie wyleży w nim nawet chwili.
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co sie dziwic ![]() tak czytam ile wasze dzieci k. robia po 3-4 dziennie, a moja gora dwie... |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od małego puszcza bąki etc. Może i dobrze bo ją brzuszek nie boli ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Słyszałyście o czymś takim jak "segregator na motywy religijne"? O takie coś zapytała mnie klienta przed chwilą...
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
co do kupki to taki jakby rytuał się u nas zrobił
codziennie koło 11, 11:30 jemy kaszkę z owocem i po niej wkładam Olę do łóżeczka daję smoka i włączam karuzelę, ona tam tarmosi sobie tetry i między czasie robi kupkę i to już tak pewnie z 3-4 miesiące. a ja mam wtedy chwilę dla siebie na makijaż
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
mądre dzieci a Wy lubicie widownię w toalecie?Przypomniało mi się jak moja chrześnica parę miesięcy temu jeszcze wtedy nosiła pieluchy, widziałam, że coś pcha, oczywiście schowana i pytam "Nastusia, zmienimy pieluszkę? Masz kupkę?" na to ona mówi, że nie ma. No to jej powiedziałam "to chodź usiądź na kolankach u cioci, poczytamy książeczkę", a ona na to: "Nie usiądę, bo jest kupa" No i się wydało
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u fryzjera no i
Siedzę na fotelu i robi mi ten fryz i siostra dzwoni ze miala stłuczke. Jechała z Leosiem moim samochodem. Na czas mojej wizyty miala isc na spacer wózkiem ale umyślila ze pojedzie na działkę. Dałam jej moj samochód bo byl w nim juz fotelik. Leos ani nie zaplakał bo jechała bardzo wolno ale oczywiście z jej winy. W tym roku to juz chyba z 4raz. I jak ja mam komuś powierzyć opiekę nad Leosiem całe szczęście nic mu sie nie stało. Tylko w samochodzie cały przód do wymiany.Dodam ze wieczorem mialam jechac do domu 200km bo jutro mam gości, przyjeżdżają kuzyni jeden z krakowa z dziewczyna a drugi z londynu. Malo sie widzimy bo trudno sie tak zgrać. I nie wiem czy ich odwolać czy jak mam dojechać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
że 4ty raz siostry stłuczka? to jak ona jeździ kurcze? i kto teraz pokryje naprawę
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nieee co za pech. I zamiast sie zrelaksować u fryzjera to masz nerwy. Dobrze ze Leos cały i zdrowy! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że nic im się nie stało!!! Tata też dzwonił przedwczoraj, że jego kolega zjeżdża ze Stanów do PL, bo jego 21 letnia córka zginęła w wypadku. Zderzenie czołowe, zginął też kierowca drugiego auta, wypadek z jego winy podobno. A ta dziewczyna zostawiła 3 letnią córkę ![]() http://www.lublin112.pl/kolacze-ofia...ego-zderzenia/
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-07-11 o 14:25 |
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak nasz ojciec mówi bo na nic nie patrzy malo ostrozna jest. Tak czwarta stłuczka od jesieni. Jej samochód to ma wgniecienia z każdej strony. Chyba mi odbilo zeby ich gdzieś razem puścić. No ale z drugiej strony każdemu sie mogło zdarzyć(tylko jej jakos bardziej) ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Szkody tamtego kierowcy z jej oc a nam ma oddać za części. Tylko ze sa trudnodostępne, do tego mam złoty samochód co sie za często nie zdaza wiec pod kolor sie nie kupi. Cytat:
stale te wypadki.U nas w rodzinie taka dalsza kuzynka jechała z synkiem zimą i mały jej bardzo marudzil. Odpiela go z pasów i wpadła w poślizg. Dziecko zmarło nie wyobrażam sobie tego. Od razu jak mi zadzwoniła pomyślałam o tym![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i co mu zaproponowalas Cytat:
dobrze, ze Leosiowi nic sie nie stalo i to tylko stluczka, a nie cos powazniejszego |
||
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Ramatti Venus.
Mam je w sumie dwa ![]() Mam też Maxi Cosi i go strasznie nie lubię, oddaję go rodzicom, bo dostałam drugi Ramatti od wujka ![]() Cytat:
![]() ZUS nie załatwiony. Muszę jutro na poczcie wysłać, bo oczywiście źle wszystko wypełnione
|
|
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kiedy zaczynasz pracę?
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeszukałam wujka google i nic mi nie wyskakuje...
|
|
|
#3291 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
A pogoda ma być w przyszłym tyg iście afrykańska Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój się też kitra gdzie się da Cytat:
Ale chyba nie dałabym auta komuś o kim wiem że prowadzi fatalnie
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie u endo, zbijamy tsh do 1, wiec mam brac euthyrox 25. a odnosnie mojej nieprawidlowej glikemii na czczo to dwie opcje, jedna zrobic usg i zobaczyc w jakiej kondycji jest watroba, jak w sredniej to leki przez pol roku typu silimarol czy co tam na watrobe, a jak nie to metformina wieczorem. moja watroba nie ogarnia i za duzo glukozy tworzy
![]() to od jutro wypedzam lenia lekami ![]() ide dalej palowac sie projektami domow |
|
|
|
#3293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha Choć to TŻ miał stłuczkę... ale przecież ja na co dzień nie jeżdżę Taki ze mnie "niedzielny" kierowca.---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Moja babcia bierze silimarol na wątrobę Chyba jestem nie w temacie - budujecie się? ;>
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaak, w marzeniach a tak serio to cos myslimy, ale znajac zmiennosc mojego meza to nie wiem co z tego bedzie narazie nie mozemy sie dogadac co do wygladu domu, a ciezko znalezc ideal jaki by nam odpowiadal, bo albo dla niego za klockowaty, dla mnie za malo pokoi, albo za drogie postawienie do stanu deweloperskiego masakra, nie sadzilam ze to jest takie trudne do ogarniecia ![]() no ale juz wczoraj pisalam, dziele skore na niedzwiedziu nie majac niedzwiedzia, ostro w przyszlosc wybiegam. no ale pomarzyc mozna i sprecyzowac czego czlowiek szuka, zeby pozniej czasu nie tracic ![]() dzieki za zyczenia zdrowia, przyda sie wszak jak cos bede do smierci kredyt splacac |
|
|
|
|
#3296 | |||
|
Rozeznanie
|
hej
super ![]() dokladnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrowka i najlepszosci dla dzisiejszych jubilatow ![]() Cytat:
![]() oby szybko i sprawnie poszedl Wam remont i oczywiscuie pochwal sie swoimi malunkami
|
|
|
#3297 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mojego chrzesniaka pierwszy zabek wyszedl w 12 miesiacu. wiec prawie mial roczek i tez sie martwilismy. Cytat:
Cytat:
![]() wspolczuje nerwow. ale dobrze, ze Leosiowi nic sie nie stalo udalo mi sie nadrobic, ale moj maly rozrabiaka mnie wzywa, wiec uciekam. jego ulubiona zabawa aqktualnie jest zakladanie basenika na glowe i raczkowanie z nim tylko szkoda, ze sie wkurza w miedzyczasie, bo nie moze go zdjac ![]() a dzis polazl do kuchni i nie moglam go znalezc. patrze, a on stoi pod krzeselkiem do karmienia i metkami sie bawi ![]() znowu zarobiony dzien :/ wlasnie obralam porzeczki na przetwory, zaraz zabieram sie za morele. tz dostal od kolegi z pracy. owoce swoje i niepryskane, wiec beda dla niusia ![]() jeszcze zamierzam porobic obiadki dla malego i zamrozic, bo tata wczoraj zdobyl krolika i wiejskiego kurczaka
|
|
|
#3298 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
zazdroszczę :P
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- [QUOTE=logoasia;47249560] gorgulek świetne te przepisy ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- my na razie mamy jedyneczki dolne[/QUOTE]my też w dodatku jedna wieksza druga mniejsza :P
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
a i dziekuje pieknie za wszystkie gratulacje, zyczenia zdrowka dla Jakuba i odpowiedzi
![]() w takim razie nie bede kupowac. moze cos sama stworze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

chowal sie za zaslone
Wydaje mi się, że mamie zależy na tym, aby sama potrafiła siadać i sygnalizować, że chce siku. I dokładnie ona sama nie siedzi!
Bo jak już zrobi, to nie wyleży w nim nawet chwili.

O takie coś zapytała mnie klienta przed chwilą...
mądre dzieci
całe szczęście nic mu sie nie stało. Tylko w samochodzie cały przód do wymiany.
Dobrze, że nic im się nie stało!!!
Przeszukałam wujka google i nic mi nie wyskakuje...

Haha
Moja babcia bierze silimarol na wątrobę
klask i: