|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Mixi, to witaj w klubie
![]() Mojra, bardzo fajny ten fotelik ![]() Umówiłam się właśnie na usg 3/4D ![]() ![]() A ja dalej w łóżku! Czas wstać i poogarniać! ![]()
#2312 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Mojra no oby bo coś się kiepsko dzisiaj czuje
![]() Mortisha ![]() ![]() współczuje migreny… Nie wiecie co się dzieje z Agatą? Dawno jej nie było a wiem że u niej wszyscy pochorowali się hm… ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Dima Ja co prawda już od 7mej nie w łóżku ale dalej w piżamie… umyłam przed chwilą włosy , wstawiłam pranie, zmywarkę i padam na twarz ja pier*** też się tak szybko męczycie? Wczoraj wieczorem po prysznicu myślałam że odjadę tak mi było gorąco …
#2313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się męczę strasznie szybko: pozamiatam - przerwa, umyję podłogę - przerwa, pomyję gary - przerwa... Zaraz mnie bolą plecy i muszę sobie usiąść wygodnie. Ale teraz się już ogarnęłam, kupiłam wczoraj taki cieniutki pędzelek do eyelinera i taka mi zaje****sta kreska wyszła że jestem w szoku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
A jaki bierzesz magnez? Bo ja ostatnio przerzuciłam się na tabletki z kwasem omega-3, ale chyba powinnam wrócić do Pregny gdzie szereg dodatkowych witamin był, w tym magnez. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze kreski pędzlem bo mi się ręka trzęsie zawsze … Udanych zakupów ![]() ![]()
![]() |
#2316 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczęta
![]() slomka, szafa i komoda rewelacyjne ![]() ![]() ever, nie martw się, nasz synek swojego pokoju się doczeka pewnie dopiero za kilka lat, jak dom postawimy (chyba ze nam się uda jakies sensowne mieszkanko znaleźć w 3city w marcu do wynajęcia w co watpie). vilet, to Ci się maluszek wstydliwy trafil, ze nie chce pokazac co ma miedzy nogami ![]() natalya, mam podobny problem z obracaniem się. staram się z tego smiac z Tztem bo co mi zostało ![]() mi kondycja się pigorszyla na początku (po wchodzeniu po schodach poznałam), ale teraz jest już lepiej. przy chodzeniu nie mecze się, ale np. szybkim marszem nie daje rady, bardziej z fizycznych przyczyn niż z braku kondycji (od razu cos mnie zaczyna kloc/bolec)... powolutku mogę za to spacerować godzinami ![]() dimaa, u mnie mdlosci zlagodnialy, ale nie ustapily. sa rzeczy, po których wiem, ze się spotkam z wc. nasila się u mnie w stresie albo jak jestem przemeczona. ze 2* w tygodniu nie do unikniecia... coffee, widzisz, w końcu do Tzta doszło, ze do już już ![]() ja w pidżamie jeszcze tez, ale nie spie od 7mej, zjadłam śniadanko i poczytałam sobie. zaraz za to wychodzę porobić zakupy przed wyjazdem ![]() aa i witam się w 24 tygodniu ![]()
#2317 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się i ja dziś
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Piękne ubranka!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a kot jaki tłuścioszek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- OkoPani- gratuluje kolejnego tygodnia ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających kolejne tygodnie! Zdjęcia doszły! Zaraz wstawie w klubie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Witam się w 26 tyg. Też mam słabą kondycje i jak coś robię to wieczorem nie mogę się ruszyć i teraz co chwila odpoczywam i prawie po każdej czynności, żeby się nie przeciążać. Budze się w nocy, bo też nie potrafię sobie wygodnego miejsca znaleźć ![]() ![]() http://www.marko-baby.pl/ajax_film.p...lv&w=640&h=420 Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-07-11 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Klio, ja biorę magnez Asmag forte 2xdziennie do tego łykam sobie kompleks wit B i żelazo Biofer 3x dziennie. Do tej pory na zmianę stosowałam z witaminami pharmaton matruelle, ale postanowiłam je odstawić teraz i zamówiłam tabletki z kwasem z DHA z Olimpu. Natalia, Ty chyba je stosujesz, dobrze pamiętam?
Vilet, jagodzianki ![]() Natalia, też sobie przerwy muszę robić. Właśnie pozmywałam, prześcieliłam łóżko, pozamiatałam i muszę odpocząć zanim ruszę dalej. A muszę jeszcze pranie poskładać, bo się suszy już chyba 3 dzień ![]() ![]()
#2321 |
Raczkowanie
|
A jakie w ogóle masz leki w związku z tym krążkiem i niewydolnością szyjki? mi przepisal tylko globulki, ale jak odbiorę z apteki to się dowiem nazwę dopiero
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Raczkowanie
|
Ehhh czy ktoraas wie jak to jest z lotem samolotem w okolicach 31-32 tydzien? Wlasnie wrocilam od poloznej i nie wypisala mi zaswiadczenia ktore powinnam miec na poklad.... Powiedziala ze to za duze ryzyko, ze moze odkleic sie lozysko itd itp:/
Juz mam bilet wykupiony itd i nie wiem co teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
OkoPani ja spacerki to max godzinka bo nie później napieprza kośc ogonowa i dupa jakby mnie ktoś skopał :/ o tak stękam jak moja babcia
![]() Gosia psy czemu szczekały? Może ktoś się kręcił przy domu ? Eh nie ma nic gorszego od psykającej muchy albo komara ![]() Dima ja z olimpa biorę magnez, omegę gold, i witaminy ciążowe ![]() Kurde robicie smaka tymi jagodziankami ![]() ![]() liczyłam że tż't wróci niedługo do domu i zrobi obiad bo się kiepsko dzis czuje ale dzwonił właśnie że zostaje dłużej:/
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli ciąża nie jest zagrożona i wkracza w 28 tydzień, przyszła matka zobowiązana jest przedstawić zaświadczenie lekarskie wypełnione przez lekarza lub położną. Zaświadczenie powinno być wystawione na nie wcześniej niż 2 tygodnie przed planowanym wylotem i okazane przy odprawie paszportowo bagażowej lub na bramce przed wejściem na pokład. Ryanair zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia przyszłej matki na pokład po upływie 28 tygodnia ciąży, jeżeli zaświadczenie lekarskie nie zostanie przedstawione przy odprawie lub na bramce przed wejściem na pokład. Dla kobiet w ciąży niezagrożonej, podróż jest niedozwolona po upływie poniższych terminów: Dla pojedynczej, niezagrożonej ciąży po upływie 36 tygodnia ciąży Dla mnogiej, niezagrożonej ciąży po upływie 32 tygodnia ciąży |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny ten żółw ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Super nabytki. Mebelki, literki, ciuszki...
Ja dolaczam do tych nie wyspanych. Maja szalala cala noc. Na plecach zle, na boku jedntm czy drugim od razu Maja kopie. A na brxychu nie. Ma jak.to jak spac ???? ![]() ![]() ![]() ![]() Gratki za kolejne tygodnie i trymestry. My w/sobote idziemy na jakies zakupki dla Mai,zeby potem szoku nie bylo ![]()
#2328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2329 |
in the dark of night
|
ja też
![]() Mojra, zarąbisty fotelik ![]() ![]() Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa o meblach, leżę i paczam na nie, już bliżej niż dalej, zwłaszcza z zaczętym ostatnim trymestrem dziś... Ale dętka jestem dzisiaj, leżę i oddycham tylko ![]()
![]() |
#2330 |
Rozeznanie
|
Ehh narobiłam tylko ochoty na te jagodzianki a tu dupa, jagód nie ma. Były tylko borówki amerykańskie za 25 zł za kilo :/ ale kupiłam śliwki i będzie ciasto drożdżowe z kruszonką
![]() Właśnie się zorientowałam ze tygodnie ciąży mam tak jak tygodnie w roku, tj teraz 28 ![]() ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A co do lotu samolotem to zaufałabym położnej i sobie opuściła. Spróbuj odsprzedać bilet, nie warto ryzykować. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaaaa no fajny ten Onyx Lilac na żywo ![]() Cytat:
![]() ![]() Szwagierka urodziła 3kg dziewczynke i zużyła 3 paczki i niecałą połowę, więc może wezmę jeszcze jedną ![]() Za to w Kauflandzie kupiłam 10!! 3-paków Huggiesów ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Raczkowanie
|
A wlasnie ze strony praktycznej jak to wyglada? Bo juz ciul z zaswiadczeniem, moze i by mi ktos wypisal ale teraz najwazniejsze jest dziecko noi czy faktycznie jest ryzyko ? Czy ktoras z was leciala ostatnio? Albo zna kogos ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Natalyyya;47258762]OkoPani ja spacerki to max godzinka bo nie później napieprza kośc ogonowa i dupa jakby mnie ktoś skopał :/ o tak stękam jak moja babcia
![]() Gosia psy czemu szczekały? Może ktoś się kręcił przy domu ? Eh nie ma nic gorszego od psykającej muchy albo komara ![]() Bo zwyczajnie one są GŁUPIE!!! Szczekaja na byle co, nawet jak ktoś rowerem przejeżdża drogą, a dom od drogi (dodam, że nieruchliwej) jest ok 100m, na kota jakiegoś na psa w polu.. MASAKRA Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
No mysle ze z tym spaniem to juz tylko gorzej bedzie hihi
![]() Mi sie czasami wydaje ze w ostatnim czasie Maja wogole nie spi ![]()
#2335 |
Wtajemniczenie
|
uhh, wlasnie udało mi się wrocic z wyprawy po zakupy, ciężko się było wcisnąć miedzy jedna ulewe a druga
![]() anasiia, skoro polozna odradza, ja bym nie ryzykowala - w końcu polozna i lekarz prowadzący wiedza najlepiej, jakie w Twoim konkretnym przypadku mogą zaistnieć zagrozenia... widze, ze Lilotka odpisala już, ale sprawdz w regulaminie przwoznika, jeśli się zdecydujesz na podróż na stronie na pewno znajdziesz informacje. wiem, ze easyjet np. nie wymaga zadnych zaswiadczen, ale regulamin pozwala przy pojedynczych ciążach podrozowac do 35 tyg, a przy mnogich 32 tyg. Lilotka, to Ty pisalas o Iladian Direct Plus? bo qrcze kupiłam wlasnie, czytam ulotke, a tam jest zalecana konsultacja z lekarzem przed zastosowaniem w ciąży :/ wiesz może jakie sa ewentualne przeciwwskazania? postaram się jeszcze wynaleźć nr do mojej dr, ale LM chyba raczej mi w tym nie pomoze z doświadczenia...
#2336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani poinformowała mnie, że od 28tygodnia obowiązkowe jest zaświadczenie, a od 34tygodnia jest zakaz latania prawie we wszystkich liniach lotniczych ze względów bezpieczeństwa. Więcej nie pomogę...
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-07-11 o 12:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj w 25 tygodniu, uff jak ten czas leci.
Super zakup Mojra87 ja też zastanawiam się nad MaxiCosi Pebble, myślę że kupimy bo potrzebuję 2 fotelików do 2 aut, żeby nie przekładać. Kwestia tylko czy Pebble kupować na Isofix'a ale to się okaże na dniach. Słomka świetne meble, a patrząc na cenę to już wogóle rewelacja. Dziewczyny pisały o spinaniu się brzucha, ja mam to wielokrotnie w każdy dzień, trochę mnie to wkurza, bo to b.nieprzyjemne w moim przypadku, mam nadzieję że nie jest to żadna komplikacja. Na szczęście nie mam żadnych skurczów łydek, przynajmniej tyle. W nocy na razie śpię, ale powoli kończy się najprzyjemniejszy etap ciąży, bo brzuch mi wyszedł już dość duży i powoli kręgosłup zaczyna to odczuwać. Dimaaja też ostatnio miałam parę razy mdłości, zawsze w aucie, podczas jazdy, myślałam że nie wytrzymam, ale jakoś udało mi się to opanować, ciekawe skąd te mdłości.. Co do badania 3D/4D to zawsze jest dobry czas, a dziecko już będzie b.duże i wyraźne. ![]() Ostatnio byliśmy w Tesco, podeszłam do działu z ciuszkami żeby coś kupić, ale mój TŻ pokiwał głową i znowu mi marudził że nie mam zapeszać.. co za uparty chłop ![]() No nic pozostaje mi kupić smoczki, pieluszki, środki higieniczne i tego typu. Ciuszki kupi TŻ jak młody się urodzi. Na razie i tak nie wiedziałabym jaki rozmiar kupić bo np. mój TŻ miał 60 cm jak się urodził, więc 56 cm to chyba odpada. Za mną chodzą gofry z dżemem wiśniowym... |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciągle patrzę na te Wasze zdobycze (ubranka, mebelki) i aż mi żal d.upe ściskał, że ja nie umiem wyłapać okazji ![]() ![]() Fajny fajny - ten fiolet taki jakby szaro-fioletowy ![]() ![]()
![]() |
#2340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.