|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
szlag mnie trafia wiecznie ale nic nie mogę zrobić. Kiedyś jej zabroniłam sprzątać jak weszłam do domu a ona u mnie w pokoju ze ścierką do kurzu, kazałam jej sprzątać u siebie jak się nudzi. Przez dwa tygodnie się nie odzywała a potem przy grillu się popłakała że ja nakrzyczałam na nią Co do drugiej części to też mam takie podejście ostatnio się nawet gin pytałam na co mam zwrócić szczególną uwagę, bo dla mnie wszystko jest takie normalne, że jedyne czego się boję to to że przegapię jakieś niepokojące objawy
|
|
#4952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Wczoraj sie prawie poplakalam bo moj tz nie chcial wyprobowac na sobie laktatora
![]() bo przecież tam jest tyle elementow, ze potem jak bede musiala uzyc to nie bedziemy wiedzieli jak zlozyc i uzyc. Ma ten chlop tez ze mna
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
Ok, o godzinie 13.00 zakończyło się oficjalne głosowanie na nowy wątek, oficjalnie też dobiłyśmy do 4950. Głosowało 47 osób, zwycięzcą została Krycha, robię wątek, zaraz wrzucę link.
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
ahaha, to ja bardzo ładnie proszę jednak o 13 sierpnia
![]() Cytat:
a tu robimy meble na zamówienie, owszem po znajomości i wyjdą nas taniej niż gotowiec z Ikei, ale jak meblarz robił projekt i powiedział, że od obcych ludzi wziąłby za to..36 tysięcy, a my wszelkie zniżki i upusty mamy tylko dzięki ciężkiej pracy mojego męża to aż się boję pomyśleć co by mógł jej zrobić jakby to zniszczyła
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwonila mi wlasnie siostra, ze wczoraj miala przygode. Mianowicie popoludniu przybieglo do niej do domu kilku kolegów jej syna z jednym chlopcem, ktory mial cala twarz zakrwawiona. Okazalo sie, ze jeden z chlopakow zlapal go za bagaznik rowera jak tamten jechal i wpadl na kierownice... i wybil sobie całą górna szczęke
![]() Moja siostra mieszka tam od lutego i nikogo tam nie zna, wiec wziela chlopaka w samochod i pojechala do jego domu.. co sie okazalo to rodzina patologiczna, ojca nie ma, a matka pijana. Wiec dzieciaka spakowala i zawiozla do lekarza. Nic nie wskórała bez opiekuna, musiala wrocic po pijana matke i jechac na szczękówke ok 40km dalej do szpitala. Matka na☠☠☠ana, wyzywala tego chlopca, ze powinien dostac wpie.dol za to, ze impreza ja ominela etc. W szpitalu tez wyzywala sanitariusza.. moja siostra sie popłakała, zgłosiła lekarzowi, ze ona ich nie zna, zeby zadzwonili na policje, do opieki.. bo ona pijana, a dziecko biedne, niczemu winne.. lekarz sie tylko uśmiechnął. Siostra myslala, ze małego nie wypuszcza z tą matką, wezmą do jakiegos osrodka a oni nie zrobili nic. Stwierdzili, ze takich przypadkow maja dziennie kilka. ![]() Chlopak wygląda jak potworek. Az plakać się chce na samą myśl. Matka dostała recepte na antybiotyk i nie chciała go nawet wykupic. Nie wyobrazam sobie jak to dziecko teraz cierpi. Siostra mowi, ze jakby mogla to by tego chlopca do siebie wziela, bo tak grzecznego, kochanego dziecka jeszze nie spotkala. Chlopak nie uronił ani jednej łzy przez cały czas, pewnie tak wychowany, ze nie smiał zapłakać. Okazalo sie pozniej, ze ta matka nie dawno odzyskala te dzieci, wczesniej przez rok byly w rodzinie zastepczej, a lekarze takie informacje maja daleko w du.pie. Nic nie zrobili!! Siostra chce to gdzies zglosic, ale nie wie nawet gdzie. Jak sobie pomysle, ze ta matka pewnie nic nie zrobi z tymi zębami i chlopak bedzie chodził bez całej górnej szczeki to mi się płakać chce ![]() ![]() ![]()
|
#4956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej się boję że przenoszę ciążę i przyjdzie mi rodzić np 1 września (u mnie w szpitalu dopiero po 2 tygodniach przenoszenia wywołują poród) a wtedy córa idzie do 2 klasy i chciałabym być na rozpoczęciu roku szkolnego. |
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ale to skarb mieć takiego zdolnego męża mój wiadomo, najlepszy na świecie, ale w budowlano- remontowych kwestiach kiepsko u niego.
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale mimo wszystko.Ale u Tż’ta np. wszyscy wchodzili gdzie chcieli. Ma 3 braci i jeden drugiemu potrafił ciuchy zabierać jak swoje miał niewyprane, strasznie mnie to wkurzało, dla mnie to było nie do pomyślenia. Potem biedny chłop nie miał co na tyłek założyć jak na randkę się wybieraliśmy.
|
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4960 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krycha na prezydenta Cytat:
dla Twojej siostry że zachowała zimna krew i pomogła jak tylko mogła najlepiej temu chłopcu. Zachowania matki nie komentuję bo mi bana dadzą za przekleństwa na forum. |
||
|
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
nie odzywałam się kilka dni bo nie były to dobre dla mnie dni..dzięki Bogu już po wszystkim i jestem przede wszystkim po obronie Czuję się dużo lepiej i nawet się wyspałam Niestety jeszcze Was nie nadrobiłam bo jesteście niesamowicie szybkie w pisaniu Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
#4962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Oto przed Wami nasz nowy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=768806
Ja tymczasem idę walczyć z gipsem i kurzem.
|
|
|
|
#4964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez sie boi, ze jak to gdzies zglosi, wyjdzie, ze to ona to bedzie miala nieprzyjemnosci z ta matka. Ona ponoc nieobliczalna patola.
|
|
#4965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadzwonie pozniej do niej i podsune ten pomysl. Moze akurat da sie cos z tym zrobic. Biedne dziecko!
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
A odnośnie listy mamuś, to nie wiem, czy nie powinno się przenieść do zaginionych: szilunia84, estella18, mamcia24, mandee
Nie kojarzę ich postów od dawna. |
|
|
|
#4968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie no, żartuję. Trzeba docenić co się ma. Myślę, że efekt końcowy może mnie powalić. A z tą kuchnią to sama nie wiem, skąd taka cena. To taki zwykły projekt fakt jest duża, bo pomieszczenie ma prawie 10 metrów i zabudowa w U jeszcze z blatem. Kiedyś mi mąż powiedział 'wypisz wszystko, co byś chciała mieć w kuchni' to wypisałam wszystko nie patrząc na ceny, a jak szukałam tych wszystkich 'wkładów' do szafek to znalazłam firmę Peka (najdroższą) i na niej się wzorowałam. No więc meblarz wyceniał z tą Peką a są tańsze zamienniki. I tak zrezygnowaliśmy z kilku wkładów bo nawet po wszystkich możliwych przeróbkach kwota była powalająca i teraz ma jeszcze raz wyceniać ten zmieniony projekt. Dostałam wzornik fornirów, 20-30 kolorów i z tego mi kazali wybierać. Pokazałam trzy, które się nadawały - chcę po prostu mieć jasne meble a reszta była ciemna albo jakaś w ciapki. No i się okazało, że też wybrałam najdroższe, z czego jeden nawet niedostępny w pl i trzeba sprowadzać a ja chciałam tylko pokazać, że chodzi mi mniej więcej o coś takiego..
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
|
#4970 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bedziesz musiala nam wstawić fotke![]() Cytat:
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4973 | ||||
|
Konto usunięte
|
Szybko piszę, bo pocytowałam, a wątek mi zaraz zamkną :p
Cytat:
Zrobiłam zakupy dla młodego w c@a i po praniu wydaje mi się, że bodziaki się porozciągąły w kroku. I niestety kilka ma na szyciu wady farbyczne. W każdym razie trochę jestem rozczarowana jakością, choć sklep bardzo lubię... Cytat:
![]() ![]() A mąż zgłupiał i przyniósł mi lody, żebym tylko przestała...Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i dziewczyny! Kończymy wątek tutaj a nie na nowym się zaczyna pisanie.
|
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
jak już będzie czego to mogę wstawiać
chociaż teraz nie będzie i tak pełnego efektu, bo mąż się uparł na blaty kamienne, na które teraz nie mamy kasy i na początek będzie byle co położone.
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dzisiaj sily na cytowanie
![]() Jestem padnieta, ale spac nie moge bo brzuch mi nie daje ![]() Dzisiaj spalam na kanapie ( Tz przegial ta swoja glupia gadka i nie moglam zniesc jego towarzystwa ) ![]() Ja sie mecze wracam do lozka wykonczona bo po wymiotowaniu i prosze go zeby sciszyl muzyke bo chce spac ( poprzedniej nocy spalam tylko 2 h) to ten do mnie z geba skoczyl .. a niech idzie w..... Polozna przychodzi w niedziele do nas i bedziemy cwiczyc oddychanie. |
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla tż Cytat:
![]() tak mi szkoda tego chłopca ![]() mała zażyczyła sobie naleśniki więc zabieram się za smażenie
|
|
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dziękuję |
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
pobolewa czasem mocniej czasem mniej, da sie wytrzymac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

szlag mnie trafia wiecznie ale nic nie mogę zrobić. Kiedyś jej zabroniłam sprzątać jak weszłam do domu a ona u mnie w pokoju ze ścierką do kurzu, kazałam jej sprzątać u siebie jak się nudzi. Przez dwa tygodnie się nie odzywała a potem przy grillu się popłakała że ja nakrzyczałam na nią 

dla Twojej siostry że zachowała zimna krew i pomogła jak tylko mogła najlepiej temu chłopcu.