|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
| Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
| .. |
|
19 | 48,72% |
| .. |
|
7 | 17,95% |
| .. |
|
5 | 12,82% |
| .. |
|
8 | 20,51% |
| G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
Cytat:
pomo¿e kto¶ ?
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 271
|
dla mnie to one wygladaja jak po warkoczu... mi sie nie podobaja. ale walki to na pewno nie sa, lokowka tez raczej nie... one takie jakby po szalonej nocy
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Dziêki
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
zrob sobie fryzure i baw sie dobrze
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: efekt gniecionych w³osów
ja kiedys tez robilam sobie te gniecione wloski, ale moje nie sa podatne na zadne pojscie spac czy cos. po umyciu nakrecalam sobie zwyklego koczka dookola wlasnej osi. po kilku godzinach zdejmowalam gumke ktora byl umocowany i roztrzepywalam. pozniej glowa w dol i pianka i od spodu suszarka - niestety nie mialam takiej z dyfuzorem. na to lakier i gotowe. wszystko bylo dobrze, dopoki nie przyszedl czas na rozczesanie. bo jakos tam mam ze nie moge sie polozyc spac bez rozczesanych wlosow. i tu byl klopot - bo wlosy byly totalnie sklejone, kiedy je czesalam to praktycznie odpadaly w polowie... i byly takie suuuuuche... przestalam to robic bo szkoda wlosow... ale efekt byl fajny
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Ja niestety jak pójde spaæ z okrymi w³osami to rano wygl±dam gorzej ni¿ ¼le dlatego ja robie sobie takie jakby koczki oko³o 6 sztuk ( zakrêcam w³osy i wi±¿e gumk±) trzymam tak z 2-3 godzinki. Potem gumki zdejmuje a w³osy przeczesuje palcami.
Troche kiepskie zdjêcia ale wychodzi to mniej wiêcej tak (sory za t³uste w³osy )
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko bardzo fajnie to u Ciebie wyglada, w ogole masz ladnie wlosy sciete
u mnie efekt byl mocniejszy i bardziej pozbijane, bo widac ze pianki tu nie uzywalas?
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 273
|
a propos krêconych w³osów, tych sztucznie i naturalnie
![]() ja mam w³osy gêste i grube, stety albo niestety po wycieniowaniu strasznie maja tendencje do krêcenia siê mogê je wyprostowaæ albo wspomóc krêcenie-bo same z siebie sie pusz± czesa³am siostrê na imprezê i zakupi³am piankê Welli Superskrêt z serii Shockwaves, efekt taki ¿e jej fryzura nie wytrzyma³a do koñca imprezy pomimo u¿ycia pianki+lokówki+mocnego lakieru, ech (ma ca³kiem proste w³osy z natury) matka natura umie mieszaæ geny, gdy ja wieczorem na umyte i przesuszone rêcznikiem w³osy na³o¿y³am porcje pianki rano wsta³am z ³adnymi skrêtami!! nic sie nie puszy, fale s± rozdzielone i w ogóle szok, bo po innych 'zwyk³ych' piankach nie by³o takiego efektu
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dziêki, ja niczego nie u¿ywam jedynie po rozplontaniu w³osów je palcami troche porozdzielama, byle nie szczotk± bo siano siê robi.
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 684
|
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
Dziewczyny super watek
ja tez szaleje na punkcie loczków/ fal sama mam prosciutkie jak k³oda , grube w³osy:/ próbowa³am waszych ¶limaczków i.... mam dobra rade: lepiej ¶limaczki trzymac w ciagu dnia na g³owie i nie chodzic z nimi spac. Za pierwszym razem jak je zrobi³am i chodzi³am moze 3 godziny z nimi po domku, a potem ¶ciag³am to cudo normalnie a jak wczoraj wieczorem posz³am z imi spac i dzisiaj rozplata³am to mysla³am, ze Normalnie siano mia³am i nic poza tym i takie nie ³adne te fale... a sposób z prostownica jak wypróbuje to tez dam znac co mi wysz³o. Mam pytanie nie wieci, gdzie mozna kupic wa³ki, ale NA GUMCE?? podobno sa takie, a raczej by³y i teraz nie wiem czy produkuja w ogóle.... |
|
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 720
|
osuszam je rêcznikiem, wgniatam piankê i suszê dyfuzorem nadal je gniot±c
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 133
|
A jak uzyskaæ takie ¶¶¶liczne
fale jak ma Doda w teledysku "Nie zawied¼ mnie"? (za³±czam fotki). Próbowa³am:- ¶limaczków i wysz³a szopa (po³o¿y³am siê z nimi spaæ, a niestety nie mam rano czasu, ¿eby chodziæ z nimi po domu), - francuza, w³osy zaczyna³y siê falowaæ dopiero na wysoko¶ci uszu :/, - papilotów - wysz³o to samo co ze ¶limaczkami Wiêc mo¿e macie jeszcze jakie¶ propozycje dla mnie, albo mo¿e ja co¶ ¼le robie ??:/ |
|
|
|
|
#1064 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
W³osy jak Vanessa Hudgens
Co zrobiæ aby mieæ w³osy tak jak ona? powszechnie wiadomo pianka grube wa³ki, po wysuszeniu spryskac lakierem , ale jak wykonaæ dok³adnie tak± fryzurê z tak zniewalaj±cym efektem? jakich kosmetyków u¿yæ? W³osy s± widocznie bardziej pokrêcone z podspodu ni¿ z wierzchu, Jak to wykonaæ ?
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W³osy jak Vanessa Hudgens
faktycznie sliczne te wloski
![]() sama chetnie sie dowiem jak to zrobic... moim zdaniem to gruba lokowka... walki tak nie wychodza chocby nie wiem co...
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 234
|
Wlosy piekne, ale cala dziewczyna jest tez po prostu sliczna jak z obrazka
|
|
#1067 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
http://www.wikihow.com/Curl-Your-Hai...anessa-Hudgens to jest link jak zrobiæ w³osy takie jak ona, je¶li ktos zna dobrze angielski to polecam mo¿e choc troche Wam pomoze. Mnie nie zabardzo pomog³o
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 84
|
Pare fotek
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
hm... a mo¿e kto¶ napisaæ jak robi siê papiloty z gazety? z góry dzieki
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cytat:
|
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
Próbowa³am zakrecic w³osy prostownica, ale albo mam z³a prostownice, albo poprostu nie potrafie tego robic :/ niestety... w³osy chociaz sie pokreci³y troche to efekt by³ raczej marny... zaje³o mi to duzo czasu, a efekt by³ taki jhakbym sie po³ozy³a spac z mokrymi w³osami i wta³a nastepnego dnia... co prawda nie ustawia³am super wysokiej temperatury, bo niechcia³am popalic sobie w³osów, ale mysle, ze lepszy juz jest sposób ze slimaczkami. Przynajmniej dla prostych z natury w³osów.
Kreci³a moze któras z was w³osy na prostownicy?? |
|
|
|
|
#1073 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 138
|
Ja te¿ próbowa³am podkrêciæ w³osy na prostownicy ale w ogóle nic mi nie wysz³o. Poza tym mam od nasady do po³owy proste w³osy a na dole takie lekko pofalowane i poskrêcane wygl±da to jakbym siê nie czesa³a, nienawidzê swoich w³osów
![]() Dlatego mam pytanie, wiecie mo¿e jak uzyskaæ efekt takich loków/fal jak na dwóch pierwszych zdjêciach, oraz czym zrobiæ efekt loków takich jak na 2 i jak na 3 i 4? Do tego potrzebne lokówki, czy falownice? nie wiem ju¿ czym to siê ró¿ni Najbardziej interesuje mnie osi±gniecie efektu z ostatniej foty, na górze proste a tu podkrêcone, macie mo¿e pomys³y jak do tego doj¶æ?
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko
![]() na bodAjze 1 stronie tego watku by³a mowa o uzyciu bawe³nianych kulek zamiast wa³kow. http://serwisy.gazeta.pl/pieknewlosy...07066.html? x=2 na tym linku jest pokazane jak sie robi takie bawe³niane kulki tylko ile na to sie waty zuzyje? czy ktoras z was juz probowa³a zrobic te fryzure za pomoca tych kulek? czekam na odp!
|
|
|
#1075 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
mi te¿ marz± sie takie piêkne fale
próbowa³am zrobiæ wa³kami na rzepy ale nic nie wysz³o... mo¿e ¼le je zawine³am ??
|
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej dowiedz sie u fryzjerki.Ostatnio jak robilam odrost slyszalam jak mowila takiej dziewczynce,ze te loki za kilka godzin Ci sie wyprostuja i nie ma sensu ich robic.Lepiej zapytac profesjonalisty,szczegoln ie jesli masz proste jak drudy i ciezkie wlosy
|
|
|
#1078 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
no wlasnie mi te¿ nie ... :P dzisiaj spróbujê ¶limaczków
mo¿e co¶ wyjdzie chcia³a bym mieæ chociaz trochê pofalowane wlosy... i ju¿ bym by³a szczêsliwa
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
a jak wychodz± Wam loczki na prostownicy?
na youtubie to siê wydaje proste, ale mo¿e to kwestia porz±dnej prostownicy? macie z tym jakie¶ do¶wiadczenia mo¿e? ![]() bo ja chwilowo kombinujê, termoloki fajnie siê spisuj±, ale jednak zajmuj± z godzinkê bo wolê czekaæ a¿ porz±dnie wystygn±, od papilotów robi mi siê afro-skrêt, albo co¶ ala fale z lat 20 jak rozczeszê a na zwyk³e wa³ki- piêkne fale przez 15 minut..moja fryzjerka mówi³a o krêceniu prostownic±, ale ja mam z zasady proste w³osy i ¶liskie, nie wiem jak to wyjdzie? |
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

pomo¿e kto¶ ?

zrob sobie fryzure i baw sie dobrze
)

a jak wczoraj wieczorem posz³am z imi spac i dzisiaj rozplata³am to mysla³am, ze
Normalnie siano mia³am i nic poza tym i takie nie ³adne te fale...