|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25
Cytat:
Na początku stosowałam rano i wieczorem. Teraz tylko na wieczór bo cera się poprawiła
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Na studia dostało się 25 osób, część pewnie pójdzie na coś innego. Minimalna ilość osób żeby uruchomić kierunek to 20 osób. Myślicie że ostatecznie będzie te 20 osób?
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak wole spryskaćn, np meble i przetrzeć, ale ostatnio przerzucilam sie na nawilżane chusteczki. A w łazience pryskam środkiem, poszoruje jak trzeba a potem i tak jeszcze spłukuje to wodą. Dzisiaj odkryłam cili bang do lazienki, aktywna piana, genialny srodek, popryskalam i spłukałam, a baterie się swiecą mega mocno, cały kamień i osad z mydła zszedł bez szorowania. Podłóg duzo nie mam, malutka kuchnia i łazienka, dwa mycia, tzn dwa wiaderka ale na kuchnię, w lazience nie ma takiej potrzeby. Woda praktycznie czysta zostaje. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- [1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;47263392]Ja mam w pokoju rolety w kolorze ecru. Nie są takie, żeby jakoś bardzo dużo ciemności dawały. Moja mama ma w pokoju granatowe i takie dają dużo ciemności, ale jeśli nie chcesz budzić się w ciemnościach egipskich, to wtedy kup kolor jaśniejszy np taki jak ja mam czyli ecru. Myślę, że materiał nie ma takiego dużego wpływu na ciemność, lecz kolor [/QUOTE]A moim zdaniem materiał ma znaczenie, rolety są różne, jedne przebijają światło a są też takie co dają zupełną ciemność. |
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
czy sylikonowy biustonosz faktycznie super się trzyma i nie spada na raczej normalnej wielkości biuście? tańce, pot itp. mu nie przeszkadzają, nie odklei się i trzyma przez kilka godzin bez żadnych poprawek? mówię raczej o tańszych, max do 20 zł, biustonoszach z allegro.
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3097 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie dotyczące zatrudnienia:
Dwa dni temu podpisałam kolejną umowę-zlecenie w obecnej pracy na ten miesiąc. Dzisiaj dowiedziałam się, że dostanę inną pracę, ale na początku jako stażystka z Urzędu Pracy - muszę zarejestrować się jako bezrobotna. Czy w związku z tym muszę do obecnego pracodawcy napisać jakiś papier, że rezygnuję, czy jako że to tylko zleceniówka mogę nic nie pisać, tylko po prostu nie przyjść, i tak powiedzieć w Urzędzie? Wiem, że oni przy rejestracji będą wymagali świadectwa pracy - czy to dotyczy mnie, jeśli pracowałam tylko na umowę zlecenie? |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
e-maile
Co zrobić, żeby maile od danego nadawcy poczta "uważała" za spam i od razu wpadały do tej zakładki? Chodzi o pocztę onet. |
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47265395]Pytanie dotyczące zatrudnienia:
Dwa dni temu podpisałam kolejną umowę-zlecenie w obecnej pracy na ten miesiąc. Dzisiaj dowiedziałam się, że dostanę inną pracę, ale na początku jako stażystka z Urzędu Pracy - muszę zarejestrować się jako bezrobotna. Czy w związku z tym muszę do obecnego pracodawcy napisać jakiś papier, że rezygnuję, czy jako że to tylko zleceniówka mogę nic nie pisać, tylko po prostu nie przyjść, i tak powiedzieć w Urzędzie? Wiem, że oni przy rejestracji będą wymagali świadectwa pracy - czy to dotyczy mnie, jeśli pracowałam tylko na umowę zlecenie?[/QUOTE] W trakcie trwania umowy zlecenia nie można zarejestrować się w urzędzie jako osoba bezrobotna, więc musisz tą umowę rozwiązać najpierw. Jeśli pracowałaś tylko na umowy zlecenia to nie dostaniesz żadnego świadectwa pracy, te wydają tylko przy umowie o pracę.
|
#3100 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Flawless
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47265539]a jak?
[/QUOTE]Wypowiedzieć.
|
|
#3103 | ||
|
...
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#3104 |
|
Konto usunięte
|
No coś Ty
Problem tkwi w tym, że siedziba pracodawcy znajduje się sporo kilometrów od miejsca, w którym pracuję. Ok, wypowiedzenie mogę jakoś tam przekazać, tylko skąd Urząd Pracy będzie wiedział, że wypowiedziałam tę umowę?
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47265676]No coś Ty
Problem tkwi w tym, że siedziba pracodawcy znajduje się sporo kilometrów od miejsca, w którym pracuję. Ok, wypowiedzenie mogę jakoś tam przekazać, tylko skąd Urząd Pracy będzie wiedział, że wypowiedziałam tę umowę?[/QUOTE]Musisz mieć potwierdzenie od pracodawcy wypowiedzenia umowy. Sprawdź w umowie czy nie ma tam czasu wypowiedzenia i kary za wcześniejsze zerwanie umowy. Wszystko da sie załatwić zapewne listownie.
|
#3107 | |
|
Konto usunięte
|
Jakoś kłóci mi się to z faktami podawanymi na forach prawniczych
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47265395]Pytanie dotyczące zatrudnienia:
Dwa dni temu podpisałam kolejną umowę-zlecenie w obecnej pracy na ten miesiąc. Dzisiaj dowiedziałam się, że dostanę inną pracę, ale na początku jako stażystka z Urzędu Pracy - muszę zarejestrować się jako bezrobotna. Czy w związku z tym muszę do obecnego pracodawcy napisać jakiś papier, że rezygnuję, czy jako że to tylko zleceniówka mogę nic nie pisać, tylko po prostu nie przyjść, i tak powiedzieć w Urzędzie? Wiem, że oni przy rejestracji będą wymagali świadectwa pracy - czy to dotyczy mnie, jeśli pracowałam tylko na umowę zlecenie?[/QUOTE] odniosę się tylko do pogrubionego- na umowie zleceniu nie ma świadectwa pracy ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- ile czasu jest na wydanie nowego dowodu? chodzi mi o to, ze osoba po ślubie zmienia nazwisko i musi wyrobić nowy. Czy jest na to jakiś czas?
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to nie powinno być tak, że wszystkie wcześniejsze maile z tego adresu automatycznie powinny zostać przeniesione do zakładki spam? Bo tak się nie stało. |
||
|
|
|
#3110 | |
|
...
|
Cytat:
.
|
|
|
#3111 |
|
Flawless
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47265975]Jakoś kłóci mi się to z faktami podawanymi na forach prawniczych
jak inaczej wytłumaczyć ten zapis?[/QUOTE] Yyy zapis odnosi się do umowy, w której nie ma okresu wypowiedzenia. Jeżeli masz taki okres wypowiedzenia, składasz wypowiedzenie, odczekujesz ten okres i umowa ulega rozwiązaniu. Tylko pamiętaj, żeby w przepisach kc sprawdzić jak liczy się okres wypowiedzenia, bo ludziom różne kwiatki wychodzą.
|
|
#3112 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taka woda raczej zostawiłaby ślad, chociaż być może są detergenty, które tego zapobiegają - nawet sama woda zostawia ślad.Cytat:
![]() Gruziński jest mega, moja znajoma się uczyła i wiem, że zajęło jej to sporo czasu. Czytałam też relację dziewczyny, która stopowała po Gruzji i też się męczyła z gruzińskim ![]() Cytat:
ale to najlepiej na PW, jeśli ktoś pomoże będę b a r d z o wdzięczna
|
|||
|
|
|
#3113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapis w umowie: "Usługodawca może wypowiedzieć umowę w każdym czasie" |
|
|
|
|
#3114 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie radzę . jeżeli masz wrazliwą skórę a tak ma bardzo wiele kobiet, wyskoczą ci za chwile doslownie małe czerwone krostki, dośc bolesne z ropieniami |
|
|
|
|
#3115 |
|
Flawless
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47266633]Czyli do mojej.
Zapis w umowie: "Usługodawca może wypowiedzieć umowę w każdym czasie"[/QUOTE] Ok, w takim razie umowa ulega rozwiązaniu w chwili, gdy zleceniodawca będzie miał możliwość zapoznania się z wypowiedzeniem. Jeżeli będziesz wysyłać wypowiedzenie listem, warto jest dać potwierdzenie odbioru, żeby mieć konkretną datę.
|
|
#3116 |
|
Konto usunięte
|
Chciałam raczej przekazać wypowiedzenie razem z dokumentami, które będą wysyłane do szefa, ale chyba jednak lepiej będzie wysłać, lub poczekać aż sam przyjedzie.
Pozostaje tylko pytanie, czy Urząd Pracy będzie specjalnie dociekał tego, czy zleceniodawca wypowiedzenie widział, będą ode mnie oczekiwali jakiegoś dowodu? W końcu podobno teoretycznie wypowiedzieć można także ustnie... |
|
|
|
#3117 |
|
Flawless
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47266814]Chciałam raczej przekazać wypowiedzenie razem z dokumentami, które będą wysyłane do szefa, ale chyba jednak lepiej będzie wysłać, lub poczekać aż sam przyjedzie.
Pozostaje tylko pytanie, czy Urząd Pracy będzie specjalnie dociekał tego, czy zleceniodawca wypowiedzenie widział, będą ode mnie oczekiwali jakiegoś dowodu? W końcu podobno teoretycznie wypowiedzieć można także ustnie...[/QUOTE] Możesz przekazać, ale wtedy zrób kopię i niech zleceniodawca napisze Ci na tej kopii jakieś potwierdzenie, datę, podpis. Co do UP mogę tylko gdybać. Co do zasady dowód przydałby Ci się, gdyby zleceniodawca podważał to, że wypowiedzenie otrzymał. Nie wiem, jak wygląda praktyka w UP. Przykro mi, ale w tej kwestii nie pomogę. Z doświadczenia życiowego i zawodowego wiem, że dowód warto mieć na wszystko, dlatego też każdemu zawsze to radzę
|
|
#3118 |
|
damn good coffee
|
Tak się zastanawiam... Czy zegarek na jednej ręce, a na drugiej bransoletka wygląda źle?
Zawsze noszę zegarek (mały, delikatny), jestem mocno przyzwyczajona, nie wyjdę bez niego z domu Ale mam też kilka bransoletek, których nie noszę bo nie mam kiedy, zawsze myślałam że jakoś głupio wygląda i to i to, nie jestem przekonana.
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3120 |
|
Konto usunięte
|
Na studia II stopnia jest egzamin wstępny. W systemie rejestracyjnym należało zadeklarować tylko względny termin obrony oraz trzeba było wskazać ukończony kierunek studiów. Na egzaminie wstępnym jest tylko 15 pytań, więc prawdopodobnie różnice między konkretnymi osobami będą niewielkie (próg jest imo wysoki, 10-11 pkt; choć oczywiście jest zmienny i zależy od poziomu piszących). Jak sądzicie, jakie będą kryteria wyboru między kilkoma osobami z, dajmy na to, 10 pkt.? Wątpię, by trafiła się tak idealna ilość kandydatów, która pozwoli na zapełnienie miejsc. Jutro będę dzwoniła, ale nurtuje mnie to?
Średnia ze studiów, ocena na dyplomie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

.
Problem tkwi w tym, że siedziba pracodawcy znajduje się sporo kilometrów od miejsca, w którym pracuję. Ok, wypowiedzenie mogę jakoś tam przekazać, tylko skąd Urząd Pracy będzie wiedział, że wypowiedziałam tę umowę?

ale to najlepiej na PW, jeśli ktoś pomoże będę b a r d z o wdzięczna