Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 16:21   #181
LindaC
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

a co do testu z krwi to gdzieś czytałam, że nie jest zbyt miarodajny, bo wystarczy że wiek matki jest zaawansowany i już to wynik daleko zawyża, a wiadomo już dobrze, że między ZD a wiekiem nie ma aż tak dużego powiązania

suszarka - spokoju
Stary 2014-07-11, 16:23   #182
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
No to zastanów się co zrobisz jeżeli z testu wyjdzie Ci jakieś tam prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa - usuniesz ciażę? Ja rozumiem szczegółowe badania w zakresie wad wrodzonych, niektóre można leczyć już w ciąży, ale test PAPPA dla mnie nic nie wnosi. I tak bym nie usunęła a jedynie miałabym świadomość, że choroba MOŻE chociaż nie musi wystąpić. Nigdy nie masz gwarancji - niski wynik nie oznacza, że dziecko będzie zdrowe a wysoki nie oznacza, że dziecko będzie chore.
Nie wiem co bym zrobiła. Ale nie potępiam żadnego z wyborów. Napewno jest to bardzo ciężki wybór. Znam dwie kobiety ktore miały ta igle wbijaną w brzuch zeby zrobic badania genetyczne, nie wiem jak to sie nazywa po polsku. Na szczęście wynik był ujemny a dzieci urodziły sie zdrowe. Ale jedna z nich przyznała ze usunęła by jakby wyszło ze dziecko bedzie miało zespol downa. Z druga nie rozmawiałam na ten temat.
Z tego co wiem to po tym badaniu jest juz prawie pewna odpowiedz, bo z krwi to raczej nie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 16:33   #183
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Nie wiem co bym zrobiła. Ale nie potępiam żadnego z wyborów. Napewno jest to bardzo ciężki wybór. Znam dwie kobiety ktore miały ta igle wbijaną w brzuch zeby zrobic badania genetyczne, nie wiem jak to sie nazywa po polsku. Na szczęście wynik był ujemny a dzieci urodziły sie zdrowe. Ale jedna z nich przyznała ze usunęła by jakby wyszło ze dziecko bedzie miało zespol downa. Z druga nie rozmawiałam na ten temat.
Z tego co wiem to po tym badaniu jest juz prawie pewna odpowiedz, bo z krwi to raczej nie.
Na razie jest mowa o badaniu z krwi. Dopiero wysoki wynik tego badania kwalifikuje do wykonania amniopunkcji. Dlatego ja napisałam żeby suszarka się zastanowiła co dalej jak już zrobi to badanie z krwi i jak to wpłynie na jej dalsze działania. Według mnie jak w dwóch badaniach usg nie zostały stwierdzone jakiekolwiek nieprawidłowości to badanie z krwi jest bez sensu. Chyba, że jest w grupie wysokiego ryzyka i nie chodzi mi tutaj tylko o wiek
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 16:33   #184
simonee
Zakorzenienie

Czesc

Linda jeszcze pare dni a bedzie lepiejz samopoczuciem
ja tez chodze do Rydygiera - ale w innym miescie
Stary 2014-07-11, 16:40   #185
LindaC
Wtajemniczenie

Hej Simonee - czytałam na naszym innym wątku, że u Ciebie już lepiej i pierwsze co pomyślałam, że jeszcze tak ze 2 tyg. i u mnie może też zacznie mijać, tak jak u Ciebie
Stary 2014-07-11, 16:45   #186
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Hej Simonee - czytałam na naszym innym wątku, że u Ciebie już lepiej i pierwsze co pomyślałam, że jeszcze tak ze 2 tyg. i u mnie może też zacznie mijać, tak jak u Ciebie
bo tak bedzie ja sie martwilam ze juz do konca bede wymiotowac a tu minelo tyle dni i jest ok tylko ze robie sie ciagle glodna a apetyt slaby...
Stary 2014-07-11, 16:46   #187
suszarka
Buc

Cytat:
Na razie jest mowa o badaniu z krwi. Dopiero wysoki wynik tego badania kwalifikuje do wykonania amniopunkcji. Dlatego ja napisałam żeby suszarka się zastanowiła co dalej jak już zrobi to badanie z krwi i jak to wpłynie na jej dalsze działania. Według mnie jak w dwóch badaniach usg nie zostały stwierdzone jakiekolwiek nieprawidłowości to badanie z krwi jest bez sensu. Chyba, że jest w grupie wysokiego ryzyka i nie chodzi mi tutaj tylko o wiek
nie, tu bardziej chodzi o moją wrodzoną paranoję. ponoć są jeszcze inne testy, tak samo prawie czułe jak amniopunkcja ale kosztują 2,5K plus jeżeli źle wyjdą to i tak ponoć dla formalności trzeba potwierdzać amnio.

no nic zobaczymy co mi się w głowie urodzi do środy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 16:48   #188
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
nie, tu bardziej chodzi o moją wrodzoną paranoję. ponoć są jeszcze inne testy, tak samo prawie czułe jak amniopunkcja ale kosztują 2,5K plus jeżeli źle wyjdą to i tak ponoć dla formalności trzeba potwierdzać amnio.

no nic zobaczymy co mi się w głowie urodzi do środy.
jeden z lekarzy zajmujacych sie typowo usg prenatalnym powiedzial ze nie ma sensu robic dodatkowych badan z krwi jesli obraz na usg jest prawidlowy
Stary 2014-07-11, 16:50   #189
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem ze o krwi mowa ale dodałam to co wiedziałam. Jedna z tych znajomych wlasnie była skierowana na ta punkcje przez badania krwi a druga przez usg, ale od razu powiedzieli ze mały sie bardzo wierci i ciezko im zbadać ta przeziernosc.

Stary 2014-07-11, 16:50   #190
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
A nie ma czegoś czym mogłabyś się zająć w ramach własnej działalności gospodarczej? Może potrafisz robić coś co można by było sprzedać? Jak opłacisz składki z działalności to też należą Ci się wszystkie zasiłki... Jedna moja koleżanka będąc w ciąży założyła działalność jako mobilna kosmetyczka (wcześniej pracowała w salonie, ale nie miała umowy o pracę)... Inna zajęła się produkcją rękodzieła. Może też coś wymyślisz. A może jeszcze uda Ci się uzyskać dofinansowanie z Urzędu Pracy. Możliwości jest dużo.
Na staranie się o dofinansowanie naszym przypadku już jest trochę późno, bo nie zawsze udaje się za pierwszym razem trzeba się odwoływać itd i na decyzję czeka się około miesiąca, a zanim ruszy się z firmą to też trochę minie. Poza tym oni kobiety w ciąży zakładające firmy dokładnie sprawdzają, trzeba mieć wszystko ogarnięte i zaplanowane.
Ja właśnie to wszystko przerabiam. Jako, że oboje dopiero skończyliśmy szkołę nikt nie przyjmie mojego bez doświadczenia na papierze lub jedynie na staż (gdzie dziecka za to nie utrzymamy). Mnie natomiast nikt nie przyjmie ze względu na ciążę, o której dowiedziałam się w dniu matur dlatego nawet nie szukałam żadnej pracy, bo uznałam, że i tak nie mam szans. Mój stara się o dotacje na własną firmę (zakład mechaniczny) ale jej nie dostał ze względu na brak kwalifikacji i doświadczenia a jest po technikum mechanicznym. Ponadto jego tata ma już taki zakład i mój pracuje tam odkąd pamięta. Umie więcej niż niejeden pseudo-mechanik a oni tu wyjeżdżają z brakiem doświadczenia !
RESZTĘ USUWAM, BO NIGDY NIE WIADOMO KTO TU ZAGLĄDA

Edytowane przez Martusia1499
Czas edycji: 2014-07-12 o 08:14
Martusia1499 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 16:52   #191
simonee
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie
czy ktoras z was ma przepisana spasmoline na skurcze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 17:01   #192
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę tak samo, bo jak by było np. 0t1d to jestem w pierwszym tygodniu ciąży a nie w zerowym a jak jest 1t1d to już pierwszy skończyłam i jestem w drugim zgodnie z tym teraz jestem w 15-tym tygodniu (14t2d).
ja też tak liczę

Cytat:
Napisane przez Leseratte Pokaż wiadomość
od rana tu ie zaglądałam, a tu tyle stron do nadrobienia U mnie oczywiście dzień bez zmajstrowania czegoś dniem straconym. Wyobraźcie sobie, że poparzylam się na szyji
Chyba przez alkohol w perfumach, wygląda to koszmarnie, pomarszczona czerwona skóra.Położyłam na to krem na problemy skorne, typu AZS i modlę się, żeby pomoglo.
y

ojej współczuję

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:16   #193
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no mam nadzieję.
a jednoczęściowy bo jakoś nieswojo bym się czuła z brzuchem na wierzchu że tak powiem. i to coraz większym.

kochana pogadajz tżtem i zobaczysz w razie wu z rodzicami też pogadaj. coś tam ci doradzą. i najlepeij z tą dziewczyną pogadać
żeby Cie w brzuszek nie gniótł bo podobno to niewygodne jest musisz pomierzyć

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Suszarka też miałam robione dokladnie to co dusiolka. No i jestem spokojniejsza. Na poczatku myslalam ze odpuszczę tą krew jak usg gen. wyjdzie ok. Lekarz twierdzi że to dwa różne badania i pozytywny wynik pierwszego nie wyklucza złego drugiego. No i się zdecydowałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
muszę pogadać z lekarzem jak pójdę na genetyczne bo mi zawirowałyście w głowie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Smerfetko, posłałam Ci pw
oki juz poszła odp

Cytat:
Napisane przez Leseratte Pokaż wiadomość
od rana tu ie zaglądałam, a tu tyle stron do nadrobienia U mnie oczywiście dzień bez zmajstrowania czegoś dniem straconym. Wyobraźcie sobie, że poparzylam się na szyji
Chyba przez alkohol w perfumach, wygląda to koszmarnie, pomarszczona czerwona skóra.Położyłam na to krem na problemy skorne, typu AZS i modlę się, żeby pomoglo.
o rety bidulko zrób tak jak Dusiolka mówi pentanol powinien coś zadziałać

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc

Linda jeszcze pare dni a bedzie lepiejz samopoczuciem
ja tez chodze do Rydygiera - ale w innym miescie
heeeeej
a już myślałam że następna

kurka i tyle z moich ciasteczek że poszłam spać nie moge tak mnie złamało że musiałam rogala wytestować

w ogóle byłam u mnie sąsiadka z pół rocznym synkiem i bidulek tak się wystraszył nowego miejsca że z 15 minut płakał ale potem jak się zaczął smiac to nie do wiary
i przyniosła mi książkę i parę gazet o bejbikach ale będę miała czytania

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-07-11 o 17:20
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:58   #194
dusiolka
Zakorzenienie

Martusia: wy jesteście po lo teraz? A jak chcesz wykonywać usługi kosmetyczne ?masz kurs chociaż?

A co fajnego robisz na maszynie? moze zaraz Ci sie posypią jakies zamówienia jak nam cos pokażesz hehe

Co do utrzymywania i niezależności to rozumiem ze byc niezależnym finansowo od rodzicow jest super, sle partner tworzy rodzine i jego zarobione pieniądze sa tak samo moje

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Smerfetka i jak pierwszy test rogala?;p

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:21   #195
allgoodthings
Zadomowienie

Martusia1499 znajomemu kilka razy odrzucali ten projekt o dofinansowanie, ale nie dawał za wygraną i się udało a powodem odrzucania był brak kwalifikacji.

A ślub można wziąć zawsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 18:27   #196
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Oszalały 7 stron do nadrobienia od rana

Cos dziś nie mogłam spac, ani maz, malutki tez co godzinę pojekiwal aż mi sie przypomniały czasy jak byl malutki i wstawałam do niego co godzine, może ze pełnia była.

Nasz syn nie jest ochrzczony i nie będzie, drugie tez nie bedzie, tak zdecydowaliśmy.

BAJLAGA zrobisz jak uważasz i jak ci sumienie podpowiada,
Ja też podjęłam nowa prace niedawno, tzn zaszłam w ciaze 2 tyg po rozmowie, w dniu pierwszego dnia pracy bylam w 2tyg ciąży.
Bede pracowała do połowy pazdziernika, taki mam luzny plan.
Jest jeszcze kwestia, żebyś miala do czego wracac, a zanim pojdziesz na L4 zawsze coś grosza wpadnie, czy po pracujesz miesiac czy jeszcze 4,
Najuczciwiej byłoby pogadac z pracodawcą, jak zrozumie i sie dogadacie-to super, jak nie to trudno.

Co do kolejnych badan, bede miała w okolo 20tyg z pomiarami wszelkimi, mam nadzieje dowiedziec się, jaka płeć.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:46   #197
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Wróciłam od neurologa świetna lekarka, pośmiałyśmy się jak zwykle. Żeby było śmiesznie powiedziała, że moje migreny mogą minąć na czas ciąży, a ja do niej, że nie minęły, bo mam, a paracetamol jest placebo.
A i druga śmieszna sytuacja, spotkałam tam moich dziadków, bo dziadek też do niej chodzi Tak więc siedzieliśmy w jednej kolejce, potem poszliśmy na loda i przyznałam się, że ich prawnuczka będzie miała braciszka albo siostrzyczkę. Byli zaskoczeni, ale bez entuzjazmu Nie pytali o żadne szczegóły. Nie mogłam już dłużej milczeć, bo po prostu już widać. Zostali jeszcze moi rodzice do poinformowania ale tu mi się w ogóle nie spieszy.

Co do chrzestnych, powiem tak: mieliśmy ogromny problem z chrzestnym, bo chrzestną została moja siostra i jest to najlepsza chrzestna na świecie. Co do chrzestnego mimo licznych zaproszeń małą widział tylko raz - na chrzcie. To był błąd, ogromny błąd. No ale nie mieliśmy żadnego wyboru. Teraz jeżeli się zgodzą to padnie propozycja znowu mojej siostry i jej męża.

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Lilijka dzięki u mnie ogorkowa, naleśniki a na grila pstrąga wrzucam bo znajomi przyjdą ;-) juz się nie mogę ryby doczekać :-D
pstrąg z grilla ale narobiłaś mi smaka na grilla

Cytat:
A ona też chce mieć przebite? Ja miałam 8 lat jak mi przebijali i nic mnie nie bolało przy przebijaniu tylko potem jak ropiały uszy
na pytanie odpowiada tak, ale czy 3-latka może odpowiedzieć na takie pytania świadomie? Zdaje mi się, że nie. Zobaczymy, nie spieszno mi z tematem, chociaż zdaje mi się, że im później tym więcej strach może być.

Sytacja Bajlagi nie jest różowa, sądzę, że szczera rozmowa jest ważna.

Sama mam też dylemat z kwestią pracy, a raczej z końcem wychowawczego. Kończy mi się 30 października i nie wiem, czy dawać wymówienie, czy skorzystać z sytuacji i dać L4. Dodam, że mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Moja szefowa to istna franca, potraktowała mnie koszmarnie w pierwszej ciąży, gdzie od samego początku informowałam ją o sytuacji i byłam fair, a ona chamsko się na mnie wyżyła. Mam ochotę zrobić jej "na złość". Z drugiej strony będę się z nią użerać kolejny czas, no i to nie w moim stylu. W tej drugiej pracy, gdzie dorabiam sobie powiedziałam mniej więcej kiedy chcę iść na L4 i wiem, że już są organizowane osoby na moje zastępstwo. Poza tym jest tam inne podejście do pracownika.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:05   #198
dusiolka
Zakorzenienie

Lilijka nie bardzo rozumiem z ta praca..jesli ja masz to po co chces składać wymówienie?zeby pozbawić sie ewentualnie macierzyńskiego? Pewnie ze idz na zwolnienie i tyle. To jest całkiem inna sytuacja niż Bajlagi.

Stary 2014-07-11, 19:20   #199
Leseratte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Leseratte spryskaj panthenolem moze, a potem natłuścić na noc no i chować przed słońcem bo mieszanka słońce plus perfum dobrze sie nie kończy

dziękuję, tak robię.
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 19:31   #200
dusiolka
Zakorzenienie

Panthenol powinien dać radę

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Kurczę czyli jAk jestem w 15t2d to jestem w 16;p takie liczenie jak z wiekami: p

Stary 2014-07-11, 19:36   #201
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka, dokładnie tak nawet mi tak lekarz mówił czyli masz największego bejbika z nas
a co do rogala to super tylko muszę troszkę kuleczki rozłozyć to będzie bardziej miękki

Lilijka, jak to wypowiedzenie? korzystaj z L4 i macierzyńskiego jak taką francą jest. Przecież jaki Ty teraz masz z nią kontakt?

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-07-11 o 20:00
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:59   #202
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
nie mogą liczyć jak im się podoba, bo podlegają prawu bankowemu.
daj znać co Ci powiedział radca bo dla mnie sytuacja jest kosmiczna.

co do usg gen - a nie masz na opisie usg nic na temat przeziernosci?

dziewczyny, a która z Was robiłam/robi test Pappa? Miałam zrobić ale sama juz nie wiem.

nie ma nic napisane, jedynie ze się rusza i ma konczyny, hmm
dam znac co mi powiedział radca

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 20:19   #203
Princes 18
Raczkowanie

Lilijka dlugo nie poinformwalas rodzicow.. moi wiedza od samego poczatku tylko ze tu byla taka sytuacja ze wiedzieli ze sie staramy takze czekali na to no i druga sprawa ze mieszkam jeszcze z rodzicami takze domyslili sie szybko
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 20:41   #204
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijka nie bardzo rozumiem z ta praca..jesli ja masz to po co chces składać wymówienie?zeby pozbawić sie ewentualnie macierzyńskiego? Pewnie ze idz na zwolnienie i tyle. To jest całkiem inna sytuacja niż Bajlagi.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Lilijka, jak to wypowiedzenie? korzystaj z L4 i macierzyńskiego jak taką francą jest. Przecież jaki Ty teraz masz z nią kontakt?
dusiolka po prostu chciałam być fair, muszę się poradzić w PIP-sie jak to zrobić, a L4 będzie dowozić mąż lub poczta. Podejrzewam też, że będzie chciała mnie wykurzyć z pracy.
smerfetka nie mam z nią w ogóle kontaktu, ani z dziewczynami z pracy. Nawet usłyszałam jakiś czas temu, że skoro jestem cicho to być może urodziłam 2-gie dziecko Ot taka ich złośliwość i plotkarstwo...
Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Lilijka dlugo nie poinformwalas rodzicow.. moi wiedza od samego poczatku tylko ze tu byla taka sytuacja ze wiedzieli ze sie staramy takze czekali na to no i druga sprawa ze mieszkam jeszcze z rodzicami takze domyslili sie szybko
kochana oni (tzn. rodzice) jeszcze nie wiedzą, to moi dziadkowie (czyli przyszli pradziadkowie) się dowiedzieli..... Nie spieszy mi się. Nie utrzymujemy kontaktów więc samo przez się.
teściowie dowiedzieli się w czerwcu (też mieszkam z nimi), bo wylądowałam na IP i musiałam wytłumaczyć dlaczego nie mogę dźwigać małej i muszę leżeć
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 20:54   #205
Princes 18
Raczkowanie

Lilijka rozumiem a powiedzcie dziewczyny czy skora, cera wam sie zmienila? ja nigdy w zyciu nie mialam takiego typowo mlodzienczego tradziku ale za to co jakis czas pojawialy sie na czole drobne krosty ale nie takie jak przy tradziku tylko takie drobne,nie do wyciskania a kilka dni temu zauwazylam ze mam mnostwo takich krost na calej twarzy, zwlaszcza na polikach, odstawilam kosmetyki ale to nic niepomoglo, pelno drobnych i czerwonych..nie widac az tak mocno ale zle sie z tym czuje.. nie wiem czy to przez ciaze i przejdzie czy isc do dermatologa
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:17   #206
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
żeby Cie w brzuszek nie gniótł bo podobno to niewygodne jest musisz pomierzyć
nawet o tym nie pomyślałam. w sumie fakt - a obwisłego nie kupię. kurcze. to teraz mam zagwozdkę haha

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Sama mam też dylemat z kwestią pracy, a raczej z końcem wychowawczego. Kończy mi się 30 października i nie wiem, czy dawać wymówienie, czy skorzystać z sytuacji i dać L4. Dodam, że mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Moja szefowa to istna franca, potraktowała mnie koszmarnie w pierwszej ciąży, gdzie od samego początku informowałam ją o sytuacji i byłam fair, a ona chamsko się na mnie wyżyła. Mam ochotę zrobić jej "na złość". Z drugiej strony będę się z nią użerać kolejny czas, no i to nie w moim stylu. W tej drugiej pracy, gdzie dorabiam sobie powiedziałam mniej więcej kiedy chcę iść na L4 i wiem, że już są organizowane osoby na moje zastępstwo. Poza tym jest tam inne podejście do pracownika.
hmmm. ja bym dała zwolnienie w takiej sytuacji. tylko musisz chyba najpierw tak jakby wrócić do pracy na 1 dzień (w pratyce nie idziesz tylko od razu zwolnienie dajesz chyba) i wtedy zwolnienie. ale podpytaj bo nie wiem jak to jest

Cytat:

Kurczę czyli jAk jestem w 15t2d to jestem w 16;p takie liczenie jak z wiekami: p
dokładnie

Cytat:
ja w 6 tygodniu powiedziałam i rodzicom i teściom i siostrze.

Cytat:
Lilijka rozumiem a powiedzcie dziewczyny czy skora, cera wam sie zmienila? ja nigdy w zyciu nie mialam takiego typowo mlodzienczego tradziku ale za to co jakis czas pojawialy sie na czole drobne krosty ale nie takie jak przy tradziku tylko takie drobne,nie do wyciskania a kilka dni temu zauwazylam ze mam mnostwo takich krost na calej twarzy, zwlaszcza na polikach, odstawilam kosmetyki ale to nic niepomoglo, pelno drobnych i czerwonych..nie widac az tak mocno ale zle sie z tym czuje.. nie wiem czy to przez ciaze i przejdzie czy isc do dermatologa
mam pełno pryszczy na buzi. jak nigdy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:32   #207
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
nawet o tym nie pomyślałam. w sumie fakt - a obwisłego nie kupię. kurcze. to teraz mam zagwozdkę haha

Ile ja się naszukałam takiego stroju, który będzie ładnie leżał i w którym będę czuć się komfortowo. I w końcu znalazłam rozwiązanie Kupiłam strój z mocno wyciętymi plecami i zapięciem pod biustem, z przodu ładnie leży, nie ciśnie, a da się go jeszcze naciągnąć bo nic na plecach - na wysokości brzuska go jakoś bardzo nie ogranicza.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:38   #208
dusiolka
Zakorzenienie

Lilijka: a co tu nie fair? Przeciez jestes tam zatrudniona,tak sie złożyło ze będziesz mieć kolejna dzidzie i wlasnie idziesz na L4

Stary 2014-07-11, 21:59   #209
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na twarzy mam ładnie ale za to na plecach sa. Pewnie hormony. Trzeba przeczekać.

Stary 2014-07-11, 22:03   #210
dusiolka
Zakorzenienie

Co do cery do tez jestem wysypana takimi chrostkami po bokach twarzy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości