|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Witam się wnowym wątku
![]() ![]() Halinka za inicjatywę, jak nam się wysypią dzieciaczki to będziesz miała co robić, ale nie martw się - pomożemy.Cytat:
Cytat:
Sara dopiero zauważyłam, że nazwałąm Cie STARA, oczywiście tak nie uważam, ![]() Dorota z tych ciuszków z C@A dla noworodków mam raptem 2 bodziaki, buciki i dżinsy i te są super. Głównie zamawiam dla mojej 5 latki spodnie, bluzki, sukienki, kombinezony narciarskie i trochę dla mnie i męża z kolekcji cosual. Zgadzam się bubli też jest sporo, ale jest gratis zwrot i szybko kasa na koncie, wiec mam zaufanie. W przeciwieństwie do Zolando, gdzie zamawiałam drogie rzeczy a na zwrot kasy musiałam czekać tygodniami. PRzynajmniej tak było w u.r. teraz kupiłam sobie kilka rzeczy, ale mam stracha czy odzyskam kasę bo nie wszystko mi się podobało. Vvenus wiedziłam, że o czyms zapomniałam pisząc poprzedni post. Penuterka to ksywka, którą podsunął mi mąż. Pentuer to chyba grecki bóg miłości (?). Jeśli chodzi o nerwy, to ja też mam takie akcje, najlepiej mi robi wsiąść w samochód i pojechać w siną dal. Uspokajam się wtedy i widzę sprawę z innej perspektywy. Niestety w zzaanawsonwanej ciąży trochę to niebezpieczne, więc gorzej rozladowac złość...echh Mam nadzieję, że czujesz się lepiej. Mysia mało prawdopodobne, żebys przytyła 0,8 kg po skrzydełkach. To raczej ciężar nieprzetrawionego jedzenia, zwłaszcza, że jadłaś na noc. Co do ilości jedzenia, mój robił to samo, prosiłam go o kupno czegoś to wracał z kilkoma sztukami, ale od jakiegoś czasu kupujemy na bieżąco, bo oboje nie lubimy wyrzucać. Poza tym jestem pod wrażeniem ile jesteś w stanie zjeść, ulalla Ale w sumie ja też tak potrafię, tylko Ty taka chudzina, a ja przed ciążą ważyłam ok 75 kg.
|
||
|
|
|
#123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak Ci zależy, to zadzwoń i zapytaj jak w Twoim przypadki przebiegałaby reklamacja (najważniejsze, to ile potrwa wymiana).Cytat:
Papryczka szybko tydzień zleciał! Buziaczki dla Anastazji z okazji pierwszego tygodnia! ![]() Zuken Co Ci się tak spieszy do porodu? ![]() Pokaż zdjęcie!
|
|
#125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Mnie się też wydaje że taka jazda jest ryzykowna bo nie mam zielonego pojęcia jak będę się czuła i wszyscy znajomi mówią żeby lepiej nie jechać. Nie mam pojęcia kto akurat może być wolny by mnie zawieść. Chyba będę dzwonić po kolei do wszystkich z książki
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam do kiedy bezpiecznie można prowadzić, ale na pewno do porodu bym sama nie pojechała..
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja to bym chciala sie z moim tz poklocic chociaz.. jeszcze dwa miesiace ;(
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 | |||
|
Rozeznanie
|
To i ja sie melduje!!! Brawo h4linka za prowadzenie forum
![]() dla Lilki za poprzednie!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Maly lobuziak ale jaki sliczny!!!! ![]() Cytat:
Jak sie maluch urodzi, to zasadzicie z nim dab!!! ![]() Ja jestem po wizycie i ustalilam z lekarzem, ze zaczynam brac specjalne leki (na recepte i drogie jak cholera- 50 szt. za 150 zl) i jesli do poniedzialku nie minie mi swiad, to stawiam sie na 10 w szpitalu i zostane przyjeta na oddzial!!! Trzymajcie kciuki, zeby lekarstwa zadzialaly!!!! Teraz ide dalej czytac, bo dopiero skonczylam 2 strone!!!! |
|||
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczyna się robić brzydko i zimno.. Kupujecie jakieś śpiworki do wózków?
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Justa
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin zawsze tak podaje
Bierze pod uwagę taki margines po prostu, żeby później przy porodzie nie było zdziwienia tak jak u Papryczki na przykład![]() Według mojego gina ciąża jest już donoszona, według mojej położnej będzie w środę także ja się tego trzymam ![]() Gin sam zasugerował wygibasy i sprzątanie ![]() A no i bez sensu jak mam iść na kolejną wizytę po skierowanie do szpitala tylko i zapłacić 150 zł ![]() Wolę do tego czasu urodzić ale zobaczymy jak to będzie Póki co podchodzę do tego na luzie
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie bylo tak ze nie chcialam przyjac do wiadomosci ze moge byc w ciazy, bo myslalam ze nie zajde tak szybko po poronieniu.
Poronilam pod koniec wrzesnia, 2 listopada zamieszkalismy razem a nasza kochana Olivke poczelismy bodajze 12 listopada kiedys liczylam moge sie mylic +/-2 dni. Potem zaczely sie wymioty ale nie skojarzylam tego z ciaza w grudniu podejrzewalam i zrobilismy 5 testow i wyszlo ze jestem w ciazy a do lekarza poszlam dopiero w styczniu bo sie balam ze znowu cos jest nie tak albo ze to jednak nie ciaza, ale na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze
|
|
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Papryczko, wiem że przykro Ci patrzec jak malenka cierpi. Miejmy nadzieję że jutro wyjdzie cie. Jestes bardzo dzielna!!
Kasia ruda-szkoda tej choinki ale wiem, ze takie z donic z marketów ciężko się przyjmuja.bmaz zasadzi drugie drzewko jak dzieciatko się urodzi. Moze dąb? co do wozka, to ja bym zadzwonila i dowiedziala sie jakby wygladalo zalatwienie tej sprawy, bo moze będą mieli dla Ciebie jakas fajna propozycje. A jak niem to trudno. W sumie z wozkiem zawsze coś może się stac. A co do poczecia, to my jyz sie staralismy trochę. Robilam drugi miesiąc testy owulacyjne i tak naprawde to ja stracilam nadzieje. W poorzednim miesiacu spoznial mi się okres, zrobilam bete i wyszla podwyzszona ale nie na tyle aby to byla prawidlowa ciaza, potem mega krwawienie. Zalamalam sie po tym, wiec jak nastepnym miesiącu spoznial mi sie okres to nawet tz nie mowilam tylko w tajemnicy zrobilam test (o matko, ile ja sie testow narobilam wcześniej) i jak zobaczylam dwie kreski to po prostu nie moglam uwierzyc w to co widze. Ryczalam jak glupia. Do dzis lezka mi się kręci w oku. To byl jeden z nahszczesliwszych dni w moim zyciu. A tego dnia byly tz urodziny. Powiedziałam mu wieczorem przy kolacji. A on- tak podejrzewalem ale nie chciałem nic mówić to byl wspanialy dzien!Justa-mocne kciuki!
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-07-11 o 21:14 |
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż z kolei często wyjeżdża i to dość daleko, dzisiaj o 19 pojechał do Niemiec ( 850 km Nie lubię jak jest tak daleko poza domem, ostatnio zaczęłam się martwić żeby akurat jak zacznę rodzić, nie był na wyjeździe... Tylko że ja jestem dopiero w 33 tygodniu więc to jeszcze trochę ![]() Obiecał mi jednak że od sierpnia nie będzie już tak jeździł, żebym nie musiała się stresować. Jakby coś jednak zaczęło się dziać a byłabym sama to zadzwoniłabym w pierwszej kolejności do siostry Tż, mieszka w tym samym bloku, tylko w innej bramie. I też jest w ciąży
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
zwlaszcza jak malenstwo sie urodzi to nie bedziesz miala nawet czasu ' zeby tesknic '
|
||
|
|
|
#143 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie w nowej czesci watku
![]() Lilka za poprzednia czesc.Halinka Kasia z drzewkiem przykro ale zasadzicie po urodzeniu Maksyma nowe i bedzie roslo wraz z nim ![]() Wozek bym reklamowala bo nie kosztuje 5zl ze dziure mozna olac a przy praniu tapicerki moze sie ta dziura powiekszyc Mysle ze jasny wozek bedziesz nie raz prala Chyba ze wam jakis super rabat cenowyv zaproponuja to bym sie zastanowila W jakim miejscu jest ta dziura? Cytat:
dzieki za odp w sprawie ksztaltu brzucha Cytat:
fajnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#144 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazałam mężowi test od razu. Chyba żadne z nas się tego nie spodziewało ![]() Z resztą to było w weekend i miałam zajęcia wtedy. Zrobiłam test i poszłam na uczelnię, na kolokwium. Wieczorem widziałam się z mamą i ona do mnie co tam słychać, więc mówię 'a leci, dostałam 4,5 z kolokwium i jestem w ciąży' ![]() Oj ulga! Wielka! Ale co ja teraz będę robić? ![]() Cytat:
Jak pokazałam mężowi foto w necie, jak wygląda ten zabieg, to się nie zgodził, żeby mi takie coś robili... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokaż foto!! Cytat:
Tymczasem jak zobaczyłam 2 kreski, to pierwsze co mi przyszło do głowy to 'o ku%^a i co teraz?'. Jak pokazałam test mężowi to powiedział 'no tak, trzeba będzie przemeblować sypialnię'
|
||||||
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Papryczka pisz smialo. Ty narzekasz? GDZIEEEEEEEE? Ja chyba wiecej
Twoje wpisy moge czytac non stop, takze "marudzic" mozesz ile dusza zapragnie. Ja marudzenia w nich nie znajduje ale ty nazywaj to jak chcesz
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi mieli wyciąć torbiel z jajnika i przy okazji sprawdzić drożność jajowodów. Tyle się bujałam po lekarzach i klinikach, a tą torbiel wszyscy olewali. Jak zaszłam w ciąże, na drugiej wizycie gin stwierdził, że prawie znikła (a miała 4 cm), więc to nie było nic groźnego a jajniki jak się okazało drożne ...przynajmniej jeden ![]() Laparoskopia nie jest jakoś bardzo inwazyjna, ja bym się zgodziła gdyby mi ją zaproponowano wcześniej w celach diagnostycznych. |
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała przybrała 2 dag jupi waży już 2222 ;-).
Same dwójki . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore maja kolczyka w pepku
zauwazylam ze tam gdzie mialam kolczyka zrobila mi sie taka brazowa skorka po miedzy wejsciami na wlozenie kolczyka, wy tez tak macie ? to jakas infekcja czy cos bo sie martwie
|
|
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja uwielbiam jak do nas piszesz, bo dla mnie sa to wiesci jak z innego swiata
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy do cc trzeba wyciągnąć kolca z języka? Bo do sn wiem, że trzeba
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

za inicjatywę, jak nam się wysypią dzieciaczki to będziesz miała co robić, ale nie martw się - pomożemy.

Ale jak Ci zależy, to zadzwoń i zapytaj jak w Twoim przypadki przebiegałaby reklamacja (najważniejsze, to ile potrwa wymiana).

Dziękuję za uwagę
.
.
a to nie była taka zwykła choinka, kupiliśmy ją dzień po transferze i z nami była od początku ciąży tak jak synek, specjalnie kupiliśmy taką w sklepie ogrodniczym, która miała szanse się potem przyjąć w ziemi. I rosnąć razem z synkiem. A teraz uschła