|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Już wszystko dobrze jest
odkąd TŻ wrócił z pracy zaczął rozmawiać i w końcu powiedział, że przeprasza, ze liczy się z moim zdaniem i to ja jestem najważniejsza dla niego, a mówił mi te głupoty dlatego żebym była zła, że nie potrafi udawać, że się na mnie gniewa teraz chodzi i przymila się, przytula itp
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
cornflower_girl dzięki kochana
![]() Kiecka jest szyta, w sumie mówiła babeczka że jakoś lipiec/sierpień będą dzwonić więc jeszcze cierpliwie poczekam ![]() Powodzenia z ustaleniami dekoracji w kościele i porozumienia z dekoratorką Konkardia śliczne paznokietki ![]() mysza93 dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie z terminem Twojej przymiarki ![]() TysiaBB1989 masz talent dziewczyno, bardzo mi się podobają te zaproszenia ![]() docik10 gratki zmiany kodu ![]() asiulek8 najszczersze gratulacje magdalenka_w_86 gratulacje podróży poślubnej też myślimy nad Turcją i super że udało się ze sprzedażą wódeczki
|
#4743 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrej zabawy na panieńskim. ![]() Zęby wybielałam metodą beaming white, w sumie jestem zadowolona, ale moje zęby z natury były w kolorze ivory :P i do takiego wróciły po zabiegu, więc jeszcze idę dalej, stosuję pastę Blanx, może coś z tego będzie jeszcze. Obrączek nie sfotografowałam, zagapiłam się. Przeplatane złoto - żółte błyszczące, białe matowe, żółte błyszczące, a obrączki półokrągłe. I taki sam rozmiar dla mnie i dla TŻ. Cytat:
![]() Świetne. ![]() Obrączki też świetne. ![]() Ja również gratuluję. Cytat:
Moim zdaniem pasuje, ale na pewno ktoś tam zakręci nosem, że czarna, więc może lepiej coś innego. Cytat:
![]() Dziewczyny, czy Wam ksiądz dał jakieś kartki do spowiedzi? Nic takiego nie dostałam, nie zapytaliśmy też o to. Po wczorajszym protokole planuję iść do spowiedzi, a przy okazji bym chętnie papierek podbiła. Oczywiście pójdę też przed samym ślubem. Zastanawiam się czy ksiądz będzie domagał się potwierdzeń, że rzeczywiście byliśmy u spowiedzi przed ślubem, czy to jednak nasza sprawa?
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Konkardia, masz świetne paznokcie! Też bym takie chciała. Może pójdź tylko o kosmetyczki, aby nałożyć ?żelowe? - na wypadek, gdyby jakiś miał połamać się przed ślubem.
Sunrise, ładnie Ja swoją mam odebrać w przyszłym tygodniuKaMilka, jak dla mnie piosenka spoko ![]() karolinuuusia, wstręt, aż tak? Ochłoń trochę i pomyśl na trzeźwo. On też niech pomyśli. Pojedź gdzieś na weekend, jeśli masz dokąd i zastanówcie się oboje. Wcześniej oczywiście porozmawiajcie, bo może i jego dopadł przedślubny stres? mimi, mam nadzieję, że wygodne ![]() corn, jakoś to będzie Na spotkanie z parką wybieram się w niedzielę, od razu też do księdza.Tysiu, mnie się podobają. Dałabym tylko jakiś kolorowy akcent, ale to już indywidualna sprawa Gratuluję obrączek!asiulek, a jaką masz suknię? Z długim gorsetem? Przez pierwszy miesiąc chyba brzuszek za bardzo nie urośnie ![]() zły jeż, dopytaj o to księdza, jedni dają kartki, inni nie. U mnie dziś dosyć ślubnie. Byłam na pierwszej przymiarce, w następnym tygodniu odbiór Zrobiłam chorągiewki na tort, pomysł zapożyczony od Elrosy. Pierwsza wyszła gorzej, ale teraz czuję, że mogę robić je zawodowo ![]() Przyszedł welon! Chciałam mieć warstwę na twarz, ale jakoś nie za ładnie to wygląda. Nie mam pojęcia jak ładnie go ułożyć ![]() I jak się go prasowało??? Zrobiłam też spinki dla TŻ Jutro poprawię napis, spokojnie mogłam zrobić większy![]() Obeszłam całe miasto i nie znalazłam styropianowych kul, ani wstążki pasującej do butów. Była, ale za cienka Uzupełniłam ślubną kosmetyczkę. Kupiłam TŻowi koszulę Swoją wczoraj zgubił...
|
|
|
|
#4746 |
|
Przyczajenie
|
Cude
welon chyba sie spryskuje mgiełką z wody i wiesza na prosto. Powinien sam się rozprostować. Czytałam gdzieś, że można jeszcze gorącą parą.
I'm not in love cause I'm a mess Edytowane przez frankusiowa Czas edycji: 2014-07-11 o 21:12 |
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Cude zdjęcie strasznie niewyraźne ale z konturów widzę że prezentujesz się pięknie!
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszytskie tak łądnie wyglądacie w sukniach, ze czuje sie jakbym ja w swojej wygladała jak napuszona kura ![]() dzisiaj mialam mialam dziewcyzne, ktorej p[aznokcie wymagaly generalnego remontu. niestety zapomnialam zrobic zdjecia przed eh, ale dziewcyzna miala poobgryzane skórki, dosłownie dookola paznokcia i opuszek, paznokcie miala dlugie ale rozdwajające się i takie oto cuda na jej jutrzejszy ślub udalo mi sie zrobić załącznik
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Cude, rewelacja!!!
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
patricia_pati, zdecydowanie długa wersja
Konkardia, moim zdaniem paznokcie są w porządku, ja pewnie nigdy takich nie zapuszczę ![]() Sunrise28, ładna suknia asiulek8 , gratulacje cude, kiepskie zdjęcie, ale wygląda na ładną karolinuuusia Nie znam was, waszego związku ale wiesz jak to wygląda z boku? Chcesz odwołać ślub, bo brat narzeczonego jest młody i będzie brzydko wyglądał To nie jest twój ślub tylko wasz... O ile teściowa nie decyduje, to tż może. I wybrał brata, być może przekonały go argumenty mamy bardziej niż twoje. Miał takie prawo. Rozumiem, że kłótnie to nic przyjemnego, ale wasza forma jest raniąca was nawzajem. Kłótnia może być burzliwa, ale nie powinnaś mówić nic czego możesz później żałować. Postarajcie się na spokojnie pogadać, wyjaśnić sytuację. Może odpuść trochę, bo stres dodatkowo was nakręca. Cytat:
http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../68/4326346867 http://img16.allegroimg.pl/photos/or.../50/4395565061 http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../88/4367868864 w krótkim czy etoli na pewno zamarznę ![]() Widziałam, że piszecie o godzinach ślubów. My robimy tylko obiad+tort w restauracji i zastanawiam się o której ślub brać, żeby było sensownie? Myślę nad godzinami 14-16 i nie wiem, którą wybrać. |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Melduję że mamy gajerek! Uffff
![]() Kupiony w Bytomiu, granatowy (cena wyjściowa 1299 zł przeceniony na 999 zł). Do tego koszula, muszka, pasek, skarpetki, spinki do koszuli. Buty zaś kupione w Wojasie, za 260 zł. Piękne! Tż zadowolony tylko spodnie za długie i w poniedziałek będą skracane.Karolusia- dobrze że kryzys zażegnany
|
#4752 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiesz, że jeśli złożysz taką petycję i zostanie ona uznana, to nie zobaczysz zdjęć z naszego ślubu? ![]() Piękna suknia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, to też ślub Twojego TŻta i może on chciał wziąć swojego brata jako świadka, tylko widział, że Ty nie jesteś z tego powodu szczęśliwa i po prostu nie chciał robić czegoś wbrew Tobie? ![]() A co do tego, że będzie to "brzydko wyglądało": my po 24 lata, świadek mojego TŻ- jego brat, lat 21; moja świadkowa- kuzynka, którą kocham jak siostrę, lat 42. Ona też mówiła, że "jak to będzie wyglądać", że "ona taka stara, a my tacy młodzi", że "a może to nie wypada"... I wiecie co? Powiedziałam jej, że mam to w czterech literach, nie obchodzi mnie, co ludzie powiedzą, chcę tylko, żeby była w tym dniu blisko mnie. Popłakała się ze szczęścia, a ja razem z nią ![]() Cytat:
Cytat:
Piękne! Łoooo, super! A jakie szerokie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś bardzo pracowity dzień- od rana malowaliśmy sypialnię, później pojechaliśmy wybrać kamień na ścianę, a kiedy wróciliśmy, okazało się, że z jednej ściany farba nam odłazi i trzeba było całą ścianę zdzierać Ubawiliśmy się jak dzieci przy tym Przećwiczyliśmy pierwszy taniec i nie jest źle (chociaż walc w lewo to nie jest moja mocna strona ). Umówiliśmy się na ustalanie menu na poniedziałek. We wtorek idziemy spisać drugą część protokołu. Zamówiłam świeczniki i papier na winietki. Nadrobiłam 4 strony forum Jestem padnięta. Dobranoc Kochane!
|
|
|
#4753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Karolinuuusia dobrze, ze juz wszystko ok
![]() Cytat:
dobrze, ze Tz mowi, ze ja jestem najwazniejsza ![]() Suuuuper a w ogole to bierzecie w dniu slubu moich rodziców Swietne ![]() Cytat:
Wg mnie pasuje jak najbardziej, boska jest Cytat:
![]() Cytat:
Super wyglądasz Jakim cudem Tż mógł zgubić koszulę?
|
||||
|
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
ha!, wiedziałam, że coś mi wcięło przy poprzednim cytowaniu!
![]() Cytat:
![]() No. To dobranoc
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
suuper!
jakie plany na panieński?p.s świetnie wyglądasz w sukni! ![]() iliy gratki za zaproszonka dobrze, że zakończyliście tą toksyczną znajomość ![]() corn powodzenia z ugadaniem dekoracji kościoła, walcz jak lwica niech Cię dekoracja na bogato niekoniecznie z gustem zbytnio nie kusi magdalenka turcjaaa ![]() zły jeż tak my dostaliśmy karteczki, na których są dwie rubryki odnośnie spowiedzi ![]() bardorja faktycznie, bardzo ładne!
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj dostałam odmowę - chłopak koleżanki ma żałobę, zmarł mu tata... I pewnie druga koleżanka też przez to nie przyjdzie. I wkurzyłam się - znowu - ale tym razem na teściową. Mamy zasadę, że do 18 r.ż nie zapraszamy z os. tow. Wyjątek zrobiliśmy dla rodzonej siostry tż, która ma dłuższy czas chłopaka.Jedna kuzynka tż się przez to obraziła, chociaż u siostry tż też była z rodzicami. I mama tż z własnej inicjatywy zaprosiła ją sama, powiedziała, że może przyjść z jakimś kolegą jak chce. A prosiliśmy, żeby tego nie robiła. No i niestety, nie posłuchała.Jutro dalszy ciąg zaproszeń. Życzcie powodzenia
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie rady odnośnie makijażu
Zadzwoniłam dzis do Teściowej bo wrócili z wakacji, z grzecznosci jak bylo (choc jak dla mńie mogłaby zostać w tej Czarnogórze na zawsze ), a ona mi mówi, ze teskni za naszymi kotami, ale nie chce nas nachodzi w domu bo Teściowa jest fajna, ale na odleglośc ![]() Tż poszedł do garażu jakiegoś kumpla i chyba w coś tam grają, a ja mam wolny wieczór
|
|
|
|
#4759 | |||||||
|
Zadomowienie
|
a skąd wiesz czy nikt nie mówi
Cytat:
bo nie spodziewałam się, że moje koleżanki zamiast dojrzewać zaczną dziecinnieć na stare lata ![]() a co do sukni to śmiało dzwoń do salonu Cytat:
Świetne ![]() śliczne ![]() Cytat:
![]() Super kuzynka to się nazywa wychowanie i kultura ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a paznokcie piękne
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
HICIOR DNIA DZISIEJSZEGO!!!
Dzwoni do mnie mama z informacją, że jej siostra, czyli moja ciocia, zadzwoniła do niej i powiedziała, że dostała zaproszenie, że tak to, skoro jakiś czas temu mama mówiła jej, że ja nikogo z rodziny nie zapraszam, a tu nagle zapro, i ona teraz nie wie, że kasy nie ma (co moja mama oczywiście skwitowała szyderczym zaśmiechem) i w ogóle to przez wakacje jest zajęta i raczej nie przyjedzie, ale za to czy mógłby jeden z jej synów przyjechać mama próbowała jej to wybić z głowy, ale generalnie powiedziała, że ma dzwonić do mnie... na nic byly tłumaczenia, że "starszyzna" jest tylko zaproszona, że kuzynostwa nie zapraszamy ciotka się zbulwersowała, że jakim cudem moja mama nie ma wpływu na listę gości to jej powiedziała, że to moje i TŻ wesele, ona dostała tak samo zaproszenie jak ciotka i tylko do sukni mi dołożyła...ja zwariuje z tą moją rodzinką jak czytałam Wasze opowieści na temat wymówek albo szalonych ciotek czy teściowych to myślałam sobie, Bogu dzięki, że ja nie mam takich problemów... a do tego wszystkiego dostałam jakiejś alergii, nie wiem na co, ale pachy, okolice bikini, brzuch, szyję mam pokrytą czerwoną pokrzywą swędzi jak cholera, a najgorsze jest to, że nie wiem na co mogłam się uczulić, wczoraj też to miałam, ale nie aż tak nasilone
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cude
Zdjęcie niewyraźne, ale ja i tak widzę, że śliczna sukienka i rewelacyjna figura! Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | ||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale się dziś rozkręciłyście! Od mniej więcej 12 dziś aż 4 strony!
![]() Cytat:
Mam tyle samo i wciąż o dowód pytają... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A szczerze mówiąc, to nie wiem nawet na czym ta cała hybryda polega ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Informowałaś, że chyba ale jeszcze nie na 100% Ale super, gratuluję, bo rozumiem, że to już pewne!!! Cytat:
Śliczne zaproszenia! ![]() 1. Czcionka wydaje mi się (na pierwszej stronie) trochę niezbyt czytelna, co prawda goście raczej znają Wasze imiona, ale może coś mniej fikuśnego będzie lepiej wyglądało? 2. Jak cytujesz, zacznij proszę nawiasem dolnym 3. Potwierdzenie przybycia do dnia 30.09.2014(spacja) r(oku) Tak będzie ładniej wyglądało. Przepraszam, że tak się czepiam ale jestem edytorem ![]() Mój TŻ ma gajerek!!! Dodaję w załączniku o jaką nam chodzi.
|
||||||||||||||
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
ślub coraz bliżej więc zaczęłam szukać i kupować wszelkiego rodzaju dodatków.
Na początku byłam nastawiona, że kupie sobie welon 3 m ale jak zaczęłam oglądać to bardzo podoba mi się 5 m, tylko czy to nie będzie za długi ? czy któraś z Was ma / zamierza mieć taki welon ? Od razu powiem, że zamierzam mieć welon tylko i wyłącznie do kościoła, a na sale zamierzam mieć grzebień z perłami ![]() taki czy taki ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
zaczęłam nad tym myśleć i chyba troszkę to jeszcze pozmieniam. Co do koszuli to ja zamierzam tak samo zrobić więc uważam że tak jest ok
|
|
|
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie jedna kłótnia przed Wami. [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- cude Wszystkie tak cudnie w sukniach wyglądacie, że teraz ja już mam obawy czy w mojej równie pięknie wyglądam ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
|
|
#4767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1.jakieś hybrydowy to lakier utwardzany pod lampa UV. Utrzymuje się do 2 tyg czasem nawet dłużej. bardzo wygodna metoda malowania paznokci, ma dużo zalet: nie matowi się, nie odpryskuje i nie sciera się. Jedyną przeszkodą są szybko rosnące paznokcie lub zmienna klientka przy ,szybkich' paznokciach szybciej widać odrost i takie klientki już po tygodniu chcą je zmienić. Zmienne klientki to np Ją, nie wyobrażam sobie mieć jeden kolor na paznokciach przez dwa tygodnie! Maks 5dni. Lakieru hybrydowego się nie uzupełnia. Zdejmuje się go za pomocą acetonu i nakłada na nowo. Procedura jest prosta. muszą być dobrze zmatowione paznokcie i dobrze odtluszczone a następnie baza, dwa razy kolor i top. Wszystkie warstwy są bardzo cienkie. Osobiście polecam jakieś hybrydowy firmy CND Shellac. Bezkonkurencyjny na rynku. Łatwo się nakłada, posiada bogata paletę kolorów i przed wszystkim łatwo i szybko się go zdejmuje 2.dziękuję musiałam się pochwalić 3. Ew zwracam na to uwagę. Kiedyś dostaliśmy zaproszenia i pytam się czemu na zaproszeniu jest napisane M2 a oni zdziwieni i mówią że jest M i Ł. .. tak nie wyraźne litery były Cytat:
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
Przyszły naklejki na pudełka z ciastami i księga gości
Dziś jedziemy dogadywać szczegóły z panią, która będzie piekła nam ciasta. W tygodniu spotkałam się ponadto z drugą parą która bierze ślub po nas i z dekoratorką kościoła. Powiedzieliśmy na czym nam zależy i do środy mamy mailem otrzymać kosztorys. Ciekawe ile policzy...... Dalej mam problem z tym, co kupić rodzicom na podziękowania No ale nie mam pojęcia co jeszcze .....
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
frankusiowa, Dotka, Glodomorek, oluska, magdalenka,
Lemon, ![]() bardorja Przypomniałaś mi, że ja też koniecznie muszę wybrać się na manicure.A w swojej sukni, z tego co pamiętam, wyglądasz ślicznie! marlenqa22 ![]() pysiu, odebrał, poszedł na przystanek i tam zostawił. Bardzo się tym zdenerwował, bo była już dopasowana i trochę kosztowała. Fajny makijaz, masz takie duże oczy! Panna Izabela, życze powodzenia ![]() KaMilka, napisałam na priv madziara, jest bardzo ładna, ale może dół inny niż czarny. Tysiu, jeśli taki długi welon, to będzie wygodniej zmienić go na sali na grzebyk 1 i 2, wszystkie są piękne!docik, pokażesz się? Nie pamiętam jaką masz suknię mysza, w jakiej odległości jest wasza remiza od sali? Kochane panienki, 2 tygodnie!!! Nie wiem jak u Was, ale mnie ściska w żołądku ![]() W poniedziałek pewnie przyjdzie księga gości. Plan na dziś: - uzupełnić winietki - pójść do remizy, zobaczyć co i jak - spróbuję zrobić pompony - poprawić spinki dla TŻ - przygotować tekst dla Rodziców - pomyśleć nad piosenkami na wejście, tort, itp. Kochane: - ile kupujecie wody na osobę? - ile kupujecie piwa na osobę? - pomyslałam o winietkach następująco: na każdej widnieje nr stołu, wszystkie są na stoliku przy wejściu. Każdy bierze swoją i goście sami usadzają się przy danym stole. Co myślicie? |
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wody czy wódy ? ![]() jak wódy to 0,5 na łeb, jak wody to mam nielimit i nie zajmuje sie tym ![]() piwa nie kupuje, bo niektorzy ludzie nie umieja pic i mieszaja alkohole i potem koloruja sale i nie tylko Bedzie wino, po 2 butelki wina na stół: czerwone i białe (różowe beda schowane ) głównie z myślą o kobietach ktore nie tolerują wódki.co do winietek: jestem zwolneniczką ustawiania gości, bez tego nie obejdzie sie bez chaosu biore winietkę z nr1, od razu wezme 6 bo chce zeby znajomi siedzieli obok, gdy masz stoly okragle 10osobowe, 4 miesca sa puste, inna paczka sie nie dosiądzie bo znjadzie inny stolik, pary beda widzialy ze smiatnaka bawi sie ze soba, ludzie beda stac i nie wiedziec o co kaman, przy prostokatnych stolach moze byc tak ze akurat cala lewa strona jest zajeta i jedna osoba musi siedziec na przeciwko obok cioci kloci.. lub beda musieli sie wszyscy przesuwac o jedno/dwa mjiejsca bo ktos doszedl do stolu i sie okazalo ze ma ten sam nr winietki. kiepsko t widze Ja robię plan stołów, staram sie ich ułożyć tak zeby wszyscy pasowali do siebie, mega pijących z pijącymi a tych z dystansu ze zdystansowanymi haha masło maślane, rodzina starszyzny z rodziną, my mamy stoły okragle, nie wiem jak u was, ale u mnie rodzice obydwojga młodych siedzą razem przy jednym stole znajomi ze znajomymi, mamy kilka par ktorzy sa młodziaki przedzial 19-22 lat i oni tez siedza razem przy stole rodziców siedza wiadomo rodzice, dziadkowie, i chrzetsni. Ludzie lubią wiedziec z góry co maja robic gdzie siedziec, niz sie zastanawiac i wybierac z tymi a moze usiąść jednak z tymi takie oto moje zdanie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

teraz chodzi i przymila się, przytula itp

i porozumienia z dekoratorką 

Dobrej zabawy na panieńskim.

wiadomo ten nie jest super dopracowany (a stan cery i brwi daje wiele do życzenia), ale gdyby był wykonany perfect mógłby byc jako slubny?

mama próbowała jej to wybić z głowy, ale generalnie powiedziała, że ma dzwonić do mnie... na nic byly tłumaczenia, że "starszyzna" jest tylko zaproszona, że kuzynostwa nie zapraszamy
swędzi jak cholera, a najgorsze jest to, że nie wiem na co mogłam się uczulić, wczoraj też to miałam, ale nie aż tak nasilone