|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Misstic
za zakupki ja rozek tez kupilam tanio a co do kremu na brodawki to drogi?? go trzeba zmywac przed karmieniem? jeszcze nie obczailam tego tematu do koncaMeta ja akurat nie mam tv i nie zamierzam miec ale mam mobilny internet z cyfrowego polsatu i nigdy wiecej
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
u mnei duzo osób na cyfrowy polsat strasznie narzeka, potrafia wyłaczyc mówiac ze np rachunek nei zapłacony, a zapłacony i inne cyrki
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas to się 2 razy może zdarzyło i trzeba było dzwonic i kombinowac...A raz jak ojciec wziął dla siebie telewizję za granicę i chciał z nimi zakończyc już umowę to płacił znacznie więcej i dłużej niż regulaminowe 3 miesiące kary,bo zawsze coś wymyślili...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina zobaczymy jak to bedzie po porodzie hehe
ja ''planuje'' ze za ok 3 lat, jak bedzie mozliwosc (praca, zdrowie itd.) postaramysie o rodzenstwo dla Roksanki hehe a teraz myslimy jak sie zabezpieczac po porodzie moj maz nie chce zebym wracala do tabletek anty, ja gumek nie lubie a uprawiac stosunek przerywany jak do tychczas to troche strach i badz tu madry hehe ![]() Monika przepraszam ze to pisze, ale nie wierze, ze mogl sie zmienic w ciagu 3 czy 4 dni. Za duzo takich zwiazkow widzialam. Ale mimo wszystko zycze wam szczescia. Meta my mamy z multimedi ale nie polecam. Ogolnie nie mamy jakis problemow ale firma jest do dupy i nie dba juz o klienta. My tam siedzimy bo w domu dwa telewizory jeden nasz i jeden ma szwagier, no i do tego internet. Za wszystko placimy jakies 70zl.
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zakładam na 3 lata , nie krócej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Ten krem zawiera czysta lanoline i aloes, ma dobre opinie a i nie trzeba zmywac do karmienia ![]() Mam nadzieje ze sie sprawdzi
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wlasnie wrocilismy z naszej skromnej podrozy poslubnej policzylismy kase z wesela:p urzadze Mikiemu taki pokoj ze ho ho ![]() Jutro mam wizyte o 9:30 z usg 4d![]() Co do antykoncepcji to tez mysle o spirali Ale koolejne dziecko chce gdzies za 6 lat
|
#4118 |
|
BAN stały
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie
![]() Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy ![]() Co dziś serwujemy na obiadki? Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy ![]() A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca ![]() Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]moja też tak twierdzi. generalnie chodzi o to aby kupowac z najmniejszą ilością zapachów .. tzn zeby pachniały jak najnmniej. Bo wiadomo nie od dzis że aromaty, zapachy olejki uczulają. aha i ma pod swoją opieką kobitke ktora musi prac swoje ciuszki tez w tym dziecięcym , bo dziecko ma z nia kontakt jak je nosi , przytula i łapało uczulenie z jej proszków |
|
|
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
u mnie w szpitalu ... zero rożków ! Mają swoje beciki |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Ja też jeszcze nie prałam, ale wypiorę niedługo, bo mi coraz ciężej i muszę na raty prasowanie rozłożyć. |
||
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie dziś mą zpytał co połknełam ![]() a mały szaleniec w brzuszku skopał dzis urzadzenie do mierzenia tętna hehe, najlepsze jest to ze lekarka pyta czy czuje jak jej w to kopie, a ja nic a nic nei czułam |
|
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
Misstic no akurat finanse tu maja duże znaczenie...czas pokaze jak to będzie z drugim malenstwem
![]() co do antykoncepcji "po" to mialam o tym na SR i tak mam zapisane: prezerwatywy-kiepsko to widze... prawie nigdy nie uzywalam i to nie jest wygodne ani troche... no i pękają ![]() -zastrzyki -mini pigulki jednoskladnikowe -spirala ale tylko jesli sie nie chce planowac ponownie dzieci Takze tez nie wiem jak to bedzie,wczesniej bralam tabletki anty bylo mi wygodnie stosunek przerywany tez mi sie nie widzi ech Dzięki za odpowiedź co do kremu na brodawki ![]() friks rozek miękki ![]() Latte88 na zdjeciu wygląda na mały ![]()
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-07-12 o 00:08 |
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Metka my mamy nc+ i płacimy 39zł a mamy prawie sto kanałów... Tvn style też jest... Też jestem fanką i jeszcze lubię tlc... Jak porównywaliśmy oferty z polsatu i nc+ to polsat był 10zł droższy a miał więcej o kilka kanałów, większość to jakieś polsatowskie bajki sport i romanse...
Gratuluję wizyt i Kasiu gratuluję córeczki... Padam dzisiaj... Ogarnęliśmy cały przedpokój, powyrzucałam niepotrzebne rzeczy, Małz wymienił szafkę a Mały mi teraz tak jeździ po szyjce że czasem aż. boli i piecze... Idę spać... Dobranoc wszystkim... |
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło nam .Co za prezent kupiłas? |
|
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż widzę wesolutki dzisiaj żarciki się go trzymają hihi ![]() Cytat:
![]() ja to nie wiem jaki brzuch będzie dobry, zawsze za mały
|
||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47267103]Tez mam troche stracha czy na pewno będzie Zosia bo jak nie to Karol będzie występowal ma różowo ;-)[/QUOTE]
Ja mam mnóstwo dziewczęcych po Majci, posegregowane miesiącami, spakowane, ale zakupjłam tez typowo chlopience z autkami itp. Carola - fajny artykuł, heheh, przypominało mi się odnośnie powyższego;p. Chociaż mi się wydaje,ze kobiety powinny zachować poczucie kobiecości,a mężczyźni męskości. To jakby kształtuje ich własne 'ja'. Ale moja cora i smigala w niebieskich kombinezonach, ludzie pytali czy chłopiec, jak kupilam niebieska butelkę zamiast różowej to tez pytali czy chłopiec (siedziała w wózku obok). A w swojej kolekcji zabawek ma zarówno lalki, autka i klocki. A i tak uwielbiam ja w sukienkach. Wiec wszystko z rozwaga. |
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale teraz to juz bedzie strach, bo nie chce ciazy po ciazy a prawda jest taka ze stosunek przerywany to zadna metoda antykoncepcji. Zastrzyki odpadaja, ta spirala raczej tez.. (poczytalam troche i jakos mnie nie przekonuje). Najszybciej to albo wroce do tabletek albo bedziemy uzywac gumek, znajac zycie tylko w dni ''plodne'' hehe No nic jakos to ogarniemy ![]() Lecia piekny brzuszek
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestabilna pysznie to ciastko wygląda. Meta my tez mamy NC+, placimy 80 zł. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Lecia piękny brzuszek. Monika czujesz się szczęśliwa, ale uważaj.... |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
hej
gratuluję wizyt ![]() poznanych płci. oby się już nie zmieniły no chyba że chcecie przeprowadziliśmy się prawie do nowej kuchni tylko piekarnik okropnie śmierdział jak się grzał pierwszy raz, koszmar a i zmywarka wypróbowana, znaczy pierwsze mycie bez niczego i teraz drugie same gary. tylko miejsce na tabletkę się otwarło-tak ma być? bo się kompletnie nie znambratowa miała cc 2 dni temu, chłopczyk już na świecie. czują się dobrze, prawdopodobnie jutro wyjdą ze szpitala. a u nas jutro będzie wielkie oglądanie meczu. trochę tęskno mi do whisky z colą na takich posiedzeniach... zwłaszcza że 7 butelek stoi i czeka
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Anesh dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
cieszę się, że już macie kuchnie wyremontowana i wszystko zmierza ku końcowi
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myślałam, że może źle domknięte i tabletka wypadła albo coś ![]() zmierza ku końcowi, wreszcie, po dwóch miesiącach a jeszcze zdążyło nam ją lekko zalać, z rurek w ścianie ciekła woda w nocy, ściana mokra, tynk odłazi, wlało się pod meble i w jednym miejscu płyta napuchła i już tak zostanie i ciągle coś było nie tak, nie pasowało, odpadało... byle szkło zrobili prędko i zamontowali i to już będzie koniec mały robił przez dzień piękny popis siły i akrobacji, nawet tatuś sobie obejrzał, jak zwykle przestawał jak tylko tż podchodził i patrzył. i o dziwo dziś nie miał czkawki, nie kojarzę przynajmniej, a ostatnie 2 tyg miał codziennie. suszę włosy i idę spać. dobrej nocy
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy wkładają tabletkę do koszyka od sztućcy jak mają problemy z otwieraniem się tej szuflady. Jejku jeszcze tyle miałaś przebojów z nową kuchnią? Zalanie? Tego to współczuję Śpij dobrze
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana
![]() Ja już po śniadanku, słoneczko wychodzi i zamierzam dzisiaj w końcu trochę pożyć, bo wczoraj to był dzień wycięty z życiorysu Na obiad pulpeciki z sosem pomidorowym i kaszą/ryżem ![]() Śliczny Cytat:
W sumie nie myślałam o tym wcześniej, ale dobrze, że poruszyłyście ten temat Dłuuugo brałam tabletki anty i było mi z tym super, zrobiłam przerwę na rok przed ślubem i też bym w sumie chciała do nich wrócić, ale mam pytanie... Może głupie, ale Wy już pewnie wiecie ![]() Można brać tabletki anty jak się karmi piersią? Chyba są jakieś specjalne tabletki na ten okres? Teoretycznie mówią, że jak się karmi piersią to w ciążę się nie zajdzie, ale wolałabym tego nie sprawdzać w praktyce ![]() Niestabilna poproszę kawałek tego ciasta na dzisiaj ![]() Ekaterina zobaczyłam ciuszki Boskie!---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Już doczytałam trochę na temat tradycyjnych tabletek bo mnie temat zaciekawił Już wiem, że nie powinno się stosować tych tradycyjnych dwuskładnikowych bo zawierają estrogeny, które przechodząc do mleka, działają niekorzystnie na organizm dziecka i mogą zaburzać laktację.Są jakieś jednoskładnikowe i na pewno jest to temat do przedyskutowania z ginekolog po porodzie
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
Rowez witamy sie z kawusia z rana
![]() Powiem wam kobiety ze mogby byc juz sierpien. Z poczatkiem 32 tc zaczela sie masakra dla mnie obawiam sie ze nie dotrwam do wrzesnia. Modle sie zebym donosila conajmniej do 15 sierpnia. Zaraz mam III prenatalne. Trzymajcie kciuki
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47270421]Witam się z rana
![]() Ja już po śniadanku, słoneczko wychodzi i zamierzam dzisiaj w końcu trochę pożyć, bo wczoraj to był dzień wycięty z życiorysu Na obiad pulpeciki z sosem pomidorowym i kaszą/ryżem ![]() Śliczny U mnie też spirala odpada, zdecydowanie. W sumie nie myślałam o tym wcześniej, ale dobrze, że poruszyłyście ten temat Dłuuugo brałam tabletki anty i było mi z tym super, zrobiłam przerwę na rok przed ślubem i też bym w sumie chciała do nich wrócić, ale mam pytanie... Może głupie, ale Wy już pewnie wiecie ![]() Można brać tabletki anty jak się karmi piersią? Chyba są jakieś specjalne tabletki na ten okres? Teoretycznie mówią, że jak się karmi piersią to w ciążę się nie zajdzie, ale wolałabym tego nie sprawdzać w praktyce ![]() Niestabilna poproszę kawałek tego ciasta na dzisiaj ![]() Ekaterina zobaczyłam ciuszki Boskie!---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Już doczytałam trochę na temat tradycyjnych tabletek bo mnie temat zaciekawił Już wiem, że nie powinno się stosować tych tradycyjnych dwuskładnikowych bo zawierają estrogeny, które przechodząc do mleka, działają niekorzystnie na organizm dziecka i mogą zaburzać laktację.Są jakieś jednoskładnikowe i na pewno jest to temat do przedyskutowania z ginekolog po porodzie [/QUOTE]Lepiej nie wierz temu że jak karmisz to nie zajdziesz 6 tygodni pologu to samo w sobie antykoncepcja ale potem lepiej się zabezpieczać ![]() Ja zakładam spiralę. Tabletki bralam pierwsze 5 lat i potem okres sam zaczął zanikać i wracać a wyniki w normie. Zmienilam na inne na kolejne kilka lat i moje libido wynosiło - 10000000000 do tego ba dokładkę wlokniaki w piersi, wycinanie i teraz w drugiej, ale może się wchłonął, zobaczymy po porodzie ![]() A gumki odpadają ![]() Witamy ![]() My lezakujemy po śniadaniu. Zaraz się myje i do piekarni po chlebek ![]() A na obiad kotlety sojowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jesteśmy za Wrockiem i zaraz jedziemy... Nie wiem gdzie ![]() Pogoda się popsuła i raczej na dalszą wycięczke nigdzie nir pojedziemy. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47270421]Witam się z rana ![]() Ja już po śniadanku, słoneczko wychodzi i zamierzam dzisiaj w końcu trochę pożyć, bo wczoraj to był dzień wycięty z życiorysu Na obiad pulpeciki z sosem pomidorowym i kaszą/ryżem ![]() Śliczny U mnie też spirala odpada, zdecydowanie. W sumie nie myślałam o tym wcześniej, ale dobrze, że poruszyłyście ten temat Dłuuugo brałam tabletki anty i było mi z tym super, zrobiłam przerwę na rok przed ślubem i też bym w sumie chciała do nich wrócić, ale mam pytanie... Może głupie, ale Wy już pewnie wiecie ![]() Można brać tabletki anty jak się karmi piersią? Chyba są jakieś specjalne tabletki na ten okres? Teoretycznie mówią, że jak się karmi piersią to w ciążę się nie zajdzie, ale wolałabym tego nie sprawdzać w praktyce ![]() Niestabilna poproszę kawałek tego ciasta na dzisiaj ![]() Ekaterina zobaczyłam ciuszki Boskie!---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Już doczytałam trochę na temat tradycyjnych tabletek bo mnie temat zaciekawił Już wiem, że nie powinno się stosować tych tradycyjnych dwuskładnikowych bo zawierają estrogeny, które przechodząc do mleka, działają niekorzystnie na organizm dziecka i mogą zaburzać laktację.Są jakieś jednoskładnikowe i na pewno jest to temat do przedyskutowania z ginekolog po porodzie [/QUOTE]Można, jest pigułka jednoskladnikowa Cerazette. 2 lata temu opakowanie kosztowało ok 30 zl, brało się bez przerwy. Czy od tego czasu się coś zmieniło to nie wiem. Cerazette brałam krótko bo szybko zdecydowalismy że między dziećmi chcemy mieć krótki odstep wieć nie chciałam się faszerowac hormonami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

za zakupki
ja rozek tez kupilam tanio

ja ''planuje'' ze za ok 3 lat, jak bedzie mozliwosc (praca, zdrowie itd.) postaramysie o rodzenstwo dla Roksanki hehe a teraz myslimy jak sie zabezpieczac po porodzie 

Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]
nawet nie wiem od czego sie zaczęło bo ani nic nie mówiliśmy ani na nic nie marudzilam, ze mi zle czy cos...a jak mu powiedziałam, ze niech to powie dziewczynom co musza leżeć i ładują w szpitalach to stwierdził, ze teraz każdy sie ze sobą pieści w tych czasach 

a i zmywarka wypróbowana, znaczy pierwsze mycie bez niczego i teraz drugie same gary. tylko miejsce na tabletkę się otwarło-tak ma być?
i ciągle coś było nie tak, nie pasowało, odpadało... byle szkło zrobili prędko i zamontowali i to już będzie koniec