III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 08:58   #4141
ircha06
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Witam się...
Gratuluję wizyt.
Ja jakas nie do życia dzisiaj.
Wstystko przeczytałam ale już was nie zacytuję. Strasznie boli mnie łono, wspomnialam o tym mojej pani dr ale ona sprawdzila tylko szyjkę i powiedziała nue ma skurczy jest dobrze. A mi każdy krok sprawia ból.

Skończyłam robić ciacho na jutro i będę świnka i się pochwalę.
Uwaga chwalę się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Słońce, a cóż to za ciasto, bo właśnie takie biszkopty przewalają mi się w szafce, owoce też bym zorganizowała, a co pod owocami se znajduje.? Wygląda smakowicie...

Basiu, gratuluję nowej kuchni i uzyskania miana cioci

Latte, ładny brzusio

Monia, trzymam kciuki, by się układało, by ten czar nie prysł zbyt szybko Niby takie drobne gesty, a jak cieszą.

elffirka, tam delikatnie z tymi przemeblowaniami i porządkami

ania9106, fanie, że już wróciłaś, mam nadzieję, że było fajnie. Udanej wizyty

aa2, widzę mały rozrabiaka ci rośnie, jeszcze w brzuszku a juz psoci
Co do brzuszka to mój mąż co kilka dni mówi np.: co się tak wydęło? Ja mówię: w ciąży jestem , a on: ooo, to gratuluję! to ja mu na to: dziękuję
My mamy tv z netem z Vectry i nawet nieźle śmiga.

Witam się z rana, my już po śniadanku. Zaraz zmykam na miasto małe co nieco kupić dla dzieciaków, bo jak na te chrzciny pojedziemy to muszę coś mieć dla każdego bąbla, bo to tylko dzieci i bedą czekać, co ciotka im przywiozła. Poza tym nie byliśmy na roczku u męża bratanka, a mąż jest chrzestnym i nic nie kupowaliśmy jeszcze. Były konsultacje z rodzicami małego i poprosili o ubranka, bo zabawek ma i innych gadżetów, a z ciuchów im wyrasta, to kupię kilka rzeczy, może skręcę w torta jakiegoś żeby nie było zwyczajnie w reklamówce.
Wczoraj motor z pampersów doszedł do bratanka mojego. Brat ze starszym synkiem był na basenia akurat, ale bratowa z malutkim synciem była w domu i odebrała paczkę. Zaryczana ze wzruszenia dzwoniła z podziękowaniami. Lubię sprawiać takie przyjemności, wiem, że się narobię, trochę czasu poświęcę, ale choć jest efekt, kupa radości i wiem, że prezent się nie powtórzy
U mnie dziś pochmurno, ale mam nadzieję, że się nie rozpada. Jeszcze muszę podumać w co się na te chrzciny ubiorę. Może coś ładnego w oko mi wpadnie na mieście, oczywiście cenowo rozsądnego.
To ja zmykam, zajrzę do Was potem, bo i na obiad muszę coś ukręcić.
Miłego dzionka
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:10   #4142
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

dzanet2108 to co ja wczoraj pisalam dotyczylo wlasnie okresu karmienia piersia wiec mini pigulki jednoskladnikowe mozna
Nam Doula tlumaczyla ze przez 24tygodnie po porodzie jest 99% szans ze nie ma plodnosci ale to trzeba regularnie karmic piersia... przerwy nie dluzsze niz 6h he...
a z tego co wiem duzo kobiet "wpada" wlasnie w tym okresie takze dziekuje

Witam się,pogoda do az mi sie nie chce z domu wyjsc... pocwicze sobie, potem książka (wciągnelam sie w millenium,czytam 2 część) i na 17 SR

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:36   #4143
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
dzanet2108 to co ja wczoraj pisalam dotyczylo wlasnie okresu karmienia piersia wiec mini pigulki jednoskladnikowe mozna
Nam Doula tlumaczyla ze przez 24tygodnie po porodzie jest 99% szans ze nie ma plodnosci ale to trzeba regularnie karmic piersia... przerwy nie dluzsze niz 6h he...

Witam się,pogoda do az mi sie nie chce z domu wyjsc... pocwicze sobie, potem książka (wciągnelam sie w millenium,czytam 2 część) i na 17 SR
O, to dobrze wiedziec ;-) zapytam tez juz o to na sr.
A Millenium bylo zarabiste!!! Pochłonęłam te książki jednym tchem potem oglądałam film, ale mi się nie podobał. Zresztą zwykle jestem rozczarowana ekranizacja super książki- nie sposób uchwycić wszystkich szczegółów. Film cały czas komentowałam więc mojemu TZ tez się nie podobał hehe :-D a że on z tych nieczytających z drukowstrętem to nic z tego nie kumal
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:36   #4144
nmartyna
Zadomowienie

Aisa teściowi można tylko pogratulować głupotki... Masakra!

Ekaterina jej, jak fajnie mieć 2 lata płatnego urlopu wychowawczego Szkoda, że w naszym pięknym kraju nie ma czegoś takiego

Doris ja też jeszcze nic nie prałam dla Malutkiej, a czas leci... Małż zadeklarował, że będzie prasował, także na luziku poczekam do sierpnia z praniem

Niestabilna Podziel się tym ciachem

Monika gratuluję zmiany Tżta, ale bądź czujna

Metka my mamy nc+ multiroom (z teściami) i jest to kompletna porażka przez tydzień byliśmy bez TV, zgłosiliśmy reklamcję, to obiecali cuda, a skończyło się na tym, że zwrócą nam 8 zł!!! A małż 4 razy jeździł wymieniać dekoder (po 30 km w jedną stronę), a na telefonie to przesiedział ok 8 h... Dlatego ja nie polecam, choć moi rodzice i moja siostra mają normalną nc+ i są zadowoleni.

Ania podróż poślubna udana? Synuś na pewno się ucieszy z wypasionego pokoiku
My kolejne dziecko też po dłuższej przerwie

[B]Latte[/B śliczny brzucholek

Elffirka to dzisiaj odpoczywaj

Bezaczek za skończony remoncik. Nasz piekarnik przy pierwszym użyciu też capił strasznie... Ale przeszło
I powiem Ci, że nam też rurka mała pękła przy montowaniu kuchni i też jedną szafkę mamy na rogu napuchniętą... Pamiętam jak Tż suszarką do włosów suszył, żeby nie puchło, a tu
No i Ty też dzisiaj duuużo odpoczywaj

Aniu dotrwasz spokojnie do września Wszystko będzie dobrze
I kciuki za prenatalne

Mandragorrka może się rozpogodzi... Mimo wszystko życzę udanej wycieczki

Ircha udanych zakupów
Fajnie tak, jak coś co zrobisz samemu sprawia innym taką radość Gratuluję Ci talentu

Ufff... Udało mi się wszystko nadrobić
Witamy się z rana, również po śniadanku
Pisałyście jeszcze o antykoncepcji po porodzie, my stawiamy na gumki hormonów nie chcę, a reszta wydaje mi się zbyt skomplikowana
A mi dzisiaj smutno... Moi rodzice wyjeżdzają jutro Mama na 6 tygodni, a tata na 10... A ja nigdy w życiu nie rozstawałam się z nimi na dłużej niż 2 tyg! Codziennie u nich jestem na kawie, a jak mi się nie udawało to codzienne telefony były. A teraz kontakt będzie trochę ograniczony... Eh... Mam nadzieję, że jakoś to wytrzymam, a Malutka poczeka z wyjściem chociaż na babcię, bo dziadzio na pewno nie zdązy...

Miłego dnia kochane
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:42   #4145
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47270982]O, to dobrze wiedziec ;-) zapytam tez juz o to na sr.
A Millenium bylo zarabiste!!! Pochłonęłam te książki jednym tchem potem oglądałam film, ale mi się nie podobał. Zresztą zwykle jestem rozczarowana ekranizacja super książki- nie sposób uchwycić wszystkich szczegółów. Film cały czas komentowałam więc mojemu TZ tez się nie podobał hehe :-D a że on z tych nieczytających z drukowstrętem to nic z tego nie kumal [/QUOTE]
a ja film widzialam najpierw,tą pierwszą część i mi sie podobal... a dopiero potem przeczytalam ksiazke i czytam dalej...wiec teraz jakbym miala obejrzec film to zdanie bym pewnie zmienila
Moj TZ tez z tych nieczytających

Kurde dziewczyny widzialam wczoraj dziewczyne ktora miala niemowlaka zawiniętego w tą chustę,tak na brzuszku piękny widok... zastanawiam się wlasnie nad kupnem czegos takiego
chociaz jeszcze są nosidelka... i sama nie wiem

Stary 2014-07-12, 09:46   #4146
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Słońce, a cóż to za ciasto, bo właśnie takie biszkopty przewalają mi się w szafce, owoce też bym zorganizowała, a co pod owocami se znajduje.? Wygląda smakowicie...

Basiu, gratuluję nowej kuchni i uzyskania miana cioci

Latte, ładny brzusio

Monia, trzymam kciuki, by się układało, by ten czar nie prysł zbyt szybko Niby takie drobne gesty, a jak cieszą.

elffirka, tam delikatnie z tymi przemeblowaniami i porządkami

ania9106, fanie, że już wróciłaś, mam nadzieję, że było fajnie. Udanej wizyty

aa2, widzę mały rozrabiaka ci rośnie, jeszcze w brzuszku a juz psoci
Co do brzuszka to mój mąż co kilka dni mówi np.: co się tak wydęło? Ja mówię: w ciąży jestem , a on: ooo, to gratuluję! to ja mu na to: dziękuję
My mamy tv z netem z Vectry i nawet nieźle śmiga.

Witam się z rana, my już po śniadanku. Zaraz zmykam na miasto małe co nieco kupić dla dzieciaków, bo jak na te chrzciny pojedziemy to muszę coś mieć dla każdego bąbla, bo to tylko dzieci i bedą czekać, co ciotka im przywiozła. Poza tym nie byliśmy na roczku u męża bratanka, a mąż jest chrzestnym i nic nie kupowaliśmy jeszcze. Były konsultacje z rodzicami małego i poprosili o ubranka, bo zabawek ma i innych gadżetów, a z ciuchów im wyrasta, to kupię kilka rzeczy, może skręcę w torta jakiegoś żeby nie było zwyczajnie w reklamówce.
Wczoraj motor z pampersów doszedł do bratanka mojego. Brat ze starszym synkiem był na basenia akurat, ale bratowa z malutkim synciem była w domu i odebrała paczkę. Zaryczana ze wzruszenia dzwoniła z podziękowaniami. Lubię sprawiać takie przyjemności, wiem, że się narobię, trochę czasu poświęcę, ale choć jest efekt, kupa radości i wiem, że prezent się nie powtórzy
U mnie dziś pochmurno, ale mam nadzieję, że się nie rozpada. Jeszcze muszę podumać w co się na te chrzciny ubiorę. Może coś ładnego w oko mi wpadnie na mieście, oczywiście cenowo rozsądnego.
To ja zmykam, zajrzę do Was potem, bo i na obiad muszę coś ukręcić.
Miłego dzionka
W środku sa trzy warstwy różowego biszoptu, przełożony masą z kremowki i Mascarpone. I wszędzie owoce. Tak naprawdę mozna przełożyć wszystkim.

Dzień dobry
Kiepsko spałam. Teraz trzeba sie ogarnąć i wyszykowac na imprezę miłego dnia dziewczynki.

Stary 2014-07-12, 09:51   #4147
Konto usunięte

Te chusty są super, tez mnie wzrusza widok maluszkow tak przyklejonych do swoich mamus. Ale widziałam jak się.je wiąże i ciężko by mi to było ogarnąć chyba... Chusty mozna stosowac już od urodzenia a nosidełka to nie wiem
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:54   #4148
Niestabilna
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47271113]Te chusty są super, tez mnie wzrusza widok maluszkow tak przyklejonych do swoich mamus. Ale widziałam jak się.je wiąże i ciężko by mi to było ogarnąć chyba... Chusty mozna stosowac już od urodzenia a nosidełka to nie wiem [/QUOTE]

Ja ostatnio widziałam faceta. Szedł z maluszkiem w takiej chuście

Stary 2014-07-12, 10:07   #4149
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47271113]Te chusty są super, tez mnie wzrusza widok maluszkow tak przyklejonych do swoich mamus. Ale widziałam jak się.je wiąże i ciężko by mi to było ogarnąć chyba... Chusty mozna stosowac już od urodzenia a nosidełka to nie wiem [/QUOTE]
wlasnie poczytalam troche i nawet na stronie SR są opisane zalety takiej chusty... ale tez przeraza mnie to ze ja jej po prostu nie zawiąże zreszta taka chusta to chyba super sprawa jak sie rodzi na wiosne/lato... a tak jak my na jesien to nie wiem

Stary 2014-07-12, 10:12   #4150
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

nam położna mówiła dokładnie to samo o karmieniu i niepłodności ale tez testowac nie mam zamiaru

ja wczoraj dostałam takich boli w zebrach po prawej stronie ze myslalam ze umre do tego na wymioty mnie ciaglo pospałam do 5 rano i koniec snu dosc ze calutka noc tak strasznie padalo i az mi zal moich kwiatuszkow na balkonie a na dodatek to jedna doniczka spadla i sie rozbiła na myslalam ze umre! rano juz wszystkie przywiazałam do balustrady a co:P teraz biore sie za sprzatanie

a wieczorkiem mam zaproszenie na wieczor panienski ale to bedzie hitowy wieczor pani mloda 35lat, a na wieczorze 2 matki karmiace 1 w ciazy takze bomba zobacze jak sie bede czuc i czy pojade

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:36   #4151
elffirka
Rozeznanie

Witam się również z rana...
Ircha mam to samo z moim Małżem, też mi wiecznie gratuluje albo mówi To czemu nie mówisz że jesteś w ciąży...
Niestabilna to ciasto wygląda przepięknie jak kupne z jakiejś cukierni... Mi to tylko ładnie 3bit wychodzi... Hehe...
Latte zapomniałam pogratulować pięknego brzuszka...
Pranie zrobione czeka na wywieszenie a mi się nie chce... Rano miałam kanapki zrobić Małzowi. Nawet nie słyszałam kiedy mu budzik dzwonił. Wstałam o 6 a On już zrobił i mówi że nie chciał mnie budzić po prostu... A wczoraj jak skręcał szafki to się więcej nagadał i napsioczył niż to warte i jak usiadłam koło Niego na krześle to Mały zaczął kopać a On stwierdził: No mój Syn jako jedyny chce mi pomóc... No wariat ja przecież nie nadaję się do takich rzeczy... Hehe... I mu mówię że Poczekaj jeszcze będziesz miał dość tego pomagania bo dzieci garną się do pomocy ale więcej przeszkadzają... Hehe...
Dziewczyny powiedzcie jak to jest z tym stawianiem macicy, bo mi się od wczoraj trochę stawia, nie jaKoś regularnie, nie lubię tego uczucia ale mi Ginek na przedostatniej wizycie powiedział że jeśli nieregularnie i nie boli to nie ma się czym martwić bo teraz macica będzie coraz cześciej ćwiczyć no i nie wiem ile razy to normalne...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:04   #4152
Konto usunięte

Cytat:
wlasnie poczytalam troche i nawet na stronie SR są opisane zalety takiej chusty... ale tez przeraza mnie to ze ja jej po prostu nie zawiąże zreszta taka chusta to chyba super sprawa jak sie rodzi na wiosne/lato... a tak jak my na jesien to nie wiem
Wiosną i latem na pewno częsciej sie je użyje, bo na dwór się częściej wychodzi. Ale taka chusta ma tez fajne zastosowanie w domu, maluszka masz cały czas przy sobie, jest spokojny (podobno :P) bo czuje Twoje ciało a Ty masz wolne ręce i możesz działać

Elfirka niby do 10 razy dziennie to jest normalne to stawianie się. Macica pracuje już przed porodem. Jak zdarza się to Ci nieczęsto, nieregularnie i nie boli to nie przejmuj się tym. Na tym etapie ciąży już tak będzie Bywa to nieprzyjemne, spróbuj wtedy zmienić pozycję, mi pomaga położenie się na boku a stawia mi się zwykle jak siedzę albo leżę na plecach.

Etusia to dzisiaj poszalejecie

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-07-12 o 11:06
Stary 2014-07-12, 11:48   #4153
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dzięki za opinie dzisiaj pochodziliśmy trochę i w poniedziałek podejmiemy decyzję co bardziej się opłaci Dzisiaj za nerwowo,bo szliśmy do sklepu i jakiś ćpunek ledwo stał i do mnie mówi "Hej Beybe" i mnie w ramię lekko ruszył a mój Tż parsknął śmiechem i coś powiedział do niego o tym i tamten zaczął go wyzywać a ten już chciał lecieć mu w pysk dać ale go zatrzymałam,bo nienawidzę jak ktoś się bije a takiego elementa lepiej olać niż mieć za takie g... problemy...

W nocy masakra... Przegięłam chyba wczoraj i tak mnie brzuch rozbolał jak leżałam na lewym ,że Tż już miał mnie zawozić do szpitala,bo nawet przewrócić się nie mogłam tak rwało i aż wyłam z bólu ale po chwili leżenia prosto troszkę przeszło...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:53   #4154
201610121609
Konto usunięte

Katerina-przypomniałam sobie, ze chyba pytalaś wczoraj p te koszulki za 5 euro Oświeciło mnie dzisiaj, ze chyba nie mogłaś znalezc moze juz nie ma u Ciebie ich? Dwupak był za 5euro...wskakuj na laptopa bo wklejam fotę

Resztę nadrobie jak ogarnę siebie bo dzisiaj Ci nieszczesni goście

ImageUploadedByWizaz Forum1405158793.533116.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:59   #4155
agnes 20
Zadomowienie

Witam sie ze szpitalnego lozka,nospa wczoraj nie pomogla. Skurcze byly juz co 3 minuty.dobrze ze maz akurat wrocil to mnie spakowal i przywiozl.sytucja wygladala powaznie, lekarz ktory mnie przyjmowal juz zaczal sie dowiadywac czy jest kareka zeby mnie przewiezc do innego szpitala, bo tu przyjmuja porody dopiero od36 tc.ale dostalm leki i na razie sytuacja opanowana.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:11   #4156
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Witam sie ze szpitalnego lozka,nospa wczoraj nie pomogla. Skurcze byly juz co 3 minuty.dobrze ze maz akurat wrocil to mnie spakowal i przywiozl.sytucja wygladala powaznie, lekarz ktory mnie przyjmowal juz zaczal sie dowiadywac czy jest kareka zeby mnie przewiezc do innego szpitala, bo tu przyjmuja porody dopiero od36 tc.ale dostalm leki i na razie sytuacja opanowana.
Agnes kochana trzymaj się tam dzielnie Oby wszystko się unormowało i skurcze się nie pojawiały
Niech Maluszek posiedzi jeszcze troszkę w brzuszku...
Dawaj znać co się tam u Ciebie dzieje...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:23   #4157
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana moja trzymaj się w tym szpitalu a my z malutką trzymamy mocno za Was kciuki, jesteś pod opieką stałą, krzywdy Wam zrobić nie dadzą.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:25   #4158
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
a wieczorkiem mam zaproszenie na wieczor panienski ale to bedzie hitowy wieczor pani mloda 35lat, a na wieczorze 2 matki karmiace 1 w ciazy takze bomba zobacze jak sie bede czuc i czy pojade
Mojego męża bratowa na 2 czy 3 dni przed porodem była na panieńskim, na początku czerwca jakoś. Była tam też jedna w 3 m-cu, ale ta to jeszcze szczupła była i nie było widać i jeszcze się szykowała na dyskotekę z resztą dziewczyn. O 22 odbieraliśmy bratową to na dworze przed domem stała przyszła panna młoda i reszta babskiej ekipy w świecących diabelskich różkach . No bratowa to nieźle się prezentowała z tym dużym brzuchem, a że już robiło się ciemnawo to świeciły wszystkie dziewczyny tymi rogami. Ponoć nawet patrol policji obok przejeżdżał to się zatrzymali i pytali, co tu tyle diabełków

Niestabilna, dzięki za odpowiedź. Kupiłam malinki to coś pokombinuję

elffirka, widzę, że nasze chłopaki mają podobne poczucie humorku

Mecia,
uważaj na siebie !

aisa84
, cierpliwości i niech się szybko kończy ta impreza jak zbyt drętwo będzie

agnes20, trzymaj się kochana Wspieramy cię wszystkie z oddali !!! Czekamy na nowe wieści.

Byłam na mieście, mąż pojechał ze mną. Zrobiliśmy spożywcze zakupy, kupiłam spodnie i koszulkę dla jego chrześniaka, jeszcze w tygodniu coś dokupię, bo dziś padało i nie chciałam już łazić za długo. Widziałam też ładną tuniczkę dla siebie, może bym miała na te chrzciny, ale po niedzieli polecę ją przymierzyć. Kupiłam maliny i... bób daaaawno nie jadłam i jakoś mi się zachciało.
Idę trochę sprzątać. Z prania dziś nici, bo pada, choć balkon kryty mamy to i tak nie przeschnie.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:40   #4159
Konto usunięte

Cytat:
Kule dzisiaj się zastanawiałam, czy Ci przeszły te bóle...
Trzymajcie się dzielnie, mam nadzieję, że uda się opanować sytuację i nie będą Cię przewozić. Leż spokojnie i odpoczywaj I Pisz do nas jak się czujesz bo będziemy tu wariować w weekend...
Stary 2014-07-12, 12:42   #4160
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Katerina-przypomniałam sobie, ze chyba pytalaś wczoraj p te koszulki za 5 euro Oświeciło mnie dzisiaj, ze chyba nie mogłaś znalezc moze juz nie ma u Ciebie ich? Dwupak był za 5euro...wskakuj na laptopa bo wklejam fotę

Resztę nadrobie jak ogarnę siebie bo dzisiaj Ci nieszczesni goście

Załącznik 5735024

Teraz to i tak za późno. Były same po 10 eu ale to tak mało opłacalnie
Na razie tam nie wrócę, a po tunike czy topa na SR kupię w kik czy innym tanim i już jakoś przeżyje

Cytat:

Trzymajcie się tam
Dobrze że sytuacja opanowana i niech tak zostanie jak najdłużej
Buziaki od nas

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:50   #4161
etusiaaa
Wtajemniczenie

agnes trzymaj sie!
a na wieczor panienski nie wiem czypojde bo znow mam ten bol pod zebrami:-\

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 12:58   #4162
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymajcie sie tam dzielnie.

Stary 2014-07-12, 12:59   #4163
Miminek
Raczkowanie

Zaraz mnie coś trafi! NAcytowałam się, napisałam i wszystko mi znikło!! grrrrr

Ogólnie mój wywód dotyczył kultury ludzi i postrzegania ciężarnych...

Agnes - trzymam kciuki! Będzie dobrze

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-07-12 o 13:01
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:06   #4164
Misstic
Wtajemniczenie

Cześć kobitki

Agnes trzymaj się tam dzielnie i dawaj znać co i jak z tobą i maleństwem Trzymamy u za was kciuki

mam brak weny na pisanie, jakoś tak nudno hehe
Na obiad dzisiaj chyba zrobie kluski "firanki" z cebulką i kiełbaską.

Ja nie robiłam panieńskiego, nie chciałam. Dla mnie to zbędne tak samo jak poprawiny, ale wiadomo każdy ma swój punkt widzenia

No a jutro obchodzimy z mężem naszą pierwszą rocznicę ślubu
Za każdym razem jak oglądam naszą ceremonie ślubną to rycze hehe ciekawe czy to się kiedyś zmieni

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:16   #4165
Miminek
Raczkowanie

Tak czytałam jeszcze o zabezpieczeniach po porodzie - my pewnie będziemy szli w stronę gumek. Za tabsy dziękuję (brałam kilka lat) a spirala trochę mnie przeraża...

Moja koleżanka urodziła w zeszłym roku w styczniu (cc), w tym roku w kwietniu (2cc) i teraz znowu jest w ciąży Te 2 pierwsze to napewno wpadka bo sama tak mówiła. Przypuszczam, że i 3 też... MASAKRA.

Stary 2014-07-12, 13:19   #4166
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Tak czytałam jeszcze o zabezpieczeniach po porodzie - my pewnie będziemy szli w stronę gumek. Za tabsy dziękuję (brałam kilka lat) a spirala trochę mnie przeraża...

Moja koleżanka urodziła w zeszłym roku w styczniu (cc), w tym roku w kwietniu (2cc) i teraz znowu jest w ciąży Te 2 pierwsze to napewno wpadka bo sama tak mówiła. Przypuszczam, że i 3 też... MASAKRA.
Masakra No i właśnie ja nie chce takiej sytuacji u mnie, że ciąża po ciąży. Dziękuję bardzo..

A do tabletek nie chcesz wrócić ze względu na zdrowie? Czy źle się po nich czułas?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-12, 13:26   #4167
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Masakra No i właśnie ja nie chce takiej sytuacji u mnie, że ciąża po ciąży. Dziękuję bardzo..

A do tabletek nie chcesz wrócić ze względu na zdrowie? Czy źle się po nich czułas?
Z tabsami to cała historia... Dosyć szybko zaczęłam je brać (niecałe 17 lat). Po pierwszych ładnie schudłam, ale za to miała mega huśtawy nastroju no i w kroku zrobiła mi się sahara że tak powiem potem dostałam inne, niby nowej generacji i w prezencie +8kg ;( Potem były plastry (wieczna schiza, że się odkleją...). Potem znowu tabsy po których zrobiły mi się guzki w piersi. Później miałam przerwę w braniu. Po urdzeniu syna, zaczęłam znowu brać ale po jednych miałam migrenę taką z drętwieniem ciała, zaburzeniami mowy itd. parę razy w tygodniu. Wkońcu odstawiłam i zaczęliśmy się starać o obecną ciążę. Nie chcę już więcej jeść hormonów to napewno wygodne, ale za dużo mnie kosztowało. Myślałam o wazektomii dla tżta albo podwiązaniu jajników. NAwet ostatnio rozmawiałam o tym z ginem, ale on powiedział że mi tego nie zrobi i koniec bo to złamanie prawa.

Stary 2014-07-12, 13:35   #4168
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Z tabsami to cała historia... Dosyć szybko zaczęłam je brać (niecałe 17 lat). Po pierwszych ładnie schudłam, ale za to miała mega huśtawy nastroju no i w kroku zrobiła mi się sahara że tak powiem potem dostałam inne, niby nowej generacji i w prezencie +8kg ;( Potem były plastry (wieczna schiza, że się odkleją...). Potem znowu tabsy po których zrobiły mi się guzki w piersi. Później miałam przerwę w braniu. Po urdzeniu syna, zaczęłam znowu brać ale po jednych miałam migrenę taką z drętwieniem ciała, zaburzeniami mowy itd. parę razy w tygodniu. Wkońcu odstawiłam i zaczęliśmy się starać o obecną ciążę. Nie chcę już więcej jeść hormonów to napewno wygodne, ale za dużo mnie kosztowało. Myślałam o wazektomii dla tżta albo podwiązaniu jajników. NAwet ostatnio rozmawiałam o tym z ginem, ale on powiedział że mi tego nie zrobi i koniec bo to złamanie prawa.
No to rzeczywiście u ciebie te tabletki to robiły spustoszenie
Ja brałam najpierw takie jedne z najtańszych i jeszcze starej generacji i były super. Zadnych skutków ubocznych, wszystko jak w zegarku. Byłam zadowolona. Ale zaczęło mi libido spadać i myślałam, że to od tabletek. Poszłam do innego gina ten mi przepisał już nowe, 4x droższe, ale sobie myślę, ok skoro mają mi pomóc to spoko. Okazało się że dzialały tak samo jak te tańsze co brałam wcześniej. Libido jak nie było tak nie było. Więc w końcu odstawiłam tabletki i przez ponad 2 lata uprawialismy ten stosunek przerywany. A prawda była taka, że libido nie zależało od tabletek tylko ode mnie, bo nawet o rzuceniu ich nic się nie zmieniło. Poprostu mam taki temperament i tyle... Raz wiecej raz mniej i mój mąż musiał do tego przywyknąć.
Teraz się zastanawiam czy nie wrócić do tabsów. Boję się tylko, że przytyje mimo iż wcześniej nic takiego się nie działo. Ale wiadomo, to są hormony i mogą inaczej teraz działaś niż te pare lat temu. No i mój mąż nie chce, żebym się tym truła...

Kurde bo to powinno być tak, że jak para czy kobieta chce mieć dziecko to pach i staje się płodna i mają dziecko a jak nie chcą to nie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-12, 13:40   #4169
Miminek
Raczkowanie

Też uważam, że to niesprawiedliwe

Jeżeli chodzi o stosunek przerywany to podziwiam bo moja siostra wzięła się z takiego rozwiązania zresztą mój tż pewnie i tak by się na to nie zgodził i ja też bym się bała. Z kolei kalendarzy wymaga mega samodyscypliny której mi brakuje Słyszałam o takich urządzeniach które działają na zasadzie kalendarzyka - Lady comp czy jakoś tak. Ponoć rewelacja, ale nie wiem czy można ślepo wierzyć w jakieś urządzonko. A poza tym ja mam tak (zresztą chyba większość kobiet tak ma), że największą ochotę na seks mam właśnie w okresie okołoowulacyjnym czyli wtedy kiedy nie można i bądź tu człowieku mądry...

Stary 2014-07-12, 13:44   #4170
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
agnes trzymaj sie!
a na wieczor panienski nie wiem czypojde bo znow mam ten bol pod zebrami:-\
A jakiego pochodzenia ? Bo ja mam ból ale od kopniakow małej i bolą aż plecy z tylu też. Pomaga lezenie na lewym boku i wtedy widzę te kopniaki dokładnie, jak przechodzi wstaje i smigam dalej

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości