![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak dobrać kolor różu do policzków?
Czarny Elfie to stary pościk ale i tak dziękuję za odpowiedź od tamtego czasu kupiłam sobie właśnie taki lorealek tylko że w kolorze pink grapefruit i też bardzo go sobie polubiłam
![]() ![]() ![]() ![]() Kropka75 takie foto znalazłam na wizażu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam.
![]() Kolorki faktycznie są śliczne i najchętniej kupiłabym z 5 różnych, ale co robić jak kosmetyczka i znający się na wizażu twierdzą, że dla mnie brudny róż i już. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Z tych rozy co pokazalas to na brudny roz mi wyglada nr 74.Nr 15 tez wyglada na lekko brudny(przynajmniej na moim monitorze) ![]() Podoba mi sie tez nr 33-przypomina mi moj ulubiony roz milani luminous. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2007-05-03 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
lipiec na maksa!!! :)
|
o wątek dla mnie
![]() i stad moje pytanie.. czy bedzie mi pasowal brzoskwiniowy? Mam blada cere, szaro-niebieskie oczy, wlosy w zimnym dosc ciemnym odcieniu... ![]() i ktory z tych burżujkow jest wlasnie taki morelowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
wczepiam sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Nosek nosek-napewno bedzie Ci pasowal brzoskwiniowy roz.Ze zdjecia Suonko nr 16 pod taki kolor podchodzi ale to na moim ekranie -nie wiem jak jest w rzeczywistosci.Fajny brzoskwiniowy roz ma rowniez Maybelline w musie-odcien peach satin-wklejam zdjecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
|
Cytat:
![]() ![]() rozumiem,ze te numerki to numery fabryczne tak? ![]() jak pojde do sklepu to 16 bedzie oznaczona 16? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Nie znam rozy tej firmy ale znalazlam cos takiego-patrz na nazwe i numer-tutaj akurat nie ma 16-ale nr 36 to peche vitaminee-bardzo podobny kolor-mysle ze roz bedzie mial nazwe i nr czyli szukaj nr 16 albo 36
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
|
a z loreala ktory mogłabyś mi polecić?
![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Z loreala to te dwa podchodza pod ten kolor:
1.Ginger snap 2.Sugar and spice |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
powiedzcie mi czy jest sens bawic sie rozem jesli ktos -jak ja- ma cale policzki wrecz czerwone wygladam jakbym co nieco wypila
![]() |
![]() |
#102 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
cześć,
mam ogromną prośbę- wklejam zdjęcie swojej buzi, czy mogłybyście pomóc mi dobrać kolorek różu? nie wiem czy ciepły, czy zimny, jaki kolor najlepiej- przejrzałam już tutaj wszystko co na ten temat napisałyście, ale ja mam problem z określeniem swojego typu kolorystycznego a tu wszystko się o to rozbija.. pomożecie kochane? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotki i monitory czesto "przeklamuja" prawdziwy odcien. Moze napisz chociaz czy Twoja cera ma kolor chlodny (wpadajacy w roz) czy cieply (wpadajacy w zolc) ![]() Na podstawie zdjecia, ktore wkleilas mysle, ze jestes typem chlodnym- (chociaz oczywiscie moge sie mylic)- a dla takiej cery odpowiednie sa roze w chlodnych odcieniach: od przybrudzoneg, stonowanego rozowego- az do rozowej landryny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, proszę powiedcie czy ten róż jest w chłodnym odcieniu? wydaje mi się, że tak, ale mogę się mylić więc wolę się was poradzić, zanim kupię nie taki odcień jak trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
raczej wpada w różowy niż żółty,
jestem teraz troszkę opalona, opalam się tak, że buzia najpier mi się zaczerwienia, potem przechodzi w coraz bardziej opalony-brązowawy kolorek.. hm, kiedyś jak robiłam sobie różne testy wychodziło mi na ogół lato, teraz mam ciemne włosy (i czuję się w nich lepiej niz w jasnych) z kasztanowym połyskiem.. kurcze ![]() przydałby się róż w kolorze neutralnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Cytat:
Znalazlam, jako przyklad, roz w odcieniu rozowo-pomaranczowym, nr 02-tutajLINK, albo morelka, jak nr 3 tu: LINK i 36 tu: LINK |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
dzięki Kattarina, powędruję do jakiejś drogerii i przyjrzę się morelkom i łososiowym odcieniom no i też takim typowo chłodnym różowym
![]() teraz chociaż wiem czemu mniej więcej się przypatrywać, dziękuję Ci ślicznie! boję się tylko, że testując je wyjde z drogerii jak klaun.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Potrzebuje bardzo palety odcieni różu Blush Délicieux L'Oreal, widzę że CzarnyElf wkleiła dwa, może masz więcej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje, że nie dostane ostrzeżenia za odkopywanie tematu..czy coś..ale potrzebuje porady, więc moje kosci policzkowe są...a raczej ich nie ma:P tzn są mało widoczne, moja twarz przypomina jedno wielkie jajo...i myśle, że jakiś nienachalny róż moglby mi troche pomóc w 'wyrzeźbieniu' odpowiedniego kształtu twarzy. Nie mam pojecia jakim typem kolorystycznym jestem. Daje link do zdjęcia i liczę na jakies fotki kolorów różu, który ewentualnie nadawałby się dla mnie.
Fotka: http://aycu13.webshots.com/image/330...6133864_rs.jpg i dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.lorealparisusa.com/frames...tics/index.asp Zdjecie nie wchodzi(nacisnij face a potem blush nastepnie blush delice i go i powinny sie wyswietlic kolory rozy loreal) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Mnie tez ta śliwka bardzo w oko wpadła, pasowałaby mi
![]()
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
![]()
No to moze doradzicie mi w kwestii różu, nie jestem pewna co do pory roku:
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? W ogóle się nie opalam ---> tylko na czerwono, a potem po "opaleniznie" nie ma ani sladu, poddałam się juz kilka lat temu. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Zielone z brązowymi plamkami i niebiską obwódką 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Są czały rok, ale takie miodowe, jasne, nie jestem nimi obsypana ![]() 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Sama skóra jest jasna, ale na to idą piegi no i rumieńce, które występują niemal cały czas, delikatne, różowo-czerwonawe, do tego całośc ma taki złotawy połysk, jest on naturalny i występuje cały czas 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Mam wiele naturalnych kolorów na głowie: blond, miodowy, złotawe pasemka i rudawe (delikatne) połyski i pasemka, nad czołem rosna mi wlosy w kolorze rdzy, taki wsciekły rudy ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? jasny czerwony z domieszką jasnego różu 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Dobrze: każdy odcień różu, miodowy (róż i midowy to są njlepsze kolory dla mnie moja cera aż się błyszczy niesamowitym blaskiem), brąz, zieleń, beż (ciepłe odcienienie) niebieski, granatowy, rdza, nieżle w czerni, bieli, turkusowy (nie każdy odcień), świetnie w żółci, nieżle pomarańcz Źle: jasny, zdechły fiolet, b. jasne beże, kolory mało wyrażne Mam wątpliwości gdyż: nie mam takiej b. jasnej cery, mam rumieńce, jest mi świetnie w różach, włosy blond, co prawda z rudymi refleksami, ale jednak blond Ps. czy ten róż, jeśli jestem jesienia, będzie dla mnie dobry, bo chciałabym się na niego wymienic z jedną Wizażanką http://cgi.ebay.com/MAC-blushcreme-U...ayphotohosting |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
a są jakieś podobne, najlepiej prasowane odcienie różu podobne własnie do tego peach satin? szukałam najbardziej zbliżonych....i nie wiem, czy np. z expert wear maybelline peach by mi pasował?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Elfik mi ćwieka zabiła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.