![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
to widze ze nie ja jedna .. ciekawe kiedy minie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Ja wyczytałam ze sam test z krwi nie jest bardzo wiarygodny i jesli usg jest ok to nie ma co go robic. A jest test panorama z krwii jakiś genetycznie to badają i ma 99% pewności na horoby genetyczne a do tego wychodzi płeć tak wczesnie. Ale cena £500 mnie odstraszyła troche. Wiec chyba zaufam usg.
Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2014-07-11 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
ale stron naskrobałyście
![]() ja jestem swoim pracodawca i na l4 wybieram się w październiku/listopadzie ![]() z chrzestnymi tez raczej nie będzie problemu...mój brat i kuzynka, a z drugim męża brat i kuzynka ![]() ja robiłam test pappa. Nie żałuję uważam że te 370 zł nie zostało wyrzucone w błoto ![]() Robi się z krwi..podaja prawdopodobieństwo wad- i tak jakaś tam wada-prawdobieństwo podstawowe wyn. 1:9.000 a u mnie 1:20.000 elvira badania prenatalne (genetyczne) robi się: 1. między 11 tc-13tc6d USG + ewentualnie pobieraja krew żeby była większa pewność że wszystko jest ok<kość nosowa, przezierność karku itp.> 2. między 20-23 tc USG tzw. "badanie połówkowe" <szczegółowa ocena anatomii płodu i wykrycie znacznej części nieprawidłowości w budowie dziecka /można wykryć wady narządów: serca – BADANIE ECHO SERCA, i wady innych układów: nerwowego, pokarmowego, moczowego, kostnego/w razie jakiś wad leczenie często można przeprowadzić w brzuchu matki ps. u koleżanki na tym badaniu okazało się że ma zbyt mało wód płodowych i ma mieć dostrzyknięte 3. około 30 tc USG <ponowna szczegółowa ocenę anatomii płodu, ocena tempa wzrastania i symetrii rozwoju płodu, a także wykrycie części nieprawidłowości w budowie dziecka, które były niewidoczne na wcześniejszym etapie, lub pojawiły się dopiero w drugiej połowie ciąży. dusiolka ja się wybieram na połówkowe jakoś w sierpniu ![]()
#215 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj jak zaglądałąm to był 2 strony,a dziś jest 8 ![]() ide Was przelecieć:P ---------- Dopisano o 04:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- nie jestem w stanie Was ogarnąć ![]() Poczytałam, ale nie pamiętam co komu odpisac ![]() CO do połówkowego, to też wybierm się w sierpniu - jakoś 20-22 tydzień ![]() Wczoraj widziałam moje malutkie bratanice. To takie kruszynki ![]() I z bratową rozmawiałam, to mówiła, żę dobrze ze wybieram sie na L4, bo teraz jest ciężko, a później bedzie tylko gorzej ![]() ![]()
#216 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak ruszę z produkcją to wam pokażę ![]() Co do pieniędzy partnera, masz rację, ale ja chyba jestem zbyt wymagająca i niezależna. Jeśli sytuacja mnie zmusi i będę musiała żyć tylko z jego pensji, to okej, jakoś przeżyję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() A słyszałyście, że bucików NIE WOLNO kupować maleństwu przed narodzeniem ?! Przepraszam, jeśli ktoś w to wierzy a ja go urażę no ale dla mnie to totalna głupota ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Martusia1499 Czas edycji: 2014-07-12 o 08:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, pierwsza pralka leci
![]() Eirene wiem, że w pierwszy dzień pracy muszę dać L4, ale wolę się podpytać o jeszcze kilka kwestii. W sumie to trochę źle napisałam wtedy wniosek, bo wpisałam do 30 października (to jest czwartek), a przecież październik ma 31 dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- a mi włosy lecą na potęgę ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Teja: dodatkowo 265zl za krew? Bardzo drogo. Ja płaciłem 415zl usg gen. Plus krew. Polowkowe ma kosztować tam gdzie ja byłam ok 300 zl.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Ellyuniadzieki za wiadomosci!
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
lilijka3 właśnie, pranie, dobrze, że przypomniałaś
![]()
#221 |
Raczkowanie
|
witam się i ja
![]() ciężko was nadgonić, tyle piszecie :P Wypowiem się na kilka poruszanych wcześniej kwestii, bez cytowania kto co, bo się nie połapię ![]() Uszu córce nie zamierzam przebijać, dopóki nie będzie na tyle duża, że świadomie wyrazi na to chęć. Ja swoje uszy przebiłam dopiero w wieku 15 lat i nie uważam, że stała mi się jakaś krzywda z tego powodu, że nie miałam zrobionego tego wcześniej ![]() ![]() ![]() Chrzcić nie będziemy, nie jesteśmy wierzący, nie będziemy cudować przed księdzem, że nagle cudownie się nawróciliśmy i zaczniemy wychowywać dziecko w wierze. Świąt również nie obchodzimy, więc to by było bez sensu. Córka raczej będzie miała na imię Natalia, choć ja się jeszcze zastanawiam nad kilkoma innymi: Eryka lub Eliza, Nina, Kornelia. Gdy uda nam się kiedyś spłodzić syna, to będzie Stasiu, choć również podoba mi się Eryk lub Antoni. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Princes co do cery, ja od gimnazjum borykam się z krostkami, grudkami, w ciąży wyskakują mi dodatkowo takie bolące pryszcze na twarzy, ale także na dekolcie ![]() teja1 co do usg genetycznego, mi dzięki Bogu lekarz wypisał skierowanie, więc miałam za free usg + badanie krwi, teraz jestem bardzo zestresowana, bo do 2 tygodni mają być wyniki, jak będzie dobrze to wysyłają na maila, jak nie to dzwonią i jak widzę obcy numer to ![]() Martusia ja także chciałabym dokładać się do budżetu, źle się czuję jako taki pasożyt ![]() co do przesądów z bucikami: często najbardziej w takie rzeczy wierzą osoby baaardzo wierzące, jak ja słyszę moją ciotkę i jej przesądy to chce mi się śmiać, a jednocześnie mi jej szkoda ![]() lilijka a włosy to jest jakaś masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |||
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ale mi się nie chce iść dziś na to wesele ![]() ![]() jeszcze do fryzjera muszę jechać a mąż mi zabrał samochód ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojej ale one muszą byc maciupeńkie, kiedy będa wychodzić ze szpitala? Eirene, na pewno coś znajdziesz wygodnego ![]() ![]() Martusia, też byłam niezalezna ale po coś sie wychodzi za mąż żeby założyć rodzinę i wspólnie dzielić wszystko, więc my mamy jedno konto i 2 karty i każdy z nas ma dostęp do niego, nie mogłam się do tego przyzwyczaić ale do dobrych rzeczy człowiek się szybki przyzwyczaja ![]() ojoj czekamy na foteczki ubranek ![]() ![]()
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
do usług
![]() Ale mnie wczoraj wysypało ![]() ![]() Coraz ciężej długo mi wysiedzieć w fotelu biurowym-plecy mi odpadają ![]()
#225 |
Zakorzenienie
|
Ellyunia na polowkowe jedziesz tam gdzie na gen?
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Co do pracy: inaczej wychodzi jeśli się jest w 1,2 msc gdzie można ,,nie wiedzieć" o ciąży a inaczej wychodzi, gdy jest się w 3 lub dalej.... Ze względu na znajomą rodziców odpuściłabym tą pracę, bo by mi sumienie spać nie dało, że ktoś ma przeze mnie przechlapane. Ale to JA
![]() Ja połówkowe zobaczę... Narazie nie myślę dziś kończę 15 tydz i jutro się zacznie 16 ![]() Pokoje wysprzątane, ciasto się piecze potem masy i posprzatać łazienkę i kuchnie ![]()
#227 |
Zakorzenienie
|
Ja musze sie zabrac do wznowienia produkcji chleba;p
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
do usług
![]() ![]() bajlaga włosy ![]() co macie dzisiaj na obiad? U mnie ryba, surówka z kiszonej kapusty i może frytki ![]()
#230 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis kapusniak z prazuchami
Jutro reszta zupy a na drugie ziemniaki, schabik i mloda kapusta na slodko |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
U mnie raczej placki ziemniaczane;p
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Tak sobie mysle ze bardzo bym chciala zeby moje dziecko-dzieci mialy tak dobry kontakt z rodzicami jak ja. Wiecie ze gdy moja rodzinka(rodzice i siostra) wyjechali do Chorwacji (ten wyjazd z ktorego ja zrezygnowalam dla dobra malenstwa) to jak gadamy przez skypa to mam lzy w oczach bo w sumie pierwszy raz sa tak daleko.. jak mam jakis problem czy zmartwienie i probuje to ukryc to rowniez sie nie da bo znamy sie tak dobrze ze mama zaraz zauwazy ze cos mnie gnebi... a tacie chociaz stara dupa ze mnie to siadam na kolana i sie przytulam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego marzy mi się dom pełen ciepła z gromadką dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Princess18: zawsze wynosiły jakies wzorce z domów,ale tez chcemy wdrażać swoje nawyki i wychowywać po swojemu. Ja miałam tez zawsze dobry kontakt z rodzicami,ale jakos nie wyobrażam sobie zebym teraz siadała ojcu na kolana i sie tuliła;d po to mam męża hehe ,który przejął "opiekę"
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Akrolowa: bardzo mi przykro z powodu mamy i taty. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji 2tyg przed ślubem;( nie potrafiłabym chyba funkcjonować i pewnie wszystko bym odwołała. Ja tez chciałabym mieć duzo dzieci,preferuje liczbę 3 ale maz bardziej 4;p tez chciałabym zeby w przyszłości mogli na sobie polegać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Łał już kolejny wątek!
![]() Dziewczyny co do prenatalnych to jeśli wyjdą one dobrze to nie ma sensu wydawać kasy na test z krwi, tak mi gin powiedział, który wykonywał badanie, że to zbędne wydawanie kasy. Nie dajcie się naciągnąć na kase, u mnie prenatalne kostowało 240zł z testem z krwi (gdybym go zrobiła) wyniosło by to 450zł. Gin stwierdził że lepiej to wydać na coś innego i że są lekarze którzy namawiają dodatkowo na test Pappa bo mają poprostu z tego zysk... ![]()
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-07-12 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Buc
|
Cytat:
to ja Ci powiem, że u Ciebie to tanio wyszło - średnio za samo usg jest 200-400 zł plus 400-500zł krew. no ale zależy to na pewno od miasta/lekarza itp. a i możesz mi zostawić placka ziemniaczanego bo uwielbiam. ![]()
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zdaje sie ze mnie nie zrozumialas.. nie mialam na mysli jakiejs chorej sytuacji gdzie jestem zupelnie zalezna od rodzicow i nie potrafie sama podjac zadnej decyzji, nic samodzielnie osiagnac w zyciu itd Poprostu chodzi mi wlasnie o to o czym pisala akrolowa.. o zaufaniu, wsparciu, wiezi, bliskosci itd.. a przytulanie sie do rodzicow nie uwazam za cos hańbiącego.. poswiecili dla mnie i siostry wiele lat, nerwow nawet lez i bede im dozgonnie wdzieczna ze wychowali mnie na taka kobiete jaka jestem. Mam wspaniala rodzinke i wlasniew takiej chcialabym wychowac moje dziecko.By zawsze moglo liczyc na rodzicow,miec w nich oparciei taka wieź jaka ja mam z bliskimi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też marzę o minimum 3 i mocno wierzę że za kilka lat tak będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Princess: zrozumiałam o co chodzi,tyle ze poruszyłam dodatkowy wątek
![]() ![]() ![]() Akrolowa: musisz byc bardzo silna kobieta i naprawdę podziwiam. Suszarka: robiłam w mieście które ma ludności 409211 wiec raczej w dużym;p i u jednego z najlepszych w Polsce specjalistów od badania genetycznego i echa serca płodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Smerfetka: udanej zabawy! Chociaż ja dobrze wesela na którym byłam w 1trymestrze dobrze nie wspominam;p bo nie dosyć ze duszno i gorąco,brak klimy,musiałam w większości siedziec i nic jeść nie mogłam..bo na wszystko odrzut;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.