|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Melduje sie
![]() Piszecie takim tempem, ze jak czlowieka nie ma w domu caly dzien to ciezko nadrobic ![]() Ale zawsze sprawdzam, czy przypadkiem ktoras nie rodzi ![]() Patrycja wspolczuje strasznie tego drapania ![]() Ja nie moge spac, bo mi synus nie pozwala ![]() ![]()
#182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Kroopka my mamy zwykle pieluszki dady i je na pepku zawijamy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Angelika oby piesek się znalazł . I brawo za wyniki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#183 | ||
Raczkowanie
|
![]() ![]() SZUKAŁAM MOJEGO PIESKA OD 5 RANO i chodziłam po osiedlu a jest dosyć spore i zaglądałam każdemu na działkę i GO ZNALAZŁAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! jakieś 800 m od naszego osiedla na działce zamkniętej z nową obrożą cały mokry wyglądał jak szczurek. Rozdygotany i zdezorientowany nie wiedział jak ma się zachować. Nie mogłam dostać się na plac żeby go zabrać więc o 5.50 zadzwoniłam komuś domofonem i czekam i czekam i nic.....zadzwoniłam po tatę, że znalazłam psa i przyjechał autem i on przeskoczył płot i zabrał go i wtedy wylatuje właściciel posesji, że dzwoni po policję....jakim prawem mu na działkę wchodzimy. To tata mu powiedział, że bardzo dobrze niech dzwoni bo przy okazji porozmawiamy o uprowadzeniu psa przy policji a gościu żeby mu to spróbować udowodnić... wpakowaliśmy naszego psiaczka do auta i jesteśmy w domu. Już jest czyściutki i suchutki i przytula się do mnie na łozku. Co za ulga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogłam spać w nocy cholernie się martwiłam. Ubrałam się i poszłam szukać i znalazłam ! To jakiś cud!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Nocka ciężka widzę za nami. Teraz będziemy wyglądać jak zombie. Współczuję tych świądów. Mnie też wysypka na dłoniach i rękach daje popalić. Drapię się szczególnie na dłoniach. Mam maść którą mogę stosować raz na dobę i nic więcej.
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że go zostawił pod domem,tak to byś go nie znalazła. Ciekawe tylko czy go gdzieś znalazł i postanowił przygarnąć czy uprowadził i miał gorsze zamiary np. Sprzedaż. Cale szczęście jest juz z wami ![]()
![]() |
#185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuje ![]() ![]() ![]() dziękuje ![]() my też zawijaliśmy ![]() Cytat:
super że piesek się znalazł ![]() Pogoda dzisiaj lipna, zimno i deszcz pada ![]()
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę, ze wyniki wyszły dobrze
![]() ![]() Zaczarowana, jak z TŻ? wrócił w końcu do domu? Cytat:
Na wafle zapraszam ![]() Cytat:
![]() Angelika, ![]() Przyszedł weekend i pogoda znowu się zepsuła. Od nocy pada deszcz i jest tylko 15 stopni a mamy w planach wyjazd na działkę :/
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie ten koleś się tlumaczyl jakoś ze go znalazł ??? Ja poszłam spać po 6 rano ![]() Mała mnie tak skopala ze nie mogłam zasnac. ![]() Tatusia swojego powinna skopac a nie mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Siema.
![]() Jak zobaczyłam posty o 5 rano w sobotę pomyślałam, że Wy już serio nie macie co robić.. ![]() ![]() Przepakowałam swoją szpitalną torbę i okazało się, że jest tam jeszcze trochę miejsca ![]() W końcu przyszły chmury i jest 19 stopni, moje nogi wróciły do właściwej formy i da się cokolwiek zrobić ![]() Wkurzyłam się wczoraj na tżta, kurde już tak blisko do porodu i już było tyle rozmów a ten nadal jełop chleje. Wczoraj kupił sobie w biedronie desperadosa 0,7 z tekstem, że przecież to tylko jedno piwo. ![]() niki ![]() Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-07-12 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Justa ![]() ![]() Dziewczyny co robicie, żeby zeszła opuchlizna ze stóp? Kurczę, nie chcę na tym weselu wyglądać jak hipopotam... :/
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angelika, bardzo się cieszę, że znalazłaś pieska, szkoda, że tyle nerwów musiałaś znieść, ale najważniejsze, że dobrze się skończyło. Zaczarowana, wspóczuję sytuacji, jakbyś zaczęła rodzić, to miałabyś podwójnie przerąbane przez nieznajomość języka. Jak trudna byś nie była, nie powinien cię zostawiać samej i pić w tym czasie. Nie dzień po wizycie informującej, że możesz w sumie rodzić w każdej chwili. H4linka mój przestał pić piwo po tych dwóch akcjach ze szpitalem u nas. Ale za to tyle je, że to jest nie do opisania. Nie pomyślałabym nigdy, że odstawienie piwa tak apetyt podnosi. A jego połączenia jedzeniowe.... śmieję się, że to on jest w ciąży, a nie ja. Potrafi zjeść wielką michę spaghetti, po tym ze 4 lody (kupujemy w lidlu te patykowe i mamy zawsze w zamrażalniku), michę orzechów, zapić wszystko kwasem chlebowym, poprawić jagodzianką, znowu wrócić do loda, masło orzechowe łyżką ze słoika... szok! W tym tempie będzie miał większy przyrost masy do porodu niż ja i się przestanie w koszule pracowe mieścić (już mu się na brzuchu rozjeżdżają). No ale daje radę prowadzić. Po jednym piwie wg norm ck można po 3 godz prowadzić, więc jedno to jeszcze nie tragedia, aczkolwiek rozumiem, że się wkurzasz. Może zrób mu próbny alarm, jak wypije, to udaj, że to chyba już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja lubie taka pogode przynajmniej jest co oddychac u mnie cala noc byla burza a teraz jest fajne powierze i lekki wietrzyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
U mnie delikatny deszczyk a wiatr niesie powietrze znad pobliskiego stawu. Zapach wilgoci ze zbiornika wodnego i takiej mokrej ziemi. Mrrr.
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja miałam podobną wagę do ciebie przed ciążą. Możesz napisać ile przytyłaś? Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() angelika__2014 ale ludzie też są niemożliwi. Koleś nie pomyślał, że ktoś będzie psiaka szukał. Grunt, że się odnalazł ![]() h4linka mój mąż już nie popija piwka. Chyba, że za moim przyzwoleniem, jak się zadeklaruję, że dzisiaj nie rodzę. A tak przerzucił się na te małe Radlerki 330 ml. Akurat na te upały świetnie zaspokajają pragnienie ![]() Widzę, że wszystkie narzekają na opuchnięte stopy, a ja najbardziej cierpię przez dłonie. Strasznie mi puchną w nocy, aż sie nad ranem z tego wszystkiego budzę. Do tego dzisiaj strasznie mnie bolał nadgarstek. Masakra jakaś ![]() ![]() ![]() Za to wczoraj odebraliśmy łóżeczko turystyczne. Będzie później stało w salonie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy czop moze miec tez kolor zielonkawy ?
bylam w toalecie i wylecialy mi takie grutki wlasnie jak taka galareta ale nie wiem czy to to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Hello,
Witam się w 37 tc ![]() Super mi się dzisiaj spało, chociaż wybudziła się ok 5 rano, to dalej spałam jak dziecko. To przez ten deszcz. U nas był dzisiaj pan od prania dywanów, ciesze się, że pozbyłam się roztoczy i teraz tylko trzeba odkurzyć i pomyc podłogi. Agelika - co za historia, powiem Ci, że podziwiam CIę, 5 rano i kobieta 9 m-cu szukająca pieska. I ![]() Też jestem ciekawa jak się znalazł Wasz piesek u obcych i to ze zmienioną obrożą. Podejrzane. I to na dworze w taką pogodę, nawet pieska do domu nie zabrali. Cytat:
Ciągle słyszę, że wyglądam lepiej niż w pierwszej ciąży, chociaż ważyłam wówczas dużo mnie (stratowałam z niższą wagą, przytyło mi się kilka m-cy przed zajadając po nocach stresy z pracy). [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47271782]Ja ogólnie lubię ten sklep i nawet teraz przymierzam się na jakieś małe zakupy online póki jest wyprzedaż. Akurat mi się trafiły te dwa bodziaki z wadą, ale zauważyłam dopiero przy prasowaniu, więc trudno. Mały bedzie je nosił po domu ![]() Ja miałam podobną wagę do ciebie przed ciążą. Możesz napisać ile przytyłaś? Oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko ![]() W pn jadę na wizytę i mój już mi by najchętniej najął kierowcę. Ale że wszyscy wyjeżdzają, a on w pracy, więc będę skazana na siebie ![]() Mój niby widział test i go oswoił, ale przez kolejne dni głównie rozmawialiśmy o tym, że bierzemy się za remont. Chyba oboje nie dowierzaliśmy, że sie udało ![]() angelika__2014 ale ludzie też są niemożliwi. Koleś nie pomyślał, że ktoś będzie psiaka szukał. Grunt, że się odnalazł ![]() h4linka mój mąż już nie popija piwka. Chyba, że za moim przyzwoleniem, jak się zadeklaruję, że dzisiaj nie rodzę. A tak przerzucił się na te małe Radlerki 330 ml. Akurat na te upały świetnie zaspokajają pragnienie ![]() Widzę, że wszystkie narzekają na opuchnięte stopy, a ja najbardziej cierpię przez dłonie. Strasznie mi puchną w nocy, aż sie nad ranem z tego wszystkiego budzę. Do tego dzisiaj strasznie mnie bolał nadgarstek. Masakra jakaś ![]() ![]() ![]() Za to wczoraj odebraliśmy łóżeczko turystyczne. Będzie później stało w salonie ![]() Nie nie tajmnica, przytyłam ok. 8 kg. Waga mi raczej stoi, bo mam ta przeklęta cukrzycę ciążową i jednak dieta mnie ogranicza. Gdyby trzymała się jej rystrykcyjnie to bym już pewnie schudła, ale nie umiem nie jeść. 20 WW na dobę to bardzo mało. Jem produkty o b niskim indeksie glikemicznym, ale zauważyłam, że to już nie wystarcza, bo cukry i tak szybują w górę. Dzisiaj zjadłam troszkę więcej niż zwykle, czyli 2 ciemne bułeczki z odrobiną masłą i co?!!!! Cukier po 1h 170, a po 2h 130 przy normie do 120. I oni twierdzą, że moje cukry nie kwalifkuja się do insuliny ![]() Może powinnam zrezygnować ze śniadań. Czuję jak mnie mdli. Już sama nie wiem czy nie wolałabym tego rzygania, przynajmniej mogłabym się najeść bez poczucia winy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- H4linka przeniosłaś Anus7 na początek listy, a ona ma termin na 06.09, więc jest po mnie. Upominam się, bo nie chcę być ostatnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na ostatniej wizycie miałam +6 kg też pewnie dzięki diecie cukrzycowej , to chyba jedyna jej zaleta ![]() Kurcze faktycznie wysokie masz te cukry , dziwne ,że lekarze twierdzą,że nie kwalifikują się do insuliny ![]() ![]() Ja się niedawno pochwaliłam ,że mam super cukry ale ostatnio też mi się kilka razy zdarzyły wyskoki ![]() ![]() Dzisiaj np zjadłam na śniadanie kromke chleba razowego z jajecznicą z 2 jaj na kiełbasce z pomidorem i już było ok bo miałam cukier po 1h 102 ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-12 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O właśnie o ciśnienie chodziło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.