|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część II
Nasze klotnie sa tak samo ogniste jak byly
Nie mniej, nie wiecej. W takich samych odstepach czasowych. No i klocilismy sie czesto, mocno, ale bez rekoczynow. Raczej dosrywanie sobie niz rzucanie miechem ; D Ale bywa ostro.Dziewczyny, moj ostatni dzidn w pracy. Od jutra bede sie przekonywac, ze istnieje zycie poza Bon Appetit! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Niambie Czas edycji: 2014-07-11 o 06:47 |
|
|
|
#4772 | ||
|
Rozeznanie
|
hej
Cytat:
w lidlu jest fajny makaron, taki cieniusieńki, co prawda to nie jest ryżowy, ale bardzo smaczny i szybko się robi... Cytat:
![]() kłócimy się normalnie, jak zawsze
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Od paru dni boli mnie chyba jajnik, cały czas i do niczego sie czuje... Na początku myślałam, że to owulacja, ale zazwyczaj u mnie to tylko trwa jeden dzien! Gdzie mam isc, żeby mnie zbadali? Bo u GP trzeba u mnie długo na wolny termin czekać, w A&I mnie do GP odeślą zapewne, bo nie umieram... Nie ma jakis walk in centre w szpitalach ginekologicznych? Wiecie cos? Mam takie zle doświadczenia z tutejszymi lekarzami i służba zdrowia ogólnie, że strasznie sie tym stresuje i nie wiem, gdzie pójść, żeby fachowo sie mną zajęli... ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co zadzwon do gp I zapytaj gdzie jest taka klinika, ja tak zrobilam I sie okazalo, ze mam pod nosem
|
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w walk in centre i usłyszałam, że pewnie naciagnelam miesien, mam wsiąść cos przeciwbolowego, nie ćwiczyć, nie podnosić, a jak cos - isc do GP... Ogółem kolejne zle doświadczenie - baba na recepcji chamska jak nie wiem co, lekarka (a raczej chyba pielęgniarka), nie umiała w ogole odpowiedzieć na moje pytania tylko powtarzała, że ona tylko mówi, co ona uważa, a jesli to nie to, to mam isc do GP albo do szpitala. Nikt nawet nie słuchał co mówiłam tylko w połowie zdania mi przerywali! Jade za tydzień do PL, tam sie gdzieś przejdę...
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Po ktorej stronie? Moze to slepa kiszka?
|
#4778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SYLWIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAA co z tą siłownią?
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
wysłałam Ci zaproszenie na FB. popiszemy później bo teraz jestem busy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozdro z luton
![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
Co nic nie mówiłaś, że wpadasz?
|
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Prawa... Zaczęło bolec jak cholera, zwlaszcza jak staje na prawa nogę Po pracy pędzę na A&E...Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Mialam bol w tym samym miejscu, podejrzewalam wszystkie mozliwe choroby i wybralam sie do szpitala. Mialam to szczescie ze trafil mi sie fajny lekarz i zadnych ciezkich przypadkow tego dnia nie bylo i zapewnil mnie ze nic mi nie jest, tylko naciagnelam miesien albo mnie przewialo. Poczatkowo bylam sceptycznie nastawionai nieufna ale lekarz mial racje! Po 2 dniach przeszlo jak reka odjal. Do tej pory niewiem co mi bylo. Jakis czas pozniej przypaletala mi sie infekcja z ktora poszlam do ginekologa, zrobila mi wtedy usg i cytologie i wszystko bylo ok. Takze moze rzeczywiscie to nic powaznego.
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
A jak przyciagasz prawa noge do kolana to boli? Moze masz zapalenie wyrostka lepiej idz do lekarza ASAP
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
A ja wlasnie klade sie spac, dobranoc!
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaraz tez :P
Wysłane z mojego SM-T111 przy użyciu Tapatalka
|
#4787 |
|
Raczkowanie
|
Jeden z kotów uciekł nam w nocy.
|
|
|
|
#4788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wejście do ogródka od ulicy? Zamknięte? |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Uff, trochę strachu sie najadlam, ale wieczorem zaczęło przechodzić, dziś juz prawie wcale nie boli
Myśle, że to była owulacja, bo tak kalendarzyk mniej wiecej wskazuje... Ale nigdy tak nie miałam! Jakby mnie nożem kłuli... Poczytałem trochę na necie i niektóre dziewczyny w szpitalu też laduja przez bole owulacyjne:| Tak czy siak - idę do ginekologa w PL sprawdzić wszystko![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
#4790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sprawdzić zawsze warto
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzisiaj przeżyłam szok. Wybraliśmy się z tz na male zakupy (chcialam znalezc sobie jakies buty do chodzenia na codzień, biegania, gym). Zdecydowałam sie w koncu na Nike Free Run 5.0. Przymierzylam je raz i juz wiedzialam ze je chce, sa mega wygodne mam nadzieje ze sprawdza sie w cwiczeniach w domu jak i na silownii. ALE... cena w roznicach rozmariowych daje do myślenia. Ja mam mala stope z tych akurat rozmiar 4 bralam je z serii "junior", ten sam model zaczynajacy sie od rozmiaru 4.5 znajdował sie w serii "women".
Cena nike free frun 5.0 z dzialu junior do rozmiaru 4 - 52£. Cena tych samych butow!!! Z dzialu women od rozmiaru 4.5 - 90£... Dziękuję ze mam taka mala stopę!!!!!!!!!
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje buty sportowe w tk maxx. New balance ktore mam w zwyklym sklepie kosztuja 85 w tk maxx zaplacilam 20
|
|
|
#4793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę uwierzyć w to co się stało, jak one podniosły to ciężkie okno? Zawsze bardzo pilnowaliśmy bezpieczeństwa, mamy zabezpieczone inne okna, a na to brakło nam siatki. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4794 | |
|
Rozeznanie
|
Za te wczorajsze buty to kocham moja malutka stope. Ja nosze tutaj zazwyczaj 3.5-4.
Fretka, kiedyś szlam na studniówkę z kolega (szukalam szpilek) weszlam do sklepu bo spodobaly mi sie jedne na wystawie. Wzielam od razu do przymierzenia bo but wydawal mi sie maly. Ale przeszłam sie w nich i widzialam ze moglyby byc o ten rozmiar mniejsze, wzielam odruchowo buty podeszlam do ekspedientki i pytam czy ma mniejszy rozmiar. A ona do mnie "w dziale dziecięcym." A ja taka z☠☠☠a i o co jej chodzi???? Okazalo sie ze szpilki mialy rozmiar 35.... Fretka, chciałabym zobaczyć Twoją minę jak otworzyłaś paczkę z butami dla niemowlaka. ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
Za nike free run 5.0 zaplacilam w koncu 52£, nie wydaje mi sie, zeby to byla jakas wygorowana cena. Taka normalna jak na dobre buty sportowe. Ale ciesze sie ze nie musialam brac tych butow z kolekcji "woman" bo za 90£ to bym sie juz zastanawiala czy je brac.
@ - 28.08... czekanie... Edytowane przez AgleRkowa Czas edycji: 2014-07-13 o 10:28 |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
O gdzie kupilas nike free run 5.0 bo w sport direct maja tylko takie szare nieciekawe no i na doroslych 4,5 najmniejszy rozmiar a ja wlasnie 4 potrzebuje
|
#4796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JD na Wood Green. ![]() W JD były czarne, szarawe, granatowe i różowe. Granat z różem - ok, ciekawe połączenie, ale nie do codziennego użytkowania. Gdybym tylko te buty wybierała z powodu biegania/gym, to wzięłabym właśnie te granatowo różowe. Ciekawy kolor. Same różowe nie dla mnie. Szarawe - jakiś taki mdły ten kolor. I był też sam granatowy bodajże z czarnym znaczkiem, ale to już inny model free run 5.0, miały tą podeszwę 5.0, ale model już inny. Wybrałam standard. Czarne z białym znaczkiem. Szukaj ich na dziale "junior". Tam są one właśnie po 52F. Dziewczyny powiedźcie mi, czy ceny przelotu samolotem na okres świąteczny będą już szły tylko w górę? Czy jest przełom cenowy w jakimś miesiącu? I potem sukcesywnie ceny idą w górę? Z ciekawości dziś spojrzałam na wyjazd 21 grudnia i powrót 3 stycznia. Cena 420f (ryanair) za parę w obie strony. ALE ceny na WIZZ mnie zabiły.....
@ - 28.08... czekanie... Edytowane przez AgleRkowa Czas edycji: 2014-07-13 o 10:26 |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za dwie osoby to cena spoko. W wizzair ceny pojda w dol jakos na poczatku listopada, moze koniec pazdziernika ale na pewno nie wczesniej. Ja wlasnie od paru lat kupuje w listopadnie i zazwyczaj mieszcze sie w 200f max w dwie strony.
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasia, dzięki za info! Kurde, nie wiem czy zamawiać już czy czekać. W sumie cena jest OK, ale nie chciałabym płacić jeszcze więcej. Same pewnie wiecie, że taki wypad świąteczny wiąże się głównie z kosztami. Prezenty, sylwester etc.
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Wizażystki
czy mogę się przyłączyć do Waszego grona? może kilka słów o mnie. Mam na imię Sylwia i mam 26 lat. Od prawie roku mieszkam w Londynie. Przyjechałam tu jako operka i nadal nią jestem ale od kwietnia pracuje również w macu na jesieni kończę przygodę z operką i powoli rozglądam się za jakimś pokojem do wynajęcia. Może poradzicie w jakich dzielnicach najlepiej szukać pokoju? Nie chcę mieszkać w dzielnicy gdzie jest bardzo dużo Polaków i najlepiej żeby to była 3 strefa bo prace mam w centrum
|
|
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Sylwia
![]() Ja mieszkam przy Walthamstow, 3 strefa. Dojazd do centrum Victoria line zajmuje ok 20-30 minut. Sylwia, a dlaczego nie reflektujesz na mieszkanie w dzielnicy gdzie jest duzo polakow? Pytam z ciekawosci.
@ - 28.08... czekanie... Edytowane przez AgleRkowa Czas edycji: 2014-07-13 o 17:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Nie mniej, nie wiecej. W takich samych odstepach czasowych. No i klocilismy sie czesto, mocno, ale bez rekoczynow. Raczej dosrywanie sobie niz rzucanie miechem ; D Ale bywa ostro.

Od paru dni boli mnie chyba jajnik, cały czas i do niczego sie czuje... Na początku myślałam, że to owulacja, ale zazwyczaj u mnie to tylko trwa jeden dzien! Gdzie mam isc, żeby mnie zbadali? Bo u GP trzeba u mnie długo na wolny termin czekać, w A&I mnie do GP odeślą zapewne, bo nie umieram... Nie ma jakis walk in centre w szpitalach ginekologicznych? Wiecie cos? Mam takie zle doświadczenia z tutejszymi lekarzami i służba zdrowia ogólnie, że strasznie sie tym stresuje i nie wiem, gdzie pójść, żeby fachowo sie mną zajęli... 

W sumie cena jest OK, ale nie chciałabym płacić jeszcze więcej. Same pewnie wiecie, że taki wypad świąteczny wiąże się głównie z kosztami. Prezenty, sylwester etc.