|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Mam tak od dwóch dni. Rano jest lepiej, ale i tak widać opuchliznę. W większość butów takich np. skórzanych balerinek się od dawna nie mieszczę. Chodzę tylko w czarnych bawełnianych, bo się rozciągają. Ale akurat je uprałam na to wesele i nie wyschły przez ten deszcz
Wizytę mam dopiero 23 lipca. Ja chyba dziś mężowi pozwolę na wódkę. Raczej się nie zapowiada, żebym miała rodzić, to niech się ostatni raz nacieszy
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Cale szczęście zasnelan o 7 i trochę odespalam. Snilo mi się ze byłam u zaczarowanej w domu i mylan głowę schylajac się nad wanna
![]() Kasia-ruda? Odnośnie twojego męża.. Jak on popija kwas chlebowy? Taki normalnie co do pieczenia chleba czy ja czegoś nie jarze??
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To poczucie winy i strach mnie zaczynają dobijać. Zostało ok. 3-4 tygodni musze się trochę pogłodzić, dla dobra dziecka. Skro nie chcą mi dac insuliny. Fem pisłaś, że insulina tez nie wystarcza? Co na to Twój lekarz? ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Kaws chlebowy na upały jest super!!! można kupić w sklepie, ale najlepszy jest włąsnej roboty. W moich stronach mówi się na niego podpiwek, bo smakuje trochę jak piwo i jest lekko gazowane. Pycha. |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem o czym piszesz ,bo ja też ostatnio mam miałam mega poczucie winy jak mi ten cukier zaczął skakać , że mogę zaszkodzić małemu A w którym tygodniu ciąży dowiedziałaś się o cukrzycy ? |
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
No to sobie obejrzałam i stwierdzam że wygląda obleśnie
|
|
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kwas chlebowy sama ostatnio hodowalam przy mieszaniu mi mega śmierdziało i nie wyobrażam sobie go wypić moze w sklepie jest jakiś inny,ten do picia?
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-12 o 11:58 |
|
|
|
|
#218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mocne kciuki żeby dalej szybciutko przybierała ![]() Cytat:
![]() Szkoda że nie utrzymujecie kontaktów, miałabyś bliską osobę z którą mogłybyście się wzajemnie wspierać... Ale rozumiem, że czasami stosunki rodzinne nie układają się niestety bajkowo. Cytat:
Bo tak jak piszesz, każdy ma lustro w domu i widzi różne rzeczy, a takie wytykanie nie wiem czemu ma służyć Chyba poprawie swojego własnego humoru bo innego wytłumaczenia nie widzę.Nie martw się, ja też mam przebarwienia na twarzy. Udaję się je na szczęście przykryć makijażem i nie są aż tak bardzo widoczne. Nie wiem czy lubisz się malować, ale jeśli tak to mogę Ci polecić podkład Vichy Dermablend, jest dobrze kryjący i zakrywa przebarwienia. hihi no ![]() Cytat:
Strasznie się cieszę że znalazłaś pieska Wiem co to strata zwierzęcia i wiem jak to boli. Dobrze że wszystko dobrze się skończyło!! A właśnie dziewczyny- jeszcze w temacie psów. Może wy coś doradzicie. Moja sąsiadka była parę dni temu na spacerze w lecie ze swoim psie i znalazła psa przywiązanego do drzewa... ![]() ![]() Już nie będę komentować jakim trzeba być człowiekiem żeby tak potraktować zwierzęSąsiadka wzięła go do domu, zawiozła później do weterynarza bo ten pies kuleje na łapkę i chciała zawieźć do schroniska. Okazało się jednak że w schronisku nie przyjęli jej tego pieska, bo nasza miejscowość, nie ma podpisanej umowy z tym schroniskiem o odbiór zwierząt i musiała wrócić z nim do domu. Dziewczyny co w takiej sytuacji można zrobić?? Ta sąsiadka najchętniej zatrzymałaby tego psa u siebie, ale ma już jednego psa ( dużego), jest to starsza kobieta, która dodatkowo opiekuje się mężem po wylewie. I chyba nie bardzo może zostawić go u siebie ![]() Ten pies od kilku dni jest u niej, ona mieszka piętro pode mną, widzę ich często na spacerach ( wychodzi oddzielnie z tym psem i oddzielnie ze swoim, bo chyba nie daję rady wyprowadzać ich razem), mówię wam dziewczyny jest kochany, nie wiem jak ktoś mógł się w ten sposób go pozbyć... Macie jakieś pomysły co można zrobić?
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
To jest taki napój, tż kupuje z firmy van pur, ma różne smaki: żurawina, śliwka itp. To nie taki zakwas do chleba, a gazowany napój- zamiennik piwa dla mojego tżta, ale bezalkoholowy. Ja tego nienawidzę, pachnie mi to karmą dla psów. Ale on uwielbia, pije to litrami.
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47271782]
W pn jadę na wizytę i mój już mi by najchętniej najął kierowcę. Ale że wszyscy wyjeżdzają, a on w pracy, więc będę skazana na siebie ![]() [/QUOTE] A nie, to ja normalnie cały czas jeszcze jeżdżę, tylko się zastanawiam do kiedy wolno ![]() Cytat:
Ja też nadrabiam braki spowodowane upałem. Zrobiłam babci włosy, upiekłam babeczki i biorę się za te nieszczęsne kartony...
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opcje są dwie: 1. Załóżcie temu psu profil na fejsie, opiszcie jego historię, dodajcie zdjęcia i kontakt, roześlijcie po znajomych, może ktoś go przygarnie albo chociaż pomoże w opiece. 2. Spróbujcie się skontaktować z okolicznym TOZem, przedstawcie sytuację, jest szansa, że wezmą pieska lub pomogą w rozsyłaniu wiadomości o nim. |
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Malutka
Ja od wielu lat bez makijażu nie wychodzę z domu, nawet się zastanawiam jak z obecnym stanem buzi będę leżeć w szpitalu bo naprawdę nie pomalowana wyglądam obleśnie. Ja używam podkładu Revlon Colorstay i też jest bardzo kryjący, na to trochę różu i jakoś mogę wyjść do ludzi. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Malutka Może się mylę ale teraz to chyba każda gmina musi mieć podpisaną umowę na odbieranie bezdomnych zwierzat. Może warto się dowiedzieć w urzędzie bo moje miasto nie odwozi zwierząt do najbliższego schroniska tylko do takiego z którym wspolpracuje. Pomysł z profilem na Facebooku jest bardzo dobry może uda się mu znaleść dobry dom bo w schronisku nie jest za różowo |
|
|
|
#223 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze ten sklepowy np. o smaku zurawiny moze bym sprobowała ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#224 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mi się dzisiaj śniło, że walczyłam z jakąś organizacją zanieczyszczająca środowisk...no dziwne rzeczy mi się śnią bo taka pro ekologiczna nie jesstem.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby to zeszło po ciąży i jesienią. Aaaa dla klupowiczów Kaphala jest dodatkowe -50% na przecenione rzeczy w ten weekend. Muszę stwierdzić, że bardzo poprawili się z jakością ciuszków dla małych dzieci. Ceny też mają wyższe, ale widać jakośc. Rozwala mnie kolekcja dla chłopców, super, kupuje tam dla moje 1,5 rocznego chrześniaka. |
||||
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)![]() Hej )Bylam rano z Tz na takim targu dupereli i dorwalam super termometr chicco - delfinek za 1zl )U mnie pogoda tez sie zmienila..nie pada ale jest pochmurno, troche odpoczynku od upalow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W schronisku właściwym dla danego rejonu tez mogą odmówić przyjęcia, bo skoro pani przyszła z tym psem, to jest jego właścicielką/opiekunką..więc niestety jest tak, jak pisze Halinka.. Cytat:
![]() A tak jako ciekawostka, dodam, że schroniska nie wydają zwierząt przypadkowym ludziom. Zawsze robią wywiad: pytają dla kogo, po co, jakie są warunki w domu, jaki tryb pracy ma opiekun. No i zanim się adoptuje zwierzę, np. psa, to trzeba przychodzić kilka razy, wyprowadzać go na spacer, karmić i bawić się z nim. Podoba mi się taki proces
|
|
#227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to faktycznie trochę się już męczysz z tą cukrzycą Ja też miałam robiony w 24 tc test obciążenia glukozą i wyszedł w porządku a w 29 tc poszłam do szpitala na obserwacje z powodu ciśnienia i moja ginka powtórzyła mi ten test(właściwie to nie wiem z jakiego powodu ) i już wtedy wyszedł powyżej normy po 2h ale zawsze to i tak kilka tygodni krócej Cytat:
A u mnie właśnie od wczoraj cały czas pada , ale ja lubię taką pogodę o ile nie pada cały tydzień w ogóle to jesień to moja ukochana pora roku Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-12 o 12:30 |
||
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu lepiej w ciąży się czuję, bo to strasznie mnie stresowało.
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś dziwnie się dzisiaj czuję, rano bardzo zaczął boleć mnie brzuch, na szczęście po chwili przeszło. Co chwilę chodzę do toalety i sprawdzam czy nie sączą mi się wody. Chyba panikuję
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zazwyczaj w granicach 120/70 130/70 .A w jakich godzinach bierzesz leki ? Bo ja biorę dopegyt 4x1 o 6.00 ,12.00 , 18.00 i 24.00. Ja się bardzo obawiałam właśnie tej końcówki ciąży i upałów ,że mi to ciśnienie będzie jakoś strasznie szalało i przez to te ostatnie tygodnie będę musiała spędzić w szpitalu , ale na szczęście się uregulowało
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Penuerka
Krem Iwostin 50+ od kilku lat używam do wczesnej wiosny do późnej jesieni, a nawet w słoneczne dni zimą. Od lat mam problemy z przebarwieniami i taka ochrona w ciąży nic mi nie dała, a plamy mam po prostu straszne. Nigdy wcześniej nie były one aż takie ciemne i duze. Nie mam złudzeń że same zejdą i obawiam się że większości zabiegów nie będzie można robić gdy karmi się piersią, nie mam pojęcia ile jeszcze będę tak wyglądać ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Oby moja intuicja się myliła
tż nie pozwala mi nawet na chwilę wstać z łóżka, więc leżę od rana, wstaję tylko do toalety Tłumacze małemu, że ma wytrzymać jeszcze tydzień
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja np jak więcej odpoczywam to też mam góra do 120 z dolnym to raczej nigdy nie miałam problemu a przy normalnej aktywności czyli jak cały dzień coś tam działam w domu to mam do 130 a ja jestem tak skonstruowana ,że nie potrafię usiedzieć w miejscu muszę być non stop w ruchu i największą karą dla mnie było jak miałam krwiaka a później to ciśnienie i musiałam leżeć
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-12 o 13:19 |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że do końca bez żadnych akcji dojdziemy spokojnie i urodzimy sn bez żadnych skoków. No i mam wielką nadzieję jeszcze, że to glupie białko w moczu już mi się nie pokaże nigdy!
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Sara, no jeszcze chwilę chociaż, przecież mistrzostwa się jeszcze nie skończyły
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ktore moze jeszcze skusza sie na szycie. Znalazłam piękne materiały w super cenach, nawet moje słoniki, za które ja za 2m zapłaciłam 36$ na tej stronce są 15zł za metr
http://drecotton.pl/pl/tkaniny-17#/page-3
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chłopaki mi wieczorem żyć nie dadzą..Moja koleżanka z pracy dzisiaj urodziła chłopaka Przeterminowany mocno, w poniedziałek mieli jej wywoływać poród, wczoraj mi marudziła, że już całe mieszkanie ma wypucowane od podłogi po sufit i nic. No i jednak coś.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

za 37 tc jedziemy równo 
chociaż oni pewnie wiedzą lepiej od nas 

Chyba poprawie swojego własnego humoru bo innego wytłumaczenia nie widzę.