III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 13:46   #4171
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Też uważam, że to niesprawiedliwe

Jeżeli chodzi o stosunek przerywany to podziwiam bo moja siostra wzięła się z takiego rozwiązania zresztą mój tż pewnie i tak by się na to nie zgodził i ja też bym się bała. Z kolei kalendarzy wymaga mega samodyscypliny której mi brakuje Słyszałam o takich urządzeniach które działają na zasadzie kalendarzyka - Lady comp czy jakoś tak. Ponoć rewelacja, ale nie wiem czy można ślepo wierzyć w jakieś urządzonko. A poza tym ja mam tak (zresztą chyba większość kobiet tak ma), że największą ochotę na seks mam właśnie w okresie okołoowulacyjnym czyli wtedy kiedy nie można i bądź tu człowieku mądry...
Ja też dokładnie wtedy mam największą ochote hehe
W kalendarzyki się nie bawie, bo tam nawet zmiana klimatu może wpłynąć na przesunięcie się dni płodnych. Poza tym trzeba mieć mega regularne okresy a ja nie mam hehe
Mój mąż zaproponował taki układ, że on się będzie pilnował, a ja się zgodziłam. Jednak wiesz, wtedy wychodziliśmy z założenia, że nawet jak się wtrafi nam "wpadka" to ok. Bo i tak planowaliśmy dzieckow niedalekiej przyszłości wiec nie było by tragedii tylko radość, a teraz to już strach. Bo ja naprawdę nie chce ciąży zaraz po ciąży. Chciałabym odczekać ze 3 lata i wtedy się starać jak będą do tego warunki. Więc już nie ma tego lajtu, że co będzie to będzie hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-07-12 o 13:47
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:01   #4172
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Hej

Agnes trzymajcie się kochana, oby wszystko bylo dobrze, nie martw się Dawaj znać co i jak
kciuki:

Dżanet dla mnie Millenium to jedne z lepszych książek jakie przeczytałam w życiu. Film się nie umywa

Latte super brzuszek

mam coś dla Was
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...-skurczow.aspx

Strasznie się denerwuje od wczoraj, czsto mam skurcze i po prostu chyba zaczynam panikować. Non stop jestem zestresowana, ale nie potrafię inaczej, mam takie rzeczy w głowie, wiem, że stres wpływa też na te skurcze, ale to jest silniejsze ode mnie

Obiad zjedzony i leżymy. Wczoraj przyszły ciuszki, które wylicytowałam i butelki wraz z podkładami. Nie są takie straszne, taka podwójna podpaska a z ciuszków jestem zadowolona, 12 sztuk za 20zł Choć 4 pary bodów na ramiączkach oddam koleżance, bo mi rsaczej się nie przydadzą we wrześnniu.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-12 o 14:02
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:19   #4173
Miminek
Raczkowanie

Misstic - My o drugie dziecko zaczęliśmy się starać jakiś czas po 2 urodzinach syna. I tak sobie myślę, że 4 lata różnicy które u nas będą są takie akurat. Ciąża po ciąży to faktycznie hardcorowe rozwiązanie, aczkolwiek słyszałam też dużo pozytywnych opinii o takim rozwiązaniu

Asia19x - a może to napinanie brzucha właśnie o tych nerwów jest?

Co do ciuszków - mi szwagierka wczoraj cały wielgachny karton przywiozła + wielką siatę ze śpiworkami i innymi szpargałami. Cześć ciuszków które przywiozła są jeszcze po naszym pierwszym synku (jak była jeszcze w ciąży to obdarowaliśmy ją ciuchami po młodym), część jest dołożona po ich córce. Fajnie Tylko teraz to wszystko przejrzeć i zrobić spis inwentarza

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-07-12 o 14:21
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:24   #4174
Asia19x
Zakorzenienie

Miminku też tak sądzę, za dużo się martwię i nakręcam.

Super z tymi ciuszkami, na pewno się przydadzą '

Ale mi mała uciska chyba na przeponę, ledwo oddycham

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 14:37   #4175
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Misstic - My o drugie dziecko zaczęliśmy się starać jakiś czas po 2 urodzinach syna. I tak sobie myślę, że 4 lata różnicy które u nas będą są takie akurat. Ciąża po ciąży to faktycznie hardcorowe rozwiązanie, aczkolwiek słyszałam też dużo pozytywnych opinii o takim rozwiązaniu
To prawie tak samo jak u mnie i u mojej siostry
I ja też będę chciała mniej wiecej taką różnice wieku.
Mam kilka znajomych rodzeństw co są rok po roku, ale myślę, że to decyzja każdej pary indywidualna. Niektórzy sami chcą odrazu się starać o kolejne dziecko. Ja jednak należe do tej drugiej grupy hehe

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Miminku też tak sądzę, za dużo się martwię i nakręcam.

Super z tymi ciuszkami, na pewno się przydadzą '

Ale mi mała uciska chyba na przeponę, ledwo oddycham
Asiu a może pij sobie meliskę, trochę cię rozluźni, bo takie nerwy naprawdę bardzo wpływają potem na samopoczucie i na to co się z nami dzieje..

Chyba robi mi się zimno w kąciku ust

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-07-12 o 14:40
Stary 2014-07-12, 14:40   #4176
Latte88
Zakorzenienie

Pierwszy projekt za nami jeszcze nie skończone i pościel zastępcza właściwą założymy przed urodzeniem małej padam na twarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405169097705.jpg (48,9 KB, 51 załadowań)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:47   #4177
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Witam sie ze szpitalnego lozka,nospa wczoraj nie pomogla. Skurcze byly juz co 3 minuty.dobrze ze maz akurat wrocil to mnie spakowal i przywiozl.sytucja wygladala powaznie, lekarz ktory mnie przyjmowal juz zaczal sie dowiadywac czy jest kareka zeby mnie przewiezc do innego szpitala, bo tu przyjmuja porody dopiero od36 tc.ale dostalm leki i na razie sytuacja opanowana.
Dobrze,że się udało zatrzymac wszystko.. trzymaj się cieplutko !

A co do antykoncepcji... Mój Tż mi mówi,żebym sobie wzięła spiralkę ale mnie ona też jakoś przeraża i się boję,że mogłaby mnie tam w środku uszkodzic,mimo,że to niby niemożliwe ale jednak nie chcę... Chyba znowu wrócę do tabsów,choc mam stracha,bo przy Cileście wpadłam w tamtym roku i może byc,że zaszłam biorąc je i dlatego się dzidziuś nie rozwijał,bo cała gospodarka hormonalna była przez to zaburzona j,tak mi w szpitalu gin tłumaczył,że taką możliwośc można brac pod uwagę... Ale teraz jak będę za kilka lat się starac to jakiś czas przed rzucę tabletki i stresu nie będzie.

Poryczałam się... Robiłam na obiad sos koperkowy z jajkiem i zważyła mi się śmietana,choc nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało i rzuciłam wszystkim,poryczałam się i jedliśmy na obiad pulpety ze słoika,bo kupiłam dzisiaj w Netto tak o żeby były...
Jeszcze piorę pościel dla małego i wlałam półtora nakrętki dzidziusia do prania i cała pralka w pianie i zaraz włączam dodatkowe płukanie,bo coś czuje,że będzie masakra

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:50   #4178
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Lette ładnie to wygląda

ja w sumie mogłabym mieć jedno dziecko po drugim. Nie chce długo czekać z racji wieku już nie za młodego Gdybym miała pewną pracę myślę, że zdecydowałabym się po roku na drugie dziecko. Ale umowa mi się kończy z końcem 2015r, w sumie parę miesięcy jak wrócę z macierzyńskiego i obawiam się, że z otwartymi ramionami mnie spowrotem nie przyjmą choć obiecywane były cuda wianki, to ja tam nie wierzę w nic, czego nie ma na papierze.
Może to chore że decyzję o dziecku uzależniam od umowy w pracy ;p ale nie chciałabym zostać z dwójką dzieci na jednej wypłacie męża...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:56   #4179
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Pierwszy projekt za nami jeszcze nie skończone i pościel zastępcza właściwą założymy przed urodzeniem małej padam na twarz
Raj dla maluszka, piękne
Chyba się wzruszę, bo już sobie wyobraziłam nasze łóżeczko i maleńki skarbeczek nasz w środku

Poprawił mi sie nastrój jak na koncie zobaczyłam przypływ gotówki Zus wypłacił smętne grosze, ale założyłam konto na aptekagemini.pl i wiecie co to oznacza ?
Mały szoping

Mistic tak myślałam, ale biorę dużo leków na co dzień i boję się tych ziół Ja wiem, że sobie tym wyrządzam krzywdę Ale takie mam usposobienie, zawsze wszystko przeżywam i się przejmuję, choć tłumaczę sobie, że głupia jestem i mam myśleć dobrze
Zelazo, mg, Femibion i no-spę biorę

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

A co do antykoncepcji - ja się strasznie boję ciąży po ciąży Nie stać nas na to, bo najpierw jednemu chcemy dać wszystko i poważnie rozważam tabletki. Nigdy nie brałam, never, zawsze aż wstyd się przyznać stosunek przerywany i gumka na finał dopiero Mozecie nie wierzyć, ale przez tyle lat Tż nigdy nie doszedł we mnie bez gumki, nigdy, nawet jak zdarzyło się kochać po %, wiecie jak to czasem jest Zawsze bardzo uważaliśmy, ale jakoś po ciąży ta druga ciąża mnie przeraża...
Chciałabym drugie dziecko, ale za 5 lat przynajmniej

Tabletki można chyba po karmieniu zażywać dopiero? Jak to jest?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 15:13   #4180
Misstic
Wtajemniczenie

Mecia a jak bralas te tabletki to nie zdazylo ci sie miec opoznienia w czasie, biegunki, wymiotow czy branie antybiotykow? Bo wtedy rzeczywiscie jest jakas tam szansa na ciaze jak sie dodatkowo nie zabezpiecza. Pisze tez o tym w ulotce. Szczerze ci powiem, ze ja nie wierze w mozliwosc ciazy przy braniu tabletek oczywiscie stosujac sie do zasad ich brania

Dzanet to nie jest glupie, my z mezem nawet ta ciaze uzaleznilismy troche od mojej umowy o prace.. niestety ale z jednej renty mojdmgo meza ciezko by bylo nam sie utrzymac we dwoje a co dopiero dziecko albo dwa
Takie mamy czasy ze panstwo nie pomoze, a uwazam za rozsadne kiedy rodzice brzydko mowiac przekalkuluja czy ich stac na dzieci.

Asiu my z mezem mielismy tak samo tylko ze nawet na finisz nie bylo gumki

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-07-12 o 16:56
Stary 2014-07-12, 15:18   #4181
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A jakiego pochodzenia ? Bo ja mam ból ale od kopniakow małej i bolą aż plecy z tylu też. Pomaga lezenie na lewym boku i wtedy widzę te kopniaki dokładnie, jak przechodzi wstaje i smigam dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no wlasnie nie wiem skad ten bol czesto balala mnie watroba ale teraz boli mnie na placach i pewnie nigdzie nie pojade dosc ze pada okropnie to jeszcze ten bol

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
cudnie

Ja bardzo bym chciala drugie dziecko tak za 2-3 lata jak wroce do pracy i mi umowe przedluza chociaz maz roznie sie zapatruje na to no ale zobaczymy mysle ze czas i kwestia finansowa pokaza. A po porodzie to pewnie zostana nam gumki, ja nie chce brac tabsów bralam ok roku nic mi nie bylo ale nie chce pchac sie w to gowno. Moja kolezanka z pracy brala przez lata tabsy(miala tez przerwy) i prawodopodobnie przez to ma teraz cala macice wycieta to miala stany rakowe.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 15:25   #4182
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Mecia a jak bralas te tabletki to nie zdazylo ci sie miec opoznienia w czasie, biegunki, wymiotow czy branie antybiotykow? Bo wtedy rzeczywiscie jest jakas tam szansa na ciaze jak sie dodatkowo nie zabezpiecza. Pisze tez o tym w ulotce. Szczerze ci powiem, ze ja nie wierze w mozliwosc ciazy przy braniu tabletek oczywiscie stosujac sie do zasad ich brania
Właśnie nie i lekarz wyliczył,że do zapłodnienia prawdopodobnie doszło w 2-3 dniu cyklu... Czyli teoretycznie to był okres i przerwa między opakowaniami a ja miałam taki okres jakby chciał byc a nie mógł wtedy(teraz też zresztą tak szybko zaszłam) i potem brałam tabletki,bo skąd miałam wiedziec,że zajdę i następny okres nie nadszedł już... Ale pamiętasz akurat w tamtym roku była afera z Cilestem,że go wycofali? I akurat jak poszłam do ginka z ciążą wtedy to mi powiedział,że Cilest jest wycofany na jakiś czas,więc może to jakaś wada była w nich,nie wiem

Nie wiem czy słyszałyście o proszkach Concertino Baby Świetnie pachną a ja miałam akurat 2 próbki i normalnie zakochałam się w tym zapachu ciekawe czy gdzieś znajdę te proszki w sklepach,bo widzę,że i płyny do płukania i proszki z tej serii na allegro są tanie i czytałam opinie to piszą,że jak za taką cenę to dobry produkt. Widziałyście je gdzieś na półkach?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:32   #4183
Asia19x
Zakorzenienie

Mecia Tak czasem się zdarza,, że jedzonko nie wychodzi, nie przejmuj się

Zamówione
Dla małej oliwka i kremik, smoczki, żel dla Tż, mgB6, odżywki i szampony dla mnie 160zł ale trochę tego wzięłam i wzięłabym jeszcze raz tyle gdybym mogła

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Nie wiem czy słyszałyście o proszkach Concertino Baby Świetnie pachną a ja miałam akurat 2 próbki i normalnie zakochałam się w tym zapachu ciekawe czy gdzieś znajdę te proszki w sklepach,bo widzę,że i płyny do płukania i proszki z tej serii na allegro są tanie i czytałam opinie to piszą,że jak za taką cenę to dobry produkt. Widziałyście je gdzieś na półkach?

O ciekawe, nie słyszałam o nich

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 16:39   #4184
Simran86
Raczkowanie

Agnes trzymajcie się i dobrze, że mają cały czas na Ciebie oko

Witajcie:-*
Łożeczko w połowie pomalowane jutro Małż będzie kończył i nakładał drugą warstwę u nas dzisiaj trochę leniwy dzień-rano pojechaliśmy na giełdę, później zakupy, obiad i teraz odpoczywamy Małż idzie jeszcze dzisiaj na 3 zmianę i zostajemy same :-(
Wczoraj przyszły na konto pieniądze za pobyt w szpitalu:-D poszalałam i 3 paczki na allegro zamówione:-D

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:48   #4185
Aliszcze
Zakorzenienie

Ja bankowo na tabletkacj anty bede. Teraz jak nam sie naturalnie udalo zajsc to juz w ogole musimy uwazac,bo trzecie dziecko to nie przelewki;-)a chce wrocic tez do pracy,troszke rozwinac sie zawodowo. Dlatego ciesze sie,ze teraz bede miec dwojke dzieci i nie bede myslec kiedy to zrobic sobie drugie dziecko;-) bo nie czarujmy sie,w naszym kraju nigdy nie ma dobrego czasu na ciaze. Dlatego dla mnie to rozsadne podejscie,ktore ktoras tu napisala, ze uzaleznia druga ciaze od umowy o prace.
Pozdrawiam z ogrodka moich rodzicow,dzis pelen relaks:-D

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:53   #4186
Misstic
Wtajemniczenie

Meta a to dlatego moja kolezanka byla zdziwiona i troche zla jak poszla po kolejne opakowania cilestu a ginka jej musiala zmienic bo wycofali czy cos. Moze rzeczywiscie oni cos pochrzanili i przez to sie tak porobilo
A o tych plynach nie slyszalam, moga byc fajne

Asia brawo za zakupki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Simran dla ciebie rowniez pochwal sie potem co tam kupilas

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-12, 16:56   #4187
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ale mam znowu parcie na słodkie pochlonelam mleczko w tubce i dalej myślę co by tu zjeść...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:00   #4188
Asia19x
Zakorzenienie

Dziękuję Mistic

Simran pochwal się coś kupiła

Ja też mam parcie na słodkie, ale nic w domu nie ma, zjadłam dwa jabłka

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 17:03   #4189
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Meta a to dlatego moja kolezanka byla zdziwiona i troche zla jak poszla po kolejne opakowania cilestu a ginka jej musiala zmienic bo wycofali czy cos. Moze rzeczywiscie oni cos pochrzanili i przez to sie tak porobilo
A o tych plynach nie slyszalam, moga byc fajne

Asia brawo za zakupki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Simran dla ciebie rowniez pochwal sie potem co tam kupilas
Hihi oczywiście, że pokaże:-D zamówiłam koszule i mam nadzieję, że gatunkowo będą dobre... Ja od wczoraj zajadam się ciastkami korzennymi:-D coś za mną ostatnio chodziły:-P

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Dziękuję Mistic

Simran pochwal się coś kupiła

Ja też mam parcie na słodkie, ale nic w domu nie ma, zjadłam dwa jabłka
Asiu jak tylko przyjdą paczki to pokaże:-D jedną już na pewno będę miała w poniedziałek bo dostałam maila i sobie śledzę przesyłkę;-)

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:06   #4190
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A my po sesji zdjeciowej
Tż szybko się zniechęcił więc musiałam ściągnąć biustonisz

Jak obrobie to coś dla was wybiorę

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:06   #4191
Asia19x
Zakorzenienie

No to czekamy z niecierpliwością

słuchajcie, macie takie uczucia g0rąca?
Jak leże i pojawia się skurcz od razu cały pyszczek mnie piecze i nawet zdarza się to od kilku dni kilka razy dziennie Leże i buuuuu, jakby mi twarz się miała spalić

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 17:17   #4192
ania9106
Zadomowienie

My juz po wizycie. Wszystkie parametry sa w normie. Dzidzia jest bardzo duza na 34tc. Waga rowne 2kg ( 32tc).

Mam tez fajne zdjecia i film 4d.

Dzisiaj szalelismy na zakupach. Kupilismy nowa lawe,komode dla
Mikiego, poleczki i lozeczko

Wkoncu tz kupil mi nowa lodowke i zelazko
W poniedzialek jade po tapete dla malego. Noo i reszta wyprawki

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:20   #4193
Asia19x
Zakorzenienie

Brawa Aniu, cudne 2kg

i za zakupki też

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 17:41   #4194
ircha06
Raczkowanie

Cytat:

Jak leże i pojawia się skurcz od razu cały pyszczek mnie piecze i nawet zdarza się to od kilku dni kilka razy dziennie Leże i buuuuu, jakby mi twarz się miała spalić
Mi Asiu od rana jakoś ciepławo. Boję się czy mnie choróbsko nie rozłoży, bo do tego gorąca przyzwyczajona miałam zawsze uchylone okno i na dziś na noc też zostawiłam, a wcale ciepło nie było Męża też coś łamie w kościach, ojjj żebyśmy oboje nie polegli. Zaaplikowałam mu cerutin z rana, a sama wzięłam Prenalen na gardło, bo coś czułam, że mnie drapało.
Mnie też dziś coś słodkie ciągnie... Była już czekolada - oczywiście na spółę z mężem, co by nie było, że tylko ja grzeszę Jakiś wafelek, arbuz, w międzyczasie część bobu ugotowałam i zjadłam. Aha i malinki były też trochę, jeszcze zostało to mężowi zaraz jakiś deserek zaserwuje, co by się nie zmarnowały.

Ania, za wizytę i zakupy. Prześlij trochę tych zakupowych fluidów, bo ja nie mogę się zebrać do kupna mebli. Niby nie ma to być nic szczególnego, ale jakaś ostatnio nie zorganizowana jestem

Ekaterina, to teraz masz zabawę z przerabianiem foteczek, ale wierzę w twoje umiejętności i że będzie niezły efekt
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:43   #4195
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie. Wszystkie parametry sa w normie. Dzidzia jest bardzo duza na 34tc. Waga rowne 2kg ( 32tc).

dla dzieciaczka i za zakupy

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:53   #4196
Miminek
Raczkowanie

Latte - oooo jak fajnie a co to za karuzelka? śliczna!!

Dzanet - mleczko w tubce nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam (czy może raczej ssałam ). Ale mi ochoty narobiłaś

Ekaterina - my na sesję wybieramy się w piątek, ale raczej taką ubrana będzie bo kuzynka tż jest fotografką i głupio będzie się przed nią rozbierać :P a poza tym chciałabym zrobić tak zdjęcie że jesteśmy we trójkę a potem po porodzie już we czwórkę.

Asia19x - czasem tak mam. A na obronie to czułam że dosłownie cała płonę. W przeciągu minuty byłam mokra jakby mnie ktoś polał wodą. A czasem i bez stresu siedzę sobie spokojnie i ni z gruchy ni z pietruchy robi mi się gorąco i zaczynam się pocić.

Ania - a czy aż taka duża to nie wiem :P nasz w 30tc3d ważył 1700g i w siatkach centylowych był po środku. Pewnie będzie ważył podobnie do Waszego malucha

Wy już takie wyszykowane z wyprawkami a ja nie mam praktycznie nic zrobione a dopiero pod koniec lipca zaczynamy remont i dopiero po remoncie będę prała itd.

Tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i zaczęłam schizować na tym punkcie. Już na wszelki wypadek zamówiłam dodatkowe 2 koszule nocne i jak tylko przyjdą to pakuję torbę do szpitala.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:59   #4197
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A my po sesji zdjeciowej
Tż szybko się zniechęcił więc musiałam ściągnąć biustonisz

Jak obrobie to coś dla was wybiorę

Obrabiaj i wstawiaj

Cytat:

Nie zauważyłam, ale może też nie zwracałam na to większej uwagi. Wiem tylko, że od jakiegoś czasu muszę mieć na noc otwarte okno (nawet jak jest zimno) bo się duszę w nocy i spać nie mogę...

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość

Gratuluję 2 kg szczęścia
To moja jakaś malutka jest, bo w 32 tyg. 1559g... Ale liczę na to, że dobije tak do 2800 g i szybciutko wyskoczy bez problemów

A i gratuluję zakupów

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Mi Asiu od rana jakoś ciepławo. Boję się czy mnie choróbsko nie rozłoży, bo do tego gorąca przyzwyczajona miałam zawsze uchylone okno i na dziś na noc też zostawiłam, a wcale ciepło nie było Męża też coś łamie w kościach, ojjj żebyśmy oboje nie polegli. Zaaplikowałam mu cerutin z rana, a sama wzięłam Prenalen na gardło, bo coś czułam, że mnie drapało.
Mnie też dziś coś słodkie ciągnie... Była już czekolada - oczywiście na spółę z mężem, co by nie było, że tylko ja grzeszę Jakiś wafelek, arbuz, w międzyczasie część bobu ugotowałam i zjadłam. Aha i malinki były też trochę, jeszcze zostało to mężowi zaraz jakiś deserek zaserwuje, co by się nie zmarnowały.

Ania, za wizytę i zakupy. Prześlij trochę tych zakupowych fluidów, bo ja nie mogę się zebrać do kupna mebli. Niby nie ma to być nic szczególnego, ale jakaś ostatnio nie zorganizowana jestem

Ekaterina, to teraz masz zabawę z przerabianiem foteczek, ale wierzę w twoje umiejętności i że będzie niezły efekt
A ja mam dzisiaj wielgachną ochotę na pizze!!! ale co z tego, jak u mnie na wiosce żadnej pizzeri nie ma, bo zamknęli, a do najbliższej mam z 15 km... Chyba wyślę Małża

Dziewczyny a mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda i nie tylko... Od kilku dni chodzę wszystko sprzątam, układam, ba! nawet wzięłam się za robienie przetworów na zimę, czego nigdy wcześniej nie robiłam
A dzisiaj na życzenia mojego kochanego mężulka zrobiłam kompot z jabłek i mięty Niby to takie proste, ale był to mój pierwszy raz Oby Tżtowi smakowało, bo jak nie to...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 18:06   #4198
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też się balam, bo Tż był przeziębiony i jeszcze kaszle, ale na szczęście mnie nie złapało i pomimo tego upału chyba mnie owiało w nocy, bo śpię w majtasach samych i koszulce więc całe plecy na wierzchu
A dziś obudziłam się cała zalana potem i wstawałam wentylator włączać, bo nie mogłam aż oddychać.

Zjadłam talerz bigosu, pączka z czekoladą i zaraz zjem jeszcze jagodziankę, więc zaspokoję apetyt na słodkie

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Martynka ja mam tak z tym, że chyba przez to, że leżę mam ochotę wszystko prać, sprzątać, układać a nie mogę

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-12, 18:12   #4199
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Latte - oooo jak fajnie a co to za karuzelka? śliczna!!

Dzanet - mleczko w tubce nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam (czy może raczej ssałam ). Ale mi ochoty narobiłaś

Ekaterina - my na sesję wybieramy się w piątek, ale raczej taką ubrana będzie bo kuzynka tż jest fotografką i głupio będzie się przed nią rozbierać :P a poza tym chciałabym zrobić tak zdjęcie że jesteśmy we trójkę a potem po porodzie już we czwórkę.

Asia19x - czasem tak mam. A na obronie to czułam że dosłownie cała płonę. W przeciągu minuty byłam mokra jakby mnie ktoś polał wodą. A czasem i bez stresu siedzę sobie spokojnie i ni z gruchy ni z pietruchy robi mi się gorąco i zaczynam się pocić.

Ania - a czy aż taka duża to nie wiem :P nasz w 30tc3d ważył 1700g i w siatkach centylowych był po środku. Pewnie będzie ważył podobnie do Waszego malucha

Wy już takie wyszykowane z wyprawkami a ja nie mam praktycznie nic zrobione a dopiero pod koniec lipca zaczynamy remont i dopiero po remoncie będę prała itd.

Tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i zaczęłam schizować na tym punkcie. Już na wszelki wypadek zamówiłam dodatkowe 2 koszule nocne i jak tylko przyjdą to pakuję torbę do szpitala.

No nasz w 30 tc wazyl 1800 jak to pan gin dzisiaj powiedzial ze to dzidzia wyzszej wagi raczej dobije 4 kg

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 18:24   #4200
Aliszcze
Zakorzenienie

Moja drobinka w 30 tc wazyla wg usg 1100

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości