|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
dzień dobry dziewczyny
![]() Soniu udanego wesela. @ mam nadzieje że dziś cię nie zaskoczy ![]() Melisko możecie z mężem intensywnie leniuchować Dorotko miłego dnia ![]() w ogóle okazało się że musze zmienić wizytę u gin. Nie wiem jak to liczyłyśmy z gin ale 8.8 będę miała 15 dc wiec już może być po owulce, a wolałabym żeby było jeszcze przed. Musze w poniedziałek zmienić termin na 5.8 wtedy będzie 12 dc
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Sonia miłej zabawy
Kocurek a ty masz "liczącą" robotę Ja coś się dzisiaj obudziłam i łupało mnie w kościach jakby jakaś choroba mnie brała, stan podgorączkowy. Mam nadzieje ze zwykła herbatka z cytryną i sokiem pomoże |
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko proszę się tu ze mnie nie naśmiewać.
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
ja się dziś obudziłam z bólem zęba ![]() Dorotko udanego wypadu ![]() Soniu szalej tam na weselu oby bez @
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() jak u Ciebie pogoda bo ja sie tam w poniedziałek wybieram ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez Meliska86 Czas edycji: 2014-07-12 o 11:26 |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blomba mi wypadła i ciągle mi coś tam wpada a o dentysty 18 ,wiec juz nie długo
|
|
#4867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaraz wychodzę na ślub, zaczęłam na szybkości nadrabiać, ale zostało mi jeszcze kilka stron. Niby jestem w domu, a tyle rzeczy mam do zrobienia, do pracy, na wyjazd, że nie wyrabiam się. Miłęgo weekendu! ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- A i Aniu! Pisałaś o wygraniu konkursu wzięłam udział w zgłoszeniu do testów dove i się zakwalifikowałam Dostałam w piątek zestaw kosmetyków ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kocurro- u mnie testy owulacyjne nie zdały egzaminu, bo one reagują na hormon LH , a przy policystycznych jajnikach moje stężenie tego hormonu cały cykl jest podwyższone, więc cały czas wychodzi mocna ciemna kreska. Badałam w laboratorium, to rzeczywiście jest skok chwile przed owu, ale w teście domowym szacuje się na podstawie odcienia kreski, a nie dokładnego wyniku.
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
U nas ladna pogoda, ale nie ma czasu na odpoczywanie ( nadal sprzątamy), ale za to od wczoraj mam takiego banana na buzi przez tą wizytę ze ho ho Annasar mam nadzieje ze przestanie bolec, bo ból zęba, to chyba najgorszy ból jaki moze się czlowiekowi przytrafić ![]() Sonia udanej zabawy Zanetka nie przejmuj sie tymi testami, u mnie tez raz wychodziły pozytywnie, a po owulce to mialam takie hmm nie wiadomo jakie tzn jakbym byla przed, ale do samego okresu takie miewałam, wiec glowa do góry
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko podobno ma być ciepło ale burzowo
![]() My dopiero się wybierzemy do tego Energylandu za jakiś czas bo teraz to tam będą tłumy pewnie!! Dziewczyny już się nie przejmuje tymi testami. Dziś na wszelki wypadek poprawiliśmy jakby czasem faktycznie ta owulacja u mnie była później. Od dziś też włączyłam luteinke. jak do 25.7 @ się nie pojawi to będę testować ![]() Agolandia no to w poniedziałek czekamy na dobre wieści do gin ![]() Annasar współczuje bolącego zęba.
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
ale cicho dzisiaj
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Gdzie jesteście ???
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
Agolandia, lekarz jeszcze tak szybko niestety może nic nie zobaczyć No chyba że będziesz miała szczęście i będzie pęcherzyk, czego Ci oczywiście życzę. Ale i tak polecam test ![]() Gratuluję zestawu Dove, też się starałam, ale chyba za dużo póki co dostałam ![]() Annasar, jak ząb? Lepiej? Meliska, nie pamiętam czy podawałaś wyniki progesteronu Jak nie to dopytuję ![]() Soniu, udanej zabawy i oby @ Cię nie nawiedziła ![]() Żanetko, to teraz pozostaje nam tylko czekać na testowanko Dorotka, jak było? Wyszalałaś się?
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny w takim tempie to Aneczka spokojnie może założyć nowy watek po powrocie
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później w tygodniu nie ma mnie 3h i muszę dwie-trzy strony nadrabiać ![]() Założę w pon wieczorem (chyba że będzie trzeba szybciej ), a przeniesiecie się tam jak wybije 5000
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się jeszcze pochwalę, że moja dzidzia ponownie daje o sobie znaki (po ok. 1,5 tyg przerwie) i co chwila teraz mam puk puki
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jak już rękę położe i potrzymam chwike to czuje tak delikatnie jak stuka
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Melduję się po powrocie. Niestety wyjazd nie bardzo nam wyszedł, w Monachium rano pogoda była w miarę, ale jak dojechaliśmy na miejsce to lało jak z cebra, nic się nie dało za bardzo zrobić, pochodziliśmy z pół godziny z parasolami po nabrzeżu i wróciliśmy, bo szkoda nam było dnia... Więc trochę wszystkim się humorki popsuły, bo 200km jechać żeby chwilę na wodę popatrzeć? No ale trudno. Potem posiedzieliśmy u znajomych, a teraz TŻ ogląda mecz z fochem, bo oczywiście musieliśmy się pokłócić - napiszę Wam w klubie zaraz. Guerka - a u kogo byłaś tym razem? Czemu nie wybrałaś się do doktora K? Możesz mi napisać PW ![]() Kocuro - ja wierzę, że razem potestujemy i razem będziemy świętować 2 kreseczki ![]() My ostatecznie nie spaliśmy u znajomych, bo kuzyn TŻ-ta też zdecydował się jechać z nami, więc jeszcze trochę poprawiliśmy, choć już ewidentnie po, bo pancia już nie tak mocno mokra. Mam nadzieję, że się udało. Piecze mnie w ogóle z prawej strony w podbrzuszu, miałyście coś takiego? Sonia - ja jakoś nie mam przekonania do tych kolczyków ciążowych, wolę chyba wyciągnąć na ten czas po prostu ![]() Zwierzaki macie cudowne dziewczęta Dorotko - obyś odpoczęła i się wyszalała do woli! Ewuniu - mała dzisiaj lepiej? mieliście jechać nad wodę? Aneczko - super, że się dzidzia odzywa! ![]() Kurde, chciałam Wam coś jeszcze odpisać, ale zapomniałam ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Już wiem Co do tej mega późnej pory to ja normalnie też o tej porze już smacznie śpię, ale jak mieliśmy te popołudniówki do 24 to akurat o tej porze się dopiero kładliśmy spać
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko przykro mi że pogoda pokrzyżowała Wam plany.
a co do testowania to mam nadzieje ze będzie nam dane wspólnie testować no i wspólnie cieszyć się II kreseczkami
|
#4881 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki daje znac tylko, ze zyje
napisze cos wiecej jutro albo dopiero w poniedzialek. Teraz juz ukladam sie na podusi ![]() Sciskam Was mocno i przesylam buziaki
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
, a ja znowu spac nie mogę, i juz na nogach po domu sie kręcę . Nati byłam u doktor W. bo byla dostępna o tej porze w piątek, a dr K. w piątki jest na oddziale i narazie wole nie isc na oddzial do niego bo atmosfera jest tam "gęsta" po ostatnich wydarzeniach na naszej porodówce Idę jakąś kawkę wypić i pewnie później sie jeszcze położę
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczyny
Ale tutaj spokojnie ja nie mam jak nadrabiać. Wczoraj pogoda była kiepska niestety, mąż troche popływał ale nie długo a ja nie chciałam, bo jakoś tak mi sie wydaje ze troche nieodpowiedzialnie teraz w ciąży sporty ekstremalne uprawiać a z drugiej strony przeciez nie mam jeszcze brzuszka, jedyne co mi grozi to ze wpadne do wody ale duzo partii mięśniowych pracuje i chyba forsowanie jakiekolwiek brzucha nie bedzie zbyt dobre. Natka dobrze ze poprawiliscie Annasar jak sie czujesz? Aneczko super ze czujesz znów dzidziusia zazdroszczę i swojego doczekać sie nie moge kiedy potwierdzasz płeć? Ja dopiero będę we wtorek z wami zostajemy troche dłużej Mała niestety nadal nerwowa. Wyobraźcie sobie ze juz tyle dni, cierpienia, płaczu, bólu a ten głupi ząb nadal sie nie przebił ;( |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuniu - być może dziąsełka jej popuchły przez to i ząbek ma dłuższą drogę do przebycia
![]() Guerka - no tak, ja ostatnio też byłam u niej, do doktora K. pójdę dopiero potwierdzić ciążę. Choć zastanawiam się też nad młodym ewentualnie, bo podobno stary ma już oddawać ordynaturę powoli. Wiesz coś o tym?
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Nati szkoda że wypad się nie udał ale ważne że podziałaliście Ewunia jak strasznie mi szkoda tej Twojej córci takie maleństwo a musi się tyle wycierpieć buziak dla niej Guerka Żanetka ![]() Aniutka zabiegana ![]() Aneczka ![]() Ja wczoraj byłam u znajomych naszych najlepszych no i ta znajoma ostatnio poroniła w 3 miesiącu ale gadałam z nią wczoraj i mają zielone światło już więc będą sie starać tylko ze im się udało w 1 cs no a my się śmiałyśmy że fajnie by było jakbyśmy miały równo dzieciaki bo ślub też miałyśmy tydzień po tygodniu Ja teraz gotuje obiadek bo ma przyjść mój tato i brat ![]() no i później pewnie poleżę coś bo dalej łamie mnei w kościach i stan podgorączkowy się utrzymuje. Pewnie będę dopiero we wtorek bo jutro jedziemy z męzem na wycieczkę z okazji rocznicy, więc wrócę późno ![]() w związku z tym życzę Ci Aneczka udanej podróży i wypocznij kochana ![]() no i wszystkim psiapsiółom tez przesyłam całusa nie wiem jak ja wytrzymam bez was jeden dzień
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
No działamy cały czas
![]() Właśnie Aneczko, o której Wy jutro startujecie? przygotowane wszystko?
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki
ja leze jeszcze w lozku ,synus dzisiaj dluzej pospal to i ja skorzystalam ![]() Ewus dziekuje dobrze
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Guerka
![]() Annasar odpoczywaj ![]() Kocuro ![]() Agolandia kciuki za gina! @ nie ma?Aneczko za ruchyNati wazne ze odpoczelas troche ale szkoda ze klotnia byla ![]() Ewcia ![]() Meliska to dobre wiesci ![]() Wyslane z Samsunga Galaxy S3
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
A jak tam wesele?
|
#4890 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby okazało się, że już jakieś maleństwo u Ciebie zamieszka i tego 5.8 już nie będziesz musiała liczyć dnia cykluCytat:
za wizytę![]() Cytat:
?widzę, że będziemy podobnie testowały, ja 22/23.7 ![]() my też wybieramy się do Energylandu, chociaż ceny mają zabójcze, a że chcemy zabrać naszego "wspólnego" z tz chrześniaka to wypadałoby fundnąć z racji tego, że w tym cyklu wydałam już z 7 stówek na mojego gin i leki to powiedzmy "że też się wstrzymam jak tłumy odejdą"![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i buziaki dla maluszkówCytat:
ale nie mam pojęcia co to oznacza, tym bardziej, że kilka wcześniejszych cykli miałam bez owulacji![]() Cytat:
![]() Cytat:
za progesteron![]() ooo to super, bawcie się! która to już rocznica, gdzie się wybieracie ?ja też z tz z naszymi najlepszymi przyjaciółmi tak planowaliśmy jakby to było fajnie mieć razem dzieciaczki w tym samym wieku, no ale niestety od kąd ta znajoma wie jak się bardzo staramy i jak biegam po lekarzach to zrobiła się bardzo dziwna, tym bardziej, że też chcą maleństwo, tak jakby zazdrosna... a apogeum jej złości wyszło kiedy poradziłam jej -bo chodzi państwowo, bez usg, bez cytologii i badań hormonalnych, tylko po recepty i badanie dopochwowe, żeby skonsultowała z prywatnym ginekologiem czy prawidłowe jest wypalanie nadżerki przed pierwszą ciązą-bo tak zaleciła jej pani doktor, żeby to wypalić :confuse d: i od tego czasu to temat tabu...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

ja się dziś obudziłam z bólem zęba 

No chyba że będziesz miała szczęście i będzie pęcherzyk, czego Ci oczywiście życzę. Ale i tak polecam test 
Jak nie to dopytuję 
A później w tygodniu nie ma mnie 3h i muszę dwie-trzy strony nadrabiać
i buziaki dla maluszków