|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trudny związek
Witam,
potrzebuje pomocy w ocenie sytuacji dotyczącej faceta. M. poznałam przez jeden z portali internetowych. Na początku gadaliśmy całymi dniami o wszystkim, złapaliśmy super kontakt. W końcu zdecydowałam się z nim spotkać, po kilku spotkaniach postanowiliśmy spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trudny związek
Albo facet ma straaaszne kompleksy, albo do Ciebie nic nie czuje. Tak to widzę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, ja potrzebuje więcej zainteresowania i więcej takiego bycia razem a on woli spędzać czas sam, grając w gry czy coś podobnego. Praktycznie nigdzie nie wychodzimy razem. On też rzadko gdzieś wychodzi, wraca z pracy komp, spanie, praca itp. Męczy mnie trocha ta cała sytuacja bo nie wiem na czym stoję, czy on chce czegoś czy nie chce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wizażowy Kot Igor
|
No właśnie on chyba sam nie wie, czego chce.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziwne trochę to zachowanie. Po tej opisanej sytuacji stwierdziłabym, że chce się wycofać i kombinuje jak to zrobić ale przecież jednak zaczął się starać..
Nikt nie wytrzymałby takiej huśtawki, którą Ci funduje. Nie, spotkanie raz na tydzień gdy mieszka się tak blisko to jakaś niedorzeczność. Albo nie nadaje się do związku (może jeszcze nie wylizał ran po jakimś rozstaniu, w sumie na to wskazywałby tekst, że nie wierzy w pomyślną przyszłość) albo kombinuje na boku albo przestało mu zależeć na Tobie po pierwszym zauroczeniu. Porozmawiaj szczerze bo to i tak nie da Ci spokoju. Masz prawo wiedzieć co on czuje. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-12 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też mam wrażenie, że to efekt kompleksów. I obecność Twojego byłego chłopaka obok Ciebie działa na niego niefortunnie, więc na wszelki wypadek się trochę dystansuje, żeby go mocno nie poturbowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro to efekt kompleksów to chłopak nie jest gotowy na związek. Nie można wymagać od kogoś aby zerwał z kimś kontakty bo nam tak wygodniej. Ludzie nawet w związku powinni mieć prawo decydować z kim się spotykają, tym bardziej, że w ogóle w przypadku autorki te spotkania są nieuniknione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Czasami mam wrażenie, że on jest bardzo zazdrosny, a czasami, że wszytsko jedno bo i tak go nie obchodzę. Nie utrzymuję już kontaktu z byłym praktycznie tyle ile muszę, a że są wakacje to praktycznie nie rozmawiamy a o widywaniu się nie ma mowy. Usunęłam też na jego prośbę konto na tym portalu, gdzie go poznałam. Zdarzają się takie sytuacje, że nie widujemy się kilka dni bo umówiłam się z kimś innym, później musiałam wrócić do domu rodzinnego, a kiedy już wreszcie jestem to on mówi, że dzisiaj to nie bo nie. Później umawia się na inny dzień, ale przekłada bo w sumie kolega wraca, więc to umówi się z nim a ze mną kiedy indziej... Mam wrażenie, że jestem na ostatnim miejscu. Chociaż, kiedy spędzam z nim czas potrafi być opiekuńczy, śniadanie do łóżka i w ogóle ale tylko przez chwile potem się wycofuje, robi sobie swoje rzeczy itp. Nie rozumiem kompletnie tego co się dzieje, nie potrafie tego zakceptować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ante Pante
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Już kilka razy zaczynałam temat i zawsze jestem zbywana tym, że wszystko jest ok, że jemu zależy i żebym nie marudziła i nie martwiła się bez sensu... No ale jako można się nie denerwować i nie stresować kiedy na kimś Ci zależy a on Cie ignoruje... Kiedy rozmawialiśmy, bo nie wiedział co dalej postawiłam sprawę jasno, że musi się określić albo w jedną albo w drugą, wybrał, że chce być dalej ze mną, jednak dalej coś jest nie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ante Pante
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Już taka myśl przechodziła mi przez głowe, ale zawsze daje tej naszej znajomości szanse, że może coś się zmieni jak zobaczy, że mi zależy na nim a nie na innych osobach. Często też jestem krytykowana przez niego, że rzeczy, które robie/lubie są nudne i beznadziejne... już nic nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ante Pante
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Zdaję sobie z tego sprawę niestety. Jednak nie jestem w stanie jeszcze zebrać się w sobie, żeby to wszystko albo zakończyć albo uporządkować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile jestescie razem bo mi pachnie gora dwumiesiecznym zwiazkiem 'po przejsciach'
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Jesteśmy ze sobą 4 miesiące, bardzo krótko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Z jednej strony skoro po tak krótkim czasie jest taka lipa, to nie chce być złym prorokiem, ale wielkiej miłości po wsze czasy z tego nie będzie. Z drugiej strony, ja osobiście nie akceptuje przyjacielskich stosunkow z bylymi, rozmawiania z nimi poza wymagajace tego minimum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ante Pante
|
I już takie jaja? Dajce sobie lepiej spokój.
---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Miałam kontakt z byłym, ponieważ za nim się rozstaliśmy byliśmy razem w jednej grupie na studiach, robilismy razem ćwiczenia itp. Później normlanie gadaliśmy, żadne z nas nie miało nikogo, więc nie było dla mnie różnicy, później jak się okazało były chłopak mimo, że mówił zupełnie coś innego, to po pojawieniu się Michała chciał mnie odzyskać, jednak sytuacje zakończyłam i teraz nie utrzymujemy praktycznie kontaktów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zakończ sprawę jednym cięciem i tyle. Raz a dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zrob sobie prezent i go zostaw
![]() |
#26 |
Buc
|
dla mnie to nie jest trudny związek a związek gdzie facet ma Cię w tylnej części ciała.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Zebrałam się na rozmowę, powiedziałam jak to widze z mojej strony i usłyszałam w odpowiedzi, że on nie moze sie zaangażowac bo nie potrafi, na tym etapie związku powinno to wychodzić samo od niego a nie, że on musi się starać. No i generalnie koniec.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dobrze zrobiłaś, przynajmniej usłyszałaś prawdę. Jak nie może się zaangażować to niech nie zawraca Ci głowy. Trzymaj się, zobaczysz, odetchniesz lżejszym powietrzem bez niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.