Trudny związek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 20:41   #1
patde
Przyczajenie

Trudny związek

Witam,
potrzebuje pomocy w ocenie sytuacji dotyczącej faceta. M. poznałam przez jeden z portali internetowych. Na początku gadaliśmy całymi dniami o wszystkim, złapaliśmy super kontakt. W końcu zdecydowałam się z nim spotkać, po kilku spotkaniach postanowiliśmy spróbować . Na początku było cudownie, codziennie wiadomości pisanie spotkania na tyle ile czas pozwalał. Jednak po tygodniu /dwóch zaczęły się kłótnie o mojego byłego chłopaka (studiuję z nim i utrzymywaliśmy cały czas przyjacielski kontakt po rozstaniu). M. chciał żebym kompletnie zerwała z nim kontakt co było dość trudne ze względu na częste spotkania na zajęciach. Raz było dobrze raz gorzej, jak nie kłótnie o byłego, to o to, że często piszemy, że za często chce się spotykać, że nie jest interesuje go to co robię w wolnym czasie... Tak dotarliśmy do punktu, gdzie w pewnym momencie M. przestał się odzywać, po około dwóch dniach napisał, że musimy porozmawiać. Wpadł wieczorem i powiedział, że on jakoś nie czuje potrzeby do mnie pisać, nie czuje chęci spotykania się ze mną. Powiedział też, że boi, że z tej znajomości nic nie wyjdzie na dłuższą mete, że pewnie za jakiś czas się rozstaniemy... Po długiej rozmowie doszliśmy do wniosku, że gdybanie co będzie za rok czy za pół nie ma sensu i trzeba cieszyć się tym co jest teraz, w tej chwili. Od tego momentu było cudownie, chłopak idealny, starający się, cudowny. Jednak teraz dalej czuje, że jest coś nie tak, raz jest super, a raz jest strasznie, potrafi mnie ignorować, spotykamy się raz na tydzień mimo, że mieszkamy od siebie 10 minut drogi piechotą. Ciągle czuje, że jemu nie zależy lub wkrótce przestanie. Nie wiem co myśleć o jego zachowaniu, o tych huśtawkach. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jakie rozwiązanie widzicie?
patde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 20:46   #2
Marta2109
Raczkowanie

GG do Marta2109 Send a message via Skype™ to Marta2109
Dot.: Trudny związek

Albo facet ma straaaszne kompleksy, albo do Ciebie nic nie czuje. Tak to widzę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marta2109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 21:08   #3
patde
Przyczajenie

Nie wiem, ja potrzebuje więcej zainteresowania i więcej takiego bycia razem a on woli spędzać czas sam, grając w gry czy coś podobnego. Praktycznie nigdzie nie wychodzimy razem. On też rzadko gdzieś wychodzi, wraca z pracy komp, spanie, praca itp. Męczy mnie trocha ta cała sytuacja bo nie wiem na czym stoję, czy on chce czegoś czy nie chce...
Stary 2014-07-12, 21:27   #4
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

No właśnie on chyba sam nie wie, czego chce.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 21:28   #5
laisla
Zakorzenienie

Dziwne trochę to zachowanie. Po tej opisanej sytuacji stwierdziłabym, że chce się wycofać i kombinuje jak to zrobić ale przecież jednak zaczął się starać..
Nikt nie wytrzymałby takiej huśtawki, którą Ci funduje. Nie, spotkanie raz na tydzień gdy mieszka się tak blisko to jakaś niedorzeczność. Albo nie nadaje się do związku (może jeszcze nie wylizał ran po jakimś rozstaniu, w sumie na to wskazywałby tekst, że nie wierzy w pomyślną przyszłość) albo kombinuje na boku albo przestało mu zależeć na Tobie po pierwszym zauroczeniu.
Porozmawiaj szczerze bo to i tak nie da Ci spokoju. Masz prawo wiedzieć co on czuje.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-07-12 o 21:29
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 21:30   #6
SweetRevenge20
Raczkowanie

Ja też mam wrażenie, że to efekt kompleksów. I obecność Twojego byłego chłopaka obok Ciebie działa na niego niefortunnie, więc na wszelki wypadek się trochę dystansuje, żeby go mocno nie poturbowało.
SweetRevenge20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-12, 21:33   #7
cud nie kobieta
Ante Pante

Czy to jest jakiś żart? Najpierw chłopak nie ma potrzeby z tobą rozmawiać, a potem zamienia się w idealnego partnera? "Jest cudownie, tylko czasem lepiej, czasem gorzej".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 21:36   #8
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetRevenge20 Pokaż wiadomość
Ja też mam wrażenie, że to efekt kompleksów. I obecność Twojego byłego chłopaka obok Ciebie działa na niego niefortunnie, więc na wszelki wypadek się trochę dystansuje, żeby go mocno nie poturbowało.
Tylko taka postawa sprawia, że stoi się jedną nogą w związku, drugą na wszelki wypadek poza nim. Trzeba w końcu zrobić krok w którąś stronę bo na dłuższą metę dziewczynę zamęczy wątpliwościami.
A skoro to efekt kompleksów to chłopak nie jest gotowy na związek. Nie można wymagać od kogoś aby zerwał z kimś kontakty bo nam tak wygodniej. Ludzie nawet w związku powinni mieć prawo decydować z kim się spotykają, tym bardziej, że w ogóle w przypadku autorki te spotkania są nieuniknione.
Stary 2014-07-12, 21:52   #9
patde
Przyczajenie

Czasami mam wrażenie, że on jest bardzo zazdrosny, a czasami, że wszytsko jedno bo i tak go nie obchodzę. Nie utrzymuję już kontaktu z byłym praktycznie tyle ile muszę, a że są wakacje to praktycznie nie rozmawiamy a o widywaniu się nie ma mowy. Usunęłam też na jego prośbę konto na tym portalu, gdzie go poznałam. Zdarzają się takie sytuacje, że nie widujemy się kilka dni bo umówiłam się z kimś innym, później musiałam wrócić do domu rodzinnego, a kiedy już wreszcie jestem to on mówi, że dzisiaj to nie bo nie. Później umawia się na inny dzień, ale przekłada bo w sumie kolega wraca, więc to umówi się z nim a ze mną kiedy indziej... Mam wrażenie, że jestem na ostatnim miejscu. Chociaż, kiedy spędzam z nim czas potrafi być opiekuńczy, śniadanie do łóżka i w ogóle ale tylko przez chwile potem się wycofuje, robi sobie swoje rzeczy itp. Nie rozumiem kompletnie tego co się dzieje, nie potrafie tego zakceptować
Stary 2014-07-12, 21:55   #10
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Napisane przez patde Pokaż wiadomość
Czasami mam wrażenie, że on jest bardzo zazdrosny, a czasami, że wszytsko jedno bo i tak go nie obchodzę. Nie utrzymuję już kontaktu z byłym praktycznie tyle ile muszę, a że są wakacje to praktycznie nie rozmawiamy a o widywaniu się nie ma mowy. Usunęłam też na jego prośbę konto na tym portalu, gdzie go poznałam. Zdarzają się takie sytuacje, że nie widujemy się kilka dni bo umówiłam się z kimś innym, później musiałam wrócić do domu rodzinnego, a kiedy już wreszcie jestem to on mówi, że dzisiaj to nie bo nie. Później umawia się na inny dzień, ale przekłada bo w sumie kolega wraca, więc to umówi się z nim a ze mną kiedy indziej... Mam wrażenie, że jestem na ostatnim miejscu. Chociaż, kiedy spędzam z nim czas potrafi być opiekuńczy, śniadanie do łóżka i w ogóle ale tylko przez chwile potem się wycofuje, robi sobie swoje rzeczy itp. Nie rozumiem kompletnie tego co się dzieje, nie potrafie tego zakceptować
To mu to powiedz i jasno postaw sprawę. O, wielki książę, bo śniadanie do łóżka przyniesie! Autorko, zlituj się.
Stary 2014-07-12, 22:00   #11
patde
Przyczajenie

Już kilka razy zaczynałam temat i zawsze jestem zbywana tym, że wszystko jest ok, że jemu zależy i żebym nie marudziła i nie martwiła się bez sensu... No ale jako można się nie denerwować i nie stresować kiedy na kimś Ci zależy a on Cie ignoruje... Kiedy rozmawialiśmy, bo nie wiedział co dalej postawiłam sprawę jasno, że musi się określić albo w jedną albo w drugą, wybrał, że chce być dalej ze mną, jednak dalej coś jest nie tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 22:02   #12
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Już kilka razy zaczynałam temat i zawsze jestem zbywana tym, że wszystko jest ok, że jemu zależy i żebym nie marudziła i nie martwiła się bez sensu... No ale jako można się nie denerwować i nie stresować kiedy na kimś Ci zależy a on Cie ignoruje... Kiedy rozmawialiśmy, bo nie wiedział co dalej postawiłam sprawę jasno, że musi się określić albo w jedną albo w drugą, wybrał, że chce być dalej ze mną, jednak dalej coś jest nie tak
To musisz mu zakomunikować, że nie o taki związek Ci chodziło. Po tym, co napisałaś to w ogóle trudno nazwać tę Waszą znajomość związkiem..
Stary 2014-07-12, 22:10   #13
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
No to próbowałaś. Na twoim miejscu już daaawno bym go sobie odpuściła.
Stary 2014-07-12, 22:16   #14
patde
Przyczajenie

Już taka myśl przechodziła mi przez głowe, ale zawsze daje tej naszej znajomości szanse, że może coś się zmieni jak zobaczy, że mi zależy na nim a nie na innych osobach. Często też jestem krytykowana przez niego, że rzeczy, które robie/lubie są nudne i beznadziejne... już nic nie wiem
Stary 2014-07-12, 22:19   #15
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Już taka myśl przechodziła mi przez głowe, ale zawsze daje tej naszej znajomości szanse, że może coś się zmieni jak zobaczy, że mi zależy na nim a nie na innych osobach. Często też jestem krytykowana przez niego, że rzeczy, które robie/lubie są nudne i beznadziejne... już nic nie wiem
Do tego podcina Ci skrzydła i próbuje obniżać poczucie własnej wartości ..coraz gorzej to wygląda, serio. Po co Ci taki "trudny" facet?
Stary 2014-07-12, 22:21   #16
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Zdajesz sobie sprawę z tego, że z każdą odpowiedzią podajesz coraz więcej argumentów potwierdzających moje i innych wizażanek zdanie?
Stary 2014-07-12, 22:30   #17
patde
Przyczajenie

Zdaję sobie z tego sprawę niestety. Jednak nie jestem w stanie jeszcze zebrać się w sobie, żeby to wszystko albo zakończyć albo uporządkować.
Stary 2014-07-12, 22:35   #18
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę niestety. Jednak nie jestem w stanie jeszcze zebrać się w sobie, żeby to wszystko albo zakończyć albo uporządkować.
Zrób to raz a dobrze. Poboli, poboli a potem przestanie. To jest nic przy trwaniu w tak beznadziejnym "związku" z facetem który ma cię w głębokim poważaniu.
Stary 2014-07-12, 23:19   #19
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku było cudownie, codziennie wiadomości pisanie spotkania na tyle ile czas pozwalał. Jednak po tygodniu /dwóch zaczęły się kłótnie o mojego byłego chłopaka
Ze co? Na jakim poczatku ta sielanka skoro juz po tygodniu byla lipa?

Ile jestescie razem bo mi pachnie gora dwumiesiecznym zwiazkiem 'po przejsciach'
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 23:58   #20
patde
Przyczajenie

Jesteśmy ze sobą 4 miesiące, bardzo krótko
Stary 2014-07-13, 00:01   #21
201604130936
Konto usunięte

Z jednej strony skoro po tak krótkim czasie jest taka lipa, to nie chce być złym prorokiem, ale wielkiej miłości po wsze czasy z tego nie będzie. Z drugiej strony, ja osobiście nie akceptuje przyjacielskich stosunkow z bylymi, rozmawiania z nimi poza wymagajace tego minimum.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 00:11   #22
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
Jesteśmy ze sobą 4 miesiące, bardzo krótko
I już takie jaja? Dajce sobie lepiej spokój.

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Z jednej strony skoro po tak krótkim czasie jest taka lipa, to nie chce być złym prorokiem, ale wielkiej miłości po wsze czasy z tego nie będzie. Z drugiej strony, ja osobiście nie akceptuje przyjacielskich stosunkow z bylymi, rozmawiania z nimi poza wymagajace tego minimum.
Stary 2014-07-13, 07:10   #23
patde
Przyczajenie

Miałam kontakt z byłym, ponieważ za nim się rozstaliśmy byliśmy razem w jednej grupie na studiach, robilismy razem ćwiczenia itp. Później normlanie gadaliśmy, żadne z nas nie miało nikogo, więc nie było dla mnie różnicy, później jak się okazało były chłopak mimo, że mówił zupełnie coś innego, to po pojawieniu się Michała chciał mnie odzyskać, jednak sytuacje zakończyłam i teraz nie utrzymujemy praktycznie kontaktów.
Stary 2014-07-13, 07:55   #24
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Autorko, niestety nie ma tu chyba nic do uporządkowania. Jemu po prostu nie zależy, ale z jakiś powodów jeszcze trzyma Cie przy sobie.
Zakończ sprawę jednym cięciem i tyle. Raz a dobrze.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 08:01   #25
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Zrob sobie prezent i go zostaw
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 08:50   #26
suszarka
Buc

dla mnie to nie jest trudny związek a związek gdzie facet ma Cię w tylnej części ciała.
Stary 2014-07-13, 11:37   #27
patde
Przyczajenie

Zebrałam się na rozmowę, powiedziałam jak to widze z mojej strony i usłyszałam w odpowiedzi, że on nie moze sie zaangażowac bo nie potrafi, na tym etapie związku powinno to wychodzić samo od niego a nie, że on musi się starać. No i generalnie koniec.
Stary 2014-07-13, 14:32   #28
laisla
Zakorzenienie

Dobrze zrobiłaś, przynajmniej usłyszałaś prawdę. Jak nie może się zaangażować to niech nie zawraca Ci głowy. Trzymaj się, zobaczysz, odetchniesz lżejszym powietrzem bez niego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości