Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 19:53   #301
mysia111
Zadomowienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A jak dziewczyny sprawdzacie kto ile postów pisze?

PS u mnie znowu burza
W tym wątku tez jesteś już liderem

Z ciekawości sobie sprawdziłam i w poprzednim watku zajęłam zaszczytne 12 miejsce
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:12   #302
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cześć lasencje
Witam się i ja w nowej części
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:18   #303
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
W tym wątku tez jesteś już liderem

Z ciekawości sobie sprawdziłam i w poprzednim watku zajęłam zaszczytne 12 miejsce
nie wiem jak ja to robie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:25   #304
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Hej dziewczyny
Ciężko mi się oddycha w takie upały

Angelika, dobrze, że piesek się znalazł A co to za historia i bezczelny typ, to mi się w głowie nie mieści.

Apropos tych przebarwień to naprawdę wam współczuję. Ja miałam spore problemy z cerą, ale odkąd jestem w ciąży jak ręką odjął.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale nawet pojedyncze wypryski mi nie wyskakują Oczywiście są niedoskonałości z przeszłości, ale nic nowego. I jestem okropnie blada, non-stop

Muszę kupić termometr. Laski, powiedzcie co kupiłyście, bo nie chce mi się przeszukiwać wszystkich wątków, a jestem strasznie ogłupiała
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:31   #305
M_aria
Rozeznanie

Papryczka
Cały czas czekam na lepsze informacje ale najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką.

asix
Ja lubię chodzić w różne miejsca i od długiego czasu wszędzie używają jednorazowych ręczników

Co do przebarwień to nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że ślady też mogły zostać głębiej, najważniejsze to znaleść dobrego lekarza który się tym zajmie

Patrycja
Ja miałam całą serię zabiegów które odkryły przebarwienia i kolejne mikrodermabrazje już nic by nie dały, pomógł mi zabieg o wiele bardziej inwazyjny.

Optymistka
Uświadomiłaś mi że mogą wystąpić tego typu problemy.
Ja fotelik pożyczam od koleżanki i jeszcze go nie sprawdziłam
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:36   #306
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
o dziękuję Ci bardzo właśnie na taką opinię liczyłam też mam zamiar kupić na pompowanych, bo też mieszkam na wsi to że jest cięższy to nie będzie mi przeszkadzać również bo nie muszę go nigdzie nosić. a jaki kolor masz? chyba w pon go zamówię, długo na niego czekałaś? jeszcze raz dzięki
Kupiłam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=6749820 23 czerwca a 26 już miałam go w domu także expresem. A kolor mam grafit + czerwony
Stary 2014-07-12, 20:39   #307
M_aria
Rozeznanie

Sorry
Dwa razy wysłałam to samo chyba z wrażenia bo była u mnie policja.

Mam problem z sąsiadem bo pali sobie folie i takie tam różne śmierdzące rzeczy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 21:00   #308
kasia_ruda
Zakorzenienie

Chyba właśnie poczułam pierwszy raz skurcz BH
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:22   #309
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Papryczka a nie masz nr do dziewczyn co podawały żeby informować o porodzie? ;-) i co znaczy 'sztucznych' soków?
Gosia chodzi o soki z kartonów , najlepiej kompoty albo świeżo wyciskanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:24   #310
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Musisz wejść na spis tematów w "poczekalni" i jak znajdziesz naszą Krychę to klikasz w liczbę postów i wyskoczy Ci taka tabelka kto ile postów w danym wątku napisał

Papryczko, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej Was puścili do domku, a póki co Ty trzymaj się dzielnie. Zdrówko Tuśki najważniejsze! Musicie się przemęczyć

Optymistko, serio nie dacie rady zamocować fotelika? Nawet bez bazy? Nam w sklepie tłumaczyli, że w przypadku niektórych foteli samochodowych tworzy się taki kąt, że niestety fotelik danej firmy nie pasuje. My z tego względu zrezygnowaliśmy z Maxi Cosi na rzecz Cybexa. No ale o przypadku, żeby żaden fotelik nie pasował to jeszcze nie słyszałam i aż trudno mi w to uwierzyć. Musi być jakieś rozwiązanie z tymi pasami.
tez nie wiedzialam jak to sprawdzacie

Nie da rady Problem dotyczy kilku aut np Lanos, Cordoba, Volvo v70...
Myslalam,ze moze byc problem z katem nachylenia ale nie z tym ze pas jest 30cm za krotki by przelozyc go z tylu fotelika i go zapiac Porazka na calego.
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Optymistko, a gdyby pasy wymienić na dłuższe? Przecież wymienia się pasy w samochodach np po wypadkach, więc może dałoby radę dobrać dłuższe. Zapytajcie w jakimś warsztacie.
Dluzsze po montazu zacinaja sie przy rozwijaniu/zwijaniu i nie zapewniaja bezpieczenstwa. Maz juz doczytal wszystko...Sa jakies przedluzki dopinane ale potrafia sie same rozpiac wiec nie zaryzykujemy zycia dziecka

Jedyna nadzieja,ze baza bedzie wymagala krotszego pasa niz sam fotelik wiec moze uda sie w ten sposob zamontowac fotelik.
Jeden samochod ma iso fix-nim jezdzimy w trasy w tam ewentualnie myslelismy nad baza ale brak kasy... Drugi ma tylko te za krotkie pasy i pupa. Przejkladanie dziecka, 14kg wozka, fotelika i 10kg bazy miedzy samochodam mi sie nie usmiecha...przeciez by mi kregoslup pekl
Do tego finanse -dobry fotelik z baza to bedzie koszt ok 1200zl, prawie tyle co wozek

Dopiero w sobote uda sie to sprawdzic ale...samochod czeka w kolejce do mechanika i mozemy go wtedy nie miec do dyspozycji. Od 3 tyg mial juz byc robiony bo nie mozemy nim jezdzic ale koles nas olal i nawet nie zaczal! Zwodzi nas co kilka dni a teraz wylaczyl telefon Musimy poszukac nowego mechanika.

Podsumowujac- w najlepszym przypadku poplynie nam kilkaset zlotych na baze do mojego urodzinowego samochodu ktory nadal nie moze jezdzic bo mechanik ma nas w d....a u tesciow sie szybko nie pojawie tak mnie znow zdenerwowali.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:26   #311
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie poczułam jeszcze żadnego a na ktg były pojedyńcze
Stary 2014-07-12, 21:31   #312
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Kupiłam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=6749820 23 czerwca a 26 już miałam go w domu także expresem. A kolor mam grafit + czerwony
no ja też tam zamierzam, chyba tylko ten sprzedawca ma taki fajny wybór na allegro tych wózków. ja wybrałam grafit + turkus aaa zobaczymy co z tego wyjdzie. może też mi tak szybko dojdzie i zdążę użyć tego fotelika do przywiezienia małego ze szpitala

Cytat:
i jaaak? ja chyba nigdy się ich nie doczekam, czasem coś zaboli ale to chyba nie to ;|
Stary 2014-07-12, 21:32   #313
Polly_
grozi wypollizowaniem

Witam w nowym watku,
Os rana boli mnie brzuch i mam jakies skurcze , ale albo co 5 min albo co 40 wiec chyba rodzic jeszcze ne bede ,prynajmniej dzis . A jutro bedzoe 37+0 wiec chyba donoszona ciaza ? Czy dopiero za tydzien ? Jakos nie mam pewnosci jak to sie liczy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:36   #314
patrycja19894
Wtajemniczenie

Optymistka a ty mówisz o foteliku do 13kg? Tzn nosidelku? Bo jeżeli tak to myślę ze wyjdzie cię to dużo taniej. Do mojego nosidła baza kosztuje u nas 35£ a nosidlo ok 70£ baza jest zapinana pasem,ale nie do okola,wiec spokojnie ci wystarczy.
Stary 2014-07-12, 21:41   #315
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
no ja też tam zamierzam, chyba tylko ten sprzedawca ma taki fajny wybór na allegro tych wózków. ja wybrałam grafit + turkus aaa zobaczymy co z tego wyjdzie. może też mi tak szybko dojdzie i zdążę użyć tego fotelika do przywiezienia małego ze szpitala

i jaaak? ja chyba nigdy się ich nie doczekam, czasem coś zaboli ale to chyba nie to ;|
Spoko. Tak jak położna mówiła, pojawił się przy zmianie pozycji, brzuch zrobił się twardy, ale nie bolał, po chwili puściło i już też myślałam, że ich chyba nie poczuję.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku,
Os rana boli mnie brzuch i mam jakies skurcze , ale albo co 5 min albo co 40 wiec chyba rodzic jeszcze ne bede ,prynajmniej dzis . A jutro bedzoe 37+0 wiec chyba donoszona ciaza ? Czy dopiero za tydzien ? Jakos nie mam pewnosci jak to sie liczy
Nie chcesz jechać do szpitala sprawdzić, czy jednak przypadkiem nie rodzisz? Chyba jutro już donoszona będziesz. Wg mojej książki przynajmniej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 21:46   #316
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku,
ooooo czekamy na kolejne wiesci
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Optymistka a ty mówisz o foteliku do 13kg? Tzn nosidelku? Bo jeżeli tak to myślę ze wyjdzie cię to dużo taniej. Do mojego nosidła baza kosztuje u nas 35£ a nosidlo ok 70£ baza jest zapinana pasem,ale nie do okola,wiec spokojnie ci wystarczy.
tak, ale do naszego wozka z fotelikow ktore maja baze pasuje tylko Cybex i Maxi Cosi wiec koszty sa jakie sa za te 4* w ADAC

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-07-12 o 21:48
Stary 2014-07-12, 21:47   #317
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

tak, ale do wozka z fotelikow z baza pasuje Cybex i Maxi Cosi wiec koszty sa jakie sa za te 4* w ADAC
No i baza na pasy pasuje tylko do 1.fotelika, więc nie rozwiązuje to problemu na dłuższą metę. Optymistka, zamiast zamieniać się fotelikiem, będzicie się z tżtem wymieniać na samochody
Stary 2014-07-12, 21:53   #318
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Spoko. Tak jak położna mówiła, pojawił się przy zmianie pozycji, brzuch zrobił się twardy, ale nie bolał, po chwili puściło i już też myślałam, że ich chyba nie poczuję..
eee to wtedy tez sa BH? hmm tych nie liczylam nigdy bo nie bolaly ani nie obezwladnialy mi umyslu

Stary 2014-07-12, 21:55   #319
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
eee to wtedy tez sa BH? hmm tych nie liczylam nigdy bo nie bolaly ani nie obezwladnialy mi umyslu
No to są właśnie BH. Niebolesne. Tak nam na sr mówili.
Stary 2014-07-12, 21:57   #320
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

tak, ale do naszego wozka z fotelikow ktore maja baze pasuje tylko Cybex i Maxi Cosi wiec koszty sa jakie sa za te 4* w ADAC
Nie pomyślałam ze ma pasować również do wózka. to klops..
Stary 2014-07-12, 22:13   #321
Optymistka26
Zadomowienie

Dziadek wyladowal w szpitalu - ma zle wyniki nerek i mial wysokie cisnienie (a nie ma nadcisnienia). Martwie sie bo jest dla mnie prawie jak ojciec, ale ma juz 90 lat i chcialabym by doczekal prawnuka.

Cytat:
No i baza na pasy pasuje tylko do 1.fotelika, więc nie rozwiązuje to problemu na dłuższą metę. Optymistka, zamiast zamieniać się fotelikiem, będzicie się z tżtem wymieniać na samochody
Dokladnie. Pomyslelilismy o tej zamianie aut ale kombi do parkowania w cetrum a miejski smigacz na trasy dla Tz to nie ma sensu. W takiej sytuacji moglismy pozyczac dla Tz samochod od mamy ktory do przewozenia dziecka z "osprzetem" jest za maly a nie kupowac 2-gie auto do wozenia dziecka.
Oj uzalam sie ale mam dosc tego dnia a z nerwow tak mnie brzuch i Krycha boli ze sie wystraszylam ze sobie porod wywolam.
Wzielam nospe i leze ale musze sie uspokoic jakos, to najwazniejsze.

Stary 2014-07-12, 22:19   #322
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Czasem mi się brzuch napina ale zawsze wydaje mi się że to dlatego że mała się pcha. Sama już nie wiem czy coś czułam.
Stary 2014-07-12, 22:21   #323
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Looo to one juz niezle wytrenowaly moja macice do porodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 22:26   #324
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Dziadek wyladowal w szpitalu - ma zle wyniki nerek i mial wysokie cisnienie (a nie ma nadcisnienia). Martwie sie bo jest dla mnie prawie jak ojciec, ale ma juz 90 lat i chcialabym by doczekal prawnuka.

Dokladnie. Pomyslelilismy o tej zamianie aut ale kombi do parkowania w cetrum a miejski smigacz na trasy dla Tz to nie ma sensu. W takiej sytuacji moglismy pozyczac dla Tz samochod od mamy ktory do przewozenia dziecka z "osprzetem" jest za maly a nie kupowac 2-gie auto do wozenia dziecka.
Oj uzalam sie ale mam dosc tego dnia a z nerwow tak mnie brzuch i Krycha boli ze sie wystraszylam ze sobie porod wywolam.
Wzielam nospe i leze ale musze sie uspokoic jakos, to najwazniejsze.
Ty to masz przeboje, co chwilę coś.. a w ciąży zalecany jest spokój. Mam nadzieję że dziadek szybko wróci do zdrowia.
My mieszkamy z babcią która ma 91 lat i ostatnio też się gorzej czuje. Codziennie rano zastanawiam w jakim stanie ją zobaczę
Stary 2014-07-12, 22:54   #325
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny dzisiaj od rana mielismy z mezem fatalny dzien... zaraz po przebudzeniu dowiedzielismy sie, ze brat przyjaciela meza zginal w wypadku samochodowym .... mlody chlopak, 20-letni... pojechal do Niemiec popracowac w wakacje i pojechal do supermarketu z jakims innym Polakiem po zakupy.....i juz go nie ma.... Ledwo wstalismy z lozek, a do meza przyszedl zaplakany przyjaciel, wiec same wiecie .... To jakas masakra...
Nie mam sily na nic... ide spac...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 01:25   #326
kro0pka
Raczkowanie

Kobieto nie strasz. Pierwsze co przyszlo mi na mysl to moj tz od raz najgorsze mysli przychodza czlowiekowi do glowy. Straszna wiadomosc jeszcze najgorsze jest to ze gina tak mlode osoby. Ehh nawet nie chce mi sie myslec na ten temat i sie denerwowac. Jutrzejszy dzien bedzie lepszy
Stary 2014-07-13, 03:12   #327
zVenus
Zakorzenienie

chyba dziś mam pospane...
nie mam ostatnio czasu i nastroju żeby pisać...mamy bardzo ciężkie "MOMENTY" ostatnio
trzymajcie się dziewczyny!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 06:28   #328
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Muszę kupić termometr. Laski, powiedzcie co kupiłyście, bo nie chce mi się przeszukiwać wszystkich wątków, a jestem strasznie ogłupiała
Ja kupiłam taki: http://www.aptekagemini.pl/termometr...free-1szt.html widzę że tu w gemini już go nie ma, ale może gdzie indziej jakbyś chciała..

Cytat:
Podsumowujac- w najlepszym przypadku poplynie nam kilkaset zlotych na baze do mojego urodzinowego samochodu ktory nadal nie moze jezdzic bo mechanik ma nas w d....a u tesciow sie szybko nie pojawie tak mnie znow zdenerwowali.
Jedno pytanie. Czy fotelik MUSI pasować do wózka? wiem że to wygoda itd ale w sumie niezdrowe dla dziecka, to może bez tego da się obejść... swoją drogą myślałam, że te adaptery do fotelików są na tyle uniwersalne że się do każdego wózka da wpiąć...

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj od rana mielismy z mezem fatalny dzien... zaraz po przebudzeniu dowiedzielismy sie, ze brat przyjaciela meza zginal w wypadku samochodowym .... mlody chlopak, 20-letni... pojechal do Niemiec popracowac w wakacje i pojechal do supermarketu z jakims innym Polakiem po zakupy.....i juz go nie ma.... Ledwo wstalismy z lozek, a do meza przyszedl zaplakany przyjaciel, wiec same wiecie .... To jakas masakra...
Nie mam sily na nic... ide spac...
Ajj, przykro mi :/ u mojego męża z miesiąc temu znajomi jechali w 5 osób samochodem i chyba wszyscy zginęli na miejscu... człowiek słucha takich historii a potem się boi autem jeździć :/

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
chyba dziś mam pospane...
nie mam ostatnio czasu i nastroju żeby pisać...mamy bardzo ciężkie "MOMENTY" ostatnio
trzymajcie się dziewczyny!
o masz, a Wam co?
Stary 2014-07-13, 08:24   #329
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

w koncu sie wyspalam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:30   #330
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

w koncu sie wyspalam

Sara - wszystkiego najlepszego

Angelika- super że piesek się znalzł

Witam się w nowym wątku

Mnie od paru dni męczą bolesne skurcze, krzyżowe i boli mnie brzuch jak na okres ale skurcze są bardzo nie regularne. To jest strasznie męczące..

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości