|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
U nas na spacerach jak wózek jedzie to jest OK. ale jak stanie to już dziecko trzeba wyjąć, bo inaczej krzyk. Jest bardzo szczęśliwy jak go noszę i pokazuję różne rzeczy i chociaż mi ciężko to z reguły udaje mu się mnie na to "namówić"
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Ja mogę tylko porównać babydreamy i pampersy active baby obydwie 3(4-9kg).
Chłonność porównywalna ale babydream są niższe i mam wrażenie, że ją uciskały, że są mniejsze. Cenowo są podobne do pampersa w promocji więc wolę pampers. A ile toujoursy kosztują? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio kupiłam za 50 zl dwie paczki. Tyle że 3 już na Adasia za małe... Ale są spoko. Babydream nam zupełnie nie podpasowały. Najbardziej lubię Dady i zielone Pampersy. Próbowałam jeszcze Happy i też słabo
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Tych z Lidla ani Happy jeszcze nie mieliśmy. Na razie były Pampersy ale kurcze drogo wychodzą jednak a ja nie mam czasu ani ochoty jeździć gdzieś daleko bo są akurat w promocji. Rossmana, mam pod nosem, Biedronkę i Tesco troszkę pod dłuższym nosem ale jest
![]() Do tej pory używaliśmy Papmersa, póżniej trójki to tylko Tesco a teraz nie chce mi się iść bo u mnie zimno i brzydko to się skłaniam ku Babydream. Ale jeśli są okropne to kupię w Rossmanie Pampersy. |
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja polecam babydream ale numer 4 bo 3 śmierdziały i odparzały. Happy też są super.
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
my mieliśmy babydream od początku tzn,1,2 i3 i było wszystko ok nie odparzały i smrodku nie odczułam
4 mam teraz dade bo do rossmana to mam kawał drogi a i w między czasie były 3 dady.wczoraj otworzyłam dady 4 i jakoś dziwnie "zalatuje" z paczki
|
#4267 |
|
Rozeznanie
|
Śmieszna sytuacja. Byłam dzisiaj prosić księdza o chrZest a on powiedział, że ok ale tylko ze względu na to, że zna moich rodziców. Do tego nie wyspowiada nas (rodziców) bo mieszkany razem bez ślubu
. Na pewno będzie wesoła atmosfera w kościele
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
To idź do innego kościoła na spowiedź. A kiedy będzie Chrzest?
|
|
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
3 sierpnia. Dla chrzestnych dostalam kartki do spowiedzi a na nich jest pieczatka kosciola, data i godzina spowiedzi i chyba z nia trzeba przyjs przed mszą żeby dostac w ogole komunie :P
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Powiedział jeszcze że mi POŻYCZY ślub jeśli mnie nie stać
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dopiero 24 sierpnia...Wiesz, jestem chrzestną dwóch dziewczynek. W jednej parafii były potrzebne te karteczki a w drugiej nie... To zbyt chamski tekst jak na księdza.... |
|
|
|
|
#4271 |
|
Rozeznanie
|
W tym kosciele sa w pierwsze niedziele miesiaca.
Z ksiedzem jestem w nie najlepszych stosunkach. Kiedys sie źle wypowiedzialam na temat kościoła i on to sobie zapamiętał. Ale nadal tak myślę jak myślałam tylko co to preszkadza w mojej wierze?
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, są w Kościele zachowania, których sam papież nie pochwala. |
|
|
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Tak z nim. Na kolędzie chyba 2 lata temu albo jeszce wcześniej
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-07-11 o 21:59 |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe to lepszy numer -- jestem chrzestna a nie mam bierzmowania
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jesteś tzw. świadkiem chrztu?
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
nie. normalnie jestem chrzestną ale nikt mnie nawet o bierzmowanie nie zapytał. Więc się nikt nie wychylał z tym że nie mam :P:
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
No to kwestia nazewnictwa.
|
|
|
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
Senira - wiadomo ze jak jestes nie wierzaca to po co Ci spowiedz ale w moim przypadku to inna sprawa. Wczoraj dowiedzilam sie od mamy, że ostatnio chrzcili córke znajomi i też nie dostali spowiedzi z tego samego powodu co ja więc u niego to praktyka. Ok, więc pogodziłam się z tym.
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Tak w ogóle o hej! W końcu mamy brzydką pogodę! Niestety zbyt brzydką jak na wyjazd nad morze a poza tym to nie miałabym dzisiaj z kim jechać.
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku u nas też brzydko A miało być pięknie!!! A my jutro wyjeżdżamy na Mazury...
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No w sumie to ja się nie dziwię. Skoro, żyjecie w grzechu i nie żałujecie tego, to chyba w ogóle nie możecie dostać rozgrzeszenia. Tak mi się wydaje przynajmniej.
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
Gosia to wszystko rozumiem ale gdyby byl konsekwentny to przy ślubach też by nie dawał spowiedzi. Wszystkie przypadki ktore znam, mieszkały ze sobą a nigdy nie zauważyłam, żeby nie przyjmowali komunii
|
#4282 |
|
Gang Iren
|
Jak Wiki urodziłam to nie mieliśmy ślubu i ksiądz nas na ślub namówił gdy poszliśmy pytać o chrzest. Dostaliśmy rozgrzeszenie, ale powiedział, że do ślubu nie możemy grzeszyć
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Co do chrztu, zostałam poproszona o bycie chrzestną, zgodziłam się.. ale, szwagierka musiała na mnie czekac, aż urodzę dziecko. Wszystko było w porządku, mąż poszedł po kartkę do parafii. Ksiądz stwierdził, że nie widział mnie w kościele przez ostatnie miesiące (zaawansowana ciąża, poród, i pobyt w szpitalu, później opieka nad dzieckiem, a że cycoń był.. byłam przywiązana) i , że kartki nie da. Poszedł do parafii gdzie braliśmy ślub, dostał od ręki.
Wspominałyście wcześniej o RB - z ciekawości ostatnio "dodałam się do grupy" i czasem, aż głowa boli, a w kieszeni nóż się otwiera. Dawno mnie nie było ![]()
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
marieee, a co tak bardzo bulwersuje Cię w grupie rb? Jestem ciekawa, bo ja po lekturze kilku książek w duchu rb. Generalnie większość założeń, czy filarów jak pisał Sears mnie przekonuje.
A co do karteczek na Chrzest dla chrzestnych, to dla mnie porażka. Wiadomo, że jeżeli rodzice decydują się na chrzestnych, to wiedzą, czy dana osoba jest wierząca, będzie wspierała rozwój wiary dziecka, itd. Karteczki są moim zdaniem okropnym pomysłem - to tak, jakby z góry zakładać, że wszyscy chcą oszukać i w dodatku panuje totalny brak zaufania dla wiernych.
|
#4285 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Od kilku dni nosimy pampersy rozmiaru 3. Kupiłam dwa rodzaje, zielone (baby-dry) i fioletowe (active baby). Mam wrażenie że fioletowe bardziej śmierdzą. Czy to tylko moje wrażenie, czy któraś z Was też tak ma?
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Dobra, widzę że nikt nie chce tknąć tematu, bo wiadomo jak to się skończy, ale na litość boską. Cytat:
Aha. A jak będzie chciała colę to też jej dasz? Albo chodzik? No bo jeśli chce... Cytat:
Ja też uważam że większość matek na grupie RB przesadza. Ale, mają rację że Cię pojechały - jakbym akurat siedziała na fejsie i zauważyła Twojego posta o Twoim wisiadle to bym się do nich przyłączyła. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Chciał Ci pożyczyć żebyś miała na haracz dla niego? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4286 |
|
Gang Iren
|
W sumie łatwo było nie grzeszyć, bo byłam krótko po porodzie
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
No wiesz, Roane, takie niedyskretne pytania zadawac
![]() Wlasnie, jak to jest z tym noszeniem przodem? Pytam bo Kluchon strasznie się wykreca jak jest przodem do mnie, niczym bohaterka z 'Egzorcysty'. I nie wiem, czy ją przesadzic, czy czekać (ale na co?). Siedzi w miare stabilnie, niedlugo skonczy 7 miesięcy. Kiedy zmienia sie strone w materacu gryka-kokos? Chwale się, ze moja Gwiazda przyjęła pozycję do raczkowania i się tak uroczo giba :-D
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
Ej, mnie nie przyjeli do grupy RB. Dranie jedne.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Jeżu, wyszłam pranie powiesić a moje dziecko w drugim kącie pokoju aniżeli je zostawilam. Nie doceniłam jej.
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
No i dlatego Cie nie przyjęli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

4 mam teraz dade bo do rossmana to mam kawał drogi a i w między czasie były 3 dady.

my dopiero 24 sierpnia...

A miało być pięknie!!! A my jutro wyjeżdżamy na Mazury...