Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 11:59   #1561
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Hej nadrobilam jakos sie udalo. Ale nie cytuje nie mam sily jestem wykonczona ale pozytywnie bo pod namiotami bylo super

Tak piszecie o pomocy rodzicow / tesciow. To tak tesciowa kupuje i nam daja cos co jakis czas tesciu jak to facet sie nie wtraca. A rodzice mam tylko tate (mama zmarla) on to mowi ze moze dac mi jakas kase ale sam narazie nie bedzie kupowac bo nie wie co.

Co do ruchow ja mam chyba najstasza ciaze bo juz 22 tydzien a ruchy to tylko leciutkie smyranie raz czy dwa jakies pukniecie. Ale z dzieckiem ok bo w piatek mialam usg.
Stary 2014-07-13, 12:18   #1562
19Inka90
Wtajemniczenie

Joanna wspolczuje przeżyć ale na pewno wszystko bedzie dobrze
Moje badania pojutrze i juz zaczynam mieć stresa

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:29   #1563
antosia5
Rozeznanie

WItajcie

Joanna , mocno trzymamy kciuki by wsyztsko bylo dobrze

KUrcze, ja od kilka dni tez nic ne czuje i jakis brzuch jakby mniejszy mi sie zrobil- chyba schizuję
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedziemy pooglądać jakieś wózki, bo jutro lecę do PL i jak na razie wychodzi na to, że tam jakiś zamówię i wyślę kurierem, bo tutaj jedyne wózki, które nam się podobają to firma iCandy za trochę ponad tyś euro, bez fotelika, bez torby i innych bajerów za które płaci się osobno
Ja, wlasnie wczesniej jak gadalismy o wózkach, pisalam ze ten iCandy mie sie spodobał jak jeżdziłam nim w sklepie- super sie go prowadziło i wygladal fajnie Ale dla mnie gondola za nisko byla, dla ciebie nie?
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:32   #1564
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
cześć
przeczytałam was chociaż przyznam się kwestię prezentową po łebkach
wczorajszy dzień zakończyłam w szpitalu. 'TŻ wrócił zobaczył w jakim jestem stanie i jeszcze przez 20-30min myślałam że dojde do siebie ale niestety wciąż byłam na granicy utraty przytomności i przestałam czuć małego...pojechaliśmy do szpitala ginekologiczno-położniczego i tam rejestrując się chyba już odleciałam.położnej udało się wysłyszeć ktgiem małego jednocześnie mierząc mi ciśnienie-wręcz książkowe!
dostałam kozetkę i prikaz leżenia...potem konsultacje usg i nakaz wizyty u neurologa....

a brazylia przewaliła....
to nie dobrze! dobrze że tż był i Cię zawiózł, nie daj Boże gdzieś byś zemdlała sama w domu będąc.

Cytat:
Napisane przez Joanna_JSZ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Nie było mnie tu kilka dni, ale byłam w kiepskim stanie. Muszę się Wam wyżalić. W czwartek byłam na wizycie u swojego ginekologa. Przed wejściem do gabinetu cały czas myślałam o tym, że w końcu zapytam go, czy już wiadomo, czy będzie dziewczynka czy chłopczyk, w końcu to już początek 17 tygodnia. Naprawdę byłam w bardzo dobrym humorze. W życiu bym się nie spodziewała, że usłyszę coś niedobrego. A tu podczas badania lekarz mi mówi, że jest jedna rzecz, która go niepokoi. Mianowicie widzi w główce dziecka torbiel splotu naczyniówkowego. Jest minimalnej wielkości, ledwo ją widać, ale niestety jest. Poczułam się wtedy, jakbym dostała obuchem w głowę. Na szczęście lekarz mi wytłumaczył, że takie torbiele zdarzają się dość często i w większości przypadków same się wchłaniają, tak że nie ma po nich śladu, a nawet jeśli nie zdążą się wchłonąć w życiu płodowym dziecka, to wchłaniają się zaraz po urodzeniu. Natomiast gdy się nie wchłoną, to i tak nie zagrażają zdrowiu ani życiu dziecka, tylko jak wiadomo trzeba je kontrolować. Po tej wiadomości dostałam takiego ciśnienia, że aż sam lekarz się wystraszył. Po kilku minutach zmierzył mi je jeszcze raz, ale też było wysokie. No ale wiadomo, dlaczego takie było, bo jak do tej pory miałam je książkowe. Zlecił mi badanie moczu, morfologię krwi, a oprócz tego badanie na cytomegalię, toxoplazmozę i dodatkowo na boreliozę. Jutro idę je robić. Jak któryś z wyników będzie podwyższony, zwłaszcza któryś z trzech ostatnich, mam do niego od razu zadzwonić i przyjechać, a jeżeli wszystko będzie w normie, następną wizytę mam za trzy tygodnie, 31 lipca. No i oczywiście muszę robić badania prenatalne. Dostałam numer do pani doktor ze szpitala w Katowicach, muszę do niej zadzwonić i się umówić. Mam je zrobić między 20 a 22 tygodniem ciąży. Ginekolog powiedział, że według niego ta torbiel wchłonie się na 100 procent, ale ja i tak się boję. Chociaż teraz jest już lepiej z moim nastawieniem, bo się wygadałam i poczytałam o tym w internecie, a tam rzeczywiście pisze, że takie torbiele się wchłaniają i nie ma po nich śladu. Boże, skąd takie cholerstwo się bierze? Dziewczyny, przepraszam, że Was męczę takim elaboratem, ale musiałam się wam wyżalić.
Współczuję przeżyć.
Jeśli to będą te tzw. cysty, to chyba miałam to u małej w pierwszej ciąży. Miałam to zanotowane w karcie z badania tego połówkowego, ale lekarz nic nie mówił w tedy o tym jako coś złego. Nie chciałam sama o tym czytać, bo nie chciałam się denerwować, ale gdzieś tam wyczytałam się wchłaniają, może stąd lekarz nie mówił mi że to coś złego, nie chciał wgl martwić. Dlatego głowa do góry staraj się nie denerwować

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2014-07-13 o 12:34
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 13:26   #1565
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Moje badania pojutrze i juz zaczynam mieć stresa
Trzymam kciuki już dziś, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
KUrcze, ja od kilka dni tez nic ne czuje i jakis brzuch jakby mniejszy mi sie zrobil- chyba schizuję
Tak, schizujesz. Tak, ja też tak mam To chyba normalne
Stary 2014-07-13, 13:28   #1566
19Inka90
Wtajemniczenie

Tak jak wczoraj stwierdził am ciężarne same popadają na jakieś urojenia i Ja jestem klasycznym przykładem

Emilka
Stary 2014-07-13, 14:11   #1567
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Tak, schizujesz. Tak, ja też tak mam To chyba normalne

Cytat:
Tak jak wczoraj stwierdził am ciężarne same popadają na jakieś urojenia i Ja jestem klasycznym przykładem
Hehe Ale ja, tak jak TheN4ti, mialam ostatnie usg miesiac temu, a na kolejne jeszcze 2 tygodnie czekania, wiec te 6 tygodni czekania to tak dłuuuuuuuuuuuuuuugo
Stary 2014-07-13, 14:14   #1568
19Inka90
Wtajemniczenie

No to juz masz prawo do urojeń, Ja ostatnio 3 tygodnie temu widziałam maleństwo i sobie wkrecam dziwne rzeczy...

Emilka
Stary 2014-07-13, 14:18   #1569
Suqub
Zakorzenienie

Ja mam za 3 tygodnie i już się denerwuje. Tym bardziej, ze chora jestem i obawiam się tego jak maleństwo to znosi.
Najlepiej to mieć własne USG

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 14:22   #1570
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub tego przeziębienia się nie bój Ja od poczatku ciąży to przerabialam stan zapalny zęba,zapalenie zatok i dwa przeziębienia i póki co z małżeństwem jest wszystko dobrze wiec głowa do gory

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Malenstwem miało być ,tak to jest na telefonie pisać :d

Emilka
Stary 2014-07-13, 14:34   #1571
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
No to juz masz prawo do urojeń, Ja ostatnio 3 tygodnie temu widziałam maleństwo i sobie wkrecam dziwne rzeczy...
Ja jakoś na początku czerwca widziałam malucha, a teraz mam 6 sierpnia usg, pierwszy raz się cieszę, że lipiec tak szybko leci

Cytat:
[/COLOR]Malenstwem miało być ,tak to jest na telefonie pisać :d
Ach, ten słownik ale z małżeństwem też wszystko ok?

Edytowane przez maczuma
Czas edycji: 2014-07-13 o 14:37
maczuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 14:39   #1572
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Sugub tego przeziębienia się nie bój Ja od poczatku ciąży to przerabialam stan zapalny zęba,zapalenie zatok i dwa przeziębienia i póki co z małżeństwem jest wszystko dobrze wiec głowa do gory

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Malenstwem miało być ,tak to jest na telefonie pisać :d
Dzięki za pocieszenie mam nadzieję, że szybko pozbęde się tego ustrojstwa.
Mnie od kilku godzin mdli. Także "milusi" dzień.

Stary 2014-07-13, 14:53   #1573
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma tak po szczerości to z nie wiem jak z małżeństwem bo nim nie jesteśmy wiec można powiedzieć ze ten słownik wyraził co glodnemu na myśli

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Sugub wspolczuje mnie tak mdlilo przed wczoraj a jutro zaczynam 20 tc doooobra laski znikam poplakac przy Szkole Uczuć na TVN

Emilka
Stary 2014-07-13, 14:55   #1574
antosia5
Rozeznanie

Dziewczyny, mi z lewej piersi od wczoraj wylewa sie taki plyn w sumie wygladający jak woda Macie coś podobnego
Stary 2014-07-13, 15:02   #1575
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mi z lewej piersi od wczoraj wylewa sie taki plyn w sumie wygladający jak woda Macie coś podobnego
Zaczynasz produkcję na tym etapie ciąży czasem zaczyna pojawiać się siara, często tylko w jednej piersi. Albo minie, albo juz do porodu będzie kapać.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 15:02   #1576
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe że to siara Nie wiedziałam, że tak wcześnie może się pojawić, ale obstawiam ją.

a ja zamulam... nie czuję się za dobrze, więc się nigdzie nie ruszam, uśpiłam córkę bo takiej marudy dawno nie widziałam a sama szukam inspirałek na jej pokój. bo przez to, że pojawi się dzidzia, to troszkę muszę pozmieniać plan ułożenia mebli w pokoju jej, żeby w razie czego później się Junior zmieścił

Stary 2014-07-13, 16:27   #1577
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Maczuma tak po szczerości to z nie wiem jak z małżeństwem bo nim nie jesteśmy wiec można powiedzieć ze ten słownik wyraził co glodnemu na myśli [COLOR="Silver"]
Najważniejsze, że w porządku

Mam dziwne pytanie - czy zauważyłyście, że macie więcej włosków na brzuchu, nawet ciemniejszych? Nie podoba mi się to, mam nadzieję, że znikną...
Stary 2014-07-13, 16:29   #1578
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Tak to siara, hormony swoje robią ja też tak miałam w pierwszej ciąży a w drugiej i teraz też już mi się pojawia ale w znikomej ilości

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 16:54   #1579
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
nic. 3h ciągłego poczucia że za chwile odlecę do końca ale dlaczego nie wiadomo... stąd nakaz konsultacji neurologicznej...
utrata przytomności wynika z niedotlenienia. przynajmniej dowiedziałam się że nawet jeśli ja jestem niedotleniona to małemu nic nie grozi...
Trzymaj się i dużo odpoczywaj. Pójdziesz do lekarza to na pewno Cię uspokoi. A miałaś tak tylko jeden dzień czy dłużej?

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna_JSZ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Nie było mnie tu kilka dni, ale byłam w kiepskim stanie. Muszę się Wam wyżalić. W czwartek byłam na wizycie u swojego ginekologa. Przed wejściem do gabinetu cały czas myślałam o tym, że w końcu zapytam go, czy już wiadomo, czy będzie dziewczynka czy chłopczyk, w końcu to już początek 17 tygodnia. Naprawdę byłam w bardzo dobrym humorze. W życiu bym się nie spodziewała, że usłyszę coś niedobrego. A tu podczas badania lekarz mi mówi, że jest jedna rzecz, która go niepokoi. Mianowicie widzi w główce dziecka torbiel splotu naczyniówkowego. Jest minimalnej wielkości, ledwo ją widać, ale niestety jest. Poczułam się wtedy, jakbym dostała obuchem w głowę. Na szczęście lekarz mi wytłumaczył, że takie torbiele zdarzają się dość często i w większości przypadków same się wchłaniają, tak że nie ma po nich śladu, a nawet jeśli nie zdążą się wchłonąć w życiu płodowym dziecka, to wchłaniają się zaraz po urodzeniu. Natomiast gdy się nie wchłoną, to i tak nie zagrażają zdrowiu ani życiu dziecka, tylko jak wiadomo trzeba je kontrolować. Po tej wiadomości dostałam takiego ciśnienia, że aż sam lekarz się wystraszył. Po kilku minutach zmierzył mi je jeszcze raz, ale też było wysokie. No ale wiadomo, dlaczego takie było, bo jak do tej pory miałam je książkowe. Zlecił mi badanie moczu, morfologię krwi, a oprócz tego badanie na cytomegalię, toxoplazmozę i dodatkowo na boreliozę. Jutro idę je robić. Jak któryś z wyników będzie podwyższony, zwłaszcza któryś z trzech ostatnich, mam do niego od razu zadzwonić i przyjechać, a jeżeli wszystko będzie w normie, następną wizytę mam za trzy tygodnie, 31 lipca. No i oczywiście muszę robić badania prenatalne. Dostałam numer do pani doktor ze szpitala w Katowicach, muszę do niej zadzwonić i się umówić. Mam je zrobić między 20 a 22 tygodniem ciąży. Ginekolog powiedział, że według niego ta torbiel wchłonie się na 100 procent, ale ja i tak się boję. Chociaż teraz jest już lepiej z moim nastawieniem, bo się wygadałam i poczytałam o tym w internecie, a tam rzeczywiście pisze, że takie torbiele się wchłaniają i nie ma po nich śladu. Boże, skąd takie cholerstwo się bierze? Dziewczyny, przepraszam, że Was męczę takim elaboratem, ale musiałam się wam wyżalić.
Biedactwo, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak bardzo musiałaś się wystraszyć. Na pewno jest tak jak mówi lekarz i to się wchłonie, ale jak chcesz nabrać pewności to może skonsultuj to z innym lekarzem? Trzymaj się i wiem, że to trudne, ale staraj się nie denerwować bo stres nie pomoże. Trzymamy za Was kciuki choć jestem pewna, że bez nich będzie wszystko dobrze

Stary 2014-07-13, 16:56   #1580
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma Ja tez mam problem z tymi włoskami ... Ale ponoć po porodzie to mija

Emilka
Stary 2014-07-13, 17:03   #1581
TheN4ti
Rozeznanie

Pochodziłam dziś po sklepach dla dzieci, było sporo przecen, ale jednak nie znając płci ciężko coś kupić. Poczekam wiec do usg i zaraz zabieram się za sprzątanie pokoju dla dziecka żeby był gotowy na zakupy Za to kupiłam sobie torbę na pieluchy, jest super, bo można ją wytrzeć mokra szmatką jak jest brudna, ma też mate do przebierania. Dobra jest ładna i nie wygląda jak torba na pieluchy i takiej szukałam. Ale za mnie matka, dla dziecka nie mam nic za to siebie obkupilam

Stary 2014-07-13, 17:59   #1582
19Inka90
Wtajemniczenie

Oglądając Szkołę Uczuć jak zwykle poplakiwalam a tu nagle jakiś pocieszaczek mamusi zaczął mi pukac w brzuchol na pocieszenie

Emilka
Stary 2014-07-13, 17:59   #1583
TheN4ti
Rozeznanie

O jak słodko

Stary 2014-07-13, 18:38   #1584
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądając Szkołę Uczuć jak zwykle poplakiwalam a tu nagle jakiś pocieszaczek mamusi zaczął mi pukac w brzuchol na pocieszenie
Też oglądałam oczywiście bez łez się nie obyło.

Stary 2014-07-13, 18:49   #1585
19Inka90
Wtajemniczenie

Moja szwagierka to dzisiaj pierwszy raz oglądała ! No byłam w szoku jak to uslyszalam

Emilka
Stary 2014-07-13, 18:59   #1586
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że w porządku

Mam dziwne pytanie - czy zauważyłyście, że macie więcej włosków na brzuchu, nawet ciemniejszych? Nie podoba mi się to, mam nadzieję, że znikną...
mam, w pierwszej ciąży nie miałam, teraz mi się pojawiły, nie jakoś dużo ale różnicę widzę

Stary 2014-07-13, 19:02   #1587
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, my już w domciu, bo ceny nas trochę spłoszyły .
Zmęczona jestem, bo uprawialiśmy niezłe chodzikostwo już leżę w łóżku, ale powiem Wam że ostatnio mam gorsze dni jakoś, mam wrażenie że wszystko robie źle, ciągle mi coś z rąk wypada.. chyba mam jakąś depresje, bo kurde... nie umiem się z niczego cieszyć, ciągle jestem tylko zła, a tż-et to już w ogóle ma reżim jak w wojsku [ ale to w tym dawno temu ].
Od pewnego czasu też czuję puk puk, ale dzisiaj jakoś cisza .
Nie mogę się doczekać kolejnego usg, a to DOPIERO 5 sierpnia, jak ja dotrwam, skoro do tej pory byłam co 2 max 3 tyg u ginekologa.. a małego widziałam już tak dawno [w poniedziałek ].
Zauważyłyście ze teraz te usg są jakieś mniej ciekawsze niż wcześniej?. Moja gin tylko ogląda głowę, mózg, serce, żołądek.. jakoś nic z tego nie kumam .
Ogólnie to zjadłam dzisiaj chyba niedopieczone frytki i coś mnie żołądek chce pobolewać, no chyba że to przez żelazo.
Jutro idę na toxo i cyto, zobaczymy czy udało mi się uchronić przed dziadostwem .
W ogóle przez te 2 dni żyłam o jogurtach, ciastkach blevita [dobrze, że takie kaloryczne ] paluchach kukurydzianych etc. bo okazało się, że nie mamy dostępu do kuchni, gdzie za dobę płaciliśmy 135 zł ! w dodatku czajnik mieliśmy jeden na X pokoi.. gdybym wiedziała wzięłabym swój w domu, szczególnie że mam ' modę ' na wczasach poparzyć niektóre rzeczy, których będę używała przez jakiś czas..
Aha ! zamówiliśmy pokój z łożem małżeńskim, a jak dojechaliśmy okazało się że mamy dwa małe łóżeczka i w dodatku wczoraj w nocy chodził po mnie PAJĄK! więc była ekspresowa zmiana łóżek z tż-etem

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-13 o 19:07
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 19:05   #1588
Karo89
Zakorzenienie

Lolcia kciuki za badania.

ja jutro idę morfologię, mocz we wtorek bo pojemnika zapomniałam kupić oj sklerozo

Stary 2014-07-13, 19:09   #1589
LoLcIa123
Zakorzenienie

Morfologię też muszę powtórzyć, ale chyba jeszcze za wcześnie na efekty suplementacji żelazem, biorę od 9 dni .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 19:10   #1590
alekaz1
Zakorzenienie

Dziewczyny kciuki za najblizsze wizyty

zasnelam i nie mam teraz weny na nic tylko ide zaraz dalej spac tylko cos zjem.

Ja przez dwa dni sie zywilam kielbasa z grila/ogniska plus chlebek przewaznie smazony na grilu lub ognisku.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości