III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 10:08   #4291
elffirka
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Witam się i ja...
Wczoraj kuzynka wysłała mi wiadomość że urodziła córeczkę przez CC. Lilka miała 3kg i mierzyła 52cm... A termin kuzynka miała na 20któregoś lipca...
Ja też nie biorę witamin, mam dobre wyniki, a te kapsułki są dla mnie za duże i jak połknę to od razu na wymioty mnie cofa...
Kasiu piękne zdjęcie z sesji... Twój Małż to zdolniacha chyba też poproszę swojego o kilka zdjęć... Poza tym wcale po Tobie nie widać, żebyś dużo przytyła... Przecież Ty wysoka jesteś... Ja też mam już z 12kg na plusie... A mam tylko 160cm wzrostu.
Wczoraj siedziałam u teściów w fotelu wieczorkiem i złapał mnie taki potworny ból w Środku, w Bożence, że aż jęknęłam z bólu. Później już czułam takie smyranie po szyjce i nie wiem czy to był skurcz czy Mały gdzieś tam smyrał... Ale dzisiaj już ok...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 10:12   #4292
aa2
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

dzien dobry niedzielnie
co do witamin to tez ni ebiore, dopóki wyniki sa ok nie widze potrzeby po witainach byo mi w pierwszej ciazy niedobrze a samo łykanie było koszmarem wiec tez wtedy odstawiłam, teraz w ogóle nei biore i wszystki mam ok
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 10:23   #4293
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Ogólnie to jakoś ta waga mi nie przeszkadza teraz jakoś, widocznie tak mam w naturze i nic nie poradzę. Faktycznie po wzroście się trochę rozchodzi tak fajnie że we wszystkich partiach jest trochę więcej cm a nie tylko w
Po wszystkim wezmę się za ćwiczenia i wrócę do moich 65 kg w końcu mam tyle spodni jeansowych noweK sprzed ciąży że muszę w nie wejść

Jak będę dziś na kompie to wrzuce kilka zdjęć do klubu bo to już takie inne a nie sam brzuszek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 10:49   #4294
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47282122]Cześć dziewczyny :-*
Ale pospałam. Tylko siku jakos częściej biegała robić

U nas też położna środowiskowa poleca ten alantal na sutki. Ale od 36tyg, żeby ich teraz nie stymulować bo to może powodować skurcze ;-)

Też czuje małą po bokach i w okolicy pępka czasami tak bardzo po bokach że aż się zastanawiam czy się aby znowu nie przekrecila ;-)[/QUOTE]

Eee tam,zaraz stymulacjaTroszkę na na palec,wklepać i zapomnieć.Od tego skurczy jeszcze nie miałam,chociaż gdybym miała to bym pewnie zaprzestała

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Pod koniec ciszy to meczenie sutkow jest dobre na wypędzenie dziecka z brzucha
My z mężem od grudnia zero seksu,więc mu mówię,że za miesiąc możemy,bo najwyżej zacznę rodzić,ale on nie chce,po porodzie to po porodzie,jak wyleczę tą okropną nadżerkę

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość

Aneta - ja mam na ten moment 3 staniki ciążowe z funkcją karmienia (firma Carriwell). Mam w kolorze czarnym, białym i cielistym. Ogólnie jestem zadowolona, są wygodne.
Jeżeli chodzi o rozmiar to kupuje się je tak jak koszulkę (S,M,L itd). W sklepie zresztą podana jest tabela rozmiarów z dużą tolerancją.
Ja mam jakieś nie wiem jakiej firmy,nie chce mi się sprawdzać,kompletnie jej nie znam,zamawiałam na otto,z normalną rozmiarówką.I wzięłam swój normalny rozmiar i leżą póki co doskonale,idealnie.Misecz ki są z takiego przyjemnego rozciągliwego materiału,że myślę,że przy nawale mleka,kiedy piersi będą większe,się powinny dopasować

Małż kończy pokój,tzn,maluje drzwi i futryny
Stary 2014-07-13, 10:55   #4295
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Był dziś u mnie mój chrześniak i słodko się zachował w obec dzidzi w brzuszku niby duży juz chłopczyk bo 5 lat ale chciał posłuchać co w brzuszku słychać, uszko przestawial, mówił : obudź się daj mi jakiś znak. Dzieci są niesamowite
syn kolezanki z pracy tez mnie ostatnio glaskal po brzuchu puszczal piosenki dla dzidzsia takz sklodkie to bylo a tez ma jakos 5 lat

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
To co Ty lalkami się nie bawiłaś ? Prawie podobnie się ubiera

Mój Tż to perfekcyjny pan domu... Chyba muszę kłócic się z nim częściej,bo teraz mi ciągle przynosi wszystko,robi kolację,najważniejsze sprząta i widac uczy sie po sobie wynosic jak sam tyle tyra Może będą z niego ludzie jeszcze i będę miała faceta,który robi coś w domu

dla tz oby mu juz tak zostalo

co do wielkosci brzucha to mi wszyscy mowia ze nie widac ze to juz 8 miesiac kazdy mysli ze moze 5 ale mi to poszlo w dupsko bedzie potem sie z czego odchudzac.
Na wieczor panienski nie poszlam a zebra nadal mnie bola malutka sie niesamowicie rozpycha az czasami boli dobrze ze w srode wizyta to moze wiele rzeczy sie wyjasni

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 11:01   #4296
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Witam się z rana.
Ktoras dziewczyna pisała ile herbat z pokrzywy? To się pije 3 razy w tygodniu ja mam i pije sobie ale kupiłam sobie z biedronki z limonka i z cytryna bo zwyklej pokrzywy bym nie wypila
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 11:09   #4297
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ale dziś się wystraszyłam.. Od wczoraj mały jakoś mało aktywny,raz kiedyś się odezwał i dzisiaj rano bujałam brzuchem,głaskałam brzuch i NIC,w nocy to samo. Już miałam zgarniac Tż do szpitala,bo na serio się martwiłam ale poczułam jakieś lekkie pukanie to mówię,poczekam jeszcze może się dobudzi i wstałam sobie na śniadanko i teraz przeciąga się aż miło Dobrze,że jednak przeczekałam tą godzinkę ale stres niesamowity,bo zawsze ledwo się obudziłam to się ruszał...

Ehh pierwsza noc w osobnych łóżkach Wygoniłam Tż z wyra za to jego chrapanie A i tak jakoś o 5 mi przylazł do mojego łóżka...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 11:20   #4298
malgosia1051
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47282437]Ja tak walkuje temat tych sutkow bo mam je kule takie delikatne... Nawet teraz jak lekko potre to mnie bolą. I na samą myśl że ma mi je ktoś ciągnąć mi sztywnieja hehe dlatego mam nadzieje ze to nie będzie taki hardcore jak na ten moment mi się wydaje

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ekaterina ja lykam, mam na plusie koło 12kg a moja cora malutka. Więc chyba nie ma zasady[/QUOTE]Nie chce cię martwić kochana ale moja koleżanka dość długo się meczyla bo tak ja bolały piersi przy karmieniu bodaj około 2 tyg a nie chciała zrezygnować bo mleko matki to mleko matki a to byli przy 2 dziecku.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Ale dziś się wystraszyłam.. Od wczoraj mały jakoś mało aktywny,raz kiedyś się odezwał i dzisiaj rano bujałam brzuchem,głaskałam brzuch i NIC,w nocy to samo. Już miałam zgarniac Tż do szpitala,bo na serio się martwiłam ale poczułam jakieś lekkie pukanie to mówię,poczekam jeszcze może się dobudzi i wstałam sobie na śniadanko i teraz przeciąga się aż miło Dobrze,że jednak przeczekałam tą godzinkę ale stres niesamowity,bo zawsze ledwo się obudziłam to się ruszał...

Ehh pierwsza noc w osobnych łóżkach Wygoniłam Tż z wyra za to jego chrapanie A i tak jakoś o 5 mi przylazł do mojego łóżka...
Kochana nie chce się martwic bo tak nie musi być u ciebie ale im bliżej porodu tym dziecko miej się rusza bo tak mało ma miejsca ze nie może się ruszyć u mojej mamy nas było 5 i mówiła mi ze w 9 miesiącu to juz nawet wogole nie czuła ruchów.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-13, 11:34   #4299
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Nie chce cię martwić kochana ale moja koleżanka dość długo się meczyla bo tak ja bolały piersi przy karmieniu bodaj około 2 tyg a nie chciała zrezygnować bo mleko matki to mleko matki a to byli przy 2 dziecku.

Pamiętam jak ja wyłam z bólu,te rany i krwawienia.Dlatego już teraz działam,nie zaszkodzę sobie a być może będzie lepiej
Stary 2014-07-13, 11:50   #4300
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie chce się martwic bo tak nie musi być u ciebie ale im bliżej porodu tym dziecko miej się rusza bo tak mało ma miejsca ze nie może się ruszyć u mojej mamy nas było 5 i mówiła mi ze w 9 miesiącu to juz nawet wogole nie czuła ruchów.
No ale jednak dziecko w 30 tygodniu ma więcej miejsca niż to dziecko w 38

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:04   #4301
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co do karuzeli to my mielismy taka
Załącznik 5735527
i sobie chwalimy, mały lubil pod nia leżeakowac, potem te misie słuzyły mu do zabawy , a melodyjki i bicie serduszka-super
Kochana co to za karuzelka? Fajnie wygląda

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
tutaj mozecie sobie luknąc na zywo jak leżakował pod karuzelką filmik troche pokrecony, zbliżenia , oddalenia bo testowałam kamere w aparacie słychac delikatna muzyczke
nalepsze pierwsze 30 sekund jak mały robi cos w stylu usmiechu
https://www.youtube.com/watch?v=bQfTYILMVU4
Ale masz słodkiego synusia Szkoda, że 20 lat temu nie można było nagrywać takich filmików, chętnie bym siebie pooglądała dzisiaj

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc ;-) Kurde chora jestem głową peka, gardło mnie boli katar mam. Masakra jakaś. I nie wiem jakie leki brać...na samej herbacie nie pojadę bo lipa i nic nie daje

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
Zdrowia Karola
Zrób sobie ciepłe mleko z miodem i czosnkiem. Jest to ochydne (no nie dla wszystkich, mój mąż lubi ) ale naprawdę pomaga.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47282437]Ja tak walkuje temat tych sutkow bo mam je kule takie delikatne... Nawet teraz jak lekko potre to mnie bolą. I na samą myśl że ma mi je ktoś ciągnąć mi sztywnieja hehe dlatego mam nadzieje ze to nie będzie taki hardcore jak na ten moment mi się wydaje
[/QUOTE]

Nic mi nie mów Właśnie tego najbardziej się boje przy karmieniu. Ja zawsze miałam wrażliwe sutki i na samą myśl, że mogą być poranione przechodzą mnie ciarki..
Ale damy rade, maść, mleczko, ewentualnie nakładki na sutki i będzie dobre karmienie. Oby tylko mleko było

Witam się z rana (mojego rana hehehe )

Dzisiaj mam pierwszą rocznice ślubu, ogólnie nic takiego nie robimy, ale może chociaż jakiś spacerek i wspominki jak to było
Zjadłam właśnie śniadanko i was nadrobiłam. Na obiad jeszcze nie wiem co zrobie
Nie wiedziałam, że tyle z was nie bierze witamin Myślałam, że jestem wyrodną matką skoro nie łykam tabletek a tu się okazuje, że jednak nie jestem sama i wszystko jest w jak najlepszym porządku

Paulina fajna ta szkoła rodzenia może i lalki nie odzwierciedlają prawdziwego dziecka, ale zawsze to coś, tym bardziej dla kogoś kto nigdy nie miał kontaktu z takim maleństwem.
A co do tych kremów to szukaj jakiś z czystą lanoliną. Podobno są najlepsze

Carolcia, Agnes jak tam dziewczynki się czujecie?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-07-13 o 12:11
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:10   #4302
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Pamiętam jak ja wyłam z bólu,te rany i krwawienia.Dlatego już teraz działam,nie zaszkodzę sobie a być może będzie lepiej
właśnie lepiej zapobiegać niż po fakcie plakac nie które mamy nie wiedza i potem cierpią. Ale człowiek uczy się na bledach
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-13, 12:10   #4303
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Położna na sr nam mówiła, że trzeba obserwować ruchy. Jeżeli dziecko się dlugo nie odzywa to należy to sprawdzić. W tych tygodniach ciąży ma jeszcze trochę miejsca i spokojnie mama wyczuje.
Poza tym potem nawet w 38 tygodniu też te ruchu czuć i pierwsze co się pytają lekarze czy dziecko się ruszało. Tylko są to bardziej takie rozciągania niż puknięcia

Cytat:
Dokładnie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-13, 12:13   #4304
Asia19x
Zakorzenienie

Witamy się i my
Dwie miski rosołu zjedzone, miska wiśni prosto z drzzewa i jeszcze wiadro mamy

Co do sutków - mnie tak ze trzy mce temu strasznie bolały i kupiłam Maltan, bardzo mi pomógł. Teraz mnie nie bolą, więc nie używam, zacznę może smarować jednak na wszelki wyp? No nie wiem sama
Ale sutki to mam okropnie wielkie

Moja mała rusza się ostatnio delikatniej, za to przeciąga się dosyć mocno
Im bliżej porodu to chyba mniej tych ruchów.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:15   #4305
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Całkowity brak ruchu dziecka to jest strach. Ale dziecko rusza się jak śpimy i nawet o tym nie wiemy. A ponoć dziecko najbardziej się rusza miedzy 24 a 28 tygodniem a potem juz ma coraz ciaśniej. a w 9 misesiacu możemy nawet nie czuć ruchow
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-13, 12:18   #4306
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie lepiej zapobiegać niż po fakcie plakac nie które mamy nie wiedza i potem cierpią. Ale człowiek uczy się na bledach
Ja nie wiedziałam i płakałam.Teraz mam i maści i muszle laktacyjne i jakąś wiedzę jak sobie pomóc,bo kiedy rodziłam córkę nawet internetu nie miałam.Nakładek jeszcze nie mam,bo mam wątpliwości,bo podobno potem dziecku trudno pierś ssać,ale tego nie wiem na 100%.
Stary 2014-07-13, 12:24   #4307
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Położna na sr nam mówiła, że trzeba obserwować ruchy. Jeżeli dziecko się dlugo nie odzywa to należy to sprawdzić. W tych tygodniach ciąży ma jeszcze trochę miejsca i spokojnie mama wyczuje.
Poza tym potem nawet w 38 tygodniu też te ruchu czuć i pierwsze co się pytają lekarze czy dziecko się ruszało. Tylko są to bardziej takie rozciągania niż puknięcia

Dokładnie
Ja tu nie mowie o całkowitym braku ruchów ale im bliżej porodu tym dziecko ma miej miejsca i mniej się rusza a im bliżej porodu tym mniejsze są ruchy. No ale moja mama w 9 miesiącu wogole nic nie czuła tak mi mówiła. I jakoś zdrowe się urodziliśmy i mieliśmy po 10 punktów. Ale nie tylko u mojej mamy znam dużo mam i dużo tak mówiło i lekarz mój tak samo. Brak ruchów całkowitych to jest juz nie dobrze. Mi lekarz też kazał liczyć ruchy jeśli ruszy się w ciągu 2 godz 6 razy to jest bardzo dobrze i nie mam co się martwic.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-13, 12:26   #4308
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Całkowity brak ruchu dziecka to jest strach. Ale dziecko rusza się jak śpimy i nawet o tym nie wiemy. A ponoć dziecko najbardziej się rusza miedzy 24 a 28 tygodniem a potem juz ma coraz ciaśniej. a w 9 misesiacu możemy nawet nie czuć ruchow
Nie zgodzę się z tym. Każda mama musi czuć chodź minimalne ruchy płodu, inaczej natychmiast należy jechać na ip. To znaczy, że coś jest nie tak.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-13, 12:28   #4309
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się z tym. Każda mama musi czuć chodź minimalne ruchy płodu, inaczej natychmiast należy jechać na ip. To znaczy, że coś jest nie tak.

Ja umarłabym ze strachu nie czując ruchów przez cały dzień, a co dopiero kilka dni

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-13, 12:30   #4310
nmartyna
Zadomowienie

CHyba też zaopatrzę się w maść na sutki
Co prawda, problemów żadnych nie mam, ale wolę już je przygotować

A co do ruchów, to Małgosiu nie mogę się zgodzić z tobą, że w 9 miesiącu nie czuć ruchów... Dzieciaczek rusza się nawet jak ma mało miejsca, tak jak dziewczyny piszą, jest to takie bardziej przeciąganie niż puknięcia, ale czuć to, nawet w końcówce ciąży. Gdyby Maluszek w ogóle się nie ruszał, to pędem do szpitala.

Mój kochany zgodził się zabrać jutro moją psinkę od rodziców do nas , co prawda na noc będzie wracała na razie do swojego domku, ale przynajmniej w ciągu dnia nie będzie sama
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:42   #4311
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
masz do tego prawo. I kazda mama wie jak co się dzieje nie tak. Ale sama się przekonasz po sobie bo ja ci nie narzucam swojego zdania tylko ogólnie wiem jak mi lekarz mowil i inne mamy.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
CHyba też zaopatrzę się w maść na sutki
Co prawda, problemów żadnych nie mam, ale wolę już je przygotować

A co do ruchów, to Małgosiu nie mogę się zgodzić z tobą, że w 9 miesiącu nie czuć ruchów... Dzieciaczek rusza się nawet jak ma mało miejsca, tak jak dziewczyny piszą, jest to takie bardziej przeciąganie niż puknięcia, ale czuć to, nawet w końcówce ciąży. Gdyby Maluszek w ogóle się nie ruszał, to pędem do szpitala.

Mój kochany zgodził się zabrać jutro moją psinkę od rodziców do nas , co prawda na noc będzie wracała na razie do swojego domku, ale przynajmniej w ciągu dnia nie będzie sama
Nie wiem ale ja się nie będę zbyt bardzo martwic jak mam potwierdzenie u tylu mam i u swojego lekarza
Bym bardziej się martwiła gdybym wcale ruchów nie czuła od początku ale wiem ze im bardziej poród tym mniej się czuje dzidzie ale ja nikomu swojego zdania nie wrzucam dziewczyny.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-13, 12:51   #4312
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Wlasnie tych krwawien sie boje, dlatego Aneta??? Masz rację trzeba zapobiegac.
Mamuśki, macie jakieś sprawdzone marki tych maści na sutki? Wiem że nie które są masakrycznie drogie, a nie koniecznie najlepsze.
Pamiętam że ten temat już był, ale sobie nie zapisałam i

Misstic wszystkiego naj naj z okazji rocznicy ślubu :-*:-* :kwiatek:
Polecam pooglądać sobie albumy albo kasetę z wesela jak macie moja koleżanka w rocznice ślubu oglądała z mężem kartki które dostali i znaleźli w jednej parę stowek :-D też oglądaliśmy, ale nic z tego, wszystko powyciagalismy od razu po weselu ;-)
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:55   #4313
Asia19x
Zakorzenienie

Dziś kotleciki z piersi i sos śmietanowo-koperkowo-kurkowy
Mama wie jak mnie rozpieszczać

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47284386]Wlasnie tych krwawien sie boje, dlatego Aneta??? Masz rację trzeba zapobiegac.
Mamuśki, macie jakieś sprawdzone marki tych maści na sutki? Wiem że nie które są masakrycznie drogie, a nie koniecznie najlepsze.

Polecam pooglądać sobie albumy albo kasetę z wesela jak macie moja koleżanka w rocznice ślubu oglądała z mężem kartki które dostali i znaleźli w jednej parę stowek :-D też oglądaliśmy, ale nic z tego, wszystko powyciagalismy od razu po weselu ;-)[/QUOTE]

Maltan 10zł kosztuje

Misstic wszystkiego naj

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-13, 13:00   #4314
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47284386]Wlasnie tych krwawien sie boje, dlatego Aneta??? Masz rację trzeba zapobiegac.

Polecam pooglądać sobie albumy albo kasetę z wesela jak macie moja koleżanka w rocznice ślubu oglądała z mężem kartki które dostali i znaleźli w jednej parę stowek :-D też oglądaliśmy, ale nic z tego, wszystko powyciagalismy od razu po weselu ;-)[/QUOTE]

Dziękuję
Napewno poogladamy sobie chociaż zdjęcia albo nasz śmieszny pierwszy taniec
A co do kartek to przeglądałam już dwa razy i już chyba nic nie znajdę hehe Za pierwszym razem oskubaliśmy wszystko z kasy a jak zajrzałam któregoś dnia jeszcze raz to okazało się, że pominęłam zdrapki hehe

Ja na sutki kupiłam krem avent z czystą lanolina i aloesem. Podobno dobry, przynajmniej takie opinie chodzą. Wiecej powiem we wrześniu hehehe Koszt to 9,80zł (plus przesyłka, ale robiłam wieksze zakupy wiec tego nie odczułam )

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dziś kotleciki z piersi i sos śmietanowo-koperkowo-kurkowy
Mama wie jak mnie rozpieszczać

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Maltan 10zł kosztuje

Misstic wszystkiego naj
Dziękuję
Ale masz pyszny obiad mmmmmmmmmmm

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-13, 13:02   #4315
malgosia1051
Zadomowienie

MISTIC Najlepszego
A ja dzis koncze31 lat aż strach pomyśleć jak stara się robię i w tym wieku dziecko....oszalam doslownie
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-13, 13:08   #4316
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
MISTIC Najlepszego
A ja dzis koncze31 lat aż strach pomyśleć jak stara się robię i w tym wieku dziecko....oszalam doslownie
Dziękuję i tobie wzajemnie 100 lat

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-13, 13:10   #4317
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Ale masz pyszny obiad mmmmmmmmmmm
Już zjedzony:brzydal :

małgosia 100 lat Jaka stara

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-13, 13:11   #4318
Aliszcze
Zakorzenienie

Misstic, wielu wspaniałych rocznic życzę i by życie małżeńskie usłane było różami bez kolców

Malgosia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin a 31 lat to nieodpowiedni wiek na dziecko? moja bratowa pierwsze dziecko rodziła jak miała jakieś 37 lat, tak życie jej się ułożyło, że wcześniej nie trafiła na odpowiedniego faceta

ja na sutki i czasem do pupy niemowlaka stosowałam maść Bepanthen.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 13:17   #4319
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Misstic, wielu wspaniałych rocznic życzę i by życie małżeńskie usłane było różami bez kolców
Dziękuję
No oby tych kolców jak najmniej

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-13, 13:17   #4320
malgosia1051
Zadomowienie

Ale wiecie jak to jest mam dziecko i bede sama i tak same zle perspektywy mnie czekaja... Dzis mam cos dola i nie bede was tutaj zanudzac kocchani...
Może mecz mnie rozweseli jak myslicie kto wygra? Niemcy czy Argętyna?
60cm
Monika moja coreczka

Edytowane przez malgosia1051
Czas edycji: 2014-07-13 o 13:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości