Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 10:49   #301
elvira44
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Chyba, że ma pracodawce, który tworzy własne prawo i twierdzi, że powinnam np. wizytę u lekarza planować tak, by nie działać na niekorzyść firmy... Ale tak dokładnie, kobiecie w ciąży ten przywilej przysługuje i pracodawca powinien tego przestrzegać.
To fakt ja mam umowę o prace ktora ona napisała. Nawet nie zaglądałam tak szczerze do niej za bardzo. Ale moja praca działa na innej zasadzie. Mam płatne wakacje ale nie święta państwowe, ale to z tego względu ze normalnie pracowałam zawsze u niej środy i czwartki wiec nigdy nie wypadaly, bo przeciez to zawsze poniedziałki w tym kraju.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 10:50   #302
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Princes co do cery, ja od gimnazjum borykam się z krostkami, grudkami, w ciąży wyskakują mi dodatkowo takie bolące pryszcze na twarzy, ale także na dekolcie nigdy się nie pozbędę tego problemu...

teja1 co do usg genetycznego, mi dzięki Bogu lekarz wypisał skierowanie, więc miałam za free usg + badanie krwi, teraz jestem bardzo zestresowana, bo do 2 tygodni mają być wyniki, jak będzie dobrze to wysyłają na maila, jak nie to dzwonią i jak widzę obcy numer to

Martusia ja także chciałabym dokładać się do budżetu, źle się czuję jako taki pasożyt
co do przesądów z bucikami: często najbardziej w takie rzeczy wierzą osoby baaardzo wierzące, jak ja słyszę moją ciotkę i jej przesądy to chce mi się śmiać, a jednocześnie mi jej szkoda

lilijka a włosy to jest jakaś masakra są suche, sztywne, wypadają okropnie, boję się, że zaraz będę bez włosów
to czekanie jest najgorsze...
Stary 2014-07-13, 10:52   #303
elvira44
Wtajemniczenie

Apropo skory to mam bardzo sucha. Na nogach az mi sie luszczy.

Stary 2014-07-13, 10:53   #304
dusiolka
Zakorzenienie

Teja juz pisałam ze miałam robione w dużym mieście i u bardzo dobrego lekarza moze nie doczytalas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 10:55   #305
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Chyba, że ma pracodawce, który tworzy własne prawo i twierdzi, że powinnam np. wizytę u lekarza planować tak, by nie działać na niekorzyść firmy... Ale tak dokładnie, kobiecie w ciąży ten przywilej przysługuje i pracodawca powinien tego przestrzegać.
Haha coś wiem o pracodawcy który tworzy własne prawo, w przyszłym tygodniu ide po porade prawną, bo to co ona wyrabia, to szok.
Jeszcze mnie ostatnio prosiła, żebym jej ludzi do pracy znalazła, po moim trupie
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Jakbym np pracowała w sklepie to by tak było, ale ja jestem niezastąpiona w mojej pracy, jedyne wyjście to szefowa musi brac wolne w swojej. To jest minus takiej pracy jednak. Po drugie jest to moj przedostatni dzien, potem laba. Nie chce na koniec popsuć relacji z nimi. Po drugie w mojej pracy ludzie zawsze dzwonią o referencje, wiec musze mieć dobre. Jak powiedza ze nie dadzą rady to zadzwonie i zmienię. Akurat mam tyle dni wolnych, pracuje tylko 2 dni i musiało wypaść w ten dzien. Ale sa szanse ze mi to zamieni bo zawsze zamieniała jak miałam duza potrzebę.
A nie możesz np odejść ten jeden dzien wcześniej
Jeśli ci sie uda przełożyć to super, choc ja miałam w tym liście note, ze nie przekładają wcale wizyt usg, tylko w nagłych i uzasadnionych przypadkach
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 11:02   #306
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Haha coś wiem o pracodawcy który tworzy własne prawo, w przyszłym tygodniu ide po porade prawną, bo to co ona wyrabia, to szok.
Jeszcze mnie ostatnio prosiła, żebym jej ludzi do pracy znalazła, po moim trupie

A nie możesz np odejść ten jeden dzien wcześniej
Jeśli ci sie uda przełożyć to super, choc ja miałam w tym liście note, ze nie przekładają wcale wizyt usg, tylko w nagłych i uzasadnionych przypadkach
Teraz to musiałabym dać tygodniowe wypowiedzenie wiec całkowicie bym umowę złamała bo mam 4 tygodniowe wypowiedzenie. Ostatni dzien mam 23-go, a przedostatni wlasnie 21-go. Wiec musiałabym odejść pare dni wczesniej. Czekam dzis az odpisze. U mnie w liście jest napisane żebym zadzwoniła ze jesli nie mogę przyjsc to umówią mi inna wizytę. A jesli nie zadzwonie i nie przyjdę to mnie kierują z powrotem do rodzinnego.

Stary 2014-07-13, 11:06   #307
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Teraz to musiałabym dać tygodniowe wypowiedzenie wiec całkowicie bym umowę złamała bo mam 4 tygodniowe wypowiedzenie. Ostatni dzien mam 23-go, a przedostatni wlasnie 21-go. Wiec musiałabym odejść pare dni wczesniej. Czekam dzis az odpisze. U mnie w liście jest napisane żebym zadzwoniła ze jesli nie mogę przyjsc to umówią mi inna wizytę. A jesli nie zadzwonie i nie przyjdę to mnie kierują z powrotem do rodzinnego.
A to spok jak możesz przełożyć, widac co miasto to inaczej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 11:12   #308
elvira44
Wtajemniczenie

Ja mam z nia ogolnie bardzo dobre stosunki bo jesteśmy dla siebie fair. Wie o moich problemach itp. Ale ja tez staram sie ja zrozumieć z drugiej strony bo wiem ze czasem rzeczywiście nie ma jak mnie zastąpić. To nie jest tak ze ona ustala własne prawo, kontrakt jest ogolnie normalny, nie ma w nim jakiś chaczykow, czytałam go raz na poczatku ale juz nie pamietam teraz co tam było. W poprzednich 2 pracach, takich samych tez tak miałam. Ale pasuje mi ta praca, bo jest elastyczna, ogolnie robię z dziećmi co chce, nikt sie nie czepia, no i zarobki niań w Londynie sa dosc dobre.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
A to spok jak możesz przełożyć, widac co miasto to inaczej.
Tylko wlasnie wolałabym nie przekładać bo nie wiadomo kiedy maja wolny termin a ja i tak długo czekałam no i nie chce opóźniać. Do jutra sie wyjasni. Jak co to tam zadzwonie.

Stary 2014-07-13, 11:15   #309
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Ja mam z nia ogolnie bardzo dobre stosunki bo jesteśmy dla siebie fair. Wie o moich problemach itp. Ale ja tez staram sie ja zrozumieć z drugiej strony bo wiem ze czasem rzeczywiście nie ma jak mnie zastąpić. To nie jest tak ze ona ustala własne prawo, kontrakt jest ogolnie normalny, nie ma w nim jakiś chaczykow, czytałam go raz na poczatku ale juz nie pamietam teraz co tam było. W poprzednich 2 pracach, takich samych tez tak miałam. Ale pasuje mi ta praca, bo jest elastyczna, ogolnie robię z dziećmi co chce, nikt sie nie czepia, no i zarobki niań w Londynie sa dosc dobre.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Tylko wlasnie wolałabym nie przekładać bo nie wiadomo kiedy maja wolny termin a ja i tak długo czekałam no i nie chce opóźniać. Do jutra sie wyjasni. Jak co to tam zadzwonie.
Dobrze że masz umowę, ja nie mam nic, to i tez mój pracodawca robi co chce.
Ciekawe jaki ci dadzą nowy termin, ja czekam już na polowkowe
Stary 2014-07-13, 11:16   #310
suszarka
Buc

Cytat:
Tak, to chyba jedyne czego się tam przestrzega - po 4h wyłączam komputer, a pozostały czas... jestem "wynieś, przynieś, pozamiataj". A po pracy głównie leżę albo śpię, bo kompletnie nie mam mocy, w weekend trochę odżywam.

ja tak samo, dlatego chyba wezmę w tym tyg home office na jeden czy dwa dni.

Cytat:
Napisane przez justyna84x Pokaż wiadomość
Ja tez pracuje przy komputerze 8 godzin, ale staram sie wylaczac monitor jak robie cos innego i od czasu do czasu sie przespacerowac, normalnie pracuje tez przy ksero:-/. Najbardziej doskwiera mi wysoka temperatura w pomieszczeniu w upaly. Ale byle do sierpnia i troche odpoczne na urlopie.
nie ma klimy?

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Teja juz pisałam ze miałam robione w dużym mieście i u bardzo dobrego lekarza moze nie doczytalas

ale to nie znaczy, że nie będzie różnicy cen bądź Twój czy Teji lekarz jest lepszy bo jest droższy/tańszy/ładniejszy itp.

najważniejsze, żeby być zadowolonym z przebiegu badania.
Stary 2014-07-13, 11:27   #311
justyna84x
Raczkowanie

Suszarka, klimatyzacja jest tylko w nielicznych pokojach, u mnie stoja dwa wentylatory, ktore i tak niewiele pomagaja.
justyna84x jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 11:33   #312
allgoodthings
Zadomowienie

Dusiolka przed zakupem na all zawsze sprawdzam krawieckim centymetrem wymiary i rzadko kiedy coś nie pasuje na all też prwnie kupię łóżeczko. Dziewczyny pamiętajcie, że w sklepaxh stacjonarnych czesto można się targować. W sklepie "bobas" u mnoe w mieście jak się targujesz robią dobrą cenę i nie opłaca się zamawiać przez net.
A no i na all masz 10 dni na zwrot.

Ma.ko wesele ok chociaż na trzeźwo się nie wybawilam o 5 rano kladlam się spać hehe

Stary 2014-07-13, 11:58   #313
dusiolka
Zakorzenienie

Suszarka jak pisałam juz tam gdzie jest paru lekarzy świadczących dana usługę to ta cena bedzie zbliżona (w tej miejscowości co z ellyunia robilysmy bAdanie wg mojego rozeznania ceny sa zbliżone), a nawet w szpitalu robili krew z usg genet za 350zl. Ginka mi to tez tym tłumaczyła ze szpital ma wiecej pieniędzy które moze poświecić na sprzęt i rozwój lekarzy a lekarze którzy "samodzielnie" sie do tego zabierają to maja wyższe ceny bo wiecej swoich pieniędzy musieli wydać myśle ze ceny w mniejszych miejscowościach gdzie mniejsza konkurencja jest mogą byc zawyżone. Ot co miałam na mysli

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

All: ale z tym targowaniem to pewnie przy większych zakupach? Mi zawsze głupio tak hehe;p

Stary 2014-07-13, 12:05   #314
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Ja wczoraj byłam dodatkowo w pracy i po przyjściu wieczorem patrzę jest jakiś list. Otwieram a tu moja oczekiwana wizyta jest na 21 lipca, pierwsze spotkanie z położna. A co najlepsze to ten pierwszy szpital ktory chciałam a powiedzieli ze mnie odrzucają. Bardzo dziwne. Teraz tylko musze wolne załatwić w pracy, a to akurat moj przed ostatni dzien.
fajnie
Cytat:
A ja coraz poważniej zastanawiam się nad pójściem na l4... Wcześniej przez myśl mi to nie przeszło, że tak szybko będę to rozważać, ale podejście mojego szefa, który odkąd dowiedział się o moim stanie zaczął traktować mnie zupełnie inaczej coraz bardziej mnie do tego przekonuje.
Wcześniej hm... pełniłam dość ważną funkcję i miałam dobre relacje z szefem, ale odkąd dostarczyłam zaświadczenie i przy komputerze mogę pracować tylko 4h, obcinana mi jest premia - bo nie mogę się w pełni zaangażować, zapycham luki w grafiku - dzień wcześniej dostaję informację jak mam przyjść dnia następnego, co jest niezgodne z kodeksem pracy i koliduje z moimi planami - uniemożliwia mi chociażby zrobienie badań. A tekst, który słyszę za każdym razem kiedy się buntuję przeciwko tym działaniom, to jakże piękne "ciąża to przecież nie choroba". Dzień w dzień wychodzę stamtąd taka zdenerwowana, że już mój mąż zaczął mnie poważnie namawiać, żebym dała sobie spokój, bo zwariować można z takim podejściem.
pracodawca nie może kiwnąć palcem w Twoją stronę, jeżeli idziesz na badania, bądź do lekarza, to gwarantuje Kodeks Pracy Tak samo o swoim chodzeniu do pracy i godzinach powinnaś wiedzieć wcześniej, a nie z dnia na dzień.
Z drugiej strony, to przez takie działania szefostwa (mówię tu ogólnie) ciąża zaczyna być chorobą.... i decydujemy się na L4
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 12:35   #315
allgoodthings
Zadomowienie

Dusiolka chodziło mi o zakupy typu wózek, łóżeczko itp dla dzieci, ale trochę droższe. Znajomi chodzili z gotową ofertą, którą znaleźli na necie a sprzedawca robił im lepszą cenę. Nie opłacało się zamawiać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 12:58   #316
Kinqaa
Zakorzenienie

Co robicie na obiad?
Mi się zamarzyla zupka. .. a drugie kupię gotowa lasagne do piekarnika ( bo dla chłopa obiad to nie zupa przecież )

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 13:24   #317
uoyretfatsul
Raczkowanie

Czesc Gaduly
uoyretfatsul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 13:52   #318
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Dusiolka chodziło mi o zakupy typu wózek, łóżeczko itp dla dzieci, ale trochę droższe. Znajomi chodzili z gotową ofertą, którą znaleźli na necie a sprzedawca robił im lepszą cenę. Nie opłacało się zamawiać

Tak wlasnie myślałam dzieki

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez uoyretfatsul Pokaż wiadomość
Czesc Gaduly

Heej! Co tam ?

Stary 2014-07-13, 15:03   #319
uoyretfatsul
Raczkowanie

Hej Dusiolka, U mnie wszystko dobrze i bez zmian Czuje sie coraz lepiej, brzucha ani sladu, maz gdyby nie zobaczyl dziecka na USG mowi, ze nie wierzylby chyba, ze w ciazy jestem Pierwsze zakupy dzidziusiowe poczynione, ale bardzo skromne, bo zwykle biale body z Zary rozm. 56
W sumie codziennie praca, potem sport, zakupy etc., nie mam czasu z Wami dyskutowac, ale codzienne nadrabiam
Za tydzien z kawalkiem jedziemy do Polski na ponad 3 tygodnie , rodzina dopiero dowie sie o dziecku. Mysle, ze beda sie bardzo cieszyc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 15:31   #320
dusiolka
Zakorzenienie

Podgladnelam dziewczyny z watku które sa mamusiami styczeń/luty 2014 i na którejś z zamkniętych części maja fajna wyprawkę i oczywiscie naczytal sie opisy porodów głownie SN mnie interesowały;p aaaaa!

Stary 2014-07-13, 15:53   #321
uoyretfatsul
Raczkowanie

To tez zobacze, dzieki!
Tzn zobacze tylko wyprawke, opisy porodow to nie dla mnie
Wciaz przezywam pobieranie krwi
Stary 2014-07-13, 16:12   #322
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
my po weselu tak sobie
znaczy było wszystko ok tylko bez % i wesele było z mega przepychem pierwszy raz byliśmy na takim weselu i źle się czułam bo ja taka skromna jestem i źle się czuję w takich wykwintnych miejscach osób było 250 ok a orkiestra grała jak na bankiecie więc to też nie dla nas w domku byliśmy po 2 bliżej 3 więc i tak wytrzymałam długo chociaż nie powiem żebym się mega dobrze czuła

Cytat:
Smerfetka: udanej zabawy! Chociaż ja dobrze wesela na którym byłam w 1trymestrze dobrze nie wspominam;p bo nie dosyć ze duszno i gorąco,brak klimy,musiałam w większości siedziec i nic jeść nie mogłam..bo na wszystko odrzut;/

co do odrzutu jedzeniowego to nie miałam ale okropnie mnie bolał żołądek a potem jajniki zaczęły kłuć

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
smerfekta też dziś idziemy na wesele dzidzia mówi, że musi się najeść jak nie wiem co
haha no to chyba się najadła co?

Cytat:
Napisane przez justyna84x Pokaż wiadomość
Witam. Można dołączyć?

To moja pierwsza ciąża, 15 tydzień. Dwa tygodnie temu miałam badania i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Wyniki dopiero poznałam dwa dni temu, jak byłam u ginekologa. Przepisał mi euthyrox N50. Martwię się, czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku, bo wcześniej tych badań nie miałam robionych i nie wiem, czy już od dłuższego czasu nie choruję na niedoczynność. Następną wizytę mam dopiero za 6 tygodni. I zastanawiam się teraz nad prywatną wizytą u endokrynologa.

Czy któraś z Was ma podobny problem?

Pozdrawiam.
hej hej witamy

Cytat:
Ja wczoraj byłam dodatkowo w pracy i po przyjściu wieczorem patrzę jest jakiś list. Otwieram a tu moja oczekiwana wizyta jest na 21 lipca, pierwsze spotkanie z położna. A co najlepsze to ten pierwszy szpital ktory chciałam a powiedzieli ze mnie odrzucają. Bardzo dziwne. Teraz tylko musze wolne załatwić w pracy, a to akurat moj przed ostatni dzien.
o kurcze no to musisz się koniecznie dowiedzieć co jest grane, bo jak tam bardzo chciałaś rodzić to super by było jakby się udało

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
ja mam leginsy z h&m i z allegro i powiem Ci że jakość bez porównania, czasami lepiej dołożyć te 20 zł i mieć rzecz na dłuższą chwilę niż zaoszczędzić i po 2 praniach taniocha ląduje koszu

Mi mdłości raczej minęły, z rana muszę w miarę szybko coś zjeść bo mam odruch wymiotny Czasami coś strzyknie w biodrze, to w kręgosłupie, to głowa zaboli Wydaje mi się że bóle brzucha się nasiliły, od tego tygodnia zmniejszyłam dawkę luteiny do 2 tabsów na dzień może dlatego No i mam dni że jestem zmęczona po prostu i większość dnia przesypiam
ja tez muszę jakies legginsy zakupić bo cały czas chodzę w jednych bo tylko te mnie nie gniotą
a co do mdłości to odpukać mi też minęły jedynie przy myciu zębów mnie tak na ciąga że szok

Cytat:
Kurczę ja sie boje trochę przez internet zamawiać ubrań bo boje sie ze w złym rozmiarze przyjdą czy cos;p pewnie i tak bede zmuszona. No i trzeba za przesyłkę płacić a jak juz sie ja wliczy to nawet tanie getry wyjdą tak jak ze sklepu

Mam chęć kupić łóżeczko dla malucha pozniej przez Allegro bo wyczailam ze takie samo w sklepie jest 100zl droższe;p a jak Wy uważacie?lepiej podotykac w sklepie czy nie ma to różnicy? Moze ubranka tez przez net zamawiacie i macie jakies fajne sklepy albo sprzedawców?

co do zakupow przez neta to ja nie lubię
ja wolę wwszystko podotykać i posprawdzać chociaż jak już mam coś poobmacywane to przez neta zamowię ale koniecznie z tej samej firmy

Cytat:
Apropo skory to mam bardzo sucha. Na nogach az mi sie luszczy.
ja tak samo
balsamuje i balsamuje i nic nie daje zawsze mialam suchą ale teraz to już przegięcie :/

Cytat:
Czesc Gaduly
hej hej

eirene, o jej kiedy śmigacie nad morze?

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Podgladnelam dziewczyny z watku które sa mamusiami styczeń/luty 2014 i na którejś z zamkniętych części maja fajna wyprawkę i oczywiscie naczytal sie opisy porodów głownie SN mnie interesowały;p aaaaa!

to dawaj ta wyprawkę na nasz wąteczek
Stary 2014-07-13, 16:19   #323
Kinqaa
Zakorzenienie

O smerfetka stesknilam się

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 16:21   #324
Eirene1987
Zakorzenienie

hej ho

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
E
eirene mnie się już strasznie nie chce chodzić do pracy. Pewnie jak bede siedziałą w domu to zatęsknię, ale na razie chcę odpocząć.
i bardzo dobrze potem zajmiesz się wyprawką i zleci zobaczysz
ja seriale oglądam i haftuję
fajne spodenki też muszę się wybrać na zakupki w końcu bo mam jedną parę spodenek krótkich i leginsy - tylko to mnie nie ciśnie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Czuję też wyraźne smeranie od środka w okolicach pępka To łaskocze
super
no w drugiej ciąży czuć szybciej więc nie dziwota
ja wczoraj drugi raz poczułam taki ruch

Cytat:
A ja coraz poważniej zastanawiam się nad pójściem na l4...
nawet bym się nie zastanawiała w tej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Co robicie na obiad?
Mi się zamarzyla zupka. .. a drugie kupię gotowa lasagne do piekarnika ( bo dla chłopa obiad to nie zupa przecież )
my dziś kotlety mielone z wczoraj mizeria i ziemniaczki.
jutro chyba sajgonki zrobię bo chodzą za mną straaaaaasznie

Cytat:
ooo pamiętam te opisy porodów. sama taki mam w domu napisany i jak nieraz czytam to już wiele nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej
my po weselu tak sobie

eirene, o jej kiedy śmigacie nad morze?
eee no to faktycznie wystawne wesele też bym pewnie się źle czuła

jak dobrze pójdzie za 2 tygodnie mam tam ciocię więc to takie odwiedziny jakby

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 16:34   #325
allgoodthings
Zadomowienie

Dziewczyny fajne leginsy były ostatnio w lidlu. Za ok 18 zl, nie przeswitują i na brzuchu nie ma gumy tylko pas. Może jeszcze są.

Stary 2014-07-13, 16:58   #326
Eirene1987
Zakorzenienie

o szkoda że mam lidla daleko...

wiecie co jestem nienormalna jadę na zakupy i dziś te sajgonki robię bo mam chcicę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 17:58   #327
teja1
Zakorzenienie

Cytat:

Być może przeoczyłam, bo czasem nie jestem w stanie nadrobić jak poszalejecie
Stary 2014-07-13, 18:37   #328
suszarka
Buc

Cytat:
Suszarka jak pisałam juz tam gdzie jest paru lekarzy świadczących dana usługę to ta cena bedzie zbliżona (w tej miejscowości co z ellyunia robilysmy bAdanie wg mojego rozeznania ceny sa zbliżone), a nawet w szpitalu robili krew z usg genet za 350zl. Ginka mi to tez tym tłumaczyła ze szpital ma wiecej pieniędzy które moze poświecić na sprzęt i rozwój lekarzy a lekarze którzy "samodzielnie" sie do tego zabierają to maja wyższe ceny bo wiecej swoich pieniędzy musieli wydać myśle ze ceny w mniejszych miejscowościach gdzie mniejsza konkurencja jest mogą byc zawyżone. Ot co miałam na mysli

Ok, coś mam kłopoty dziś z czytaniem ze zrozumieniem.
Stary 2014-07-13, 18:51   #329
ellyunia
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o zakupy przez neta to my kupujemy praktycznie wszystko od ciuchów przez sprzęty agd, rtv po samochody z butami coś szczęścia nie mam 2 razy i nie trafione i chyba kończe z zakupami butów przez neta

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
ale to nie znaczy, że nie będzie różnicy cen bądź Twój czy Teji lekarz jest lepszy bo jest droższy/tańszy/ładniejszy itp.

najważniejsze, żeby być zadowolonym z przebiegu badania.
pięknie to ujęłaś

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 20:09   #330
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Spacer zaliczony, ale wróciliśmy się spod zoo, bo tyle ludu z całej Polski, że szok Poszliśmy w zamian na plac zabaw do cienia, potem do domu na lody i spowrotem na nasze podwórko z placem zabaw.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Co robicie na obiad?
u mnie dzisiaj rosół z makaronem, kurczak, surówka z białek kapusty i kluski śląskie trzeba było chłopom dogodzić
Cytat:
Czesc Gaduly
a cześć :hej:
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości