|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
To fakt ja mam umowę o prace ktora ona napisała. Nawet nie zaglądałam tak szczerze do niej za bardzo. Ale moja praca działa na innej zasadzie. Mam płatne wakacje ale nie święta państwowe, ale to z tego względu ze normalnie pracowałam zawsze u niej środy i czwartki wiec nigdy nie wypadaly, bo przeciez to zawsze poniedziałki w tym kraju.
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo skory to mam bardzo sucha. Na nogach az mi sie luszczy.
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Teja juz pisałam ze miałam robione w dużym mieście i u bardzo dobrego lekarza
moze nie doczytalas![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mnie ostatnio prosiła, żebym jej ludzi do pracy znalazła, po moim trupie ![]() Cytat:
![]() Jeśli ci sie uda przełożyć to super, choc ja miałam w tym liście note, ze nie przekładają wcale wizyt usg, tylko w nagłych i uzasadnionych przypadkach
|
||
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam z nia ogolnie bardzo dobre stosunki bo jesteśmy dla siebie fair. Wie o moich problemach itp. Ale ja tez staram sie ja zrozumieć z drugiej strony bo wiem ze czasem rzeczywiście nie ma jak mnie zastąpić. To nie jest tak ze ona ustala własne prawo, kontrakt jest ogolnie normalny, nie ma w nim jakiś chaczykow, czytałam go raz na poczatku ale juz nie pamietam teraz co tam było. W poprzednich 2 pracach, takich samych tez tak miałam. Ale pasuje mi ta praca, bo jest elastyczna, ogolnie robię z dziećmi co chce, nikt sie nie czepia, no i zarobki niań w Londynie sa dosc dobre.
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Tylko wlasnie wolałabym nie przekładać bo nie wiadomo kiedy maja wolny termin a ja i tak długo czekałam no i nie chce opóźniać. Do jutra sie wyjasni. Jak co to tam zadzwonie. |
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jaki ci dadzą nowy termin, ja czekam już na polowkowe |
|
|
|
|
#310 | |||
|
Buc
|
Cytat:
ja tak samo, dlatego chyba wezmę w tym tyg home office na jeden czy dwa dni. Cytat:
Cytat:
najważniejsze, żeby być zadowolonym z przebiegu badania.
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Suszarka, klimatyzacja jest tylko w nielicznych pokojach, u mnie stoja dwa wentylatory, ktore i tak niewiele pomagaja.
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka przed zakupem na all zawsze sprawdzam krawieckim centymetrem wymiary i rzadko kiedy coś nie pasuje
na all też prwnie kupię łóżeczko. Dziewczyny pamiętajcie, że w sklepaxh stacjonarnych czesto można się targować. W sklepie "bobas" u mnoe w mieście jak się targujesz robią dobrą cenę i nie opłaca się zamawiać przez net.A no i na all masz 10 dni na zwrot. Ma.ko wesele ok chociaż na trzeźwo się nie wybawilam o 5 rano kladlam się spać heheWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Suszarka jak pisałam juz tam gdzie jest paru lekarzy świadczących dana usługę to ta cena bedzie zbliżona (w tej miejscowości co z ellyunia robilysmy bAdanie wg mojego rozeznania ceny sa zbliżone), a nawet w szpitalu robili krew z usg genet za 350zl. Ginka mi to tez tym tłumaczyła ze szpital ma wiecej pieniędzy które moze poświecić na sprzęt i rozwój lekarzy a lekarze którzy "samodzielnie" sie do tego zabierają to maja wyższe ceny bo wiecej swoich pieniędzy musieli wydać
myśle ze ceny w mniejszych miejscowościach gdzie mniejsza konkurencja jest mogą byc zawyżone. Ot co miałam na mysli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- All: ale z tym targowaniem to pewnie przy większych zakupach? Mi zawsze głupio tak hehe;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony, to przez takie działania szefostwa (mówię tu ogólnie) ciąża zaczyna być chorobą.... i decydujemy się na L4
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka chodziło mi o zakupy typu wózek, łóżeczko itp dla dzieci, ale trochę droższe. Znajomi chodzili z gotową ofertą, którą znaleźli na necie a sprzedawca robił im lepszą cenę. Nie opłacało się zamawiać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Co robicie na obiad?
Mi się zamarzyla zupka. .. a drugie kupię gotowa lasagne do piekarnika ( bo dla chłopa obiad to nie zupa przecież )
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Gaduly
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wlasnie myślałam dzieki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Heej! Co tam ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dusiolka, U mnie wszystko dobrze i bez zmian
Czuje sie coraz lepiej, brzucha ani sladu, maz gdyby nie zobaczyl dziecka na USG mowi, ze nie wierzylby chyba, ze w ciazy jestem Pierwsze zakupy dzidziusiowe poczynione, ale bardzo skromne, bo zwykle biale body z Zary rozm. 56![]() W sumie codziennie praca, potem sport, zakupy etc., nie mam czasu z Wami dyskutowac, ale codzienne nadrabiam ![]() Za tydzien z kawalkiem jedziemy do Polski na ponad 3 tygodnie
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Podgladnelam dziewczyny z watku które sa mamusiami styczeń/luty 2014 i na którejś z zamkniętych części maja fajna wyprawkę
i oczywiscie naczytal sie opisy porodów głownie SN mnie interesowały;p aaaaa!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
To tez zobacze, dzieki!
Tzn zobacze tylko wyprawke, opisy porodow to nie dla mnie Wciaz przezywam pobieranie krwi
|
|
|
|
#322 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() my po weselu tak sobie znaczy było wszystko ok tylko bez % i wesele było z mega przepychem pierwszy raz byliśmy na takim weselu i źle się czułam bo ja taka skromna jestem i źle się czuję w takich wykwintnych miejscach osób było 250 ok a orkiestra grała jak na bankiecie więc to też nie dla nas w domku byliśmy po 2 bliżej 3 więc i tak wytrzymałam długo chociaż nie powiem żebym się mega dobrze czuła Cytat:
a potem jajniki zaczęły kłuć Cytat:
![]() Cytat:
witamy Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() a co do mdłości to odpukać mi też minęły jedynie przy myciu zębów mnie tak na ciąga że szok ![]() Cytat:
ja wolę wwszystko podotykać i posprawdzać chociaż jak już mam coś poobmacywane to przez neta zamowię ale koniecznie z tej samej firmy ja tak samo ![]() balsamuje i balsamuje i nic nie daje zawsze mialam suchą ale teraz to już przegięcie :/hej hej ![]() eirene, o jej kiedy śmigacie nad morze? ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
O smerfetka
stesknilam się
|
#324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Cytat:
potem zajmiesz się wyprawką i zleci zobaczysz ![]() ja seriale oglądam i haftuję fajne spodenki też muszę się wybrać na zakupki w końcu bo mam jedną parę spodenek krótkich i leginsy - tylko to mnie nie ciśnie super ![]() no w drugiej ciąży czuć szybciej więc nie dziwota ![]() ja wczoraj drugi raz poczułam taki ruch ![]() nawet bym się nie zastanawiała w tej sytuacji. Cytat:
mizeria i ziemniaczki. jutro chyba sajgonki zrobię bo chodzą za mną straaaaaasznie Cytat:
sama taki mam w domu napisany i jak nieraz czytam to już wiele nie pamiętam.Cytat:
też bym pewnie się źle czułajak dobrze pójdzie za 2 tygodnie mam tam ciocię więc to takie odwiedziny jakby
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny fajne leginsy były ostatnio w lidlu. Za ok 18 zl, nie przeswitują i na brzuchu nie ma gumy tylko pas. Może jeszcze są.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
o szkoda że mam lidla daleko...
wiecie co jestem nienormalna jadę na zakupy i dziś te sajgonki robię bo mam chcicę
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#328 | |
|
Buc
|
Cytat:
Ok, coś mam kłopoty dziś z czytaniem ze zrozumieniem.
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o zakupy przez neta to my kupujemy praktycznie wszystko od ciuchów przez sprzęty agd, rtv po samochody
2 razy i nie trafione i chyba kończe z zakupami butów przez neta Cytat:
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Spacer zaliczony, ale wróciliśmy się spod zoo, bo tyle ludu z całej Polski, że szok
Poszliśmy w zamian na plac zabaw do cienia, potem do domu na lody i spowrotem na nasze podwórko z placem zabaw. ![]() Cytat:
trzeba było chłopom dogodzić a cześć :hej:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

Ale tak dokładnie, kobiecie w ciąży ten przywilej przysługuje i pracodawca powinien tego przestrzegać.

nigdy się nie pozbędę tego problemu...

są suche, sztywne, wypadają okropnie, boję się, że zaraz będę bez włosów 
moze nie doczytalas

i wesele było z mega przepychem
a orkiestra grała jak na bankiecie więc to też nie dla nas
potem zajmiesz się wyprawką i zleci zobaczysz