|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Cytat:
byliśy jednak na pchlim, ale nic ciekawego i mało stoisk przez tą pogodę. Obiadek sie gotuje dzis rybeńka
|
|
#4322 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Dziś stawiam na Niemców
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47284835]
Dziś stawiam na Niemców [/QUOTE]Ja też ![]() Ah ta moja słabość do tego kraju hehe
|
#4324 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47284835]Małgosiu wszystkiego najlepszego :-* żeby ci się w życiu wszystko ułożyło, jeszcze masz na to sporo czasu :-* wierzę że już w krótce malenstwo wynagrodzi Ci wszystkie smutki i troski
Dziś stawiam na Niemców [/QUOTE]Dzięki za mile słowa kochana i też mam taka nadzieje ze będzie wszystko ok. Ja tak samo stawiam na Niemcy chyba ze Messi coś pokaże. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- A jutro zaczyna mi się 30tydzien jak mi to szybko leci...
|
|
#4325 |
|
Konto usunięte
|
Oj leci leci :-D jeszcze troche i będziemy tulic ;-)
Myślę, że już w następnym wątku się któraś rozpakuje ;-) Oczywiście po 38tc ;-) |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za Argentyna wiec Niemcy wygraja;-)
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Misstic wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy... My mamy 1 za tydzień...
A Tobie Malgosiu życzę poukładania najważniejszych spraw, spokojnego porodu i żeby Ci się to życie odmieniło o 180stopni... Jeny leżę i się ruszyć nie mogę, bo taka pełna jestem...Dzisiaj były młode ziemniaczki, kotlety z karkówki, fasolka i kalafior z bułką tartą... Mniam... Dzisiaj tak sobie myślę że skoro moja kuzynka już się rozpakowała to następna jestem ja i tak jakoś przeżywam... Hehe... |
|
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Miss wszystkiego co najlepsze :-* i zycze Wam 100 lat razem
Gosiu Tobie rowniez wszystkiego co najlepsze Ahh... mi jutro stuknie 33 tydzien A na obiadek dzis frytki domowej roboty bo tak mi jakos ochota naszla na nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
staram sie takich wiadomosci nie czytać ale nie moge w to uwierzyc ze to sie jeszcze dzieje w dzisiejszych czasach.
http://wiadomosci.onet.pl /kraj/plod-obumarl-w-brzuchu-matki-corka-zostala-zamordowana/st75s
|
|
#4330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam niedzielnie. U nas dziś był rosół z makaronem, a potem polędwiczka w cieście francuskim z surówką i teraz leżę brzuchem do góry Ja biust smaruję tym kremem z Bielendy Sexy mama. Jakoś tak od niego zaczęłam i mam już 2 opakowanie, a że garnuch mam niezły to szybko mi schodzi ![]() Misstic, wszystkiego NAJ z okazji 1 rocznicy tylko o kilka lat więcej. Jak ten czas zleciał...Gosia, wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin Wiem, że u Ciebie niezbyt kolorowo się zaczęło, ale również trzymam kciuki, że Twoja życiowa karta się odkręci. Nie jesteś taka stara... We wrześniu też skończę tyle lat co Ty i podobny termin mamy, bo ja też 27-29, także usłyszysz mnie jak będę się drzeć ![]() Mi własnie niebawem też wskoczy 3 z przodu, aż strach się bać jak to zaiwania! No i kolejny wątek już zbliża się ku 5000 wpisów, szybko się zapełnił. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-13 o 15:46 |
|
|
|
|
#4331 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Wszystko przeczytane ale przepraszam bo nie bede odnoscic sie osobno do wpisów bo miałam dużo do nadrobienia ![]() Gości wczoraj jakos przeżyłam...teściowa tylko mnie drażniła okropnie najpierw przywiozła mi (no raczej Wiki) lalkę...taka z ruskiego sklepu cała plastikowa dosc duża...jak w googlach wpiszecie wańka wstańka to jest...moze niektórym sie podoba ale dla mnie jest straszna :p i powiedziałam prosto z mostu, ze jest przerażająca (no kojarzy mi sie z horrorem) to teściowa podsumowała, ze dzieci lubią i nie znam sie i zabrała...no sobie myśle ok...dzieci lubią bo wydaje dźwięk i nie upada ale sa ładniejsze wersje takiej zabawki a nie kawał plastiku wielki...Moze mało taktowne w oczach niektórych sie zachowałam ale to dlatego, ze z moimi teściami sie tak rozmawia...odpowiadam im tak jak oni mi...teściowa bez problemu potrafi mi powiedzieć, ze sie ubrać nie potrafię albo ze gustu nie mam albo ze sie na czymś nie znam wiec ja bez skrupułów powiedziałam, ze lalka jest dla mnie przerażająca... ale jak wszyscy pojechali to w wannie dopadły mnie wyrzuty sumienia (taka wlasnie głupia i miękka jestem) i zadzwoniłam do niej, ze jednak chcemy ta lalkę...to mi po chamsku powiedziała, ze nie ma juz dla nas lalki i ona ja schowa i da małej kiedyś i jeszcze mi sie zrobi głupio jak to bedzie jej ulubiona zabawka Poza tym u teściów jest moja chrzesnica i teściowa dodała, ze był teraz u nich chrzestny jej i mała dostała pełno zabawek i pieniążki...to było specjalnie mówione bo ja jej nic nie dałam i ten ton...nie wazne, ze na każda okazje dostaje prezent od nas za 300zl a chrzestny 6lat nic jej nie dał No i sie rozlaczylysmy i sie poryczałam bo zadzwoniłam z wyrzutami sumienia a zostałam potraktowana jak nie wiem kto...tz sie wkurzył ale zabronilam mu robić dym bo jak sam powiedział musze sie nauczyć mieć ich w Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Z rzeczy jeszcze ciekawych uslyszanych wczoraj od teściowej to: powiedziała, ze jeszcze bardzo dużo przytyje do porodu (do tej pory mam 7kg na plusie i 33tydz), jak powiedziałam, ze mam czasem plytsze oddechy no bo brzuch wszystko uciska to mi powiedziała z bezczelnym uśmiechem "Ooo to bedziesz miała bardzo ciężki poród" jak powiedziałam, ze mama tak samo miała i dosłownie nas z siebie wyrzuciła w moment to zostałam wyśmiana, ze ja na pewno tak nie bede miała...no i na próżno było tłumaczenie, ze podaje tylko taki przykład, ze sie myli...następna rzeczą było to, ze odmówiłam dalszego jedzenia po jednej kielbasce z grilla mówiąc, ze mi zle jak sie przejem to teściowa do mnie "to Ty nie wiesz, ze w ciazy nie można sie przejadac???!!!" (chwile wcześniej wciskała mi kotleta No poza tym stwierdziła, ze moje małżeństwo z tz bedzie nieszczęśliwe bo w miesiącu lipiec nie ma "R" A i tz często wyskakuje z nerwami do niej (nooo dziwneee) i ona wczoraj, ze ona sie martwi, ze tz jak ma takie wyskoki to moze cos w nerwach zrobić dziecku Ja juz naprawdę nie mam siły do tych ludzi...a w ogole do mojej chrzesnicy której sa dziadkami pytania typu "która babcie bardziej kochasz? A która Ci więcej kupuje? A którego dziadka?" Chyba bede izolować moje dziecko... A no i chciała zobaczyć co mam nowego dla małej... To pokazuje ten biały kombinezonik co pokazywalam tu ostatnio...i mam rozmiar 56 ale spokojnie to jest jak niektóre 62 a ona do mnie, ze ładny ale ze jestem niepoważna bo mała szybko wyrośnie a zima jest w styczniu...no to jej mowię, ze to na jesień bo polarek i na zimę chce gruby normalny kombinezon jak kurtka to mi pojechała, ze sie nie znam, ze przegrzeje dziecko i jak w ogole kombinezon z ortalionem jak dziecko brzydko w ortalionie wyglada ![]() Przepraszam, ze tak długo ale musiałam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś rozmawiałam z teściową przez tel. Za tydzień jedziemy do rodziców jednych i drugich, bo miedzy nimi odległość 10-15 km, no i przede wszystkim do męża bratanka na te chrzciny. No i tak gadamy w co naszych mężów ubrać, czy gajerki czy same spodnie i koszula na luzie, no zależy jaka pogoda...Mówię, że kupiłam mężowi nowa koszulę(ona wie, że mu co jakiś czas coś kupię,a sobie rzadziej i gada na mnie, że mam sobie nie żałować), no i mówi: a ty co założysz.? To odpowiedziałam, że jeszcze nie wiem, coś wymyślę. A ta do mnie, że jakoś ostatnio na dniach tak sobie o mnie myślała i wyliczyła, ze to już 7 m-c, no i już sobie wyobraża jak wyglądam. Może nie było to złośliwie,bo ona raczej nie z tych, ale ja już sobie wkręciłam, że niby co, że gruba jestem.? Ooo se myślę, jeszcze się zestroję, że wam oko zbieleje i będę najpiękniejsza Mówię mężowi, a on do mnie:ale ty jesteś najpiękniejsza... no i mnie chłopak podbudował - teraz pewnie na coś liczy Poczytałam dalej to naprawdę nie przebiera w słowach babka. Też by mi ciśnienie skakało, nie powiem współczuję, może ładniej brzmi: nie zazdroszczę. My też braliśmy ślub w "r"ipcu i jakoś się kupy trzyma wszystko 8 lat (tfu tfu tfu, żeby nie zapeszyć). Było z górki i pod górkę, jak to w życiu, ale wspólnymi siłami przetrwaliśmy to i owo. Człowiek się z dnia na dzień ciągle uczy siebie nawzajem, trzeba wyciągać wnioski i umacniać tę więź, ale nawet najmniejsze starania muszą być obustronne. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-13 o 17:09 |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za babsko ale przynajmniej nie gada ci za plecami tylko mozecie sobie pojechać nawzajem i spokoj bo moje tesciowa do mnie czule i mile a za moimi plecami i do mojej mamy na mnie gada i wyzywa olac takie babsko i tyle bo na stare lata sie nie zmieni i nic nie poradzisz
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadostwo
|
|
|
|
|
#4335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
aisa84, ciśnie mi się jeden komentarz odnośnie Twojej teściowej: stare to i głupie.Najważniejsze, że mąż jest po Twojej stronie,a teściową olej, największą zemstą na niej będzie nie pokazywanie jej, jak te słowa Ciebie bolą, ignoruj ją, jak się będziecie widzieć to ogranicz rozmowy z nią i generalnie traktuj ją jak powietrze (morowe)
Takie teksty to sypią ludzie, którzy są zawistni, teściowa zazdrosna.A już teksty o ślubie w miesiącu z litera R mnie rozkładają na łopatki mama mi pofarbowała włosy, od razu lepiej się czuję tylko córeczka lekko rozczarowana, bo myślała, że babcia zrobi mi żółto-niebieskie włosy
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie lubię takich ludzi i najchętniej trzymałabym się od takich z daleka, no ale wiadomo, że to "mamusia" kochana i musisz ją jakoś tolerować. Współczuję Ci ty nerwów... A co do nieszczęśliwego małżeństwa, to chyba większość nas z wątku będzie nieszczęśliwa, bo z tego co czytam, to w lipcu jest bardzo dużo rocznic (my też mamy za dwa tygodnie). Tak więc kochana, nie przejmuj się głupim gadaniem, olej to babsko, a przy najbliższej okazji Ty jej powiedz coś nieprzyjemnego
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
bryyyyyyyyyy
pierwsze co chciałam napisać to dziewczyny absolutnie nei moze byc tak ze nei czuje sie ruchów w 9 miesiacy, mozna je czuć inaczej, delikatniej, zamiast kopniaków dziecko bedzie sie raczej chomikować, ale na pewno nei ma tak ze ruchów nie czuć, jesli tak sie zdarzy to IP musowo(tydzień przed porodem lezałam w szpitalu i ciagle o to pytali i dwa razy dziennie ktg podłanczali zeby sprawdzac) nie ma takiej opcji zeby sie dziecka nie czuło wcale Mistic gratuluje rocznicy slubu Gosia najlepszego z okazji urodzin Aisa współczuje tesciowej ja bym chyba ja zagryzła nooooo |
|
|
|
#4339 |
|
Konto usunięte
|
Wiedziałam dziewczyny, ze mnie zrozumiecie
nasze spotkania i tak juz sa bardzo ograniczone bo sam tz na nich juz patrzeć nie moze ale czasem wypada sie spotkać i takie cyrki wlasnie wychodzą...jak nie teść pokazuje oblicze to ona Mówiłam wczoraj przez łzy do tz, ze oni chyba myślą, ze po mnie moga jechać, ze cos brzydkiego czy cos a ja chyba nie mam prawa sie odezwać bo foch... ja sobie nie daje i wlasnie wypowiadam swoje zdanie ale do tych ludzi nie dociera...to jest jak z tym powiedzeniem, ze możesz napluć w twarz a powiedzą, ze deszcz pada Moja mama dlatego unika spotkań z nimi bo gdyby powiedzieli cos złego o nas czy ze cos robimy nie tak to mama by chyba wybuchła Tz tłumaczy, ze mam ich olać ale mi czasem nerwy puszczają i cos czuje, ze puszcza całkiem jak urodzę i uslysze jakas "dobra radę" ![]() Ale dzisiaj byli zeby tz cos im przy navigacji pomógł to nawet nie weszli Juz sobie wyobrażam co sie dzisiaj bedzie działo za ścianami u sąsiadów w końcu to bedzie mecz finałowy ![]() Wygadałam sie i teraz bede mogła na bieżąco skupiać sie na tym co piszecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
Misstic - gratuluję tego pierwszego roku razem i życzę wytrwałości i cierpliwości na najbliższe lata
Małgosia - sto lat sto lat! małaPaulina - czarny odbyt Co do pytania o rożek - zobaczę jak mały na niego zareaguje Radek nie znosił rożków, bardzo się pocił mimo że był cienko ubrany a w domu było umiarkowanie (21 st, grudzień). Nie znosił rożków i koniec.Co do wariowania z dzieckiem - istnieje takie ryzyko zwłaszcza na początku tym bardziej, że to Twoje pierwsze ale! wszystko zależy od tego jakie będzie dziecko ![]() Aisa - Twoja teściowa to słodka istotka ![]() Płytki kupione Jeszcze co do ruchów dziecka - mi ginekolog podał tzw. dwa protokoły według których można liczyć ruchy i sprawdzać czy jest okej. Pierwszy mówi o tym, że od godziny 9 do 14 trzeba naliczyć 10 ruchów. Drugi mówi o 2 ruchach na godzinę. Jeżeli nie ma tych dwóch ruchów albo jest jeden, to w ciągu następnej godziny powinny być trzy. Później znowu dwa... Itd. |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oni na tym najbardziej ucierpią. Ja wiem, że łatwo się mówi, ja kiedyś byłam miękka i robiłam tak, by atmosfery nie psuć (nie mówię tu o moich teściach bo są w porządku ale ogólnie, zawsze ktoś taki się zdarzy w rodzinie). Ale z biegiem lat uczę się mieć to gdzieś, moje uczucia też są ważne, jeśli ktoś nie potrafi ich uszanować to dlaczego ja mam szanować tego kogoś.co do ruchów, to rzeczywiście zawsze się je czuje, tylko w 9 miesiącu moga być delikatne, bez kopnieć. Łatwiej może wtedy przegapić te ruchy, ja tak miewałam, ale wystarczyło, że się położyłam, coś zjadłam i poczułam jakieś smyranie, przesuwanie, puknięcie i było ok.
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogółem już bardzo rzadko czuję kopniaki,raczej to jest przeciąganie się,delikatne ruchy i nie liczę ruchów,bo mnie by to niepotrzebnie stresowało ale mówi się,że w ciągu 12 godzin ma byc 10 ruchów lub w ciągu 2 godzin 6 i tego się trzymam choc to czasem nie lada wyczyn naliczyc te 6 ruchów w czasie 2 godzin,bo mój mały nie jest wariatem tylko to takie spokojne dziecko i rzadko świruje i już nie raz miał takie zastoje w ruchach
Jedynie co dzisiaj mnie to zmartwiło,bo cała noc(chyba) i poranek.Koleżanka ostatnio rodziła i mówi,że ostatnie tygodnie ciąży jej ruchy były aż bolesne i dziecko nie kopało ani nie przemieszczało się,ale już każdy jego ruch ją bolał i były one tak czy siak odczuwalne. W sumie często miała ktg przed porodem i musiała określac kiedy czuje ruchy,więc chyba do samego porodu te ruchy są i będą
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu Twoja teściowa to podła wiedźma. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w moim domu, za kogo ona się uważa?! Grunt, że się nie dajesz i że Tż jest po Twojej stronie
Tż mnie wkur dzisiaj tak, że mnie brzuch rozbolał. Od dwóch dni wszystko mu ciężko, strzela fochy, jak mu powiedziałam, ze czuje się jak piąte koło u wozu to powiedział, że chyba jestem głupia. A miał problem wy kupić chleb po drodze.Gdybym mogła pobiegłabym 5 razy do sklepu. Nie mam zamiaru się dzisiaj do niego odzywać.
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-13 o 18:25 |
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za zyczenia
Z teściami tak to juz jest ale nie wolno sobie na głowę wejść bo będą robić z nami co chcą! Dlatego nie powinnyśmy się przejmować wiadomo łatwo się mówi ale trzeba pokazać kto tu rządzi ich strata nie nasza!!! Pamiętajmy dziewczyny o tym
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się bardzo cieszę, ze mam takich a nie innych tesciów, nie chcę zapeszać, ale naprawdę super
|
|
#4346 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oni czasem wlasnie tak maja...pokażą swoje fochy a zaraz wyrzuty sumienia beda jak baba przed okresem pewnie zaraz mu minie a Ty sie nie denerwuj bo zaraz naprawdę bedzie juz ok i od jutra bedzie chodził jak w zegarku mój tez czasem sie rzuca bez powodu i pózniej chodzi i przeprasza...ale w wojnie z teściowa mnie wspiera całkiem ![]() Dziewczyny z tymi ruchami to ja jestem w 33tyg i na razie to rozpychanie jest baaardzo wyraźne i czasem tez dziki kop sie jeszcze zdarzy i gdybym miała nic nie poczuć w 9 miesiącu to bym chyba sie przykuła kajdankami do ktg na pewno czuć takie rozpychanie no bo w końcu sie rusza...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mogę narzekać na teściów, bo naprawdę są w porządku
To mój Małż częściej na nich narzeka, ja do narzekania nie mam powodów Ale powiem Wam, że już nie długo będzie rok po ślubie, a ja jakoś nie mogę się przełamać i nie mówię do nich "mamo", "tato" ale normalnie Pan/Pani (a mieszkamy razem
|
|
|
|
#4348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ooo ja mamo/tato nie powiem nigdy prawie 10 lat jesteśmy razem z tz i mamusie mam jedna jedyna niepowtarzalna i by mi przez gardło nie przeszło "mamo" do kogoś innego z ojcem nie utrzymuje kontaktów ale tez nie powiem "tato" do nikogo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde strasznie mi niedobrze ![]() Bardzo dużo dziś zjadłam, muli mnie okropnie mam tak ohydne gazy, że równie dobrze można by było ich używać zamiast środka do narkozy ![]() Nie wiem co się dzieje
|
|
|
#4350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodziców mam jednych Cytat:
![]() Ja wczoraj za bardzo się obżarłam i to od tego pewnie Pij dużo wody, mi to pomogło |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

ja mam i pije sobie ale kupiłam sobie z biedronki z limonka i z cytryna bo zwyklej pokrzywy bym nie wypila
,ale tego nie wiem na 100%.

najpierw przywiozła mi (no raczej Wiki) lalkę...taka z ruskiego sklepu cała plastikowa dosc duża...jak w googlach wpiszecie wańka wstańka to jest...moze niektórym sie podoba ale dla mnie jest straszna :p i powiedziałam prosto z mostu, ze jest przerażająca (no kojarzy mi sie z horrorem) to teściowa podsumowała, ze dzieci lubią i nie znam sie i zabrała...no sobie myśle ok...dzieci lubią bo wydaje dźwięk i nie upada ale sa ładniejsze wersje takiej zabawki a nie kawał plastiku wielki...