|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to mozliwe chyba nigdy tego nie pojme jak mozna nie wiedziec ze sie jest w ciazy ![]() a ruchy dziecka.. nie czula ich ? a badania.. przeciez zadnych nie miala ![]() a dziecko przynajmniej zdrowe jest ? ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Pogadala 1.5 h i poszla. Pokazala jak oddychac, ze nie wolno sie odchylac do tylu jak sie ma mocne skurcze tylko pracowac miednica i sie kulic w dol jak sie siedzi. I kazala koniecznie zapytac sie ginekolog na nastepnej wizycie zeby sprawdzila jak malej glowka jest ulozona czy ma mozliwosc sie przemieszczac podczas skurczy czy jest szytwno, bo jezeli ma mozliwosc przemieszczania sie to jak wody mi odejda mam zadzwonic po karetke bo musze byc na lezaco przewieziona i jak najszybciej mniej wiecej tak to wytlumaczyla mi ale pogadam o tym z ginka i powie mi dokladnie co i jak ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Aaaa i polozna mowila ze jak sie karmi piersia to moge wszystko jesc, ze tutaj sie nie stosuje zadnych ograniczen itd, a kawe jedna czy dwie filizanki nie zaszkodza. Jak to ona mowila ze to co smakuje mamie czyli na co mam ochote bedzie tez samokowalo i dziecku. Przyznala mi racje ze podziekowalam mamie za przyjazd, powiedziala ze jest niepowazna ze chce mi sie zwalac cala rodzinka na glowe i mowila zebym sobie zorganizowala jakas pania do gotowania obiadow bo na poczatku moge nie miec sily a ja musze cos jesc. Moja tesciowa powiedziala ze ma starsza pania ktora moze przychodzic do mnie co drugi dzien na 2/3 godzinki i gotwac obiady |
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wogole trochę niefajnie sie zlozylo bo 29.07 teść idzie do szpitala, i nie wiem czy wyjdzie na weekend, jeszcze jakbyśmy leżeli w jednym szpitalu to moze maz by to ogarnal a tak to trochę kiepsko, no i jak będziemy leżeć w tym samym czasie to czarno widzę opieke nad chlopakami przez sama tesciowa... (tesc naadaje sie bardziej do zajmowania sie dziecmi niz ona...)Jest jeszcze opcja ze moi rodzice zabiorą ich do siebie no ale to ostateczność...do tej pory zawsze moglam liczyć na siostre ale akurat zaczela staż wiec nie da rady... najlepiej by bylo jakbym urodzila w nast tyg hehe |
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecko wygląda na zdrowe,wrzuciła zdjęcie na fb. W komentarzach ludzie aiw pytają czy adoptowała bo nikt nic nie wiedzial Poczekam kilka dni i do niej napisze,dziś tak głupio. Acha,to polka jest.
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tesciowa juz założyla ze ja nie idę mówiąc kiedyś," jak S. zabierze chlopakow na wesele to chyba nie dasz im okularów..." ehh... |
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to niezle jak ludzie się pytają czy adoptowala Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i nadal nie wierze jak to jest możliwe
|
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ;-)
Wyniki już fajnie spadły, ale z racji tego ze wcześniej też spadaly i się podnosily zostaliśmy jeszcze dzisiaj. Jak jutro będzie wszystko ok wychodzimy;-) Nie cieszę się na zapas Ale mam nadzieję ;-) Angelika fura super i kolorki fajne. A imprezowicz super słodki. Mała chyba głodna bo płacze lecę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jutro wyjdziecie w końcu
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko kciuki! Jutro cukiereczek wreszcie zobaczy swój domek
Gosiu godzinę to trwa sama msza ;-) lepiej niczego mezowi nie obiecuj, chociaż może akurat będziesz miała ochotę na balety ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mój mąż dzisiaj mi oznajmił, że chce ze mną rodzić Zobaczymy czy się nie rozmyśli
|
|
|
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47288720]Biedaku! ALe się namęczysz w szpitalu. W naszym szpitalu nawet nie ma opcji wypisu w niedzielę... Trzymam kciuki, żebyście wreszcie wróciły do domu A mój mąż dzisiaj mi oznajmił, że chce ze mną rodzić Zobaczymy czy się nie rozmyśli [/QUOTE]O, a wcześniej nie chciał? To miło z jego strony, że się namyślił
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryczka super, ze wyniki sie poprawiły
Wczorajsze opowiesci o problemach z fotelikiem zmobilizowaly mnie aby sprawdzic nasz. Koniecznie musimy kupic baze, bo mamy zly poziom fotela, za bardzo wpada w dol i tak jak juz ktos wspominał główka bedzie pewnie leciała do przodu. A myślałam, ze bez bazy się obejdzie, a tylko z baza można wypoziomować fotelik. Oczywiscie musiałam sie przy tym poklocic z Tz, wziął fotelik, postawil w aucie, naciagnął pas, zapiął i stwierdził, że do du.py. Nie da się i tyleeee.. nie chciał nawet sprobować przepiąć go obok, pokombinować, ponaciągać pasy. Ruszyłam fotelikiem to latał na każdą strone. Myślałam, ze go zabije.. cały dzień się dziś leni i ciężko mu było fotelik przetestować. Teraz na fochu poszedl, trzasnął drzwiami i probował jeszcze raz, niby jest ok, ale i tak wole kupic baze. Ten chłop mnie wykonczy
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47288720]
A mój mąż dzisiaj mi oznajmił, że chce ze mną rodzić Zobaczymy czy się nie rozmyśli [/QUOTE]![]() jak sam chce to na pewno nie zmieni zdania |
|
|
|
#438 | |||
|
Raczkowanie
|
PAPRYCZKA
Mam nadzieję, że jutro będziecie sobie już w domku spokojnie razem przebywać. Trzymam bardzo mocno kciuki za to Cytat:
Mnie też GBS cholernie bolał ale nie chciał straszyć dziewczyn które jeszcze nie miały. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, że Twoja mała jest w dobrej pozycji do WYJŚCIA ![]() To może i dobre rozwiązanie z tą Panią do gotowania. A teściowa nie mogła by ci podrzucać obiadków? Tż mógłby jej coś podpowiedzieć..... No chyba, że nie chcesz być od niej zależna i póżniej jej dziękować za pomoc a ona ci ma to kiedyś wypomnieć. TŻ niedługo wraca. Jadąc autostradą autem służbowym zablokowało mu się koło. Całe szczęście nic mu się nie stało. Miał być ponad 5 h temu ale musiał czekać na mechanika który usunie usterkę lub lawetę i ściągać auto. Zawsze coś !!!
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-07-13 o 20:25 |
|||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia, a daleko od Was ten ślub/ wesele? Może po ślubie wrócisz z Adelką do domu, nakarmisz ją, zostawisz z mamą i pojedziesz do tżta na trochę? ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ciekawe, jak tam Moni w szpitalu. Już chyba ją trochę trzymają, kiedy ona szła? We wtorek chyba, nie? Justa daj znać, czy leki zadziałały!!!! |
|
|
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko, abyście jutro wyszły Kochana!!
![]() Dziewczyny, jasna cholera, chyba odszedł mi czop! To chyba za wcześnie
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, wyspałaś się w nocy? Bo dziś to możesz mieć ciężko, jak się mecz dobrze ułoży, to Ci pewnie sąsiedzi nie dadzą pospać
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona nie ma czasu, pracuje ma wlasna rodzine wiec odpada ufff cale szczescie ze nic sie nie stalo !!! |
|
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Butter juz czop? Ty masz termin dwa dni przede mną. Nie strasz ludzi :strach:
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamkne okno zaciagne rolety i nie bedzie tak zle Tz mi przypomnial o meczu a jest taka fajna pogoda i nie bede mogla spac przy otwartym oknie
|
|
|
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to jeszcze nie musi nic znaczyć...
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
ja pisalam z 2-3 dnni temu ze mi cos tez odeszlo ale nie jestem pewna czy to byl czop
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.